|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX
Cytat:
![]() A co do ponczoch, to jak ty mialas juz taka przygode, to ja na bank pas kupuje ![]() no i czekamy na zdjecia obraczek
Edytowane przez ravserge80 Czas edycji: 2009-02-22 o 18:30 |
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Tobie do ecri pasowałby mój samochód bo jet taki złoto-czekoladowy metalik Ale mercedes też ładny i kolor czrny to taki dostojny Będzie wszystko pasowało![]() I właśnie przy okazji uzmysłowiłaś mi, że do tego mojego auta to nie każdy kolor kwiatów będzie pasował Oczywiście wszystko będzie pod kolor mojego bukietu ale jak wyskoczę z różem albo fioletem, to się będzie gryzło, chyba będzie trzeba postawić n uniwersalne kolory. Pani z kwiaciarni mówiła, że na jesień też dużo bierze bukiety z tulipanów (dziwne to bo zawsze one mi sie kojarzyły z wiosną), ale będe chyba robić albo biało-zielony bukiet albo jakiś różnokolorowy jesienny, ale najpierw sukienka a potem szczegóły
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa to jak Ty je ubrałaś
![]() Ja tam miałam ubrane już kilka razy i nic mi nie spadało Może wybalsamowałaś nogi :P i dlatego leciały?
|
#3214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja jestem kaliomaniaczka , no i koniecznie musza byc w brudnym rozu a jak sama mowilas by sie gryzlo a byl jeszcze nestor czarny z elementami ecri ale juz zarezerwowany w moim terminie buuuuhhhha tulipany suuuuper!!!! mi tez sie podobaja, ale pani mi odradzila na czerwiec, bo one od ciepla sie rozwijaja i szybko wiedna, trzeba jakies preparaty stosowac, a to troche drogo wychodzi, dlatego lepiej na jesieni podobno
Edytowane przez ravserge80 Czas edycji: 2009-02-22 o 18:46 |
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wlasnie sie zdziwiłam, bo sie nie balsamowalam, od tej pory uwazam i najpierw robie probe w domu, zakladam i podskakuje, jak nie spadaja to wychodze
|
|
#3216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu twoj TZ zabrobil Ci pokazywac swojego zdjecia? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pieeeeeeeeeekna suknia napewno z tego wyjdzie ![]() Cytat:
|
|
|
#3217 |
|
Raczkowanie
|
SSR odnosnie tych tulipanow w naturalnych kolorach znalazlam super dekoracje wlasnie z nich na nestora poobnego do twojego i bukiet do slubu, moze ci sie spdoba i zainspiruje
Edytowane przez ravserge80 Czas edycji: 2009-02-22 o 18:58 |
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Czy jeszcze ktoś mnie pamiętam... staram się pokazywać jak najczęściej ale nie raz to padam ze zmęczenia i z braku czasu nie siadam do kompa ![]() Mam zaproszenia , figurkę na tort i chyba na razie tyle z nowości. Obrączki kupiliśmy miesiąc temu i to baaardzo tanio za 531 i moja z brylancikiem ![]() Wiem że pisałyście o tym jak bardzo teraz złoto drożeje więc tym bardziej nam się fuksnęło. |
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nom z tym zlotem do masakra, my przed nowym rokiem mielismy kupic wtedy kosztowaly 570 zl , a dzis zaplacilismy za nie 720 zł. Jeszcze ie tak tragicznie, ale jednak....
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam kochana no jasne ze pamietamy ![]() pokazuj koniecznie zaproszenia , figurke i obraczki
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
No ceny zlota przerazaja... my na razie czekamy z TZtem moze na jakies promocje bo kolo wiosny sie pojawiaja u nas u jubilerow
![]() Daysy85 fajnie ze udalo ci sie jeszscze kupic po takich tanszych cenach! a jakie masz zaproszenia ? poka poka A wogole to pamietamy nasza wizazowa kosmetyczke
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-02-22 o 19:16 |
|
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
Daysy85 ja nie pamietam
ale to dlatego ze jestem nowa ale za to witam Cie baaardzo serdecznie![]() strasznie drozeje to zloto dobrze ze my obraczki juz na cywilny sobie kupilismy pol roku temu bo normalnie katastrofa a ma podobno dalej drozec mowili w telewizji ostatnio![]() no i oczywiscie czekamy na zdjecia tych obraczek i zaproszen ![]() Katunia i jak? zaproszenia rozdane? my dopiero w kwietniu zamierzamy rozwiesc zaproszenia, kurcze chyba nie za pozno co??? poza tym i tak juz wszyscy wiedza i znaja date wiec u nas to chyba formalnosc
Edytowane przez ravserge80 Czas edycji: 2009-02-22 o 19:19 |
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to ja już robię te zdjęcia mam nadzieję że uda mi się zgrać bo ten mój czytnik kart to jaka s masakra komputer mój wykrywa go jak wirus.
ravserge80 Ja tez witam i przepraszam bo to ja powinna Cie pierwsza przywitać ... zachowałam się egoistycznie od razu pisząc o sobie
|
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
ravserge80
gdzies wyczytalam ze jakas dietke stosujesz i widze ze kilogrmow ubywa ![]() Jakbys mogla to wysli na prv cos wiecej otej diecie, ciekawa jestm na czym polega
|
|
|
|
#3225 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
juz wysylam moze ci sie spodoba
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
heh udało się Tż mi naprawił kompa i zmienił antywirusa i normalnie można zdjęcia zgrywać.
Tylko je trochę przerobie to znaczy zmniejszę i już wklejam |
|
|
|
#3227 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak znajdę aparat to wkleję fotki z firmy aranci, więc dodatki można skombinowac dowolnie, moje są ze skórki eko w kolorze ecru prążkowanego, ale wyglądają jak satynowe i dopiero w dotyku czuć że to nie satyna z klamerką w kształcie serducha z "cyrkonii"![]() Cytat:
a ja jestem z Poznania własnie![]() Cytat:
tamte tez były nizłe, ale te są takie szlachetniejsze, delikatne i wyglądają jak krople wody![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja je uwielbiam i jak tylko robi się cieplej to noszę zamist rajstop![]() Dziewczynki, kupiliśmy z TŻtem garnitur a w tym tygodniu odbieramy kamizelkę i musznik, w ogóle TŻ wygląda tak sexy w ślubnym ubraniu że aż miałam ochotę się na niego rzucić Obrączki odbieramy jutro![]() Muszę sobie tez zamówić szkła kontaktowe ale ciągle nie mam czasu
|
|
#3228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no i oczekujemy fotek tych super zakupow
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Jestem już po egzaminie dyplomowym, ale wyniki będe znać za tydzień. Kurcze wczoraj uświadomiliśmy sobie z tż jak mało czasu nam zostało Zabraliśmy się za robienie zaproszeń i musimy jak najszybciej je rozdać. Zaczniemy chyba za tydzień. No i w tym tygodniu chcielibyśmy też załatwić sprawy urzędowe, zarówno w USC jak i w kościele. Z tego co wcześniej pisałyście rozumiem, że tż musi teraz wyciągnąć z urzędu miasta swój akt urodzenia a z parafii akt chrztu. Skoro mój USC jest tam gdzie bierzemy ślub, to ja juz nie muszę wyciągać swojego aktu urodzenia? Jak to jest w USC? Wszystkie dokumenty wypełnia się na miejscu czy dostaje się je do domu i później zanosi wypełnione? |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to wkleję tu jeszcze to co dostałam od Tż na walentynki... to miał być tylko jeden kwiatek ... myślałam ze dostanę różę.
|
|
|
|
#3231 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktosiu, Ty nie musisz mieć aktu urodzenia, ale czasem może to przyspieszyć procedurę, gdybyś przyniosła stary akt z domu, o ile taki masz
Jest on tylko do wglądu w Twoim urzędzie. Na pewno znajdziecie tam też wniosek, ale zobacz na stronie internetowej swojego USC, czy nie można formularza ściągnąć i wtedy poszlibyście już z wypełnionym, tak jak my to zrobiliśmy I powinniście to wszystko od ręki załatwić, chyba że waszym urzędem jest USC w Sosnowcu, wtedy czeka się tydzień na akt urodzenia. Ale już się żaliłam na ten temat
|
|
|
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
heloł, opowiem wam przygode z obraczkami:
bylismy w sobote odebrac juz gotowe obraczki, byly za duze niestety i jubiler kilkakrotnie znikal na zapleczu zeby je scisnac, i za ktoryms tam razem wychodzi i mówi "robimy od nowa - pękła" o dzizas... co za pech... ![]() znowu 3 tygodnie czekania, dobrze ze jest czas ps. ale za to juz wszystkie zaproszenia rozdane ![]() narazie z moich gosci nie odmówił nikt ![]() ps2. ale fajne te figurki ! Edytowane przez kabimba Czas edycji: 2009-02-22 o 20:06 |
|
|
|
#3233 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i figurka tez super! A co do kwiatka to marzy mi sie takie drzewko, tylko ze ja na pewno bym zapomniala je podlewac heheheh![]() Cytat:
ale pech z tymi obraczkami szkoda...ale najwazniejsze ze jeszcze macie troche czasu i mozecie poczekac na nowe
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie w CSI Miami na Polsacie jest odcinek który zaczął się od zabójstwa panny młodej po słowach "aż do śmierci"...
Kurdę ale pech z ta obrączka ale pomyśl że to na szczęście tyle że pech że musicie dłużej czekać ale na przyszłość wróży świetnie a propos bonsai to nie podlewa się go tak często dopiero jak ma sucho , a nawet dość sucho., wstawia się do miedniczki wypełnionej wodą ono sobie naciąga ile chce i wyjmujemy je i znów to samo po tygodniu. Co innego z moimi rosiczkami które podlewam a raczej obficiw zraszam 2 razy dziennie.
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2009-02-22 o 20:13 |
|
|
|
#3235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo rosiczki z moja reka do kwiatkow to gora tydzien by wytrzymaly heheheheh
|
|
|
#3236 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie robię plan na wszystkie tygodniu do ślubu, bo już ich niewiele zostało.
No i zapisałam sobie kwiaciarnię i tak myślę jakie kwiaty gdzie, no i zastanawiam się nad bukietem dla świadkowej. Jak to jest, bo tendencje są chyba takie, że świadkowa nie ma jednak tego bukietu. Jak to będzie u Was wyglądać? |
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
hehe moje mi trochę zmarniały ale nie wiem czemu. podlewam je dobrze bo one muszą mieć cały czas tak mokrawo.
Tyle że nie wiem czy nie dlatego że teraz ich na noc nie przysłaniam czymś...a wcześniej przysłaniałam... albo po prostu niektóre pędy już zakończyły żywot???? Popscene o rajuuuu 2 miesiące!!!!!
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2009-02-22 o 20:29 |
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
kabimba nio nie za ciekawa ta sprawa z obraczkami, ale na pewno wszystko dobrze sie skonczy
![]() Dziewczyny, prosze odpowiedzie krotko i konkretnie: idac do USC po ten dukument o braku przeciwskazan do zawarcia malzenstwa, ktory sie pozniej ksiedzu dostarcza do slubu konkordatowego - jakie dokumenty sa do tego potrzebne w USC ? pewnie dowody osobiste i cos jeszcze ? A propos aktow urodzenia to i moj i TZ ta jest w innym urzedzie niz tam gdzie pojdziemy po to zaswiadczenie. |
|
|
|
#3239 |
|
Wtajemniczenie
|
Noooooooooooooooo, ustalam tydzień po tygodniu i mam wrażenie, że 1000 rzeczy tam nie uwzględniłam
![]() Katunia: dowody, wypełniony wniosek/formularz, akty urodzenia ze swoich USC z opłatą skarbową 22zł każdy. Edytowane przez popscene Czas edycji: 2009-02-22 o 20:38 Powód: dopisek |
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Witam wszytskie nowe PM ![]() Przy okazji też składam najlepsze życzenia naszym Martom Ale jestem zmęczona, wczoraj byliśmy na balu karnawałowym i cudnie się bawiliśmy, nogi mnie bolą, a zakwasy mam dosłownie wszędzie ![]() Gratuluje dziewczynom wybranych sukienek, mam nadzieję, że ja jutro zdajdę swoją wyśnioną i dołącze do szczęśliwych PM z zamówionymi kieckami. Jutro idę zobaczyć sykna przyjaciółki, kupiliśmy mu książkę-pamiętnik noworotka, gdzie wpisuje się wszystkie informacje z porodu i pierwszych m-cy życia i wkleja się zdjęcia- na pewno wiecie o co chodzi. Jednak wena mnie opuściła i nie wiem jaką wpisać dedykacje... może ma ktoś pomysł i mnie poratuje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

.....jest 62kg
.....bedzie 58kg
Może wybalsamowałaś nogi :P i dlatego leciały?

dobrze ze my obraczki juz na cywilny sobie kupilismy pol roku temu bo normalnie katastrofa

co za pech...