|
|
#481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?
Cytat:
A slogan "nie jest naturalny bo uniemożliwia posiadanie potomstwa" jest banałem powtarzanym przez kościół bo niczego innego nie potrafią wymślić. Jeszcze coś: zachowania homoseksualne zwierząt odnotowano u ponad 1500 żyjących na wolności gatunków, a zjawisko to dobrze udokumentowano u ponad pięciuset z nich. Według naukowców np. wśród żyraf czy bizonów zachowania homoseksualne bywają częstsze od heteroseksualnych. Występują szczególnie często u gatunków żyjących w społecznościach np. u ptaków morskich i ssaków, w tym także wśród najbliżej spokrewnionych z człowiekiem szympansów - toż to sama natura
Podpisz proszę petycję w sprawie ustawy o "ochronie" zwierząt doświadczalnych - eskalacja bezsensownego i ogromnego cierpienia zwierząt (także bezpańskich kotów i psów...) Edytowane przez maxi82 Czas edycji: 2009-02-19 o 15:40 |
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdania nie zmienię.Leworęczność nie pozbawia Cię możliwości pisania. Bezpłodność cech męskich/kobiecych. Kobiety bez instynktu- siła charakteru, wychowania również. A homoseksualizm uniemożliwia założenie rodziny- więc tworzenie homoseksualnych związków nigdy nie będzie dla mnie naturalne. |
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest kolejny stereotyp – gej musi być zniewieściały. A przecież jest mnóstwo gejów tak męskich, że aż szkoda, że nie są hetero Ludzie bez rąk nie mogą pisać, to co, jest to też nienaturalne?? Nie no, siła charakteru nie decyduje o instynkcie macierzyńskim, bo niby jak?? Wychowanie owszem ma bardzo duże znaczenie, czynniki zewnętrzne tu się zgodzę, ale nikt mi nie wmówi, że wychowanie może decydować np. o orientacji. Zwierzęta wychowywane są tak samo, a jedne są homo inne hetero. Rodzina – jest mnóstwo hetero ludzi, którzy choć mogą nie zakładają rodzin, nie mają dzieci – bo nie chcą. No jak może być coś nienaturalne co stworzyła sama natura?? To jest nielogiczne przecież .
Podpisz proszę petycję w sprawie ustawy o "ochronie" zwierząt doświadczalnych - eskalacja bezsensownego i ogromnego cierpienia zwierząt (także bezpańskich kotów i psów...) Edytowane przez maxi82 Czas edycji: 2009-02-19 o 16:05 |
|
|
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
Dyskusja o tym, czy homoseksualizm jest naturalny, powinna zacząć się od podania definicju słowa naturalność. Każdy ma przecież swoją własną, subiektywną definicję.
Dla mnie naturalne jest to, co występuje w naturze i co natura stworzyła. Skoro udokumentowano, że homoseksualizm występuje wśród ogromnej liczby zwierząt, to jest, moim zdaniem, naturalny. Edytowane przez wesna Czas edycji: 2009-02-19 o 22:05 |
|
|
|
|
#485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
agniesikk słuchaj mówisz, że zdania nie zmienisz, ok. Ja jestem skłonna wysłuchać i rozważyć argumenty innych. Nie twierdzę, że moje poglądy są nieomylne. Po prostu użyj takich argumentów, żeby mnie przekonać do Twojej tezy. Oczywiście do niczego nie zmuszam PS - masz na imię Agnieszka? |
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie homosekualizm nie jest ani choroba ani odchyleniem od normy.
Jest, byl i bedzie. Co ciekawe w swiecie zwierzat homoseksualizm wystepuje i to bardzo czesto. U niektorych gatunkow nawet czesciej niz heteroseksualizm. Natura go nie wyelimonowala - wiec moze jest jednak do czegos potrzebny. Najwidoczniej mozliwosc splodzenia potomstwa nie jest dla przyrody kryterium 'normalnosci' . Zaobserwowano ze u niektorych gatunkow ptakow, ze samice wychowuja potomstwo w parach homoseksualnych. Tu link do filmu o homoseksualizmie u zwierzat. Uwaga tylko dla osob o mocnych nerwach - jest dosc dosadny .http://www.youtube.com/watch?v=7RlTAyNI8WE Nie da sie ukryc ze w Polsce nastawienie dla par homoseksualnych jest ciagle na nie i pewnie to sie dlugo nie zmieni. Nie pomagaja zaakceptowac homoseksualizmu parady rownosci czy inne dziwaczne happeningi - wiecej z tego szkody niz pozytku. A przeciez w wiekszosci to zwykli ludzie i tez nalezy im sie szacunek. Mieszkam teraz w Anglii i w ciagu kilku pierwszych tygodni poznalam kilka par homoseksualnych. Nie zauwazylam jawnej niecheci, glupich zartow czy wrogosci. Za to mam porownanie ile osob w Polsce ukrywa swoja orientacje - bo przeciez odsetek jest podobny w kazdym kraju. Co do adopcji czy wychowywania dzieci przez homoseksualistow, to nie mam sprecyzowanego zdania. Z jednej strony sklaniam sie do tego co pisala szajajaba, dziecko z bidula zasluguje na milosc, ale z drugiej strony jaka przyszlosc ma takie dziecko w dzisiejszej Polsce .
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adopcje - moim zdaniem w Polsce odpadają, ale tylko ze względu na stosunek ludzi do gejów. |
|
|
|
|
|
#488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To przypisywanie wszystkich pogladow ktore komus nie pasuja jest banalem nad banaly. Kosciolowi akurat wystarczy co jest napisane w Biblii na ten temat. Pisanie ze tak zasadnicza kwestia jest banalem jest absurdalne. Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kościołowi wystarczy to co w Biblii? Kpisz? Kościół dopisuje to co mu pasuje, a treść Biblii traktuje bardzo wybiórczo. Poza tym między tym co czyni i czego żąda kościół jest az nazbyt wiele sprzeczności. Zasadnicza dla kogo? Dla kościoła, żeby uznał homoseksualizm za chorobę? Poza tym absurdem raczej jest to, że wypowiadają się w tej kwestii ludzie niekompetentni czy li księża. Lekarze, specjaliści są dla mnie większym autorytetem w tej kwestii. A współczesna medycyna twierdzi, że homoseksualzim nie jest chorobą, a nawet, że jest strategią ewolucyjną. Gdzie dominacja tam dominacja, a gdzie homoseksualizm tam homoseksualizm. Zostało to udowodnione wśród bardzo wielu gatunków i wcale nie jest to zjawiskiem rzadkim. Możesz sobie tłumaczyć to po swojemu, ale fakt pozostanie faktem. |
|||
|
|
|
|
#491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony bardzo ciężko określić granice "normalności" czy "naturalności", bo dla każdego mogą być inne. Jako że zostałam nazwana "odstępstwem od normy" (leworęczna ) coś o tym wiem. Nawet nie zdawałam sobie, że może to być tak postrzegane, tylko dlatego, że większość świata pisze prawą ręką. Ale... tak samo może być z homoseksualistami...
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwazam ze jak ktos jest szczesliwy to nie nalezy mu tego zabraniac i odbierac bo nam to nie pasuje bo to w koncu nie o nas chodzi!
Jescli ktos jest homoseksualny to niech bedzie, jezeli jest w zgodzie ze swoja natura. Zycie ma sie tylko jedno i ukrywanie sie przed caly swiatem ze swoim prawdziwym "ja" nic nie da bo pod koniec swoich dni ta osoba bedzie miala swiadomosc ze nie przezyla i nie wykorzystala swojego zycia tak jak chciala.
|
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
Jestem otwartą i tolerancyjną osobą, jednak uważam homoseksualizm za jedną z najgorszych plag wszelkich cywilizacji. Moje poglądy na temat homoseksualizmu są dość radykalne, nie popieram żadnych ruchów, działań, interwencji mających na celu zalegalizowanie małżeństw homoseksualnych oraz ukazania normalności związków tego rodzaju. Homoseksualizm jest dla mnie formą życia, która w pewien sposób rozpowszechniła pedofilię, czy nawet zoofilię. Mam nadzieję, że w naszym kraju, jak i większości krajów, nigdy nie dojdzie do zgody na adoptowanie dzieci przez pary homoseksualne.
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
To, że coś jest rzadziej spotykane, nie znaczy jeszcze, że nie jest normalne czy naturalne.
Ja jestem homoseksualna (leworęczna również ), większośc moich znajomych wie o tym i nie widzi w tym żadnego problemu. W końcu, zachowuję się tak jak inni, po prostu kocham kobietę. Przykro jest czasem słuchac, że ktoś uważa homoseksualizm za chorobę. Ostatnio miałam nieprzyjemną sytuację, ponieważ na angielskim rozmawialiśmy właśnie na temat homoseksualizmu i koleżanka, która nie wie o mnie, powiedziała mi, że uważa to za chorobę. Zabolało trochę, ale cóż, zdarza się. Cieszę się jednak, że wśród moich znajomych jest większośc tolerancyjnych osób. Może czasami ludzie po prostu nie rozumieją tego. Wczoraj podczas spektaklu z teatrze była scena w której rozmawiało ze sobą o miłości 2 mężczyzn - heteroseksualny i gej. Heteroseksualista powiedział "To wy potraficie kochac? Naprawdę? Przecież jesteś pedałem" Ano, każdy potrzebuje miłości. I nie ma miłości lepszej czy gorszej.
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
akurat tutaj mam caly czas dylemat czy lepsze dla dziecka wychowywanie sie w rodzinie z dwoma ojcami, ktorzy nieraz potrafia mu dac wiecej ciepla niz niejedna kobieta, czy w Domu Dziecka, gdzie dzieci czesto nie wiedza co to milosc, sa bite czy ponizane przez swoich rowiesnikow, nie piszac juz o tym ze czesto rowniez mowi sie o gwaltach i molestowaniu seksualnym w takich osrodkach przez starszych kolegow czy opiekunow.
Mysia_Pysia u mnie tez ostatnio kolezanka wyglosila swoje zdanie ze homoseksualizm to choroba ktora sie powinno leczyc. DLa mnie takie opinie swiadczac o lekkim braku toleracji i o typowym zacofaniu. Nie podobaja mi sie takie poglady i uwazam ze mowienie o tym jest nie namiejscu bo nie powinno sie obrazac drugiej osoby ani oceniac jej za to jaka ma orientacje seksualna.
Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2009-02-19 o 23:10 |
|
|
|
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie czyjaś orientacja jest zupełnie bez znaczenia.W sumie to ten wątek uświadomił mi,że mam różnych znajomych hetero,homo,bi seksualnych ale tak jak napisałam wcześniej to jaką ktoś ma orientację jest mi poprostu obojętne.Liczy się to jaką osobą jest.Pozatym gdy poznaję ludzi nie pytam : "jesteś homo? a może bi? a może hetero?" bo i po co?
---------- Napisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
A w jaki sposób według Ciebie "owa homoseksualna forma życia" rozpowszechniła pedofilię a nawet zoofilię? Czy Ty w ogóle masz seksuologiczne pojęcie o tym czym jest pedofilia i zoofilia(poza tym "jak jest uprawiana?)
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop." |
|
|
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuję się dyskryminowana w drugą stronę - zmusza się mnie do tolerowania homo, bo inaczej zostanę zbluzgana, wyzwana od homofobów i w ogóle nieludzka, a i nienaturalna, a już napewno nie będę godna do nazywania się Europejką, bo przecież cała nowoczesna Europa tak strasznie jest tolerancyjna i wogóle
A ja po prostu nie mam ochoty i nie mam zamiaru tolerować homo. Doskonale ujęte. |
|
|
|
|
#498 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A że co innego mówią, a co innego robią, to już temat na inną dyskusję.http://www.wprost.pl/ar/12423/Homose.../?O=12423&pg=1 Cytat:
I też nic z tego nie ma ![]() ---------- Napisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ale jesteś pewna ? Tak na 100% ? Podaję defincje: otwarty - taki, który jest gotów na przyjęcie nowych idei lub propozycji; też: o poglądach i postawie takiej osoby, tolerancja - poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od własnych. ---------- Napisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- No i co planujesz w związku z tym ? Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-02-20 o 11:32 Powód: dopisek |
||
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
bo?
wyrzadzaja Ci jakas krzywde swoim istnieniem? ![]() .... z punktu widzenia biologii bycie 20letnia singielka jest czyms nienaturalnym. W tym wieku trzeba sie rozmnazac.
................. Edytowane przez syntagma Czas edycji: 2009-02-20 o 11:42 |
|
|
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio na imprezie poznalam fajnego chlopaka swietnie sie razem bawilismy
![]() po czym poznalam pod koniec jego chlopaka ![]() kupa smiechu
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#503 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozpatrując homoseksualizm z punktu wiedzenia natury. Przez setki lat nie wyginął w drodze ewolucji. Gdyby był tylko błędem w drodze ewolucji to zapewne dzisiaj czytalibyśmy o nim jedynie w książkach bo jego istnienie nie miałoby sensu wg biologii. A jednak przetrwał - wśród ludzi i wśród zwierząt. Może więc, człowiek jest po prostu zbyt głupi aby zrozumieć, że homoseksualizm istniał i istnieje nie bez przyczyny. A tak interpretowany jest homoseksualizm wg medycyny współczesnej: cytat z http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm "Pomimo wielu różnych naukowych teorii powstawania odmiennych orientacji seksualnych u człowieka większość naukowców[41] zgadza się z opinią, iż orientacja seksualna jest wynikiem skomplikowanej interakcji zarówno czynników biologicznych jak i środowiskowych. Ostatnie pojawiające się dowody sugerują, że biologia, włączając w to czynniki genetyczne i wrodzone czynniki hormonalne, odgrywa najbardziej znaczącą rolę w kształtowaniu ludzkiej seksualności[41]. Orientacja seksualna pojawia się u ludzi we wczesnym okresie dojrzewania, gdy w większości nie mają jeszcze za sobą żadnych doświadczeń seksualnych. Według większości psychologów orientacja seksualna człowieka nie zależy od jego woli i nie podlega zmianie[42]. Niemniej niektórzy psychologowie związani z organizacjami religijnymi, nie podzielają tej opinii, twierdząc, że homoseksualizm jest chorobą (wbrew stanowisku WHO i APA) oraz że czynniki społeczne mają największy wpływ na kształtowanie się orientacji seksualnej człowieka, która według nich, w niektórych przypadkach może ulegać zmianie na drodze tzw. terapii reparatywnej[43]." A teraz punkt widzenia Biblii (List do Rzymian Św. Pawła – Nowy Testament) - Homoseksualizm wg Biblii jest karą dla ludzi, którzy nie oddawali mu czci. Nadal żyli w pogaństwie pomimo, że dane było im poznać Boga prawdziwego. Z tym, że kościół przedstawia nam Boga z NT jako miłosiernego. To Bóg ze ST był tym okrutnym i mściwym. Okazuje się więc, że miłosierny Bóg nadal karze ludzi homoseksualizmem. W tym także katolików (!??). Podsumowując wg Biblii to Bóg jest stworzycielem homoseksualizmu. Skoro Bóg jest miłosierny, homoseksualizm jest karą za odrzucenie Boga, to dlaczego karze nim chrześcijan??
Podpisz proszę petycję w sprawie ustawy o "ochronie" zwierząt doświadczalnych - eskalacja bezsensownego i ogromnego cierpienia zwierząt (także bezpańskich kotów i psów...) Edytowane przez maxi82 Czas edycji: 2009-02-20 o 13:16 |
||||
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
1 Kor 6;9:"Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą"
KK nie potepia homoseksualistów ale ich czyny nie potepia prostytutki ale jej czyny....itp.
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czym w takim razie zawiniły zwierzęta? Jak to tłumaczyć? Bo w końcu i one są dziełem Boga. |
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli homoseksualnosc to wola boga a nie człowieka to masz odpowiedz na ostatnie pytanie w poscie. poza tym wklejenie wpisu o postawie KK wobec homoseksualizmu i nie zapoznanie sie z treścią biblii to lekka naiwnosc w slusznosc tego co cytujesz...
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-02-20 o 13:38 |
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
Odpowiedź na pytanie czym zawiniły zwierzęta, że także są homoseksualne? Wola Boga, ale z jakiego powodu? Bo względem ludzi wiem. Dlaczego sadzisz, że nie zapoznałam się z terścią Biblii? Bardzo chetnie dodam tu zdjęcie z odpowiednim cytatem bo tak się składa, że mam Biblię w domu, a jej treść nie jest mi obca (co nie znaczy, że znam ją na pamięć).
|
|
|
|
|
#508 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Tyle ze mozesz dywagowac ile wlezie, a nie zmieni to faktu ze homoseksualisci sie nie moga rozmnazac, wiec patrzac z punktu widzenia biologii, jest to slepa uliczka.Cytat:
Cytat:
Ty kpisz piszac ze ja kpie ? Zaden kosciol do Biblii nic nie dopisal ![]() Biblia odnosnie stosunkow homoseksualnych ma okreslone stanowisko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Biblia nigdzie nie pisze ze Bog kogokolwiek ukaral, tylko jasno pisze ze jest to wynik zachowania tych ludzi.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
zwierzęta nie sa stworzeniami rozumującymi...nie maja duszy ani wolnej woli...człowiek natomiast tak..zreszta jak mowi pisma biblijne nie potepia sie człowieka a jego czyny..co tyczy sie KK...
nie twierdze ze nie znasz biblii ... poza tym wojny...masowe ludobojstwa...pedofilia.. ..bron chemiczna itp...to tez wola boża??? czy to nie człowiek czyni sobie ziemie poddaną....decydujac o sobie
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
moze zakazmy wszystkiego co niektorym osobom nie pasuje tak bedzie najlepiej...mi nie pasuje boczek w kanapce w MC wiec zakazac!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Ale zdania nie zmienię.
To jest kolejny stereotyp – gej musi być zniewieściały. A przecież jest mnóstwo gejów tak męskich, że aż szkoda, że nie są hetero

.
.
.

To przypisywanie wszystkich pogladow ktore komus nie pasuja jest banalem nad banaly.
(leworęczna 

ZAKAZAĆ!!