|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
Gosik mi też położna poleciła zrobić lewatywę w szpitalu...ale już tak nie zrobię:
1. Jak robiłam (sama w kibelku) w szpitalu to w czasie już mocnych skurczy i po zrobionej lewatywie jeszcze kilka razy leciałam do kibelka...a to nie było miłe bo skurcze były bolesne i miałam ochotę przybierać inne pozycje niż te na kibelku ![]() 2. To zależy co lewatywa ma w roztworze jeśli to woda i coś tam jeszcze (taki jest RECTANAL) to nic groźnego bo grozi Ci tylko sraczka ![]() ![]() więc teraz zrobię w domu i wysiedzę na kibelku tyle ile będzie trzeba i potem pod prysznic ![]() ale każdy robi jak chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaaa i sprawdziłam bo koś pytał, w Biedronce jest Lovela z płynem gratis za ok 16 zł. Cytat:
![]() A mi na początku brzuch rósł bardzo szybko. Tak ok grudnia spowolnił i nie rósł... teraz rośnie powoli, ale i tak do grudnia urosła straszna bania. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Malutka - fajne ciuszki. I widzę że ty wybrałaś strategię że pozwalasz TŻ wybierać. Oni wtedy się czują ważni a nie odepchnięci na bok i można z nich więcej wydobyć (kasy na ciuszki ![]() ![]() A poza tym już wiem, że jak bym powiedziała : Teraz musimy jeszcze kupić smoczek, albo torbę termoizolacyjną na butelki, to by powiedział : "musimy?", a jak powiem, to wybieraj smoczek i torbę term. to wybiera skubaniec ino mu sie uszy trzęsą.... ![]() ![]() Mój mały miał dzisiaj pierwszy raz taką czkawkę że czułam... I opowiem Wam mój sen... Śniło mi się że byliśmy w sklepie kupic ten wózek, no i jeszcze chciałam pooglądać inne, żeby czasem jakiegoś fajnego nie przeoczyć i rzucił mi się w oczy taki świetny, na takim stelażu jak X-lander XA, i miał jekieś przyciski przy rączce do trzymaania, taki full wypas, a kosztował tylko 899 zł. Facet mówił że jest świetny, i poszedł z moim tż na zaplecze po gondolę i spacerówkę żeby zamontować i mi pokazać. Miał świetne kolory taki fiolet z szarym. ![]() (A co jest lepsze, to ja wiem że ten wózek gdzieś (chyba w tym sklepie co mi się śnił) widziałam na prawdę. Tylko nie patrzyłam na cenę i funkcje bo firma mało znana dla mnie była.) ![]() ![]() No i oni już mieli wracać z tego zaplecza, a ja chodziłam po tym sklepie koło tego wózka i się przykrztusiłam i mocno wdychałam powietrze. Patrzę już idą.... i mnie mąż obudził z pytaniem: "czy wszystko w porządku bo bardzo ciężko oddycham..." ![]() ![]() Ja mu mówię że śni mi się że kupujemy wózek... to stwierdził: "Acha to ty się tak przez sen podniecasz..." ![]() No i próbowałam zasnąć, i sen prawie wracał...ale nie wrócił ![]() I jestem zła bo nie wiem co to był za wózek, a czuję że sen miał być wręcz proroczy... Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-26 o 09:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Rozeznanie
|
esti1984 no niestety nie wiemy, chociaż niby na tym 4D pani doktor powiedziała, że to dziewczynka, ale tak bez przekonania więc się tego nie trzymamy za bardzo
![]()
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dostalam dzis paczke z allegro: podklady poporodowe, majtki wielorazowe, szczoteczka+grzebyk dla malego, termometr do wody oraz kpl sliniaczkow. Musze przyznac, ze spzredawca ok, przyslal wszytsko ladnie zapakowane i zgodne z opisem. Wzielam i odkreslilam co juz mam kupione i powiem, ze lista mi sie niezle skrocila ![]() -3 body z krotkim rekawem -plyn do kapieli -proszek do prania -wanienka -fotelik samochodowy -lozeczko -posciel -gruszka do noska lub frida -przewijak -szczoteczka do mycia butelek -rozek -zestaw do przemywania pepka Dla siebie w sumie to tylko klapki do szpitala i wkladki lactacyjne. Nad lactatorem jeszcze musze pomyslec. Dziewczyny wy uzywalyscie zasypki dla maluchow? Nie wiem czy kupowac czy sam krem wystarczy??? ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Dobrze, ze nas dziewczyny oswiecily jak to wyglada po porodzie, ja sie najbardziej boje tego co niewiadome mnie czeka. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odzywaj sie czesciej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
cześc kochane Mauśki
![]() Ależ Wy się nakręcacie ... To naturalne , ze człowiek boi się tego co nieznane, czego ma doświadczyć pierwszy raz, ale strach ma wielkie oczy, poza tym mamy jeszcze duuuużo czasu do porodu. Nie ma czego się bać, nie myślcie proszę o tym jak to będzie bolało, tylko o tym że w końcu zobaczycie buziaczki swoich maleństw!!!!! Anulka - fajnie, ze się odezwałaś. \To dobrze , ze czas szybko Ci leci w szpitalu, mnie się ciągnęło starsznie ![]() Marika - w ostatni dzien masz wizytacje? Czyżby to był pomysł tej flądry ? Sashka, Superzabula - dajcie namiary na tych sprzedawców. Ja zalazłam takiego: http://www.allegro.pl/item556097519_...izka_ceny.html Jeśli chodzi o zamrażanie mleka - ja mroziłam przez 3 m-ce w lodówce trzymałam do 72h, w zamrażalce miałam osobny pojemnik , przeznaczony wyłącznie na mleko dla Mateusza. Ważne jest żeby takiego mleka nie gotowac, bo straci swoej właściwości odzywcze!!!!! Na temat zasypek pediatrzy mają różne poglady. Jedni każą uzywac i nni nie, bo w fałdkach zasypkja się roluje i może dojśc do odparzeń, itp. Ja nie lubie zasypek, Mateuszowi moze ze dwa razy obsypałam to i owo, a potem stała sobie, albo była użytwana do zasypywania butów w środku ![]() Hmmm... trochę się nipokoję, bo moje dziecko z reguły dośc aktywne od wczoraj jakoś mało sie rusza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
manolita - no chyba pomysł tej flądry, bo to ona do mnie dzwoniła że przyjedzie z szefem, nie wiem o co im chodzi ale zbytnio mi się ten ich pomysł nie podoba, tym bardziej że ta baba jest tak poryta, że sam jej widok i głos doprowadza do furii, ale dam radę
![]() pakusia86 - ale ja bym tak chciała jak Ty mieć takie rarytasy pod nosem, nakarmisz maluszka i myk do sauny albo bgasenik, i po kilku tygodniach będziesz szpryszka jak z przed porodu ![]() Seona - no jak to ta sama to troszkę sporawa, i boję się że by mi nie wlazła do pkoju malucha, poprosiłam maugoszatkę o fotkę iw ymiary na PW więc wtedy zobaczę, pójdę do sklepu i zobaczę jaka jest dostępna kolorystyka. gabriellao0 - pewnie będzie tak jak piszesz, ale mój tata właśnie mnie dzisiaj ściągnął na ziemię, że po co ja chce już takie konkrety kupowac jak jeszcze mam tyle czasu... buuu.... esti1984 - no najgorsza opcja jest taka że poród się zacznie i nie zdążymy ani my ani oni nam zrobić tej lewatywki i się im tam na łóżeczku spakujemy, o Boże tego bym nie chciała. Ale chyba każdy szpital ma inaczej, tak jak u mnie lewatywa, i golonko za naszą zgodą ale cewnik musi być beeee... |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5927936 Nie nakrecaj sie moj tez ma dni lepsze i gorsze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
dawno nie pisałam, ale miałam sporo problemów, nie będę zanudzała Was nimi, ale mam jedno zasadnicze pytanie dotyczące badania glukozy. A mianowicie po pierwszym badaniu (obciążenie 50 g) wyszedł mi cukier 144, lekarz stwierdził, że jest lekko zawyżone i zlecił ponowne badanie przy obciążeniu 75g i po jednej godzinie badanie i po dwóch godzinach. Wynik po godzinie 178. a po dwóch 112. Ogólnie powiedzial że nie jest źle i zlecił mi nie jeść słodyczy oraz produktów mącznych. Może któraś z Was miała podobne wyniki i może coś pomóc doradzić, bo nie wiem czy powinnam sie juz martwić a może zmienić gin. Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
A propos glukozy, w którym tygodniu mam być robiona? Ja jeszcze nie miałam a jestem w 23 tc.
![]()
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Monikab a co się dzieje? Jakie problemy? Trzymaj się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kończe 27 tydzień i jutro właśnie idę na glukozę ![]() Edytowane przez Goo100 Czas edycji: 2009-02-26 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
gosikk po terminie to tez nie chce za bardzo urodzic:P A mam nadzieje ze bez szwu sie obejdzie
![]() magducha jak ja latam caly dzien to dzidziorek tez jest cicho wtedy choc czasem kopnie, ale ostatnio od wtorku wieczora nie jestem zalatana a on jakis senny i znow ma dni leniuszka ![]() ![]() marika dasz rade z ostatkami w pracy ale i tak Cie bardzo podziwiam ![]() ![]() Małgosia haha czesto jak sie chce wrocic do snu to sie nie da... a mi dzis sie snilo ze mnie kolezanka chciala zabic, w ostatecznosci ja jej wbilam noz i ona wyskoczyla przez balkon ![]() ![]() superzabula ja chce uzywac albo sudocremu albo bephantenu w kremie. Ale ostatnio wyczytalam ze w upaly dobrze jest stosowac zasypke. A my jak urodzimy bedzie cieplutko, wiec nie wiem jeszcze. Na pewno nie mozna na raz zasypki i kremu ![]() manolita nie nakrecajmy sie za bardzo jesli chodzi o aktywnosc naszych malenstw. Moj ostatnio tak buszowal w brzuszku ze mi skakal brzuchol tak ze musialam to uwiecznic wiec non stop z aparatem i go nagrywalam. Od trzech dni jakis jest spokojny, rusza sie kopie bo czuje ale duzo mniej. Uspakajam sie ze to znow dni leniuszka ![]() A byliscie wczorajw tej hurtowni? monikab witaj ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Ja robilam w 24 tc
#946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po 75g po 1h 194 po 2h 157 mam zdiagnozowaną cukrzyce ciażowa ![]() byłam z tego powodu 2 dni w szpitalu przez dobe badali mi cukier co 2 h a ze wyniki nie były złe nie musze brac insuliny ![]() ![]() ale twoje wyniki sa w normie a to że gin kazał odstawic słodycze to pewnie zapobiegawczo nie masz sie co martwic ![]()
![]() |
#947 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Można raz tego, raz tego używac? Razem to chyba nie, bo kluski by sie porobiły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Gabi, to życzę Ci prezentu urodzinowego
![]() Esti, mnie się wydaje że oni chcą nas nastawić na każdą ewentualność, no i zmotywować do przygotowania przed porodem. A że mnie wszystko wpędza w przerażenie to już inna sprawa ![]() Małgosia, szczerze to nie mam pojęcia co jest w wyposażeniu do X-landera, nie zapytałam jeszcze ![]() Superzabula, no ja też wolę nie ryzykować lewatywy w domu. Albo zrobię za wcześnie bo to będzie fałszywy alarm albo za późno i potem nie dojadę do szpitala... Eleeri, to ja chyba wolę nie wiedzieć co oni robią z tymi pieskami ![]() Monikab, mnie pierwsze badanie na obciążenie glukozą 50g wyszło tak samo jak Tobie, 144. Chciałam od razu powtórzyć z 75g ale gin stwierdził że nie ma potrzeby ![]() ![]() To dziś i ja wklejam fotki, to my z Juniorem w 29 tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, podobna kanapa,wymiary bodajze 140x190
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anulka podziwiam Cie kochana, że jesteś taka dzielna ![]() ![]() ![]() ![]() Superzabula to może imieniny będziesz już świetowac z maluszkiem na rączkach ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę,że już końcóweczka wyprawki Ci została ![]() ![]() Ja mam jeszcze do kupienia tylko/aż zestawik pościeli, materacyk do łóżeczkach i opakowanie pieluch... Reszta ma przyjśc do mnie na dniach z allegro...Higieniczno-kosmetyczne rzeczy zamawiałam u tych sprzedawców http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12251737 i http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926 ![]() ![]() I podpinam się pod pytanie nt zasypki dla maluchów? Używac czy nie używac? ![]()
#951 |
Raczkowanie
|
BERCIA dziękuję Ci za odpowiedź, napisz mi proszę jaka jest norma w/g Twojego gin bo w/g mojego to po pierwszej 180, a po drugiej 120.
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj smętnie na forum....
![]() Ja robię obiadek, właśnie nóżki z kurczaka smażę i gotuję ziemniaczki. Przepraszam że tak zawracam gitarę, ale mam straszne myślenice czy brać tego x-landera XA... co prawda kosztuje "tylko" 1248 zł.... ale kurcze nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Rozeznanie
|
ja teraz w sobotę idę na badanie cukru na czczo i po obiciążeniu 50 g glukozy, a jestem w 24 tygodniu
podobno to straszne paskuctwo ta glukoza i lepiej mieć ze sobą jakąś wodę niegazowaną do popicia :/
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
Edytowane przez aguha Czas edycji: 2009-02-26 o 11:37 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Eleeri ja jestem w 30 t.c. i nie miałam jeszcze robionego testu na obciążenie glukozą.... Idę w ten piątek do gina w tej sprawie...
![]() Gosik śliczny masz brzusio ![]() ![]() Ok, obiecane fotki wózeczka... Wygrzebałam nawet swoją ulubioną lalke z dzieciństwa, po to tylko, żeby zobaczyc czy dzidzia będzie miała sporo miejsca w gondolce... ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście wózek rozkłada się też na spacerówke, ale wszystkie części, daszek itp. schowałam do pudełka, żeby się nie kurzyły, więc wybaczcie brak fotek ![]() ![]() ![]() Wklejam też pierwszy mebelek mojej córki...orzechową komodę z Ikei...troszkę na nią polowałam, ale było warto, bo jest bardzo bardzo pojemna ![]() wozioBlanki.jpgwozioBlanki2.jpg srodek.jpgkomoda.jpg
#956 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłąm na glukozie i na czczo mam super, a po godzinie od wypicia mam przy górnej granicy. Mam tylko ograniczyć słodycze.
Ta glukoza nie jest taka straszna.... ![]() ![]() gosik s - ale chudzina z ciebie.... super wyglądasz ![]() Boszenka - ładny ten wózek, śliczniejszy niż na necie. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-26 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Ja wypiłam ją normalnie, nic strasznego, bardzo słodkie i już. Wszystko zależy od danej osoby. Niektóre dodają sok z cytryny, ja wypiłam normalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
gosik co Ty robisz ze masz taka sylwetke piekna?
![]() ![]() aguha dobrze jest miec cytryne i wcisnac ja cala do tej rozrobionej glukozy. A popijac z tego co wiem za wiele nie mozna ale troszke nawet trzeba bo slodkow buzi ![]()
#959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po 1h do 180 po 2h do 140 moja gin mówiła że ważny jest ten wynik po 2 h a ty masz w normie byłam w szpitalu i nikt nie podwazał jej interpretacji wyników więc chyba normy dobre mi podała ![]() cos takiego znalazłam na necie Cukrzycę ciężarnych stwierdza się, gdy w teście diagnostycznym:
Wartości poniżej wskazanych oznaczają, iż nie stwierdza się cukrzycy ciążowej.
10.05.09 ANTOŚ jest już z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOCHAM CIĘ SYNECZKU ![]() Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-02-26 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
boszenka no no wozeczek sliczny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.