Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-22, 18:18   #2821
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część III

Cytat:
Napisane przez April007 Pokaż wiadomość
E tam... nie ma się co sprzeczać co do długości włosów. Jedne lubią długie inne krótkie. Ja przy pociągłej twarzy w długich wyglądam jak szczur - więc zwyczajnie nie mogę nosić takich włosów

tzn. tu chodziło o to, że one chciały mieć długie włosy, zapuszczały, ale przez prostownice , brak znajomości składów kosmetyków itd. * wiadomo nie wchodzą na wizaż doprowadziły do takiego stanu swoje włosy, że były zmuszone ściąć i teraz mówią, że długie są okropne itd...bo nie mogą ich mieć, a jakoś kryć i bronić się trzeba

Edytowane przez CzerwonyKolczyk
Czas edycji: 2009-02-22 o 18:19
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 18:18   #2822
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III

Cytat:
Napisane przez pat111 Pokaż wiadomość
Ja najpierw piłam z mlekiem, a teraz piję solo. Na początku było mi trudno, teraz piję już 3 tydzień i jest dobrze, nawet zaczyna mi smakować Tylko, ze ja robię tak, w jednym kubku mam łyżeczkę drożdży zalanych wrzątkiem, a w drugim kubku sok pomarańczowy. Piję drożdże, a kiedy już skończę szybko zaczynam pić sok i już nie czuję smaku
omg....ja nie wiem, jak ja to zrobię

a widzisz już jakieś efekty ?
Stary 2009-02-22, 18:26   #2823
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez CzerwonyKolczyk Pokaż wiadomość
tzn. tu chodziło o to, że one chciały mieć długie włosy, zapuszczały, ale przez prostownice , nie znajomości składów kosmetyków itd. * wiadomo nie wchodzą na wizaż doprowadziły do takiego stanu swoje włosy, że były zmuszone ściąć i teraz mówią, że długie są okropne itd...bo nie mogą ich mieć, a jakoś kryć i bronić się trzeba
To nie dobijaj bidnych dziewczyn - wystarczy im, że musiały ściąć włosy ;-) Jak następnym razem powiedzą że długie są okropne to odgarnij swoje długie i powiedz: "Mnie tam się podobają"
A tak na serio, mało osób zna się na składach, ja sama dopiero się w nie wczytuję powoli dzięki wizażowi. Ale przyznam że zaczęłam się tym interesować dopiero wtedy, kiedy fryzjerka doprowadzila moje włosy do opłakanego stanu...i nie bardzo wiedziałam co począć z tym sianem Może one też się nawrócą?
April007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 18:50   #2824
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Vahina Pokaż wiadomość
Niestety musze sie z toba nie zgodzic,tak sie sklada ze znam kilka fryzjerek,ba nawet jedna mam w rodzinie i kazda szanujaca sie fryzjerka przyna ze kosmetykari Joanna nie sa zbyt wysmienite,szampony jeszcze ujda ale farby Joanna powinny byc usuniete z rynku,znam przypadek w ktorym Farba Joanna dziewczynie zniszczyla wlosy...ale niestety fryzjerki oszczedzaja i farbuja klientkom wlosy wlasnie Joanna a nie naprzyklad profesjonalnym Matrixem.Na koncu dodam ze wcale nie krytykuje polskich produktow (tylko jestem poprostu szczera) gdyz wiele z nich jest bardzo dobrych ale tez wiele lichych.
Tutaj już zupełnie pomieszałaś pojęcia mówimy o pielęgnacji a nie farbowaniu , temat który poruszasz i używasz jako argumentu [farbowanie] to zupełnie inna działka i raczej nijak ma się do pruszonej tematyki. Co możesz powiedzieć o przewadze Kerastase nad innymi kosmetykami? Na czym ona polega? Jak to uzasadnisz? Poproszę o fakty, a nie o opinie "jakichś tam szanujących się fryzjerek". Jak już pokazano w tym wątku, to nie zawsze kompetentne osoby a założę się, że każda ma się za "szanującą".

Nawet najdroższa, najwyśmienitsza farba najbardziej renomowanego producenta może zniszczyć włosy, gdyż farbowanie jest inwazyjnym zabiegiem [utleniacz, amoniak etc.].

Oczywiście, w zależności od indywidualnych cech włosa, skuteczność odżywek i szamponów będzie różna, ale dyskutujemy o cechach obiektywnych, jakimi są składniki, a tu, moim zdaniem, Kerastase przegrywa na całej linii niestety.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 18:57   #2825
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

Cytat:
To nie dobijaj bidnych dziewczyn - wystarczy im, że musiały ściąć włosy ;-) Jak następnym razem powiedzą że długie są okropne to odgarnij swoje długie i powiedz: "Mnie tam się podobają"
A tak na serio, mało osób zna się na składach, ja sama dopiero się w nie wczytuję powoli dzięki wizażowi. Ale przyznam że zaczęłam się tym interesować dopiero wtedy, kiedy fryzjerka doprowadzila moje włosy do opłakanego stanu...i nie bardzo wiedziałam co począć z tym sianem Może one też się nawrócą?

zobaczysz, że Twoje włosy będą piękne

tak nawróćmy cały świat

btw. ja już nigdy włosów nie pocieniuje ( to tak w temacie fryzjerek )
Stary 2009-02-22, 18:59   #2826
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez CzerwonyKolczyk Pokaż wiadomość

tak nawróćmy cały świat

btw. ja już nigdy włosów nie pocieniuje ( to tak w temacie fryzjerek )
O to to to
Stary 2009-02-22, 19:14   #2827
finezja19
Raczkowanie

Hura! Dziś byłam po raz pierwszy w Auchanie, więc też szybko popędziłam na dział z odzywkami, szamponami itp Nie mogłam sie oprzeć i zakupiłam maseczkę Glorię regenerującą i krem do włosów Lorys Nutraloe do włosów kręconych. Jestem przeszczęśliwa, bo myślałam, że w moim mieście nigdzie już nie znajdę Glorii. Natomiast Lorys był właśnie tylko ten co kupiłam i jescze jakis chroniacy przed promieniami słonecznymi. Szczerze mówiąc to miałam ochotę na jakię owocowy:P Ale i tak jestem mega przeszcęśliwa
W ogóle w auchanie jest strasznie dużo włosowych rzeczy. Jak dobrze, że w poblizu mam uczelnie
Dziś po raz pierwszy użyłam odzywkę Ziaji, ale jakoś nie zachwyca... zupełnie jak bym nic nie nakładała... Może czasu potrzebuje
Dziewczyny, a jak wam sprawuje sie maseczka Gloria i Lorys?
finezja19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 20:06   #2828
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Jaką odżywkę z Ziaji nałożyłaś? Ja w tygodniu nakładałam Planticę witaminę bez spłukiwania i nie byłam zadowolona z efektów. Ale wczoraj wypróbowałam ze spłukiwaniem (po 5 minutach) i jestem zachwycona.
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 21:21   #2829
finezja19
Raczkowanie

No właśnie też witaminę. Użyłam jej bez spłukiwania. Ale skoro mówisz, że ze spłukiwaniem lepiej, to tez wypróbuję Właśnie zresztą zrobiłam sobie maseczkę z witaminy:P Nałożyłam sporo na włosy i jutro rano spłuczę.
finezja19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 21:37   #2830
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale musisz przynac ze jest roznica miedzy kosmetykami naprzyklad Kerastase a szamponem Joanna....nie ma co porownywac nawet jakosci to tak jak porownac obiad ze stolowki a domowy.Po to wymyslili dobre szampony aby pomagy wlosom...a fryzjerka nie ma obowiazku doradzam ni klientowi wrecz to jest nie wskazane dlatego ze nie jest lekarzem i moglaby wyladowac za to w wiezieniu lub w dzie.Porady lekarskie zostawmy specjalistom od medycyny.
Nie zgodziłabym się. Ja po Kerastase miałam straszny łupież. Zresztą podobnie jak po większości szamponów np. Head and Shulders. Teraz używam Babydream i nie mam śladu łupieżu, a miałam go na pewno z 20 lat zawsze po 1 dniu od umycia. Potrzebna po nim tylko fajna odżywka.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 21:47   #2831
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Vahina, jeśli twierdzisz, że fryzjerka nie powinna udzielać rad kosmetycznych, to czemu twierdzisz, że kosmetyki polecane przez fryzjerkę będą dużo lepsze?
Ja będę bronić Joanny do ostatniej kropli krwi. Jeszcze przed Wizażem moje przesuszone włosy usiłowałam ratować drogimi kosmetykami profesjonalnymi typu Kerastase i różnicy nie było. Uratowała mnie seria Joanna Naturia z lnem i rumiankiem. Nie było od razu spektakularnego efektu, ale stan włosów zamiast się pogarszać, zaczął się polepszać.
Cena kosmetyków moim zdaniem nie ma nic wspólnego z działaniem. Nawet jeśli chodzi o profesjonalne, to dziwnym trafem na Wizażu więcej dziewczyn wychwala taniutkiego Kallosa niż drogie serie.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 22:22   #2832
aanika
Zakorzenienie

Ja podpiszę się obiema rękami i nogami pod wypowiedziami Estelle, Jyyli i kilku innych dziewczyn.

Chciałabym, żeby ludzie w końcu zrozumieli, że w kosmetyku najważniejszy jest SKŁAD, a nie firma, cena i obietnice producenta. Większość producentów wypełnia swoje kosmetyki silikonami i innymi zapychaczami, przez co rośnie cena produktu. Znajome dziewczyny uważają za liderów firmy typu Gliss Kur, Pantene czy Elseve i są przekonane, że tego typu kosmetyki zregenerują im włosy. Zdarza mi się na forach czytać wypowiedzi typu: jakie to ja piękne błyszczące włosy mam po jedwabiu albo maseczce wiodącej firmy. Autorki tych wypowiedzi nie zdają sobie sprawy, że mają włosy oblepione silikonami i po ich zmyciu czar pryśnie i włosy będą wyglądały tak samo.
Ja nie kupowałam kosmetyków Kerastese czy innych drogich firm. Za najdroższą maseczkę zapłaciłam 20 zł, była to maseczka Gliss Kura, która najpierw wywołała wspaniały efekt, a później włosy wróciły do poprzedniego stanu. Wtedy jeszcze nie czytałam forum fryzjerskiego na Wizażu. Teraz cieszę się, że tu trafiłam i jestem świadomym konsumentem, już nie nabiorę się na sztuczki z pięknowłosą modelką w reklamie.
Ale do czego dążę. Nie trzeba wydawać majątku na kosmetyki renomowanych firm. U mnie najlepiej sprawdzają się szampony z rzekomo najniższej pólki, o najprostszym składzie bez zbędnych wypełniaczy - Ziaja, Barwa. Ich ceny nie przekraczają 5 zł. Na odżywki i maski również nie wydaję majątku, Wax za 16 zł, Petrole za 10 zł. I nigdy chyba nie miałam lepszych włosów!
A co do fryzjerek, to mam wrażenie, że dla nich priorytetem są supermodne fryzury, a nie zdrowe włosy. Większość z nich katuje włosy prostownicą, suszarką, lokówką, farbowaniem, trwałą, przy czym nie przejmują się zbytnio pielęgnacją.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 22:34   #2833
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Hm... nikt niczego nie musi przyznać.
Ja nie zgodzę się z Tobą w 100 a nawet w 110%. Tak się dziwnie składa, że używałam i jednych i drugich kosmetyków i mogę śmiało powiedzieć, że... straciłam 120 zł na "głupie" Kerastase, bo po kosmetykach Joanny mam o niebo lepsze rezultaty, a kosztują grosze

Poza tym wystarczy zerknąć na składy. Mój ulubiony szampon Joanny zawiera glicerynę i allantoninę oraz 5 wyciągów roślinnych, , a Bain de Force- ZERO!!! Cement Anti-Usure, to sama chemia, zero naturalnych składników regenerujących, maska Age Recharge to już w ogóle jakaś składowa porażka, byle odżywka z drogerii ma skład o niebo lepszy [tak, tak... Joanna, Ziaja, Pollena]...
Tak więc, jak sama widzisz, to Kerastase wypada blado... jak obiad ze stołówki
Niestety, w przypadku tego kosmetyku raczej płaci się za markę, a nie za zawartość. Ludzie dają się zwieść stereotypowi: "drogie, to pewnie lepiej działa", ulegają efektowi placebo... do następnego mycia...

To jest właśnie najgorsze, ludzie uprzedzają się do tanich kosmetyków, myśląc, że to pewnie jakiś badziew. Całe szczęście rosnące wciąż grono wizażanek coraz bardziej świadomie wybiera kosmetyki i nie ulega złudnym sloganom
Ja akurat jeszcze z kosmetyków z cementem dosyć zadowolona, aczkolwiek przesuszały mi włosy ale reszta... hmm... takie zwyczajne maziaje. Z tym elsevem Estelle ma oczywiście rację- w końcu to jeden koncern. Kiedyś wydawałam strasznie dużo pieniędzy na chwilowy efekt. Naprawdę sporo tego przetestowałam. Nie jestem jakąś straszną fanką Joanny- lubię szampony tej firmy. I chyba na długo przy nich zostanę jeśli chodzi o odżywki i maski, to ciągle szukam mojego ideału, za to z olejami się na pewno nigdy nie rozstanę. A olej kokosowy jest akurat bardzo, bardzo tani. I o niebo lepszy, niż maski Kerastase czy L'Oreal Professionel.

Cytat:
E tam... nie ma się co sprzeczać co do długości włosów. Jedne lubią długie inne krótkie. Ja przy pociągłej twarzy w długich wyglądam jak szczur - więc zwyczajnie nie mogę nosić takich włosów Może koleżankom naprawdę nie podobają się włosy do pasa od linijki, mają do tego prawo, tak samo jak Ty masz prawo nie lubić krótkich. A jeśli chcesz mieć długie to to olej i noś się tak jak Ci pasuje Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził
Co do Kerastase - no racja - mnie też za wiele nie pomogły - dużo więcej zdziałała L'biotica i kokos... Na szczęście - dla mojego portfela
Ojtam, długie włosy z odpowiednią grzywką świetnie wyglądają przy pociągłej twarzy Długie włosy po prostu pasują do każdego kształtu twarzy.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 22:37   #2834
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ojtam, długie włosy z odpowiednią grzywką świetnie wyglądają przy pociągłej twarzy Długie włosy po prostu pasują do każdego kształtu twarzy.
A mogłabym Cię prosić o jakieś porady na PW dotyczące grzywki? Jaką długosć i kształt najlepiej wybrać? Nie chcę rezygnować z długich, prostych włosów, a mam długą i szczupłą twarz i nie wiem w jakiej grzywce wyglądam najkorzystniej.

Edytowane przez aanika
Czas edycji: 2009-02-22 o 22:44
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 23:03   #2835
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
za to z olejami się na pewno nigdy nie rozstanę. A olej kokosowy jest akurat bardzo, bardzo tani. I o niebo lepszy, niż maski Kerastase czy L'Oreal Professionel.
A możesz podać nazwę i cenę tego olejku kokosowego?Gdzie go można dostać? Bo też mam zamiar zacząć stosować

Edytowane przez ja85gusiek
Czas edycji: 2009-02-23 o 09:21
ja85gusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 23:24   #2836
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Przetestowałam długie włosy - naprawdę wyglądałam okropnie ;-) Z grzywką i bez niej. Długość do ramion jest maksymalna, a tak naprawdę im krótsze tym ładniej wyglądam Narazie zapuszczam żeby ściąć resztkę trwałej Chciałabym mieć okrągłą buzię, wtedy długie włosy jakoś się prezentują...
Stary 2009-02-22, 23:33   #2837
Modraszka
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pewne wątpliwości odnośnie silikonów
Wiem, że oblepiają włosy i utrudniają wnikanie pożądanych substancji, wiem też, że są dobre jako ochrona na końcówki.
Więc...
Jeżeli nałożę na końcówki serum Joanny z apteczki babuni, później przed myciem nałożę np. olej kokosowy, to te silikony już utrudnią wchłanianie, czy muszą się skumulować w większej ilości Chodzi mi o to, czy jeżeli będę chciała nakładać ten olej, to muszę najpierw zmyć silikony, czy w takiej niewielkiej ilości nie będą przeszkadzać? Nie będę miała problemów z gromadzeniem się silikonów, bo myję głowę codziennie (ewentualnie co drugi dzień) szamponem ze SLeS.
Mam nadzieję, że nie poplątałam za bardzo i rozumiecie o co mi chodzi

Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 23:34   #2838
ja85gusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Przetestowałam długie włosy - naprawdę wyglądałam okropnie ;-) Z grzywką i bez niej. Długość do ramion jest maksymalna, a tak naprawdę im krótsze tym ładniej wyglądam Narazie zapuszczam żeby ściąć resztkę trwałej Chciałabym mieć okrągłą buzię, wtedy długie włosy jakoś się prezentują...
To skoro w bardzo krótkich wyglądasz ładniej, to zetnij na zapałkę? Kiedyś miałam taką długość i wyglądałam fajnie, mimo, że nie mam pociągłej twarzy...

ja85gusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 00:01   #2839
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

a ja ponawiam pytanie: czy łykanie tabletek z drożdżami da takie same efekty co picie ich?
Stary 2009-02-23, 00:59   #2840
Vahina
Raczkowanie

Cytat:
Hm... nikt niczego nie musi przyznać.
Ja nie zgodzę się z Tobą w 100 a nawet w 110%. Tak się dziwnie składa, że używałam i jednych i drugich kosmetyków i mogę śmiało powiedzieć, że... straciłam 120 zł na "głupie" Kerastase, bo po kosmetykach Joanny mam o niebo lepsze rezultaty, a kosztują grosze

Poza tym wystarczy zerknąć na składy. Mój ulubiony szampon Joanny zawiera glicerynę i allantoninę oraz 5 wyciągów roślinnych, , a Bain de Force- ZERO!!! Cement Anti-Usure, to sama chemia, zero naturalnych składników regenerujących, maska Age Recharge to już w ogóle jakaś składowa porażka, byle odżywka z drogerii ma skład o niebo lepszy [tak, tak... Joanna, Ziaja, Pollena]...
Tak więc, jak sama widzisz, to Kerastase wypada blado... jak obiad ze stołówki
Niestety, w przypadku tego kosmetyku raczej płaci się za markę, a nie za zawartość. Ludzie dają się zwieść stereotypowi: "drogie, to pewnie lepiej działa", ulegają efektowi placebo... do następnego mycia...

To jest właśnie najgorsze, ludzie uprzedzają się do tanich kosmetyków, myśląc, że to pewnie jakiś badziew. Całe szczęście rosnące wciąż grono wizażanek coraz bardziej świadomie wybiera kosmetyki i nie ulega złudnym sloganom
No nie wiem ja po masce Kerastase mialam super lejace sie wlosy...i znam osoby ktore uwielbiaja Kerastase i tylko tej firmy uzywaja...a co do lupierzu po Kerastase...trzeba poprostu dobrze splukac wlosy...ja z kolei dostalam lupierzu po Joannie....a wlosy wyleczylam polskim szamponem Timotei...jesli chodzi o chemie to w kazdym szamponie znajdzie sie chemia,nie wierze w ta reklame "szampony oparte na bazie naturalnych skladnikow...ja po polskich niby tych naturalnych ziolowych dostalam lupierzu i wlosy zaczely mi wypadac....chcialabym jescze dodac ze producenci Kerastase nie wysilaja sie zbytnio w reklamowaniu swoich produktow,wystarczy tylko spojrzec na tubke...nigdzie nie ma tam napisow obiecujacych cuda...raczej predzej zauwazylam ta tendencje na tanich firmach takich jak Panteen lub Gliss Kur....nie mam pojecia czemu ludzie sa tak uprzedzeni do profesjonalnych kosmetykow,wole pachniec Coco Chanel niz woda brzozowa i nie jestem snobka,poprostu lubie dobrej jakosci rzeczy choc wiadomo kosztuja.

Nie wiem co to za szampon ten Babydream..ale z tego co sie orientuje to dzieciece szampony wcale nie sa takie zdrowe dla wlosow jak niektorym sie wydaje.

Jesli klientka ma problemy ze skalpem glowy i szuka porady u fryzjerki to to juz nie jest porada natury kosmetycznej..powinna sie udac do dermatologa.

Edytowane przez Vahina
Czas edycji: 2009-02-23 o 01:09
Vahina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 06:15   #2841
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
a wlosy wyleczylam polskim szamponem Timotei...
Timotei nie jest polski. Jest produktem Unilevera [ który swoją drogą testuje na zwierzętach ]
Stary 2009-02-23, 06:39   #2842
Vahina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Timotei nie jest polski. Jest produktem Unilevera [ który swoją drogą testuje na zwierzętach ]

No ale to jest jedyny szampon ktory wyleczyl mi lupiez i powstrzymal wypadanie.
Vahina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 08:01   #2843
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
a ja ponawiam pytanie: czy łykanie tabletek z drożdżami da takie same efekty co picie ich?
Nie sądzę.
To tak jakbyś zapytała czy wypicie musującego magnezu z marketu da to samo co codzienne jedzenie bananów i orzechów.
Stary 2009-02-23, 08:39   #2844
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem ja po masce Kerastase mialam super lejace sie wlosy...i znam osoby ktore uwielbiaja Kerastase i tylko tej firmy uzywaja...a co do lupierzu po Kerastase...trzeba poprostu dobrze splukac wlosy...ja z kolei dostalam lupierzu po Joannie....a wlosy wyleczylam polskim szamponem Timotei...jesli chodzi o chemie to w kazdym szamponie znajdzie sie chemia,nie wierze w ta reklame "szampony oparte na bazie naturalnych skladnikow...ja po polskich niby tych naturalnych ziolowych dostalam lupierzu i wlosy zaczely mi wypadac....chcialabym jescze dodac ze producenci Kerastase nie wysilaja sie zbytnio w reklamowaniu swoich produktow,wystarczy tylko spojrzec na tubke...nigdzie nie ma tam napisow obiecujacych cuda...raczej predzej zauwazylam ta tendencje na tanich firmach takich jak Panteen lub Gliss Kur....nie mam pojecia czemu ludzie sa tak uprzedzeni do profesjonalnych kosmetykow,wole pachniec Coco Chanel niz woda brzozowa i nie jestem snobka,poprostu lubie dobrej jakosci rzeczy choc wiadomo kosztuja.

Nie wiem co to za szampon ten Babydream..ale z tego co sie orientuje to dzieciece szampony wcale nie sa takie zdrowe dla wlosow jak niektorym sie wydaje.

Jesli klientka ma problemy ze skalpem glowy i szuka porady u fryzjerki to to juz nie jest porada natury kosmetycznej..powinna sie udac do dermatologa.
Wszystko pięknie, ale jak to się ma do tematu wątku -> sposobów na szybszy porost włosów? Z tego, co wiem, Kerastase się w tym nie specjalizuje oczywiście, jest seria wzmacniająca włosy, ale to wszystko.

Co do szamponów dziecięcych, to Twoje stwierdzenie jest trafne, ale nie do końca ponieważ istnieją delikatne szampony dziecięce, jak właśnie Babydream czy Hipp- na temat tych produktów Wizażanki wypowiadają się bardzo często.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja do dzisiaj pamiętam, jak w latach 80. przywoziło się zza granicy Elseve czy Timotei To były czasy. Tak, tak, kiedyś nie było w Polsce takich luksusów

PS: Żeby nie był OT- oodstawiam Neril- wydaje mi się, że trochę pomagał, ale ten zapaszek jest nie do zniesienia (dla Tż). Wracam do Seboradinu.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 08:44   #2845
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Modraszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pewne wątpliwości odnośnie silikonów
Wiem, że oblepiają włosy i utrudniają wnikanie pożądanych substancji, wiem też, że są dobre jako ochrona na końcówki.
Więc...
Jeżeli nałożę na końcówki serum Joanny z apteczki babuni, później przed myciem nałożę np. olej kokosowy, to te silikony już utrudnią wchłanianie, czy muszą się skumulować w większej ilości Chodzi mi o to, czy jeżeli będę chciała nakładać ten olej, to muszę najpierw zmyć silikony, czy w takiej niewielkiej ilości nie będą przeszkadzać? Nie będę miała problemów z gromadzeniem się silikonów, bo myję głowę codziennie (ewentualnie co drugi dzień) szamponem ze SLeS.
Mam nadzieję, że nie poplątałam za bardzo i rozumiecie o co mi chodzi
Jeśli codziennie myjesz głowę szamponem z SLeS to nie ma się o co martwić, nie trzeba dodatkowo zmywać silikonów z końcówek.
Problem pojawić się może dopiero po długotrwałym nagromadzeniu silikonów na włosach.

Stary 2009-02-23, 09:51   #2846
'Estelle'

Cytat:
No nie wiem ja po masce Kerastase mialam super lejace sie wlosy...
Nie twierdzę, że nie, ale czy wiesz dlaczego tak się stało? Znasz mechanizm działania? Na ile trwały będzie to efekt?
Ja jeszcze lepsze włosy [grube, odżywione, błyszczące, gładkie] miałam po masce Joanny, a używałam obu kosmetyków, więc mam porównanie i wiem, co piszę
Cytat:
i znam osoby ktore uwielbiaja Kerastase i tylko tej firmy uzywaja...
To zdanie niczego nie wnosi do merytoryki dyskusji.
Cytat:
a co do lupierzu po Kerastase...trzeba poprostu dobrze splukac wlosy...ja z kolei dostalam lupierzu po Joannie....a wlosy wyleczylam polskim szamponem Timotei...
Oby tylko tak to się skończyło, bo szampony tej marki są bardzo agresywne.
Cytat:
jesli chodzi o chemie to w kazdym szamponie znajdzie sie chemia,nie wierze w ta reklame "szampony oparte na bazie naturalnych skladnikow...
Nie wierzysz, bo nie znasz się na składach. A wystarczy przeczytać etykietę, aby zweryfikować obietnice producenta.

Cytat:
chcialabym jescze dodac ze producenci Kerastase nie wysilaja sie zbytnio w reklamowaniu swoich produktow,wystarczy tylko spojrzec na tubke...nigdzie nie ma tam napisow obiecujacych cuda... raczej predzej zauwazylam ta tendencje na tanich firmach takich jak Panteen lub Gliss Kur....
No to rozbawiłaś mnie setnie na opakowaniach może nie [chociaż kto wie, słabo znam francuski ], ale wystarczy sobie poczytać hasła typu: "Nowy składnik, kompleks Vita TopSeal, odtwarza naturalną zewnętrzną warstwę włosa.
Stosowanie Cementu Odbudowującego wzmacnia Twoje włosy, uelastycznia i wygładza na całej długości. Już w krótkim czasie odzyskają zdrowy wygląd, staną się silne, sprężyste, odporne i podatne na układanie." i inne cuda-wianki. Hasła na poziomie Pantene czy Gliss Kura, które krytykujesz. Tyle, że nie inwestują w reklamę w tv, tylko w inne media [swego czasu mnóstwo było tego w kolorowych gazetach, a i po wizażu się plątały bannery]

Cytat:
nie mam pojecia czemu ludzie sa tak uprzedzeni do profesjonalnych kosmetykow,wole pachniec Coco Chanel niz woda brzozowa i nie jestem snobka,poprostu lubie dobrej jakosci rzeczy choc wiadomo kosztuja.
No i znowu mieszasz pojęcia z tymi perfumami, skupmy się na meritum sprawy. Rzeczy dobrej jakości wcale nie muszą kosztować kroci , to Ty ulegasz temu stereotypowi właśnie...
Ja nie jestem uprzedzona do kosmetyków profesjonalnych, ale jeśli płacę to wymagam, tymczasem Kerastase robi nas na szaro, żerując właśnie na przekonaniu, że wysoka cena=cudo w butelce. A tak, niestety, nie jest. Wystarczy trochę świadomości na ten temat.
Ja wiem, że zapewne nie jest Ci przyjemnie czytać, że kupiłaś kota w worku, ale taka jest prawda. Za takie składy, jakie proponuje ta firma, nie warto płacić tylu pieniędzy Znam lepsze produkty.

Stary 2009-02-23, 09:55   #2847
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez finezja19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak wam sprawuje sie maseczka Gloria i Lorys?
Gloria jest moją ulubioną odżywką. Używam tej maski jako po prostu odżywki po myciu. Często ją tuninguje a jak tego nie robie to pieczołowicie wsmarowuje ją też w skalp. Trzymam ją zawsze ok 15 minut minimum lub dłużej. zuzyłam już ok 3 opakowań i mam zawsze dwie w zapasie...w panice przed wycofaniem lub brakiem w sklepie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
Ja łykałam tabletki i efekty też były
Stary 2009-02-23, 10:06   #2848
'Estelle'

Cytat:
Wszystko pięknie, ale jak to się ma do tematu wątku -> sposobów na szybszy porost włosów? Z tego, co wiem, Kerastase się w tym nie specjalizuje oczywiście, jest seria wzmacniająca włosy, ale to wszystko.
Przesunęłam całą dyskusję do wątku "Walka o...", co by już nie było off-topa

Stary 2009-02-23, 10:59   #2849
Modraszka
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli codziennie myjesz głowę szamponem z SLeS to nie ma się o co martwić, nie trzeba dodatkowo zmywać silikonów z końcówek.
Problem pojawić się może dopiero po długotrwałym nagromadzeniu silikonów na włosach.
Dziękuję za odpowiedź

Powoli wciągam mamę we włosomanię Po użyciu oleju kokosowego była tak zadowolona, że stwierdziła, że musi kupić sobie słoiczek. Może skusi się też na inne wizażowe pomysły

Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:43   #2850
kosmarka
Wtajemniczenie

mam do was dziewuszki pytanie - będę miała jutro możliwość poszaleć na zakupach w innym mieście, a z uwagi na fakt, że u mnie nie ma ani carefura a ni auchana , poradźcie do którego lepiej po kosmetyki do włosów się udać ?

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości