|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ja po prostu zmądrzałam na stare lata ![]() Cytat:
jest zdrowy, na zimę jak znalazł, dużo go zjeść się nie da, super się sprawdza w winegrecie i orientalnych marynatach, wiec ... ja od czasu do czasu sobie pozwalam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie upichciłam na jutrzejs obiad do pracy tortille (naleśnik z pelnego ziarna) w srodek wepchne kurczaczka, pomidorka, ogorka, sałate, poleje całość tzatzikami, dzis wygląda mega apetycznie, mam nadzieje ze odgrzane w pracy będzie rownie smaczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Wtajemniczenie
|
Witam laseczki
och ta na minutke weszlam zameldowac ze zyje i wracam w wir prasowania i pakowania a telik was nie olewa, fotki z wloskami wyszly takie do ![]() dzis straszny dzin w pracy, nie bylo nawet jak sie odezwac... jutro szlenstwa dzien kolejny w pracy, az naprawde odczuwam potrzebe przeniesienia sie na cieply pieasek ![]() a poki co spowiedz- wybaczcie za brak zdjec *2 kromki chleba orkiszowego (jedna z chudym twarogiem i dzemem, druga z salata serem i pomidorem)+reszta twarogu z ww dzemem *garsc mieszanki studenciej ![]() *kawalek piersi z kuraka(ok 50 gr)+rukola z pomiorami i parmezanem *2 zawijasy (salata, podgrzany camembert, ogorek kiszony) *owoce z morza w piekielnie ostrym sosie pomidorowo czosnkowym(skromnie przyznam ze pyyyszne mi wyszlo to "cos")
#2615 |
Zakorzenienie
|
Dobra moga być te słoneczne fotki, tylko duzooo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Raczkowanie
|
Ech życie.Szkoda ,że platki Nestle idą w odstawkę!Pochłonie je moja córcia a są odlotowe,chrupiące,słodki e(a fuj),same wiecie i pojedyńcze mają taką fajną jogurtową polewkę.Mniam.
Muszę poszukać tej fruktozy.Kaw nie piję więc może zbożówkę delikatnie posłodzę.Kupiłam całe pudło Nestle mojej oli a ona nie chce pić .Więc co ma tak stać biedna .Ja chyba mogę zbożową? |
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Rozeznanie
|
Ja w końcu się zebrałam i wracam
![]() Jutro pewnie z rana upiekę chlebek maślankowy (moja miłość w dalszym ciągu ![]() ![]() ![]() kurcze, szukam fruktozy po sklepach, była raz u mnie w sklepie jak na I byłam, to pomyślałam, że przed II kupię, a teraz już nie ma! a ile mniej więcej kosztuje, to w warszawie jakoś może mi się uda? no lece spać, dobranoc wszystkim ![]()
![]() |
#2618 |
Rozeznanie
|
cześć
długo mnie tu nie było, ostatnio jak byłam na 3 dniu pierwszej fazy, czyli jakieś 3 tygodnie temu. przez pierwszą fazę straciłam 1,5 kg, w sumie bardzo się ciesze, bo to dla mnie dużo. Od września męczyłam się z wagą, przez 5 miesięcy schudłam 7kg, a z sb przez 3 tygodnie 1,5. Teraz dużo ćwiczę, to może od tego wagowo nie widać dużej różnicy, ale w wyglądzie jest spora. Żałuje,że dopiero teraz przeszłam na sb ![]()
#2619 | ||
Wtajemniczenie
|
No i taka moja dola - wy slodko spicie a ja nie mam z kim pisac
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja tradycyjnie wklejam swoj jadlospis: 1. Kanapka z dwoch kromek chleba orkiszowego z jajkiem, salata kedzierzawa, natka pietruszki, pomidorem, cebula, tunczykiem, majonezem i oliwa, jajko z majonezem, ogorek korniszon 2. Jablko 3. Salata kedzierzawa z vinegretem, makaron razowy z ricotta odtluszczona, pesto, natka pietruszki, suszonymi pomidorami, tunczykiem i bazylia 4. Orzechy pecan 5. Twarozek z papryka wloska, ogorkiem, rzodkiewka, cebulka, jajko w sosie chrzanowym, ogorek korniszon , salata 6. Piernik z maki pszennej razowej z kawalkami gorzkiej czekolady z imbirem oraz pikantnej z pomaranczami, polewa z gorzkiej czekolady bez cukru, wiorka kokosowe nieslodzone Milego poranka ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-24 o 03:32 Powód: literowka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Raczkowanie
|
Witajcie bikiniary.
Po sniadanku wlasnie jestem. Dzis troche skromnie jak na mnie, ale tak jak mowie.. zawsze rano najadam sie waszymi zdjeciami ![]() Sprobuje ograniczyc troche jajka, bo mam wrazenie ze od nich mam lekkie problemy ze skora. Oswiadczam ze dzisiaj triumfalnie wracam na dwójeczke.!! Mam nadzieje ze tym raze4m mi sie uda. Trzymajcie kciuki!!! Milego dnia
#2621 |
Rozeznanie
|
hej hej
![]() Papraczku dziekuje... ![]() ![]() ![]() zeby sie nie dolowaz na samym starcie nie mysle o tych 25 tylko o 5, czyli cele mam male ale duzo ich ![]() nie wiem jak to pojdzie z moja dieta dzisiaj bo z rana sie dowiedzialam ze maz dostal wypowiedzenie z pracy... i jakos tak mi smutno... a tak w ogole to co sie dzieje z Effa???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wsunęłam omlecika ze szczypiorkiem i pekinke z papryką i kilkona łyżkami jog. nat.
![]() Wzięłam z domu aparat żeby robić zdjęcia temu co zjem i nawet baterie dobre wzięłam i zrobiłam ładne zdjęcia i...Okazało się że zapomniałam kabla ![]() W każdym razie zrobiłam też zdjęcia sobie, dziś zaczynam ćwiczyć. Będe co jakieś 2 tyg robiła nowe zdjęcia sprawdzając efekty... Ćwiczenia + SB = piękne ciało wsiowego gupka ![]()
![]() |
#2623 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() A sytuacja z mężem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Ja tak na chwilę tu wpadłam, bo mam dziś dużo na głowie. Macie bardzo ładne wyniki na SB. Ja już po sniadaniu: 1. 1/2 makreli + ogórek póxniej jeszcze będzie 2. Twaróg (lub serek wiejski) + ogórek 3. Sałatka amerykańska ( w restauracji ) - chyba nic więcej nie zdążę zjeść, bo dzień będzie cięzii trzymajcie kciukasy za mnie zebym w tej restaruacji nie zjadła żadnego deseru - wszyscy moi znajomy tak robią ![]() PA
#2625 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() effa pewnie dojść do siebie po urodzinach nie może ![]() Cytat:
może zróbcie testy alergologiczne a może to jakiś nowy kosmetyk, proszek do prania... Cytat:
i może przegryź jakieś orzechy, bo to co podałaś na cały dzień stanowczo za mało Ja dopiero wróciłam, zawiozłam dziecię, zrobiłam zakupy - brokuły, świeże ziółka, twaróg, sery... tak mnie natchnęły zdjęcia, że dziś zapiekane brokuły z serową kołderką ![]() i szukałam nowego poradnika SB, niestety u nas jeszcze nie ma ![]() wczorajsze menu: ś: owsianka 100ml płatków, jogurt grecki, morele suszone, posypana wiórkami kokos IIś: trójkącik serka Mix Fit paprykowego i surowa marchewa o: reszta indyka w pomidorach z kromką chleba z San Francisco k: 2 jajka na twardo z sosem z ricotty, musztardy i majonezu, zielone oliwki i suszone pomidory Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-24 o 09:43 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 |
Zadomowienie
|
yeah, dziewuszki na II fazie w 2 tyg zrzuciłam 1,5 kg! ale faktycznie ładnie jadłam.
znów czuję się w formie ![]() teraz będę musiała popracować nad wejściem w III fazę. lisekZG ładne menu ![]()
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej kosmetyki wykluczyłam.A jajek jadłam strasznie dużo ok.16 na tydzień. Gdzie kiedyś ok.4 na tydzień.Szczerze mówiąc to nie wiem czy to od jajek (może od wszystkich białek ![]() ![]() A dzisiaj na śniadanie tak jak zapowiadałam grzanki na jajku odgapione od Paprak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Raczkowanie
|
Hej, hej,
ja dziś na I fazę wskakuję na jeden dzień, bo się rozbestwiłam niesamowicie, jak mi nie przejdzie ochota na złe, to pociągnę I fazę ze 2-3 dni jeszcze i wrócę na II. Na śniadanko: 2 muffinki szpinakowe z mielonym mięskiem z piersi kurczaka + orzechy laskowe Na przekąskę 3 plasterki wędliny + papryka Obiad: rybka + warzywa Później istna improwizacja, jak zwykle. Waga utknęła mi gdzieś pomiędzy 56-57, ale teraz, nawet jeśli schudnę 2 kg to tak spektakularnych efektów jak na początku już nie będzie, zresztą coraz bliżej ideału ![]() Coś mnie połamało i chyba bryknę dziś na basen rozprostować gnaty, bo mnie łamie w kręgosłupie i mięśnie przedramienia bolą od dźwigania dzidziusia ![]() ewidentny brak ruchu a później skutki jak wyżej ![]() Miłego dnia Wam życzę ! EDIT: biedny dzidzius nie przyczynił się do lumbago cioci . Odkopywałam się wczoraj z zaspy i to raczej praca z łopatą mi nie służy ![]()
START 60 --> 55 ---> 57 ![]() ![]() Edytowane przez Maedchen Czas edycji: 2009-02-24 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zadomowienie
|
Ja pindole napisalam dluuugieeego posta i kuzwa przepadl...
No nic melduje sie. Dzieki za pamiec ![]() Generalnie dietetycznie nie bylo zle. Tort w sobote i galaretka z owocami i kilka chipsow i zgubne dla mnie herbatniki. Wieczorem alkohol. W niedziele kilka herbatnikow. A tak nie bylo zle. Dalam rade ![]() Telik, Paprak i Ilonko - jak zawsze cudne jedzonko ![]() Dzieki za rozjasnienie kwestii nabialowej, ja jem duzo sera zoltego odtluszczonego...:rolleye s: Mamooli witaj. Sie martwilam. Zgadza sie - ja tez za niecaly miesiac 3 z przodu i chyba Agee tez ![]() Madziaa wszystko bedzie dobrze, szkoda zycia na stres ![]() Fruity mam nadzieje, ze dobrze sie czujesz, czytalam o spadku nastroju, mam nadzieje, ze sie wyrownalo ![]() Gratuluje wszystkim spadku wagi ![]() ![]() ![]() No i witam nowe Bikiniary. Powodzenia ![]() Musialam wczoraj wieczorem pokombinowac z jedzeniem, bo na zakupy juz bylo za pozno, jak wrocilismy, a na dzis trzeba bylo cos zrobic. Na sniadanie wciagnelam owsianke, zawijasy czekaja i zapiekanka z soczewicy i twarogu. Na kolacje chyba rybke zrobie, bo malo dzis NNKT.
![]() |
#2630 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ta moję twarz jest nieciekawa, bo jak użyję czegoś nieodpowieniego, to zaraz cyrk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() troszkę mnie mnie było, bo dojść do siebie po balu nie mogłam ![]() ![]() Trzymam się jedzeniowo dosyć grzecznie, chociaz wczoraj jakieś ptasie mleczko mi się nawinęło pod rękę, ale i tak było niezbyt w smaku, więc nie podołałam ![]() Jak tu obserwuję, jakie wy tutaj cuda obfociłyście to mi kopara opada, nigdy chyba takiego poziomu nie osiągnę... ![]() Poki co, zmoblizowałam się na zrobienie królika, zdam pożniej relacje, bo drań siedzi w piekarniku i słowa z niego wycisnąć nie mogę ![]() Jutro mój trudny stresująco dzień, może jakoś przeżyję Pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Raczkowanie
|
IlonaP - hihihihi
![]() ![]() ![]()
#2634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty używasz już jakiś czas, ale może smaruj co drugą noc i zobacz Diroseal mnie np wysusza, musiałam się po nim dosmarowywać olejem a kwasem HA teraz jakoś odpuściłam, ale znów muszę wrócić, może do Roc-a w te pozostałe noce wybierz coś odżywczego/regenerującego, w ten sposób na dzień będziesz miała pielęgnację naczynkową w dzień a p/zmarszczkową i odżywczą na noc pozostałe koleżanki - sorry za OT Cytat:
![]() a mięsko też fajny patent ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Rozeznanie
|
zapomniałam Wam powiedzieć, że ambitnie będę się starała przez cały post nie ruszać słodyczy ani alkoholu. Moja kumpela staruje właśnie z postem od słodyczy jutro. Ja zaczęłam wczoraj. w tamtym roku w post wytrzymałam 38 dni, a skapitulowałam 2 dni przed świętami Wielkanocy, bo kumpele wdusiły mi tiramisu.
Pierwsze dni były bardzo ciężkie, ciągło do słodkiego jak cholera, tak do 10 dni. Około 14 dnia już było o wiele lepiej, nie miałam ciągot. Było bardzo łatwo ![]() Mam nadzieję, że teraz też tak będzie, z tym, że teraz jestem przed @ i walka będzie nieziemska. Papa
#2636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się to skojarzyło z moim uczuleniem na grejpfruty. Nigdy na żadne cytrusy uczulona nie byłam, wpadłam na pomysł diety norweskiej (tam się strasznie dużo jajek wcina - w ciągu tygodnia z 25 zjadłam, choć wcześniej góra 2 na tydzień - no i te grejpfruty co najmniej dwa dziennie). I tak w siódmym dniu na twarzy wyskoczyły mi takie czerwone plamy, różnej wielkości. Nie swędziało (odrobinkę), nie piekło, tylko wyglądało strasznie. Kosmetyki wykluczyłam od razu, bo akurat nie zmieniałam, zostało białko i cytrusy. Pogodzić się z uczuleniem na białko nie chciałam, stwierdziłam, że to owoce. Wypiłam dużo wapna, zjadłam Loratadynę, odstawiłam grejpfruty na trzy dni i przeszło. Potem zjadłam nawet jednego tak na próbę i było ok. A białko wcinam dalej, bo zaczęłam SB i nic mi już dzięki bogu nie wychodzi na twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Wtajemniczenie
|
W koncu wrocila effa!!
![]() ![]() ![]() ![]() Juz lepiej, dziekuje! ![]() To prawda, bo kilka dni temu przeczytalam o tym ile osoby zyja z moja choroba i tak sie zaczelo. Niby o tym nie myslalam, ale jednak. Wiec moze to nie zastrzyki. ![]() Wyprobowalam wczoraj ten automat i normalnie balam sie nacisnac przycisk. LOL! A samej igly 12mm to sie nie boje sobie wbic. (W automacie narazie wkuwa mi na 10mm.)No ale przycisnelam i jakies naczynko mi poszlo.BUH! Ale tak to bylo calkiem praktycznie. W niektorych miejscach bede chyba uzywac, o ile w ogole z tych miejsc nie zrezygnuje. Bo moglabym, bo dobrze moje cialo/skora znosi zastrzyki, zadnych zgrubien nie mam, wiec jak bym z brzucha czy pupy zrezygnowala i robila tylko w rece i uda nie byloby chyba zle. Zobaczymy, w koncu dopiero 8 razy sie klulam, wiec jeszcze wszystko badam. goosia Ilonka ma racje z Dirosealem. U mnie niestety, pomimo stosowania codziennie przez 3 miesiace, nic nie bylo widac. Zadnego dzialania. Ale moze na to potrzeba kilku lat? Nie wiem. Tez sorry za OT. ![]() Ale zeby nie bylo calkiem OT: Gratuluje spadku wagi! ![]() paprak masz racje, latwiej wymienic czego nie jem. ![]() A teraz biore sie dopiero za II sn i lece z TZ i duzym Miskiem na dlugi spacer, a potem gdzies pod wieczor do biblioteki obac teren. ![]() ![]() Ironia zycia--temat pracy z karnego mam o prawie w medycynie. ![]() ![]() Edit: Apropos postu, ja od kilku lat zawsze rezygnowalam z miesa i cukru/slodzikow w kazdej postaci (oprocz owocow). Nie wiem czy teraz tez, jeszcze o tym nie myslalam. Ale skoro ostatnio mi w ogole nie jest trudno rezygnowac z miesa, to moze pociagne i zobacze. Skoro to i tak niby idealna dieta przy MS. ![]() ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-24 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zadomowienie
|
Marnotrawna...
![]() Dzieki Fru ![]() ![]() A ja tak sobie mysle o moich slabosciach jedzeniowych. I tak jak wydawalo mi sie, ze roznego rodzaju kluski beda moja zguba - kopytak, pyzy itd. tak niestety te nieszczesne herbatniki... SLuchajcie moze czekolada, batony lezec, a ja siegne po takie maslane ciasteczko... Choc i tak sie tlumacze, ze wybieram mniejsze zlo ![]() A wy do czego macie slabosc, taka, ze jest w stanie zachwiac wasza rownowage SB??? Chyba tez sie zabiore za foty jedzeniowe, ale jak zobaczycie, ile ja jem... No nic sprobuje ![]()
#2639 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Człowiek najlepiej uczy się na sobie i swoich błędach ![]() Miłego spacerku.Mi chyba byłoby baaardzo ciężko zrezygnować z mięsa ![]() Na dodatek w niedzielę zjadłam ciasto z wiśniami do kawy i do końca dnia miałam ochotę na słodkie.Walczyłam z tym jak mogłam i jeszcze wczoraj mnie trzymało ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Wtajemniczenie
|
Witam po sniadaniu
![]() ![]() ![]() fruity ty nie rozmyslaj o dlugosci zycia bo ci cale uplynie na natretnych myslach. Wiecej ludzi umiera na ulicach kazdego dnia. Nie zabijaja ich ani nowotwory ani inne swinstwa tylko przyziemnosc. Oswajaj sie z zastrzykami i ciesz sie z rozwoju medycyny ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzis mam w planach spacer i kawe na miescie. Juz mi sie chce poczytac w parku ale bardzo zimno i wicher duje u nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.