![]() |
#4951 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
No tak zaczyna się oponki,paczki,faworki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój synek w nocy już nie miał gorączki ale budził się czesto ale mysle ze najgorsze za nami ![]() wczoraj męczyły mnie bóle pachwin i kosci a dzis już jest okey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4952 |
Wtajemniczenie
|
Siostra już w szpitalu .... niebawem się zacznie
![]() Kathi Tobie to dobrze ![]() ![]() Bercia dobrze że już z synkiem lepiej i że Ciebie nie łapie. A Ty nie dźwigaj tyle po urodzisz za szybko ![]() A do Nas o 12.00 przyjdzie koleżanka z synkiem 2,5 letnim...to sobie pogadamy a dzieciaki się wybawią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Dziękuję za słowa otuchy i życzenia ![]() POdczytuję Was od czasu do czasu, w przerwach między leżeniem plackiem , a kombinowaniem jak tu zrobić fajne slajdy na sobotę z okazji urodzin TŻ ![]() Jutro przyjdzie prezent dla niego ![]() ![]() ![]() Mariko - przede wszystkiem skłądam Ci spóżnione , ale szczere życzenia : duuuuuuużo zdrowia, samych miłych i radosnych chwil, tych smutnych jak najmniej , a jeśli się pojawią to oby szybko i bezboleśnie minęły!!! ![]() Dla męża również życzenia szybkiego powrotu do zdrowia. Esti - do Ciebie mam romansik ![]() Widze , ze z Ciebie kulinarny ekspert , więc poradz kolażance łatwy , prosty, szybki przepis na pączki z serem. W lodówce mam ser biały , a jutro tłusty czwartek, więc może znasz przepis na pączusie lub oponki lub faworki , etc gdzie można wykorzystać ser ??? Bercia - widzę, że u Was też nie za wesoło ![]() U nas ciut lepiej, mam nadzieję że do jutra wyzdrowiejemy. Dałąm ostateczny termin chorobie - czwartek - opuszczenie mojego domu! ![]() Sashka - masz fajny malusi brzusio ![]() Acha - dziewczyny w Makro sa łądne i tanie pajace welurowe i bawełniane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytałam nawet raz gina o to tycie to mi powiedział, że w zdrowej ciąży kobieta powinna utyć i tu wyliczył dokładnie: łożysko tyle, dziecko tyle, piersi tyle itd. Nie pamiętam dokładnie ale wyszło coś około 10 kg! A jedno jest pewne nie damy rady zjeść "wszystkich" witamin które są w tabletkach ![]() ale jak mówisz każdy robi I JE co uważa ![]() Cytat:
![]() no i pogratulować Tż-ta, ładnie to wymyślił (w sensie że na bank było Ci od razu milej-zdrowej-radośniej-optymistyczniej w tym szpitalu) ![]() TO KIEDY ŚLUB??? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pączki z serem są bardzo szybkie i łatwe ![]() składniki 1/2 kg ser biały 2 szkl mąki 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia mielisz ser najlepiej 2 razy i dodajesz mąkę, jajka, cukier, ocet. Zagniatasz ciasto formujesz pączusie (ale nie rób wielkich żeby ładnie się upiekły w środku) posypujesz cukrem pudrem lub lukrem lukier: cukier puder kilka łyżek mleka i olejek np cytrynowy albo waniliowy? wszystko mieszasz i gotowe.... polewasz ciepłe pączki ![]() te pączki co ja robiłam to z drożdżami inne i dłużej się robi a z serem szybciutko ![]() Oponki z serem 1/2 kg sera białego 1/2 kg mąki pół kostki margaryny 2 cukry waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1 jajko 3 żółtka Wszystkie składniki zmieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na około pół cm i szklanką "wycinać" kółka i w środku "wycinać" kieliszkiem żeby powstały oponki ![]() ![]() Faworki wychodzą bardzo delikatne ![]() 2 szkl mąki pojemniczek śmietany 22 % 4 żółtka 1 łyżeczka octu szczypta soli wszystko zmieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować i wycinać paseczki na faworki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron... posypać cukrem pudrem ![]() pączki, oponki i faworki po wyjęciu z tłuszczu kłaść na ręcznik papierowy ![]() wszystkie przepisy sprawdzone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie jest tak zawsze ale bardzo często...tak powiedział lekarz w szpitalu no i kilka położnych ![]() Ale lekarzowi chodziło o prawidłowe tycie a nie nadmierne... bo wiele kobiet po ciąży nie może sobie poradzić z nadwagą a po prawidłowym przebiegu ciąży i po prawidłowym przytyciu szybko i łatwo zrzuca się kg ![]() O puchnięciu to samo....nie reguła lecz większość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() A ja dzisiaj niestety musiałam przyjść do pracy, bo moja zmienniczka ma problemy osobiste i niestety nie mogła mnie zastąpić, więc do Tż pójdę późnym popołudniem z jakimś obiadkiem. W pracy dostałam super prezenty (perfum adidasa Vitality, komplet takich ładniusich ręczników w takim pudle i zegarek z cyrkoniami. Się koleżanki szrpły, WARIATKI) Puki co nic mu lekarze nie mówią, tylko szprycują zastrzykami i kroplówkami, no zobaczymy. Wiem że to nie jest groźne ale sama myśl SZPITAL jest straszna, a to jego pierwszy pobyt w szpitalu nie licząc swoich narodzin ![]() esti1984 - no Tobie to nikt nie dorówna kobitko, a Ty się czasem z powołaniem nie minełaś? a może jesteś cukiernikiem lub kuchareczką a my nic o tym nie wiemy? Pączusie bardzo smakowicie wyglądają a pewnie jeszcze lepiej smakują. No to trzymamy kciukaski za siostrę, oby ją ślicznie poszyli i mało widocznie żeby mogła się dalej realizować. Bercia2000 - dziękuję za życzonka ![]() Fionka21 - w Nowym Sączu? Zawsze uwielbiałam to miasto i chciałam tam zamieszkać, moja mama z tamtąd pochodzi i mam tam sporo rodzinki. Dziękuję za życzenia ![]() Rozaliontka - gratulacje zaręczyn ![]() ![]() Aguśkaa83 - mi jeszcze nic nie pękło ale widzę że mam bardzo widoczne żyły na piersiach wrrr... malutka_24 -dziękuję za kolejne życzonka, ale ich było hehe ![]() manolita - ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Matko
30-40 kg? Toż to chyba jest nie do zrzucenia (bynajmniej w normalnym w miarę szybkim tempie)!!! Tyle to chyba nikt nigdy by nie chciał!!! Wiesz, ja napisałam swego posta przede wszystkim dlatego, bo ostatnio usłyszałam "debilną teorię", że w ciązy tyje się od jedzenia ( w tym także witamin) TYLKO I WYŁĄCZNIE! Znaczy im więcej jesz tym więcej utyjesz! Tak jaby dziecko i powiększona macica i łożysko itd. nie ważyło nic! A położne same twierdzą, że macica rozciąga się z kilku gramów do prawie 5kilo!!! Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-02-18 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Rano pojechaliśmy z mężem do przychodni i zrobiłam moc, krew i uwaga glukozę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad. 2 a to za dźwiganie tych siatek ![]() Cytat:
![]() ![]() ad. 2 to miłej zabawy ![]() Cytat:
![]() marika2121 ![]() Kobietki dzisiaj moja studniówka ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-02-18 o 08:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
A TAK POZA TEMATEM MOŻE KTÓRAŚ COŚ NA TAKI TEMAT WIE? ALBO COŚ GDZIEŚ CZYTAŁA/SŁYSZAŁA?
ja byłam wczoraj u tej "świeżej mamy" (urodziła 5 lutego) i ona mi powiedziała "zapamiętaj z której strony czujesz rączki i nóżki, bo położne pytają" ![]() JA CHCIAŁAM POMÓC ALE SKORO PANI NIE WIE ![]() hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm A w czym to niby ma pomóc??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozmawialam wlasnie z miom tata i troszke mi smutno bo opowiadal co slychac u mojego chrzesniaka(Kubus 7 marca bedzie mial roczek dokladnie w moje urodzinki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Esti
PYTANKO te serowe pączki to serowe ciasto jest a w środku nie ma serka? tak jak w zwykłych marmoladki??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Wtajemniczenie
|
SIOSTRA PO ZABIEGU
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marika nie nie jestem kucharką ![]() ![]() ![]() Gabi hehe jak widać o czymś innym pisałyśmy. To dodam jeszcze że jakiś czas temu gdzieś przeczytałam pytanie dziewczyny " Czy mogę przez całą ciążę mieć płaski brzuch jak dotychczas? bardzo chciałabym dziecko ale chciałabym zachować brzuch taki jaki mam" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie słyszałam nigdy żeby położne o coś takiego pytały. Przecież chwile przed porodem robią szybkie usg żeby zobaczyć jak jest dziecko ułożone ![]() Michaela ale historia ![]() Gabi nie dodajesz do środka serka bo ciasto już zawiera ser ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zadomowienie
|
esti
super ze siostra ma już to z głowy pewnie to przyjemne nie było ale teraz to juz tylko lepiej będzie ![]()
#4965 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję córeczki i oświadczyn ![]() ![]() Dziewczyny, kiedy jest tłusty czwartek? Ja dzisiaj miałam za tłustą, a raczej słodką środę, bo byłam na badaniach, w tym glukoza... ![]() Dzisiaj robię sobie wychodne i umówiłam się z koleżanką w galerii. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Witajcie brzucholki
![]() Dzis mam wizyte u lekarza, zaraz sie biore za spisywanie pytan na kartce...juz sie nie moge doczekac, zapytam ile wazy dzidzia i mam nadzieje ze infekcje mam wyleczona. Zapytam tez o szyjke....Nie chce zlych wiadomosci, juz sie boje.... ![]() Bercia dobrze ze z synkiem lepiej no i ze Ty sie tez dobrze czujesz ![]() marika szpital sie zle kojarzy, ale wazne ze wiadomo juz co Twojemu Tżtowi dolega ![]() ![]() esti dziekujemy za przepisy ![]() michaela smutno jak cos takiego sie dzieje ... ![]()
#4967 |
Zakorzenienie
|
Esti, kochana dziękuję
![]() ![]() Jutro bedę pichcić ![]() ![]() ![]() Marika, to swietnie, ze z TŻ nie jest tak zle. No i prezenciki ładne dostałaś ![]() ![]() Malutka i Małgosia - fajnie , ze glukozę macie juz za sobą ![]() Lecę posprzątać resztę i biore sie za obiadek, jakoś dzisiaj mam przypływ sił witalnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Wtajemniczenie
|
Aguśka siostra miała przepuklinę
A u mnie zaraz będzie koleżanka z synkiem Dla dzieciaków zrobiłam placuszki z serkiem homogenizowanym żeby nie opychały się czekoladą ![]() ![]() Sorki za zasypywanie Was przepisami ale dam Wam jeszcze ten ![]() Serek Danio duży (może być inny waniliowy) 2 szklanki mąki 3 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru szczypta soli zapach najlepiej waniliowy wszystko miksujemy i łyżką nakładamy placuszki na rozgrzany olej ![]() posypujemy cukrem pudrem i gotowe ![]() Jak zaraz nie przyjdą to z Julką wszystko zjemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
Esti... zostawcie choć mi jednego
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
ESTI a Ty znowu z tymi slodkosciami
![]() ![]() ![]() Ja ost mam atak na słodycze ![]() Esti super ze z siostra juz ok ![]() Dzisiaj mialam jechac z Tż do jego cioci sklepu z ciuchami sobie zob moze byc cosik na lato wybrala ale mnie wkurzyl wiec nigdzie nie jade ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-02-18 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
witam was kochane
![]() U nas wszystko wporzatku ![]() z tz juz o niebo lepiej.. wczoraj sue nawet poprzytulalismy... ![]() ![]() (no az musialam to napisac hehe ![]() dzidzius moj szaleje..dokladnie wypina cos tak bardzo jak Widac u gabrielli na zdjeciu.. tez taka wielka gulala.. czasem dwie.. jedna wlasnie w lewym boku druga w prawym gornym(tak pod zebrem) chyba mu niewygodnie smiac mi sie chce jak widze jak wystaje taka gula wielkie ![]() a czasem to az sie boje.. wczoraj to nagrywalam kamera hehe ![]() esterko... ![]() ![]() ![]() maz i julcia maja z toba dobrze.. takie pysznosci robisz.. oojjj ![]() a do fryzjera widze ze jestes zapisana na 10 maja.. w moje urodzinki ![]() ja do fryzjera chce isc jakos za miesiac.. ![]() tu solarium straasznie drogie... jak mam placico przeliczajac na pln - 50 zl za 10 minut to ja podziekuje... ![]() widzisz kochana tak sie martwilas o siostre.. a wszystko zakonczylo sie dobrze ![]() na cale szczescie gabi sliczny brzuszek.. ![]() michaela bardzo mi przykro.. niezaciekawa ta sytuacja.. szkoda ze tyle zwiazkow rozpada sie po narodzinach dzidziusia.. z reguly powinny sie one umacniac a nie rozpadac ![]() WSZYSTKIEGO NAAAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK, ZDROWKA , SZCZESCIA , POMYSLNOSCI I SPELNIENIA WSZYSTKICH MARZEN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bercia bardzo dobrze ze z synusiem juz wszystko wporzatku, dobrze ze probujesz sie jakos uodparniac.. oby cie to chorobsko ominelo i zostawilow spokoju ![]() a apropo dbania o siebie.. powinnas dostac niezle lansko za dzwiganie zakupow ![]() dzwigac ci nie wolno!! ![]() Rozaliantka gratuluje zareczyn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja pierscioneczka nie moge nosic na palcu.. na ktorym powinnam hehe.. bo zaduzy troszke.. ![]() EDIT: Kochane co jest dobre na zgage? bo ja sie znowu mecze... tragedia poprostu ![]() ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-18 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
Poiglot - napij sie mleka.
Mnie pomagało ![]() Esti - szkoda, ze nie mieszkasz blizej, byłabym częstym gościem u Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
manolita tyle ze te angielskie mleko jest okropne.. ja jakos za nim nie przepadam,.. ![]()
![]() |
#4974 |
Zadomowienie
|
poiglot91 - hhmmmm...... widzę że jednak się odmieniło u Twojego Tż, nie może się teraz Tobie oprzeć
![]() esti1984 - no to udanych ploteczek, a placuszki bardzo podobne mają składniki jak normalne racuszki, i nie dziwię się że dzieci je uwielbiają. A widzisz, mówiłam że z siostrą będzie wszystko dobrze ![]() ![]() manolita - no niby nie jest, ale nie chcą go puścić do domu, a tez ani mu nic nie powiedzieli na obchodzie, tyle że jeszcze nie wiedza co z nim począć, i bądź tu człowieku mądry. No jak masz tyle energii to z pewnością Ci wszystko wyjdzie, a antytalenciem pewnie nie jesteś tylko to skromnośc przez Ciebie przemawia ![]() Aguśkaa83 - no jak już wspomniałąm Tobie wszystko ślicznie, pięknie wychodzi glukoza itd. więc i teraz będzie dobrze, nic się nie martw nasza forumowa pielęgniareczko ![]() Małgosia ![]() michaela - ale smutna historyjka, aż szkoda że tak się dzieje i dziecko na tym najbardziej ucierpi, jak zawsze, czasem dorośli nie zdają sobie sprawy co czynią, pisz nam jak ta sprawa się toczy, może akurat znajdzie się jakieś dobre rozwiązanie tej sytuacji. gabriellao0 - ranyyyy... ja w życiu nie poznam co mi dziecko wypina, czy to noga, czy ręka nie mam pojęcia, o co one pytają szalone czy co? Pierwszy raz takie brednie słyszę i jak beszczelnie odpowiedziała. Od mojej chrześnicy mama przytyła 33kg. i powiem Ci że żeby to zwalić zajeło jej to 1,5 roku, szok ![]() malutka_24 - nioooo widzisz, kolejna biedaczka ma to świństwo za sobą, teraz musi być tylko lepiej, mi się też odbijało tą glukozą połowe dnia. No to zrobiły Ci kobitki pamiątkę , siniaka, u mnie nib żył nie widac ale ta co potrafi to umiejętnie się wbije. Ale bywaja zołzy, u mnie jedna raz się zagadała z koleżanką że takiego siniaka mi zrobiła że pół ręki było sine. Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-02-18 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | ||||||
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
![]() U mnie sypie snieg i jest zimno ![]() Cos mnie martwi o dwoch dni.... Martwi mnie moj syncio ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluje zareczyn ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Musze wyprobowac ten przepisik ![]()
![]() |
#4976 |
Zadomowienie
|
Znalazłam fajne bodziaki może sie skusicie
![]() http://www.allegro.pl/item554436034_...n_b_dobry.html http://www.allegro.pl/item556160332_...ey_okazja.html fajne te różowe ale nie dla mnie kto będzie miał dziewczynke ![]()
#4977 |
Zakorzenienie
|
Wiecie .... mam dzis pechowy dzien
![]() ![]() ![]() ![]() Jak na zlosc wszystko dzis sie nie uklada.. Mam nadzieje ze u lekarza bede miala dobre wiesci.... Jeszcze moj tż powiedzial ze akumulator chowa za jakas sciane w razie czego gdyby cos wybuchlo i mnie nastraszyl i jeszcze tego brakuje zeby teraz pierdzielnelo w swiezo wyremontowana sciane ahhh.... ![]() poiglot bardzo sie ciesze z Twojego psytulania z tżtem ![]() ![]() ![]() marika dziekuje za pocieszenie Skarbie ![]() sashka nie martw sie na zapas ![]()
#4978 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na zgage to mi migdaly i mleko pomagaja i niemoge lezec jesli juz musze to dosyc wysoko.Musisz zaopserwowac po jakich produktach masz zgage i ich unikac niestety ![]() Cytat:
![]() Jedyna osoba od ktorej moge sie czegos dowiedziec jest moj tata a tez niemam z nim czestego kontaktu ale jak cos sie dowiem to moge napisac ![]() Pisalam ostatnio ze od tzta brat zaprosil nas na slub i wlasnie wyciaglam ze skrzynki zaproszenie a tam oczywiscie prosba zeby dac odpowiedz czy przyjdziemy ![]() ![]() esti1984-mmm takie dobrocie robisz ze normalnie jak dzis niezjem czegos dobrego to bede chora i chyba sama sie wezme za wypieki ![]() ![]() ![]() Aguśkaa83 - najwazniejsze ze tztowi sie nic niestalo ![]()
http://s6.suwaczek.com/200905161562.png http://s2.pierwszezabki.pl/020/0203999c1.png?5697 Edytowane przez michaela Czas edycji: 2009-02-18 o 13:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki - mam wyniki;
Przed podaniem glukozy cukier - 4,16 Po godzinie od podania- 7,72 to dobrze? A wyniki z krwi które są poniżej normy. i wyniki dla porównania sprzed 2 m-cy leukocyty - 9,3 normy od 3,8 do 10 (7,2) Erytrocyty - 3,48 normy od 3,7 do 5,1 ( 3,69) hemoglobina 10,7 normy od 12 do 16 ( 11,2) hematokryt 31 normy od 37 do 47 (32) Już od ok 3 m-cy leczę się na anemię, a tu widzę pomimo brania tabletek i witamin wyniki coraz gorsze ![]() Zaraz zmykam na zakupy z koleżanką ![]() Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-18 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak takie teksty tez slyszalam , moja bratowa przytyla 9 kilo przez cala ciaze wyszla ze szpitala plaska jak decha a mimo to stwierdzila ze obwisly brzuch ma i deprecha byla Cytat:
Kazdy tyje i chudnie po ciazy inaczej wiec nie ma co 33 kilo w 1,5 to szybciucho Moje oponki Pierwszy raz w zyciu robione ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.