|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
Cytat:
gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
|
|
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2763 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
schoolcraft gratuluję. My się chyba nie znamy, bo przez jakiś czas nie miałam neta i przypuszczam, że wtedy się odzywałaś. Ale się najadłam pączków, właśnie takich domowej roboty i beż lukru, tylko marmolada, pychota Co do snu Krzysia to nie było jednak pełnych 4 godzin , ale to tylko dzisiaj, szkoda, bo wolałabym codziennie takie drzemki.
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paski wybielające Blend-a med ,kupiłam w aptece za 54zł. zakłada się pasek 2 razy dziennie przez 7 dni. Edytowane przez karolinqa23 Czas edycji: 2009-02-19 o 21:21 |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki karo. Skoro przynoszą efekty to się zastanowię.
|
#2767 |
|
Rozeznanie
|
A ja pamiętam schoolcraft
co do mojego milczenia - niedługo napiszę więcej, teraz czytam
|
#2768 |
|
Raczkowanie
|
schoolcraft Moja córka Laura jest z 14 lipca a Adam z 19 lipca
Fajnie, że jesteś w ciąży GRATULACJE.A ja zjadłam dzisiaj 6 pączków. Żarłok ze mnie Laura z tych ruchliwych i gadatliwych. Ona ma chyba motorek w dupce serio jest bardzo ruchliwa wszędzie wchodzi, wspina się no nie usiedzi minuty. W ciągu dnia nawet jej nie daje do łóżeczka bo nie usiedzi. Cały czas musi biegać i wszystko brać do rączek )))
Edytowane przez Laurusia2007 Czas edycji: 2009-02-19 o 21:29 |
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
school- gratki wielgachne, zdawaj nam relację jak Adaś no i fasolka
EDIT: widziałam Twoją malusią dzidzię BOSKA!!!!!!!!!!!!!
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2009-02-19 o 21:34 |
|
|
|
#2770 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Troche mi tak glupio wpasc i nawijac o sobie nie odnoszac sie do Waszych wypowiedzi. Ale co tam, raz chyba moge ![]() A wiec Adas ma sie dobrze Rosnie jak na drozdzach - tak jak Wasze dzieciaczki. Jeszcze nic nie chce nam powiedziec, ale za to bardzo duzo rozumie. Az nie moge sie nadziwic jaki on sie robi madry i potrafi zrobic to o co sie go prosi. A co do fasolki, to ciesze sie, ze Ci podobala - jest podobna do mnie, nie? Narazie jest wszystko dobrze i mam nadzieje, ze tak zostanie. Jezeli chodzi o mnie, to mecza mnie okropne mdlosci ale tak mialam z Adasiem, wiec wiedzialam co mnie czeka Oprocz tego nic nowego.Wklejam kilka zdjec Adasia i jedno dzidziusia (mamy nadzieje, ze to jest malutka Ewa ).
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2009-03-02 o 06:39 |
|||
|
|
|
#2771 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1105427 8]Nareszcie, ja juz chcialam dzwonic do Marleny, zeby sie dowiedziec co u Ciebie
Ps ex lea29 [/quote]heya! dawno Cię u nas nie było. a czemu nick zmieniłaś? poprzedni miałas taki ładny. ![]() rośnie chłopak jak na drożdżach, i widzę, że po domu w nowym zestawie early days biega, ![]() Cytat:
Cytat:
![]() GRATULACJĘ !!! suma pączkowa- 4.. i pół. |
||
|
|
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
schoolcraft Adaś jest uroczy, fajny chłopczyk. Śliczna fasolka
![]() Ja też miałam straszne mdłości w ciąży i na mdłościach się nie kończyło. |
|
|
|
#2773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jakie ma fajne kitusie
![]() Cytat:
Gratulacje! Kurcze, aż zazdroszczę ![]() Cytat:
A ja pączki zjadłam dwa. Teściowa kupiła wyjątkowo dobre, bez lukru, takie lekkie jakieś. No to sobie odbiłam za zeszły rok. Cytat:
Życzę nieuciążliwej ciąży i dziewczynki. Ładne imię wybrałaś ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11062822]rośnie chłopak jak na drożdżach, i widzę, że po domu w nowym zestawie early days biega, ![]() [/quote] A Ty masz taką dobra pamięć? Zdjęcie robione u babci.
|
|
#2774 |
|
Konto usunięte
|
ewa, jak widać, moja pamięć wyśmienita.
![]() właśnie, karo, zapomniałam napisać, że Niki ma ekstra kucyki. |
|
|
|
#2775 |
|
Wtajemniczenie
|
ewcia- nadrabiasz zaległości widzę
. O tak Mikołaj trzyma klasę, przystojniak jedenkaro- z Niki to fajna diablica z tymi różkami Czekam do północy, bo chcę zarezerwować bilety na MAdonnę .
|
#2776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak nieśmiało mówisz, że chyba Wilkie gratki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak teraz sobie myślę, że skoro nasze dzieci hurtem zawsze chorują, bo on-line bakterie się roznoszą, to może z tymi ciążami będzie tak samo ![]() ja się wypisuję z kolejki i zaczynam się podwójnie zabezpieczać .U nas miasto sparaliżowane, tak zasypało drogi, że rano nawet taxi nie jeździły, ja lubie zimę ale teraz to już mam naprawdę dość . Dzisiaj moje dziecię obudziło sie o 4.15 najpierw bylo siusiu, więc sie wysiusiała ale się chyba rozbudziła, bo za 10 min. woła mamusia... a my ściema i śpimy, bo w końcu jeszcze pół godziny snu, więc Olivia z grubej rury, mamuśśśś kupa, wie, że to zawsze działa cwaniak mały, a ja nigdy na 100% nie wiem kiedy ściemnia . Więc ja tradycyjnie marzę o śnie .A po tłustym czwartku biję się w pierśi mówię: 5 PĄCZKÓW + PÓŁ PIWA kurcze teraz będę musiała ćwiczyć do końca życia . Jak u Waszych dzitków jest z zazdrością??? Oli (a raczej powinnam powiedzieć JJJJivia bo tak na siebie mówi) gdy tylko widzi, że sie obejmujemy zaraz biegnie ciągnie TŻ-a za spodnie i krzyczy "ić tam!!!" i pokazuje paluszkiem, że ma iść do drugiego pokoju , a gdy siedzimy to wciska ten swój chudy tyłek w sam środek, TŻ mówi na nią pocichutku antykoncepcja .Gorące pozdrowienia i życzenia miłego dnia... mam nadzieję, że życzenia przedra sie przez zaspy ![]() EDIT: Oj nie napisałam PIERWSZA
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/199406261138.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20030906310120.png http://www.suwaczek.pl/cache/637f72f2f2.png Edytowane przez minia99 Czas edycji: 2009-02-20 o 08:29 |
|||
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
DRUGA!!!
Mamy bilety, więc mogę spokojnie czekać do 15 sierpnia. Werka przespała nockę bardzo ładnie!!! Zima u nas na całego, mróz i wielka mgła. Spacerek szybki zaliczymy i tak. Wieczorem sushi .Miłego dnia!!!
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
koncert w 2 urodziny potwora
miłego dnia mam nadzieje, ze będzie o duzo lepszy niz mój... |
|
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Adaś fajniutki Cytat:
Cytat:
A jak Sylwia siedzi mi na kolanach, to ten mały brzdąc ją spycha. Klaudia wstaje coraz wcześniej. Dziś o 7.30. Ale to nawet dobrze, bo nie ma problemów z zaśnięciem w dzień i wieczorem.
|
|
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam jak piszesz i Adim potwór, paproch, człowiek tak słodko brzmi w Twoich postach iwka cieszę się, ze sie udało Anula no Kaludia musi jeszcze bardziej walczyć o swoje, bo ma starszą konkurentkę . O dziwo Livi jest zazdrosna tylko o TŻ-a gdy jesteśmy u Majeczki i tzrymam ją na rękach, przytulam, Olivia ma totalnego ignora, wogóle jej to nie rusza, podejdzie pogłaszcze Maję i idz sie bawić, ale jak do nas podejdzie TŻ to juz wiecie co
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/199406261138.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20030906310120.png http://www.suwaczek.pl/cache/637f72f2f2.png Edytowane przez minia99 Czas edycji: 2009-02-20 o 09:19 |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu
iwka a co u Xantii i Elis? minisia też coś się nie odzywa
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Co do zazdrości to Krzyś ma różnie. Czasami każe nam się całować, on jak zaczyna całowanie, albo przytulanie to już hurtem. Jak byłam z nim u moich rodziców, on się bawił na podłodze, obok dziadek kucnął. Wzięło mu się na miłość, podbiegł do dziadka uściskał i ucałował, później do babci (siedziała ze mną na łóżku), do mnie, a na koniec do mojego brata, który był w kuchni za zamkniętymi drzwiami. wszyscy byli wniebowzięci
. Mądrala mała. Co do mnie i męża to czasami odpycha tego co napastuje drugiego , albo najlepiej jak tata jest z jednej strony, Krzyś w środku, a mnie sadza po drugiej stronie łóżka i mamy hurtowo czytać książki przed snem.
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mi się przydarzyła historia
.Byłam z Werką na spacerku i ona dzielnie przy mnie maszerowała a z przeciwka szła mama, babci i wózek z dzidzią. Zatrzymały się przy nas podziwiając Weronkę, a tu młoda mam mówi " To jest chyba córka pana Artura, bo taka podobna?" Myślałąm,że padnę. Nie znam kobitki, nigdy na oczy nie widziałam. Okazało się,że to jedna z pracownic Artura. On nawet nigdy zdjęć do pracy nie brał. Nie chodzi z Weronką na spacery beze mnie , więc zapamiętałabym ją ewentualnie. No nie wyprze się córki, oj nie wyprze- choćby chciał .Jeśli chodzi o koncert Madonny, jak nie MAdonna to kto?. Reszta pop piosenkarek to wtórne twory względem niej. Poza tym jest mega profesjonalistką i spodziewamy się dobrego show. No i jest okazja żeby bez Werki na 2-3 dni się wybrać . pisałąm do xantii na gg, ale nie odpowiedziała , wyślę jej wieczorkiem smska.Werka jest zazdrosna tylko o TŻ, jak da mi buzi zaraz leci do nas i tez wyciąga dzioba do całuska. I nie wiem czy zazdrości mi buziaka czy jest zazdrosna o mnie .Tak się moje dziecko na spaczerze wymęczyło ,że krzyczy 'mamuś ch j e b ka'. Idę nakarmnić i uśpić. No i niestety nauczyła sie otwierać lodówkę. Póki co ogląda zawartość, pewnie niedługo zacznie wyciągać produkty. Kłódkę założę .EDIT: wykropkowało mi 'c h j e b k a ' to niecenzuralne czy co?
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2009-02-20 o 12:02 |
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
miniu zmęczona jestem, Adrian marudny olrutnie, wszystko jest na nie, nic nie chce jesc nic pić, łazi i jęczy. Jak czegoś nie dostanie co chce to jest histeria i tak cały dzien. Do tego spi po 1 h maks. Nie da mi na chwilę usiąc ciagnie do pokoiku po czym zostawia mnie tam i idzie sobie gdzies jak sie ruszę to znów to samo jak odmowie to histeria
Trzy tygodnie w domu mnie na maksa wypaliły nie mam juz sie z nim w co bawić wszystko mu sie znudziło. Tragedia normalnie. co gorsza jak przyjdzie moj mąż to Adi jest grzeczny bawi się sam czasem przyjdzie coś pogada. No i oczywiscie wniosek jaki. "przeciez on jest grzeczny" ... ale wiem,ze TZ mi wierzy co do zachowania małego tylko dziwnie to wygląda jak jest tata to Adrian jest aniołkiem ![]() smutne to takie... no trudno pozaliłam się i czekam na lepsze jutro ... chyba się zerwe na cały dzien coby nie widziec małego
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jej je zrobiłam to szybko biegłam po aparat myślałam ze nie zdążę ale sesja sie udała a potem je zaraz zciągła ![]() U nas znowu sypie już mam ta zime po dziurki w mosie byłam z Niki na spacerku bo jakos marudna dziś jest ,zrobiłyśmy bałwanka Teraz sie bawi u babci ale pewnie za chwilke mi ja oddają ![]() nowy misio może przywoła wiosnę
Edytowane przez karolinqa23 Czas edycji: 2009-02-20 o 12:14 |
|
|
|
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
karo- ten misio jest boski!!!! naprawdę wiosenny
kanciu- ja się APusiowi nie dziwię, 3 tygodnie w domu też by mnie wykończyły. A zachowanie przy TŻ to ewnie z tęsknoty taki kochany przy nim. Moja Weronka to nowych sił po powrocie tż z pracy dostaje. Mam nadzieję,że odsapniesz wkrótce. Werka ma drzemkę, biorę się za delikatny lifting metrażu, wysilać się nie będę, bo mi się nie chce .---------- Napisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- aaa i zapomniałam się pochwalić, że mam dzisiaj urodziny, a bilety to prezent
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2009-02-20 o 13:26 |
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
iwka no to najlepsze życzenia urodzinowe. Wszystkiego naj, naj, naj
no i oczywiście udanego koncertu
|
|
#2788 | |||
|
Konto usunięte
|
iwka, wszystkiego naj, naj, naj... i radochy i zadowolenia, i spełnienia, i pociechy z dzieciątka i meża, i uśmiechu, i czego sobie tylko życzysz. Sto LAT !!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego naj naj naj naj |
|
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11069573]
a jak często trzeba takie sesje powtarzac, żeby efekt bł stały?[/quote] co 6 miesięcy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Idzie nam 8 tydzien ciazy

jeszcze tylko dziś na 30 minut.

.
Wilkie gratki