cudowne tabletki na zmarszczki ? - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-29, 01:41   #1021
trojka
Zakorzenienie

Dot.: cudowne tabletki na zmarszczki ?

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawy wątek, jestem pod wrażeniem waszej wiedzy .

Szczególnie zainteresował mnie PINE BARK. Bardzo proszę opiszcie swoje wrażenia po dokarmianiu tym smakołykiem z mazideł . Jak długo stosowałyście, jakie dawki i jakie efekty??? Mnie najbardziej interesowałoby odziaływanie tego cuda na przebarwienia(niestety mam trochę piegów i plamek), cellulit(któż go nie ma) i na poprawę jędrności skóry Jak wrażenia???
pine bark jadłam wiele miesięcy, niedawno je odstawiłam bo było zero efektów, jedynie można go stosować jako dopalacz, jest lepszy od kawy, biorąc go rano w nocy miałam problemy z zaśnięciem.

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 12:24   #1022
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Witam Was kobietki
Jestem tu nowa na forum ale śledziłam go wcześniej i teraz mam mieszane uczucia co do tego jakie suplementy zastosować. Chciałam sprawić sobie jakiś super zestaw ale niezbyt drogi, taki który byłby taką "profilaktyką" na starzenie się skóry. Wiem że każda z nas jest innam i to co proponujecie może nie podziałać ale od czegoś trzeba zacząc i może to co działa na Was i na mnie zadziała otóż mam cere mieszaną, suchą na policzkach ale za to świece się w strefie T tak że szok zastanawiałam sie nad OMEGA 3, tylko boję się że to może nasilić to przetłuszczanie się mojej cery a na dodatek bardzo przetłuszcza mi się skóra głowy, czytałam w tym wątku coś o MSM z tego co pamietam na odtłuszczanie skóry, ale po ostatnich wątkach mam wątpliwości co do tego preparatu. A i jeszcze ostatnie pytanie odnośnie SOLARIN MAX, bo czytałam na początku wątku że jest to antyoksydant, więc powinien byc dobry ale było pare opinii ze jest nieskuteczny. Co do tego solarin miałam tez nadzieje na poprawienie kolorytu skóry bez opalania, bo jak wiadomo opalanie szkodzi;/ no ale że jak nie było efektów to i koloryt sie nie poprawił? Jestem przytłoczona nadmiarem informacji..., że tak powiem a chciałabym mieć promienną cerę, bez obaw o zmarszki i żeby tak dodatkowo nie mieć syfków, które mam pomimo tego że nastolatką to ja juz nie jestem (ale problemy skórne staram sie załatwić z pomocą dermatologa.... to już 3 z kolei... ciekawe czy pomoże)
pozdrawiam Was kobietki i życzę znalezienia tego cudnego środka na wszystkie problemy

Edytowane przez Smerfetkaa
Czas edycji: 2008-12-11 o 12:25
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 16:17   #1023
kreolka61
Raczkowanie

Witajcie w Nowym Roku.
Dziewczyny odezwijcie się jak u Was przebiega wspomaganie skóry od srodka.Bo mnie się juz płakać chce....okazało sie ze mam niedoczynnosc tarczycy i to chyba w duzej mierze jest powodem mojej strasznie suchej-pomarsczonej skóry.
Dziewczyny ja mam 47 lat,a skóre na rękach mam jakbym miała 60-parę lat,a z powodu bardzo głębokich zmarszczek wokół opczu i szyji już mi się nie chce wogóle pokazywać ludziom.
Podzielcie się ze mną swoimi doswiadczeniami.....pomóż cie,bo jestem już zrospaczona!!!
Dodam,że stosowałam już różne kremy niestety bez rezultatów..mało tego degradacja mojej skóry trwa nadal
kreolka61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-10, 07:59   #1024
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kreolka61 Pokaż wiadomość
Witajcie w Nowym Roku.
Dziewczyny odezwijcie się jak u Was przebiega wspomaganie skóry od srodka.Bo mnie się juz płakać chce....okazało sie ze mam niedoczynnosc tarczycy i to chyba w duzej mierze jest powodem mojej strasznie suchej-pomarsczonej skóry.
Dziewczyny ja mam 47 lat,a skóre na rękach mam jakbym miała 60-parę lat,a z powodu bardzo głębokich zmarszczek wokół opczu i szyji już mi się nie chce wogóle pokazywać ludziom.
Podzielcie się ze mną swoimi doswiadczeniami.....pomóż cie,bo jestem już zrospaczona!!!
Dodam,że stosowałam już różne kremy niestety bez rezultatów..mało tego degradacja mojej skóry trwa nadal
Mim zdaniem zacznij od Omega 3, wit.A+E, skrzyp. Ja biorę jeszcze MSM, Q10, Bcomplex, wiesiołka, pycnogenol i vincored. Zewnętrznie kwasy i retinoidy. Na dzień serum z witaminą C i koniecznie filtry. Polecam codzienny masaż twarzy,ćwiczenia mięśni twarzy i odstawienie kremów i specyfików z olejami mineralnymi. Używanie produktów naturalnych np. z mazideł. Systematyczność i systematyczność. Efekty po ok. 3 m-cach. Dużo czytaj zanim zaczniesz stosować.
Dużo snu, codzienne spacery i ćwiczenia fizyczne, dużo warzyw i owoców, orzechów generalnie tego co rośnie i jest nieprzetworzone. Zero papierosów i słońca. Życzę wytrwałości i samozaparcia.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2009-02-10 o 08:01
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-10, 10:31   #1025
Iwonalodz
Zakorzenienie

Kreolka - weź Omege 3 w dużej dopuszczalnej dawce, dodaj do tego wit.E np. tokovit 200 i koenzym Q10 w dawce 30mg. Pij duzo wody, ja pije od zcasu do czasu pokrzywę. Po kilku tygodniach będziesz miała pierwsze efekty nawilżenia od srodka
Od zewnątrz filtry, coś z wit.C na dzień, na noc w zależności od skóry możesz kwasy.
I oczywiście leki na tarczycę pod kontrola lekarza.

Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 10:30   #1026
Baba Jagga
Przyczajenie

Witam, czy któraś z was próbowała tabletek inneov? ujędrniających lub na wypadające włosy? zastanawiam się nad skutecznością tego specyfiku zanim zabiorę się za zakup. Może gdzieś na forum jest wątek dotyczący tych suplementów. Z góry będę wdzięczna za link lub odpowiedź. pozdrowionka
Baba Jagga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 12:33   #1027
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Witam

Chciałam się do Was dołączyć.Poczytałam ten wątek już jakiś czas i zaczęłam zażywać tokovit E 200(raz dziennie),LINO complex(2x dziennie)i cynk plus A(raz dziennie)
Do tego uzywam Juvit C(ale nie codziennie)i pod oczy używałam vit a+e(smarowałam skórę pod oczami)
Suplementuję się od 3 tygodni.Efekty prawie żadne choć wiem że to za wcześnie.Szukałam anti age po aptekach i niestety nie znalazłam:\
Za to powiem Wam że smarowanie pod oczami vit a+e tak mi zniszczył skórę że szok.Piekła przeokropnie!Do tego jakby zostawiła mi taką warstewkę którą musiałam jakoś ukryć,co nie było łatwe, zeby wyjść do pracy.Dlaczego tak mi sie stało?Posmarowałam tylko 3 razy.A miało być tak pięknie:\Mam swoje lata i zmarszczki dość głębokie bo nie wiadomo czemu mrużę oczy i dużo się śmieję.Śmiech to akurat plus ale zmarszczki wyłażą:\A co sądzicie o kolagenie?Ponoc to rewelacja nie tylko na zmarszczki
Już sama nie wiem czy len czy rybki są lepsze

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2009-02-16 o 14:18
SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 17:23   #1028
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Baba Jagga Pokaż wiadomość
Witam, czy któraś z was próbowała tabletek inneov? ujędrniających lub na wypadające włosy? zastanawiam się nad skutecznością tego specyfiku zanim zabiorę się za zakup. Może gdzieś na forum jest wątek dotyczący tych suplementów. Z góry będę wdzięczna za link lub odpowiedź. pozdrowionka
Baba Jagga ja osobiście tego nie stosowałam ale moja koleżanka tak.Mówi że efekty były żadne i smak nie fajny.Ale jak poczytasz ten wątek to duzo się dowieszNa jedne działa na inne nie.Niestety zostaje Ci metoda prób i błędów

Stary 2009-02-18, 16:58   #1029
kreolka61
Raczkowanie

Witajcie!!
Majreg,Iwona dzieki za odpowiedż i podpowiedzenie mi jakich specyfioów ma zaczać uzuwać,aby w jakis sposób podratować stan mojej skóry.
Od dzisiaj zaczynam zmasowany atak...zakupiłam omegę-3,acerolę(wit C),koenzym Q-10 i zobaczymy czy mi to cos pomoże.Dziewczyny...a czy znacie może sposób na poprawe owalu twarzy i powstrzymanie coraz bardziej zaznaczajacych się "chomików"?
Pozdrawiams serdecznie
Stary 2009-02-19, 14:04   #1030
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

No i kupiłam! Pytam w aptece czy mają Omege 3 Hasco-Leku.Pani chodzi, patrzy, pyta koleżanek.Nie ma odpowiada ale w dobrej cenie mamy taką.Kupiłam tą w dobrej cenie.Patrze:producent Hasco-Lek.Sama nie wie co sprzedajeKupiłam też pycnogenol firmy Unia.Do tego mam Tokovit E 200mg i chce jeszcze coś na włosy i paznokcie ale nie wiem co żeby się z tym co łykam nie gryzło:\Co radzicie?
A Biogal to zamiast Omegi?Pogubiłam się buuu

Czas edycji: 2009-02-19 o 14:06
Stary 2009-02-20, 16:02   #1031
kreolka61
Raczkowanie

Witajcie
Szatanka,a dlaczego ta omega3 ma byż z hasco-leku??jest lepsza?
Pytasz czy omega 3 wystarczy zamiast ogórecznika...mnie się wydaje,że dobrze brać jednoi drugie.Ja tak łykam...od wtorku łykam omega 3 w dawce 1000,tokowit 200-1 kapsułka,olej lniany z linoamgu w kapsułkach-2 kapsułki oraz acerola 1 kapsułkę.Uff trochę twego jest,mam nadzieje,że cos mi to pomoże.
Pozdrawiam

---------- Napisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

A...i oczywiście koenzym q 10 w dawce 30 mg 1 kapsułka dziennie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 18:38   #1032
Iwonalodz
Zakorzenienie

Omega, ogórecznik i linomag maja podobne działanie moim zdaniem i wystarczy brać jeden z tych produktów w dużej dopuszczalnej dawce.
Stary 2009-02-20, 19:48   #1033
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Witajcie
Pytasz czy omega 3 wystarczy zamiast ogórecznika...mnie się wydaje,że dobrze brać jednoi drugie.Ja tak łykam...od wtorku łykam omega 3 w dawce 1000,tokowit 200-1 kapsułka,olej lniany z linoamgu w kapsułkach-2 kapsułki oraz acerola 1 kapsułkę.Uff trochę twego jest,mam nadzieje,że cos mi to pomoże.
Pozdrawiam

---------- Napisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Kreolka Hasco-Lek bo najtaniej wychodzi,tak dziewczyny tu obliczały.Jeśli się długofalowo zażywa to ważne żeby było tańszeZa dużo tych suplementów już łykam więc narazie nic nie dodaje bo wątroba zacznie krzyczeć na mnie

Stary 2009-02-21, 08:18   #1034
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie!!
Majreg,Iwona dzieki za odpowiedż i podpowiedzenie mi jakich specyfioów ma zaczać uzuwać,aby w jakis sposób podratować stan mojej skóry.
Od dzisiaj zaczynam zmasowany atak...zakupiłam omegę-3,acerolę(wit C),koenzym Q-10 i zobaczymy czy mi to cos pomoże.Dziewczyny...a czy znacie może sposób na poprawe owalu twarzy i powstrzymanie coraz bardziej zaznaczajacych się "chomików"?
Pozdrawiams serdecznie
Masaże, ćwiczenia twarzy. Ostatnio zastanawiam się czy nie kpić na Allegro aparatu do pillingu kawitacyjnego i masażu . Opłaca się bo u kosmetyczki za 1 raz ok 100zł trzeba płacić. A tak sama robiłabym częściej.
Stary 2009-02-21, 08:27   #1035
marli
Raczkowanie

IWONALODZ na co pomaga ta herbata pokrzywowa którą pijesz? Tzn. w jakim celu ją stosujesz???
marli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-21, 08:28   #1036
kreolka61
Raczkowanie

Majreg,a ile taki masażer kosztuje??
Stary 2009-02-21, 13:13   #1037
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
IWONALODZ na co pomaga ta herbata pokrzywowa którą pijesz? Tzn. w jakim celu ją stosujesz???
Nie wiem, czy pomaga to pokrzywa z Herbapolu pijam ją wierząc, że ma w sobie duzo mikroelementów i wyczytałam na forum włosowym, że dobzre wpływa na włosy, skórę i paznokcie więc piję na pewno nie szkodzi z tym, że trzeba robić przerwy w jej piciu. Smak ok, mikroelementów ma sporo i miła odmiana od różnych herbat Poza tym jak ją zaparzam to odlewam troszke do butelki i spsikuję nia włosy, sa miekkie i ładnie się błyszcza, ale trzeba spisikać od razu. Jak postoi nie ma już sensu.

Stary 2009-02-21, 18:36   #1038
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Majreg,a ile taki masażer kosztuje??

To zależy jakie ma funkcje. To nie jest masażer. Wrzuć na wyszukiwarkę allegro "kawitacja" i rozejrzyj się po urządzeniach. Są wielofunkcyjne. Ceny zależą od tego ile mają funkcji. Najtańszy ok.600zł. Ale już tym można robić masaż przy pomocy ultradźwięków które też pomagają wnikać substancjom odżywczym wgłąb skóry.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Witajcie
Pozdrawiam

Dla mnie na zmary nie ma nic lepszego niż retinoidy. Na początku jest tragedia i pogorszenie, ale potem super. Trzeba z nimi bardzo uważać, ale efekty przekraczają najśmielsze oczekiwania. Ale to na zmary, a na wiotczenie trzeba już zadziałać masażami,ćwiczeniami i od wewnątrz.
Stary 2009-02-21, 19:45   #1039
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
To zależy jakie ma funkcje. To nie jest masażer. Wrzuć na wyszukiwarkę allegro "kawitacja" i rozejrzyj się po urządzeniach. Są wielofunkcyjne. Ceny zależą od tego ile mają funkcji. Najtańszy ok.600zł. Ale już tym można robić masaż przy pomocy ultradźwięków które też pomagają wnikać substancjom odżywczym wgłąb skóry.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Dla mnie na zmary nie ma nic lepszego niż retinoidy. Na początku jest tragedia i pogorszenie, ale potem super. Trzeba z nimi bardzo uważać, ale efekty przekraczają najśmielsze oczekiwania. Ale to na zmary, a na wiotczenie trzeba już zadziałać masażami,ćwiczeniami i od wewnątrz.
Możesz mi przybliżyć jak u Ciebie było z retinodami?Moze warto spróbować?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-21, 20:21   #1040
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Możesz mi przybliżyć jak u Ciebie było z retinodami?Moze warto spróbować?

Długa historia. Poczytaj na ten temat, żeby sobie krzywdy nie zrobić. Oto wątki:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=19665

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=retinoidy

Nie wiem czy teraz nie jest aby za późno i nie warto zaczekać do jesieni z uwagi na słońce. Filtry i nawilżanie to podstawa. Nie zrażaj się tym,że używają tego osoby z cerą trądzikową. Typowe jest początkowe wysuszenie i powiększenie zmarszczek (tzw.efekt staruszki). Potem będzie super.Wszystko się cofnie. Poczytaj jak najwięcej na ten temat i ostrożnie stosuj. Powodzenia.
Stary 2009-02-22, 08:16   #1041
majreg
Wtajemniczenie

Kupiłam dziś to najprostsze urządzenie za ok. 400zł. Nie mam wprawdzie większych zmar,tylko małe mimiczne, ale tak zapobiegawczo będę się masować. Obadam i dam znać jaki mam odbiór czy warto kupić.

Takie:
http://www.allegro.pl/item551987345_...onoforeza.html

Myślę,że to droższe za ok 1600zł jest lepsze, ale w tej chwili szkoda mi kasy. Zobaczę jak to pierwsze działa.
Stary 2009-02-22, 09:25   #1042
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Długa historia. Poczytaj na ten temat, żeby sobie krzywdy nie zrobić. Oto wątki:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=19665

Nie wiem czy teraz nie jest aby za późno i nie warto zaczekać do jesieni z uwagi na słońce. Filtry i nawilżanie to podstawa. Nie zrażaj się tym,że używają tego osoby z cerą trądzikową. Typowe jest początkowe wysuszenie i powiększenie zmarszczek (tzw.efekt staruszki). Potem będzie super.Wszystko się cofnie. Poczytaj jak najwięcej na ten temat i ostrożnie stosuj. Powodzenia.
Dzięki wielkiePOczytam i zdecyduje

Okazało się że już wcześniej czytałam te wątki.Ogólnie szczerze mówiąc boję się kwasów ale zmarszczki są naprawdę wkurzające:\Boję się też ze mogą być jakieś skutki uboczne tych kwasów po latach.Chyba powinnam porządnie o nich poczytać.Moze nie ma się czegobaćTeraz działam od wewnątrz.I zastanawiam się nad kremem albo serum Roc-a.
Używałam pod oczy vit a+e z kapsułek do łykania.Przedobrzyłam chyba i przez trzy dni mnie piekły i łzawiły oczy.Teraz daję tylko dwa razy w tygodniu.

Czas edycji: 2009-02-22 o 09:55
Stary 2009-02-22, 10:33   #1043
majreg
Wtajemniczenie

[quote=SzatAnka71;11097542]Dzięki wielkiePOczytam i zdecyduje

Okazało się że już wcześniej czytałam te wątki.Ogólnie szczerze mówiąc boję się kwasów ale zmarszczki są naprawdę wkurzające:\Boję się też ze mogą być jakieś skutki uboczne tych kwasów po latach.

Kwasy a retinoidy to zupełnie różne rzeczy. Retinoidy to wit.A w przyswajalnej postaci, która powoduje pogrubienie naskórka. Z kaps. to nawet nie wiem czy to działa. Z tego co wiem to nie to samo co np. locacid, diacneal czy yestheal. W diacnealu są dodatkowo kwasy. Retinoidy mogą mocno podrażniać dlatego należy je kłaść początkowo co 3 dzień, na pewno nie codziennie. A po kapsułkach jak zeszło podrażnienie nie było lepiej? Nie wiem jak one dzialają na skórę. Ja jeśli chodzi o kwasy to jestem sceptyczna, bo one sprawiają u mnie że skóra jest cienka, wyjałowiona i wrażliwa. Kłade je na przetłuszczające się partie skóry z rozszerzonymi porami. Kwasów i retinoidów nie używam na noc, bo u mnie migrują do oczu. Kładę na kilka godzin po powrocie z pracy, na suchą skóre. Czasem zostawiam na noc, ale zwykle potem jestem podrazniona z lekka. U Ciebie nie musi tak być, zalezy od tego jak wrażliwą masz skórę. Musisz popróbować. Wydaje mi się,że diacneal kładziony codziennie na noc podrażni każdego. U mnie zaczerwnienienie pojawia się dopiero po 3-4 dniach, nie od razu. Dlatego to jest takie zdradliwe.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

Okazało się że już wcześniej czytałam te wątki.Ogólnie szczerze mówiąc boję się kwasów ale zmarszczki są naprawdę wkurzające:\Boję się też ze mogą być jakieś skutki uboczne tych kwasów po latach.Chyba powinnam porządnie o nich poczytać.Moze nie ma się czegobaćTeraz działam od wewnątrz.I zastanawiam się nad kremem albo serum Roc-a.
Używałam pod oczy vit a+e z kapsułek do łykania.Przedobrzyłam chyba i przez trzy dni mnie piekły i łzawiły oczy.Teraz daję tylko dwa razy w tygodniu.
Jakie serum i jaki krem z Roca? Nie za niskie stężenia? Jak niskie to nie zobaczysz efektów. Najsilniejsze gotowe to flawo C (10%) firma Auriga w aptekach dostępne, o ile nie chcesz kręcić sama z mazideł czy z biochemii. Koszt ok 100zł.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2009-02-22 o 10:35
Stary 2009-02-22, 11:07   #1044
kreolka61
Raczkowanie

Witajcie!
Majreg super,że kupiłas masażer,będę z nicierpliwością czekała na wiadomosci od Ciebie jaki twoja skóra odniesie skutek po uzywaniu go.jeżeli się okaże,że jest to urządzenie,które w jakis sposób poprawia jednosc skóry(bo o to głównie mi chodzi) to na bank sobie kupie.Pozdrawiam Was niedzielnie.Miłego dnia
Stary 2009-02-22, 19:55   #1045
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

[quote=majreg;11098385]
Cytat:

Okazało się że już wcześniej czytałam te wątki.Ogólnie szczerze mówiąc boję się kwasów ale zmarszczki są naprawdę wkurzające:\Boję się też ze mogą być jakieś skutki uboczne tych kwasów po latach.

Kwasy a retinoidy to zupełnie różne rzeczy. Retinoidy to wit.A w przyswajalnej postaci, która powoduje pogrubienie naskórka. Z kaps. to nawet nie wiem czy to działa. Z tego co wiem to nie to samo co np. locacid, diacneal czy yestheal. W diacnealu są dodatkowo kwasy. Retinoidy mogą mocno podrażniać dlatego należy je kłaść początkowo co 3 dzień, na pewno nie codziennie. A po kapsułkach jak zeszło podrażnienie nie było lepiej? Nie wiem jak one dzialają na skórę. Ja jeśli chodzi o kwasy to jestem sceptyczna, bo one sprawiają u mnie że skóra jest cienka, wyjałowiona i wrażliwa. Kłade je na przetłuszczające się partie skóry z rozszerzonymi porami. Kwasów i retinoidów nie używam na noc, bo u mnie migrują do oczu. Kładę na kilka godzin po powrocie z pracy, na suchą skóre. Czasem zostawiam na noc, ale zwykle potem jestem podrazniona z lekka. U Ciebie nie musi tak być, zalezy od tego jak wrażliwą masz skórę. Musisz popróbować. Wydaje mi się,że diacneal kładziony codziennie na noc podrażni każdego. U mnie zaczerwnienienie pojawia się dopiero po 3-4 dniach, nie od razu. Dlatego to jest takie zdradliwe.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Jakie serum i jaki krem z Roca? Nie za niskie stężenia? Jak niskie to nie zobaczysz efektów. Najsilniejsze gotowe to flawo C (10%) firma Auriga w aptekach dostępne, o ile nie chcesz kręcić sama z mazideł czy z biochemii. Koszt ok 100zł.
Po tym podrażnieniu vit a+e pieczenie trwało ze dwa dni i to stopniowo narastało.Potem tam gdzie ją kładłam została taka jakby warstewka którą widać było pod światło.Myślę że vit A tak podziałała
Jeśli chodzi o krem ROCa to znalazłam RoC Retin-Ox serum przeciwzmarszczkowe 30 ml.

Co myślisz o tym serum?Podobno to te "mocniejsze"kosmetyki

Czas edycji: 2009-02-23 o 06:53
Stary 2009-02-23, 18:29   #1046
majreg
Wtajemniczenie

[quote=SzatAnka71;11108944]
Cytat:

Po tym podrażnieniu vit a+e pieczenie trwało ze dwa dni i to stopniowo narastało.Potem tam gdzie ją kładłam została taka jakby warstewka którą widać było pod światło.Myślę że vit A tak podziałała
Jeśli chodzi o krem ROCa to znalazłam RoC Retin-Ox serum przeciwzmarszczkowe 30 ml.

Co myślisz o tym serum?Podobno to te "mocniejsze"kosmetyki

Nie znam go niestety tzn.nie testowałam na sobie. Ile tam retinolu w nim?
Stary 2009-02-24, 07:45   #1047
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

[quote=majreg;11125149]
Cytat:

Nie znam go niestety tzn.nie testowałam na sobie. Ile tam retinolu w nim?
Jedyne narazie co znalazłam to:
Krem zawiera czysty retinol, kompleks minerałów Collagen Booster (miedź, magnez, cynk) - ułatwiający przyswajanie retinolu oraz czynnik liftingujący (THPE), a także masło Shea, które nadaje mu kremową konsystencję. Formuła minimalizująca ryzyko alergii. Produkt niekomedogenny.
Pójdę jednak do sklepu i w realu zobacze bo na kremie już powinien być pełny skład
Byłam w sklepie.Na opakowaniu pisze tyle co wyżej już napisałam czyli nie ma ile retinolu jest

Czas edycji: 2009-02-24 o 10:58
Stary 2009-03-01, 22:25   #1048
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ja również się dołączam
Póki co, przede wszystkim czytam
Dzięki wizażowi zaczęłam już jakiś miesiąc temu stosować kwasy i retinoidy, kosmetyki z BU, a teraz wygląda na to, że zacznę jeszcze suplementy diety.
Mam już Omega 3+6, biogal, zamówiłam też Anti Age Acivelife i pewnie kupię MSM. Przy okazji szukania MSM w internecie znalazłam kolejne tabletki - ACTIVLAB Antioxidants Mix 60 kapsułek (cena ok. 24 zł), które moim zdaniem zapowiadają się ciekawie, ze względu na skład:
  • rezweratrol z czerwonego wina,
  • piknogenol z kory sosny śródziemnomorskiej,
  • polifenole z zielonej herbaty.
cytat ze strony internetowej:

"Kompozycja antyoksydantów roślinnych jest uzupełniona również witaminami A, C i E oraz minerałami cynkiem, miedzią i selenem w celu zmaksymalizowania właściwości antyutleniających preparatu Antioxidants. Dodatkowo, przeciwutleniacze roślinne chronią układ krążenia i wpływają korzystnie na obniżanie poziomu cholesterolu i trójglicerydów we krwi.
Skład (w dziennej porcji - 2 kapsułki):
  • Ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camelia sinensis) 360mg, w tym EGCG 160mg
  • Witamina C – kwas l-askorbinowy,
  • Chelat aminokwasowy cynku,
  • Ekstrakt z kory sosny śródziemnomorskiej (Pinus pinaster) 52,6mg, w tym piknogenole 50mg
    Substancja przeciwzbrylająca E470b,
  • Chelat aminokwasowy miedzi,
  • Ekstrakt z czerwonego wina 3,34mg, w tym rezweratrol 0,2mg
  • Witamina C 60mg
  • Witamina E 10mg
  • Witamina A 0,8mg
  • Cynk 15mg
  • Selen 55mg
  • Miedź 0,9mg
  • Otoczka (celuloza, barwnik E104).
Środek może zawierać śladowe ilości soi, pszenicy i orzechów."

Czy ktoś może je stosował, albo jest w stanie ocenić skład. Będę bardzo wdzięczna za opinie
Dziwi mnie tylko trochę, że są one polecane na stronach dla kulturystów
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 10:16   #1049
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Ja również się dołączam
Póki co, przede wszystkim czytam
Dzięki wizażowi zaczęłam już jakiś miesiąc temu stosować kwasy i retinoidy, kosmetyki z BU, a teraz wygląda na to, że zacznę jeszcze suplementy diety.

Mam już Omega 3+6, biogal, zamówiłam też Anti Age Acivelife i pewnie kupię MSM. Przy okazji szukania MSM w internecie znalazłam kolejne tabletki - ACTIVLAB Antioxidants Mix 60 kapsułek (cena ok. 24 zł), które moim zdaniem zapowiadają się ciekawie, ze względu na skład:
  • rezweratrol z czerwonego wina,
  • piknogenol z kory sosny śródziemnomorskiej,
  • polifenole z zielonej herbaty.
cytat ze strony internetowej:

"Kompozycja antyoksydantów roślinnych jest uzupełniona również witaminami A, C i E oraz minerałami cynkiem, miedzią i selenem w celu zmaksymalizowania właściwości antyutleniających preparatu Antioxidants. Dodatkowo, przeciwutleniacze roślinne chronią układ krążenia i wpływają korzystnie na obniżanie poziomu cholesterolu i trójglicerydów we krwi.
Skład (w dziennej porcji - 2 kapsułki):
  • Ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camelia sinensis) 360mg, w tym EGCG 160mg
  • Witamina C – kwas l-askorbinowy,
  • Chelat aminokwasowy cynku,
  • Ekstrakt z kory sosny śródziemnomorskiej (Pinus pinaster) 52,6mg, w tym piknogenole 50mg
    Substancja przeciwzbrylająca E470b,
  • Chelat aminokwasowy miedzi,
  • Ekstrakt z czerwonego wina 3,34mg, w tym rezweratrol 0,2mg
  • Witamina C 60mg
  • Witamina E 10mg
  • Witamina A 0,8mg
  • Cynk 15mg
  • Selen 55mg
  • Miedź 0,9mg
  • Otoczka (celuloza, barwnik E104).
Środek może zawierać śladowe ilości soi, pszenicy i orzechów."

Czy ktoś może je stosował, albo jest w stanie ocenić skład. Będę bardzo wdzięczna za opinie
Dziwi mnie tylko trochę, że są one polecane na stronach dla kulturystów

Ja łykam resweratrol czasami w tabletkach o nazwie vincored.
Stary 2009-03-02, 10:50   #1050
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Ja łykam resweratrol czasami w tabletkach o nazwie vincored.
Dziękuję za odpowiedź dot. resweratrolu. Poczytałam sobie o nim trochę w necie i jestem pod wrażeniem.

A może jest ktoś, kto już wypróbował ten preparat?
Choć pewnie i tak skuszę się na niego w jakiejś tam odleglejszej przyszłości (na razie czekam na Anti Age).
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości