|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Chciałabym jeszcze z 5, a ja sie uda to 6, w sumie wieksza liczba też nie pogardze
![]() ...zreszta co tam stracic, sztuka to utrzymać wage! |
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zajadam przekąskę: jogurt naturalny z orzechami-mniam moje ulubione
|
|
#2523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no pieknie Carmela
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Carmela, gratuluję także
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
a to mój dzisiejszy jadłospis:
ś: wieśniaczek(ten większy 200g) z rzodkiewkami i szczypiorkiem i zielona herbatką ![]() 2ś: jogurt naturalny(pół dużego) z orzechami o: kuciak z przyprawami z papryczkami chili, brokuły ze szpinakiem, sałatka: pekińska,pomidor, ogórek, szczypiorek, jogurt naturalny sól, pieprz. zielona herbata ![]() proszę ocenić ![]() dziewczyny planuję by na I fazie do 10 marca, ale wiecie co boję się II fazy bo jak wprowadzam pieczywo-ciemne-i to na prawdę tylko na śniadanie i na prawdę mało(pół bułki, albo 1 kromka chlebka) to po kilku dniach już brzuch nie jest taki płaski
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-02-21 o 13:20 |
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
około 168 cm ![]() Przepraszam, nie zauważyłam wczesniej pytania
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
WOW, zazdroszcze budowy! Ja bedzac wyzsza o pare cm i wazac mniej pare kg nie mam tyle w udzie.
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś jestem po serku wiejskim , 2 kawałkach gorzkiej czekolady i tuńczyku w zalewie
)brzuch mnie ostatnio boli ![]() Wsiowy _gupek jak wagowo stoisz?
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
Drogi wsiowy gupku
Mierzymy tyle samo, a wazysz tyle ile ja bym chciala. Zastanawiam sie z czego wiec sie odchudzasz .. gupku Bo mnie mowia, ze przy 58 kg moge wygladac za chudo. wiem ze to zalezy od budowy- ja mam szczuple nogi i kosciste chude rece, wiec juz teraz przy moich 65 kg te rece wygladaja jakby sie mialy zaraz zlamac, jakas taką dziwną mam budowe .. ehh. no ale ja mam zamiar zrzucic oponki z plecow,bioder i troche z biustu a w rekach buduje miesnie ![]() Czy ty aby nie przesadzasz moja droga EDIT: mam pytanko, czy łopatka wieprzowa to jest mieso z rodzaju tych .. chudych? jsli nie to na jakie miecho moge zamienic drób?
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2009-02-21 o 15:46 |
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Też mam 168 cm, a dążę do 51 kg.
Z góry jednak mówię, że cel ten raczej przesunie się nieco w górę, pewnie właśnie do 53 kg. Gdy oglądam swoje zdjęcia z czasów, gdy ważyłam 48 kg to aż mi siebie żal, wyglądam jak jakaś łania, więc wolę tego jednakowoż uniknąć. ![]() Chociaż pamiętam, że ważąc 51 kg czułam się najlepiej, więc zobaczymy. ![]() Dzonksik, każdy ma inną budowę, to fakt. W poniedziałek zaczęłam I fazę, ważyłam wtedy 68 kg. Moje ręce zdecydowanie nie wyglądają tak, jakby miały się złamać, wprost przeciwnie - są wielkie i masywne. Raczej nie przesadzam, na zdjęciach wyglądają jak placki. :P Ja jednak nie mam drobnej budowy ciała, więc pewnie nigdy nie uzyskam takiej sylwetki jaką bym chciała.
|
|
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie mam drobna budowe ciala i choc brakuje mi paru cm do 50cm w udach, to i tak wszyscy mowia, ze jestem chuda. A ja sie czuje inaczej. Mam bardzo chude rece i gorna czesc ciala, lydki tez, brak pupy. Ale mam boczki i w talii i na udach. A pomiedzy tym mam wezsze biodra i wyglada to nieciekawie. A niestety to jest ostatnie miejsce w ktorym chudne. Wiec schudlam jeszcze bardziej w innych partiach ale nie tam. W ogole jakas nieproporcjonalna jestem.
Z koleji jak przytyje to wygladam na taka gruba babe, bo mam drobne kosci i wybitnie mi dodatkowe kg nie pasuja. Ja to mam pecha...ucielam sobie kawalek opuszka w palcu. ![]() I czekam sobie na kolejne wegetarianskie danie, tym razem nie Tofu i z piekarnika. Baklazan z cala mozzarella, papryka, cebulka, czosnkiem i zoltym serem.
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
Witam! dzis pierwszy dzien II fazy, zwazylam sie i jest 3,5 kg mniej
Dzis na sniadanko wreszcie moglam zjesc swoja ukochana owsianke a na obiad zrobilam sobie pierwwszy raz chili con carne - mmm, pyszne ![]() na kolacje bedzie salatka z tunczykiem a w miedzyczasie orzeszki. Poki co ide sie uczyc:/
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wołowiny: polędwica, ligawa, rostbef, pręga cielęcina: górka generalnie wybieraj zdrowe, czerwone mięso, bez przerostów tłuszczu Cytat:
![]() a tak poważnie fajne dyskusje tu prowadzicie, ja ze swoją wagą czuję się nieco dziwnie ale gdybym przy 173cm ważyła pięćdziesiąt parę, wyglądałabym raczej nieciekawie, a rodzina natychmiast wysłałaby mnie do szpitala krzycząc żem anorektyczka
|
||
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 173cm teraz ważę 62 i czuje się źle
dążę do 55kg
|
#2535 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, wisi jeszcze ten kawalek przy palcu. Przykleilam plastrem, bo boje sie oderwac, choc wisie na mm skory.
A tak na serio, to podobno przy mojej chorobie powinno nie jesc sie duzo miesa i jajek, a ze ja na chlebek lubie sobie miesko dac czasami lub podjadac, to ostatnio nie jem na obiady, tylko ryby, Tofu, soczewice. Ale niedlugo zjem pewnie jakiegos zwierzaka.![]() Choc narazie wcale mi nie brakuje. Przynajmniej ucze sie nowych rzeczy gotowac. ![]() Mmm jakiegos deseru mi sie chce...musze cos wykombinowac.
|
#2536 |
|
Raczkowanie
|
ehh.. gdyby miedzy moim wzrostem a waga bylo 110 jednostek roznicy. Moja mlodsza siostra jest okolo 5 cm wyzsza ode mnie i z tego co pamietam wazy 72kg. Nie jest drobnej budowy, a wierzcie mi ze wyglada na prawde szczuplo! podejrzewam ze dlatego ze ma dluuuuuuugie nogi, mnie za to Pan Bog obdarzyl krótkimi pęcinkami
Oczywiscie marudzi jak kazda mloda dziewczyna ze jest "za gruba"... ale w momencie kiedy widzi ze ja-ważąca i mierząca mniej od niej, do tego drobniejsza, nie mieszcze sie w jej rzeczy mimo iz proporcje "figurowe" mamy podobne ( w sensie szerokie biodra, ona ma bardziej krągła pupe bo ja mam placek zamiast tylka, i mniej wiecej ten sam rozmiar stanika) ... to troche jej lepiej i juz nie jest takim niedowiarkiem. Wiem ze najwazniejsze jest to zeby czuc sie dobrze, ze nie wazne czy wazysz 100 czy 50 kg, waże zebys była zadowolona. Dlatego juz sie nie rozpisuje tylko zycze dalszych sukcesow, ktorych osobiscie zazdroszcze ![]() Nie wiem czemu wydawalo mi sie ze wszystkie kobiety tu piszace maja powazny problem z waga , jak ja A tu same chuderlaki... zaraz wpadne w kompleksy jakies...
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj deser-chlebek z nutella
Nie chce mi sie nieczego piec dzisiaj.Ostatnio pieke sobie chlebek z resztek roznych mak, na oko wszystko, dosypalam troche drozdzy i zakwasu i tak sobie mysle, ze kurcze nie wiem ile czego daje i pewnie bedzie to najlepszy chleb, ktory do tej pory pieklam. I faktycznie tak jest. ![]() Tylko jak tu teraz ponownie taki zrobic..
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-21 o 18:52 |
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
to Ty chudzinka jesteś i zdania nie zmienię.Ja mierząc 165 cm w talii mam około 68 cm w najszerszym miejscu w biodrach 100 a w udzie mam w przeciwieństwie do Ciebie aż 57 cm w najszerszym miejscu!! no i dlatego ćwiczę na stepperku i agrafce-może za jakieś 2-3 miesiące ćwiczeń + SB udka się poprawią.jakby nie było mam bardzo kobiecą budowę....
jednak jakichś kompleksów nie mam,tylko nie chcę by z wiekeim ciało zaczynało mi za szybko obwisać.... nie zrobiłam dziś bułeczek bo miałam mało maki razowej więc zrobiłam muffinki dla tż z mąki mieszanej a bułeczki może w tygodniu upiekę lub jutro
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-21 o 20:50 |
|
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka tu cisza...
Cos mnie dzisiaj katar zlapal...wiec sie za naturalne leczenie biore..chlebek z zabkiem czosnku pod wedlina.
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie wszystkie szaleją - ostatnia sobota karnawału
a może spirytusik z miodem na rozgrzewkę? ![]() ja właśnie zrobiłam dzban Margarity z Grand Marnier i miodem - zaraz goście się zwalą taka spontaniczna imprezka ostatkowa![]() do tego mam sałatkę ze szpinaku z pestkami dyni i figami, grillowany haloumi, duszoną w pomidorach pierś indyka i tortille a, i wiejski chlebek na zakwasie |
|
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
Udanej imprezy!
Ja wiaz sama siedze, musze zaraz w piecach napalic, zrobic sobie jakims polcudem zastrzyk w pupe i czekac na TZ. A tymczasem rozgrzewam sie czerwonym winkiem! EDIT: A to moze wstawie moj jadlospis przy okazji: -müsli z bran flakesami i mlekiem 1,5% cwiczenia -kromka pelnoziarnistego grubo posmarowana pasta makrelowa cafe latte z 1,5% -zupa z zielonej soczewicy, cebuli, pieczarek i curry -jogurt nat. z garscia mieszanki studenckiej i sliwkami suszonymi sliwka -caly duzy baklazan z papryka, cebula, czosnkiem, 125gr mozzarella i serem zoltym -kromka pelnoz. z nutella z fruktoza ( 2 duze lyzeczki), sliwka -3 kromki pelnz., 1 z czosnkiem i poledwica, 1 z kozim serem, pom. papryka, cebula,0,5 z serem zoltym i warzyw., 0,5 z almette i warzyw. lampka czerwonego wina Nie wiem czy nie pomylilam jakies kolejnosci, pamiecia nie grzesze. Ale z ilosci chyba o niczym nie zapomnialam. Ale chyba wszystko sie zgadza.Milego wieczoru!
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-21 o 21:08 |
|
|
|
#2542 |
|
Przyczajenie
|
Mogę się dołączyć?
![]() Dziś mja trzeci dzień(a właściwie to już zaczyna czwarty) mojej 1 fazy SB. Pomyśliałam, że grupie raźniej ..
|
#2543 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A my dzis znowu na Manhattanie i zapomnielismy sie powazyc. No ale nic mi z pupy nie spada, tyle ze znow zaczynam wchodzic w swoj rozmiar ![]() Co do dostepnych produktow to sama sobie zazdroszcze. Zwlaszcza jak wracam do Polski. Wszystko inaczej smakuje - awokado nie takie, fasolki swiezej nie mam caly rok, fety na wage nie znajde, odtluszczonej ricotty i mozarelli tez nie. Nie wspomne juz o bogactwie i ilosciach przypraw indyjskich. Cytat:
Bedziesz miala tyle lat co ja to bedziesz mniej jesc. A warzywka tez jem ze wzgledu na jelita, i mniejsze porcje tez z tego wzgledu. Mi sie flash diet juz od roku podobala i widze, ze pomaga panowac nad ilosciami i skladem. Dobrze jest dostrzec bledy ![]() Cytat:
Mysle, ze z czasem organizm przyzwyczai sie so zastrzykow i o ile nie poddasz sie tym skutkom ubocznym i nie bedziesz marudzic to wszystko bedzie ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedaczysko Do wesela sie zagoi ![]() A rozmow o figurze ne komentuje. Ja mam budowe typu rozek i nie wiem czy ktoras zwas chcialaby sie zamienic ![]() ![]() Cytat:
Kiedy ja bede tak gotowac jak ty? ![]() Cytat:
Powodzenia ![]() Moje menu dzisiejsze podaje. Od 14 do 20 bylismy na manhattanie wiec nie zjedlismy wiele: 1. 2 grzanki w jajku z pomidorem, cebula czosnkowa, odtluszczona mozarella i bazylia 2. Makaron razowy z odtluszczona ricotta, suszonymi pomidorami, zielonymi oliwkami, czosnkiem, bazylia i oliwa 3. wino czerwone oczywiscie w ilosci wiekszej niz na zdjeciu 4. 2 czekoladki 5. Soczewica curry z salata rzymska, rzodkiewka,ogorkiem i cebulka + odtluszczona maslanka 6. jablko Ja znow padnieta po zakupach. Ale zadowolona. Szkoda, ze dzieli nas 6-godzinna roznica w czasie ![]() Milego poranka
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-22 o 08:19 Powód: lit. |
|||||||
|
|
|
#2544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
mamaoli- piekny avek
marrtto gratkulejszyn ![]() thaysse zapraszamy na nasza wizazowa plaze ach to tez moj wzrost i waze kilo wiecej i jest to moja najmniejsza waga w dorosłym zyciu przy krorej czuje sie juz prawie idealnie, no ale widaomo kazy ma inna budowe, ...ambicje itd Cytat:
![]() Cytat:
a co do wieku to juz takiego starucha z siebie nie rób.a u mnie bez flesh diey w weekenbo, *nie bylo kiedy *czesc posilkow poza domkiem *zostalabym zlinczowana za ostatkowe zarelko ![]() ale chociaz sie wyspowiadam *bulka made in telikowa kuchnia , 1/2 z twarogoem i dzemem bc 1/2 z rukola serem szynka i pomidorem*15 laskowych orzechów + pol jablka *2 szaszlyki+ogor kiszony (z dnia wczesniejszego) *carpacio z lososia+sałatka grecka *wiesniak z kakao i slodzikiem i wszystko bylo by pieknie gdyby nie: * ciastka orkiszowe, paluszki z sezamem, czekolada gorzka bc, wino wytrawne ilosci katastroficzne ![]() jak zwykle spac nie mogłam, o 6.30 sie obudzilam i rozmyslam o tym oblesnym obzarstwie, ale tak jak czytam co napisalam to zaczynam zdawc sobie sprawe ze głupi głupek ze mnie sie robi. na studiach po imprezie czlowiek jadl nad ranem kebaba w lózku i byl szcesliwy a teraz wpadam w jakas obsesje... ps mam fotki włoskow jak tz wstanie to wrzuci... dzis jade pakowac babcie i prasuje sobie rzeczy na wyjadzd
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-02-22 o 08:53 Powód: literówka.straszna:) |
||
|
|
|
#2545 |
|
Raczkowanie
|
Kochane dziewczyny a ja wciąż czytam i zazdroszczę ,że tak pięknie chudniecie!
Ja wciąż mam z tym problem.Na Ifazie byłam 3 tygodnie.Trochę ją przeciągnęłam bo nie widziałam efektów.Z 65 zgubiłam 1.5kg. i co chwila mi wracały.Nie grzeszyłam bo odmawiałam sobie wszystkich przyjemności.Moim błędem było to,że jadłam niezbyt regularnie.Ale posiłki były małe i częste. Teraz już jestem 1 tydięń na II.staram się jeść bardziej regularnie.Wczoraj na wadze 64,8/co jest nie tak?Czy mam szanse schunąć?Jak było u was.Powoli tracę nadzieję ,że 5-6kg które chciałam zrzucić zostaną i będą mi ciążyły. Jest mi żle i jestem załamana. Dodam,że zero słodyczy,kaw soków sama woda i czerwona herbata.
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2547 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() późno trochę dziś ale i późno spać poszliśmy ![]() wyprawiłam właśnie męża w trasę i smutno mi jakoś ![]() Cytat:
i żeby nie było - ja Cię nie chcę straszyć, tylko stwierdzam fakt, że źle postępujesz całego życia na samym białku i zielonych warzywach nie przeżyjesz... Cytat:
ale reszty zazdraszczam np. nerkowce przywiezione z Indii były 3 razy większe od dostępnych u nas ![]() Cytat:
![]() w domu od kuchni trzymałam się z daleka, zatrudniana byłam jedynie jako mieszacz piany i wylizywacz misek ![]() moja babcia prorokowała, że jak wyjdę za mąż to cieniutko będzie z wykarmieniem rodziny ![]() ostatnio własnie rozmawiałam na ten temat z mamą, i ze zdziwieniem zauważyła, że wiele z jej kuchennych poczynać zostało mi w głowie mimo, że nie wykazywałam zainteresowania kwestią gotowania zupełnie - ja po prostu tylko patrzyłam i jakoś samo się zakodowało natomiast moje dzieci - jak tylko wyciągam jakieś kuchenne utensylia, natychmiast są, opędzić się nie można ![]() także wszystko jest kwestią wprawy i zacięcia a ser jest boooski , szkoda, że trudno u nas go dostać ale w Stanach bez kłopotumenu mniam i już wcale nie wydaje mi się, że tak mało Cytat:
Cytat:
oj tam nie było źle, dziś bedziesz grzeczna i się wyrówna Cytat:
![]() ![]() Cytat:
być może Tobie się wydaje, że było ok, ale jak ktoś spojrzy świeżym okiem to może znajdzie wytłumaczenie wklejam część mojego wczorajszego menu, reszty nie zdążyłam sfotografować, bo ... zżarlismy ![]() ś: bułeczka twarogowa skropiona olejem dyniowym, camembert, lodowa, pomidor, papryka IIś: kawa, muffinka czekol. pół oponki p: jabłko o: kurczak tandoori na sałatce z lodowej z winegretem k[21.00 - 2.00]: szpinak z pestkami dyni i figami, haloumi, camembert, chleb na zakwasie, margarita, kabanos ze strusia, chorizo |
|||||||
|
|
|
#2548 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko, gdzie kupujecie fruktozę? Ja nie wiem jak to wygląda (w płynie w proszku?) i szukałam na półce z cukrami. Wszystko znalazłam: różne cukry, różne słodziki i w proszku i w płynie itd. ale fruktozy tam nie widziałam. Na jaki dział powinnam iść? I pytanie zasadnicze, czy to w ogóle jest dostępne w takich sklepach spożywczych jak Alma?
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Almy nie znam, u nas jest w Auchanie na półce ze zdrową żywnością, ja akurat kupuję w necie
wygląda tak: http://www.biofan.com.pl/biofanfruktoza.htm edit: w sklepie internetowym Alma jest:http://www.alma24.pl/produkt/85307/F...d=15&filterIds[0]=99085 Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-22 o 12:11 |
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam w spozywczym w Galirii Graffica w Rzeszowie....
Było w takim opakowaniu jak cukier tylko było napsiane fruktoza i jakieś owoce były porysowane... Więc powinnaś w zwykłych spozywczych znaleść od biedy, a jak nie to jakieś TESCO, cyz inny market na pewno będzie.ja mam inne pytanie..Do czego się tej fruktozy używa wogóle? Zamiast cukru? Lepsze to niż słodzik?I cyz to można od 2 fazy czy od 3?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

zębole

a w rekach buduje miesnie 

A tak na serio, to podobno przy mojej chorobie powinno nie jesc sie duzo miesa i jajek, a ze ja na chlebek lubie sobie miesko dac czasami lub podjadac, to ostatnio nie jem na obiady, tylko ryby, Tofu, soczewice. Ale niedlugo zjem pewnie jakiegos zwierzaka.
taka spontaniczna imprezka ostatkowa
a wyszło na to ze wprowadzając małe przekaski posiłki główne nie zostały zmniejszone, a co wiecej sniadnie i obiad to sa wieksze
Kiedy ja bede tak gotowac jak ty?