|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?
Izaluka świat nie ogranicza się do Polski
![]()
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#423 |
|
BAN stały
|
bo rzecz w tym, ze niektorzy sie nie obnosza bo sie boja
a niektorzy wrecz przeciwnie, az ociekaja swoja orientacja mnie chyba bardziej od gejow razi typ ekstymalnej blondyny. bo calujacych sie dwoch panow mnie razi. jednak |
|
|
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczpospolita Homofobiczna. Poecam lekture szczególnie tym którzy sądzą ze nietolerancja w polsce to wymysł mniejszosci seksualnych.
http://gejowo.pl/index.php?&pid=2&a_id=909
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
normalni ludzie.
jak przeprowadziłam się do Londynu [nie to, ze sie chwale, moje doswiadczenie po prostu ]to : 1. tu ludzie sa bardziej tolerancyjni, akceptuja to bardziej niz w Polsce [ale tez nie zawsze ]2. spotkałam ludzi homoseksualnych i biseksualnych [w Polsce mieszkalam w malym miescie, wiec to moze dlatego nikogo takiego nie spotkalam ]3. widac pary na ulicach trzymajce sie za rece i nikt na to nie zwraca uwagi zauwazylam tez, ze zarowno jak i w Anglii, jak i w Polsce mlodziez jest bardziej otwarta, niz ludzie w srednim wieku, starsi [no moze ci w Londynie bardziej niz Ci w Polsce]. mialam taka sytuacje w Londynie na imprezie, ze moja znajoma hetero, ze tak powiem [pijana wszystko w lajtowej atmosferze] chciala zobaczyc jak to jest sie calowac z dziewczyna. zniknela i wrocila, ja : jak bylo ? ona : normalnie. i poszla ;D tam sporo osob hetero eksperymentuje. ale najlepsze, ze wrocilam do Polski, gadam z kolezankami, a jedna : całowałam sie z dziewczyna, zeby zobaczyc jak to jest. [i to jeszcze z nasza wspolna inna koleznka] a ja okej ;D oczywiscie nie mam nic przeciwko widac, ze umysly tez sie w naszym kraju otwieraja
|
|
#426 |
|
Konto usunięte
|
toleruję. wisi mi to, co kto w łóżku robi.
nie toleruję obnoszenia się z orientacją czy tam upodobaniami seksualnymi w sensie demonstracji i innych happeningów. |
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
Mi jest to całkiem obojętne. Niech geje żyją sobie pod jednym dachem, niech nawet biorą śluby, nie interesuje mnie to, dopóki nie mieszają się w adopcje dzieci. To jest jedyna sprawa w tej kwestii, której zawsze będę przeciwna.
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie również nie rusza czyjaś orientacja seksualna, nie przeszkadzają mi całujący się faceci ani całujące się kobiety. Zastanawia mnie jedno dlaczego całujące się kobiety są postrzegane inaczej niż faceci
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Co sądzę na temat homoseksualistów?
Szczerze mówiąc nic ![]() Ale homoseksualizm naturalny dla mnie nie jest, dlatego nie ukrywam, że niesmaczne jest dla mnie, gdy widzę na mieście takie całujące się parki. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2009-02-18 o 15:33 |
|
|
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego nie zniosę- wszystko tylko nie adopcja. Homoseksualiści nigdy nie będą stworzyć w stanie normalnej rodziny. |
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę o wychowawcy w szkole. |
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
A skad ma byc wiadomo ze nauczyciel/wychowawca jest homoseksualista? Na czole nie ma chyba tego wypisane? Bo jesli tym epatuje na lewo i prawo, to jest problem, ale nie dlatego ze jest homoseksualista, tylko dlatego, ze pewnymi rzeczami nie powinno sie epatowac na dzieci - to samo dotyczy oczywiscie heteroseksualnych nauczycieli/wychowacow.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje pytanie brzmi.czy ,gdyby wiedziała o jego orientacji,czy powierzyłaby swoje dziecko pod opiekę wychowawcy szkolnego,np:wycieczka |
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg takiego poglądu trzeba by dzieci pozamykać w piwnicy do 18go roku życia. |
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem tylko ,dlaczego odpowiedziałs tak ostro..chciałam z toba podyskutować,nie kłócić się. ![]() ale ok. |
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
yyy ja jeszcze nie zdazyłam odpowiedziec
![]() TmargoT oddałabym nie mam z tym problemu, jedynym problemem w takim wypadku mogłby być mój mąz ale myśle, ze przekonałabym go bardziej by mi przeszkadzały nałogi np papierosy czy alkohol. |
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. To nie jest ostro, to jest po prostu konkretnie.
|
|
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem tolerancyjna, geje i lesbijki mi nie przeszkadzają bo niby jak?
Jedynie czasami denerwuje mnie jak afiszują się ze swoimi poglądami, te demonstracje itd. Chociaż z drugiej strony, gdyby nie nietolerancja większości społeczeństwa to nie musieliby walczyć o normalne życie. TmargoT - ale jaki jest problem w nauczycielu-homoseksualiście? Przecież nie naucza czegoś innego niż hetero, nie musi narzucać swoich poglądów bo i po co. Nie rozumiem tego. |
|
|
|
|
#440 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Negatywne odczucia masz.Cytat:
Margo, ogólnie nauczyciel w szkole ma być dla uczniów bezpłciowy - aseksualny. Nie może uczniom opowiadać o swoich preferencjach seksualnych. Nie obeszło by mnie, że dziecko jest uczone przez homoseksualistę, natomiast obeszło by, gdybym dowiedziała się, iż nauczyciel opowiada o seksie swoim prywatnym.
|
|||
|
|
|
|
#441 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11041562]A ja się pozwolę nie zgodzić, Uważam, że lepiej, by dziecko miało dwóch tatusiów / dwie mamusie i było kochane i samo kochało, miało normalny dom, niż - żyło w bidulu. [/quote]
po pierwsze uważam, że dom z dwoma tatusiami czy dwoma mamusiami nie jest normalny. po drugie lepszy czy nie lepszy, nie zmienia to faktu, że żadna z tych opcji nie jest dobra. |
|
|
|
|
#442 |
|
Konto usunięte
|
Ale czasem trzeba wybrać mniejsze zło. Które nawiasem mówiąc aż tak wielkim złem w tym przypadku by nie było.
|
|
|
|
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
poki mi przed oczyma nie probują kopulować to mi nie przeszkadzają.
zreszta nic w nadmiarze i krzykliwe nie jest dobre. |
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co to kogo obchodzi, czy nauczyciel pali papierosy czy nie? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11041562]A ja się pozwolę nie zgodzić, Uważam, że lepiej, by dziecko miało dwóch tatusiów / dwie mamusie i było kochane i samo kochało, miało normalny dom, niż - żyło w bidulu. Lub z tatulem pijaczyną dajmy na to ![]() [/quote] A dlaczego zawsze potencjalna "rodzine" homoseksualna przeciwstawia sie patologii, rozbitym malzenstwom itd? Porownywac do podlogi zadna sztuka
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
ja nie mam nic do homoseksualistów mam kolege geja i bardzo go lubie jeseli nie obnosi sie zbyt bardzo ze swoim związkiem bo owszem jak widziałam jak całował sie ze swoim partnerem troszeczke mnie to zniesmaczyło ale to jego sprawa i w sumie nic mi do tego ale uważam że homoseksualiści nie powinni adoptowac dzieci bo powinny sie one wychowywać w pełnych rodzinach z tatą i z mama bo dziecku potrzebna jest pomoc i obieka zarówno ze strony kobiety jak i mezzczyzny juz nie wspominajac o tym co dzieci homoseksualistow przezywalyby w przedszkolu czy szole jak inne dzieci dowiedzialyby sie o tym ze ma 2 mamy lub 2 ojców
|
|
#446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krótki sen i jestem jak nowa. Cytat:
-widać,szczególnie po punkcie,że nie jesteś miłym dyskutantem,ale cóż.Cytat:
chiałam się przekonać,czy HASŁO TOLERANCJA ma odniesienie do calego życia w społeczeństwie,nie tylko słów. |
|||
|
|
|
|
#447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z dobrej, pełnej rodziny nikt dziecka do adopcji nie oddaje, czyż nie?
|
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11042483]A dlatego, że dzieciaki adoptowane są w bidulu przeważnie z takich właśnie rodzin
Z dobrej, pełnej rodziny nikt dziecka do adopcji nie oddaje, czyż nie?[/quote]Jeszcze te dzieci musza mieć uregulowana sytuacje prawną. Ale przypuśćmy że mają. I uważasz, ze takiemu dziecku, które jest zaniedbane psychicznie, fizycznie i emocjonalnie, z wieloma problemam, ze mozna mu dokładac dodatkowy stres, którym jest rodzina z dwoma tatusiami czy dwoma mamusiami? Ja nie jestem przekonana, ze jest to dobry pomysł i że to będzie dobre dla dzieci. Nie wiem jak to na dziecko wpłynie a nie jestem zwolenniczka robienia eksperymentów na żywym organizmie, czyli na dziecku. Te dzieci sa już duze, wiele rozumieją, pojmują, wiele z tych dzieci może nie zaakcpetować siebie w takiej rodzinie. Poza tym nie wiem, czy osoby homoseksulane będę "się pchały" do adopcji większych dzieci z domu dziecka. A małych dzieci z uregulowana sytuacja prawną nie ma zbyt wielu, nawet dla par heteroseksualnych "nie starcza" (że tak się brzydko wyrażę).
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-02-18 o 19:32 |
|
|
|
|
#449 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Luba ma racje takie dzieci sa z rodzin patologicznych czesto wyniszczone psychicznie czasem tez i fizycznie im potrzeba najzwyczalniejszej w świecie normalności ciepła i miłości w domu jak i akceptacji w szkole a w rodzinie homoseksualnej byłoby to trudne dziecko takie narazone by bylo na kolejne przykrosci ze strony rówiesników
i tutaj nie chodzi o brak tolerancji jak pary homoseksualne chcą być razem to niech sobie będa ale to nie znaczy że mają od razu brać do siebie dzieci z domu dziecka a małe dzieci szybko znajdują swój nowy dom najczęściej pary adoptuja niemowlaków których nie jest wiele...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

Dobrze, że Cześka nas tu nie widzi 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)