Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 21:45   #2221
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja jakos nie lubie czerwonego koloru ostatnio w ogole

ta druga tez mi sie podoba pistacjowa ale mam juz bluzke w tym kolorze a nie mam nic zoltego
No zobacz jaka Ty zdecydowana jesteś...zupełnie co innego niż ja... na szczęście tylko jeśli chodzi o ubrania

A w ogóle gdzieś czytałam że kobiety w ciąży nagle lubią różowy...ciekawe dlaczego? chociaż ja jakoś tego nie zauważyłam...nic różowego w ciąży nie kupiłam...
Stary 2009-02-24, 21:49   #2222
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja powiem Ci, ze mam czasem jakies dziwne ochotki na cos rozowego

ale to pewnie z braku coreczki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 21:56   #2223
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
a ja powiem Ci, ze mam czasem jakies dziwne ochotki na cos rozowego

ale to pewnie z braku coreczki
To ma sens Chciałaś córeczkę, a tu synek...więc siebie chociaż w róż możesz ubrać
Dobrze że chłopców oszczędziłaś

A ja sie własnie zajadam pomarańczami i popijam colą hehehe
Stary 2009-02-24, 22:00   #2224
annamaria80
Raczkowanie

Noo, poszła już marudna sąsiadka. Zawsze przychodzi jak ma coś do przetłumaczenia i zawsze na już i nawet nie zapyta czy mam czas i ochotę. A mnie głupio odmówić, bo to w końcu też rodaczka na emigracji.

Karolinak właśnie doszłam do twojego zdjątka i ja też tak chce. Fajnie wyglądasz . Mój brzuszek jest sporo mniejszy i mało ciążowy, choć to już początek 22 tyg.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

WrednaAfrodyta w którym Ty jesteś tyg? Bardzo ładnie .
annamaria80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 22:00   #2225
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annamaria80 Pokaż wiadomość
Noo, poszła już marudna sąsiadka. Zawsze przychodzi jak ma coś do przetłumaczenia i zawsze na już i nawet nie zapyta czy mam czas i ochotę. A mnie głupio odmówić, bo to w końcu też rodaczka na emigracji.

Karolinak właśnie doszłam do twojego zdjątka i ja też tak chce. Fajnie wyglądasz . Mój brzuszek jest sporo mniejszy i mało ciążowy, choć to już początek 22 tyg.
A dziękuję bardzo chociaż mnie to przeraża, bo co będzie za 2, 3 miesiące
Stary 2009-02-24, 22:02   #2226
Ania0104
Zakorzenienie

ehhh 4 strony musiałam nadrobić

Wróciłam do domu przed 18
pyszne pierożki ruskie zjadłam u babci i jeszcze na chrust się załapałam
u kolezanki wizytę przeżyłam

Anusia mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ... no co ja pisze - będzie dobrze!!! Przecież musi być!!!
Leż i odpoczywaj

Jusali trzymam mocno ... ale wiesz, że masz duze zaległosci? Tak nas zaniedbujesz

Svinecka super bluzkeczki! Też je dzisaij ogladałam ... podobają mi się te z dekoldem w serek ... to przez mój biust ... inne jakoś mi nie leżą

oooo a taką z guzikiem mam podobną, tylko pod spodem jest golf i guziki są na szelkach ... dostałam od teściowej

ahaa ... i witam nową kolezankę mamusię ... jutro wpiszę Cię na listę

To tyle pamiętam .... bo oczywiście pozjadało mi wszystkie cytaty

Uciekam do łózeczka ... tzn uciekamy - ja i mój wiercący się maluszek

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 22:02   #2227
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja doznalam szoku

to mozliwe???:
http://www.allegro.pl/item563602004_..._36_bomba.html
Stary 2009-02-24, 22:10   #2228
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Annamaria

Od poniedziałku 14 tydzień

Edytowane przez WrednaAfrodyta
Czas edycji: 2009-02-24 o 22:12
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 22:11   #2229
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
yyyyyyyyyyyyyyy 30 zł????????

