Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 15:03   #3361
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
...
Czyli jednak coś nas łączy z tymi datami A duże robisz wesele? Pochwal się co masz to zweryfikuję i zobaczę jak daleko jestem w lesie
z łódzkiego? ale nie z samej Łodzi? Ja mam rodzinę w Aleksandrowie Łódzkim i Kłodawie

No z pasem to nie pomogę, bo do tj pory jeszcze nie miałam z tym dziwem do czynienia A może te paski powinny być jeszcze luźniejsze, żeby przy naprężeniach się nie wypinały
Wesele na 140 osóbek Hm co mam, no więc tak: salę, kucharkę (tradycyjne, staropolskie wesele ), fotografa (a właściwie dwóch), kamerzystów (też dwóch ), zaproszenia wybrane i dzisiaj tż miał zamówić jeszcze tylko musimy znaleźć ładny tekst... etykietki na alkohol robimy sami (w zasadzie skończyliśmy, zostało powiązać wstążeczki), obrączki zamówione, suknia upatrzona (w przeciągu dwóch tygodni zamierzam zamówić pani z salonu powiedziała mi, że 4 miesiące wcześniej trzeba złożyć zamówienie, a jak jest bardziej strojna to pół roku...czyli do końca marca ) i... byliśmy u księdza datę i godzinkę zaklepać to chyba wszystko... a Ty jak?

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam suknie jest przepiękna Jutro wkleje zdjecie, bo dziś Tz u mnie będzie więc nie za bardzo będę miała warunki Generalnie zamówiłam w pierwszym i jedynym salonie, w którym byłam i w dodatku pierwszą sukienkę, która wpadła mi w oko. Jest taka o jakiej marzyłam ze zwiewnym dołem, litera A, prosty delkot, ale powiększa mój mały biust. Dla mnie idealna
Ale najlepsze jest to, że zawsze marzyłam o białej, ale w białym wyglądałam fatalnie, blado, jak bym anemie miała, albo co gorsza dopiero ze szpitala wróciła-koszamarne, dlatego też wybrałam ecru, ale taki jasny odcień. Ale jestem szczęśliwa
Grtulacje! pewnie widziałam ją w katalogu, bo przeglądałam cały z MsModa .

Cytat:
Napisane przez toyotka1 Pokaż wiadomość
Jeśli masz uprawnienia pedagogiczne to możesz pracować po licencjacie,ale chyba musisz zacząć studia uzupełniające magisterskie.
Jeszcze nie mam, pytam tak na zaś .
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:08   #3362
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Znalazałm ładne obrączki i bukiety
Jedne obrączki ma Azzis podobne
ja mam takie jak te ze ściętymi brzegami, tylko białe złoto i 4 mm szerokości Bardzo mi się podobają
Bukiety też niczego sobie

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:23   #3363
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Moja teściowa mi w piatek powiedziała, że mnie kochaNo i jestem jej córka. mam spoko teściów. Jestem często u Tż, właściwie prawie non stop, ale widze, ż się bardzo liczą ze mną. Tzn. jak powiem, że dobry obiad był, to za pare dni robia to samo dla mnie
moja tez mi mowila, ze mnie kocha, ze jestem jej coreczka, ze sie cieszy, ze TZ jest ze mna i wogole i w szcegole a w sobote okazalo sie, ze jestem najgorsza jedza. Ze jestem z TZ dla... kasy. Tylko, ze nie widzi, ze dua czas rzeczy jaka TZ ma zawdziecza wlasnie dzieki mnie. To dzieki mnie skonczl szkole, a nie dzieki rodzicom, ktorych zasranym oboiwazkiem jest pomoc, szczegolnie jesli tyczy sie nauki... Jak tak dalej pojdzie to autentycznie nie zaprosimy jej na wesele...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:33   #3364
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
moja tez mi mowila, ze mnie kocha, ze jestem jej coreczka, ze sie cieszy, ze TZ jest ze mna i wogole i w szcegole a w sobote okazalo sie, ze jestem najgorsza jedza. Ze jestem z TZ dla... kasy. Tylko, ze nie widzi, ze dua czas rzeczy jaka TZ ma zawdziecza wlasnie dzieki mnie. To dzieki mnie skonczl szkole, a nie dzieki rodzicom, ktorych zasranym oboiwazkiem jest pomoc, szczegolnie jesli tyczy sie nauki... Jak tak dalej pojdzie to autentycznie nie zaprosimy jej na wesele...

no to dała czadu Twoja tesciowa
Moja mi w sumie ostatnio zacżeła wyznawac miłość, im dłuzej sie znamy tym lepiej. Raczej nie obgaduje tak ludzi, wiec moze sie nie doczekam takiej akcj jak u Ciebie czy kasiher

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:46   #3365
popscene
Wtajemniczenie

Moja może nic nie mówi, ale jest między nami bariera, bo mieszkamy z jej matką, która jest jej najlepszą przyjaciółką. No i jej matka, tj babcia TŻta już raz powiedziała, że TŻ nie ma swojego zdania i jest moją chorągiewką, więc tak naprawdę nie wiadomo co między sobą o mnie mówią. Ale tak to jest ok, skróci spodnie jak trzeba, zrobi sok z buraków tak sama z siebie i w ogóle jest ok. Czasem tylko jest problem, że ludzie tutaj gdzie mieszkam lubią robić rzeczy na pokaz i tak bardzo się przejmują tym co inni sobie pomyślą i chyba to nas tak bardzo różni, bo ja mam głęboko gdzieś czyjeś opinie a w obliczu wesela ma to znaczenie, bo ona się przejmuje pierdołami typu, że ktoś pierwszy dostal zaproszenie to ten drugi może się obrazić albo że trzeba kogoś tam zaprosić kogo na oczy w życiu nie widziałam, ale przecież to "bliska" rodzina itd. Najbardziej mnie wkurza, gdy mówi TŻtowi co ma zrobić, chociaż on sam wie o tym, że ma to zrobić i zrobi to prędzej czy później. Moi rodzice dla odmiany w ogóle nie wtrącają się do niczego. Taka jest różnica między naszymi rodzicami. Bo moi żyją swoim życiem, a TŻta rodzice żyją niestety naszym
Stary 2009-02-23, 16:54   #3366
kasiaher
Wtajemniczenie

no chyba moja również
Rodzice się nie wtrancają raczej jest tak że coś zaczniemy rozmawiać przy nich to nic, mój tata jak krzyczałam na tż żeby już nie pił bo go do domu prowadzić nie będę to tż do mojego taty " widzi Pan jak ona na mnie krzyczy..." a mój ojciec " ja się nie wtrącam" a mama czasami daje dobre rady tzn. nie mówi jak się mamy zachowac tylko mówi np. no kasiu musisz być bardziej wyrozumiała, albo musicie sobie sami na ten tmat porozmawiać i sami to między sobą załatwić , to jest według mnie odpowiednie zachowanie, a nie takie wpadanie do pokoju i mieszanie
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:01   #3367
ravserge80
Raczkowanie

GG do ravserge80

Dziewczynki wspolczuje wam serio tych tesciowych! Jak najdalej od nich sie trzymajcie i co najwazniejsze nie dajcie sie prowokowac!!!

bylo 76kg.....jest 62kg.....bedzie 58kg
ravserge80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:03   #3368
kasiaher
Wtajemniczenie

wlaśnie grunt to spokój
ja się będę napewno trzymac z daleka
Stary 2009-02-23, 17:09   #3369
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Widze, ze rozmowy o teściowych, hmm... moja jest w porządku, przynajmniej przy mnie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:11   #3370
kasiaher
Wtajemniczenie

cześć Scio
Stary 2009-02-23, 17:11   #3371
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Wesele na 140 osóbek Hm co mam, no więc tak: salę, kucharkę (tradycyjne, staropolskie wesele ), fotografa (a właściwie dwóch), kamerzystów (też dwóch ), zaproszenia wybrane i dzisiaj tż miał zamówić jeszcze tylko musimy znaleźć ładny tekst... etykietki na alkohol robimy sami (w zasadzie skończyliśmy, zostało powiązać wstążeczki), obrączki zamówione, suknia upatrzona (w przeciągu dwóch tygodni zamierzam zamówić pani z salonu powiedziała mi, że 4 miesiące wcześniej trzeba złożyć zamówienie, a jak jest bardziej strojna to pół roku...czyli do końca marca ) i... byliśmy u księdza datę i godzinkę zaklepać to chyba wszystko... a Ty jak?.
No to widzę, że wyprawiasz weselicho Bo ja to chcę skromnie na 40-50 osób. Z tego co mam to: salę, foto-video (tylko po jednej osobie i w dodatku małżeństwo), wybraną firmę do druku zaproszeń i prawie tekst, ale z wyglądem gorzej, bo za dużo tego a ja się nie mogę zdecydować, etykietek ie robimy- będą wstążeczki na flaszki, obrączki będziemy zamawiać u złotnika ale wybieramy między dwoma fasonami, suknia dopiero w maju będzie wybierana, zespół, samochód do slubu, transport czyli busy dla gości właśnie dzisiaj mam dzwonić, żeby to dogadać, kwiaciarnię, stelaż pod tort zamówiony i cukiernia w sumie już też zaklepana, i ustalona data i godzina w kościele.

A co do teściowej to znam ją od zawsze, bo mieszka w mojej klatce, ale na szczęście rzadko się widzimy, a po ślubie będziemy mieszkać osobno, więc tak jakby jej w moim życiu nie było, wyjątek to jakaś większa impreza rodzinna, ale to też nie zawsze, więc nie mogę się wypowiedzieć czy mam dobrą czy złą bo to wyjdzie w praniu, ale jak słyszę jak się użeracie dziewczyny z nimi to nie zazdroszczę

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-02-23 o 17:15 Powód: dopisek
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:13   #3372
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc Kasiu

Muszę pomyśleć nad zawieszkami na wódkę, ale jeszcze dekorować sale, myślimy (a właściwie ja myśle ) o zieleni i jakmimś jeszcze innym kolorze. Muszę zagadać z moim fotografem, jakie kolory ładnie za zdjęciu by wychodziły

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2009-02-23 o 17:16
Stary 2009-02-23, 17:15   #3373
kasiaher
Wtajemniczenie

kurcze ja za ponad trzy miesiące wesele a jeszcze tortu nie mam, ani wiązanek nic po za najwazniejszymi rzeczami które załatwiłam wcześniej, no zaproszenia

Scio a gdzie ty masz wesele bo nie pamiętam?

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-02-23 o 17:17
Stary 2009-02-23, 17:36   #3374
kotekMamrotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
moja jest strasznie dwulicowa, do ludzi mówi jaka ja to jestem super wykształcona , że świtną prace mam, że umiem gotowac dobrze, i wogóle jestem sliczna laseczka, a do tż że ja sie do niczego nienadaje, i tylko wtedy jak słyszy że sie sprzeczamy albo wpada do pokoju jak sie kłocimy i sie wtrąca albo jak mnie nie ma .
a moja odwrotnie! dla ludzi gada a dla mnie milutka! szok!

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
też o tym myslałam heheheh zeby nie zapraszać ale by było.
Właśnie wrociłam od kwiciarki ustalić pewne kwestie iii juz wszystko wiem,jaka wiązanka jak samochód. i nawet kwiaciarka powiedziala ze zrobi mi ozdobe na wlosy huraaaaa
kotekMamrotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:54   #3375
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
kurcze ja za ponad trzy miesiące wesele a jeszcze tortu nie mam, ani wiązanek nic po za najwazniejszymi rzeczami które załatwiłam wcześniej, no zaproszenia

Scio a gdzie ty masz wesele bo nie pamiętam?
30 km od Kielc w Suchedniowie Bo stamtąd pochodzę

Agatka jest już z nami
Stary 2009-02-23, 17:55   #3376
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Apropo kiedyś już Cię chyba o to pytałam, ale skleroza nie boli... Można pracować w szkole, albo przedszkolu tylko po licencjacie? bo nam na ćwiczeniach, wykładowca powiedział, że w Polsce trzeba mieć mgr... w innych krajach (wymienił kilka, ale nie zwróciłam uwagi jakie...) do poziomu gimnazjum wystarczy licencja, a od szkoły średniej dopiero tytuł magistra no i sama nie wiem...
wystarczy sam licencjat i NIE TRZEBA robic uzupelnienia, poprostu bedziesz wtedy w innej stawce zaszeregowania do wyplaty (najwiecej mrg z przygotowaniem pedago, potem licencjat z przygotowaniem i mgr bez, potem lic bez przygotowania i sn, a potem inne)wiec to ze wam tak gadaja to sa bzdury, u mnie wszysctkie kolezanki po licu pracuja w szkole albo przedszkolu a tylko 6 robi uzupelnienia reszta niemusi bo to niejest obowiazek, kiedys nawet nietrzeba bylo miec wyzszych wystarczyl sn (studium nauczycielskie) ale potem okazalo sie ze to za malo i albo laski byly zdegradowany do niskich stawek albo robily studia, teraz dla NOWO zatrudnianych musisz miec lica albo byc w trakcie jego robienia wtedy dyrekcja pisze prosbe do kuratorium ze jestes na studiach kierunkowycha ty podpisujesz deklaracje ze je ukonczysz i tyle
ja robie uzupelnienie bo teraz jeszcze mi sie chce a kiedys jak bede stara to mi sie niebedzie chcialo a moze byc zrou zmiana zelic niewsytarczy i trzeba bedzie miec mgr... ale to moze kiedys kiedys
tak jak napisalam teraz dla NOWO zatrudninych wystarczy lic, bo dla pracujacych moze byc sn placa im poprostu mniej ale tylko po samym sn niezatrudniaja.

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Ana*** teoretycznie niby można, jeżeli po licencjacie dostaniesz uprawnienia pedagogiczne, i wtedy Cie moga przyjac do pracy ale pod warunkiem ze zadeklarujesz sie ze bedziesz kontynuowac nauke na studiach magisterskich.
nie, zreszta napisalam wsyztko wyzej, deklaracje piszesz tylko gdy jestes wtrakcie studiow - czy to licecncjackich czy 5letnych mgr jesli jeszczetakie uwas sa

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam suknie jest przepiękna Jutro wkleje zdjecie, bo dziś Tz u mnie będzie więc nie za bardzo będę miała warunki Generalnie zamówiłam w pierwszym i jedynym salonie, w którym byłam i w dodatku pierwszą sukienkę, która wpadła mi w oko. Jest taka o jakiej marzyłam ze zwiewnym dołem, litera A, prosty delkot, ale powiększa mój mały biust. Dla mnie idealna
Ale najlepsze jest to, że zawsze marzyłam o białej, ale w białym wyglądałam fatalnie, blado, jak bym anemie miała, albo co gorsza dopiero ze szpitala wróciła-koszamarne, dlatego też wybrałam ecru, ale taki jasny odcień. Ale jestem szczęśliwa
czekam na suknie
Stary 2009-02-23, 18:16   #3377
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotekMamrotek Pokaż wiadomość
też o tym myslałam heheheh zeby nie zapraszać ale by było.
Moja teściówka po jednej wymianie zdań, że się tak delikatnie wyrażę, sama powiedziała, że nie przyjdzie To taka metoda zastraszenia, tylko że nikt się nie przejął jej histerią
Stary 2009-02-23, 18:18   #3378
kasiaher
Wtajemniczenie

aha no to nie źle moja powiedziała że nie dopuści do ślubu
Stary 2009-02-23, 18:18   #3379
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

hmmm moze glupio to zabrzmi ...
ale czym rozni sie zaproszenie od zawiadomienia?
Zaproszenie jest do kosciola i na wesele ,a zawiadomienie dla gosci ktorzy nie bedą uczestniczyli w weselu.W waszych stronach tak sie nie robi?

anula a co to za firma z ktorej zamawialas ta spinkę?Bo te zaproszenia sa z dwoch roznych firm...i obie maja pozytywne komentarze...I nie widzialam zeby mieli w ofercie takze spinki...

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-02-23 o 18:22 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:20   #3380
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Zaproszenie jest do kosciola i na wesele ,a zawiadomienie dla gosci ktorzy nie bedą uczestniczyli w weselu.W waszych stronach tak sie nie robi?
my mamy zaproszenia i w nich piszę że zapraszamy na ślub który odbedzie wtedy i wtedy o tej i o tej godzinie w kościele tym i tym i tyle .
Stary 2009-02-23, 18:26   #3381
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
aha no to nie źle moja powiedziała że nie dopuści do ślubu
To widzę, że u Was wyższy stopień jazdy
Cytat:
my mamy zaproszenia i w nich piszę że zapraszamy na ślub który odbedzie wtedy i wtedy o tej i o tej godzinie w kościele tym i tym i tyle .
Miejmy nadzieję, że nikt u Ciebie nie odbierze zaproszenia na ślub jako zaproszenie na wesele również. Zawiadomienie może ma brzydką nazwę, ale jest bardziej dosadne i pozwala uniknąć takich nieporozumień. No ale to zależy jak kto woli My nie dajemy nikomu na sam ślub, jak ktoś będzie chciał to sobie przyjdzie
Stary 2009-02-23, 18:26   #3382
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Katunia, nie za ma co

Dzięki za wyjaśnienie, co się z tym bukietem dzieje. A ktoś może nie będzie wyposażał świadkowej w bukiet?

ja nie będę
myślę że to jest zbędne, bynajmniej nie widziałam jeszcze zeby swiadkowa miala bukiet, jedyne co to w Kościele trzyma bukiet PM
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:28   #3383
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość
ja nie będę
myślę że to jest zbędne, bynajmniej nie widziałam jeszcze zeby swiadkowa miala bukiet, jedyne co to w Kościele trzyma bukiet PM
Ja chyba też jednak nie będę. Czytałam trochę o tym na innym wątku i w sumie też doszłam do wniosku, że to zbędne.
Stary 2009-02-23, 18:31   #3384
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
To widzę, że u Was wyższy stopień jazdy

Miejmy nadzieję, że nikt u Ciebie nie odbierze zaproszenia na ślub jako zaproszenie na wesele również. Zawiadomienie może ma brzydką nazwę, ale jest bardziej dosadne i pozwala uniknąć takich nieporozumień. No ale to zależy jak kto woli My nie dajemy nikomu na sam ślub, jak ktoś będzie chciał to sobie przyjdzie
No wlasnie dlatego bedziemy mieli zawiadomienia.My robimy tylko male przyjecie wiec chcemy wyslac takze zawiadomienia bo inaczej w kosciele byloby tylko 30 osob a to troche malo
Ale z tego co wiem w niektorych stronach Polski nie wysyla sie zawiadomien w ogole.

dzieczyny a jak to jest z tortem? Ile czasu naprzod trzeba zamowic?

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-02-23 o 18:32 Powód: dopisek
Stary 2009-02-23, 18:33   #3385
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
My mamy 2. Trochę nam ten kurs rozwlekł się w czasie właśnie dlatego, że robiłam własne obserwacje
my będziemy mieć 3 spotkania po 4 godziny, chyba zaczniemy chodzic od marca żeby z głowy już było chociaż to
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:49   #3386
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

cześć dziewczyny.Jednak wybrałam na bukiet ślubny delikatnie różowe kalie.Szukam pracy ale cieżko jest.......nawet mi się nie chce wybrać smak tortu.....a ślub tuż tuż

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2009-02-23 o 18:50
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:50   #3387
idzia111
Zakorzenienie

A Wy kupujecie kotyliony dla gosci?? U nas jest tak ze to świadkowa kupuje, a bukiet dla świadkowej świadek. Ale my z tego rezygnujemy. tzn. my sami kupimy kotyliony, chociaz jeszcze nie wiemy czy ich chcemy i sami kupimy bukiet dla świadkowej. Doszlismy do wniosku z Tż ze nie chcemy kogos narazic na koszta.

Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość
ja nie będę
Cytat:
Ja chyba też jednak nie będę. Czytałam trochę o tym na innym wątku i w sumie też doszłam do wniosku, że to zbędne.

No ale jak to?? A zostawiacie swoj bukiet w kościele?? Przeciez zostawia sie świadkowej a swoj zachowuje.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2009-02-23 o 18:51
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:50   #3388
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.Jednak wybrałam na bukiet ślubny delikatnie różowe kalie.Szukam pracy ale cieżko jest.......
czesc Iza.JUz w Polsce?

szafa

Stary 2009-02-23, 18:52   #3389
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
A Wy kupujecie kotyliony dla gosci?? U nas jest tak ze to świadkowa kupuje, a bukiet dla świadkowej świadek. Ale my z tego rezygnujemy. tzn. my sami kupimy kotyliony, chociaz jeszcze nie wiemy czy ich chcemy i sami kupimy bukiet dla świadkowej. Doszlismy do wniosku z Tż ze nie chcemy kogos narazic na koszta.

No ale jak to?? A zostawisz swoj bukiet w kościele?? Przeciez zostawia sie świadkowej a swoj zachowuje.
Nie będzie kotylionów i nie zostawię żadnego bukietu nigdzie Z tego co czytałam na innym wątku z tym zostawianiem to jakaś dziwna tradycja i nie wszędzie tak się dzieje.

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-02-23 o 18:53 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:52   #3390
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Halo

A propos zaproszeń, zawiadomień...
Różnica wiadomo zaproszenie jest raczej na ślub i na wesele a zawiadomienie takie bardziej oficjalne tylko o ślubie w kościele czy urzędzie.
U mnie to wygląda tak że zawidomienie o slubie dam chyba tylko do miejsca pracy bo wiem ze tak sie akurat robi tam gdzie pracuje. I delagacja przyjedzie na slub do kosciola. A np. do TZta pracy dajemy zaproszenie dla dwoch osob na wesele bo u niego taka tradycja ze dwie osoby w postaci delegacji przyjezdzaja i na slub i ida na wesele.
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości