|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III
Tak sobie łaziłam po allegro i poszukałam oleju ze słodkich migdałów - taki sam, jaki zamowiłam w doz za 7 z groszami na allegro jest prawie 2 razy droższy
![]() http://www.allegro.pl/item551120373_olej_ze_slo dkich_migdalow_masaz_kosm etyczny.html Doliczyć do tego jeszcze koszty przesyłki... |
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Ale żerują na ludziach, ja też tak sobie łaziłam osttatnio i tyle ciekawych rzeczy znalazłam
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Bo po allegro można sobie łazić bez końca i mnóstwo ciekawych rzeczy znajdywać (oczywiście przypadkiem) tylko potem cięzko sobie z wydatkami poradzić
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego nic nie kupuję
Skutecznie odstaszają mnie koszty przesyłki
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasami muszę - kiedy bardzo czegoś chcę a np nigdzie indziej tego nie kupię, albo np w innym mieście, co jeśli zapłacę za bilet wyjdzie mi na to samo
![]() OT robimy
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
No to żeby zażegnać OT, ja zadam pytanie
![]() Jak sądzicie, czy ten olej: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p14389-Olej...Profarm_100_ml nadaje się do stosowania na włosy? |
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Drogo, drogo
Widzialam ostatnio na promocji za 8.99, a swoj kupilam za 12 zł ![]() Cytat:
Z tym ze spozywczy olej z pestek winogron kupisz, tak jak napisalam wyzej za ok. 12 zl (500 ml), a tutaj 100 ml kosztuje 6.23
Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2009-02-16 o 17:33 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki tani, a ja go jeszcze nie mam?!
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2009-02-16 o 19:00 |
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stosuję go razem z kokosowym, więc tak na prawdę nie wiem jakie daje efekty W połączeniu z kokoskiem bardzo dobre Dzisiaj mam zamiar nałożyć go na twarz Wiem, że kokosowy ma tendencje do zapychania, ale o migdałowym nie znalazłam takich informacji. Zamiast oleju migdałowego można kupić oliwkę dla dzieci Hipp
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
co tak pusto?
Czy któraś z was miała i stosowała takie śmieszne urządzenie ?http://allegro.pl/item547874249_masa...sprzedazy.html Koszt niewielki i chyba się skuszę
|
|
|
|
#2682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znalazłam w osiedlowym supermarkecie.. pamiętam, że nakładałam go na jakieś 2h przed myciem na włosy.. niesamowity zapach ładnie nawilżył włosy i były takie miękkie ![]() a potem pojawił się jojoba [moja miłość] i migdał.. no i sezam służy mi teraz do peelingu z brązowym cukrem także sprawdziłam - polecam.. pozdraviam
Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola.. Edytowane przez niquolle Czas edycji: 2009-02-17 o 22:12 |
|
|
|
|
#2683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od prawie 2 miesięcy stosuję wiele z polecanych tu sposobów pielęgnacji (Vitapil, szampon z rzepą Evy, szampon dla dzieci z Rossmana, krem mleczy Kallos, odżywkę Gloria, ampułki z Placentą, maski z żółtka mieszanego z miodem i olejem), wcierki kupne - tonik z rzepą) i muszę powiedzieć tym, co czytają a powątpiewają, że to wszystko działa lepiej niż drogie kosmetyki, które stosowałam kiedyś. Miałam duże problemy z wypadaniem włosów - włosy mam rozjaśniane na blond - i teraz problemu nie ma. Włosy są błyszczące i nawet wg mojego fryzjera mam zdrowe końcówki Bardzo wszystkim dziękuję za porady Dziewczyny - nawet nie wiecie ilu tym, które nie wypowiadają się na forum pomogłyście A teraz moje pytania: do maski z żółtka dokładam miód, oliwę z oliwek i olej rycynowy i kilka kropel z ampułki placenty. I niestety zmywa mi się to tylko szamponem z SLS To ten Evy z rzepą). A bez odżywki nałożonej później miałabym włosy koszmarne - nie do rozczesania. Czy coś robię nie tak? Włosy bardzo zaczęły mi się przetłuszczać. Muszę je myć codziennie - kiedyś myłam co 2-3 dni. Czy któraś miała taki efekt po kuracji? Wiadomo- lepiej myć codzinnie niż łysieć , ale człowiek dąży do perfekcji ![]() Chyba zacznę przeszukiwać wątki o namiernie przetłuszczających się włosach... |
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej ja to tak rozumiem dlatego powinno się nałożyć po takiej masce odżywkęPrzetłuszczać Ci się mogą od olejów nakładanych na skalp. Moje mocniej przetłuszczały się po rycynie, ale nie wiem, czy przy każdym oleju tak jest, bo innych nie próbowałam nakładać na skórę głowy. |
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
dziś kupiłam witaminki a+e
40 kapsułek tylko 6,40zł i zacznę je jeść jak zjem to opakowanie to zrobić sobie przewę? na jak długo?
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie słyszałam, żeby trzeba było robić przerwy w suplementacji witamin a, e. Trzeba uważać, żeby ich nie przedawkować, ale przerwy nie są konieczne
|
|
|
|
#2689 |
|
Rozeznanie
|
[quote=jyyli;11030289]Po masce z żółtkiem włosy mogą być takie trochę niefajne, ale to nie znaczy, że żółtko źle na nie działa, ono po prostu nie nawilża, a odżywia
przynajmniej ja to tak rozumiem dlatego powinno się nałożyć po takiej masce odżywkęDzisiaj, gdy włoski mi wyschły po pierwszym użyciu maseczki z żółtka (dodałam sok z cytryny, miód i jogurt naturalny) doszłam do idnetycznego wniosku Zdecydowanie włosy potrzebują odrobiny odżywki bez spłukiwania
|
|
|
|
#2690 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Poszukajcie w necie
|
|
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
kobietki tylko nie krzyczcie!!!
mozecie mi napisac nazwy szamponow , odzywek, odzywek bez splukiwania co maja "malo chemii w sobie" wlosy suche dlugie krecone w miedzyczasie szperam i szukam a moze cos znajde z gory wielkie dzieki
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
wychodze powoli z dołka włosowego
pomaga mi polski wax
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Z szamponów wypróbuj szampony dla dzieci (najpopularniejsze na wizażu babydream i Hipp). Posiadają one w sobie o wiele mniej chemii niż te dla dorosłych. Przeczytaj ściągawę Jolie, tam pisze właściwie wszystko co najważniejsze o pielęgnacji włosów suchych. Podane są tam też wizażowe hity odżywkowe i w ogóle wszystko jest na tacy: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 Poza tym polecam wątek o kręconych. Powinnaś tam znaleźć coś dla siebie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=310644 Możesz skusić się też na mycie włosów odżywką. Dużej części dziewczyn z kręconymi włosami pasuje ta metoda. |
|
|
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
A co sadzicie o tej masce do włosów mlecznej Kallos ?? W wątku o zbiorach kosmetycznych wstawiłam jakiś czas temu zdjęcia swej kolejckcji a teraz po godzinach na wizażu patrzec na nią nie moge
![]() ma-sa-kra xDSłyszalam dobre opiie na jej temat i ciekawa jestem czy ma sens jej używanie czy lepiej nadal szukać tego kokosowego cuda... ( Czy rozumiecie to że w miescie z liczba ludnosci kolo 110 tys ludzie patrzą na mnie jak na idiotkę gdy pytam o olej kokosowy ??? |
|
|
|
#2695 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Nie bijcie od rana
![]() okej okej . Tu sie toczy walka o piękne wlosy wiec sadzilam zena tym polu bitewnym moge wykonac taki krok . Olrajt juz nic nie mowie :P |
|
|
|
#2697 | |
|
|
Cytat:
ale inicjatywa własna mile widziana. Jest przecież taka fajna opcja "przeszukaj wątek", a o tej mlecznej naprawdę było pisane bardzo dużo. Jak zerkniesz do KWC to znajdziesz ponad 100 wypowiedzi. Dlatego trzymajmy się zasady: najpierw szukam, potem pytam, bez chodzenia na skróty, bo robi się nieporządek.
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą to urządzonko ciekawie wygląda i też bym była ciekawa - jak ktoś się skusi i uzyje to prosimy o opinie |
|
|
|
|
#2699 | |
|
|
Cytat:
![]() ... i urozmaicić niedzielne seanse...
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale moja droga - dolicz jeszcze koszt przesyłki ![]() Edit. Hmm, czyzby Ci czegoś brakowało w naszych niedzielnych seansach? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

Z tym ze spozywczy olej z pestek winogron kupisz, tak jak napisalam wyzej za ok. 12 zl (500 ml), a tutaj 100 ml kosztuje 6.23

W połączeniu z kokoskiem bardzo dobre 

21.06.2014r.
.