Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-25, 13:34   #841
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Patrzcie jakie cudo znalazłam na all...
http://allegro.pl/item559114687_11_e...rduszkiem.html
Zakochałam się w kolorku łososiowym
Śliczne już kiedyś znalazłam to na allegro i sama się zastanawiam, tylko, że ja nie chcę baldachimu , a co potem z nim zrobię

Kathi śliczne zdjęcia robione w domu, czy w jakimś studiu ?

Esti no ja jestem pod wrażeniem figury , oczywiście pozytywnym wrażeniu

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
pakusia..
oni tu nie chca dzieci.. bo sie boja...
bo nie wiem czy wiesz.. ale tu jest tak ze np. para wynajmujaca mieszkanie ktora ma dziecko/dzieci.. np nie placi to ich z domu wywalic nie mozna..
..
pomieszkane te prawa... tutaj... a najbardziej rozwalaja mnie te dwa...
-Jesli kobieta zamieszkuje z partnerem w jego domu.. mieszkaja ze soba 3 lata..to kiedy sie rozstaja.. jej nalezy sie polowa jego majatku i mieszkanie..
(pomimo tego ze byli bez slubu,zareczyn itp.. poportsu typowa zwykla para..) niezle co??
Ja zawsze myślałam, że opieka lekarska w Anglii jest lepsza od naszej, hmm teraz to juz tak nie myślę

a co do tego prawa to faktycznie lepiej być kobietą a nawet jak nie mają dzieci to jej się należy połowa majątku partnera ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 13:35   #842
esti1984
Wtajemniczenie

Małgosiu drogi jest Hipp ale bardzo wydajny ale i tak radzę zaczekać na promocję i kupić np 3 a zapinkę do smoczka mam taką samą tylko w kolorach róż z niebieskim

Aguśka mamy chyba tą samą pościel. Ja mam 100x135

poiglot uważaj na ikee jeśli chodzi o pościel bo mają niewymiarową. Tzn mają takie wymiary że tylko u nich możesz kupić poszewki. Ja kupiłam Julci większą kołderkę i teraz tylko u nich mogę kupować a chciałam na allegro zamówić i nie mogę

pakusia no chyba że tak
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 13:35   #843
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Witajcie laseczki
A ja dziś zrobiłam sobie pracowity dzionek
Juz pomału zaczynam oswajać się z siedzeniem w domu i stwierdziłam, że taka bezczynność przy komputerze sprzyja tylko tyciu (a na to juz czekają poukrywane rozstępy) i złym humorkom...
Więc dziś od rana na zakupach (obiecałam sobie, że nic nie kupię dzidzi, bo pewnie byłyby to jakies ubranka a tych mamy juz i tak wiele), potem odwiedziłam kolezanki w pracy i zostałam na herbatce, potem na piechotkę do mamy (a to spory kawałek - ponad pół godzinki w jedną stronę szybkim marszem), potem z powrotem na piechotke do domku, a po południu idziemy z T-tem zapisac się do szkoły rodzenia - juz nie moge się doczekac, bo to zawsze jakaś atrakcja w moim monotonnym ostatnio życiu...

Widzę, że ostro wzięłyście sie lasecki za zakupy - jejku, ja wreszcie też musze się zmobilizować, ale największy problem w tym, że jestem taka mało zdecydowana - jak juz jesteśmy w sklepie to nie wiem co wziąć, jaki kolor itp... wtedy TŻ się wścieka i wychodzimy...

Nie wiem jak Wy ale ja już czuję wiosenkę, może nie jest wiosenna pogoda, ale te powietrze - aż chce się żyć
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 13:38   #844
Aguśkaa83
Zakorzenienie

esti ja tez mam 135 x 100 wiec mozliwe ze taka sama..
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 13:38   #845
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
To sa tylko i wylacznie przesady ze niby do roku sie nie scina bo mowa bedzie ciezka hihihi
Ja nie scianalam Maxiowi przez dwa lata, ewentualnie grzywke bo misie jego loki podobaly

Ja jak sie pochwalilam mezowi ze sama sobei roze kupilam to wczoraj ze slodkosciami przyszedl hihihi ale i tak focham sie nie ma tak lekko

Slonko nie placz walnij sie do wanny i odprez przy muzyczce i olej caly swat , mysl o sobie bo jesli ty nie bedziesz myslala to i reszta swiata tez ni epomysli
Nosek do gory
Kathi, tak właśnie podejrzewałam że to przesąd Czyli jak coś to np półrocznemu maluchowi obcinać mogę? A ten ich mały naprawdę jest taki łysawy że ja bym wolała go na zero ściąć to może by mu włoski zgęstniały...A z tą pępowiną to jak jest, bo mnie to strasznie nurtuje

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 13:47   #846
poiglot91
Zakorzenienie

eleeri oczyiwiscie..
wystarczy ze ze soba poprostu mieszkaja .. 3 lata

to jeszcze nic.. np.
majac swoje mieszkankie.. np wychodzac do sklepu zapominam zamykac drzwi albo zostawiam otwarte okno.. cokolwiek.. wystarczy ze ktos wejdzie do mojego domu.. pozmienia zamki.. i ja juz nie moge wejsc...
I co teraz?
wlamac sie nie moge.. do swojego domu bo to grozi kara wiezienia..
musze w takiej sytuacji zadzwonic na policje. sprawa zostanie wniesiona do sadu..
Na taka rozprawe czeka sie mniej wiecej 3-4 miesiace..
i wtedy ta sprawe wiadomo wygrywam.. bo to moj dom.. itp..
ale jednak ktos przez te miesiace w mym domu mieszka.... a ja nic nie moge zrobic..
ci ludzie maja swoja nazwe ale niestety nie podam bo zapomnialam..
popiepszone to wszystko tu hehe
wlasnie duzo ludzi bezdomnych tak robi..;P
Stary 2009-02-25, 13:53   #847
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

I widziałam dzisiaj płyn do kąpieli Hipp... przeraziła mnie cena- 25,99
O jejku
A gdzie taka kosmiczna cena?? Strasznie dużo według mnie...
Ja wiem, że to dość drogie kosmetyki, ale pamiętam, że widziałam ten płyn na pewno taniej, ale nie pamiętam za ile. Będę dziś w tym sklepie to aż z ciekawości sprawdzę cenę
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 14:10   #848
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Rozaliontka moze zadzwon kochana do lekarza i powiedz o brzuszku?
wlasnie dzwonilam i mam dzis szybka wizyte platna ale coz na 18.15

Cytat:
To sa tylko i wylacznie przesady ze niby do roku sie nie scina bo mowa bedzie ciezka hihihi
Ja nie scianalam Maxiowi przez dwa lata, ewentualnie grzywke bo misie jego loki podobaly

Ja jak sie pochwalilam mezowi ze sama sobei roze kupilam to wczoraj ze slodkosciami przyszedl hihihi ale i tak focham sie nie ma tak lekko

Slonko nie placz walnij sie do wanny i odprez przy muzyczce i olej caly swat , mysl o sobie bo jesli ty nie bedziesz myslala to i reszta swiata tez ni epomysli
Nosek do gory
Cytat:
o takie prawo..
czy ja wiem czy tak dobrze.. z jednej strony dobrze z drugiej niedobrze..
Jestem kobieta wiec twierdze ze...DOBRZE
Gdybym byla facetem.. zapewnomyslala bym inaczejhehe

agusia a zebys wiedziala hehe

rozaliontka
a moze wlasnie dlatego ze sie tak denerwujesz itp tak sie dzieje???
bo ja mialam raz taka sytuacje wlasnie ze pobolewal mnie brzuch i twardnial.. ze zmeczenia..
potem zdenerwowala mnie pewna dziewczyna..
wiec skurcze zaczely byc bardziej bolesne czestsze itp..
to ja jeszcze bardziej w nerwy i placz wpadlam..
przeszlo po paru godzinach.. jak wrocilam do domku.. zrelaksowalam sie i polozylam do lozeczka
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Rozaliontka - ja jestem z Krakowa

Wklejam fotki moich dzisiejszych zakupów:
fajne zakupy... to super jak jestes rowniez z krakowa Jakas bratnia dusza...sie znalazla..

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
no tak masz racje.... to teraz tylko tz przekonaj i bierzcie....
jestescie we trojeczke wiec jak wam tylko cenowo pasuje, nie ma wilgoci i zadbane mieszkanko to nie ma co myslec...
ja sie teraz boje ze moze nie beda nam chcieli nic wynajac bo ja w ciazy jestem :/
kurcze nie wiem jak to u nas jest ale moze byc tak samo....

nie bede nic mu mowic, bo on ma wiekszosc kasy odlozonej na nasz wspolny dom...
my w sumie nie mamy nic odlozone tylko on wiec jak cos da malemu to da jak nie to zostanie na dom mi takie rozwiazanie pasi bo jakby nawet dal kase dla malego to i tak bysmy ja przeznaczyli na dom wiec jeden pieron hehehe

nie zlosc sie kochana bo to ci tylko szkodzi... sporoboj sie zrelaksowac i odprezyc... tz pojdzie po rozum do glowy, zobaczysz

wiesz ja kupuje napewno kolderke... nie jakas gruba ... ale kolderke bo u nas troszke zimniej niz w pl... wiadmo ze bedzie lato ale ile tego lata na wyspach jest? kilka dni... kocyk tez bede miec ale wole miec kolderke na wszelki wypadek jakby bylo zminiej to sie nie bede martwic czy mi maly zmarznnie
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Esti, a no to jak tylko pozuje do fotek to ok bo już myślałam że skacze po siostrzyczce

Małgosia, to tani wózio Rozumiem że za tą cenę jest gondola i spacerówka a fotelik osobno? Skoro TŻ się napalił to ja bym brała teraz, u mnie gorzej bo mój najchętniej kupiłby wózek po porodzie... Ale zamówimy z mamą wcześniej i najwyżej przetrzymają nam w hurtowni

Poiglot, nie spiesz się tak z brzuszkiem im większy tym większe prawdopodobieństwo rozstępów a pewnie byś ich nie chciała. Noo oczywiście prawo jest dobre dla kobiet i słusznie, bo to my przeważnie jesteśmy pokrzywdzone po rozstaniu.

Rozaliontka, a może Twój TŻ ma taki charakter jak mój, jak się obrażę i nie odzywam to on też nie. I czeka aż mi przejdzie i nie wytrzymam Ja jestem z Kielc, to całkiem niedaleko od Krakowa
dziek dziewczeta za taki dozew jestescie kchane Ja Panikara jestem troszke... ehhehe. No to mamy podobnych Tzow..
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 14:13   #849
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

Małgosia, to tani wózio Rozumiem że za tą cenę jest gondola i spacerówka a fotelik osobno? Skoro TŻ się napalił to ja bym brała teraz, u mnie gorzej bo mój najchętniej kupiłby wózek po porodzie... Ale zamówimy z mamą wcześniej i najwyżej przetrzymają nam w hurtowni
No na takiej karteczce doczepionej do wózka pisze gondola+spacerówka. Cena świetna, w sumie wychodzi taniej niż na allegro.

Jak to Esi mówi - będę kuła żelazo póki gorące - i naciągnę męża na wózek... Tzn, tym razem on naciągnie mnie. Kolorek jest w sklepie zielony - i obojgu się nam podoba (po mojemu wyszło) ale jak długo ten wózek będzie w sklepie dostępny to nie wiem.

Napomknełam już mamie (bo wiem że poprzednim razem wnukom sponsorowali wózki), że jest taki wózek i na promocji i że się opłaca, ale trzeba już... I wiem że za wcześnie ale to okazja... Powiedziała, że w sumie to za wcześnie, ale zrobimy jak chcemy.

Nie mówiła nic że się dorzucą, więc na to na razie nie liczę ( no i nie liczyłam wcześniej...) po prostu przemilczała sprawę.

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Małgosiu drogi jest Hipp ale bardzo wydajny ale i tak radzę zaczekać na promocję i kupić np 3 a zapinkę do smoczka mam taką samą tylko w kolorach róż z niebieskim
Mój tż wybierał zapinkę... on lubi róże, nawet dla chłopca. Zresztą dzisiaj (za to że po nocnych pertraktacjach jest taki grzeczny), ja mwiłam co potrzeba, a on sam wybierał kolory Nie sprzeciwiałam się wcale.

Chyba tak zrobię i kupie tego Hipp'a na promocji, albo i bez promcji... Zobaczę, bo nie kupię tego na pewno teraz.

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Witajcie laseczki

Widzę, że ostro wzięłyście sie lasecki za zakupy - jejku, ja wreszcie też musze się zmobilizować, ale największy problem w tym, że jestem taka mało zdecydowana - jak juz jesteśmy w sklepie to nie wiem co wziąć, jaki kolor itp... wtedy TŻ się wścieka i wychodzimy...

Nie wiem jak Wy ale ja już czuję wiosenkę, może nie jest wiosenna pogoda, ale te powietrze - aż chce się żyć
Tak czuć wiosnę czasem.... a my rodzimy na wiosnę no ja bliżej lata

Wzięłam się za te nieszczęsne zakupy, bo to sie tak wydaje że takie niby drobiazgi, ale za te 6 rzeczy zapłaciłam 44 zł... I to tylko takie duperekli że szkoda gadać.

A gdzie, nie licząc wózka, materac, łóżeczko, pościele, ochraniacze, przewijaki, kocyki....

Zestaw kosmetyków z Hippa wyjdzie około 100 zł, no może trochę mniej, pampersy kolejna 100...

Więc kupuję stopniow żeby potem nie płakać że mi na coś braknie

Ciuszki mam, brakuje mi tylko śpichów, ale takich na 68 Bo moje maleństwo do 6 m-ca pawie bedzie miec ciuszki, ale już się pytałam dziewczyny z allegro u której kupowałam i ma takie po swoim synku i wystawia na allegro w sobotę. Także się zaopatrzę. No i z ciuchami koniec. dzś w sklepie nawet nie spojrzałam na ciuszki I jestem z siebie dumna.

Jak o jest z tymi rozmiarami?

56 - newborn
62 - od 0 do 3 m-ce
68 - od 3 do 6 m-ce
74 - od 6 do 9 m-ce
80 - od 9 do 12 m-ce
86 - od 12 do 15 m-ce

Czy coś pmyliłam? Bo na jednych ciuszkach piszą miesiące a na innych wzrost, a jeszcze na innych wagę...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 14:31   #850
esti1984
Wtajemniczenie

magdusia i dobrze że coś robisz a nie siedzisz

Rozalia
jejku żeby nic nie było...postrasz TŻ że przez niego musisz iść...bo taka prawda przez niego się denerwujesz

Małgosia i dobrze że dałaś mu wybierać niech się cieszy

dobrze określiłaś te rozmiary i miesiące ale tak naprawdę wszystko zależy od firmy czasami rozmiar 68 wygląda podobnie jak 80
Stary 2009-02-25, 14:40   #851
Aguśkaa83
Zakorzenienie

magducha tak wyjscie z domu wymaga juz tego zeby troszke sie do ladu doprowadzic a to juz poprawia nastroj

Rozaliontka bardzo dobrze zrobilas ze zadzwonilas, a za darmo niestety nie ma nic, ale zgadzam sie z esti powiedz tżtowi ze doprowadzil do tego, niech troszke zwolni a trzymam kciuki zeby u lekarza bylo wszystko ok.

poiglot masakra to o czym piszesz jestem w szoku...jakie beznadziejne prawo tam jest
SZYMONEK

Stary 2009-02-25, 14:45   #852
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Kathi śliczne zdjęcia robione w domu, czy w jakimś studiu ?
?
A kochan w domku w doku robione przy fantazji mamusi , kupionemu statywowi i wspolpracy synka
U nas w studio taka przygoda 300 euro wiec ja wole te 300 na corecke i synka wydac
Cytat:
Kathi, tak właśnie podejrzewałam że to przesąd Czyli jak coś to np półrocznemu maluchowi obcinać mogę? A ten ich mały naprawdę jest taki łysawy że ja bym wolała go na zero ściąć to może by mu włoski zgęstniały...A z tą pępowiną to jak jest, bo mnie to strasznie nurtuje
Jesli masz ochote to tak tyle ze wloski sa rzadkie i sieprzecieraja wiec nei wiem czy bedzie mialo to sens
Zalezy od wloskow dziecka , zobaczysz w praniu jak wyjdzie

Malgosia wozek tylko go brac naprawde atrakcyjna cena

Esti ma racje czasem rozmian 68 jak 80 a czasem 80 jak 60 zalezy od firmy

Rozalinotka ja za kazdym razem jak cos sie dzieje to po przyjsciu z wizyty moiwe ze to miedzy innymi przez zszarpane nerwy i nie mam wyrzutow bo taka prawda co sie nie dzieje nasi panowie sie do tego dokladaja

Laseczki to wy kupujecie plyny do kapieli??? Kurcze u nas kaza tylko w samej cieplej wodzie myc przez pierwsze pol roku no chyba ze mega kupa jest wtedy sobie pomoc

Jestem wyczerpana pieke goloneczke dla meza ogarnelam mieszkanie po zajeciach z fotografowania hihi Maxi mi spi , ide po kawke i wracam do was

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 14:47   #853
manolita
Zakorzenienie

Trzeci raz zbieram sie do napisania tego postu.

I juz wszystko zapomniałam co chciałam npisać

Aguska - dziękuję za namiary. Śliczne rzeczy kupiłaś i naprawdę niedrogo. U mnie w sklepie wkład do pościeli kosztował od 49 zł w górę. Materac k-p-g 85-93 zł, pościele wieloelement. od 135 zł, etc.
Powiedz mi, czy mam w ogóle po co tam jechać, bo chciałam kupić akcesoria typu, szczotka, pileuchy kolorowe, gruszka, podkład ceratkowy do łózeczka, majtki i podkąłdy poporodowe, smoczki , itp.zaglądąłm na ich stronkę, próbowałam się dodzwonić, ale było zajęte i teraz nie wiem, bo my będziemy jechcać z Bytomia.

Hmmm... albo trzymam się planu i zamawiam na all.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 14:50   #854
esti1984
Wtajemniczenie

Kathi u nas myjemy w żelach do mycia chociaż na początku (przez pierwszy tydzień ) położne mówią że wystarczy woda z dodatkiem oliwki bo skóra jest wrażliwa i wysuszona
Stary 2009-02-25, 14:55   #855
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Trzeci raz zbieram sie do napisania tego postu.

I juz wszystko zapomniałam co chciałam npisać

Aguska - dziękuję za namiary. Śliczne rzeczy kupiłaś i naprawdę niedrogo. U mnie w sklepie wkład do pościeli kosztował od 49 zł w górę. Materac k-p-g 85-93 zł, pościele wieloelement. od 135 zł, etc.
Powiedz mi, czy mam w ogóle po co tam jechać, bo chciałam kupić akcesoria typu, szczotka, pileuchy kolorowe, gruszka, podkład ceratkowy do łózeczka, majtki i podkąłdy poporodowe, smoczki , itp.zaglądąłm na ich stronkę, próbowałam się dodzwonić, ale było zajęte i teraz nie wiem, bo my będziemy jechcać z Bytomia.

Hmmm... albo trzymam się planu i zamawiam na all.
Wiesz jak bedziecie jechac gdzies w poblizu to mozecie wstapic, bo to jest hurtownia wiec ceny maja nizsze...A jest tam wszystko..
Najlepiej jednak jakbys sie dodzwonila tam i popytala o te rzeczy ktore chcesz kupic, dla dzidzi maja tam wiele rzeczy ale nie wiem z jakich firm. Jak tam wczoraj bylam widzialam miedzy innymi laktator z Aventu za 185 zl to chyba normalna cena, ale pani polecala mi z lovi czy jakos tak nie cale 100 zl a podobno dobry.
Butelki, smoczki ciuszkow duzo tam jest, kocyki przerozne i te lepsze ok 50 zl kosztuja i tansze ciensze grubsze, do wyboru do koloru.
Uwazam ze oplaca sie tam jechac. Hurtownia jest do 18 chyba czynna...ciezko troszke dojechac, bo jak sie wjedzie w ulice to troszke pokrecona droga ale jak macie gps to dacie rade..
SZYMONEK

Stary 2009-02-25, 15:00   #856
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
majac swoje mieszkankie.. np wychodzac do sklepu zapominam zamykac drzwi albo zostawiam otwarte okno.. cokolwiek.. wystarczy ze ktos wejdzie do mojego domu.. pozmienia zamki.. i ja juz nie moge wejsc...
I co teraz?
wlamac sie nie moge.. do swojego domu bo to grozi kara wiezienia..
musze w takiej sytuacji zadzwonic na policje. sprawa zostanie wniesiona do sadu..
Na taka rozprawe czeka sie mniej wiecej 3-4 miesiace..
i wtedy ta sprawe wiadomo wygrywam.. bo to moj dom.. itp..
ale jednak ktos przez te miesiace w mym domu mieszka.... a ja nic nie moge zrobic..
ci ludzie maja swoja nazwe ale niestety nie podam bo zapomnialam..
popiepszone to wszystko tu hehe
wlasnie duzo ludzi bezdomnych tak robi..;P
No to akurat jest poronione

Pozostaje chyba tylko tam trzymać groźne psy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 15:00   #857
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

A my z Tż byliśmy pooglądać wózeczki i inne akcesoria dla maluszków, wózków mnustwo ale same kolumbryny prawie, X-LAndera oczywiście nie było. Ale kupiliśmy coś małemu : czapeczkę niebieską, i 2 x body z napisami : KOCHAM MOJEGO TATUSIA I CHŁOPAKI NIE PŁACZĄ. Świetne sa te body z napisami serio, Tż bardzo się ucieszył że wybrałam takie o tatusiu , a niech ma chłopina .

Kathi75 - piękna sesja, i jaka pamiątka będzie .

Aguśkaa83 - no takmyślę że to była czkaweczka bo takie równomierne podskakiwanie w brzuszku było, w równych odtępach, dzidzia tego na 100?% nie zrobiła , ale super uczuciemiał chyba tej czkawki z 7 minutek, to po mamusi tak długo pewnie bo ja potrafięmieć nawet 30 minutek.

esti1984 - no nie Esti Ty to tak jak mówiłam kiedyś, na wybieg z taką figurką, może są tam w Warszawie jakieś pokazy mody dla kobiet w ciąży więc by Cię z pewnością wybrali .

Małgosia - ja właśnie dziś ten żel z Hippa widziałam za 16zł, więc tam może się machneli w cenie, bo to nie ejst możliwe żeby tyle kosztowało.

Rozaliontka - daj nać jak po wizycie dobrze? I postaraj sie już nie wkurzać bo wiesz że dzidzia tego nie lubi .

poiglot91 - hmmm.... ale byś miała fajnie być "na swoim", i nie musiałabyśsię martwić że współlokatrorzy będą się wściekać że maluszek płacze lub że Ty po nocy się kręcisz po domku. Dobrze się zastanówcie. A te prawo to mają tam zdrowo rąbnięte. A o lekarzu to nawet lepiej się nie wypowiadać kawał ciula.

pakusia86 - więc super wiadomości, tyle wydatków wam odejdzie, wporzo ta kobitka w takim razie. Widzisz są jakies pozytywy więc i zmieszkaniem będzie dobrze, zobaczysz .
Stary 2009-02-25, 15:28   #858
mloda069
Raczkowanie

Czesc mamusieKurd e ale moj maly szkrab rozrabia od paru dni w moim brzuchu masakrajuz nie moge sie doczekac porodu jeszcze 12 tygodni;pa ja nadal niewiem co tam mam w brzuchu;pAle juz wybralam z moim facetem imona dla dzidzii jeszcze ten wozek musze sie wkoncu rozejrzec za jakims a nie mam pojecia za jakim jakiej marki i wogole

blondynkapoznan
-ja na 100% juz wiem ze przez tego wirusa bede miala cesarskie ciecie a powiedz mi czy ty juz wiesz w jakim szpitalu bedziesz rodzic??

mloda069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 16:09   #859
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Cytat:
magdusia i dobrze że coś robisz a nie siedzisz

Rozalia jejku żeby nic nie było...postrasz TŻ że przez niego musisz iść...bo taka prawda przez niego się denerwujesz

Małgosia i dobrze że dałaś mu wybierać niech się cieszy

dobrze określiłaś te rozmiary i miesiące ale tak naprawdę wszystko zależy od firmy czasami rozmiar 68 wygląda podobnie jak 80
Cytat:
magducha tak wyjscie z domu wymaga juz tego zeby troszke sie do ladu doprowadzic a to juz poprawia nastroj

Rozaliontka bardzo dobrze zrobilas ze zadzwonilas, a za darmo niestety nie ma nic, ale zgadzam sie z esti powiedz tżtowi ze doprowadzil do tego, niech troszke zwolni a trzymam kciuki zeby u lekarza bylo wszystko ok.

poiglot masakra to o czym piszesz jestem w szoku...jakie beznadziejne prawo tam jest
Cytat:
A kochan w domku w doku robione przy fantazji mamusi , kupionemu statywowi i wspolpracy synka
U nas w studio taka przygoda 300 euro wiec ja wole te 300 na corecke i synka wydac

Jesli masz ochote to tak tyle ze wloski sa rzadkie i sieprzecieraja wiec nei wiem czy bedzie mialo to sens
Zalezy od wloskow dziecka , zobaczysz w praniu jak wyjdzie

Malgosia wozek tylko go brac naprawde atrakcyjna cena

Esti ma racje czasem rozmian 68 jak 80 a czasem 80 jak 60 zalezy od firmy

Rozalinotka ja za kazdym razem jak cos sie dzieje to po przyjsciu z wizyty moiwe ze to miedzy innymi przez zszarpane nerwy i nie mam wyrzutow bo taka prawda co sie nie dzieje nasi panowie sie do tego dokladaja

Laseczki to wy kupujecie plyny do kapieli??? Kurcze u nas kaza tylko w samej cieplej wodzie myc przez pierwsze pol roku no chyba ze mega kupa jest wtedy sobie pomoc

Jestem wyczerpana pieke goloneczke dla meza ogarnelam mieszkanie po zajeciach z fotografowania hihi Maxi mi spi , ide po kawke i wracam do was
Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
A my z Tż byliśmy pooglądać wózeczki i inne akcesoria dla maluszków, wózków mnustwo ale same kolumbryny prawie, X-LAndera oczywiście nie było. Ale kupiliśmy coś małemu : czapeczkę niebieską, i 2 x body z napisami : KOCHAM MOJEGO TATUSIA I CHŁOPAKI NIE PŁACZĄ. Świetne sa te body z napisami serio, Tż bardzo się ucieszył że wybrałam takie o tatusiu , a niech ma chłopina .

Kathi75 - piękna sesja, i jaka pamiątka będzie .

Aguśkaa83 - no takmyślę że to była czkaweczka bo takie równomierne podskakiwanie w brzuszku było, w równych odtępach, dzidzia tego na 100?% nie zrobiła , ale super uczuciemiał chyba tej czkawki z 7 minutek, to po mamusi tak długo pewnie bo ja potrafięmieć nawet 30 minutek.

esti1984 - no nie Esti Ty to tak jak mówiłam kiedyś, na wybieg z taką figurką, może są tam w Warszawie jakieś pokazy mody dla kobiet w ciąży więc by Cię z pewnością wybrali .

Małgosia - ja właśnie dziś ten żel z Hippa widziałam za 16zł, więc tam może się machneli w cenie, bo to nie ejst możliwe żeby tyle kosztowało.

Rozaliontka - daj nać jak po wizycie dobrze? I postaraj sie już nie wkurzać bo wiesz że dzidzia tego nie lubi .

poiglot91 - hmmm.... ale byś miała fajnie być "na swoim", i nie musiałabyśsię martwić że współlokatrorzy będą się wściekać że maluszek płacze lub że Ty po nocy się kręcisz po domku. Dobrze się zastanówcie. A te prawo to mają tam zdrowo rąbnięte. A o lekarzu to nawet lepiej się nie wypowiadać kawał ciula.

pakusia86 - więc super wiadomości, tyle wydatków wam odejdzie, wporzo ta kobitka w takim razie. Widzisz są jakies pozytywy więc i zmieszkaniem będzie dobrze, zobaczysz .
Dzewczyny jestescie niesamuwite....naprawde,, ,takie kochane az mi sie tak bardzo milo zorbilo na serduszku.... wlasnie sie wybieram wiec trzymac kciuki...za NAS!!!!!!:jup i:
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 16:24   #860
Wtajemniczenie

Rozaliontka -
Stary 2009-02-25, 16:35   #861
Aguśkaa83
Zakorzenienie

a mi znow twardnieje brzuszek robi sie na pare minut taki na dole twardy jak kamien...a pozniej spowrotem miekki...
hmm
a przeciez biore ten Isoptin...moze to za malo...staram sie tez duzo polegiwac i nie sprzatam juz jak szalona no i z tżtem na razie jestesmy pogodzeni wiec stresu nie ma..hmm
no coz 4marca mam wizyte wiec powiem ginowi...

Rozaliontka ciekawa jestem co tam u Ciebie z tym brzusiem...mam nadzieje ze dobrze bedzie wszystko...od razu pisz jak wrocisz.

mloda069 no to bedziesz miala niespodzianke jesli chodzi o plec A jakie macie imiona?

marika to ja cos takiego z ta czkawka tez mialam ale juz dawno, tak to teraz mi brzuszek skacze w roznych miejscach czasem na raz hihhi
a te ciuszki z napisami o tatusiu super Tż Twoj pewnie dumny

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

wlasnie przeczytalam ze twardnienie brzucha to normalna sprawa jesli trwa 20-30 sekund, ze sa to skurcze Braxtona-Hicksa:
"Mogą pojawić się skurcze macicy, zazwyczaj bezbolesne, trwające 20 – 30 sekund (macica twardnieje a potem wraca do normy). Są to tzw. Skurcze Braxtona – Hicksa. Jest to całkowicie normalne."

http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie..._poczytaj.html

Wiec moze ja mam cos takiego...hmmm...
SZYMONEK

Stary 2009-02-25, 16:38   #862
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Maugoszatka, na cc lepiej się nie nastawiać za bardzo bo dziecko zawsze może się przekręcić. Junior na razie jest poprzecznie ale też nie wiem jak długo więc co prawda marzę o cesarce ale chodzę do szkoły rodzenia i nastawiam psychicznie na naturalny poród... Nie wychodzi mi to najlepiej Po wczorajszych zajęciach wiem że najbezpieczniej dla dziecka jednak leżeć główką w dół więc z tego powodu to bardzo dobrze
No pewnie bezpieczniej, dlatego się cieszę i fajnie teraz czuję jak mnie kopie po żebrach;D wcześniej tego nie było, dosłownie 3 dni temu się obróciła, nawet czułam w nocy,że coś wariuje w brzuchu;] Źle nie jest. Ja chodziłam do szkoły rodzenia ale przestałam,bo sie schizowałam po tym za bardzo, może będę kontynuowała w kwietniu(jeśli zdąże)

Rozaliontka
ja nie z Krakowa ale 2 godziny pksem od Krakowa na południe

mloda069
dlaczego nie znasz płci??

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 16:41   #863
poiglot91
Zakorzenienie

no mialabym dobrze.. musimy sie z tz zastanowic i podjac decyzje.. ja we wtrek mam spotkanie ze swoja polozna i pewnie bedziemy ukladac juz plan porodu.. dlatego czytam itp o tych pozycjach znieczuleniach itp..
i juz wiem jakbym chciala
(chyba)..
chcialabym sprobowac rodzic w wodzie.. wtedy podaja tylko gaz jako znieczulenie.. ale gaz jest bezpieczny zarowno dla mnie jak i dla dziecka dlatego zdecydowalam sie na to znieczulenie...
jesli chodzi o ten zastrzyk w kregoslup to boje sie go.. i chcialabym go uniknac.. ale wiadomo ze moze byc tak ze nie bede mogla wytrzymac zbolu i sobie go zazycze.. ale to bedzie ostatecznosc..
nacinana byc nie chce..
no chyba ze w razie potrzeby,ostatecznosci...
chce miec tlumacza
ii

dalej nie wiem

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-25 o 16:46
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 16:50   #864
Kathi75
Zakorzenienie

poiglot to super ze w wodzie podaja gaz u nas nic nie podaja kurde a jak ci pomyla gazy i rozweselajacy zapodadza?? Besziesz ze smiechem na ustach rodzila hihihihi

U mnie plan jest jeden isc do szpitala urodzic szybko i szybko wyjsc do domku

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:04   #865
Wtajemniczenie

Kathi - ja słyszałam że ten gaz działa tak trochę rozweselająco. U nas się na niego mówi : "Głupi Jaś"

Moja koleżanka z dzieciństwa dziś w nocy urodziła drugiego synka. Mały Waży nieco ponad 2800 gram i ma 50 cm....

Mnie tez twardnieje jak posiedzę za długo. A że piszę pracę to siedzę....
Stary 2009-02-25, 17:07   #866
poiglot91
Zakorzenienie

wiecie co wyczytalam przed chwilka.. ze jak dziecko nie rusza sie 2 godziny to znaczy ze cos nie tak:O
Stary 2009-02-25, 17:09   #867
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
a mi wystarczy, że ją usłyszę
Uśmiałam się z tych Waszych Teściowych.

Ja na swoją narzekać nie mogę. Są dni, że lepiej, żeby nie odzywała się, ale to rzadkość. Mamy zupełnie inne gusta, poglądy, jej porady czasem są dla mnie zupełnie z kosmosu, ale na ogół jest bardzo fajnie i zawsze mogę na Nią liczyć.

Jak mnie zdenerwuje to zawsze sobie myślę, gdyby nie Ona to nie miałabym mojego kochanego Męża Więc mam za co być Jej wdzięczna

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Nie jestem jednak ślepa wiem, że utyły mi nogi! Wiem, że mam większy tyłek. Widzę też że cera trochę dostała po tyłku, ale jak pisałam DZIEWCZYNY DAMY RADĘ PO PORODZIE a co sprawi kłopot to ... odkładać po 100 zł na miesiąc i miesiąc dwa po porodzie do kosmetyczki czy na siłownie i będziemy laski jak nowe .
Tak samo podchodzę do tycia i rozstępów.

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
ja kilogramami się nie przejmuje bo mam na plusie tylko 6 kg dla mnie to mało ze starszym synkiem przytyłam 15 i po porodzie zaraz było 10 na minusie
a rozstępy po pierwszej ciaży na brzuchu mam chyba 100 teraz to zrobiły się juz blade i mało widoczne choć jak teraz brzuszek się naciaga to widać i nie wiem czy mam juz nowe czy to te stare no gorzej już chyba nie będzie
Ja też na plusie mam 6 kg i 88 cm w brzuchu Nawet sobie nie zdawałam sprawy, że aż tyle Rozstępów na razie brak. Kupiłam sobie inną oliwkę - Cleanic Dzidziuś i jest rewelacyjna i uwielbiam się nią smarować. Poprzednią Bambino smarowałam się jak za karę Cleanic ślicznie pachnie i lepiej się wchłania.

Bercia2000 coś z pieskiem wiadomo?

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
kiedyś któraś z Was chciała ochraniacze może za pózno już ale wklejam linka
http://www.allegro.pl/item564762560_...on_kolory.html
Jejq jakie Ty super rzeczy podajesz Już mam większość Twoich linków w ulubionych i trzebaby coś kupić, ale funduszy na razie brak Wczoraj kupiliśmy sobie nową lodówke Bosha Jest duuuuża i piękna. W poprzednim tygodniu w końcu dostaliśmy przedpokój i zabudowaliśmy wnęki i już w tym miesiącu koniec wydatków.

Cytat:
gabriella zgadzam sie z Toba Ale ja troszke ze tak powiem zawiodlam sie na ciazy, w pewnym sensie tylko...bo akurat slyszalam ze jest to najcudowniejszy okres w zyciu ze kobieta czuje sie wspaniale....a ja tymczasem od samego poczatku bardzo trudno ja znosze, zaczynajac od mdlosci, strasznej sennosci, placzliwosci nerwowosci, wielu problemow zdrowotnych
A ja właśnie czekałam na jakieś mdłości, bóle itp. byłam przygotowana na najgorsze a tu najcudowniejszy okres w moim życiu Mdłości miałam może z 5 razy. Żadnych smaków, jakiejś wrażliwości na zapachy itp. Ja mam teraz w ciąży piękną nieskazitelną cere Żeby mi już taka pozotała. Skóra jak jedwab normalnie. Włosy się nie prztłuszczają.

Cytat:
Narobilam 100 zdjec i jedno bardziej mi sie podoba od drugiego wiec nie obrazcie sie jak bede wys zarzucac teraz swoimi fotkami
Super Syneczek przesłodki

Cytat:
wklejam 2 zdjęcia z przymiarki kostiumu bo mam ochotę wybrać się na basen
Śliczna figurka, śliczny strój i brzuszek

Ja dziś byłam u gin. Moja szyjka w tym samym stanie co ostatnio Nie pogorszyło się czyli dobrze Za 2 tyg. znowu do kontroli. Dostałam globulki i żelazo do picia.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 17:22   #868
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
wiecie co wyczytalam przed chwilka.. ze jak dziecko nie rusza sie 2 godziny to znaczy ze cos nie tak:O
e to już chyba przesada, przecież może spać 2 h ;/

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:22   #869
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Małgosia wyczytalam wlasnie gdzies ze jesli twardnieje czesciej niz 6 razy na dobe, to moze powodowac porod przedwczesny...

poiglot hmm ... ale jak juz sie liczy ruchy plodu tak??

Seona zle przechodze ciaze ale sa tez i plusy Skore na poczatku mialam nie fajna ale teraz piekna, od II trymestru jak aksamit strasznie mi sie to podobalo No i wlosy tez mam duzo lepsze tzn lepiej sie ukladaja A wrazliwosc na zapachy mialam okropna, lodowka fe kuchnia be perfumy ulubione do tej pory nie moge ich wachac dalam mamie hehe, lakiery do wlosow feee
Dobrze ze u gina wszystko ok! A ile ma Twoja szyjka??
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-02-25 o 17:23
Stary 2009-02-25, 17:25   #870
poiglot91
Zakorzenienie

no wlasnie..;/ przesadzaja..

mi siedzidzius czasem nie rusza i 4 godziny i jakos nie panikuje...:c ool:dajcie spokoj;/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości