OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-25, 15:01   #2491
Paula Szyszka
Zadomowienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

scorpionec biedna Igusia wiesz co a może jak obcinałaś jej paznokietek to za krótko albo gdzieś zadrapałaś nożyczkami moja teściowa opowiadała mi że jak mój mąż właśnie był malutki to źle musiała mu obciąć paznokcia i zrobił się tzw zastrzał dostała się jakaś bakteria ale mówiła że dostała specjalne maści i szybko przeszło a teraz nawet śladu nie ma

Petitka4 nie martw się może malutka nie ma ochoty leżakowac na brzuszku a na wszystko przyjdzie czas każde dziecko lubi co innego zresztą podnosi główkę ładnie w kąpieli więc napewno wszytko jest dobrze koniecznie dodaj zdjęcia do swojego albumu

ale zemnie gapa nie widziałam że już dodałaś zdjęcia! Amelka jest cudna a ten uśmiech mnie dosłownie powalił !!!!!!!!

Edytowane przez Paula Szyszka
Czas edycji: 2009-02-25 o 15:04
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 15:28   #2492
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Dzięki Paula Usmiecha się cudownie
Może rzeczywiście masz raje z tym podnoszeniem głowki. Zapytam jednak lekarza na wszelki wypadek

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 16:38   #2493
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

hej mamusie
u nas sie cos dzieje,nie wiem co,mlody sie obudzil o 3 i zazadal mleczka ,potem o 7,pomijam noc,bo byl bardzo niespokojny,sie nie wyspalam,bo latalam do lozeczka dawac smoka.Wiem ze niektore dzieci jak sa gotowe na sloiczki to sie w nocy budza i ogolnie sa glodniejsze,ale dopiero za 2 tyg planje dac pierwsza lyzke,ech zobaczymy tej nocy jak moj glodomorek bedzie spal

scorpionec mam ogromniasta prosbe,czy moglabys jeszcze raz wkleic ulotke od naglych przypadkow? nie pamietam na ktore stronce to jest,chyba ze pamioetasz stronke.Mlody sie dzis przykrztusil,piszczalz 15 minut a potem slinka poleciala nie tam gdzie trza,i w sumie szybko zareagowalam itp ale sie i przestraszylam,wole wiedziec czy dobrze robilam klepiac go po pleckach w bekajacej pozycji,niby pomoglo ale..

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:08   #2494
katakumba
Zakorzenienie

czesc kobiety
scorpionec zyczysz mi matkowania rok po roku? boze chyba bym sie wykonczyla...

oho i nic nie napisze bo mloda trzeszczy

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:49   #2495
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

lisey tu masz link do posta z pierwsza pomoca... ja jak mala sie mlekiem zaksztusi to klepie ja po plecakach dlonia zlozona w łódeczkę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1493

JaGaaaa dopiero zauważyłam pytanie.. ja malamyje plynem hippa takim z pompka..i jak myje ja w wannience to spłukuje ale razem jak bylysmy w wannie to nie splukiwalam wyjątkowo

katakumba nawet nie próbuje sy wyobrazic ciązy teraz i kolejnego dziecka jesienia chyba bym na zakretach nie wyrabiala..mimo iz Iga wyjątkowo pogodne i bezproblemowe dziecko to i tak non stop jest co robić..

tz zalatwil dzis chrzciny... i my mamy iść do spowiedzi w@#$%^& mnie to.. bo przecież to malej chrzciny nie moje.. i jeszcze karteczke z podpisem ksiedza jak gówniara z podstawówki musze doręczyć
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 18:05   #2496
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
hej mamusie
u nas sie cos dzieje,nie wiem co,mlody sie obudzil o 3 i zazadal mleczka ,potem o 7,pomijam noc,bo byl bardzo niespokojny,sie nie wyspalam,bo latalam do lozeczka dawac smoka.Wiem ze niektore dzieci jak sa gotowe na sloiczki to sie w nocy budza i ogolnie sa glodniejsze,ale dopiero za 2 tyg planje dac pierwsza lyzke,ech zobaczymy tej nocy jak moj glodomorek bedzie spal

scorpionec mam ogromniasta prosbe,czy moglabys jeszcze raz wkleic ulotke od naglych przypadkow? nie pamietam na ktore stronce to jest,chyba ze pamioetasz stronke.Mlody sie dzis przykrztusil,piszczalz 15 minut a potem slinka poleciala nie tam gdzie trza,i w sumie szybko zareagowalam itp ale sie i przestraszylam,wole wiedziec czy dobrze robilam klepiac go po pleckach w bekajacej pozycji,niby pomoglo ale..
Lisey- wspolczuje. Moge sobie tylko wyobrazic co czulas. Mnie serce zamiera jak mlodzian sie zakrztusi przy ssaniu piersi

Katakumba, Scorpionec- mnie oststnio tz kazal tescik zrobic, bo podobno znow hormony mna zawladnely Poki co jeszcze nie zrobilam
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 18:25   #2497
edyta0131
Raczkowanie

Cześć Mamuśki

Ja mam za sobą długi i wyczerpujacy dzień. Rano pojechałam do lekarza z małą, bo w nocy coś mi kaszlała (kilka dni temu też pokasływała, ale myślałam, że się zachłysnęła śliną) i ma katarek. Jak ciągnie cyca, to się denerwuje, bo nie może oddychać, bo tak jej świszczy w nosku. Lekarka powiedziała, że to nic poważnego. Troszkę ma zaróżowione gardłko i przepisała nam eurespal i mam wiecej wody morskiej psikać.
No i ja dziś byłam u lekarza. Ale u dentysty Zauważyłam, że coś się złego dzieje z moimi jedynkami, więc pojechałam w te pedy. Tak się nacierpiałam, że hej. Wolę chyba do ginekologa chodzić- nawet codziennie! Ale już mam spokój na dłuższy czas
Tak strasznie boli mnie dzisiaj kręgosłup w okolicy lędźwiowej, ze nawet nie mam siły małej nosić. Tzn boję się bardzo, żebym jej nie upuściła. Tżta dziś nie ma na noc, więc kąpać będzie babcia. Ciekawa jak jej to wyjdzie, po 30 latach

Lisey dziekuję Ci za podanie strony do zdjęć. Udało mi się powklejać 60 fotek do aukcji

Scorpionec- a Tobie dziękuję za ten link z pierwszą pomocą, bo właśnie miałam Cię prosić o ponowne wklejenie

Gosiaczek dziękuję za zdjęcie Ja mam karuzelę w połowie łóżeczka, bo pół zajmuje mi przewijak, którego nie ściągam narazie, bo mała śpi w kołysce. Tzn wczoraj wziełam ją do niej, bo tak mi się wieczorem strasznie rozpłakała, że aż sina była I tak marudziła ponad godzinę nie mam pojęcia co jej było. Nawet cyca wcale nie chciała. Mam nadzieję, że już nie bedzie tak strasznie płakać, bo wtedy mi się serce kraja, bo nie wiem jak jej pomóc
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 19:06   #2498
katakumba
Zakorzenienie

uh, mloda na macie to ja wam moge napisac cos

tzn, tyle wam napisze ze wstepnie jestem umowiona na 1 kwietnia (co za data) na montaz spierali. jak mi okres nie wypadnie akurat pierwszego to musze 3 tyg wczesniej przestac uprawiac seks, zeby nie bylo podejrzenia ciazy. no pieknie

a jak pojechalam dzis na wymaz, to tz zostal z mala. i dostaje sms czy dlugo jeszcze bo maluszek dostaje wscieklizny. dzwonie i pytam - przewinales? dales pic? wszytsko na tak, a pytam sie kladles spac? no nie. to poloz. jak sie wkurzy poczekaj 5 min i idz utul, poloz ponownie. i tak az usnie rob
po 2 razie mloda zasnela sama, bez bujania, a moj tz dostal szybki instruktaz obslugi dziecka przez telefon

mloda odkryla ze fajnie jest sie majtac z pleckow na brzuszek, nawrt raczeki spod siebie juz sobie wyciaga sama

ale nadal nie chwyta zabawek

kobiety butelkowe w polsce - co mowia pediatrzy o rozszerzaniu diety? np kleik czy ryz? bo tu w uk to mi mowia zebym do 6 miesiaca jechala na mleku. ale mam wrazenie ze polka glodna chodzi coraz bardziej, jakies kaszki bym jej zaserwowala, za 2 tyg bedzie miala 4 miaisce, to bym poczekala jeszcze ten miesiac a pozniej hop, cos lepszego niz ta flaszka z mlekiem

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-02-25, 19:28   #2499
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
hej mamusie

dzisiejszej nocy Karola tez sie budzila - az 3 razy
no i nie tylko ona, szwagierki maluch tez dzis w nocy wojowal - o 4 chcial wstawac i sie bawic
nie wiem jakies fluidy sobie wysylaja czy co
bo czesto budza sie o tej samej porze

a jak Karolina sie zakrztusi to oklepuje jej plecki dlonia zlozona w lodeczke ,ale ukladam ja sobie na kolanach glowka nizej - bo jak jest wyzej to oklepywanie moze spowodowac ze to co wlecialo nie w ta dziure zamiast wyleciec bedzie jeszcze glebiej wpadac

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
tz zalatwil dzis chrzciny... i my mamy iść do spowiedzi w@#$%^& mnie to.. bo przecież to malej chrzciny nie moje.. i jeszcze karteczke z podpisem ksiedza jak gówniara z podstawówki musze doręczyć
u nas tez karteczki obowiazkowe
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:50   #2500
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
choliwka dopiero teraz sobie uswiadomilam jak to napisalam,piszczal z radochy mi chodzilo a potem sie przykrztusiil,sorki kobitki,nieporozumienie,a le tak to jest jaks ie pisze z mlodym na raczce wybaczcie

edyta nie ma za co,polecam sie na przyszlosc

scorpionec wilekie dzieki
u nas tez prawdopodobnie trzeba miec kartke,nie wiem bo tesciowka nie byla jeszcze pytac

skylie dzieki za troske kochanaja w sumie nie jestem panikara i zazwyczaj umiem poradzic sobie ale z doroslymi,a z dziecmi wiadomo inaczej trzeba,i tej wiedzy mi brakuje wlasnie,musze sie oksztalcic

katakumba aliyah wczoraj wklejala link na stronke hippa zdaje sie,tam sa fajne wytyczne,i pisza ze od 17 tyg mozna zaczac

niobe no wlasnie,moja polka sasiadka z 6 miesiecznym bobasem mowila ze jej Iwo tez nie spal dobrze,rzeczywiscie te dzieciaczki to chyba sobie cos wysylaja,a powiedz jak oczko Karoli? przeszllo juz?co okulista powiedzial?

moj mlody juz spi,kapiel,flacha i nie ma chlopaka,dzis skubaniec prawie sie na brzuchola przewrocil,gimnastyki mu sie zachcialo
czy wasze pociechy tez sie wyrywaja do siedzania tak czesto? jak sobie sadzam mlodego tak jakby na kolanach,pollezac to wstaje i chce isc,nie wiadomo gdzie

Fasolinka
Stary 2009-02-25, 20:58   #2501
katakumba
Zakorzenienie

oh lisey, moja az sie czerwona robi tak sie do siadania bierze. a jak sie wkurza jak ja glowa sciagnie na dol... dlatego my ja sobie sadzamy na kolanach czasem, uwielbia

nowe zdjecia w album chce wklejac, ide bo sie nie zabiore

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 21:06   #2502
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
oh lisey, moja az sie czerwona robi tak sie do siadania bierze. a jak sie wkurza jak ja glowa sciagnie na dol... dlatego my ja sobie sadzamy na kolanach czasem, uwielbia

nowe zdjecia w album chce wklejac, ide bo sie nie zabiore

to tak jak moj,i krzyczy zdenerwowany na swoje niewygimnasykowane cialko,chce biedulak za szybko dorastac,nie wie co czyni

ide se poczytam blogi,mam zaleglosci choliwka,znow mi sie dostanie,ja sie rozleniwilam i zostawilam linki dla dziewczyn na jednej z fotek

Fasolinka
Stary 2009-02-25, 21:45   #2503
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JaGaaaa Pokaż wiadomość
Wiecie co? Mojemu dziecku chyba idą ząbki!!!

Marudny jest, coś mu dolega wyraźnie, żre co popadnie...no i ma takie zgrubiałe bardzo dziąsło w miejscu górnego kła...

