|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki nosisz aparat do zębów? | |||
aparat stały metalowy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
49 | 44,14% |
aparat stały porcelanowy (kosmetyczny) |
12 | 10,81% |
aparat ruchomy |
6 | 5,41% |
nie noszę |
44 | 39,64% |
Głosujący: 111. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tani dobry dentysta WROCŁAW !!! i najlepiej aby mial znieczulenie WAND ...:((((
Cytat:
![]() A co do dłutowania, to jest chyba "wyciąganie" zęba/korzenia z dziąsła. Nie ręczę, ale w każdym razie chyba też to miałam robione podczas ekstrakcji. Trzymam kciuki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dobry Ortodonta, stomatolog, ceny usług , kogo polecamy:)?
Hej szukam dobrego i taniego ortodonty z Olsztyna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
A ja poszukuję w Warszawie (ew.okolicach) stomatologa, który założyłby licówki bądź kompozyt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
mam pytanie dotyczące ŁODZI
bardzo boję się dentysty, przez długi czas ze strachu unikałam tego specjalisty. teraz mam bardzo duże problemy. dlatego zwracam się do Was o pomoc. Poszukuję dobrego specjalisty z Łodzi. ale musi on by wrażliwy na ból, ja bardzo się boje ![]() ostatnio słyszałam o stomatologii laserowej, czy coś wiecie na ten temat? czy jest to dużo droższe od normalnego leczenia zębów? z góry bardzo dziękuje Wam za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posłuchaj, nie ma się czego bać. Nie musisz też szukać żadnych laserowych nowości i innych drogich pomysłów. Dzisiejsze znieczulenia są rewelacyjne ![]() Ja ledwo się powstrzymuję, aby nie przysnąć na fotelu.. serio! Jak boisz się zastrzyku, to poproś najpierw o znieczulenie miejsca ukłucia taką pastą. ![]() Kochana, majtki na dupę i biegiem do dentysty. Szkoda zębów, zdrowia i stresów. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
Kmee dziękuję ci bardzo za trochę otuchy.
teraz szukam stomatologa, który mi pomoże. u dentysty nie byłam z 5 lat... drogie jest teraz leczenie zębów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu jak mnie już bardzo bolało, to poszłam z braku innej możliwości.. A wcale nie było się czego bać i tak sobie plułam w brodę, że byłam taka głupia i tyle czasu męczyłam się z tym zębem ![]() Jeśli chodzi o koszty leczenia całkowicie prywatnie, to u mnie (wawa) wygląda to mniej więcej tak: 1.Wypełnienie światłoutwardzalne KL I - M 75 zł ; Ś 85 zł ; D 95 zł KL II - M 120 zł ; Ś 130 zł ; D 140 zł KL III - M 100 zł ; Ś 110 zł ; D 120 zł KL IV - M 140 zł ; Ś 160 zł ; D 180 zł KL V - M 75 zł ; Ś 80 zł ; D 85 zł 2. Wypełnienie zęba mlecznego 50 zł 3. Opracowanie ubytku + fleczer 35 zł 4. Opracowanie ubytku + lekarstwo 40 zł 6. Znieczulenie 20 zł Średnio za zwykły ubytek ok 100zł. Z tym, że możesz na przykład robić częściowo na NFZ i wtedy zapłacić tylko np. za znieczulenie i jeśli chcesz to białą plombę. ![]() Ja w zeszłym roku poszłam za ciosem, zrobiłam wszystko co trzeba było i wymieniłam wszystkie stare plomby na takie w kolorze zębów. Efekt niesamowity ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2009-02-15 o 11:41 Powód: uzupełnienie tabelką :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
NZOZ EviDENT Centrum Stomatologii Estetycznej Łódź, ul. Nawrot 14 tel. (042) 630-83-80 na stronie zaciekawiła mnie pewna informacja: "W ramach akcji zimowej kontroli uzębienia proponujemy badanie dentystyczne gratis" trzeba będzie pójść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
ale spojrzałam jeszcze na cennik i się przeraziłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
właśnie też znalazłam ten gabinet (wspominany w tym wątku wcześniej), acz ceny mało przyjazne pacjentowi..
![]() tak, wiem "takie rzeczy tylko w erze..." ![]() edit: czasem po prostu ktoś ma swojego "uuuu-lubionego/kochanego" dentystę, którego poleca - czekam na namiary ![]() Edytowane przez kruszek Czas edycji: 2009-02-16 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Z Łodzią niestety Wam nie pomogę, ale jeśli chodzi o ceny, to na prawdę dopytajcie się o usługi w ramach NFZ. Wiem, że istnieje możliwość zrobienia zęba częściowo w ramach funduszu a za dopłata uzyskać lepszą plombę czy znieczulenie.
Kwestia dogadania się z lekarzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
witam czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś dobrego Ortodontę na terenie 3miasta?
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
A czy ktoś kojarzy bądź coś słyszał o dr Joannie Szajnar ze Szczecina bądź wogóle jakieś opinie o Ars Dentica - Szczecin?
Będe wdzięczna za każdą informacje. Mój Strach ma wielkie oczy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Dot.: warszawa-ochota
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.klinika-stomatologiczna.pl/index.htm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może tu? http://www.klinika-stomatologiczna.pl/index.htm Pozdrawiam Edytowane przez anetac33 Czas edycji: 2009-02-17 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Moja rodzinna stomatolog jest super, na razie leczyłam się u niej na NFZ, a tam licówki chyba nie bardzo. Ale powinna już mieć swój prywatny gabinet, gdzieś Kozienice koło W-wy. Jak chcesz skontaktuję się z nią czy ten gabinet już funkcjonuje, czy założyłaby licówki i za ile i dam Ci znać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
![]()
TRUSKAWAA
gdzie w Krakowie zakładałas aparat, bo ja tak czytam od miesiaca rózne fora i juz nic nie wiem ![]() a moze ktos zna dobrego ortodonte z KRAKOWA !! Proszę o odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Witam!czy mógłyby mi ktoś polecić ortodonte w poznaniu lub gorzowie lub w ogóle w wielkopolsce?? no i jak kształtują się ceny za aparat na stałe??oraz wizyty!!!bardzo proszę o informacje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
Czy ktos leczyl swoje zabki u pani doktor Czochrowskiej w Warszawie? Jesli tak, to czy od zawsze byly do niej takie kolejki na pierwsza wizyte? Dzis dzwonilam do jej dwoch gabinetow i powiedziano mi, ze pani doktor nie przyjmuje nowych pacjentow az do odwolania...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
Okrutnie bałam się dentysty - zreszta do dzis towarzyszy mi stresik jak siadam na fotelu - do czasu aż trafiłam przez przypadek na super dentystkę w Łodzi, ul. Elsnera 11. Sam gabinet nie jest jakims wypasem ale pracujące tam dwie p. stomatolog są super delikatne, dokładne, obsługują fachowo. Za wypełnienie płacę u nich 80zł. Osobiście b. polecam.
Jak ktoś woli super wypas pod każdym względem to polecam Panaceum na Piotrkowskiej w Łodzi - ale ceny hardcorowe (osobiście nie czuję potrzeby dopłacania sporej różnicy za wyposażenie i sprzęty). Moge od razu polecic też super ortodontę w Łodzi - od 2 tygodni jestem posiadaczką aparaciku stałego - Adam Grobelny na Kwiatowej 1. Za 1 luk zapłaciłam 1800, a mam mini zameczki. Nic nie musiałam płacić za konsultacje, póżniej za wyciski, czy jak mi się zamek odkleił. Doktor wziął jedynie 3600 po zalożeniu aparatu! Zresztą naprawdę jest super fachowcem i w Łodzi wszyscy odsyłają do niego! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pani dr Magdalena Orczykowska, pracuje w Centrum stomatologii przy Nowym Zjeździe i Karowej, ale poznałam ja najpierw prywatnie, przez rok do niej chodziłam z córką, jak się nic nie zmieniło to nadal pracuje w gabinecie na Ząbkowskiej, jak będziesz chciała to mogę poszukać konkretniejszego adresu i telefonu Pozdrawiam ---------- Napisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
To widzę że przez lata nic się nie zmieniło, ja już dawno wyprowadziłam się z okolic Elsnera, ale wtedy słyszałam już takie pochlebne opinie; |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
[quote=anetac33;11067852]Pani dr Magdalena Orczykowska, pracuje w Centrum stomatologii przy Nowym Zjeździe i Karowej, ale poznałam ja najpierw prywatnie, przez rok do niej chodziłam z córką, jak się nic nie zmieniło to nadal pracuje w gabinecie na Ząbkowskiej, jak będziesz chciała to mogę poszukać konkretniejszego adresu i telefonu
Pozdrawiam ---------- Napisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Jesli moglabys to bylabym wdzieczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
![]()
[quote=Paulinka25;11069443]
Cytat:
http://www.zumi.pl/1258302,Aw.Dent_G...awa,firma.html Zadzwoń i zapytaj czy jeszcze pracuje ta pani doktor (jeszcze ważne bo wtedy będziemy pewność ze jak nawet jej tam teraz nie ma tzn że dobrze dałam Ci namiar) ![]() I jeszcze jedno, jeśli powiedzą że już nie, to daj znać tutaj, to wtedy skontaktuję się telefonicznie z nią i zapytam gdzie obecnie przyjmuje i Ci napiszę Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
szukam stomataloga w krakowie
najlepiej gdyby przyjmowal z NFZ i nie czekalo sie do niego pol roku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Przyczajenie
|
Teresa munir lublin / przemyśl
Witam
Czy ktoś z Was zna ortodontkę Dr Teresę Munir z Lublina???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Przyczajenie
|
Hej, mam takie pytanie czy ktoś jest z Poznania i czy wie może czy jest możliwość aby mieć aparat ortodontyczny na raty? i czy ma ktoś namiary do takiego dermatologa,byłabym naprawdę wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
POZNAŃ!!
Hej Natka9.Już raz zamieszczałam ten post,dlatego po raz kolejny piszę: Z Poznania mogę Ci polecić dr Nedala Aidi. Sama się u niego leczę i robi to zresztą maaasa ludzi,ponieważ na wizyty trzeba czekać ok.2/3 m-cy(!). O tym, że jest najlepszym orto w mieście dowiedziałam się od kilku lekarzy. Może ceny niektórych odrzucą,ale zęby powinny nam służyć do końca życia, dlatego warto wydać więcej pieniędzy na jednego,porządnego lekarza, niż tłuc się po dziesięciu innych,którzy niewiele wiedzą. Obsługa jest bardzo miła i profesjonalna.Cena jednej konsultacji wynosi 150 zł. Aparaty(1łuk): metalowy-2000 zł,ceramiczny-3000 zł,krystaliczny-3500 zł. Ja płaciłam 2800 za jeden łuk metalowy,ponieważ nie mam piątek i dr zakładał aparat również na siódemki. Na wizytach przy wymianie drucików,gumek etc. nie musisz za nie dodatkowo płacić-jest to w cenie 150 zł za konsultację.Zdjęcia rentgenowskie kosztują chyba 100 zł(choć mogę dokładnie nie pamiętać) i 30/40 zl(?) wycisk.Fachowa obsługa, dr Nedal zna się na rzeczy.Naprawdę warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.