|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
Alicja oj tam .... każda tu pokazuje brzuszek jak widzisz jedne martwią się tym że mają za mały a drugie że za duży
![]() ![]() sashka dobrze że humorek wrócił ![]() ![]() ![]() Aguśka ![]() pakusia oby już rozwiązał się Wam problem mieszkaniowy ![]() ![]() malutka śliczne zdobycze ![]() któraś z dziewczyn pytała o czkawkę ..... a więc u mnie to wygląda jak drgania brzuszka widoczne gołym okiem ale jeszcze bardziej odczuwalne ![]() ![]() hmm nie wiem czy jasno to wyjaśniłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale trzymamy ![]() Cytat:
![]() ad. 2 jaśniej się nie dało ![]() ![]() Zmykam spać. Do juterka i buziaczki dla wszystkich mamuś u dzidziusiów ![]()
![]() |
#903 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() fajnie że moje linki Ci się przydadza ![]() ![]() ![]() super że z szyjką okey ehh... te nasze szyjki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#904 |
Wtajemniczenie
|
no oczywiście a kogo można spotkać z rana na wizażu?
![]() mamuśki które mają już dzieci i nie dają im dłużej pospać ![]() witam Bercię i Kathi ![]() malutka też tak masz z tym pikaniem (czkawką)? Bercia szkoda że pieska nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Waga sienie przejmuj popratzr na moje zdjecia z sesji slonik tez moze wygladac slicznie i sexi a do wagi to ja sie nei przyznaje mam juz 13 na plusie , brzusio jak GAbi 109 cm i juz szafa graq zycie jest piekne bo coreczka sliczna i zdrowa a waga , wage sie wyrzuci ;9 jak po porodzie draznic bedzie hihihihi Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Najlepiej moj Maly bierze sukieneczi o mowi zobacz mama dla siostrzyczki no kup ![]() Dziekuje za komplemenciki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Te drgana sa tez bardzo regularne i inne zdecydowanie niz ruchy dziecka . Taki masazyk od srodka ![]() sashka fanjnie ze juz nie masz bakterii oby tak dalej ![]() malutka fajniusie zakupki pakusia trzymam kciuki za mieszkanko oby to byl juz koniec problemow Bercia szkoda z pieska nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-02-26 o 07:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Wtajemniczenie
|
anulka proszę Cię napisz co u Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
a ja Wam powiem, że ja się bardzo bardzo bałam porodu itp. w sensie, że było na niego za szybko (dzidzia nie była rozwinięta) i miałam takiego stracha przed porodem
a teraz kiedy już prawie 37 tc to już cały strach mija powoli jakoś teraz wiem, że jakby nie było i coby nie było moja dzidzia poradzi sobie bez inkubatora itp. teraz już po prostu czekam na poród ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Rozeznanie
|
no hejka
bardzo dawno nie pisałam, więć skrobnę parę zdań co tam u nas ![]() leci nam 24 tydzień ciąży, dzidziuś rozwija się prawidłowo, ale nadal nie wiemy kto kryje się w brzuszkubyliśmy w 17 lutego na USG 4D ale maluszek pokazał nam plecki może jeszcze pojedziemy w 30 tygodniu, u mojego gina raczej nie prędko się dowiemy o płci naszego dziecka, bo sprzęcior ma nienajlepszy pomalutku też kompletujemy wyprawkę dla kruszynki, kupiliśmy wózek Quinny Speedi SX w kolorze Fudge został jeszcze fotelik póki co chodzę narazie do pracy, czuję się w miarę jeszcze, w domku siedzieć to wiadomo monotonnie trochę formę trzymam jakoś, troszkę mi się rozstępy robiły na cysiak, ale smaruję dzień w dzień Foliacti narazie przystopowały, przytyłam z 66 do 71 kg to chyba na tyle a teraz mykam do Was mamuśki ![]()
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
esti ![]() etatowe mamuśki rządzą ![]()
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poiglot, noo z tym zasiedlaniem cudzych mieszkań to mi się już nie podoba ![]() ![]() Małgosia, no tak u mnie też fotelik kupuje się osobno. Ale cena jest atrakcyjna ![]() ![]() ![]() Aguśka, skurcze Braxtona mogą pojawiać się nawet do 10-12 razy dziennie i to jest naturalne. Mój gin mówił o 10 a w szpitalu o 12. Nie powinno to powodować niczego złego. Ja miałam jeszcze czestsze i dłuższe twardnienia przez kilka dni i potem brałam ciągle tą nieszczęsną nospę. Teraz biorę tylko rano buscopan i twardnieje czasem ale raczej na krótko i nie przekraczam normy. U mnie wystarczyło że trochę pochodziłam i już się zaczynało. Też mam wizytę 4 marca ![]() ![]() Sashka, to super że nie masz bakterii ![]() ![]() ![]() Pakusia, trzymam kciuki za mieszkania, teraz już musi Wam się udać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |||||
Zakorzenienie
|
Widzę Anulke Anulkę na wątku
![]() ![]() Cytat:
Ktoś wcześniej pytał, jak często lekarze robią usg. Mi robiła co miesiąc jak chodziłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ja mam takie pytania ![]() ![]() ![]() - jak się zamraża pokarm? Czy dobrze myślę? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - czy po porodzie idzie się kąpać? ![]() ![]() ![]() - w szpitalu spędza się ok. 2-3 dni. To przez ten czas kto myje Dziecko? Mam wstawać i iść kąpać gdzieś dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-02-26 o 08:05 Powód: dopisek |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Witam Was kochane
![]() No tak na forum wszystkie te ktore spac nie moga ![]() Ja na razie korzystam i spie ile wlezie ![]() pakusiu trzymam mocno kciuki za oba mieszkanka i bardzo sie ciesze ![]() ![]() malutka piekne ubranka ![]() esti ja pytalam o czkawke dzieki za wyjasnienie ![]() Bercia ![]() ![]() Kathi masz racje zeby za duzo nie czytac ale jak cos sie nowego dowiaduje o sobie, to zaraz z ciekawosci czytam ![]() ![]() gabriella i my czekamy tez to nam poopowiadasz ![]() ![]()
#913 |
Zadomowienie
|
hej
![]() nie pisalam strasznie dlugo, ale w pracy urwanie, no ale na szczescie pracuje tylko do konca tego tyg i od poczatku marca bede na L4 no i bede miec wiecej czasu na wizaz ![]() ![]() wspominalyscie cos, ze w ok 30 tyg dziecko powinno sie ruszac co 2-4 godz, szczerze mowiac moja Majcia to leniuszek, w ciagu dnia daje tylko delikatnie o sobie znac, szaleje za to ok 21-22, czy mam sie martwic tymi rzadkimi ruchami w ciagu dnia?
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
![]() U nas w porządeczku. Leżymy sobie i się nudzimy ![]() Zdrówko dopisuje, wyniki w porządku, maluszki rosną. Już prawie marzec, pocieszam się, że jak przebrnę przez marzec to już tylko kilka dni kwietnia i zobaczę moje dzidziolki ![]() Nie odzywałam się, bo strasznie wolno komp mi chodził przez kilka dni (ale już jest OK). Pozdrawiam Was ciepło, czasem się jeszcze odezwę ![]() ![]() PS> Czy wy wiecie, że ja tu jestem już 2 tygodnie? ![]() ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-02-26 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
gosikk z tymi ruchami no wlasnie to jak to wtedy trzeba liczyc?
![]() ![]() Jesli chodzi o brzuszek, tak bardzo bym sie nie martwila gdyby nie ta szyjka krotka...
#917 |
Zakorzenienie
|
anulka anulka
![]() Patrze ze sie przyzwyczailas do szpitala a powiedz czy wy macie juz imiona bo chyba cos przegapilam ;9 Jak ja sie ciesze ze ruchow nie musze liczyc ![]() Ja dzis dzien lenia mam moze wybiore sie na spacer popoludniu ale niekoniecznie ![]() Chce do maszyny usiasc bo mam kolderke za duza do poszwy do kolyski i pare zeczy Maxia i moih do poprawki no i firanke od kuchni musze obszyc bo moze jak slonko zaswieci maz okno umyje ( albo ja) |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
kathi
anulka będzie mieć dziewczynki nie chłopców hihiihihhi ![]()
#919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
Anulka no widzisz jaka ja zakrecona jestem hihi wlasnie jak juz naskrobalam to mnie oswiecilo ze Twoje chlopaki to piciuliny maja Sorki wybacz zakreconej brzuchatke
![]() Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-02-26 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Pokarm normalnie do zamrażalnika wkładasz (ale nie wiem po co chcesz go zamrażać???) i nie w worku!! a w pojemniczku do tego przeznaczonym.