A On dopiero w niedziele skończy 3 miesiące Możliwe to?
JaGaaa, no niestety mozliwe. Mojej tez ida, ale ona ma juz 4 miesiace

Cytat:
i znowu temat szczepionkowy.. dobrze ze wiekszość naszych maluchów je dobrze znosi... my za dwa tyg mamy ostatnia serie i potem dopiero jak mala rok skończy.. a i teraz juz lepiej bo rota sie skończyla(bralismy dwu dawkowa) więc teraz "tylko" 6w1 i pneumokoki..

mojej malej palec wskazujący spuchł i przy paznokciu czerwony sie zrobił i coś sie saczy lekarz kazal rivanolem okladać..wiec opatrunki jej robie i szcelnie plastrem zaklejam by sie nie najadla tego.. ciekawe od czego to sie zrobilo?
U nas juz po szczepionkach. I dobrze, jak to pielegniarka stwierdzila - mamusia bardziej to przezywa niz dziecko . Racje miala...

Skorpioniec moja mala jak wyszlysmy ze szpitala cyca ssac nie chciala, ale kciuka to do krwi sobie zassala. Tak mi sie skojarzylo. Moze Iga ma to od tego zabkowania, maluchy niesamowicie mocno gryza i ssaja paluszki i piastki cale. Mi sie wydaje, ze to moze byc to. Serio.

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Poszłam wczoraj za Twoją radą i położyłam małą u siebie na brzuszku i nawet jej się to podobało ale na koniec jej się ulało i byłam w mleku cała

Poza tym nie wiem co mam myśleć. Kiedy trzymam ją w pionie pleckami do siebie za nic nie chce leżeć na ramieniu tylko wygina się do przodu i prostuje plecki.W wannie jak pływamy na brzuszku to też głowa wysoko. Tak samo jak leży. Podciąga się do siedzenia. I jak ma wysoko podusie pod główką to parę razu udało jej się dźwignąć do siadu. Uff za dwa tygdnie wizyta u lekarza na szczepieniach to wtedy się o wszystko wypytam.
Petitko Twoj Maluszek jeszcze ma czas na trzymanie glowki, nie martw sie. Dawaj jej duzo sposobnosci do cwiczen, zobaczysz, ze kilka dni minie i bedzie ladnie glowke trzymala.

Cytat:
tzn, tyle wam napisze ze wstepnie jestem umowiona na 1 kwietnia (co za data) na montaz spierali. jak mi okres nie wypadnie akurat pierwszego to musze 3 tyg wczesniej przestac uprawiac seks, zeby nie bylo podejrzenia ciazy. no pieknie
U mnie nie bylo takich wskazan. A jaka sobie montujesz? Mirene?

Cytat:
mloda odkryla ze fajnie jest sie majtac z pleckow na brzuszek, nawrt raczeki spod siebie juz sobie wyciaga sama
A Olimpia dzis pierwszy raz sama przewroicila sie na boczek! Dzielna dzidzia. I ciesze sie bo odrywa juz pewnie cala pupke jak lezy na macie i "jezdzi na rowerku".

Cytat:
kobiety butelkowe w polsce - co mowia pediatrzy o rozszerzaniu diety? np kleik czy ryz? bo tu w uk to mi mowia zebym do 6 miesiaca jechala na mleku. ale mam wrazenie ze polka glodna chodzi coraz bardziej, jakies kaszki bym jej zaserwowala, za 2 tyg bedzie miala 4 miaisce, to bym poczekala jeszcze ten miesiac a pozniej hop, cos lepszego niz ta flaszka z mlekiem
Katakumba, ryzyk na mleku na pierwszy rzut. Moja skonczyla juz 4 miesiace i jutro zaczynamy pokarmy stale od ryzyku wlasnie. Mozna wlasnie od 17-tego tygodnia najwczesniej (moja ma troszke wiecej). Zalecaja od 20-tego, ale ja nie czekam bo moje dziecie jak nas widzi przy obiedzie to mu oczy z orbit wychodza...
A od 6-tego miesiaca to cyckowe dzieci. Te karmione modyfikowanym od min. 4-tego (17 tygodni). Jak chcesz dluzej poczekac to max do 20-tego.

Cytat:
katakumba aliyah wczoraj wklejala link na stronke hippa zdaje sie,tam sa fajne wytyczne,i pisza ze od 17 tyg mozna zaczac

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-02-25 o 21:48 Powód: Literowka
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 06:56   #2504
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
niobe no wlasnie,moja polka sasiadka z 6 miesiecznym bobasem mowila ze jej Iwo tez nie spal dobrze,rzeczywiscie te dzieciaczki to chyba sobie cos wysylaja,a powiedz jak oczko Karoli? przeszllo juz?co okulista powiedzial?
oczko nadal lzwawi chociaz jak na rzie nie ropieje
caly czas masuje i przemywam rumiankiem lub szalwia
musze sie wybrac do okulisty jeszcz raz, chcoiaz sie boje, ze da skierowanie na to przekluwanie...
Stary 2009-02-26, 07:28   #2505
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Skorpioniec moja mala jak wyszlysmy ze szpitala cyca ssac nie chciala, ale kciuka to do krwi sobie zassala. Tak mi sie skojarzylo. Moze Iga ma to od tego zabkowania, maluchy niesamowicie mocno gryza i ssaja paluszki i piastki cale. Mi sie wydaje, ze to moze byc to. Serio.

jak zobaczyłam ten paluszek to pierwsze co to se tak pomyślałam...ale nikt mi nie wierzy.. bo paznokietki byly obcinane ze trzy dni przed zaczerwienieniem...

teraz to bez znaczenia w sumie byle jak najszybciej sie zagoiło..

a u was juz 3 dawki szczepionek poszly?? szybko jakoś.. chyba ze w angli jakies inne sa?
bo te co my dajemy to min po 6 tyg zycia pierwsza i potem co 6 tyg kolejne dawki
tak piszecie o tym siadaniu.. moja tez za wszelka cene chce sie dźwignąć trenuje calymi dniami zawzięcie.. ostanio sie z niej uśmieliśmy bo spala w leżaczku i jeszcze za nim oczy otworzyla to zaczela sie podnosić.. to samo jak ja klade do cycka (coraz trudniej mi ja przystawiac o na kolanach mi sie nie mieści)

jak lezala na kocyku to przytrzymala jej nóżk to odrazu jej latwiej bylo i wyzej sie jej dźwignąć..cieszyla sie strasznie
Stary 2009-02-26, 07:36   #2506
Paula Szyszka
Zadomowienie

niobe7 jakoczko Karoli nie ropieje to może nie trzeba będzie nic robić i samo przejdzie mam taką nadzieję

aaliyah fajnie że już po szczepieniach jesteście ja strasznie zawsze przeżywam te szczepionki ehhhhhhh a mały tak mi po ostatniejpłakał i musiałam mu dawać środek przeciwbólowy dopiero przeszło a tu kolejna szczepionka w przyszłym tygodniu

edyta0131 zdrówka dla malutkiej

ooo mój alarm właśnie wstaje ehehe i mnie woła więc idę
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 07:56   #2507
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
a u was juz 3 dawki szczepionek poszly?? szybko jakoś.. chyba ze w angli jakies inne sa?
bo te co my dajemy to min po 6 tyg zycia pierwsza i potem co 6 tyg kolejne dawki
Skorpioniec u nas szczepienia sa w 8, 12 i 16-tym tygodniu. A przeciw gruzlicy mielismy w 6-tym.

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
aaliyah fajnie że już po szczepieniach jesteście ja strasznie zawsze przeżywam te szczepionki ehhhhhhh a mały tak mi po ostatniejpłakał i musiałam mu dawać środek przeciwbólowy dopiero przeszło a tu kolejna szczepionka w przyszłym tygodniu
Biedne te dzieciaczki, od malego juz klute juz musza byc.

No ale to przeciez dla ich dobra.
Stary 2009-02-26, 08:04   #2508
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
niobe7 jakoczko Karoli nie ropieje to może nie trzeba będzie nic robić i samo przejdzie mam taką nadzieję

edyta0131 zdrówka dla malutkiej

ooo mój alarm właśnie wstaje ehehe i mnie woła więc idę
Paula a który raz bedziesz teraz szczepic?? (domyślam się, ż drugi ) Bo miedzy naszymi chłopakami jest chyba 4 dni różnicy a my drugą dawkę podaliśmy tydzień temu - zaraz po skończeniu 12 tygodnia. A szczepisz na rota i pneumokoki??
Stary 2009-02-26, 10:51   #2509
katakumba
Zakorzenienie

dzien dobry

moje dziecie spi, ale zanim poszla spac to zdolalam ja skrzywdzic
obcinalam jej paznokietki, lezala, ogladal tv, nagle sie poruszyla i deko jej paluszek przycielam... skoro poszla spac od razu to moze ja tak nie boli, ale teraz musze uwazac zeby jakies tam paskudztwo nie wlazlo. eh...

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 11:24   #2510
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

obcinalam jej paznokietki, lezala, ogladal tv, nagle sie poruszyla i deko jej paluszek przycielam... skoro poszla spac od razu to moze ja tak nie boli, ale teraz musze uwazac zeby jakies tam paskudztwo nie wlazlo. eh...
Dzien Dobry.

Biedna Pola. Ale do wesela sie zagoi.

Ja mam nozyczki do paznokci dla Olimpii zakonczone na kwadratowo i zaciac sie nie da. Obcinasz Poli "doroslymi" nozyczkami?
Stary 2009-02-26, 11:30   #2511
katakumba
Zakorzenienie

obcinalam dzis akurat obcinaczem dla dzieci - chcialam szybko, nzoyczki mialam w drugim pokoju. i teraz moje dzieci skrzeczy jak je dotknac w kciuka

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-02-26, 11:30   #2512
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry

jak zdezynfekowalas to powinno byc ok
w koncu dzieci tez same sie zadrapuja
ja zawsze jak obcinm paznokietki to mam czarne wizje, ze cos jej zrobie, a obcinam nozyczkami zaokraglonymi na koncach

mam pytanie do mam ktore czytaly o jakis alergiach dzieci - moze scorpioniec, bo Ty duzo wiesz

Karoli wczoraj podalam troche kaszki o smaku bananowym i chyba jej nie pasuje, bo dostala takie krosteczki na glowce i troche na szyjce.
Jak wczesniej podawalm, marchewke, potem jabluszko, potem marchewke z jabluszkiem i bylo dobrze.
Czy ja teraz powinnam odstawic wszytsko na jakis czas i karmic ja tylko piersia czy moze tylko ta kaszke?
Dodam, ze nie jadlam nic czego nie jadlam juz wczesniej, wiec to raczej nie przez moja diete.
Stary 2009-02-26, 11:32   #2513
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
obcinalam dzis akurat obcinaczem dla dzieci - chcialam szybko, nzoyczki mialam w drugim pokoju. i teraz moje dzieci skrzeczy jak je dotknac w kciuka
Aaa, takie obcinaczki tez mam w komplecie, ale sie tego boje uzywac.

EDIT: Niobe podobno banany moga uczulac. Dzieci je lubia, ale zdarzaja sie po nich alergie. Ja bym odstawila tylka ta kaszke.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-02-26 o 11:33 Powód: Dopisek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 11:35   #2514
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Aaa, takie obcinaczki tez mam w komplecie, ale sie tego boje uzywac.
ja tez
piewrszy raz za obcinanie zabralam sie nimi to myslalam, ze caly paluszek obetne i poszulkalam nozyczek
Cytat:
EDIT: Niobe podobno banany moga uczulac. Dzieci je lubia, ale zdarzaja sie po nich alergie. Ja bym odstawila tylka ta kaszke.
dzieki za odp
a jak myslisz, jak teraz uczulilo to pozniej tez bedzie na to uczulona czy za jakis czas - nie wiem za jaki czy miesiac czy wiecej - sprobowac jej jeszcze dac?
Stary 2009-02-26, 11:41   #2515
katakumba
Zakorzenienie

no to musze isc do apteki zeby dali mi cos na dezynfekcje bo ni mom

i powracam do nozyczek, ale latwiej operuje mi sie obcinaczem musze przyznac

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-02-26, 11:48   #2516
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
ja tez
piewrszy raz za obcinanie zabralam sie nimi to myslalam, ze caly paluszek obetne i poszulkalam nozyczek

dzieki za odp
a jak myslisz, jak teraz uczulilo to pozniej tez bedzie na to uczulona czy za jakis czas - nie wiem za jaki czy miesiac czy wiecej - sprobowac jej jeszcze dac?
Raczej minie Karolince ta alergia. Trudno mi powiedziec czy miesiac to wystarczajaco dlugo. Ja bym zaczekala tak do pol roczku, ale najlepiej zapytaj lekarza.

Cytat:

Stary 2009-02-26, 12:13   #2517
katakumba
Zakorzenienie

ej, czekajcie, mowicie 17 tydzien? mloda dzis ma jakos 17 tydzien. moze ja bym kupila dzis jakas kaszke, ryzek? i tak dodala jej do mleka? albo nie, poczekam jeszcze te 2 tygodnie do 4 miesica

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-02-26, 12:21   #2518
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
ej, czekajcie, mowicie 17 tydzien? mloda dzis ma jakos 17 tydzien. moze ja bym kupila dzis jakas kaszke, ryzek? i tak dodala jej do mleka? albo nie, poczekam jeszcze te 2 tygodnie do 4 miesica
Katakumba, 17 tygodni to wlasnie 4 miesiace, tak bez kilku dni.

No to za 2 tygodnie mozesz startowac z kaszkami.
Stary 2009-02-26, 12:41   #2519
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
jak zdezynfekowalas to powinno byc ok
w koncu dzieci tez same sie zadrapuja
ja zawsze jak obcinm paznokietki to mam czarne wizje, ze cos jej zrobie, a obcinam nozyczkami zaokraglonymi na koncach

mam pytanie do mam ktore czytaly o jakis alergiach dzieci - moze scorpioniec, bo Ty duzo wiesz

Karoli wczoraj podalam troche kaszki o smaku bananowym i chyba jej nie pasuje, bo dostala takie krosteczki na glowce i troche na szyjce.
Jak wczesniej podawalm, marchewke, potem jabluszko, potem marchewke z jabluszkiem i bylo dobrze.
Czy ja teraz powinnam odstawic wszytsko na jakis czas i karmic ja tylko piersia czy moze tylko ta kaszke?
Dodam, ze nie jadlam nic czego nie jadlam juz wczesniej, wiec to raczej nie przez moja diete.
banany moga uczulać mam w domu kaszke bananowa dla dzieci (ryzowo jakąś tam - jadlam te cuda na poczatku karmienia zamiast mleka) i jest od 6 miesiąca..

nie dawaj jej bananów jakiś czas a potem znów spróbuj bedziesz miala pewność..

slyszalam ze nowe rzeczy powinno sie podawac z kilku dniowymi przerwami..

tzn wprowadzasz marchew to dajesz ja 4-5 dni i obserwujesz.. potem jablko wprowadzasz np to znów je podajesz 4-5 dni i td itp..

bo podobno niektore alergie moga wyjśc po paru razach..a jak codzienie dasz cos nowego nie bedziesz wiedzial czy to cos co podalas ostanio czy to co je mala od kilku dni.. mi sie to zdaje logiczne

ja zamierzam wcześniej niz w 6 miesiącu testowac nowe rzeczy mimo iz mala tylko na cycu.. jak skończy 5,5 to bede wlaśnie ja tak przyzwyczajac i testowac po łyżeczcedwuch.. mam nadzieje ze przez te 2 tyg cos jej na tyle zasmakuje ze bede mogla posilki zaczac zastepowac.. i ograniczac tym samym cyca.. tylko nie wiem czy jakies mleko wprowadzac czy 1-2 posiłki cycowe zostawić tylko ze wtedy to do roku bedzie na cycu wisiec a ja do 8 miesięcy to max chce ja karmć

Cytat:

polej wódeczka chociaż im szybciej tym lepiej bo potem bedzie jak z mojej palcem..juz prawie tydzien spuchnięty..

ja na zmiane rivanolem i woda utleniona..

ja chyba okres w końcu dostane bo brzuch mi napuchl i boli i mam akcje sprzatanie.. opróżnilam szafki w kuchni i szoruje,szoruje... chyba mi odbilo

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-02-26 o 12:43
Stary 2009-02-26, 12:44   #2520
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Dawno mnie nie bylo Szybko tylko napiszę, że jesteśmy po pierwszym szczepieniu i obyło się bez gorączki tylko Bartuś bardzo się spłakał. Przez 4 tygodnie przybrał 900 gram i urósł 4 cm. Jest cudowny, uśmiecha się i gaworzy. W przychodni stwierdziły, że niezbyt często się zdarza żeby tak małe dziecko było tak kontaktowe. Z nockami raz lepiej raz gorzej, powoli się chyba wszystko normuje. Kolki odpukać minęły i mamy etap 1 kupa na 3 dni a nie 7 dziennie.
Mam pytanie: od kiedy zaczęłyście dawać soczki maluchom. Bo moja mama się upiera, że ona dawała kilka kropelek już w 2 miesiącu.

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości