|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
Nie piszę, ale czytam Was
.Jestem strasznie wypompowana ostatnio!!! Zapiernicz mamy w Sądzie jak nic. W dodatku moja Sędzia będzie właśnie kontrolowana we wtorek, więc ściągamy wszystkie akta spraw, które ona prowadziła z archiwum i tom po tomie sprawdzamy kartka po kartce czy wszystko gra, wszystkie protokoły, zarządzenia, podpisy itp... Ale mam nadzieję, ze po wtorku już będzie lżej i oczywiście mam nadzieję, że kontrola wypadnie dobrze, i że moja Sędzia dostanie nominację i będziemy miały 2 wokandy w tygodniu a nie 3 jak teraz! A wieczorami jestem tak przemęczona, że jak usypiam Matiego to padam razem z nim i żadnym sposobem mąż nie może mnie dobudzić, więc tak śpię do rana oczywiście z kilkoma pobudkami, bo Mati coś ostatnio znów się budzi, mruczy i jęczy od północy do 4 rano . Górne czwórki mu jeszcze całe nie wyszły i to chyba przez nie takie nocki kiepskie.
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
juleczko- oby do wiosny!!!, A co do zębów to u nas górne trójki "idą" i też noce nieciekawe raczej. Piątki chyba też będą niewesołe. Oby kontrola wypadła dobrze!!!
Werka je danonka 'siama' właśnie. Wywaliła prawie wszystko na stół i zbiera teraz palcem do buzi. Ciekawe czy się naje ![]() anula- sushi-maki zjadliwe . Polecam amatorom azjatyckiej kuchniPogoda cudna!!
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2009-02-21 o 12:35 |
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
anula w Międzylesiu pracuje naszego dobrego kumpla siostra, tylko nie wiem dokładnie na jakim oddziale, na pewno pediatria
![]() , więc jak będzie coś nie tak z informacjami to możemy coś kombinować. Jeśli nie masz mojego tel. to mogę podać, ale mam od spotkania ciągle ten sam.
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu dzięki, Twój tel. mam
Czasami po prostu nachodzą mnie takie złe myśli Jeszcze do tego sprawa z Tż mnie dobija i czuję, że mam już wszystkiego dość. Ale staram się jakoś trzymać, żeby dziewczyny nie widziały.Dla rozładowania nerwów wsiadłam na orbitreka i jeździłam na nim godzinę oglądając Housa. I już mi lepiej iwka wybiorę się kiedyś na takie żarcie ![]() juleczko trzymaj sie mocno, może już niedługo się wszystko unormuje i odpoczniesz Klaudia jeszcze śpi i dobrze, bo wstała dziś o 7 i całe przedpołudnie była niedowytrzymania Może jak się wyśpi to humorek się jej poprawi
|
|
#2825 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas też cudnie na dworze, słonko takk mocno świeci. ![]() zaraz zabieram się za chałupę, a nie chce mi się okrutnie. dobrze, że juz rano dziecię pomogło mi odkurzać. to tylko na szybko podłogi na mokro przelecę.I jeszcze galaretkę na ciasto muszę wylać, rano ukulałam, teraz stygnie, |
|||
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra ma w brzuszku dziewczynke
|
#2827 |
|
Rozeznanie
|
Oj, Kropka, super!
ja zaraz jadę na zakupy, z zębem już lepiej, biorę jakieś leki przeciwzapalne, apo-naproxen, bo ropy ponoć dużo... ale sam fakt, że prawie nie boli przynosi ukojenie. co do sprzątania - ja muszę to napisać - podziwam Leę, jak Ty to robisz kobieto! placki co tydzień i mega sprzątanie całego domu? ja jak posprzątam nasze 2 pokoje to już wypompowana jestem. także moje
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
Co u nas? Dopiero teraz zauważyłam ,ze pytałyście.
Oliwka rośnie, czego nie mogę powiedzieć o jej czuprynie . W grudniu nauczyłam Oliwkę siusiać do nocniczka, szybko się nauczyła, w listopadzie przestałam karmić piersią . Oliwka mówi nie wiele i po swojemu powie,że chce kupkę , lub tata, mniam mniam,siku. Jakieś 4 tygodnie temu zaczęła zauważać cień , i bała się , tak bardzo,ze ze strachu sikała pod siebie, cały tydzień bała się wychodzic na korytarz , płakała,nawet dzisiaj pokazuje różne przedmioty rzeczy ,których się boi, staram się jej tłumaczyć,że nic nie ma .Mąz wpadł na świetny pomysl w miejscach , których boi się Oliwka nakleił obrazki kotków Zmieniłam Oliwce Pediatrę i jestem bardzo zadowolona, już tak nie martwię się, że malutka mało je , choć waży ponad 10 kg. Tak poza tym wszystko jest w porządku , męża brat wyprowadził się na dobre(kupił sobie mieszkanie,daleko od nas ) , już nas nie denerwuje i jak na razie zerwaliśmy z nim kontakt, miło jest mieć cały mieszkanie dla siebie. Planuję zacząć urządzać Oliwce pokoik, mieć wreszcie sypialnię dla siebie, tylko martwię się jak oliwka zareaguje na taką zmianę , Narzekać tylko mogę na to , ze mąz pracuje cały tydzien, dziś i jutro ma po 12 . Ja sama czasu nie mam wyjść po zakupy dla siebie. Przyznam,że ostatnio nawet mało przebywałam na naszym wątku,a to dla tego,że zabrałam się za czytanie sagi Zmierzch, potrzebne mi było coś tak fajnego i przyjemnego . To tyle. Pozdrawiam Dziewczyny.
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
dyta ucałuj Oliwkę i pisz częściej
kropka
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
Anula czym ściągasz filmy?
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj malusio naskrobane
![]() Mi strasznie muli komputer, otwiera się godzinami i godzinami zamyka. Jakieś rady? Filmy to bym chyba ściagała miesiącami... a mam ochtkę na nowe Gotowe. Dziewczynki czy Wasze dzieciaczki też mają rumiane policzki na spacerkach, moja Werka ma jak umalowane i moja Mam stwierdziła,że chyba ma odmrożone . NIe wydaje mi się, może ma takie krążenie.
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaudia też ma bardzo czerwone policzki po spacerach. I strasznie przesuszoną skórę na nich. Wygląda jakby popękana. Ale smarujemy grubą warstwą kremu i już lepiej
|
|
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
Krzysiowi też czerwienieją policzki, chociaż zawsze przed wyjściem smarujemy. A dzisiaj to nawet wpadł twarzą w snieg jak go mąz na sankach ciągnął. Ja kiedyś też mu taką wywrotkę zafundowałam
![]() Też ściągamy torentem
|
#2836 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiesz, bawa, ja to mam taki mały motorek w sobie. więc wszystko bardzo szybko robię, zresztą ani chwili nie usiedzę, non stop musze być na najwyższych obrotach. ![]() odzywaj się częściej, ucaluj Olivke. Cytat:
nie umieiliśmy dojść do tego, co tyle miejsca zajmuje, a potem okazalo się , ze to jakies pliki ...-zapomnialam jakie- bądź co bądź zbiór wszystkkich filmików, fotek, itp, z którymi coś tam kiedykoliwek robiłam, i one gdzies tam się zapisywaly, i tyle tego było, że cały kompp odmawiał posluszeństwaCytat:
poza tym, nic nowego, zmykam przed tv, browczyk czeka. do jutra. |
|||
|
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
anula- dzięki
xantia- zapracowana okrutnie , kursuje cały czas i nie ma chwili na nic ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- nikogo nie ma, idę spać. Łapie mnie przeziębienie i czuję sie kiepsko. Spokojnej nocki!
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie z rana Pola sie juz sama ubiera to nic, że między innymi w moje rękawice
uciekamy na spacer i ranną kawkę do znajomych ![]() miłej niedzieli
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
PAtrilla- Ty to jakbyś juz ranne dyzury miała- zawsze pierwsza! Rozumiem ,że już powróciliście do formy, bardzo się cieszę!A jak wyniki Poli z kupką- wykryli skąd krew? Udanej niedzieli!! My od 7.15 na nogach. Dzisiaj na obiedzie będzie pradziadek Weronki, więc juz coś tam pichcę, bo on obiady w porze drugiego śniadania jada .Fajnego dnia wszystkim!!
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Pogoda u nas super- spacer dziś musimy koniecznie zaliczyć ![]() iwka w razie co to pisz A zapowiada się bardzo ciekawyIdę trochę podszykować obiad. Dziś pulpeciki zapiekane z żółtym serem ![]() Miłej niedzieli
|
|
#2841 |
|
Konto usunięte
|
oj, ale tu cisza.
![]() u nas dziś pogoda paskudna , wieje strasznie, więc nici ze spacerku. Mieliśmy popołudniu jechać do brata TŻ i jego żony, ale wizyta odwołana, bo szwagierka od rana źle się czuje. coś źle ta ciąże znosi. czyli jakaś ta niedziela znowu nie taka. ![]() myślę co by tu na popołudnie wymyślić i nic mi do głowy nie przychodzi, do całej rodziny daleko, w taka pogodę to sie jechac nie chce, w domu nudno... Kanciu, dzięki za odpowiedź, cóż zrobisz, chłopu nie przegadasz.
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Nam spacer nie wypalił
Ogólnie dzień dziś strasznie nudny.
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
U Anula a my posaneczkowalismy pada u nas cały czas ślicznie jest tylko pewnie jutro juz będzie po uroczej zimie
![]() Cytat:
musimy iśc znów do gastro mieliśmy wizytę w poniedziałek, ale z wiadomych powdów nie byliśmy zobczymy co gastro powie ...
|
|
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
My dziś z poślizgiem, nie przez śnieg spowodowanym. Tymek tyle co zasnął, a mnie zostało jeszcze do przygotowania kilka lekcji, więc idę pracować
![]() kolorowych snów
|
#2845 |
|
Konto usunięte
|
heyka z wieczora.
u nas w sumie niedziela się udała. wpadli znajomi na kawę, potem mój brat. a z mniej fajnych wieści, to mój brat ma złamany nos i wielkie sińce pod oczami. ![]() pomykam przed tv. |
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja na sek i znowu pierwsza
![]() miłego dnia
|
|
#2847 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale cichutko tutaj wczoraj było
![]() Olivia wczoraj zaliczyła mega dawkę "świeżego" powietrza (jest cudzysłów do to ślaskie powietrze ). Najpierw długi spacer z nami, potem ciocia zabrała ja na sanki, wyszalała się za wszystkie czasy. Chociaż gdy czytam, że Wasze dzieci wyprawiaja akrobacje na śniegu to musze powiedzieć, że ona nie szalała, bo na spacerze gdy leży śnieg zajmuje się głównie otrzepywaniem śniegu z bucików, a potem karze sobie zmieniać rękawiczki kiedys oszaleję przez ten jej pedantyzm.... wrrr Niania zawsze ma na spacerze kilka par rękawiczek i gdy jedne sa obklejone sniegiem zaraz daje jej drugie iwka amatorko chińszczyzny witaj w klubie, ma na najlepsze sushi jeździmy 100 km , tacy pokręceni jesteśmy . W sobote byliśmy i już mi ślinka cieknie gdy przeczytałam Twojego posta . No i od soboty wszyscy juz nas znają w tej restauracji. Olivia miała od piątku problemy z kupą i w sobote co pięć minut było "mamus kupa" a gdy tylko siadała w WC pocisnęła sekundę i mówiła "nie ciem już" i tak chyba milion razy. Więc gdy tylko weszliśmy do restauracji było KUPA, więc TŻ poszedł z nią, a mają tam super WC, śliczne żywe kolory, kwiaty, no i Olivci się spodobało... po 3 wizycie w WC stwierdziłam, że trudno niech robi w majtki, ja tam więcej nie pójdę i włączyłam przycisk IGNOR. Olivia zaczęła jeść zupkę i zaczyna swoje "Mamuś kupa" więc ja nic, a ona w kółko powtarza to swoje kupa i zaczyna się kręcić na krzesełku. W końcu na całe gardło ryknęła "ciem kupa" ale krzyknęła to tak dłuuuugo i głośno jak nigdy, aż cisza się na sali zrobiła i wszyscy gały na nas. Ja lookam na Olivię a ona czerwona na buzi jak burak i ściska piąstki. TŻ ją złapał na ręce i uffff zdążyli Cytat:
![]() Cytat:
A dzisiaj przez swoją głupote zarwałam noc, do 2 czytałam książkę (nie zauwazyłam, że jest juz tak późno), o 4 TŻ wyjeżdżał, więc go pożegnałam, a o 5 już wstawałam .Miłego dnia lasencje
|
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
trzecia??
![]() moze dzis uda mi się cos więcej napisac ![]() Nikoli zęby idą i strasznie marudna jest. W piatek w nocy przywaliła mi z główki i rozwaliła mi wargę ![]() A w sobote byliśmy u teścia na 50 .Nikola była zachwycona latała jak zwariowana.Jak wrócilismy do domu to zaras zasnęła .w środku nocy się obudziła i mówi ceśśś ,TŻ do niej cześc a ona -nioooo i śpi dalej moje kochanie![]() Ale sie ostatnio użądziłam tym samoopalaczem chyba sie przeterminował i mam straszna swędzącą alergię :confuse d:![]() ![]() ![]() :ma d:ok ide na kawkę |
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
minia99 strasznie sie uśmiałam z "kupowej" historii
boska macie córkę
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Malutko czytania ![]() miniu historia z kupą niezła lea a co brat robił,że tak się urządził? Dostałam już zwrot z US więc jadę sobie dziś humor poprawić
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

.
. Górne czwórki mu jeszcze całe nie wyszły i to chyba przez nie takie nocki kiepskie.

Może jak się wyśpi to humorek się jej poprawi

. Ciekawe czy mnie zatrudnią? Bo mogą być jeszcze inni oprócz mnie
. Trzymajcie kciuki, na pewno się przydadzą. Ale jak mnie zatrudnią to już tak często pisać nie będę 

nie umieiliśmy dojść do tego, co tyle miejsca zajmuje, a potem okazalo się , ze to jakies pliki ...-zapomnialam jakie- bądź co bądź zbiór wszystkkich filmików, fotek, itp, z którymi coś tam kiedykoliwek robiłam, i one gdzies tam się zapisywaly, i tyle tego było, że cały kompp odmawiał posluszeństwa

kiedys oszaleję przez ten jej pedantyzm.... wrrr Niania zawsze ma na spacerze kilka par rękawiczek i gdy jedne sa obklejone sniegiem zaraz daje jej drugie