Scent Bar VII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-25, 19:14   #4231
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: Scent Bar VII

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Już poprawiłam link

Znowu coś m.in. sprzedaje? A potem się pewnie rozmyśla.... Takie zabawy w kotka i myszkę

O! I są "rozważania" o niektórych blogach

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-02-25 o 19:20
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 19:39   #4232
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Wcale mnie to nie zdziwiło
Mnie też nie.
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
I całe szczęście
Dla kogo szczęście, dla tego szczęście...
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Olejek kokosowy na końcówki podobno dobrze uzywac ale ja nigdy nie próbowałam, jak będę robic zamówienie na BU to muszę zamówić.
Ja nie mogę używać niczego na końcówki, bo mam końcówki wszędzie.
Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Widziałyście?
Twister nam robi konkurencję
Ja już nie powinnam wypowiadać się o tym człowieku, bo samej trudno mi rozstrzygnąć, czy bardzie mnie wkurza, czy zadziwia...
Cytat:

Znowu coś m.in. sprzedaje? A potem się pewnie rozmyśla.... Takie zabawy w kotka i myszkę
taaaa...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 19:45   #4233
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Następny!
Czuję się tu w barze taka normalna ostatnio...
Tosz to mowie przeciez prawdeJ a zawsze uwazalem ze jestes normalnaJa mam tylko odchyly od normy i to spore
Cytat:
Dobra - to od teraz ślinię się do miliona sztuk sztabek złota i twierdzę, że są pięęęęęęękne
E tam zlotoWolalbym sie slinic do hektolitrow perfum
Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
i jakieś kamyki, mogą być miłe dla oka
Npiamenty
Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
FavkesBigMama edytapa68gryx82:cmo k:teza20Mendosita:c mok:hecatePolly:cmo k:Sabbath
anastazjaaa2

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa otuchy.
Jesreście bardzo miłą i życzliwą grupą,bardzo mądrych ludzi.Dziękuję i za rady i za pocieszenie
Alez niemazaco
Cytat:
Hmmm... Pewnie dlatego zapach pt One Million tak mnie rozczarował.
Tiaaaa $$$$ i One Million sie sypia i duzo ludzi rozczarowuja

---------------

A co powiecie na panow:
Nr1-Heath Ledger
Nr2 i 3-Jacob Benjamin Gyllenhaal

Panie:
Nr1-Anne Jacqueline Hathaway

Klecilem tego posta od 25minut

A czytaliscie to?
Cytat:
Bez rankingów w porządku alfabetycznym/
1. anniehall (Annie)
2. elve
3. forevermore
4. homyk
5. rawita
6. sabbath
7. toccata

To ludzie Wielcy, których wkład w polskie środowisko jest tak olbrzymi, że trudny do wyobrażenia. Najlepsi z najlepszych. Znają mnóstwo zapachów- ale to nie wszystko.

Potrafią się swoją pasją dzielić, są bezinteresowni, charyzmatyczni. Ich umysły wykraczają poza przyjęte ramy. Każdy z osobna to skomplikowana osobowość. Prowadzą blogi, fora, cieszą się prestiżem. Są piękni, bogaci duchowo, wierni idei i własnemu poczuciu zasad. Nie giną w tłumie. Zna ich każdy i każdy ich ceni. To jednostki wybitne, które wykorzystały szansę otrzymaną od środowiska w którym się wychowywali.
Konsekwentni w swoich czynach. To właśnie ich cechy wewnętrzne sprawiły, że w świecie zapachów odgrywają tak kolosalną rolę. Byli z nami od zawsze, prowadzili niemal za rękę po bezdrożach pachnącego świata...

Nie można zarzucić im szarości. Są mądrzy i intelignetni. Przynajmniej trzy osoby osiągnęły stopień naukowy doktora- a to już nie byle co...

Mniemam, że założyli tajną organizację, żeby kierować polskim światem perfum. Możliwe, że są w zmowie z Douglasem, Sephorami, Quality i innymi... Kto wie... Może to prawda...
Czyzbyscie zalozyly jakas tajna formacje nie mowiac nam nic hęęę??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Heath Ledger.jpg (25,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jake-gyllenhaal-2-1.jpg (16,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gyl2.jpg (25,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Anne_Hathaway_(actress).jpg (25,4 KB, 3 załadowań)
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

Edytowane przez teza20
Czas edycji: 2009-02-25 o 19:48 Powód: edit
teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 19:47   #4234
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Urodowo, pod przymusem. wolę Gylenhaala niż Ledgera.

A najbardziej wolę Vincenta

Frank Zappa

Stary 2009-02-25, 19:52   #4235
Polly_
grozi wypollizowaniem

wczoraj, z nieświeżego brukowca, dowiedziałam się,że nie żyje moja znajoma z ogólniaka, zmarła w maju ub.roku. W sumie znajoma z widzenia bardziej, ale była dosyć znana. Kurcze dziwnie się czuję, niby nikt bardzo bliski,ale jakoś nie mogę uwierzyć że jej nie ma. Normalnie nie moge Dziewczyna miała 30 lat ,całe życie przed sobą i świetnie zapowiadającą się karierę...i taka durna śmierć...zaczadziła się
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 19:53   #4236
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:

Gylenhaal slodki byl w Good Girl z Aniston.
A i w Donnie Darko dawal czadu

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:05   #4237
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Gylenhaal slodki byl w Good Girl z Aniston.
A i w Donnie Darko dawal czadu

On jest dla mnie za "słodki, to spojrzenie małego szczeniaczka.... dlatego napisałam o wyborze takim "z musu".

Frank Zappa

Stary 2009-02-25, 20:15   #4238
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Ślicznie dziękuje, czekałam na Twój post i Twoją pomoc.
Zamówiłam Ecliptę, hydrolat migdałowy i rozmarynowy i olej kokosowy. Mam nadzieję że pomogą na to wieczne swędzenie skóry głowy u mamy.
Blue, a może problemem jest źle dobrany szampon? Ja mam stale tego rodzaju problemy z łebkiem, kiedy używam szamponu z silikonami, jedwabiu itepede. Kiedy odstawiłam draństwo, pomogło. No i farby chemiczne też mnie podrażniały. Dlatego skazana jestem na hennowanie

I zmykam do starannie wygrzebanego, ciepłego dołka...
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:17   #4239
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Warto, jak używasz na same końcówki to ta porcja za 4,50 starczy na długo. Ja zrobiłam sobie masaż głowy olejem i teraz siedzę z kokosowym kompresem na włosach Od zapachu zrobiłam się głodna
O dobrze wiedzieć

Cytat:
Ja nie mogę używać niczego na końcówki, bo mam końcówki wszędzie.
Polecam serum loreala do kręconych włosów hairmix, ja mam do prostych.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 21:30   #4240
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Jak mówi moja sis... żal.pl
Mój kumpel mawiał ch**nia.pl
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 21:48   #4241
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Mój kumpel mawiał ch**nia.pl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 23:39   #4242
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość

A czytaliscie to?
Nie mogłam się powstrzymać. A widzieliście tytuł tego wątku? Ósemka białych słońc.... Brrrr.... Jak ja nie znoszę egzaltacji.
No, Sabbath, Ty nasze BIAŁE SŁOŃCE, jesteś na LIŚCIE TWISTERA. Cieszysz się, prawda?

Wiem, że sa tu Panie doktor, ale może ktoś w ogóle wie, bo ja już nie wiem. W kwestii co mi jest i co zrobić. Od ponad 2 tygodni mam ciągle gorączkę, antybiotyki i inne leki nie działają, 38*C jak było, tak dzielnie trwa nadal. Po tępieniu od dawna paskudztwa różnymi specyfikami przepisanymi przez lekarza. Czy to ja trafiłam na konowała, czy jakiś zmutowany wirus się przyczepił? Ja już nie wiem, ale nie mam siły. Przez tę gorączkę ciągle wkurzona chodzę, bo boli mnie głowa i źle się czuję. I marudna się zrobiłam.
Niech mnie ktoś przytuuuuuliiiiii...

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 23:48   #4243
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
A tak to ja też.
Cytat:
A może jednak nie?

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
wczoraj, z nieświeżego brukowca, dowiedziałam się,że nie żyje moja znajoma z ogólniaka, zmarła w maju ub.roku. W sumie znajoma z widzenia bardziej, ale była dosyć znana. Kurcze dziwnie się czuję, niby nikt bardzo bliski,ale jakoś nie mogę uwierzyć że jej nie ma. Normalnie nie moge Dziewczyna miała 30 lat ,całe życie przed sobą i świetnie zapowiadającą się karierę...i taka durna śmierć...zaczadziła się
To zawsze dale jak obuchem w łeb. Takie nagłe odczucie, że wszystko się może skończyć...
No cóż - warto przezywać każdy dzień do ostatniej kropelki, jak gdyby miał być tym ostatnim.
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Polecam serum loreala do kręconych włosów hairmix, ja mam do prostych.
A czy ono jest do spłukiwania, czy nie?
Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość
Nie mogłam się powstrzymać. A widzieliście tytuł tego wątku? Ósemka białych słońc.... Brrrr.... Jak ja nie znoszę egzaltacji.
No, Sabbath, Ty nasze BIAŁE SŁOŃCE, jesteś na LIŚCIE TWISTERA. Cieszysz się, prawda?
BeYourself, nie masz litości... Ja już się via gg przyznałam, że mi trochę wstyd. Mnie bliżej do czarnego karła tak na oko.

A ogólnie, jestem zwykłym świrem piszącym za darmochę rzeczy, na które nie ma popytu.
Pisanie bloga jest jak otwieranie okna podczas śpiewania w wannie (o ile ktoś ma okno w łazience).

Cytat:
Wiem, że sa tu Panie doktor, ale może ktoś w ogóle wie, bo ja już nie wiem. W kwestii co mi jest i co zrobić. Od ponad 2 tygodni mam ciągle gorączkę, antybiotyki i inne leki nie działają, 38*C jak było, tak dzielnie trwa nadal. Po tępieniu od dawna paskudztwa różnymi specyfikami przepisanymi przez lekarza. Czy to ja trafiłam na konowała, czy jakiś zmutowany wirus się przyczepił? Ja już nie wiem, ale nie mam siły. Przez tę gorączkę ciągle wkurzona chodzę, bo boli mnie głowa i źle się czuję. I marudna się zrobiłam.
Niedobrze to brzmi...
Przytulam oczywiście -
Próbowałaś dla ulgi obniżyć temperaturę chłodną kąpielą? Chłodnym okładem na czoło?
No i może powinnaś pójść do innego lekarza? Gorączka bardzo wycieńcza.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-02-26 o 00:18
Stary 2009-02-25, 23:57   #4244
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Cytat:

Moze to gronkowiec albo inne paskudzctwo z serii beztlenowcowMog e sie jutro spytac siostry farmaceutkiMoze ona cos poradzi

Stary 2009-02-26, 00:02   #4245
gryx82
BAN stały

Cytat:
A "to" przypadkiem zaraźliwe nie jest?

Żartowałem Chodź no tu do mnie, Słońce Wrocławia
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 00:20   #4246
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
BeYourself, nie masz litości... Ja już się via gg przyznałam, że mi trochę wstyd. Mnie bliżej do czarnego karła tak na oko.
A ogólnie, jesteśmy przecież zwykłymi świrami piszącymi za darmochę rzeczy, na które nie ma popytu.
No może troszkę złośliwa byłam, ale zwalam to na gorączkę.
Ja też bardzo cenię Twoje pisanie, bardzo lubię Twoje recenzje. W poście Twistera zmierziły mnie jednak nadmierna patetyczność i egzaltacja. Niektórzy potrafią pisać dobrze z patosem, inni nie. Twister nie. Dlatego śmieszą mnie trochę takie nadmuchiwane teksty.
Ale może za surowa jestem? Wszak każdy może pisać co i jak chce...

Cytat:
Niedobrze to brzmi...
Przytulam oczywiście -
Próbowałaś dla ulgi obniżyć temperaturę chłodną kąpielą? Chłodnym okładem na czoło?
No i może powinnaś pójść do innego lekarza? Gorączka bardzo wycieńcza.
Dziękuję za przytulenie, od razu mi lepiej.
Najgorsze jest to, że naprawdę nic mi nie pomaga na tę gorączkę. No zawzięła się bestyja i trwa w najlepsze. A żadnych innych objawów nie mam - ani kataru, ani bólu gardła, mięśni, czy co tam boleć jeszcze może. Ani nic, co świadczyłoby, że choroba toczy moje ciało (ach, och, patetyzm). Tylko ta gorączka, pobolewanie głowy, a co za tym idzie, zdenerwowanie, ba, wkurzenie na wszystko! I marudność. I złośliwość.

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Moze to gronkowiec albo inne paskudzctwo z serii beztlenowcowMog e sie jutro spytac siostry farmaceutkiMoze ona cos poradzi
Chyba powinnam wybrać się znów do lekarza. Najgorsze jest jednak to, że nie za bardzo mam kiedy, niestety.

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
A "to" przypadkiem zaraźliwe nie jest?
Tylko przez kontakty ściśle fizyczne, Gryksiu, więc się nie obawiaj.
Jezus, jaka ja się wredna przez tę chorobę zrobiłam.

Cytat:
Żartowałem Chodź no tu do mnie, Słońce Wrocławia
Słońce Wrocławia, ale ładnie.
Ale nie będzie słońca! Dopóki mi nie minie gorączka, będzie ten okropny, wstrętny śnieg! Więc lepiej niech ktoś coś szybko wymyśli, bo się zamienię w damskiego Grincha, z tym, że zamiast Świąt, to wiosny NIE BĘDZIE, a co!

Stary 2009-02-26, 00:34   #4247
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
No może troszkę złośliwa byłam, ale zwalam to na gorączkę.
Ja też bardzo cenię Twoje pisanie, bardzo lubię Twoje recenzje. W poście Twistera zmierziły mnie jednak nadmierna patetyczność i egzaltacja. Niektórzy potrafią pisać dobrze z patosem, inni nie. Twister nie. Dlatego śmieszą mnie trochę takie nadmuchiwane teksty.
Ale może za surowa jestem? Wszak każdy może pisać co i jak chce...
Ja trochę zmieniłam post powyżej dodając jeszcze wers:
Pisanie bloga jest jak otwieranie okna podczas śpiewania w wannie (o ile ktoś ma okno w łazience).
I tak to widzę. Twister na pisaniu bloga buduje poczucie wyjątkowości.
Domyślam się, że bardzo mu ono potrzebne z powodów pozablogowych i może dlatego tak mu to nie zawsze dobrze wychodzi...?
Ja nie potrafię nic poradzić na to, że mnie go żal...

A co do patosu... Kurczę, no wiem, że nadęte są te moje recki czasami (albo często), ale pozwalam sobie, bo dla mnie perfumy to tylko perfumy. Można przeginać bez konsekwencji. W końcu nie piszę o niczym ważnym, czyż nie?

A że każdy może pisać co chce i jak chce to prawda. Dla mnie granicą jest nietolerancja (i tu mam na myśli zjawiska typu rasizm, faszyzm, dyskryminację ze względu na religię etc) i nawoływanie do krzywdzenie ludzi lub zwierząt. Może jeszcze coś by się znalazło.
Można pisać co się chce, szczególnie jeśli (jak ja na przykład) wypisuje jakieś pierduty o perfumach, szydełkowaniu artystycznym czy tipsach.

Ogólnie mnie się nawet twisterowe recki podobają często.

Cytat:
Dziękuję za przytulenie, od razu mi lepiej.
Najgorsze jest to, że naprawdę nic mi nie pomaga na tę gorączkę. No zawzięła się bestyja i trwa w najlepsze. A żadnych innych objawów nie mam - ani kataru, ani bólu gardła, mięśni, czy co tam boleć jeszcze może. Ani nic, co świadczyłoby, że choroba toczy moje ciało (ach, och, patetyzm). Tylko ta gorączka, pobolewanie głowy, a co za tym idzie, zdenerwowanie, ba, wkurzenie na wszystko! I marudność. I złośliwość.
Złośliwośc jest podobno cechą ludzi inteligentnych.

A co do marudności - wierzę, że po 2 tygodniach można być umordowanym taką chorobą. szczególnie, jeśli nadal nie wiadomo, co robić.
Nasze Ty słońce (nie białe, prosze się nie obruszać ) - serio radzę wizytę u innego lekarza... I przytulam raz jeszcze.
Stary 2009-02-26, 01:34   #4248
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Ja trochę zmieniłam post powyżej dodając jeszcze wers:
I tak to widzę. Twister na pisaniu bloga buduje poczucie wyjątkowości.
Domyślam się, że bardzo mu ono potrzebne z powodów pozablogowych i może dlatego tak mu to nie zawsze dobrze wychodzi...?
Ja nie potrafię nic poradzić na to, że mnie go żal...

A co do patosu... Kurczę, no wiem, że nadęte są te moje recki czasami (albo często), ale pozwalam sobie, bo dla mnie perfumy to tylko perfumy. Można przeginać bez konsekwencji. W końcu nie piszę o niczym ważnym, czyż nie?

A że każdy może pisać co chce i jak chce to prawda. Dla mnie granicą jest nietolerancja (i tu mam na myśli zjawiska typu rasizm, faszyzm, dyskryminację ze względu na religię etc) i nawoływanie do krzywdzenie ludzi lub zwierząt. Może jeszcze coś by się znalazło.
Można pisać co się chce, szczególnie jeśli (jak ja na przykład) wypisuje jakieś pierduty o perfumach, szydełkowaniu artystycznym czy tipsach.

Ogólnie mnie się nawet twisterowe recki podobają często.
Sabb, uważam, że akurat patos w Twoim wydaniu jest całkiem do przełknięcia. Jak już wspomniałam, bardzo lubię Twoje recenzje. Nie są nadęte, nie są zbyt patetyczne.
O perfumach czasem można, a nawet trzeba pisać stylem podniosłym, czasem tak się "czuje". Ale, na bogów, nie popadajmy w przesadę. Czasem zbytni patos wywołuje raczej śmiech pusty, niż wrażenie czegoś wzniosłego. Ale może ja tak tylko mam. Może za dużo książek o retoryce i poetyce przeczytałam. A może po prostu się czepiam. Ale to wiadomo, z jakiego powodu.

Cytat:
Złośliwośc jest podobno cechą ludzi inteligentnych.
Sabb, lejesz miód na me złośliwe serce. Tak MNIE tłumacz i usprawiedliwiaj, ach!

Cytat:
A co do marudności - wierzę, że po 2 tygodniach można być umordowanym taką chorobą. szczególnie, jeśli nadal nie wiadomo, co robić.
Nasze Ty słońce (nie białe, prosze się nie obruszać ) - serio radzę wizytę u innego lekarza... I przytulam raz jeszcze.
Ja już sama się na siebie wkurzam za tę marudność, a to już objaw bardzo niezdrowy. No bo gdzież tam, sama z siebie, miałabym się wkurzać na taką idealną istotę, jak ja. Żartuję oczywiście. Tak serio, to już naprawdę mam dość. Czuję, że sama siebie denerwuję, denerwuje mnie wszystko wokół i w ogóle wszystko to złooooo. Cholerne celsjusze, noż *^^$)&%#$!

Edytowane przez BeYourself
Czas edycji: 2009-02-26 o 01:39
Stary 2009-02-26, 08:02   #4249
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Cieszę się,że mogłam pomóc Miałam tyle pracy,że dość późno doczytałam pytanie. Mam nadzieję,że Twojej mamie pomoże. Olej pod wpływem ciepła palców robi się płynny i dobrze masuje się nim skórę
Oby, na mojej głowe, a raczej w moich rękach będzie owe wcieranie, masowanie i kombinowanie co kiedy, gdzi i jak długo. Może i dla siebie kiedyś coś zamówię.

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Blue, a może problemem jest źle dobrany szampon? Ja mam stale tego rodzaju problemy z łebkiem, kiedy używam szamponu z silikonami, jedwabiu itepede. Kiedy odstawiłam draństwo, pomogło. No i farby chemiczne też mnie podrażniały. Dlatego skazana jestem na hennowanie

I zmykam do starannie wygrzebanego, ciepłego dołka...
Szampony były zmieniane już kilkukrotnie. Przerabialiśmy szampony bez SLS, szampon do skóry podrażnionej L'Oreal, Physiogel i jakiś inny apteczny i nadal to samo.
Szperam po necie, szukam coś dla niej. Potem okazuje się że nie pomaga, albo i włosy wysuszy, a ja mam wyrzuty sumienia że zaszkodziłam
Oby tym razem pomogło.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 09:06   #4250
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
A czy ono jest do spłukiwania, czy nie?
Nie, ale te preparaty nawilżają, bez uczucia jakiejś tłustości czy ciężkości.
Najlepiej przed kupnem wypróbować w salonie, ja tak zrobiłam.
Stary 2009-02-26, 10:09   #4251
Polly_
grozi wypollizowaniem

Be Yourself! Taka gorączka nawet niewielka to bardzo niepokojący objaw! Powinnaś się koniecznie przebadać. Zacznij od morfologi i OB Generalnie świadczy to o procesie zapalnym w organiźmie i może znaczyć wszystko łącznie z tymi naprawde niefajnymi chorobami!
Stary 2009-02-26, 10:40   #4252
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Oby, na mojej głowe, a raczej w moich rękach będzie owe wcieranie, masowanie i kombinowanie co kiedy, gdzi i jak długo. Może i dla siebie kiedyś coś zamówię.
warto spróbować

Cytat:
Szampony były zmieniane już kilkukrotnie. Przerabialiśmy szampony bez SLS, szampon do skóry podrażnionej L'Oreal, Physiogel i jakiś inny apteczny i nadal to samo.
Szperam po necie, szukam coś dla niej. Potem okazuje się że nie pomaga, albo i włosy wysuszy, a ja mam wyrzuty sumienia że zaszkodziłam
Oby tym razem pomogło.
Oby, ale jak tyle innych rzeczy nie pomogło, to ciężko coś przewidzieć. Jakie dokładnie objawy ma Twoja mama?

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 10:58   #4253
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

Cytat:
Be Yourself! Taka gorączka nawet niewielka to bardzo niepokojący objaw! Powinnaś się koniecznie przebadać. Zacznij od morfologi i OB Generalnie świadczy to o procesie zapalnym w organiźmie i może znaczyć wszystko łącznie z tymi naprawde niefajnymi chorobami!
mi się kojarzy z gronkowcem. Moja koleżanka kiedyś tak miała i potem okazało się,że to właśnie gronkowiec.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 11:03   #4254
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Hisoka Pokaż wiadomość
mi się kojarzy z gronkowcem. Moja koleżanka kiedyś tak miała i potem okazało się,że to właśnie gronkowiec.
może byc gronkowców jest od cholery i co jeden to gorszy....ale może nie straszmy Be.

Dziewczyny znacie ten sklep:
https://fragrancesite.com

same cuda maja i prawie za darmo...tygrysy, OIki, chaosy,..
..

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-02-26 o 11:17
Stary 2009-02-26, 11:03   #4255
porzeczki
Zadomowienie

Cytat:
Nie jestem lekarką...ale miałam podobne objawy przy anginie. Najpierw przez ok 10 dni wysoka gorączka (38-39 st) bez żadnych innych "anginowych" objawów i nie tak powalająca jak przy grypie. A potem...atak wściekłych bakterii, aż mi blizny na migdałkach zostały.

Przez te kilkanaście dni organizm po prostu podwyższał temperaturę, żeby zwalczyć tę infekcję.

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:07   #4256
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez porzeczki Pokaż wiadomość
Nie jestem lekarką...ale miałam podobne objawy przy anginie. Najpierw przez ok 10 dni wysoka gorączka (38-39 st) bez żadnych innych "anginowych" objawów i nie tak powalająca jak przy grypie. A potem...atak wściekłych bakterii, aż mi blizny na migdałkach zostały.

Przez te kilkanaście dni organizm po prostu podwyższał temperaturę, żeby zwalczyć tę infekcję.
ale jesli Be przyjmuje antybiotyki to one powinny zabić początkową anginę...jeśli przy antybiotykach sie utrzymije to może to być jakiś stan zapalny innego poczodzenia..zn. niebakteryjny, mozliwości jest bardzo wiele i trzeba sie tym zainteresować. Najszybciej bym zrobiła badania krwi-szybko, tanio i bedzie coś wiadomo.
Stary 2009-02-26, 11:07   #4257
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
warto spróbować

Oby, ale jak tyle innych rzeczy nie pomogło, to ciężko coś przewidzieć. Jakie dokładnie objawy ma Twoja mama?
Od długiego już czasu swędzi ją skóra głowy, co jakiś czas problem łupieżu do tego. Sędzenie jest bardzo uciążliwe, niedawno doszły jeszcze małe krostki wypełnione płynem, coś jakby zbiory płynu surowiczego. Podobne zbiory pojawiły się też na dziąsłach. Tyle wizyt u lekarzy i czasem przez chwilę się nie pojawiają, ale swędzenie pozostało. Stąd te mazidła żeby to swędzenie załagodzić. Bąble z płynem na razie chwilowo w uśpieniu.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 11:15   #4258
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

Cytat:
Od długiego już czasu swędzi ją skóra głowy, co jakiś czas problem łupieżu do tego. Sędzenie jest bardzo uciążliwe, niedawno doszły jeszcze małe krostki wypełnione płynem, coś jakby zbiory płynu surowiczego. Podobne zbiory pojawiły się też na dziąsłach. Tyle wizyt u lekarzy i czasem przez chwilę się nie pojawiają, ale swędzenie pozostało. Stąd te mazidła żeby to swędzenie załagodzić. Bąble z płynem na razie chwilowo w uśpieniu.
może jakaś alergia[?]
Stary 2009-02-26, 11:15   #4259
porzeczki
Zadomowienie

Cytat:
Najszybciej bym zrobiła badania krwi-szybko, tanio i bedzie coś wiadomo.
Bardzo słusznie koleżanko prawicie . Jeżeli antybiotyk jeszcze nie wytłukł dziadostwa, to albo są to jakieś wirusy albo szczepy bakterii odpornych na te akurat antybiotyki. Warto to zbadać.

Życzę Ci zdrowia, Be Yourself

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:24   #4260
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Be Jak dla mnie to 90% na gronkowca a tez 10% to inna jakas badziewna bakteriaalbo bog wie co jeszcze,zmien lekarza i niech ci dadza skierowania na komplet badan bo to nie mozliwe ze goraczka tak dlugo trwa mimo brania antybiotykow.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości