Scent Bar VII - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-20, 17:30   #3961
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje
Dot.: Scent Bar VII

wszystkich na życiowych zakrętach.
Pozostaje chyba czekać wiosny i mieć nadzieję, że stopią się te większe i mniejsze problemy razem ze śniegiem.

__

Zapisałam się na egzamin. 18 marca o 10. Nieźle. Niecały miesiąc, nie spodziewałam się, że tak szybko
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 17:32   #3962
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Melk - będę trzymac kciuki. Ja się dowiedziałam wczoraj, że kumpela, z którą chodziłam na kurs, zdała chyba ze dwa tygodnie temu za pierwszym podejściem
Normalnie jej zazdroszczę ( ale tak tylko tyci, tyci).

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 18:29   #3963
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
No właśnie. Ale wiesz, jak się baba uprze.... Zobaczymy, co wyniknie z mojego "uparcia"
Wie wiem, dlatego warto jest sie przekonać i potem powoli wrócić do poprzedniego koloru włosów w razie jakby cos nie tak, a Ty masz krótkie to nie problem...ja mam prawie do łopatek wiec na eksperymenty nie moge sobie pozwolic.

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Zapisałam się na egzamin. 18 marca o 10. Nieźle. Niecały miesiąc, nie spodziewałam się, że tak szybko
Spokojnie, bedzie dobrze chociaz wiem ze stres robi swoje, wazne to zdawać az do skutku, nie podda się, nie łapac doła z powodu prawka..
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 19:07   #3964
beata11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Zależnie od rodzaju toniku złuszczają albo delikatnie, albo skóra schodzi płatami.
A jest szansa, że mi ta obecna twarz całkiem zlezie i spod spodu wyjdzie nowa?

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Nie chce tu pisać herezji, ani siać paniki, ale toksyczna matka to bardzo niebezpieczne zjawisko.
Wielokrotnie dochodziłam do wniosku, że chyba lepiej nie mieć rączek lub nóżek, być brzydkim, mało zdolnym .... i tak się lepiej w życiu wyląduje,niż gdy mamusia np. uważa , że tylko kretyn jest z siebie zadowolony oraz parę innych tego typu kwiatków oraz tak jakby ewidentnie swego dziecka nie lubi, co na owe dziecko na stałe przechodzi i podświadomość podstępna przejmuję rolę wroga..

Cytat:
Wiecie co... To głupie i może podłe, ale kiedy Was czytam jest mi trochę lżej. Nie dlatego, że cieszy mnie Wasze cierpienie, ale... czuję się taka mniej niemnormalna ze swoim...
Nie podłe. Słuszne. Trzeba się dzielić myślami z innymi, zwłaszcza, że w realu, to jest raczej niemożliwe.

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
a wiecie, co ja myślę? że ten brak słońca, brak zieleni i wiosny ogólnie to też tak po trochę destrukcyjnie i załamkowo wpływa na ludzi no kurza twarz, niedługo marzec, a tu śnieg się rozpadał! chyba wczoraj pobiłam rekord, bo w ciągu pół godziny 2 razy miałam bliskie spotkanie z ośnieżonym chodnikiem...
ale jak wiosna przyjdzie, to w końcu ten podły rok trochę może okaże się łaskawszy
aby tylko tego dożyć w tych ponurych ciemnościach oraz chłodzie i zawierusze.
Ja umieram bez słońca.
Najszczęśliwsza byłam pracując w kraju, gdzie w standardzie było 50*C.
I nigdy żadnej chmurki....
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 19:55   #3965
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie zagięłaś Zawsze wydawało mi się, że miedziany to raczej w pomarańczowe i żółte tony wpada niż w czerwonawe. Idę się dokształcić.

Vesenko
- tak - miedziany to "czerwono-złoty". Chodziło mi o oznaczenie na farbach - miedziany to zwykle na obrazku taka wściekłopomarańczowa marchewka i tak mi się skojarzyło.
Fakt, farbowy miedziany i metalowy miedziany to dwa różne kolory Jakby kolor na pudełku farby nazywał się "wściekła marchewka" to chętnych do zakupu byłoby sporo mniej

Cytat:
Ja właśnie za czerwieniami nie przepadam, miałam ze dwa razy taki kolor, jak jeszcze mialam ciemnie włosy. Potem farbowałam je na odcienie śliwkowe albo fioletowe.