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-24, 22:14   #2230
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem skąd oni takie ceny biorą...może rozpadną się po sezonie albo kolor zejdzie chociaż wyglądają na dość solidne
Stary 2009-02-24, 22:14   #2231
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
yyyyyyyyyyyyyyy 30 zł????????
nooo!
sprzedawca nie jest felerny bo juz kupowalam u niego buty, wiadomo jakas super jakosc to nie jest ale nie sa zle, no ale 29zl??

a znalazlam identyczne u kogos innego za 60zl

a tak na marginesie - ma ktos noge 37/38 i chce fajne nowe brazowe kozaczki? na niewielkim obcasie? bo sa na mnie za duze i niestety leza juz od kupienia w szafie
Stary 2009-02-24, 22:18   #2232
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
nooo!
sprzedawca nie jest felerny bo juz kupowalam u niego buty, wiadomo jakas super jakosc to nie jest ale nie sa zle, no ale 29zl??

a znalazlam identyczne u kogos innego za 60zl

a tak na marginesie - ma ktos noge 37/38 i chce fajne nowe brazowe kozaczki? na niewielkim obcasie? bo sa na mnie za duze i niestety leza juz od kupienia w szafie
No ja się niestety nie piszę...całe 40 na stopie no może czasami 39 się uda
Stary 2009-02-24, 22:23   #2233
annamaria80
Raczkowanie

Nadrobiłam zaległości wreszcie.

[quote=skierka1981;1112766 2]witajcie wieczorową porą

więc badanie się odbyło lekarz powiedział, że wszystko jest ok. oglądał serce, głowę, kręgosłup. mamy płytkę z tego badania. maleństwo - dziewczynka - ma 340 gr. to chyba tak z grubsza wszystko.
Gratulacje! Super, że wszystko w porządku. Mój maly w zeszłym tyg na wizycie też tyle ważył .

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Po tylu latach starań sądziłam, ze chociaż z ciążą nie będzie problemu, ale trudno pech chciał, ale przynajmniej wiem i mogę zrobić wszystko co w mojej mocy żeby pomóc dzidzi.
A i po cichu mogę już powiedzieć, że prawdopodobnie będzie chłopak Tz jest zakochany
Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze za co trzymam kciuki . Gratuluję chłopczyka!

Karolinak za te kilka miesięcy to już prawie będzie koniec i nie będziesz mogła na dzidzię się doczekać .
Stary 2009-02-24, 22:32   #2234
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ale co myslicie o tych zoltych?? brac je? chociazby starczyly na miesiac

beda pasowac do moich nowych bluzeczek

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Karolinak za te kilka miesięcy to już prawie będzie koniec i nie będziesz mogła na dzidzię się doczekać .
a za klika kolejnych bedziesz sobie myslec: " boze jak to fajnie bylo spac w nocy"

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

zdecydowanie nie mam juz mocy - ide spac
dobranoc
Stary 2009-02-24, 22:34   #2235
annamaria80
Raczkowanie

Pewnie masz rację Svinecka . Szczególnie jeśli dzidziuś będzie taki nocny marek jak rodzice.

Właśnie odlądam łóżeczka. Co myślicie o tych?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...2BSI%26otn%3D4

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...2BSI%26otn%3D4
Stary 2009-02-24, 22:36   #2236
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a za klika kolejnych bedziesz sobie myslec: " boze jak to fajnie bylo spac w nocy"
Annamaria Ja już dzisiaj nie mogę się dzidzi doczekać...już obawiam się ze nie wejdę do sypialni gdzie mam drzwi szerokie na 60 cm

Svinecka ale Ci dzisiaj synek dał popalić z tą kolacją...się uśmiałam z Twojego komentarza

A w nowej gazecie Mam Dziecko tyle teorii o tym jak sprawić by dziecko chciało spać...metody usypiania maluszkow...i już się tyle naczytałam że zaczęłam pozytywnie myśleć...a tu takie zderzenie z rzeczywistością będzie

Cytat:
ale co myslicie o tych zoltych?? brac je? chociazby starczyly na miesiac

beda pasowac do moich nowych bluzeczek
BRAĆ! no za 30 zl to można się poświęcić..a jak już kupowałaś od tego sprzedawcy to powinny starczyć na dłużej niż miesiąc...do konca zimy i na jesień
Stary 2009-02-24, 22:53   #2237
annamaria80
Raczkowanie

Dasz radę Karolinak, najwyżej łóżko na korytarz wystawicie .

Svinecka buty fajne i cena baardzo przystępna.

Idę się kąpać bo TZ za pół godziny wraca z pracy a nie wziął kluczy. Ostatnio czekał przed domem aż się z wanny wykaraskam dzwonił co chwila i nie wiedział co jest grane . Chcę mu dziś stresu oszczędzić .

Dobrej nocki
Stary 2009-02-24, 23:15   #2238
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz radę Karolinak, najwyżej łóżko na korytarz wystawicie .

Svinecka buty fajne i cena baardzo przystępna.

Idę się kąpać bo TZ za pół godziny wraca z pracy a nie wziął kluczy. Ostatnio czekał przed domem aż się z wanny wykaraskam dzwonił co chwila i nie wiedział co jest grane . Chcę mu dziś stresu oszczędzić .

Dobrej nocki
Pewnie że dam radę... Ja to jestem raczej wytrzymała...a uśmiech Kruszynki wszystko może wynagrodzić...tak to sobie wyobrażam
Stary 2009-02-24, 23:34   #2239
Finka09
Przyczajenie

ja Wam tylko powiem dziewczyny zebyscie sie naprawde zastanowily nad tym co dookola piszecie gdyz moja juz w sumie zona ktora podaje sie pod nickiem Finka09 wydaje mi sie ze ma problemy psychiczne i rozwojowe i ze nie dorosla do tego aby byc matka. Ma dookola Siebie ludzi ktorzy ja kochaja i staraja sie wspierac. Ona z kolei probuje sobie wszystkich dookola ustawic aby wszyscy skakali tak jak Ona zagra. Ona jest jedynaczka. Nigdy jej niczego nie brakowalo. Ja jak sie dowiedzialem o tym ze jest w ciazy to zrezygnowalem ze swojego idealnego zycia, pracy i wszystkiego (gdyz mieszkalem i pracowalem w Finlandii) chcialem aby przyjechala do mnie do Finlandii, ale Ona wolala do Niemiec bo niby czula by sie lepiej przy rodzicach. Okej posluchalem jej i postanowilem wyjechac z Nia do Niemiec i tu wziasc slub i isc do pracy. Wszystko bylo pieknie przez pierwszy tydzien. Gdyz moja kochana wspaniala zoneczka nie potrafi szanowac ludzi. Wiecznie jej cos nie pasuje, wyzywa matke i mnie od h... , k.... , szmat itp. itd. Zauwazylem ze jest strasznie zazdrosna i zaborcza. Wedlug niej jej rodzice powinni mnie nienawidzic i wogole ze mna nie rozmawiac. Ale juz nie mam sily pisac bo moje kochanie potrafi tylko oczerniac a pare pan na tym forum wogole jej pomieszalo w glowie piszac jej ze niby zenie sie z Nia tylko dla obywatelstwa (sprostuje pewna sprawe : po slubie nie dostaje sie obywatelstwa) jeszcze inna pani podsunela jej pomysl zeby zadzwonila na policje zrobila to dzisiaj poklocilismy sie jak zwykle o jakas glupote ale Ona zachowuje sie jak opetana zaczela sie szarpac ze mna ( przewaznie raz na tydzien zaczyna taka awanture a nastepnego dnia zawsze przychodzi przeprasza i prosi zebym do niej wrocil ) i poszla dzisiaj do sasiadow zeby zadzwonili na policje. Przyjechala policja po chwili jej rodzice. Jej rodzice staneli po mojej stronie i powiedzieli policji ze Ona ma problemy ze soba. Troche dziwnie skoro znaja ja 18 lat bo ja wychowywali a mnie znaja dopiero 4 lub 5 miesiecy. Ja siebie obwinialem i myslalem godzinami nad tym co robie zle. Pracowalem nad tym co ja denerwowalo i przestawalem to robic ale wiecznie znajduje sie cos nowego co jej przeszkadza i co staje sie powodem do klotni tak znienacka. Ogolnie mi jest za Nia strasznie wstyd gdyz cala sytuacja (zwiazek,wspolne mieszkanie,potoczylo sie strasznie szybko) mi dookola znajomi rodzina mowili ze Ona wchodzi mi na glowe i zaczyna grubo przesadzac ale ja bronilem Ja a nawet klamalem ze taka nie jest, siebie tez zaczelem oszukiwac ze to juz ostatni raz ze Ona sie zmieni ze jak moze pojde do pracy albo gdy Ona urodzi to bedzie inaczej ale zaczynam w to watpic ;( a teraz nawet jest mi wstyd wrocic do znajomych czy rodziny bo opowiadalem jaki to jestem szczesliwy itp. a teraz mialbym wrocic 3 tyg. po slubie ;/ nie jestem zlym facetem ,nie uciekam od odpowiedzialnosci, mysle o naszym dziecku, robie to wszystko dla niej, ale obojetnie co zrobie to dla niej za malo, kiedys mi dziekowala za male drobne rzeczy ktore zrobilem dla niej, teraz te rzeczy naleza do moich obowiazkow i nawet nie uslysze dziekuje... Moi rodzice i jej rodzice doradzaja mi zebym ja zostawil i zebym placil alimenty na dziecko, ale ja chcialem zapewnic temu dziecku normalny dom i normalna rodzine. A jak to stwierdzili jej rodzice nie ma faceta ktory sprosta jej wymaganiom nie wiem co mam robic nie potrafie juz z Nia rozmawiac naplakalem sie przez Nia tyle razy ze nie policze. Nie wiem po co wam to pisze ale widzialem ale z ciekawosci wszedlem na to forum bo widzialem ze pisala na nim nie raz. I gdy zobaczylem co pisala na moj temat to mi sie slabo zrobilo. Musialem komus sie wyzalic a niestety pozostalo mi denne forum. A zawsze draznilo mnie to ze zona wolala bazgrac glupoty na tym forum niz ze mna rozmawiac. Chcecie to sie wypowiedzcie. za chwile poczytam
Finka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 23:45   #2240
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

viki_22_83 witaj!
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A to własnie spodenki które kupiłam
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
A to wyżej wspomniane buciki
Słodkie
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
A u mnie nie wesoło bo wczoraj zaczęłam krwawić dziś z samego rana pojechałam do lekarza i okazało się po badaniu, że łożysko jest przodujące i się odkleja więc dostałam luteine, no spe i nakaz leżenia Nastrój mam podły, ale wierzę, ze jeśli będę się stosować do zaleceń lekarza to stan łożyska się poprawi. Wiecie najbardziej dołuje mnie fakt, że pomimo ostrożności to się stało chyba nie mamy czasem wpływu na takie wydarzenia

Przepraszam, że piszę o takich przykrych rzeczach ale komu jak nie Wam przyszłe Mamuśki mam się wyżalić
Trzymaj się, odpoczywaj i myśl pozytywnie. Wierzę, że będzie dobrze, czego z całego serca ci życzę!
Cytat:
Napisane przez iwona.sz2403 Pokaż wiadomość
a ta wylicytowana bluzka wygląda tak
na razie jest za duża ale jeszcze pewnie trochę przybiorę
Ładna i bardzo w moim stylu, własnie takiej szukam.

A propos ubrań ciążowych, to ja zaszalałam i mam sporo, ale też chodzę do pracy, sporo się ruszam, więc i je wykorzystuję. Myślę, że wykorzystam je także na pierwsze miesiące pociążowe, aby zakryć fałdki tu i ówdzie .
Tak się cieszę moją ciążą, że nie mogę sobie po prostu darować

Ciąża przynosi mi ogólnie dużo radości, głównie mam dobre dni, ale zdarzają się oczywiście i gorsze. Odzywa sie mój kręgosłup i zaczyna mnie boleć gdzieś w okolicach prawego biodra, ale to pewnie przez ucisk na nerwy, więc nic nie poradzę. No i kurcze łapią mnie w nodze, więc zaopatrzyłam się dziś w magnez i zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Dawno mnie nie było, więc coś w końcu napiszę...
W piątek stuknęła mi połowa ciąży Brzuszek jest fajny, typowo cążowy, hi ;D
Jutro pojadę do gina na usg by sprawdzić czy wszystko w porządku i..... poznać płeć

Pozdrawiam
Jusali , jesteś nareszcie! miło cię czytać!

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Mamcia dzisiaj przyniosła mi cztery tuniki z ciucholandu Tylko jedną oddałam, bo była za mała. I za 3 zapłaciłam łącznie 36 zł To się nazywa interes Jedna jest zupełnie nowa z metkami, a 2 inne z h&m. Do tego dostałam gratis skarpeteczki dla maluszka, ale narazie oddałam je mamie, bo staram się narazie nie zbierać nic dziecięcego.
Gratuluję udanych zakupów!
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny od dwóch dni mam większy brzuszek Zdecydowałam się , więc umieścić jego zdjęcie na wizażu I rzeczywiśćie pojawił się nespodziewanie
Fajny brzusio!
Stary 2009-02-25, 00:08   #2241
Karolinak82
Zakorzenienie

Mężu Finki, powiem szczerze że jestem w szoku...nie przypominam sobie żeby Finka wypisywała tu o Waszych problemach...o obywatelstwie czy policji...nie wiem sama co Ci napisać...

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-02-25 o 00:11
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 00:48   #2242
eleeri
Zakorzenienie

Ponieważ pora troszkę późna napiszę w skrócie, bo pasuje w sumie chyba już iść spać

Anusia no aż nie wiem co Ci napisać poza tym, że wszystko na pewno będzie OK

Gizmiatko trzymam kciuki

P4W uważaj żeby się nie zarazić od męża !

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Dziękuję
Nie mogę się doczekać by wiedzieć co mnie tak ciągle kopie
Chyba raczej kto

Cytat:
...
Svinecka patrz na to...już nie raz oglądałam bo strasznie mi się te bluzki podobają, kolorki super...ale niestety nie wejdę w biuście, nie ma szans Jeden rozmiar robią jakby wszystkie kobiety były takie same
http://allegro.pl/item553732021_slic...je_kolory.html
He, he ja też mam tę bluzeczkę, a nawet dwie i są fajne

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Aha nie pamiętam, czy było to na naszym wątku są w Biedronce fajne ciuszki , kupiłam młodemu body, śpioszki i koszulkę ze spodenkami. Fajne i niedrogie, gdyby kogoś interesowało

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 06:13   #2243
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

no dzis wielki dzien ! Witam serdecznie wsyztskie i prosze o kciukasy po 15 godzinie

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 07:31   #2244
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry

Gizmiątko będę trzymać
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 08:08   #2245
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
U mnie znowu sypie ...

Cytat:
Mężu Finki, powiem szczerze że jestem w szoku...nie przypominam sobie żeby Finka wypisywała tu o Waszych problemach...o obywatelstwie czy policji...nie wiem sama co Ci napisać...
szczerze mówiąc - a raczej pisząc też sobie nie przypominam, zeby Finka cokolwiek pisała na swojego męża
zostawie to bez komentarza
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
no dzis wielki dzien ! Witam serdecznie wsyztskie i prosze o kciukasy po 15 godzinie

.........
dziewczyny napiszcie coś - cokolwiek, bo nie moge wstawic listy

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-02-25 o 08:22
Stary 2009-02-25, 08:39   #2246
zioła
Zakorzenienie

Mężu Finki, ja podobnie jak Karolinak82 nie wiem za bardzo co napisać. Też nie przypominam sobie,aby Finka pisała o Waszych problemach. Jesteście dopiero na początku Waszej wspólnej drogi, mam nadzieję że jeszcze wszystko się ułoży. Skoro piszesz nam tu o takich problemach, to powinieneś jednak przede wszstkim rozmawiać jak najwięcej ze swoją żoną.
Stary 2009-02-25, 08:49   #2247
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Finka09 Pokaż wiadomość
ja Wam tylko powiem dziewczyny zebyscie sie naprawde zastanowily nad tym co dookola piszecie gdyz moja juz w sumie zona ktora podaje sie pod nickiem Finka09 wydaje mi sie ze ma problemy psychiczne i rozwojowe i ze nie dorosla do tego aby byc matka. Ma dookola Siebie ludzi ktorzy ja kochaja i staraja sie wspierac. Ona z kolei probuje sobie wszystkich dookola ustawic aby wszyscy skakali tak jak Ona zagra. Ona jest jedynaczka. Nigdy jej niczego nie brakowalo. Ja jak sie dowiedzialem o tym ze jest w ciazy to zrezygnowalem ze swojego idealnego zycia, pracy i wszystkiego (gdyz mieszkalem i pracowalem w Finlandii) chcialem aby przyjechala do mnie do Finlandii, ale Ona wolala do Niemiec bo niby czula by sie lepiej przy rodzicach. Okej posluchalem jej i postanowilem wyjechac z Nia do Niemiec i tu wziasc slub i isc do pracy. Wszystko bylo pieknie przez pierwszy tydzien. Gdyz moja kochana wspaniala zoneczka nie potrafi szanowac ludzi. Wiecznie jej cos nie pasuje, wyzywa matke i mnie od h... , k.... , szmat itp. itd. Zauwazylem ze jest strasznie zazdrosna i zaborcza. Wedlug niej jej rodzice powinni mnie nienawidzic i wogole ze mna nie rozmawiac. Ale juz nie mam sily pisac bo moje kochanie potrafi tylko oczerniac a pare pan na tym forum wogole jej pomieszalo w glowie piszac jej ze niby zenie sie z Nia tylko dla obywatelstwa (sprostuje pewna sprawe : po slubie nie dostaje sie obywatelstwa) jeszcze inna pani podsunela jej pomysl zeby zadzwonila na policje zrobila to dzisiaj poklocilismy sie jak zwykle o jakas glupote ale Ona zachowuje sie jak opetana zaczela sie szarpac ze mna ( przewaznie raz na tydzien zaczyna taka awanture a nastepnego dnia zawsze przychodzi przeprasza i prosi zebym do niej wrocil ) i poszla dzisiaj do sasiadow zeby zadzwonili na policje. Przyjechala policja po chwili jej rodzice. Jej rodzice staneli po mojej stronie i powiedzieli policji ze Ona ma problemy ze soba. Troche dziwnie skoro znaja ja 18 lat bo ja wychowywali a mnie znaja dopiero 4 lub 5 miesiecy. Ja siebie obwinialem i myslalem godzinami nad tym co robie zle. Pracowalem nad tym co ja denerwowalo i przestawalem to robic ale wiecznie znajduje sie cos nowego co jej przeszkadza i co staje sie powodem do klotni tak znienacka. Ogolnie mi jest za Nia strasznie wstyd gdyz cala sytuacja (zwiazek,wspolne mieszkanie,potoczylo sie strasznie szybko) mi dookola znajomi rodzina mowili ze Ona wchodzi mi na glowe i zaczyna grubo przesadzac ale ja bronilem Ja a nawet klamalem ze taka nie jest, siebie tez zaczelem oszukiwac ze to juz ostatni raz ze Ona sie zmieni ze jak moze pojde do pracy albo gdy Ona urodzi to bedzie inaczej ale zaczynam w to watpic ;( a teraz nawet jest mi wstyd wrocic do znajomych czy rodziny bo opowiadalem jaki to jestem szczesliwy itp. a teraz mialbym wrocic 3 tyg. po slubie ;/ nie jestem zlym facetem ,nie uciekam od odpowiedzialnosci, mysle o naszym dziecku, robie to wszystko dla niej, ale obojetnie co zrobie to dla niej za malo, kiedys mi dziekowala za male drobne rzeczy ktore zrobilem dla niej, teraz te rzeczy naleza do moich obowiazkow i nawet nie uslysze dziekuje... Moi rodzice i jej rodzice doradzaja mi zebym ja zostawil i zebym placil alimenty na dziecko, ale ja chcialem zapewnic temu dziecku normalny dom i normalna rodzine. A jak to stwierdzili jej rodzice nie ma faceta ktory sprosta jej wymaganiom nie wiem co mam robic nie potrafie juz z Nia rozmawiac naplakalem sie przez Nia tyle razy ze nie policze. Nie wiem po co wam to pisze ale widzialem ale z ciekawosci wszedlem na to forum bo widzialem ze pisala na nim nie raz. I gdy zobaczylem co pisala na moj temat to mi sie slabo zrobilo. Musialem komus sie wyzalic a niestety pozostalo mi denne forum. A zawsze draznilo mnie to ze zona wolala bazgrac glupoty na tym forum niz ze mna rozmawiac. Chcecie to sie wypowiedzcie. za chwile poczytam
wiesz co....nie wiem jaka jest u Was sytuacja bo Was nie znam, jesli jest jak piszesz to wspolczuje ale mimo wszystko uwazam, ze nie powinienes tu tego wszystkiego pisac i wywlekac tu tych wszystkich brudow

a jesli chodzi o Twoja zone to nigdy tu nic o Tobie nie pisala a zadna z tu obecnych dziewczyn nie udzielala jej zadnych rad w tej sprawie

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:

Svinecka ale Ci dzisiaj synek dał popalić z tą kolacją...się uśmiałam z Twojego komentarza

A w nowej gazecie Mam Dziecko tyle teorii o tym jak sprawić by dziecko chciało spać...metody usypiania maluszkow...i już się tyle naczytałam że zaczęłam pozytywnie myśleć...a tu takie zderzenie z rzeczywistością będzie

BRAĆ! no za 30 zl to można się poświęcić..a jak już kupowałaś od tego sprzedawcy to powinny starczyć na dłużej niż miesiąc...do konca zimy i na jesień
moj synek to codziennie daje mi tak popalic z kazdym posilkiem no chyba, ze jest zupa bo on zupny jest albo schabowe bo tez uwielbia
a tak to sa kombinacje alpejskie

a co do tych gazet....to warto je poczytac, czasem sie te wskazowki przydaja ale przewaznie w rzeczywistosci i tak wychodzi inaczej i kazde dziecko jest inne

ja juz z doswiadczenie wiem jedno - ZERO KOLYSANIA NA REKACH!!!!! moje drugie dziecko bedzie zasypiac samo w lozeczku chocby mialo plakac godzine, wiem wyrodna matka jestem.....ale moj maly od poczatku byl bujany i w efekcie nie potrafil dlugo zasnac inaczej i wyobrazcie sobie jak poltoraroczne dziecko, ktore wazy duzo musialam dyndac nieraz godzine na rekach hehe az padalam na podloge normalnie
no i moje kochane dziecko do dzis (juz go nie bujam oczywiscie) ale bez mamusi spac nie pojdzie, w ogole spi ze mna do dzis

nigdy wiecej tego bledu

a co do butow.....no jak mowisz, ze brac to biore, kolezance mamusi przeciez nie odmowie
Stary 2009-02-25, 08:51   #2248
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
hej wszystkim wizażankom

w tym wątku jestem nowa, jestem w 15 tc , 16 tego miesiąca miał 10 cm pewnie teraz Łobuziak troszke podrośł. Niestety nie chcial nic pokazać panu dr wiec nadal z TŻ niewiemy czy nasza kruszyna to on czy ona. Lubie gadac ze swoim maluszkiem ale poprawianie sie na ono troszke mnie denerwuje. Rodzina mówi by się nie nastawiac na to ze lekarz dobrze okresli płeć ale to okaze sie koło 20 - 22 tc. Ehh to czekanie, TŻ nie chce wiedziec a mnie ciekawość zżera hehe .

Co do tych depresji co pisałyście to tez przezywam ale dusze w sobie zeby nie było gadania od strony TŻ i rodziny. A depresja a raczej zalamka to wynik tego ze szef to kawal ..... pi... i powiedzial ze lepiej bym sobie zalatwiła zwolnienie ze teraz tak kobiety robia ( było to akurat po tym jak ze zwolnienia wróciłam bo chorowalam na grype), a po przerwie powiedzial ze jak robie projekty w domu i wysylam klientom to ma podstawe mnie zwolnic, tak wiec siedze na zwolnieniu zeby sie nie denerwowac i nie zaszkodzic dziecku mimo ze bardzo mi zalezało na tej pracy i pracowaniu ile sie dalo w ciązy, w domu czegos dostaje niewiem co ze soba zrobic, a żeby było mało to niewiadomo jak z pracą TŻ ( redukcja etatów i jego firme dopadła), no i do tej " depresji" macie racje brak słonka też można dorzucic , też tęsknie za wiosną

Mam pytanko czy któraś z Was miala cos tak dziwnego jak uczucie ze wszystkie potrawy ktore sie je ( zwlaszcza mięso ) smakuje słodko. Ja taki schiz mialm , ale wydaje mi sie ze przechodzi.

Co do ruchów wszyscy mówią ze u mnie to jeszcze zawczesnie zwlaszcza TŻ, a ja czuje takie delikatne przesuwanie i hmm bulgotanie. To chyba normalne i niewydaje mi sie zeby to było jedzenie przesuwajace sie w jelitach itp. jak to mówi mój TŻ.

To się rozpisalam
Na dziś kończe i prosze o dopisanie do listy ,termin mam 16 sierpnia 2009, viki_22_83 ,lat 25 świdnik koło lublina

Podrawiam Was wszystkie serdecznie i dzidziusie tez
witam nową koleżankę!! świetna data terminu porodu - to byl Nasz cudowny dzien!!

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
bede trzymac napewno

widze ze robicie zakupy ciążowe!! fajne te wszystkie ciuszki ciążowe.........mam nadzieje ze szybko przyjdzie wiosna, zby juz w tej kurtce nie trzabylo chodzic!
wtedy wyjda na ulice nasze brzuchy!!-nie beda skrywane pod kurtka!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 08:52   #2249
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
39 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek/Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - Kubuś
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ???
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ----------- t.p. 06.07.09 - Dawid/Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 11.07.09 - ???
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ---------------- t.p. 19.07.09 - Nina lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - Fabian/Filip
majka versace (Beata, 31l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
mirika (Magda, 28l, Warszawa) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 9 : 4 Dziewczynki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-25, 08:52   #2250
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
32 sztuki mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) --------------- t.p. 02.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ???
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) -------- t.p. 04.08.09 - Liliana/Maja lub Leo/Max
Syla39(Sylwia, 29 l, Norwegia) --------------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
viki_22_83 (???, 25l, Świdnik) ------------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) ------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) -------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ???
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
aromatyzowana (???, ?? l, ???) ---------- t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon
polkluza (???, 28l, Warszawa) --------------- t.p. 31.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------

Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości