|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
To samo na genetycznym w 12 tygodniu. |
|
|
|
|
#1172 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja pamietam jak robilam genetyczne i zaczal mi robic na czarno bialo to ja zdziwiona mowie: "a to nie na 4d sie robi"?? a on do mnie, przeciez na 4d nic nie widac, to bardziej bajer dla rodzicow
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego lekarz nic nie zobaczy ani nie zmierzy na 3/4d jak ma więcej parametrów i mozliwości do ocenienia? |
|
|
|
|
#1174 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tymbardziej, ze sama piszesz, ze mleko modyfikowane sie nie rowna mleku z cyca, wiec nie rozumiem Twojego podejscia, przeciez mozesz sprobowac a to czy dziecko sie najada czy nie to sama zobaczysz - moj jadl co pol godziny nawet, ale nie dlatego, ze sie nie najadal, po prostu tak chcial i tak mu dawalam, potem jadl coraz rzadziej
|
|
|
#1175 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niestety nie damy rady przeznaczyć więcej niż 1000zl (może przy dobrym klimacie 1500zl). Te linki to naprawdę duża pomoc Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do karmienia to ja jezeli tylko będę mogła, będe karmić piersią! Moja kolezanka karmiła butlą i mała cały czas jej choruje ... oczywiscie dołożyła jej jeszcze przegrzaniem ![]() Ps. Puchną Wam palce??? Mi chyba schudły, bo obrączka mi spada ... i juz pare razy bym ją zgubiła
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ide zazyc kapieli
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek na wizycie u gina rozmawiałam z nim o 3D i też stwierdził że to tylko dla nas...byśmy mogli pooglądać dzidzie i byśmy mieli pamiątkę...ale lekarzowi nic to nie daje...wszystko i tak bada sie na usg zwykłym...na 3d nie widać narządów wewnętrzynych...może rzeczywiscie 4D tak jak katarzynka napisała jest potrzebne przy operacjach...ale jeśli nie widać nieprawidłowości na zwykłym to 3/4D to tylko bajer
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam info o usg 2/3/4D tam gdzie byłam na usg w 12 tyg i pójdę na nastepne:
http://www.sonomedika.pl/usg_3d.htm Kawałek zacytuję: "Czy badania trójwymiarowe wnoszą więcej informacji na temat budowy płodu niż klasyczna ocena dwuwymiarowa? Póki co – NIE. Narządy wewnętrzne płodu (na chwilę obecną) nadal oceniamy tradycyjnie. 3/4D pomaga z pewnością uwidocznić twarz, kształt rąk i nóg oraz tzw. powierzchnię płodu. " |
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nie zasugerował, ze takie coś to gadget. Svinecko,czyli to co wymieniłaś co można stwierdzic, na 4d to uwazasz za mało, i ze nadal doktor nie ma pola do popisu? "to co moze wykryc 4d: - rozszczepy wargi - rozszczepy podniebienia - polidaktylia (dodatkowe palce) - zniekształcenia dłoni i stóp - niewielki rozszczep kręgosłupa" Z resztą, nie mam na celu namawiać was do tego badania ani przekonywać o jego możliwościach. Każda kobieta ma prawo wyboru, tak samo jak dotyczy to karmienia. Na mnie presja ogółu nie robi wrażenia, czy ktoś potepi moją decyzje czy pochwali A że nie rozumiesz mojego podejścia- to zupełnie tak jak ja . Chwilowo sama nie rozumiem skąd tak nagły zwrot
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Dzięki za wszystkie słowa otuchy Trzymajcie za nas jutro kciuki! O 2.30 mamy wizyte. |
|
|
|
#1182 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A martwic się na zapas nie ma co, szczególnie, że wiadomo, ze wszystko będzie ok Ja też niestety popełniam ten błąd i jak coś to od razu google i szukanie w necie. A co za tym idzie niepotrzebne nakręcanie się na problemy. Będzie gut ![]() Znalazłam fajną stronkę, tu artykuł o stanikach do karmienia: http://www.fundacjamama.pl/index.php...602&Itemid=101
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-18 o 13:27 |
|
|
|
|
#1183 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
katarzynko - nie uwazam, ze to za malo, tylko, ze to sa tylko wady "zewnetrzne", ktore mozna dodatkowo zobaczyc na usg 3d a wiekszosc wad i ogolny rozwoj poszczegolnych narzadow dziecka, w tym glownie serca lekarz zobaczy tylko na zwyklym usg
ale nie walkujmy juz tematu bo to nie ma sensu - kazdy wie, ze na 3d narzadow sie nie zobaczy i nie ma co dyskutowac na ten temat uhh ale mi goraco po tej kapieli
|
|
#1184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, trzeba być dobrej myśli Co do karmienia piersią - ja bym bardzo chciała
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradźcie mi...
![]() Chodze prywatnie do jednego lekarza...od początku i tylko do tego...jestem bardzo zadowolona, ale tak sobie pomyślałam że może przeszłabym sie do innego tak po prostu sprawdzić czy widzi to samo..takie chyba bardziej moje "widzi mi się" Moja Mama chodzi do dobrego lekarza u nich na osiedlu na NFZ...tak sobie czytałam o nim...prowadzi wiele ciąż i kobiety są bardzo zadowolone..więc sobie pomyślałam że może do niego Teraz doczytałam że pracuje w tym samym szpitalu co mój, gdzie chce rodzić, co jest dużym plusem, bo poznałabym drugiego lekarza który możliwe że byłby przy moim porodzie (zależy który będzie miał dyżur). No i moje pytanie: Czy lekarz zapyta kto prowadzi ciążę? I jak mu powiem że jego kolega to czy nie będzie miał jakiś dziwnych myśli (że jestem niezadowolona czy coś, może powiedzieć mojemu lekarzowi o tym, a to nie prawda), co mu powiedziec? Nie wiem czy nie zapisze mnie od razu na kolejną wizytę, a nie wiem czy bym chciała...może mam dziwny problem, ale chodzi o to, żeby mój lekarz nie miał za złe że poszłam gdzie indziej...w końcu jestem zadowolona...a ja chcę tylko zobaczyć jak inny ustosunkuje się do mojej ciąży
|
#1186 | |
|
Ola-Unhola
|
jeśli maleństwo należy do grupy ryzyka, to znaczy jest wcześniakiem albo przyszło na świat z niską wagą, dzieci mam palących papierosy. To tak ogólnie.
Cytat:
Wiem, że lekarze nie lubią jak pacjenci konsultują się z innymi (szczególnie kolegami), ale z drugiej strony to Twoja sprawa i masz do tego prawo ![]() Fajna kolejna stronka: http://www.polki.pl/rodzina_artykul,...7.html?print=1
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-18 o 13:41 |
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie chciałabym by mój lekarz dowiedział sie o tym...bo nie wiadomo co by sobie pomyślał...a nowy w koncu nazwisko moje będzie znał i pewnie mu powie...nie chce by mnie źle zrozumieli...jestem zadowolona, ale to tylko moja ciekawość...no i fajnie by bylo poznać drugiego lekarza z kliniki...i zastanawiam sie czy ryzykować czy sobie odpuścić...
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Robię właśnie pulpety w sosie czosnkowym mniam
|
|
#1191 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
oczywiscie, ze nie powinno - zreszta kazda polozna, ktora przyjdzie do mamy o tym powie ![]() ale dobrze zeby glowka dziecka lezala ciut wyzej niz reszta ciala - najlepiej podlozyc pod przednie nogi lozeczka 2-3 ksiazki tak zeby byl lekki spad wiem nie wyglada to zbyt ladnie ale dziecku jest i latwiej oddychac i latwiej trawic pisalam juz o tym na mamusiach majowo-czerwcowych poduszcze na poczatek mowimy stanowczo nie
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-02-18 o 13:54 |
|
|
|
|
#1192 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
W sprzedaży są też takie wałeczki ograniczające ruch w łóżeczku - nie pozwalają się przekręcic. Podobno pomocne, ale można zastąpic to np zwiniętym ręczniczkiem. http://allegro.pl/item554103393_wale...eczny_sen.html
|
|
#1193 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
- tak z miesiac do trzech wystarczyja malego po miesiacu zaczelam klasc na podusi no i chodzi nie tylko o podduszenie ale o kregoslup, ktory wiadomo jest jeszcze bardzo gietki no a lezac na poduszcze prawidlowego ulozenia to on nie ma
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: równo o tych ręczniczkach dopisałyśmy. Pamiętam, że synek siostry miał jedną strone główki bardziej płaska od leżenia na jednym boku chyba i pediatra zalecil na tą strone również coś wyższego.Jak mały chciał na ulubiony boczek, to nie miał siły i w efekcie skulnął się na ten który powinien i główkę ma dzis elegancką
Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-18 o 14:03 |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
poza tym lezac na takim lekkim spadzie nie ma ucisku na zoladek
|
|
|
#1196 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ważne jest i jedno i drugie ![]() https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,4526.html na tej stronie jest napisane, że nawet do 6 miesięcy, chyba, że ulewa i wtedy podkałdamy cos pod materac
|
|
#1197 |
|
kobieta za ladą
|
a moja niunia na początku spała na podusi teraz od 2 miesięcy ma zabraną i uniesiony materacyk bo właśnie teraz sie zaczeło przekręcać i boje ze sie przekręci na brzuszek i będzie leżeć buzką w podusi
a od pewnego czasu zasypia na boczku i też mam takie obawy wiec mam 2 powód do odebrania poduszki
|
#1198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1199 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#1200 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

niestety nie damy rady przeznaczyć więcej niż 1000zl (może przy dobrym klimacie 1500zl). Te linki to naprawdę duża pomoc 
W marcu zapiszę się od razu na 3d/4d, ponieważ chcę mieć film i zdjęcia jako pamiątkę, a wieści jak wspomniałam...muszą być dobre.Innej opcji nie nie ma
paluszki jak parówki 

NIE LUBIĘ TROLLI

, trzeba być dobrej myśli