Pokarm w lodówce może stać do 48 godzin więc po co go jeszcze mrozić? Potem gotujesz wodę i ogrzewasz go (nie gotujesz!!! a ogrzewasz) go w tej ciepłej wodzie. PO PORODZIE conajmniej godzinę dwie, jesteś jeszcze na porodówce na obserwacji! Czy wszystko z Tobą cacy! Dziecko zaś (u mnie bynajmniej) zabiera pediatra na badania i kąpanko itd. Ty możesz się wykąpać, bo na porodówce jest prysznic, ale rzadko kto ma siłe odrazu po poordzie. Zaś co sie tyczy kapania dzidzi przez te dwa trzy dni to kąpane jest zawsze przez pielęgniarki na oddziale noworodkowym. ps. dziewczynki nie zamierzam opowiadać o moim porodzie, chyba że w stylu "było ciężko, 5 godz." lub " eeeee lajcik, pół godzinki i po krzyku" z takich przeżyć raczej się nie wywnętrzniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Aha, przypomniało mi się jeszcze, położna radziła wczoraj żeby jednak NIE ROBIĆ LEWATYWY W DOMU
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gabi, ale Ci dobrze, Ty w sumie możesz już praktycznie rodzić, córcia już donoszona ![]() ![]() Allicja, witaj ![]() Bercia, to okropne ![]() ![]() ![]() Seona, nam położna mówiła że po porodzie powinno się samej robić jak najwięcej przy dziecku. Pielęgniarka powinna nam pokazać pierwszy raz i wytłumaczyć co i jak a potem najlepiej robić wszystko samej, na ile się zdoła. I nie chodzi o to że im się nie chce tylko każda obca osoba dotykająca dziecka to obce bakterie ![]() Karola, mój Junior w ciągu dnia mało kiedy się rusza, uaktywnia się przeważnie właśnie w okolicach 21-22. Ja myślę że to nic niepokojącego, zależy jeszcze od ułożenia dziecka, mój mały leży poprzecznie więc kiedy chodzę czy siedzę czuję go słabo, dopiero jak leżę wieczorem zaczyna się kręcić mocniej. Anulka, super że u Was ok ![]() ![]() Aguśka, ja w sumie nie liczę ruchów tylko aktywność małego. We wtorek zaczęłam 29 tydzień i codzinnie od rana zaczynam liczyć. Jak mały się zakręci to nie patrzę czy to był raz czy 3 razy tylko liczę jako jedną aktywność. I kiedy za jakiś czas znowu się zawierci - jako kolejną. Do 21 może mi się nie uzbierać te 10 razy bo w ciągu dnia jest spokojny ale zaznaczam sobie na karcie godzinę 20 czy 21 i zaliczam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na innym wątku czytałam, że dziewczyny zamrażają w zamrażalniku pokarm w takich woreczkach z Aventu: http://www.ag2.pl/akcesoria/przechow...-30-sztuk.html I strasznie mi się ta procedura z zamrażaniem i odmrażaniem wydaje czaso i pracochłonna. Edit: tu Mamusia zamrażała pokarm. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-02-26 o 08:56 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
U nas też robią w szpitalu lewatywę, znaczy jak powiesz
"proszę zrobić" to robią. Jak się nie upomnisz to nie. No mi gin kazał dotrzymać do 1 marca ![]() a ja z własnego widzi misię chciałabym po 7 marca (bo to już 38tc stuknie) a najlepiej 10marca- tak jak ja mam urodzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
Witajcie laseczki
![]() Czytam co piszecie i że pojawiają się kolejne pytania na temat już nawet nie ciąży ale samego porodu i tego co jest potem... Ja jestem za Wami chyba daleko w tyle, bo w ogóle mi takie pytania do głowy nie przychodzą ![]() ![]() Ja się bardziej teraz zastanawiam, czy kupować już teraz butelki, czy przewijak się przyda i czy wanienka ze stojakiem czy bez ![]() ![]()
![]() |
#926 |
Wtajemniczenie
|
aguha dawno Cię nie było
![]() Bercia hehe dobrze powiedziane - etatowe ![]() gosik dlaczego Was tam ciągle straszą ![]() ![]() Seona aha rozumiem...ostatnio na poczekalni u lekarza dowiedziałam się od mamusiek co były blisko terminu że przez ostatni miesiąc chodzi się do niej co tydzień do gina ![]() ![]() a usg miałam 3 razy w tym jedno w szpitalu po upadku teraz po 30 tyg się wybieram na 4D - zamrażanie pokarmu- przelewasz do pojemnika lub tych specjalnych woreczków i mrozisz. Jak chcesz wyjąć to wkładasz pojemnik do ciepłej wody....i mleko szybko się rozmraża ![]() ![]() - po porodzie jak już zmierzą dziecko i zważą dostajesz maluszka i od razu przystawiasz do piersi .... takiemu maleństwu wystarczy kilka pociągnięć cyca i śpi ![]() ![]() ![]() po 2 godzinach przewieźli nas na salę poporodową już taką gdzie byliśmy do końca .... i tam przyszła rodzinka...zajęła się Julką a ja z TŻ-tem pod prysznic ![]() ![]() ![]() ![]() - przez te dwie doby maluszka kąpią położne (u mnie w szpitalu na Twoich oczach) ![]() ![]() Aguśka korzystaj korzystaj ![]() Karola więc czekamy żebyś częściej zaglądała ![]() ![]() Seona współczuję ![]() anulka ale ten czas zleciał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
Wildze tez, że martwicie się że ruchów nie czujecie w dzień - ja też nie czuję... Zwłaszcza kiedy dzien jest zalatany, nie siedzę prawie i ciągle coś robię... Wtedy nie czuję, jakoś zapominam o tym, ale wydawało mi się to normalne, że wieczorkiem nadrabia córcia... No kurde, to teraz mam kolejny powód do zamartwiania się...
Najgorsze że mój TŻ to jest hipochondrykiem jeśli chodzi o niego i z każdym katarkiem i kaszelkiem na prześwietlenie płuc potrafi iść ![]()
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Moja dzisiejsza noc należy do nieprzespanych, ojjjj namęczyłam się nim usnełam, a do tego wstawałam 4 razy doi WC, więc dzisiaj ostatni dzień w pracy wyglądam jak zombi. Oczywiście jak zadzwonił budzik to mi akurat najbardziej chciało się spać ![]() ![]() ![]() Aguśkaa83 - najważniejsze że działamy jak nam twardnieje brzuszek, tzn. lezymy, odpoczywamy czy bierzemy tabletki, staramy się jakoś zapobiec. maugoszatka - kurcze, szukałąm na necie tej sofy i nie ma jej na stronie BRW hmmm.... jakbyś mi posłała jeszcze raz tą fotkę i wymiary na PW to byłabym wdzięczna ![]() Alicja - witaj ponownie ![]() esti1984 - niooo wypad ok tylko nie było Z-Landera wrrr... ale jutro zabiore tacie autko i pojade do innego miasta, może tam coś upatrzę lub kupię. sashka20 - kochana to sie powinnaś cieszyć że brzusio rośnie wolniej, Ty jesteś szczuplutka więc Kubuś może też będzie kruszynką i dużo mu przestrzeni nie trzeba, za to mój nadrabia wasze bo z dnia na dzień wydaje mi sie coraz większy. No,no to Cię wzieło za porządki hehe ![]() ![]() pakusia86 - nioooo widzisz kochaniutka, a mówiłam że będzie dobrze, wszystkow swoim czasie ładnie się układa, ojjjj to już byłby koniec waszych zmartwień. A te pierwsze mieszkanko to marzenie aż wręcz, takie udogodnienia no luksusowo ![]() malutka_24 - nio ta czkawka jest super hehe, takie śmieszne uczucie, im większe nasze dzieci tym mocniej to odczówamy ![]() gabriellao0 - ojjj ja już się nie wypowiadam na temat Twojego szczęścia już niebawem popsytulas swojego aniołka, a my musimy jeszcze czekać, czas tak wolno leci ![]() aguha - no witaj po tak wielkij przerwie ![]() ![]() gosikk_s - nie no w tych szkolach to czasem potrafią pocieszyć i dodać otuchy nie ma co. Jeszcze nie słyszałam o takich rzeczach co piszesz, nie jedna kobitka nie robiła żadnych masaży i było a t tak straszą. Pewnie że nowy gin Cię przyjmie, oby był konkretny. Karola_82 - no teraz jak większość z nas siedzi w domku, to jak ktoś odpuści sobie dzień wizażu to pewnie będą ją czekały spore zaległości w czytaniu ![]() anulka anulka -oj chyba Ci tam dobrze z dziewczynkami kochana cio? Pewnie masz jakieś fajnelokatorki na sali i oddziale. Kathi75 - no mnie w przyszłym tygodniu też czeka mycie okien, a tak tego nie lubię wrrrr... |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po jakimś czasie produkcja pokarmu się reguluje więc myślę że lepiej mrozić jak jest nadmiar niż np wieczorem nakarmić dziecko na noc potem ciągnąć laktatorem żeby na następny dzień dziecko miało jak gdzieś musisz iść... bo jak będziesz więcej odciągać niż w danej chwili dziecko potrzebuje to cycusie będą więcej mleczka produkować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
położne twierdzą, że dzidzi im większe tym więcej śpi w brzusiu
i niby próbuje już łapać swój rytm dnia i czasami kopie (czasami) o tych samych porach już ![]() MARIKA TERAZ WYDAJE CI SIĘ WOLNO a jak dojdzie do końcówki (jak u mnie) to sobie pomyślisz O mama już? Tak szybko? bo to naprawdę szybko leci ... Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-02-26 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.