|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX
Cytat:
Dobrze, że dzisiaj piątek i skończy się ten koszmarny tydzień. Dzisiaj wieczorkiem podpisujemy umowę z naszym fotografem
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym chrapaniem to u nas w sypialni ja mam problem.
![]() Czasami prowadzi to do bezdechu, i jak tz nie śpi jeszcze to mnie szturcha albo głaszcze po twarzy i zaczynam oddcyhac. Nie śrutuję jakoś namiętnie chyba Musiałabym się nagrać Razem z moimi nocnymi monologami pewnie ciekawie by to wyglądało kasiaher a Twój tż może miec kłopot z przegroda nosową. Jeśli chrapie przez znos to jestem pewna, że to to. U laryngologa niech zasięgnie info. motley jak wygląda ta nakładka, bo nie wiem czy mi wejdzie do buzi, bo już mam aparat retencyjny ![]() Aha, a u oirtodonty masakra, wszytskie zęby na dole, stoją jak chcą każdy w inną stronę
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
No to totalna porażka
I co, baba mi powie tydzień przed weselem, że mi nie upiecze ciast? Jakaś paranoja. Przy zamawianiu będę chciała podpisać umowę, żeby mnie nie zostawili na lodzie. Tylko nie wiem czy to jest praktykowane
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam Wam też poważne rozmowy na swieżym powietrzu, podczas spaceru po parku. Wtedy bedzie zupełnie sami, bez osób trzecich. Trzymaj sie dzielnie! ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Z każdym można podpisać umowę i dać zaliczkę, jeśli jest to konieczne. Tak też przecież robi sie z orkiestrą. Pamietaj o tym, żeby baka Cię nie wykiwała, to w umowie musi być zapisane o konsekwencjach nie wykonania zlecenia. Np., że jeśli ona nie wywiąże sie z powierzonego jej zadnaia, to ponosi odpowiedzialność finansową (tutaj musisz ustalić jakąś kwotę, dość wysoką) i oddaje zaliczkę. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-02-27 o 08:49 |
|
|
|
|
#3875 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozmawiałam z nim, rozmawiałam dzisiaj z moją mamą, i moja mam stwierdziła że jej chyba bardziej chodzi o kasę, że musi mu dać a jak nie będzie slubu to problem z głowy, powiedziała też że jak wogóle można tak traktować własnego syna i stawiać go w takiej sytuacji. TŻ-owi powiedziałam spokojnie że niech się w końcu zastanowi czego chce od zycia, niech nie słucha mnie ani swojej matki czy moich rodziców, niech robi tak jak mu serce podpowiada, w końcu jest dorosłym człowiekiem i jego życie zależy od decyzji które on podejmie. Powiedziałam mu też że jeśli chodzi o kasę na wesele, to ja mu pomogę na tyle ile tylko będe mogła. W sumie moi rodzice nie chcieli żeby traciła swoje pieniądze na wesele, bo oni z własnej woli chcieli mi te wesele zasponsorować, a ja mam miec swoje pieniądze na swoje potrzeby. Powiedziałam TŻ że na mnie zawsze może liczyć i nigdy się od niego nie odwrócę jeśli będzie potrzebował pomocy jakiejkolwiek, że razem zawsze damy radę. Powiedziałam mu że wezmiemy pożyczkę na to co oni mieli zapłacić i ja mu pomoge ją spłacić, będzie wtedy szybciej i tak tego nie odczujemy, a orkiestrę , foto, i kam zapłacimy najwyżej z pieniążków które bysmy uzbierali. Zresztą mój tata powiedział że jak będziemy chcieli brać pożyczkę to żeby TŻ nie brał jej w banku tylko on mu pozyczy i odda mu jak bedzie miał, i nie bedzie musiał płacić zadnych odsetek jak to zawsze w banku, tylko odda to co pozyczył. Z teściową nie mam zamiaru rozmawiać narazie, niech ona się zastanowi w jakiej sytuacji stawia swojego syna, że naprawdę w przyszłości nasze stosunki nie będą dobre , bo ja będę miała żal że tak postępuje. Pierwszego syna faworyzuje, daje mu kase a to na paliwo a to na oc, zrobiła mu całe wesele, a mój TŻ to tak jakby był gorszy że jemu to się nic nie należy. Je4śli chodzi o mieszkanie to moja mama powiedziała że skoro jego brat chciał kase za to mieszaknie to niech TŻ matka je sprzeda i da jego bratu pół i TŻ pół a moi rodzice dadzą nam resztę i kupimy mieszaknie. No ale to jest szeroki temat więc jeszcze trzeba o tym pogadać z TŻ, niechę podejmować decyzji bez niego ponieważ będzie moim mężem więc musimy razem podejmować decyzję dotyczące naszego wspólnego życia. Musze z nim dzisiaj porozmawiać, bo jutro mieliśmy jechać po obrączki i prosić jego rodzinę na wesele i nie wiem w jakiej jest to teraz sytuacji przez jego matkę. Dziewczyny dam rade póki jesteśmy razem pokonamy wszystkie przeciwności. kolanka jesli TŻ rozmawia czy kłóci się z matką to ja NIC KOMPLETNIE NIC SIE NIE ODZYWAM nawet swojego zdania nie wyrażam. Ostatnio jak TŻ pokłócił się z matka strasznie o coś tam następnego dnia pojechałam z nią zawieźć ją do koleżanki to przypomniała tą kłótnie i co ja na te temat myślę, więc jej powiedziałam że ja się w to nie wtrącam, to jest ich sprawa jak się dochodza i nic mi do tego i na tym temat zakończyłam. Nigdy sie nie wtrącałam i nie mam zamiaru się wtrącać w to , jeśli cos powiem to tylko TŻ i to tylko wtedy jak jesteśmy sami, nigdy nie najezdzam na nią w tych rozmowach bo wiem że TŻ może mieć do mnie później pretensje że sie wrącam i jeszcze obrażam, dlatego zawsze mówie mu najpierw czy chce poznać moje zadanie na te temat to mówię mu delkatnie jak ja to odbieram i na tym kończę a co on i jak to zrozumie to jego sprawa ale zawsze przyznawał mi rację jak ochłona po kłótni z matką, zawsze stawałam po jego stronie bo prawie zawsze on ma rację TŻn według mnie.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2009-02-27 o 09:21 |
||||
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
W ten okropnie ponury dzień! To tak na poprawe humoru ![]() ![]() !Cytat:
Kasiaher! Podoba mi sie Twoje ostatnie zdanie " Dziewczyny dam rade póki jesteśmy razem pokonamy wszystkie przeciwności." Tak trzymać!!!!!!!!!! Lustereczko, atomufka, zielony_motylek, celi25 zostały nam jeszcze 4 miesiące - równe 120 dni! Edytowane przez eseska Czas edycji: 2009-02-27 o 09:25 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3877 |
|
Wtajemniczenie
|
eseska
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3878 |
|
Zadomowienie
|
WIOSNA PRZYSZŁA!
|
#3879 |
|
Raczkowanie
|
Życzę Ci jak najlepiej ale możecie sobie jednak nie poradzić. Byłam 4 lata temu dokładnie w identycznej sytuacji jak Ty. Byłam z moim obecnie byłym TŻ 7 lat, byliśmy zaręczeni, planowaliśmy ślubv i pojawiło się ale.... w postaci jego matki, która powiedziała NIE. Uwazała, że jej synek jedynak nie może się od niej wyprowadzić po ślubie, że to za wcześnie brać slub w wieku 25 lat i po co w ten "kierat tak szybko wchodzić" - to są jej słowa. Zrobiła awanturę u moich rodziców w domu jak mieli sprawy zwiazane z weselem omawiać. Od tego czasu Były ciągle powtarzał ze musimy poczekać odłożyć na troche wesele az sie mama z myslą oswoi, ale się nie oswoiła. Wszystko popsuła, nie wiem co powiedziała mojemu Byłemu czy kazala mu wybierac czy nie, ale wybrał. Byliśmy jeszcze ze sobą rok od czasu awantury, pewnego dnia On do mnie przyjechał zabrał na spacer i powiedział że nam sie nie uda i raczej dalej to nie ma sensu. Byłam bardzo zaskoczona bo 2 dni wcześniej wszystko było ok. Oddałam mu pierścionek i tak się skończyło moje 1 narzeczeństwo. Nie walczyłam po roku obiecanek i glaskania mamusi mialam dość. W czerwcu 2009 wychodzę za mąż za najwspanialszego faceta pod słońcem i teraz zrozumiałam ze "Coś" chciało mnie uchronić przed największa porażką w życiu czyli tamtym ślubem i tamtą babą. Pewnie już bym była po rozwodzie, bo po ślubie by mi tamta baba żyć nie dała a synuś jedynak mamusi by słuchał. Dzisiaj jestem naprawdę szczęsliwa i mam super teściową, która nawet słowem się nie wtrąca, już prędzej moja mama swoje 2 grosze dołoży nigdy TŻ-a. |
|
|
|
#3880 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kasiaher - współczuje i podziwiam, ja bym nie potrafiła sie opanować ![]() Dziś już z moim samopoczuciem lepiej
|
||||||
|
|
|
#3881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A u mnie dzis fajna pogoda, słonko zaglada i do okien i o ile nie padło mi się na słuch słyszę ćwierkanie ptaków ![]() Cytat:
jak dla mnie proste spiecie jest bardziej urocze niz najbardziej wymyślny i skomplikowany kok. Fryzura i suknia ma być dopełnieniem Ciebie, a nie odwrotnie, na pewno całość będzie się prezentować świetnieCytat:
skoro jesteś na poczatku kolejki to te następne osoby powinny się martwić o swoje zamówienie, nie ty. Przecież kto pierwszy ten lepszyCytat:
A prymulka z tego roku? Ja ostatnio w grudniu na swoje imieniny dostałam prymulkę od jednej dziewczynki z mojego przedszkola. Córa ogrodników więc już w grudniu mieli prymule, ja jednak byłam bardzo zaskoczona, że juz wtedy one kwitną Cytat:
|
||||
|
|
|
#3882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
już prawie weekend Cytat:
Krzywdzi tym TZ. Matka tak nie powinna sie zachowywać. Koniec i kropka! Cytat:
Moja koleżanka była kiedyś w takim zwiazku, że mama np. wołała tylko synka na obiad, a koleżanka siedziała w pokoju obok i czekała aż on zje. W końcu on zerwał z nią po roku bo mama jej nie lubiła. Teraz przyszło mi do głowy, żebyś np. porozmawiała z jakimś psychologiem rodzinnym. Pewnie umiałby Ci pomóc i doradził jak w takiej sytuacji najlepiej postępować. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Na pewno zwyciężycie te przeciwności losu!!
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jest tak jak pisała Rosette - kto będzie miał większe zamówienie ten będzie na liście... a kto jakieś mniejsze, to spada na koniec kolejki.
Muszę z nią na spokojnie pogadać jak się spotkamy, bo przez tel. to nie rozmowa ![]() A inna cukierniajest, ale babka też z łachą podchodzi do sprawy (no i mają dużo wyższe ceny).
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Samych słonecznych dni, pięknych chwil u boku Tż i znalezienia stałej pracy
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety tylko zajrzałam się przywitać. |
|
|
|
#3887 |
|
Raczkowanie
|
dołączam się do życzeń urodzinowych dla daysy aha i witam, u mnie chyba zaczyna się wypogadzać a ptaszki tak slicznie śpiewają za oknem
|
#3888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem o co ci chodzi z tą sytuacja ale ja nie moge sie poddać bardzo kocham swojego TŻ i żyć bez niego niemogę , to jak mam się poddawać i dawać za wygraną, jesli mamy byc razem i jest to nam pisane to tak będzie bezwzględu na to co powie jego czy moja mama. Wiem też że TŻ mnie bardzo kocha i nie pozwolę żeby ktoś zniszczył tą miłość przez swoje widzimisie, jeśli będzie taka sytuacja że TŻ jednak zdecyduje inaczej to będzie jego wola nie matki wtedy będe musiała sie z tym pogodzić, ale to będzie JEGO decyzja a nie matki, akurat tu dla mnie jest róznica. Prosze nie dołuj mnie wiem że nie napisałas tego po złości ale jakoś tak zesmutniałam po przeczytaniu twojego postu. Wierzę w niego i w nas i wiem że TŻ podejmie odpowiednią decyzję jeśli wogóle musi ją podejmować. Daysy wszystkiego naj... dużo szczęścia i miłości oby ten slub i wesele były początkiem szczęsliwych i kochających dni z TŻ
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2009-02-27 o 10:57 |
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item556499543_snor...i_bezdech.html Te nakładki są silikonowe i najpierw się je nagrzewa a potem odciska w nich ząbki żeby je dobrze dopasować. TŻ mówi, że na początku nie jest przyjemnie w tym spać ale po paru nocach się przyzwyczaił i już nic nie czuje. Daysy wszystkiego najlepszego a przede wszystkim spełnienia tegorocznych marzeń!!
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się znależć chwilkę, wię cskorzystam i szybciutko zapytam.
już pisałam na wątku lubelskim, ale może Wy wiecie, jakie obowiązki mają na weselu starostowie.
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze kasiaher ta kobieta ma ładnie pomieszane w głowie
widzę że to gorsza wersja ciotki mojego eks, ta też miała takie jazdy a jak się cieszyła gdy się rozstaliśmy trzymaj się i pamiętaj że masz nas (mnie dość rzadko ) ale w razie czego, w razie problemów służymy radąDaysy wszystkiego najlepszego, szczęścia, zdrowia i wszystkiego czego tylko pragniesz parę słów o pogodzie pada juz trzeci dzień, ale troszkę mnie to cieszy bo przynajmniej zmyje stojącą na chodnikach ciapę ![]() bo od jakiegoś tygodnia jak wychodzę na dwór to zaraz mam mokro i to takie porządne skórzane buty, nie powiem że tanie
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli tak to maja przede wszystkim zachęcać gości do zabawy jeśli kelner nie roznosi wódki to ten obowiązek należy do nich. Co jeszcze... zbierają kwiaty, prezenty. U nas również zbierają zamówienia na zdjęcia i film z wesela-mają taką listę i tam notują co i kto chciałby zamówić. Generalnie mają być pomocą dla młodych.
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
motley no to nie ma szans. bo ja juz mam szynę silikonowa - retencję. ech.
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Zakochałam sie !!! W tych utworach ... w skasofonie ...
Kenny Ghttp://anella.wrzuta.pl/audio/maQ8tQ...c_instrumental http://paucina76.wrzuta.pl/audio/pSw...he_way_we_were http://www.youtube.com/watch?v=mYGfEMZ29ro Zawsze myślałm że moim ukochanym instrumentem są skrzypce ale jak usłyszałam skasofon to aż ciarki mi przeszły... mogłabym słuchac jego utworów na okrągło.... nieomieszkam ich wykorzytsac np. na płytę co o tym myslicie??? Daysy - wszytskiego naj naj!! Zrobiłam wstepny wzór zaproszeń, pochwalę się, narazie są wydrukowane na zwykłej kartce, w efekcie końcowym będzie biały ładny papier wizytówkowy i zielona wstążeczka z kokardką TZ-owi bardzo sie podobają, nawet sam przypomina ze trzeba juz papier kupic
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-02-27 o 11:25 |
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Daysy wszystkiego naj naj naj i zeby spełniły się wszystkie Twoje marzenia Ja tak tylko na chwile, u mnie tez nie za fajnie, z TZ nie możemy sie dogadac w ogóle ostatnio
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzis idziemy odebrać obrączki!!!
Mam nadzieje, że będą takie jak chcieliśmy... Ciągle martwię się kościołem. Opowiadałam kiedyś, że w sierpniu 2008 poszliśmy z Tż ustalic datę. A ksiadz nam wówczas mowi, ze co my chcemy ustalac na rok przed slubem, ze sie jeszcze bedziemy schodzic i rozchodzic a date sie ustala trzy miesiace wczesniej. Dodam, ze mieszkam na wsi i nie bierze sie tu jakos bardzo duzo slubow w roku, ale jednak jestem zaniepokojona. Odeslal nas i powiedzial, ze na razie za wczesnie. I teraz znów nie wiem... A co jesli za te 5 miesiecy sie okaze, ze akurat na 1 sierpnia jest wiecej par? Albo ze zostaly same kijowe godziny... Ja nie wiem... Jak sie teraz w ogole umawiac z DJ-em skoro nie wiemy o ktorej slub i o ktorej on zaczyna zatem prace? Jak pisac zaproszenia?
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wiecie co...wkurza mnie trochę mówienie o obowiązkach świadka... świadek to taki sam gość, jak każdy inny, powinien czuś sie wyróżniony, że jest świadkiem, a nie miec multum obowiązków... oczywiście, zbieranie zapisów na film czy zdjęcia czy trzymanie kluczy od pokojów nie jest jakoś strasznie obciążające, ale np bylam na weselu, na którym panna młoda wrzeszczała na świadków, ze mają pousadzać jakoś gości, w koncu są świadkami (nota bene świadkowie nie znali ani siebie nawzajem, ani rodzin), że mają wreszcie ruszyć dupy i przynieśc wódkę, w końcu są świadkami (tyle, ze wódką zajmował sie ojciec pana młodego), i w ogóle, po tekstach zróbcie to, zróbcie tamto W KOŃCU JESTEŚCIE ŚWIADKAMI odechciało się nam wszytskim cokolwiek robić na weselu, a świadkom najbardziej....
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

czy u was tez jest tak paskudnie, jak u mnie? paskudnie brudne resztki śniegu, plucha, ciapa, i mżawka? wrrrrrrrrrrrrrr ja chcę słoneczko!!!!!!!!!!!

Musiałabym się nagrać
I co, baba mi powie tydzień przed weselem, że mi nie upiecze ciast?
Jakaś paranoja. Przy zamawianiu będę chciała podpisać umowę, żeby mnie nie zostawili na lodzie. Tylko nie wiem czy to jest praktykowane
Wiadomo, że chciałabyś spokoju i cieszenia się z tz a tu jakaś wredna osoba ingeruje w wasz związek. Twój tz jest na pewno w strasznej sytuacji, bo z jednej strony to jego matka, a z drugiej ty, czyli kobieta jego życia. ja chyba bym na twoim miejscu się wyprowadziła z tamtąd, i dogadała się z tz, że sobie coś wynajmiecie, bo tak żyć to na pewno sie nie da. Twój tz nie chce się wyprowadzić z domu?

Czasami jak znienacka chrapnął to siadałam przestraszona na łóżku i nie wiedziałam w którą stronę uciekać
Zapytałam co to oznacza... a ona, że zawsze może mi odmówić
.