Kusi mnie ten rudy strasznie, ale zastanawiam się czy znowu nie będzie męka z siwymi, widocznymi odrostami
Przyjrzałam się jeszcze raz Twoim zdjęciom na N-K i tak sobie myślę,że powinnaś podkreślać swój niesamowity kolor oczu. Jeśli zdjęcia nie przekłamują odcienia cery, to ładnie powinno Ci być w takich odcieniach. W blondzie też jest dobrze A jeśli koniecznie chcesz miedź to może najpierw spróbuj zmywalną, z saszetki. Jakby co jest szansa,że łatwiej zejdzie niz trwała farba

Cytat:
Napisane przez beata11 Pokaż wiadomość
A jest szansa, że mi ta obecna twarz całkiem zlezie i spod spodu wyjdzie nowa?
Prędzej Ci mięsko wylezie

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-02-20 o 19:56
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:02   #3966
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Przyjrzałam się jeszcze raz Twoim zdjęciom na N-K i tak sobie myślę,że powinnaś podkreślać swój niesamowity kolor oczu. Jeśli zdjęcia nie przekłamują odcienia cery, to ładnie powinno Ci być w takich odcieniach. W blondzie też jest dobrze A jeśli koniecznie chcesz miedź to może najpierw spróbuj zmywalną, z saszetki. Jakby co jest szansa,że łatwiej zejdzie niz trwała farba
Mój odcień cery jest ciepły, żółtawy.

Co do saszetki - myślałam, żeby spróbować, ale na jednym paśmie, dwóch. Na całości się boję, bo pamiętam ile fryzjer się namęczył, żeby mi ten kolor ściągnąć z włosów. Robiłam wtedy szamponetką Palette i za cholerę nie chciał zejść

Cytat:
Prędzej Ci mięsko wylezie

Vesenko - spojrzałam na kolory z linka. Niestety ciemne czy ogólnie brązy nie wchodzą w rachubę Mam siwe pasma włosów, przy odrastaniu wygląda to fatalnie - dlatego przeszłam na blond - siwe zgrywają się z blond. I z powodu tych siwych zastanawiam się nad tym rudym też. A, że uparłam się, jak to pisałam wyżej - to inna sprawa

Przy okazji dziękuję za link - zawsze się zastanawiałam, gdzie można dostać tę farbę oprócz salonu fryzjerskiego

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-02-20 o 20:15
Stary 2009-02-20, 20:05   #3967
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:

Madziusiu -
ja pamiętam Cię z zabaw z pewnym programem i też mi się wydaje, że najlepiej Ci było w tych odcieniach, które wskazała vesenka.

Ta marchewka jest trochę ... tego .. przerażająca

I popieram vesenkę w kwestii wypróbowania najpierw zmywalnego koloru

EDIT: widzę że już odpowiedziałaś

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-02-20 o 20:08
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:14   #3968
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

BigMamuś - bardzo bym chciała wrócić do ciemnych włosów, ale to nieopłacalna mordęga Jak nie ten rudy, to ja chyba przy blondzie zostanę.

Ja kcem być ruda

Frank Zappa

Stary 2009-02-20, 20:17   #3969
Polly_
grozi wypollizowaniem

a ja mam ochotę na jasny popielaty brąz...ale nawet nie wiem jak to wygląda
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:21   #3970
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

http://www.e-hairstyle.eu/product_in...roducts_id=595

To mi się podoba Choć mogłoby być ciut mniej czerwonawe

Frank Zappa

Stary 2009-02-20, 20:36   #3971
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
BigMamuś - bardzo bym chciała wrócić do ciemnych włosów, ale to nieopłacalna mordęga Jak nie ten rudy, to ja chyba przy blondzie zostanę.

Ja kcem być ruda
Na rudym nie będzie tak widać odrostów? Ja ostatnio usiłuję zostać szatynką, ale jak na złość większość kolorów zmywa mi się właśnie do rudego.

Stary 2009-02-20, 20:39   #3972
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Na rudym nie będzie tak widać odrostów? Ja ostatnio usiłuję zostać szatynką, ale jak na złość większość kolorów zmywa mi się właśnie do rudego.
No właśnie obawiam się, że siwe odrosty, u mnie, będą tak samo kontrastować z rudymi jak i wtedy z ciemnymi

Frank Zappa

Stary 2009-02-20, 20:42   #3973
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.e-hairstyle.eu/product_in...roducts_id=595

To mi się podoba Choć mogłoby być ciut mniej czerwonawe
to jest megaczerwonawe
Zobacz miedziane z tej strony, niestety trzeba poszukać. Farb nie znam, ale odcienie niezłe.

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-02-20 o 20:44
Stary 2009-02-20, 20:44   #3974
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
to jest megaczerwonawe
Zobacz miedziane z tej strony, niestety trzeba poszukać.

Hahah Już zerkam

O mam -prawie ideał
8/4 - jasny tycjan

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-02-20 o 20:47
Stary 2009-02-20, 20:47   #3975
Polly_
grozi wypollizowaniem

ooo,to ja z tej strony poprosze ciemny popielaty blond to chyba cos takiego chcę,chociaż może jednak bardziej brązowe?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:48   #3976
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie obawiam się, że siwe odrosty, u mnie, będą tak samo kontrastować z rudymi jak i wtedy z ciemnymi
A jasne miedziane?
Pytałaś fryzjera co myśli o miedzi w Twoim przypadku?

Stary 2009-02-20, 20:49   #3977
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a ja mam ochotę na jasny popielaty brąz...ale nawet nie wiem jak to wygląda

Przypomniało mi się, jak kiedyś chciałam kupić sobie niedrogie cienie do powiek "na hali" (takie cudo co to ma udawać targ pod dachem). Sprzedawczynie nie są tam tak przeszkolone jak w drogeriach Mówię babce, że szukam cieni w kolorze szarego brązu (o taki chłodny brąz mi chodziło). Ta patrzy na mnie jak na wariatkę i mówi mi "Ale przecież nie ma takiego koloru!"

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:50   #3978
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
A jasne miedziane?
Pytałaś fryzjera co myśli o miedzi w Twoim przypadku?
Jeszcze nie pytałam, bo się do niego będę wybierać dopiero. Pewnie zejdzie na zawał Jak go znam, będzie kręcił nosem, ale ogólnie fachowo doradzi i poradzi czy to ma sens i ewentualnie w jakim odcieniu

Frank Zappa

Stary 2009-02-20, 20:53   #3979
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah Już zerkam

O mam -prawie ideał
8/4 - jasny tycjan
ładny. Nawet bardzo. Ale nie mam pojęcia czy od tych farb aby się nie łysieje Nie mam pojęcia co to za marka.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ooo,to ja z tej strony poprosze ciemny popielaty blond to chyba cos takiego chcę,chociaż może jednak bardziej brązowe?
ciemny popielaty blond też bym chciała, ale co z tego, jak u mnie prawie zawsze zamiast popielatych refleksów wyłazi coś kasztanowatego.

Stary 2009-02-20, 20:54   #3980
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Vesenko - farby nie kupię, ale może wydrukuję sam kolor i pokażę w salonie Dziękuję za wyszperanie

Frank Zappa

Stary 2009-02-20, 20:55   #3981
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah Już zerkam

O mam -prawie ideał
8/4 - jasny tycjan
Z tycjanu wyjdzie Ci mocny pomarańcz najprawdopodobniej
Zobacz ten, powinien wyjść fajny ognistoudy bez czerwonych refleksów
http://www.farmavit.pl/produkt-235.html
A najlepiej jakbyś miała na zdjęciu odcień jaki chcesz i zmusiła swojego fryzjera do wymieszania farb tak, żeby uzyskał odcień najbardziej zbliżony do ideału twojego.
Z rudym generalnie jest tak, że rzadko wychodzi to co na zdjęciu z opakowania niestety
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:55   #3982
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie pytałam, bo się do niego będę wybierać dopiero. Pewnie zejdzie na zawał Jak go znam, będzie kręcił nosem, ale ogólnie fachowo doradzi i poradzi czy to ma sens i ewentualnie w jakim odcieniu
Jak się zna, to warto posłuchać co powie. A potem i tak zrobić miedziane, jeśli się ma ochotę

Stary 2009-02-20, 20:58   #3983
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Terminator jesteś
E, nie. Raczej gupek.
Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
trzymam.
Cytat:
Jeśli zdjęcia nie przekłamują odcienia cery, to ładnie powinno Ci być w takich odcieniach.
Herbaciany jest
Cytat:
bardzo bym chciała wrócić do ciemnych włosów, ale to nieopłacalna mordęga Jak nie ten rudy, to ja chyba przy blondzie zostanę.
Madzik, a farbujesz się w domu, czy u fryzjera?
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:59   #3984
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Jak się zna, to warto posłuchać co powie. A potem i tak zrobić miedziane, jeśli się ma ochotę
Dokładnie.

Anastazjo
- mój fryzjer zawsze miesza farby - tzn różne tonacje. Miksowanie mu nieobce

Frank Zappa

Stary 2009-02-20, 21:00   #3985
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Vesenko - farby nie kupię, ale może wydrukuję sam kolor i pokażę w salonie Dziękuję za wyszperanie
cała przyjemność po mojej stronie Przy okazji znalazłam kolor, który chcę wypróbować na sobie http://www.e-hairstyle.eu/product_in...roducts_id=666

Stary 2009-02-20, 21:03   #3986
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
cała przyjemność po mojej stronie Przy okazji znalazłam kolor, który chcę wypróbować na sobie http://www.e-hairstyle.eu/product_in...roducts_id=666
Fajowy Mhrrrauuu

Papugo
- odkąd jestem blondi, zawsze farbuję i robię pasemka u fryzjera

Frank Zappa

Stary 2009-02-20, 21:18   #3987
rozwydrzona
Zadomowienie

ten jasny miedziany blond jest fajny
a ja Ci powiem, Madzik, że masz wypróbować rudy! zwłaszcza, jeśli czujesz, że to może być Twój kolor mój naturalny kolor to ciemny blond, taki mysi, nijaki kolor :/ próbowałam różnych farb, od jakichś blondów, które nieznacznie mi rozjaśniły, po ciemniejsze brązy, w których wyglądałam gorzej niż źle. Spróbowałam zrobić szamponetą, bodajże kasztanową i na tych moich włosach wyszło coś w pobłyskiem rudawym... Nawet mi się podobał, ale miałam kupioną już farbę o kolorze Czekoladowy brąz... Po zafarbowaniu tym kolorem włosy okazały się... czerwone! a po kilku tygodniach miałam je takie jak ten miedziany blond! i wszyscy bardzo chwalili, a fryzjerki pytały, jakiej farby użyłam Oczy miały takie :O jak powiedziałam, że to czekoladowy brąz (na palecie jest baaaardzo ciemny!).

Ha, od poniedziałku się odchudzam! nie ma bata, wiosna idzie, trzeba schudnąć i się zakochać dam radę, prawda? no muszę...
i już idę po czerwoną herbatę, chyba się zaparzyła
rozwydrzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 21:27   #3988
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Ja kcem być ruda
Na kcem nic nie poradzi Zrób się na rudo i już

mam siostrę, która notorycznie coś tam z kolorem włosów kombinuje (w naturze jest zielonooka i ruda kasztanowo) i najbardziej podobała mi sie kiedyś, gdy miała zrobione różnokolorowe rude pasemka , właściwie takie od prawie jasno złotego przez marchewki i kasztany do ciemnej wiśni. tych jasnych odcieni było najwięcej, ale całość - cudo.

tylko nie wiem czy to nie jest passe obecnie.

A oczki w jakim kolorze posiadacie, koleżanko ?

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 21:35   #3989
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
A oczki w jakim kolorze posiadacie, koleżanko ?
Zielone, psze Mamy

Zaszantażuję fryzjera - albo on mi zrobi po fachowemu rudy, albo ja sama zrobię sobie kuku, które on będzie potem musiał naprawić - niech wybiera

A rudo-kolorowe pasemka nie wchodzą w grę.

Frank Zappa

Stary 2009-02-20, 21:46   #3990
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Fav... Nie chce tu pisać herezji, ani siać paniki, ale wiesz, że toksyczna matka to bardzo niebezpieczne zjawisko. A im bardziej ja kochasz (i im bardziej wrazliwa i niepewna siebie jesteś) tym gorsze masz rokowania. Mnie lekarze wyraźnie powiedzieli, że jeśli nie zerwę kontaktów to umrę (mieli rację, wróciłam dopiero wtedy, kiedy mnie potrzebowała i nie mogłam Jej zostawić). Wiem, że to nie ten przypadek ale... Siła rażenia takiego związku jest ogromna.
To nie herezje. To święta prawda
Tylko ja jestem za słaba, żeby powiedzieć "dość"
Jestem za słaba, żeby się uwolnić na serio.
Jest mi Jej żal, bo wiem, że poza nami nie ma nic. Że bez Nas świat nie ma dla Niej sensu.
Tylko nie rozumiem, dlaczego mi to robi .... nie rozumiem. Nie wierzę, zeby chciała źle, nie ......
Jedyne wyjście to ucieczka ... dla nie, jedyne, inaczej nie potrafię.
Ehhh ...długo by gadać .....

Cytat:
Wiecie co... To głupie i może podłe, ale kiedy Was czytam jest mi trochę lżej. Nie dlatego, że cieszy mnie Wasze cierpienie, ale... czuję się taka mniej niemnormalna ze swoim...
Wcale nie głupie, nie podłe ..... ja tez tak czasami mam, człowiek czuje, ze nie jest sam - to trochę pociesza ... wiem
Cytat:
Ja demoluję sobie dłonie waląc pięściami w ścianę. To chyba ryczenie lepsze.
Zawsze lepiej dłonie niż głowę ... ja się czasami dziwię,że wstrząsu mózgu nie dostałam jeszcze, albo nie "pękłam" czaszki ...
Nie wiem czemu w chwilach największej złości agresję kieruje ku sobie, chcę, zeby mnie zabolało .... chcę coś czuć.
Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Favkes
Moja dobra i mądra przyjaciółka powiada, że rodzice są po to, żeby zawsze ktoś mógł nam w ciągu 5 minut udowodnić, że życie jest do dupy.
Trzymaj się
Pozwolę się nie zgodzić z tym stwierdzeniem
Moim zdaniem rodzice są po to, żeby udowodnić nam w 5 sekund, że MY jesteśmy do dupy - świat jest git.
Cytat:
Wielokrotnie dochodziłam do wniosku, że chyba lepiej nie mieć rączek lub nóżek, być brzydkim, mało zdolnym .... i tak się lepiej w życiu wyląduje,niż gdy mamusia np. uważa , że tylko kretyn jest z siebie zadowolony oraz parę innych tego typu kwiatków oraz tak jakby ewidentnie swego dziecka nie lubi, co na owe dziecko na stałe przechodzi i podświadomość podstępna przejmuję rolę wroga..
Albo kiedy chcąc swoje dziecko edukować, w celu czynienia go ideałem jak w moim przypadku - funduje mu zaniżone poczucie wartości, kompleksy i paranoję, stany histeryczne oraz nerwice natręctw w postaci ciągłego mycia podłogi ( 2 razy dziennie - a mogłabym bez ustanku ) bo brudna przecież jest. i ciągłe poczucie beznadziejności i lenistwa.
Albo Ojciec wciąż udowadnia mi, żem po prostu debil i na nic się nie zdały studia, i moja praca się nie liczy - bo tylko siedzę i pierdzę w stołek. Na zyciu się nie znam, wogóle na niczym się nie znam ...... a studia mi zafundował, zebym miała papierek - bo generalnie kobieta powinna siedziec w domu i gary myć ... a mi się nie chce i poszłam do pracy, żeby się nie musieć zajmować dziecmi i domem - bo jestem wygodna .... ha! No i oczywiście dzieci są zaniedbane.
Powyższe wywołuje poczucie winy dodatkowo .... jak by było mało.
Cytat:
aby tylko tego dożyć w tych ponurych ciemnościach oraz chłodzie i zawierusze.
Ja umieram bez słońca.
Najszczęśliwsza byłam pracując w kraju, gdzie w standardzie było 50*C.
I nigdy żadnej chmurki....
Oj tak.
Ja tez bym chciała mieszka w takim kraju. Portugalia, Brazylia ....
Cytat:
to jest megaczerwonawe
Zobacz miedziane z tej strony, niestety trzeba poszukać. Farb nie znam, ale odcienie niezłe.
Będę musiała niedługo i ja pomyslec o farbowaniu - mojej siwizny już nie da się wyskubać, miałabym ciut przy wysokie czoło
Przez ostatnich kilka tygodni sporo mi przybyło.
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości