Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 10:42   #1891
skierka1981
BAN stały

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ok pokazuje

tylko zaznaczam, ze zdjecie robione w trakcie remontu i nie ma jeszcze drzwi a nad wanna zamiast silikonu jest tasma przyklejona brzydka zolta

piękna

my wynajmujemy na razie jeden pokój w olsztynie i brakuje mi takiego swojego miejsca na wiosnę przenosimy się pod mławę, tam będziemy mieli mieszkanie służbowe - zoaczymy jak to wyjdzie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 10:45   #1892
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzieki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 10:51   #1893
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
ale ja chcę dziewczynkę

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

aha, miałam o coś Was zapytać,

ostatnio oglądałam jakiś program w Tv, już nie pamiętam co to było ale chyba dzień dobry tvn i tam wypowiadał się lekarz, mówił że pytał swoje pacjentki o to czy kochają swoje dzieci w brzuchu. Okazało się że pacjentki odpowiadały ,że właściwie to chyba nie ,a tylko tak mówią, bo tak wypada, tego oczekuje się od kobiety w ciąży, że będzie kochać już od poczęcia itd.
I tak sobie pomyślałam o sobie, że ja też nie mogę powiedzieć że kocham i tego od siebie nie wymagam. Moje uczucia są takie, że fajnie że jest takie małe w brzuchu, rusza się, rośnie, kopie, gadam do niego czasami itd. ale nie mogę powiedzieć że to uczucie to miłość.
Tak dla jasności, dzidzia jest chciana i planowana, ale ja nie należę chyba do matek polek. Czasami doskwierają mi różne dolegliwości ciążowe i denerwuje to że nie mam wpływu na swoje ciało. Jednym słowem nie jestem uosobieniem miłości i poświęcenia.
A Wy co o tym myślicie?
trudno powiedzieć...
mi jest wciąż trudno uwierzyć, ze tam w brzuchu jest mały człowieczek
niby czuję ruchy, brzuch rośnie, na usg widziałam, ale i tak jakoś to do mnie nie dociera

jakbym mogła to chciałabym takie okienko w brzuchu, żeby podglądać cały czas , ale wtedy to pewnie chciałbym też dotykać

tak czy siak - uwierzę jak zobaczę na własne oczy

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Wiem ze ten temat napewno juz sie przewinal, ale za duzo stron i postow zebym to znalazla wiec sie spytam jeszcze raz. Z gory sorki.
Prosze powiedzcie mi jakie bierzecie witaminy bo mi lekarz kazal kupic sobie w polsce bo sa duzo lepsze od tych norweskich. Siostra mi kupila elevit. Zastanawiam sie jakie tabletki zalecaja wam lekarze???

Mialam sie i ja zmierzyc ale oczywiscie wcielo mi gdzies centymetr. Waga dalej stoi. Chyba dostane "opierdy" od lekarza. Jem juz slodycze zeby nadrobic i nic.
ja biorę Prenatal

obwód na wysokości pępka to 84 cm (przed ciążą w pasie miałam 60 cm), a waga - 60 kg czyli 10 kg na plusie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:02   #1894
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja chyba jestem nienormalna - znowu zachcialo mi sie makaronu z jajkiem
Stary 2009-02-23, 11:04   #1895
UnholyOne
Ola-Unhola

Ale miałam stresa właśnie
Siedzę sobie w pokoiku, a tu dzwonek do drzwi. Mały podleciał i sie pyta : kto tam?
Głos zza drzwi odpowiada: z Zusu...
No to ja w szoku, ale sobie myślę, super jestem w domu, w szlafroku także mogą mnie sprawdzac
Ale się okazało, że Pan do sąsiadów - mają tam spółkę jakąś zarejestrowaną, ale ich nie ma, więc chciał się dowiedziec czy mieszkają tu.

hehe
Stary 2009-02-23, 11:05   #1896
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hehe a to mialas przygode

mnie to na szczescie nie czeka bo ja moge chodzic
Stary 2009-02-23, 11:09   #1897
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja własnie nie pamiętam co mam zaznaczone na zwolnieniu. Będę musiała się przyjrzec jak pójdę za tydzień.

A w ogóle to trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, może dzieciaczki się pokażą i będzie wiadomo, co która kryje w sobie
Stary 2009-02-23, 11:09   #1898
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba jestem nienormalna - znowu zachcialo mi sie makaronu z jajkiem
makaronu z jajkiem??? Poproszę przepis ja to przez Was wszystkie dania regionalne poznam

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:11   #1899
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez j.a.n.k.a Pokaż wiadomość
witam takśobie was podczytuje od czasu do czasu Wydaje mi sie ze Gizmiatko zasugerowala sie wczorajsza wiadomoscia na tvn meteo, tam Omena Nesha (chyba tak sie to pisze) powiedziala ze za siedem dni bedzie wiosna, tez sie dałam złapac !!
Witaj
No może i tak, ale napisała kalendarzowa

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ale miałam stresa właśnie
Siedzę sobie w pokoiku, a tu dzwonek do drzwi. Mały podleciał i sie pyta : kto tam?
Głos zza drzwi odpowiada: z Zusu...
No to ja w szoku, ale sobie myślę, super jestem w domu, w szlafroku także mogą mnie sprawdzac
Ale się okazało, że Pan do sąsiadów - mają tam spółkę jakąś zarejestrowaną, ale ich nie ma, więc chciał się dowiedziec czy mieszkają tu.
hehe
Nieźle

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:15   #1900
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
makaronu z jajkiem??? Poproszę przepis ja to przez Was wszystkie dania regionalne poznam

hehe jaki przepis?? hahaha ale mnie rozbawilas
to zadne danie nie jest

makaron taki do rosolu juz ugotowany wrzucam na masle na patelnie i podsmazam, do tego wrzucam rozbeltane jajko mieszam i podsmazam i gotowe

hehe

dodaje jeszcze vegety do smaku
ot caly przepis

akurat mam rosol w domu i makaronu u mnie pod dostatkiem
Stary 2009-02-23, 11:21   #1901
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
hehe jaki przepis?? hahaha ale mnie rozbawilas
to zadne danie nie jest

makaron taki do rosolu juz ugotowany wrzucam na masle na patelnie i podsmazam, do tego wrzucam rozbeltane jajko mieszam i podsmazam i gotowe

hehe

dodaje jeszcze vegety do smaku
ot caly przepis

akurat mam rosol w domu i makaronu u mnie pod dostatkiem
hehehe ale to tez przepis ... ja jak mi zostaje makaron z rosołu to robię z masełkiem i białym serkiem np....
no a takiego z jajkiem jeszcze nie jadłam

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-23, 11:26   #1902
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
hehehe ale to tez przepis ... ja jak mi zostaje makaron z rosołu to robię z masełkiem i białym serkiem np....
z bialym serkiem tez jest si ale ja wole makaron swiderki z bialym serkiem

ale nie na slodko tylko na slono, z tluszczykiem i skwareczkami najlepiej
Stary 2009-02-23, 11:26   #1903
erysipelothrix
Raczkowanie

Byłam na wizycie w piątek wszystko OK!Ale zobaczyliśmy jedynie piękny tył głowy , żebra i kręgosłup)))Reszta zkrzętnie ukrywana...ale za 3 tygodnie idę na USG 3D i może wtedy poznamy płeć!Lekarz zmienił mi żelazlo na Tardyferon, bo dalej lecą mi w dół erytrocyty.Ważę już 57 kg a zaczynałam od 52...apetyt mam ale trochę go hamuje!
A co do kochania to chyba tez na razie traktuję to macieżyństwo jak coś abstrakcyjnego...jak zobaczę to się zakocham!!!!
erysipelothrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:27   #1904
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Ja własnie nie pamiętam co mam zaznaczone na zwolnieniu. Będę musiała się przyjrzec jak pójdę za tydzień.

A w ogóle to trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, może dzieciaczki się pokażą i będzie wiadomo, co która kryje w sobie

dzięki, ja na 18, to jak wrócę to napisze co i jak. być może sama będę musiała pójść bo nie wiem czy mąż zdąży wrócić z pracy

ja przed ciążą ważyłam 65 kg to w listopadzie się ważyłam. potem na wizycie w styczniu - 68na teraz mnie nie zważyli ostatnio i aż się boję na wagę wchodzić . a teraz w obwodzie mam 90 więc jestem z was chyba największa

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-02-23 o 11:30
Stary 2009-02-23, 11:29   #1905
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez erysipelothrix Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie w piątek wszystko OK!Ale zobaczyliśmy jedynie piękny tył głowy , żebra i kręgosłup)))Reszta zkrzętnie ukrywana...ale za 3 tygodnie idę na USG 3D i może wtedy poznamy płeć!Lekarz zmienił mi żelazlo na Tardyferon, bo dalej lecą mi w dół erytrocyty.Ważę już 57 kg a zaczynałam od 52...apetyt mam ale trochę go hamuje!
A co do kochania to chyba tez na razie traktuję to macieżyństwo jak coś abstrakcyjnego...jak zobaczę to się zakocham!!!!
to super

a dla mnie ciaza nie jest abstrakcja, ale moze dlatego, ze to druga ciaza i juz wiem jak to jest urodzic i w ogole co z tego brzuszka wychodzi
Stary 2009-02-23, 11:44   #1906
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
z bialym serkiem tez jest si ale ja wole makaron swiderki z bialym serkiem

ale nie na slodko tylko na slono, z tluszczykiem i skwareczkami najlepiej
hehe na słodko tez nie lubię

Kurcze robie dzisiaj spagetti - takiego mam smaka! ... moze któraś wpadnie na obiad do mnie ... bo robie tylko dla siebie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-23, 11:45   #1907
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ok pokazuje

tylko zaznaczam, ze zdjecie robione w trakcie remontu i nie ma jeszcze drzwi a nad wanna zamiast silikonu jest tasma przyklejona brzydka zolta
superrrrrr

Cytat:
nie martw się ja mam 85 cm ... a to 10 cm wiecej niz przed ciażą

a mój brat pociesza siostrę, że ja niedługo będę miała 120 w pasie ... wredota!

Svinecka piekna łazienka!!!
to nie jestem sama z centymetramiiii

Cytat:
to ja Was pociesze - mam 89cm a jestem raczej drobna osoba zawsze wazylam ok 45 kg

przed ciaza mialam jakies 70cm gora

czyli przybylo prawie 20 - wiec duzo

ale mowilam Wam od poczatku, ze ja mam w porownaniu z Wami to ogromny brzuchol
podajmy sobie łapy

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja się smaruję zwykłym nawilżającym balsamem Garniera

skierka, to ja pogrubiłam to zdanie, bo do niego chciałam się odnieść , a chodziło mi o treść, bo ja za 2 dni kończę 18 tc, a nie czuję nic, ani bulgotania, ani pukania, nic .
nie jestes sama, ja tez nic nie czuje (chociaz rano jakies delikatne bulgotanie bylo)

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
trudno powiedzieć...
mi jest wciąż trudno uwierzyć, ze tam w brzuchu jest mały człowieczek
niby czuję ruchy, brzuch rośnie, na usg widziałam, ale i tak jakoś to do mnie nie dociera

jakbym mogła to chciałabym takie okienko w brzuchu, żeby podglądać cały czas , ale wtedy to pewnie chciałbym też dotykać

tak czy siak - uwierzę jak zobaczę na własne oczy

ja biorę Prenatal

obwód na wysokości pępka to 84 cm (przed ciążą w pasie miałam 60 cm), a waga - 60 kg czyli 10 kg na plusie
idziemy łeb w łeb........ty to chudzinka bylas 60cm

dzwonilam przed chwila do Zusu zapytac jak to wyglada z ta wyplata swiadczen i powiedzieli ze na bank oni placa a nie pracodawca i sprawdzili moje nazwisko-okazalo sie ze papiery jeszcze nie wplynely
to znowu dzwonie do ksiegowej, ktora znowu swoje ze oni bede mi placic, ja mowie ale przeciez pracuje w firmie ktora zatrudnia 10 pracownikow, a ona na to ze teoretycznie.......bo okazuje sie ze gosciu u ktorego jestem zatrudniona ma 3 firmy(wiedzialam o tym) i wszystkie te firmy sa jako jedna(dziwne bo kazda to inna branza) tak wiec zatrudniaja wiecej niz 20 pracownikow! mogla tak odrazu mowic, a co ja sie mialam domyslac ze oni to maja jako jedna firma?
oni beda mnie obliczac i placic jak dotychczas, ale zaznaczylam ze chce to na konto, to juz mam sobie z kierownikiem zalatwic i mam powolac sie na ksiegowa!
przynajmniej wiem na czym stoje.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 11:49   #1908
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
to super ze wszystko ok!!! Szkoda tylko, że dzidz się nie ujawnił

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzwonilam przed chwila do Zusu zapytac jak to wyglada z ta wyplata swiadczen i powiedzieli ze na bank oni placa a nie pracodawca i sprawdzili moje nazwisko-okazalo sie ze papiery jeszcze nie wplynely
to znowu dzwonie do ksiegowej, ktora znowu swoje ze oni bede mi placic, ja mowie ale przeciez pracuje w firmie ktora zatrudnia 10 pracownikow, a ona na to ze teoretycznie.......bo okazuje sie ze gosciu u ktorego jestem zatrudniona ma 3 firmy(wiedzialam o tym) i wszystkie te firmy sa jako jedna(dziwne bo kazda to inna branza) tak wiec zatrudniaja wiecej niz 20 pracownikow! mogla tak odrazu mowic, a co ja sie mialam domyslac ze oni to maja jako jedna firma?
oni beda mnie obliczac i placic jak dotychczas, ale zaznaczylam ze chce to na konto, to juz mam sobie z kierownikiem zalatwic i mam powolac sie na ksiegowa!
no to przynajmniej wiesz co i jak ... pracodawca będzie płacił na koniec miesiaca a Zus nie będzie sie z płatnościami spóźniał

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-23, 11:49   #1909
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
hehe na słodko tez nie lubię

Kurcze robie dzisiaj spagetti - takiego mam smaka! ... moze któraś wpadnie na obiad do mnie ... bo robie tylko dla siebie
ja chce ja chce ja chce

uwielbiam spagetti
Stary 2009-02-23, 11:51   #1910
skierka1981
BAN stały

Apropo jedzonka to jeśli lubicie tuńczyka to na wizazu znalazłam super przepis na takie spagetti z tuńczykiem, bardzo smaczne i szybkie - całość zajmuje tyle co ugotowanie makaronu. a na patelni w międzyczasie trzeba zeszklić cebulke, do tego potem dodać odsączonego tuńczuka z puszki - w sosie własnym - trochę razem podsmażyć, przyprawić lekko solą i pieprzem, zestawić i wymieszać z majonezem tak ok 2 łyżki na patelnię - 2 puszki tuńczyka. pychotka
Stary 2009-02-23, 11:55   #1911
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
to super ze wszystko ok!!! Szkoda tylko, że dzidz się nie ujawnił

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

no to przynajmniej wiesz co i jak ... pracodawca będzie płacił na koniec miesiaca a Zus nie będzie sie z płatnościami spóźniał
wlasnie przynajmniej to jest dobre ze bede miala wyplate na czas,nawet ksiegowa mnie zapewniala......
a jak to jest z kontrola w takim razie.......teraz moge miec kontrole z zakladu pracy a nie z Zusu tak?

a oblicz mi wyplate jak dotychczas? czy teraz jakos inaczej.....wiem ze dostane mniej bo luty ma 28 dni, ale chodzi mi o to ze jakby to zus teraz przejal to napewno by mnie inaczej obliczyli.....no ale nic poczekam na wyplate1

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-02-23 o 11:57
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 12:00   #1912
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
superrrrrr

to nie jestem sama z centymetramiiii

idziemy łeb w łeb........ty to chudzinka bylas 60cm
cóż, generalnie do kolosów nie należałam

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Apropo jedzonka to jeśli lubicie tuńczyka to na wizazu znalazłam super przepis na takie spagetti z tuńczykiem, bardzo smaczne i szybkie - całość zajmuje tyle co ugotowanie makaronu. a na patelni w międzyczasie trzeba zeszklić cebulke, do tego potem dodać odsączonego tuńczuka z puszki - w sosie własnym - trochę razem podsmażyć, przyprawić lekko solą i pieprzem, zestawić i wymieszać z majonezem tak ok 2 łyżki na patelnię - 2 puszki tuńczyka. pychotka
zrobię na pewno

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 12:02   #1913
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

p4w gdzie Ty chodzisz do gina bo zapomnialam?
Stary 2009-02-23, 12:04   #1914
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ja chce ja chce ja chce

uwielbiam spagetti
to zapraszam ... zrobie na dwie osoby
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
interesujace ... jeszcze nie jadłąm innego spaghetti niż bolonskie
Ale spróbuje napewno
Cytat:
wlasnie przynajmniej to jest dobre ze bede miala wyplate na czas,nawet ksiegowa mnie zapewniala......
a jak to jest z kontrola w takim razie.......teraz moge miec kontrole z zakladu pracy a nie z Zusu tak?

a oblicz mi wyplate jak dotychczas? czy teraz jakos inaczej.....wiem ze dostane mniej bo luty ma 28 dni, ale chodzi mi o to ze jakby to zus teraz przejal to napewno by mnie inaczej obliczyli.....no ale nic poczekam na wyplate1
no tak mi sie wydaje, ze kontrola moze być z zakładu pracy ale nie jestem pewna ... a wypłate to już sama nie wiem jak policzą

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-23, 12:05   #1915
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Ania nawet nie wiesz jak bym chciala wpasc ale to niewykonalne
Stary 2009-02-23, 12:05   #1916
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Jak myślicie...mam prosić lekarza o wydanie tego zaświadczenia, pomimo że właściwie do niczego mi ono teraz nie jest potrzebne?

Aha, i komu dawałyście takie zaświadczenia? Swojemu przełożonemu, zostawiałyście gdzieś w sekretariacie?
Ja wzięłam zaświadczenie od lekarza bo czytałam że trzeba razem z L4 dać...ale jak dałam księgowej to się zdziwiła i stwierdziła że wystarczy L4, bo już ono potwierdza ciążę...jeśli Ty nie masz zwolnienia to tak na wszelki wypadek daj zaświadczenie...gdyby nagle Twój pracodawca coś sobie wymyślił to masz podkładkę...

Cytat:
pokaze Wam narazie fotke ze sklepu bo jak wybieralam sciane to zrobilam - nie jest dokladnie to samo ale mniej wiecej cos podobnego jak mam w przedpokoju i ten sam kolor ale fotka slaba bo z telefonu
Super to wygląda...daj zdjecia Twojego domku

Cytat:
Prosze powiedzcie mi jakie bierzecie witaminy bo mi lekarz kazal kupic sobie w polsce bo sa duzo lepsze od tych norweskich. Siostra mi kupila elevit. Zastanawiam sie jakie tabletki zalecaja wam lekarze???
Mój lekarz kazał brać po prostu witaminy dla kobiet w ciąży...polecał elevit, centrum dla mam...ale pewnie coś z tego ma, bo kartę ciąży też mam elevita W aptece pytałam czym się różnią witaminy różnych producentów...Pani od razu stwerdziła ze ceną... przejrzałam składniki kilku i sama wybrałam Prenatal...lekarz zdziwił się później bo większość jego pacjentek bierze Prenatal...ale jeśli skład jest ten sam to po co płacić 60 zł za elevit jak prenatal jest za 30?

Cytat:
ok pokazuje

Mam podobną łazienkę Później wkleję moją Pomysł mój - wykonał mój tata

Cytat:

Ja też idę za tydzień we wtorek...to przez zwolnienie...mój gin daje zwolnienie na 2 tygodnie a póxniej na 3...i tak całą ciążę...po to by zus się nie przyczepił...

Cytat:
Super że wszystko w porządku z dzidzią

Cytat:
...dobrze że zadzwoniłaś...przynajmnie j wiesz co i jak...moja koleżanka nie sprawdził w zeszłym roku wszystkiego i czekala później na pieniądze 3 miesiące
Stary 2009-02-23, 12:06   #1917
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

karolinko nie mam zdjec domku bo nie moge sie doprosic TZ zeby przywiozl aparat z pracy w koncu

u mnie w mieszkanku wszystko jest moim pomyslem
a wykonanie robotnikow
Stary 2009-02-23, 12:18   #1918
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Wiecie dziewczyny, że mi się wydaje że ten kalendarz sprawdza się jeśli np. cykle są regularne...zresztą czy każda 26-latka której dzidzia poczęła się w październiku musi urodzić dziewczynkę? hmmm i na jakiej podstawie został stworzony ten kalendarz? ciekawi mnie to

Mi co prawda się sprawdziło, bo rzeczywiście będzie córeczka tak jak wychodziło z kalendarza...
a ja nie wierzę w żadne te wróżby.Przecież patrząc z biologicznego pkt. widzenia płeć jest określona w momencie zapłodnienia. Kalendarz nie jest w stanie okreslić jaki chromosom otrzyma od mężczyzny, bo od kobiety zawsze x, więc ja bardzo sceptycznie do tego podchodzę

Cytat:
ooo to może nauczysz mnie jak użwać piekarnika elektrycznego??? Odkąd zmieniliśmy piekarnik, ja nic nie umiem upiec ... wogóle nie wiem jak ustawić te pokrętła zeby ciasto się upiekło

no i znów mi przypomniałas o spagetti ... jutro zrobię, sama dla siebie, bo Tż znów w delegacje jedzie, a moja mama nie lubi spagetti
Ale to nic nie szkodzi - sama zjem
a co to masz za wynalazek? nie ma na pkrętle stopni? mój przypala jak za głęboko wsadzę ciasto więc kłade na nie kartkę papieru.
Mam też regulację grzałki dolnej i górnej lub jednocześnie moge wł. dwie. Więc pilnuję, zaglądam i nie przypalam.
Nowy też będę rozszyfrowywać, ale tamten będzie o niebo lepszy

Cytat:
Dzień dobry
U mnie też chlapa na chodnikach Mam nadzieję,że zima już nie wróci

Mam pytanie do Was.
Czy konieczne jest przyniesienie pracodawcy zaświadczenie o ciąży?
Pracuję w dużej instytucji,ale nawet nie mam kogo o to zapytać, bo jesteśmy (kilka osób) trochę wyizolowani (pracujemy w odrębnym budynku).
Mojemu bezpośredniemu przełożonemu-kierownikowi i współpracownikom powiedziałam od razu kiedy tylko się dowiedziałam. On natomiast sam nie wie czy takie zaświadczenie jest potrzebne i gdzie ewentualnie je złożyć...
Oszczędzam się w pracy i ciąża przebiega prawidłowo, nie są to trudne warunki pracy i zawsze z kierownikiem mogę się dogadać...

Jak myślicie...mam prosić lekarza o wydanie tego zaświadczenia, pomimo że właściwie do niczego mi ono teraz nie jest potrzebne?

Aha, i komu dawałyście takie zaświadczenia? Swojemu przełożonemu, zostawiałyście gdzieś w sekretariacie?
na blankiecie L4 jest wpisany kod określajacy ciąże, mimo to ode mnie (w miedzynarodowej korporacji)wymagali oświadczenia. Zwykłego w wordzie napisanego od lekarza.Ja oddałam do działu personalnego.

Cytat:
Prosze powiedzcie mi jakie bierzecie witaminy
Mialam sie i ja zmierzyc ale oczywiscie wcielo mi gdzies centymetr. Waga dalej stoi. Chyba dostane "opierdy" od lekarza. Jem juz slodycze zeby nadrobic i nic.
ja łykam prenatal classic. Właciwie jak teraz tylko witaminy zosta ly mi do łykania, przyznaję ze nie łykam co dzien.

Cytat:
z serkiem tzn.białym na słodko np. z cukrem?
Cytat:
Wiecie dziewczyny, że mi się wydaje że ten kalendarz sprawdza się jeśli np. cykle są regularne...zresztą czy każda 26-latka której dzidzia poczęła się w październiku musi urodzić dziewczynkę? hmmm i na jakiej podstawie został stworzony ten kalendarz? ciekawi mnie to

Mi co prawda się sprawdziło, bo rzeczywiście będzie córeczka tak jak wychodziło z kalendarza...
a ja nie wierzę w żadne te wróżby.Przecież patrząc z biologicznego pkt. widzenia płeć jest określona w momencie zapłodnienia. Kalendarz nie jest w stanie okreslić jaki chromosom otrzyma od mężczyzny, bo od kobiety zawsze x, więc ja bardzo sceptycznie do tego podchodzę

Cytat:
ooo to może nauczysz mnie jak użwać piekarnika elektrycznego??? Odkąd zmieniliśmy piekarnik, ja nic nie umiem upiec ... wogóle nie wiem jak ustawić te pokrętła zeby ciasto się upiekło

no i znów mi przypomniałas o spagetti ... jutro zrobię, sama dla siebie, bo Tż znów w delegacje jedzie, a moja mama nie lubi spagetti
Ale to nic nie szkodzi - sama zjem
a co to masz za wynalazek? nie ma na pkrętle stopni? mój przypala jak za głęboko wsadzę ciasto więc kłade na nie kartkę papieru.
Mam też regulację grzałki dolnej i górnej lub jednocześnie moge wł. dwie. Więc pilnuję, zaglądam i nie przypalam.
Nowy też będę rozszyfrowywać, ale tamten będzie o niebo lepszy

Cytat:
Dzień dobry
U mnie też chlapa na chodnikach Mam nadzieję,że zima już nie wróci

Mam pytanie do Was.
Czy konieczne jest przyniesienie pracodawcy zaświadczenie o ciąży?
Pracuję w dużej instytucji,ale nawet nie mam kogo o to zapytać, bo jesteśmy (kilka osób) trochę wyizolowani (pracujemy w odrębnym budynku).
Mojemu bezpośredniemu przełożonemu-kierownikowi i współpracownikom powiedziałam od razu kiedy tylko się dowiedziałam. On natomiast sam nie wie czy takie zaświadczenie jest potrzebne i gdzie ewentualnie je złożyć...
Oszczędzam się w pracy i ciąża przebiega prawidłowo, nie są to trudne warunki pracy i zawsze z kierownikiem mogę się dogadać...

na blankiecie L4 jest wpisany kod określajacy ciąże, mimo to ode mnie (w miedzynarodowej korporacji)wymagali oświadczenia. Zwykłego w wordzie napisanego od lekarza.Ja oddałam do działu personalnego.

Cytat:
Prosze powiedzcie mi jakie bierzecie witaminy
ja łykam prenatal classic. Właciwie jak teraz tylko witaminy zosta ly mi do łykania, przyznaję ze nie łykam co dzien.

Cytat:
z serkiem tzn.białym na słodko np. z cukrem?

Svinecko - łazienka przepiękna. Kolorystyka bardzo cieplutka i przytulna

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-02-23 o 12:27
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 12:20   #1919
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
karolinko nie mam zdjec domku bo nie moge sie doprosic TZ zeby przywiozl aparat z pracy w koncu

u mnie w mieszkanku wszystko jest moim pomyslem
a wykonanie robotnikow
A to moja łazienka Przepraszam, za bałagan, ale jakoś jeszcze brakuje mi miejsca by pochować wszystko...pomysł jest ale jakoś wykonanie się przedłuża
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12161.jpg (44,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12162.jpg (67,8 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-02-23 o 12:23
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 12:24   #1920
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

katarzynko juz pisalysmy z Ania, ze nie na slodko bo nie lubimy

Cytat:
A to moja łazienka Przepraszam, za bałagan, ale jakoś jeszcze brakuje mi miejsca by pochować wszystko...pomysł jest ale jakoś wykonanie się przedłuża
tez super lazienka
no ja wlasnie z powodu braku miejsca zrobilam poleczke nad wanna, ktora widac na jednym ze zdjec
no i mam zamiar powiesic kolo lustra male puleczki
no i bedzie wisiala jeszcze otwierana szafka nad pralka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości