Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-25, 08:27   #2251
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

eeej ta cisza mi sie nie podoba wcale
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 08:32   #2252
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
no dzis wielki dzien ! Witam serdecznie wsyztskie i prosze o kciukasy po 15 godzinie

witajcie

Gizmiatko : kciuki::k ciuki::kc iuki:
razem z Amelką
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 08:32   #2253
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
eeej ta cisza mi sie nie podoba wcale
mnie też!

zagladam tu co chwile i takie pustki jakby jeszcze wszystkie spały

ehhh właśnie zaliczyłam upadek ... w restauracji jest tak ślisko, że podjechał mi obczas i poleciałam jak długa na ziemię Niby nic mi się nie stało, ale rękę sobie wykręciłam ... i boli

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 08:34   #2254
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
mnie też!

zagladam tu co chwile i takie pustki jakby jeszcze wszystkie spały

ehhh właśnie zaliczyłam upadek ... w restauracji jest tak ślisko, że podjechał mi obczas i poleciałam jak długa na ziemię Niby nic mi się nie stało, ale rękę sobie wykręciłam ... i boli
ojjjj Aniu musisz uwazac! kurcze mam nadzieje, ze to nie byl grozny upadek
Stary 2009-02-25, 08:36   #2255
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dziewczyny cisza, bo pewnie wiekszosc dziewczyn w kosciele - w koncu sroda popielcowa!! sama chcialam isc ale za pozno wstalam

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 08:38   #2256
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ojjjj Aniu musisz uwazac! kurcze mam nadzieje, ze to nie byl grozny upadek

niby nie, spadłam na kolana i ale ta ręka boli ... no i pół restauracji ludzi sie na mnie gapiło
Trochę sie przestraszyłam, ale jest ok!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-25, 08:38   #2257
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dziewczyny cisza, bo pewnie wiekszosc dziewczyn w kosciele - w koncu sroda popielcowa!! sama chcialam isc ale za pozno wstalam
sroda popielcowa? woow nawet nie wiem

ja w kosciele to tylko jajka swiece raz w roku
Stary 2009-02-25, 08:40   #2258
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja tez rzadko chodze, a sąsiaduje z kosciolem i cmentarzem!!! ale wazniejsze swieta zaliczam

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-25, 08:48   #2259
UnholyOne
Ola-Unhola

Witajcie Mamuśki
Ja dzisiaj za często się udzielac nie będę, bo znowu mam małego w domu. Jednak poniedziałkowa chrypka po wczorajszej wizycie w przedszkolu zamieniła się w kaszel i pisk mojego syna
Siedzę w domku, to niech się chłopak wygrzeje, co będzie się doprawiał na zimnym dworku.
Także dzisiaj przede mną śniadanka, obiadek dwudaniowy itp.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Co do Finki, to czytałam jej (chyba) wypowiedzi na Samotnych mamusiach. nie wiem co o tym myślec, bo niestety często spotkałam się tutaj (na wizażu) z prowokacjami, więc nie wyrażę swojego zdania...

Piszcie, piszcie a ja potem poczytam
Stary 2009-02-25, 08:55   #2260
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a pamietacie w pierwszej czesci watku chyba juz raz pisal jej TZ z jej konta

napisal wtedy co oznacza skrot TZ bo on jest chyba wlasnie takim TZ i czy nie wiemy czy jest jakies forum dla tatusiow

dziwne to wszystko jest
Stary 2009-02-25, 09:01   #2261
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

napisal wtedy co oznacza skrot TZ bo on jest chyba wlasnie takim TZ i czy nie wiemy czy jest jakies forum dla tatusiow

dziwne to wszystko jest
Dokładnie, na 128 stronie

Idę na płatki z mlekiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 09:01   #2262
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dokładnie, na 128 stronie

Idę na płatki z mlekiem
smacznego
ja juz zjadlam pomarancze, dwie grzanki i wcinam potrawke wzielo mnie dzis na jedzenie
Stary 2009-02-25, 09:05   #2263
iwona.sz2403
Raczkowanie

GG do iwona.sz2403

witam z rana
ja siedzę sobie cichutko przed kompem i przeglądam forum bo mąż śpi po nocce
niedawno weszłam na forum Mama z klasą i czytam inne posty
miłego dnia brzuchatki

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
smacznego
ja juz zjadlam pomarancze, dwie grzanki i wcinam potrawke wzielo mnie dzis na jedzenie
ja śniadanie już jadłam - płatki z mlekiem
muszę bardziej uważać na to co jem bo waga zbyt szybko idzie w górę

Edytowane przez iwona.sz2403
Czas edycji: 2009-02-25 o 09:04
iwona.sz2403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:07   #2264
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jupiiiii dziewczyny udalo mi sie dostalam sie do tego lekarza na usg polowkowe na 19 marca
bede wtedy w 23 tygodniu a to usg sie robi do 24 tyg wiec moja gin powiedziala, ze termin jest ok
tak sie ciesze bo on jest w tym najlepszy
Stary 2009-02-25, 09:19   #2265
skierka1981
BAN stały

Cytat:
jupiiiii dziewczyny udalo mi sie dostalam sie do tego lekarza na usg polowkowe na 19 marca
bede wtedy w 23 tygodniu a to usg sie robi do 24 tyg wiec moja gin powiedziala, ze termin jest ok

to super, cieszę się

a ja się wybieram na mały spacerek - -ok 5 km na miasto. już chodziłam, a muszę list odebrać z poczty i telefon męża oddać do naprawy bo coś się psuje. poza tym dobrze mi to zrobi bo i tak siedzę całymi dniami w domu... odezwę się jak wrócę, pa

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-02-25 o 09:21
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 09:21   #2266
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no ja tez sie ciesze - tymbardziej, ze moja gin sie uparla, ze tylko do niego mam isc
i ze tylko on ma certyfikat
Stary 2009-02-25, 09:30   #2267
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
hej wszystkim wizażankom

w tym wątku jestem nowa, jestem w 15 tc , 16 tego miesiąca miał 10 cm pewnie teraz Łobuziak troszke podrośł. Niestety nie chcial nic pokazać panu dr wiec nadal z TŻ niewiemy czy nasza kruszyna to on czy ona. Lubie gadac ze swoim maluszkiem ale poprawianie sie na ono troszke mnie denerwuje. Rodzina mówi by się nie nastawiac na to ze lekarz dobrze okresli płeć ale to okaze sie koło 20 - 22 tc. Ehh to czekanie, TŻ nie chce wiedziec a mnie ciekawość zżera hehe .

Co do ruchów wszyscy mówią ze u mnie to jeszcze zawczesnie zwlaszcza TŻ, a ja czuje takie delikatne przesuwanie i hmm bulgotanie. To chyba normalne i niewydaje mi sie zeby to było jedzenie przesuwajace sie w jelitach itp. jak to mówi mój TŻ.

To się rozpisalam
Na dziś kończe i prosze o dopisanie do listy ,termin mam 16 sierpnia 2009, viki_22_83 ,lat 25 świdnik koło lublina
Witamy nowa Mamusie
mi tez lekarz powiedzial ze na plec za wczesnie
a co do ruchow moj mowi to samo... oni chyba juz tak maja

Witam tez jeszcze jedna nowa mamcie ktorej post mi wcielo...

Cytat:
mozliwe bierz jak sprawdzony sprzedawca
Mam znajomego szewca i kurcze mowi ze katastrofa ze buty nie ida wogole. Dlatego takie ceny. Normalnie wyprodukowanie takiego buta kosztuje wiecej niz 30zl!

Cytat:
Napisane przez Finka09 Pokaż wiadomość
ja Wam tylko powiem dziewczyny zebyscie sie naprawde zastanowily nad tym co dookola piszecie gdyz moja juz w sumie zona ktora podaje sie pod nickiem Finka09 wydaje mi sie ze ma problemy psychiczne i rozwojowe i ze nie dorosla do tego aby byc matka. Ma dookola Siebie ludzi ktorzy ja kochaja i staraja sie wspierac. Ona z kolei probuje sobie wszystkich dookola ustawic aby wszyscy skakali tak jak Ona zagra. Ona jest jedynaczka. Nigdy jej niczego nie brakowalo. Ja jak sie dowiedzialem o tym ze jest w ciazy to zrezygnowalem ze swojego idealnego zycia, pracy i wszystkiego (gdyz mieszkalem i pracowalem w Finlandii) chcialem aby przyjechala do mnie do Finlandii, ale Ona wolala do Niemiec bo niby czula by sie lepiej przy rodzicach. Okej posluchalem jej i postanowilem wyjechac z Nia do Niemiec i tu wziasc slub i isc do pracy. Wszystko bylo pieknie przez pierwszy tydzien. Gdyz moja kochana wspaniala zoneczka nie potrafi szanowac ludzi. Wiecznie jej cos nie pasuje, wyzywa matke i mnie od h... , k.... , szmat itp. itd. Zauwazylem ze jest strasznie zazdrosna i zaborcza. Wedlug niej jej rodzice powinni mnie nienawidzic i wogole ze mna nie rozmawiac. Ale juz nie mam sily pisac bo moje kochanie potrafi tylko oczerniac a pare pan na tym forum wogole jej pomieszalo w glowie piszac jej ze niby zenie sie z Nia tylko dla obywatelstwa (sprostuje pewna sprawe : po slubie nie dostaje sie obywatelstwa) jeszcze inna pani podsunela jej pomysl zeby zadzwonila na policje zrobila to dzisiaj poklocilismy sie jak zwykle o jakas glupote ale Ona zachowuje sie jak opetana zaczela sie szarpac ze mna ( przewaznie raz na tydzien zaczyna taka awanture a nastepnego dnia zawsze przychodzi przeprasza i prosi zebym do niej wrocil ) i poszla dzisiaj do sasiadow zeby zadzwonili na policje. Przyjechala policja po chwili jej rodzice. Jej rodzice staneli po mojej stronie i powiedzieli policji ze Ona ma problemy ze soba. Troche dziwnie skoro znaja ja 18 lat bo ja wychowywali a mnie znaja dopiero 4 lub 5 miesiecy. Ja siebie obwinialem i myslalem godzinami nad tym co robie zle. Pracowalem nad tym co ja denerwowalo i przestawalem to robic ale wiecznie znajduje sie cos nowego co jej przeszkadza i co staje sie powodem do klotni tak znienacka. Ogolnie mi jest za Nia strasznie wstyd gdyz cala sytuacja (zwiazek,wspolne mieszkanie,potoczylo sie strasznie szybko) mi dookola znajomi rodzina mowili ze Ona wchodzi mi na glowe i zaczyna grubo przesadzac ale ja bronilem Ja a nawet klamalem ze taka nie jest, siebie tez zaczelem oszukiwac ze to juz ostatni raz ze Ona sie zmieni ze jak moze pojde do pracy albo gdy Ona urodzi to bedzie inaczej ale zaczynam w to watpic ;( a teraz nawet jest mi wstyd wrocic do znajomych czy rodziny bo opowiadalem jaki to jestem szczesliwy itp. a teraz mialbym wrocic 3 tyg. po slubie ;/ nie jestem zlym facetem ,nie uciekam od odpowiedzialnosci, mysle o naszym dziecku, robie to wszystko dla niej, ale obojetnie co zrobie to dla niej za malo, kiedys mi dziekowala za male drobne rzeczy ktore zrobilem dla niej, teraz te rzeczy naleza do moich obowiazkow i nawet nie uslysze dziekuje... Moi rodzice i jej rodzice doradzaja mi zebym ja zostawil i zebym placil alimenty na dziecko, ale ja chcialem zapewnic temu dziecku normalny dom i normalna rodzine. A jak to stwierdzili jej rodzice nie ma faceta ktory sprosta jej wymaganiom nie wiem co mam robic nie potrafie juz z Nia rozmawiac naplakalem sie przez Nia tyle razy ze nie policze. Nie wiem po co wam to pisze ale widzialem ale z ciekawosci wszedlem na to forum bo widzialem ze pisala na nim nie raz. I gdy zobaczylem co pisala na moj temat to mi sie slabo zrobilo. Musialem komus sie wyzalic a niestety pozostalo mi denne forum. A zawsze draznilo mnie to ze zona wolala bazgrac glupoty na tym forum niz ze mna rozmawiac. Chcecie to sie wypowiedzcie. za chwile poczytam
jestem troche w szoku bo ja tez sobie nie przypominam zeby cokolwiek ktoras z nas cos takiego pisala... moze na innym watku ale na pewno nie tutaj...
a to forum na pewno nie pomoze rozwiazac wam problemow, wreczmoze je zaognic... tym bardziej nie rozumiem po co to

Cytat:
to raczej nie ma sie czym chwalic

Cytat:
dziwne to wszystko jest
tak mi tez to baaardzo smierdzi...
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:33   #2268
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witajcie Kobitki
Wybaczcie, że przez ostatnie dni mało się odzywałam ale miałam takie gorsze dni. Jeszcze z TŻ się pokłóciłam a raczej on ze mną i mieliśmy cichy dzień. Smutno mi by ło bo ja sie znie lubie z nim kłócić
Dobrze, że sytuacja się poprwiła i jest już wszystko ok.

Siedzę w pracy, mam teraz troszkę luzu więc poczytam co tam popisałyście.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:34   #2269
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
fajnie ze ci sie udało

a ja mam dzisiaj na obiad zupę fasolową, ziemniaczki z filetami rybnymi z mintaja i te kochane ruskie pierogi!!

wczoraj rozmawialam z moja przyjacilką, ktora pocieszala mnie ze mam sie nie martwic kilogramami w ciazy.......ze tyje sie tylko do 7 mca ciąży, a potem to juz tylko dziecko przybiera na wadze! wiadomo ze teraz do 26 tyg. dziecko najbardziej rosnie i brzuszek tez!!
jakos tak mnie nastawila ze juz mam motywacje - wierze ze uda mi sie wrocic do swojej figury z przed ciazy , nawet rozmawialam wczoraj na ten temat z tż, ktory stwierdzil ze teraz mam bardziej ksztalna dupe dzieki tluszczykowi i ze wcale sie nie obrazi jak taka zostane juz ! mi najgorzej jest zrzucic tluszczyk z brzucha, ale chyba wiekszosc kobiet mam problem z ta czescia ciala......
a poki co dzisiaj sie troszke zmartwilam bo wstalam rano i mam wrazenie ze moj brzuch jest mniejszy

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-25, 09:39   #2270
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czekoladko ja w pierwszej ciazy przytylam ponad 20kg i wrocilam do swojej figury wiec Ty tez dasz rade

no z brzuchem jest najwiekszy problem dlatego ja mam zamiar od razu po porodzie nosic pas wyszczuplajacy 24h nawet do spania, tylko do mycia sie sciagac

a poza tym brzuszki brzuszki - bez tego ani rusz
Stary 2009-02-25, 09:50   #2271
eleeri
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Ania uważaj na siebie, kurcze no, żeby się nie daj boże źle nie skończyło

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj za często się udzielac nie będę, bo znowu mam małego w domu. Jednak poniedziałkowa chrypka po wczorajszej wizycie w przedszkolu zamieniła się w kaszel i pisk mojego syna
Siedzę w domku, to niech się chłopak wygrzeje, co będzie się doprawiał na zimnym dworku.
...
Co do Finki, to czytałam jej (chyba) wypowiedzi na Samotnych mamusiach. nie wiem co o tym myślec, bo niestety często spotkałam się tutaj (na wizażu) z prowokacjami, więc nie wyrażę swojego zdania...
Może potrzymaj go z tydzień, niech się mały wygrzeje na całego.
Albo postaw mu bańki

A co do tych prowokacji na forum to mnie to w ogóle dziwią takie sytuacje
Po kiego grzyba ludzie wymyślają takie rzeczy?

Cytat:
Cieszymy się razem z Tobą

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:51   #2272
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
a poki co dzisiaj sie troszke zmartwilam bo wstalam rano i mam wrazenie ze moj brzuch jest mniejszy
po kazdej kupce tak mam

Cytat:
czekoladko ja w pierwszej ciazy przytylam ponad 20kg i wrocilam do swojej figury wiec Ty tez dasz rade

no z brzuchem jest najwiekszy problem dlatego ja mam zamiar od razu po porodzie nosic pas wyszczuplajacy 24h nawet do spania, tylko do mycia sie sciagac

a poza tym brzuszki brzuszki - bez tego ani rusz
tak o tych pasach tez slyszamam i tez bardzo na nie licze . Poza tym dzieciak da nam w kosc i na pewno zrzucimy to co bedziemy chcialy
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:54   #2273
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

powiem Wam, ze naprawde duzo sie gubi jak sie karmi piersia - ja wlasnie wtedy najwiecej zrzucilam mimo, ze w ogole nie cwiczylam a jadlam dalej za dwoch jakbym w ciazy byla
Stary 2009-02-25, 09:54   #2274
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

rozumiem ze te pasy pomagaja wrocic wiszacej skorze na swoje miejsce tak?

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-25, 09:55   #2275
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
smacznego
a ja w koncu miałam kanapki z białym serkiem, pomidorkiem i ogórkiem /na który miałam ochotę od tygodnia/ pyyycha!
Cytat:
to super!!!!! ... przyznaj sie jak to zrobiłas? jakis sznatarzyk?
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
to super, cieszę się

a ja się wybieram na mały spacerek - -ok 5 km na miasto. już chodziłam, a muszę list odebrać z poczty i telefon męża oddać do naprawy bo coś się psuje. poza tym dobrze mi to zrobi bo i tak siedzę całymi dniami w domu... odezwę się jak wrócę, pa
ładnie mi mały spacerek toż to maraton!
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witajcie Kobitki
Wybaczcie, że przez ostatnie dni mało się odzywałam ale miałam takie gorsze dni. Jeszcze z TŻ się pokłóciłam a raczej on ze mną i mieliśmy cichy dzień. Smutno mi by ło bo ja sie znie lubie z nim kłócić
Dobrze, że sytuacja się poprwiła i jest już wszystko ok.

Siedzę w pracy, mam teraz troszkę luzu więc poczytam co tam popisałyście.
to dobrze, że już sie pogodziliście

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-25, 09:57   #2276
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
rozumiem ze te pasy pomagaja wrocic wiszacej skorze na swoje miejsce tak?
tak te pasy sciagaja skore zeby wrocila na miejsce, tylko trzeba kupic dobry a nie jakis szajs
Cytat:
a ja w koncu miałam kanapki z białym serkiem, pomidorkiem i ogórkiem /na który miałam ochotę od tygodnia/ pyyycha!

to super!!!!! ... przyznaj sie jak to zrobiłas? jakis sznatarzyk?

ładnie mi mały spacerek toż to maraton!

to dobrze, że już sie pogodziliście
a nic nie zrobilam - akurat mial miejsce wolne

ale mam dzwonic codziennie moze jeszcze zwolni sie cos wczesniej
Stary 2009-02-25, 10:02   #2277
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
tak te pasy sciagaja skore zeby wrocila na miejsce, tylko trzeba kupic dobry a nie jakis szajs

a nic nie zrobilam - akurat mial miejsce wolne

ale mam dzwonic codziennie moze jeszcze zwolni sie cos wczesniej
oglądalam juz na allegro - tez jest tego duzo!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-25, 10:08   #2278
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Wam, ze naprawde duzo sie gubi jak sie karmi piersia - ja wlasnie wtedy najwiecej zrzucilam mimo, ze w ogole nie cwiczylam a jadlam dalej za dwoch jakbym w ciazy byla
Też wiele razy o tym słyszałam, że podczas karmienia szybko wraca się do ładnej sylwetki Moja najlepsza przyjaciółka rodziła pod koniec maja, pulpecik z niej był a teraz laska na całego Az jej chwilami zazdroszczę. Cały czas karmiła piersią, nawet jeszcze teraz mały podtafi się przyssać.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 10:11   #2279
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
oglądalam juz na allegro - tez jest tego duzo!!
chyba najpewniej kupic w aptece albo przynajmniej dowiedziec sie jakiej firmy jest dobry
Stary 2009-02-25, 10:13   #2280
UnholyOne
Ola-Unhola

Na którymś z wątków mamusiowych, dziewczyna pisała o pasie Pani Teresa. Podobno działa i jest dobrej jakości

http://allegro.pl/item558421888_apte...m_z_cwicz.html

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości