mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-26, 19:11   #1021
sweetpinky
Zakorzenienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ano tak, przecież kiedyś pisałaś, że w Lublinie studiujesz
E to w sumie nie aż tak daleko
no nie tylko nie ma kiedy

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 19:13   #1022
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
chodzi mi właśnie o bikini, chcę mieć spokój, bo wydaje mi się, że od częstego golenia mam ich więcej i zwiększyły swój obszar
Ja po wosku mam ich zdecydowanie mniej i coraz rzadziej odrastają.

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Ja też niestety okolice intymne gole zwykłą maszynką. Kiedyś próbowałam wosku ale myślałałam że narobie pod siebie z bólu . Kremów do depilacji nie próbowałam ale od jakiegoś czasu chodzi za mną chęć kupienia depilatora . Ciekawa jestem czy ból przy goleniu takim depilatorem jest taki sam jak woskiem czy idzie wytrzymać?!

Mam takie pytanie z innej beczki. Mianowicie chdzi mi o ciuchy ciążowe w sklepach H&M. Gdzie w Warszawie można takie ciuszki nabyć? Ja zazwyczaj bywam w centrum w H&M ale nigdy tam sie nie spotkałam z ubraniami ciązowymi
Depilatorem to bym się chyba bała. Myślę że wosk jest mnie bolesny.

Ja ostatnio we Wrocławiu oglądałam ciuszki ciążowe i chyba w H&M są najfajniejsze i największy wybór. W innych sklepach takie szare, szerokie - może na wiosnę będą ładniejsze.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Chciałabym sobie kupić jakiś nowy ciuch, ale spodni i spódnicy nie ma sensu, bo niedługo się w nie nie zmieszczę, a na tuniki jeszcze za wcześnie (m.in. dlatego, że zimno jeszcze). No i jestem w kropce.
Ja w tym miesiącu sobie nic nie kupiłam szok, jeszcze mi się tak nie zdarzyło, ale też stwierdziłam, że w tym momencie jakiś zakup jest raczej bez sensu.

Cytat:
no właśnie na basenie a mi chodzi coś na plażę a słyszałam, że nie można opalać brzucha i że lepiej go przysłaniać
Może jakieś pareo albo chusta - kiedyś widziałam jak babka na strój miała tak nałożone. Poza tym w ciąży to chyba lepiej pod parasolem i nie za długo na słoneczku.

Cytat:
EDIT: My po cichu planowaliśmy urlop na czerwiec, gdy zaczęliśmy w grudniu staranka o dzidzię, bo wtedy byłby to drugi trymestr, a wtedy najlepiej jest gdzieś jechać. Ponieważ w pracy było dużo chętnych na czerwcowy urlop, wcisnęłam się w końcu na ostatni tydzień maja i początek czerwca. Chcemy jechać do Wisły, bo bez gór to ja umieram, a w przyszlym roku to trzeba będzie zapomnieć o urlopie.
My też zaplanowaliśmy urlop na koniec maja i początek czerwca i ciągle zastanawiamy się czy nad morze czy w góry. Obawiam się że w takim okresie może być zimnawo nad morzem i w dodatku może być wsystko pozamykane. W góry mamy bliziutko - jakieś 1,5 godzinki, ale znowu koleżanki mi powiedziały, że nie wiadomo czy można ze względu na ciśnienie.

A w przyszłym roku tez sobie nie odpuścimy taką prawie roczną dzidzię już można zabrać na jakąś wyprawę

Cytat:
Wpadłam na chwilkę z pozdrowieniami z Bieszczad
Buziaczki gorąące przesyłam, pomimo, że tu trochę zimno
Wrzucam fotkę z nad Soliny
Jutro pierwsza wyprawa - i jednocześnie pierwszy pobyt okruszka w górach

Ps. Dobrze, że net tu jest, przynajmniej mam stały kontakt z bazą
Tam jest tak ślicznie
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 19:54   #1023
tancerkaGd
Rozeznanie

Napisane przez malin30
Doczytałam właśnie w necie, że po 6 miesiącu można zacząć wprowadzać inne jedzenie niż mleko matki, a samo karmienie piersią po 6 miesiącu wcale nie daje wielu korzyści dla zdrowia dziecka. Mleko matki ma być po to, by jak najpóźniej wprowadzić mleko krowie.

to co wiem z własnego doświadczenia niani ...
po 4 miesiącu można podawać już dziecku kaszki na śniadanko i zupki warzywne.
po 6 miesiącu do zupek można dodawać mięsko
Ważne , żeby zupki w tym czasie było dobrze zmiksowane no , i najlepiej ugotowane przez siebie. Gerber jest feeee ( próbowałam to jesc ale to obrzydlistwo )

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

[quote=Nika1980;11174027]ja mam podobne zdanie. zresztą tu chodzi nie tylko o cenne chwile. ale i o to, czego w tym czasie nauczymy dziecko, jakiego nastawienia do życia, sposobu radzenia sobie z kłopotami. ludzie sobie nie zdają sprawy, ale właśnie w tym wrażliwym czasie dziecko uczy się najszybciej, przyswaja sobie różne rzeczy i to, czego się nauczy w tych najwczesniejszych stadiach jest nieodwracalne. jako pedagog mam takie zboczenie

heh ja też mam takie pedagogiczne zobaczenie
dlatego bede caly czas opiekowala się swoim dzieckiem nadal będąc nianią heh - żyć nie umierać )))
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 20:08   #1024
tancerkaGd
Rozeznanie

Cytat:
wiesz, że ja też?

ale piękny
ja też pokażę dwie kotki co przyszły same do rodziców domu jak miały 3 miesiące świetne są słabe zdjęcie bo robione komórką

ale macie piękne Kociaki ! To teraz ja pochwalę się swoim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kasia.jpg (75,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kasia2.jpg (60,4 KB, 3 załadowań)
Stary 2009-02-26, 20:29   #1025
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
to co wiem z własnego doświadczenia niani ...
po 4 miesiącu można podawać już dziecku kaszki na śniadanko i zupki warzywne.
po 6 miesiącu do zupek można dodawać mięsko
Ważne , żeby zupki w tym czasie było dobrze zmiksowane no , i najlepiej ugotowane przez siebie. Gerber jest feeee ( próbowałam to jesc ale to obrzydlistwo )
Nie wiem jak w smaku te "gotowce", ale jeśli chodzi o wartości to podobno są zdrowsze od przyrządzanych w domu. Mi zawsze się wydawało, że jak samemu zrobi się obiadek czy zupkę dla dziecka to jest zdrowsze, bo wiesz tam dałaś, ale czytałam ostatnio artykuł, w którym stwierdzono, że tak naprawdę nie wiesz skąd pochodzi mięso, które dajesz dziecku, tak samo warzywa i owoce, mogą one być bezwartościowe . No chyba że masz własną uprawę. Natomiast produkty przeznaczone dla dzieci przechodzą tak szczegółowe badania i to kilkustopniowe - najpierw badane są same produkty pod względem wartości odżywczych, uprawy i fermy murzą stosować specjalne techniki które są sprawdzane itp., później podczas przetworzenia kilkakrotnie są badane i ostatecznie zawierają tyle wartości ile takie dziecko potrzebuje. Gotując samemu nie masz takiej pewności.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 07:58   #1026
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witajcie. Co do gotowych zupek to są podzielone opinie na ten temat, wszystko zależy od podejścia młodej mamy. Ja swojej córce zaczęłam podawać pierwsze przeciery a potem zupki już po skończeniu przez nią 4 miesiąca życia - wedle zaleceń lekarza, a dlatego tak wcześnie, ponieważ krótko karmiłam dziecko piersią, chyba tylko przez 2 miesiące (to nie był mój wybór, niestety mało pokarmu a do tego jeszcze mała miała żółtaczkę, więc PEDIATRA kazał odstawić ją od piersi na 5 dni - NIGDY TEGO NIE RÓBCIE JAK CHCECIE KARMIĆ PIERSIĄ DZIECKO - małej tak zasmakowało mleko modyfikowane, że o powrocie do karmienia piersią nie było mowy, nic nie dawało ściąganie mleka z piersi, miałam coraz mniej mleka, aż w końcu samo zanikło , gdy potem radziłam się innego pediatry, ten odparł - NIE NALEŻAŁO ODSTAWIAĆ DZIECKA OD PIERSI NAWET NA KILKA DNI - no, to teraz już wiem i przestrzegam inne młode mamy). Tak więc przez długi czas dawałam córce gotowe rzeczy, ale już dziś wiem, że przy drugim dziecku tak nie będzie. Po pierwsze- SKĄD MACIE PEWNOŚĆ ŻE GOTOWE OBIADKI SĄ ROBIONE W IDEALNYCH WARUNKACH?Bo producent tak twierdzi?hm..... A po drugie - NA PRAWDĘ TANIEJ WYCHODZI JEŚLI SIĘ SAMEMU ZROBI TAKI OBIADEK NIŻ KUPI W SKLEPIE. Faktem jest, że nie trzeba wkładać wysiłku by gotować, wystarczy kupić No ale to wszystko zależy od Was.

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-02-27 o 08:06
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 08:41   #1027
tancerkaGd
Rozeznanie

no, dokładnie...to wszystko zależy od wyboru mamy.
mnie osobiście nie smakują gotowe zupki w dodatku są drogie. Z tego co zauważyłam u 'mojej' Małej -też krzywi się przy słoiczku a jest naprawdę łakomczuchem nigdy nie miałam z nią problemów z karmieniem już od 4 miesiąca.

jak dla mnie gotowe zupki są idealne jak trzeba gdzieś wyjechać i nie ma możliwości ugotowania samemu
a tak....jednego dnia można ugotować troszkę więcej i resztę zamrozić później wystarczy tylko wyjąć rano i obiadek też jest gotowy do podgrzania

ja jak na razie to zbieram przepisy na zupki i muszę kiedyś zainwestować w dobry mikser

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 09:03   #1028
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
no, dokładnie...to wszystko zależy od wyboru mamy.
mnie osobiście nie smakują gotowe zupki w dodatku są drogie. Z tego co zauważyłam u 'mojej' Małej -też krzywi się przy słoiczku a jest naprawdę łakomczuchem nigdy nie miałam z nią problemów z karmieniem już od 4 miesiąca.

jak dla mnie gotowe zupki są idealne jak trzeba gdzieś wyjechać i nie ma możliwości ugotowania samemu
a tak....jednego dnia można ugotować troszkę więcej i resztę zamrozić później wystarczy tylko wyjąć rano i obiadek też jest gotowy do podgrzania

ja jak na razie to zbieram przepisy na zupki i muszę kiedyś zainwestować w dobry mikser
Oj tak, mikser to podstawa Bo bez niego ani rusz Moja gapcia bardzo lubiła gotowe zupki, no ale ilez można je jeść hihi, w końcu poszłam po rozum do głowy i zaczęłam sama robić A zupki faktycznie dobre są na wyjazdy
Stary 2009-02-27, 09:49   #1029
Foka29
Zadomowienie

Kurde, odebrałam wczoraj swoje wyniki badań. Z morfologii wynika mi, że przechodzę jakąś infekcję.

Się kurde zastanawiam infekcję czego niby???

Z tymi kilkudniowymi przerwami w karmieniu, to zapewne racja, ale czasem się chyba nie da nie zrobić przerwy, np. jak się bierze antybiotyk.
Nie miałam pojęcia, ze potem powrót do karmienia może być taki trudny.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 09:53   #1030
Vcelka
Wtajemniczenie

Cześć,
Jejku ile dziewczyn na naszym wątku na koty, a ja nie lubię kotów.
Co do zupek i innych dań da dziecka to zamierzam sama przyrządzać, bo wydaje mi się to dużo zdrowsze no i tańsze. Ale nie przeczę że od czasu do czasu będę kupowała takie gotowe w słoiczkach.
W tym roku nigdzie na wakacje się nie wybieramy, ale w przyszłym to już z dzidzią gdzieś sobie pojedziemy

Ja badania dopiero będę robiła w przyszłym tygodniu, jakoś nie mogę się zebrać rano.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 09:54   #1031
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio we Wrocławiu oglądałam ciuszki ciążowe i chyba w H&M są najfajniejsze i największy wybór. W innych sklepach takie szare, szerokie - może na wiosnę będą ładniejsze.
Ciążowe ciuszki są też w C&A i to w bardzo przystępnych cenach. Ale ja nie mam zamiaru kupować mnóstwa ciuchów dla ciężarnych, bo potem co z nimi zrobię? Koleżanka rozglada się za nimi w lumpeksach - tzn. głównie za spodniami.

Cytat:
My też zaplanowaliśmy urlop na koniec maja i początek czerwca i ciągle zastanawiamy się czy nad morze czy w góry. Obawiam się że w takim okresie może być zimnawo nad morzem i w dodatku może być wsystko pozamykane. W góry mamy bliziutko - jakieś 1,5 godzinki, ale znowu koleżanki mi powiedziały, że nie wiadomo czy można ze względu na ciśnienie.
W góry też można, ale nie te wysokie, jak Tatry. chociaż w zeszłym roku w Tatrach widzieliśmy dziewczynę w ciąży na oko 5-6 miesiąc. Wszystko zalezy od przebiegu ciąży. Jak lekarz stwierdzi, że nie ma przeciwskazań, to tylko jechać

Cytat:
Nie wiem jak w smaku te "gotowce", ale jeśli chodzi o wartości to podobno są zdrowsze od przyrządzanych w domu. Mi zawsze się wydawało, że jak samemu zrobi się obiadek czy zupkę dla dziecka to jest zdrowsze, bo wiesz tam dałaś, ale czytałam ostatnio artykuł, w którym stwierdzono, że tak naprawdę nie wiesz skąd pochodzi mięso, które dajesz dziecku, tak samo warzywa i owoce, mogą one być bezwartościowe . No chyba że masz własną uprawę. Natomiast produkty przeznaczone dla dzieci przechodzą tak szczegółowe badania i to kilkustopniowe - najpierw badane są same produkty pod względem wartości odżywczych, uprawy i fermy murzą stosować specjalne techniki które są sprawdzane itp., później podczas przetworzenia kilkakrotnie są badane i ostatecznie zawierają tyle wartości ile takie dziecko potrzebuje. Gotując samemu nie masz takiej pewności.
Na TVN Style widziałam kiedyś program pt. "Zdrowy start", gdzie podawano przepisy na jedzonko dla maluszkow robione przez siebie w domu. A teraz jest to wydane w formie książki: http://www.gandalf.com.pl/b/zdrowy-start/
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:15   #1032
sweetpinky
Zakorzenienie

Hej
ale wy dużo wiecie o dzieciach, jedzeniu itp ja nic nie wiem

Stary 2009-02-27, 10:17   #1033
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Cześć,
Jejku ile dziewczyn na naszym wątku na koty, a ja nie lubię kotów.
Co do zupek i innych dań da dziecka to zamierzam sama przyrządzać, bo wydaje mi się to dużo zdrowsze no i tańsze. Ale nie przeczę że od czasu do czasu będę kupowała takie gotowe w słoiczkach.
W tym roku nigdzie na wakacje się nie wybieramy, ale w przyszłym to już z dzidzią gdzieś sobie pojedziemy

Ja badania dopiero będę robiła w przyszłym tygodniu, jakoś nie mogę się zebrać rano.
Hihi, ja też nie przepadam za kotami i one za mną - zawsze syczą jak mnie widzą hihihi. Mam natomiast psa, ale to jest tak brzydki pies że nie da się opisać sa jego zdjęcia na stronce mojej córy www.orzeszek.smyki.pl Skrzyżowanie jamnika ze stuffordem - wybuchowa mieszanka, matka jamnik (JAK ONI TO ZROBILI????), pies ma ADHD - PARANOJA! ) Ale ważne jest to, że jest bardzo przywiązana (bo to suka) do dziecka i nie pozwoli jej krzywdy zrobić, no a przy tym jest też zazdrosna :-/ ale da się z tym żyć

Och dziewczyny, jak któraś się uprze to można wszędzie pojechać na wakacje - w tamtym roku widziałam na Krecie laskę gdzieś w 6 miesiącu ciąży, zwiedzała coś tam w 32 st upale!!! Ale wytłumaczyłam sobie to, że wycieczkę zakupiła przed zajściem w ciążę i nie mogła potem zrezygnować, bo to chyba nie był wynik głupoty, że jednak pojechała w największe upały na Krete.
Stary 2009-02-27, 10:17   #1034
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Hej
JA? Ja jestem zielona w tych sprawach Wystarczy jednak poszukać wiadomości w internecie i czytać odpowiednie książki czy gazety. Polecam "M jak mama"
Stary 2009-02-27, 10:19   #1035
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Hej

No masz się czym przejmować, wszystko przychodzi z czasem - i z ilością dzieci hihi, ale dużą skarbnicą wiedzy są babcie, ojj tak, babcie, czyli nasze mamy to skarb! No i od czego jest internet - TU ZNAJDZIESZ WSZYSTKO

I tak, jak dziewczyny mówią, do końca wszystkiego się nie wie, choćbym nie wiem ile się czytało, bo każde dziecko jest inne, ot i cała filozofia hihi

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-02-27 o 10:24
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 10:22   #1036
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
No masz się czym przejmować, wszystko przychodzi z czasem - i z ilością dzieci hihi, ale dużą skarbnicą wiedzy są babcie, ojj tak, babcie, czyli nasze mamy to skarb! No i od czego jest internet - TU ZNAJDZIESZ WSZYSTKO
Nasze mamy to na pewno, ale nie do końca. Trochę się pozmieniało od czasu, gdy przyszłyśmy na świat. Jest wiele udogodnień. Natomiast teściowa będzie dla mnie dużą pomocą, bo jest położną
Stary 2009-02-27, 10:22   #1037
sweetpinky
Zakorzenienie

Dzięki dzięwczyny trzeba zacząć się kształcić

Stary 2009-02-27, 10:29   #1038
katarzinka
Wtajemniczenie

cześć

Cytat:
No W razie czego będziemy się wspierać

Ja też chcę wrócić zaraz po macierzyńskim przedłużonym o wypoczynkowy do pracy, ale moi rodzice zadecydowali już za mnie, że potem mam wziąć trochę wychowawczego Jak oni już teraz decydują o mnie i o dziecku, to co to będzie, gdy dziecko przyjdzie na świat?
no chyba będziemy się musiały wpsierać, bo ciekawość nas rozsadzi
a co do rodziców - cóż trzeba im granicę wyznaczyć, bo wiem, że moja mama tez mi na siłe udziela całą masę bezcennych rad, a ja jej z uporem maniaka tłumacze, że na siłe to nic nie da i jak bede chciała to zapytam - co rzeczywiście robie

Cytat:
Wpadłam na chwilkę z pozdrowieniami z Bieszczad
Buziaczki gorąące przesyłam, pomimo, że tu trochę zimno
Wrzucam fotkę z nad Soliny
Jutro pierwsza wyprawa - i jednocześnie pierwszy pobyt okruszka w górach

Ps. Dobrze, że net tu jest, przynajmniej mam stały kontakt z bazą
moje ukochane górki, ale Ci zazdroszę ale tak pozytywnie

a ja dzis luzniejszy dzien w pracy to moge Was troszkę podczytać
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:31   #1039
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Nasze mamy to na pewno, ale nie do końca. Trochę się pozmieniało od czasu, gdy przyszłyśmy na świat. Jest wiele udogodnień. Natomiast teściowa będzie dla mnie dużą pomocą, bo jest położną
Szczęściara Mi moja mama dużo pomogła, sama wychowała dwoje dzieci i służy mi pomocą, radą jak mam jakiś problem z małą, choć wiele się zmieniło od czasu kiedy sama wychowywała dzieci, jej wiedza do dziś jest bardzo przydatna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 10:36   #1040
sweetpinky
Zakorzenienie

ja dzisiaj przechodzę koszmar jak w filmach SF
zalęgły mi się w kuchni mole spożywcze musieliśmy coś kupić z jajkami w sklepie.
Wszystko musieliśmy dziś wyrzucić, dosłownie wszsytko do jedzenia: przyprawy, bakalie, cukier, mąki, makarony, kasze, ryże itd itd itd
5 wielkich worów mąż wyniósł na śmietnik, przecież to tyle kasy
nigdy nie zwaracłam na to uwagi jak brałam ryż i go gotowałam a dziś jak zaglądałam do każdej torebki jakiś pędrak był

Stary 2009-02-27, 10:37   #1041
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
ja dzisiaj przechodzę koszmar jak w filmach SF
zalęgły mi się w kuchni mole spożywcze musieliśmy coś kupić z jajkami w sklepie.
Wszystko musieliśmy dziś wyrzucić, dosłownie wszsytko do jedzenia: przyprawy, bakalie, cukier, mąki, makarony, kasze, ryże itd itd itd
5 wielkich worów mąż wyniósł na śmietnik, przecież to tyle kasy
nigdy nie zwaracłam na to uwagi jak brałam ryż i go gotowałam a dziś jak zaglądałam do każdej torebki jakiś pędrak był
Ja to miałam, ale tylko w suszonych grzybach
Stary 2009-02-27, 10:40   #1042
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to miałam, ale tylko w suszonych grzybach
ja poprostu wszędzie, w każdej szafce a niedawno sprzątaliśmy, musiały się na dniach rozejść po szafkach. Nigdy nie miałam z tym do czynienia

Stary 2009-02-27, 10:44   #1043
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
ja poprostu wszędzie, w każdej szafce a niedawno sprzątaliśmy, musiały się na dniach rozejść po szafkach. Nigdy nie miałam z tym do czynienia
O kurcze, no to ładnie! Najgorsze że musiałaś wszystko wyrzucić
Stary 2009-02-27, 10:46   #1044
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Kochanie dowiesz się jak my wszystkie jeszcze więcej na własnych dzieciach. ja studiowałam pedagogikę, wychowywałam młodsze siostry, potem pracowałam w domach dziecka i tu w Holandii w przedszkolach i jako niania więc troszkę tych doświadczeń i wiedzy się uzbierało, a mimo wszystko teraz czytam mnóstwo gaze ( holenderskich żeby wiedzieć jak to tutaj działa) i książek i nadal zdarza mi się przeczytać coś o czym nie miałam zielonego pojęcia...człowiek uczy się całe życie i dobrze bo by nudno było hehehe

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:46   #1045
katarzinka
Wtajemniczenie

no to macie z robaczkami przeboje trzymam zebyście je przegoniły

a ja dziś byłam na badaniu krwi , wczoraj wizyta u okulisty, który mi miał napisać oficjalną notkę czy mogę rodzic siłami natury - i mogę
Zanim czas pokona nas"
Stary 2009-02-27, 10:48   #1046
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość

a ja dziś byłam na badaniu krwi , wczoraj wizyta u okulisty, który mi miał napisać oficjalną notkę czy mogę rodzic siłami natury - i mogę
O! To super! Ja muszę w przyszłym tygodniu pójść do ogólnego, by wydębić od niego skierowanie na badania krwi, które zlecił mi gin. Wszystkie są refundowane, ale ja chodzę do gina prywatnie i musiałabym za te badania zapłacić.
Stary 2009-02-27, 10:53   #1047
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
O kurcze, no to ładnie! Najgorsze że musiałaś wszystko wyrzucić
ano właśnie, jestem zła
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Kochanie dowiesz się jak my wszystkie jeszcze więcej na własnych dzieciach. ja studiowałam pedagogikę, wychowywałam młodsze siostry, potem pracowałam w domach dziecka i tu w Holandii w przedszkolach i jako niania więc troszkę tych doświadczeń i wiedzy się uzbierało, a mimo wszystko teraz czytam mnóstwo gaze ( holenderskich żeby wiedzieć jak to tutaj działa) i książek i nadal zdarza mi się przeczytać coś o czym nie miałam zielonego pojęcia...człowiek uczy się całe życie i dobrze bo by nudno było hehehe
to mnie pocieszyłaś
Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość

ano mam się, już chyba wszystko przeszłam mieszkam w wieżowcu 10 klatkowym więc jest tu naprawdę dużo rodzin i nigdy nie wiadomo co kto ma w domu, były tu już mrówki faraonki, plaga pająków, karaluchy i teraz te mole a mieszkamy tu od 3 lat kurde co jeszcze???????
naszcęście jeszcze rok i się wyprowadzam, bo budujemy dom, nie mogę się doczekać, oby jak najdalej od tego syfu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 10:55   #1048
Nika1980
Zakorzenienie

kurcze mi oczywiście połozna nie dała jeszcze żadnego skierowania na krew i mocz buuu, ale tak to tutaj jest. pewnie coś mi zleci 9 marca na kolejnym usg.
póki co dobrze, że zrobiłam kilka badań przed ciążą , to mnie troszkę uspokaja.

ja dziś od rana tak dobrze się czuję, że posprzątałam w domu na dole, poszłam na pocztę, do sklepu a w drodze zachciało mi się parówek dziwne bo mięsa ostatnio nie mogę. ale kupiłam i pożarłam jużdwie na ciepło , mniam brzuszek zadowolony

Pinky, moja siostra kiedy miała zostać mamą to też była przerażona, że nic nie wie, że nigdy się dziećmi nie intersowała i wiesz co...po 2 tygodniach od porodu kiedy ją odwiedziłam mówi do mnie: czuję się jakbym od zawsze była mamą.

Pinky, zaufaj swojej kobiecej intuicji i macierzyńskiemu instynktowi. a jak ci się chce poczytać na temat dzieci to jest mnóstwo pozycji i fajnych gazetek gdzie mozna się czegoś dowiedzieć. będzie dobrze

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-02-27 o 10:57
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 11:02   #1049
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
kurcze mi oczywiście połozna nie dała jeszcze żadnego skierowania na krew i mocz buuu, ale tak to tutaj jest. pewnie coś mi zleci 9 marca na kolejnym usg.

ja dziś od rana tak dobrze się czuję, że posprzątałam w domu na dole, poszłam na pocztę, do sklepu a w drodze zachciało mi się parówek dziwne bo mięsa ostatnio nie mogę. ale kupiłam i pożarłam jużdwie na ciepło , mniam brzuszek zadowolony

Pinky, moja siostra kiedy miała zostać mamą to też była przerażona, że nic nie wie, że nigdy się dziećmi nie intersowała i wiesz co...po 2 tygodniach od porodu kiedy ją odwiedziłam mówi do mnie: czuję się jakbym od zawsze była mamą.

Pinky, zaufaj swojej kobiecej intuicji i macierzyńskiemu instynktowi. a jak ci się chce poczytać na temat dzieci to jest mnóstwo pozycji i fajnych gazetek gdzie mozna się czegoś dowiedzieć. będzie dobrze
Hm, paarówki!!! Powiem Wam coś wesołego, na naszym forum jest Serdel........Serdel - moja droga, za każdym razem gdy widzę, że jesteś na naszym forum to ZAWSZE MAM OCHOTĘ NA SERDELKA hihihi, SERIO SERIO!!!! : D
Teraz pomyślecie - JAKAŚ NIENORMALNA! - ale ja tak przechodzę ciążę, jem jem jem i wystarczy tylko słowo, wspomnienie o jedzeniu, to już mi się chce jeść
Stary 2009-02-27, 11:06   #1050
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:

ano mam się, już chyba wszystko przeszłam mieszkam w wieżowcu 10 klatkowym więc jest tu naprawdę dużo rodzin i nigdy nie wiadomo co kto ma w domu, były tu już mrówki faraonki, plaga pająków, karaluchy i teraz te mole a mieszkamy tu od 3 lat kurde co jeszcze???????
naszcęście jeszcze rok i się wyprowadzam, bo budujemy dom, nie mogę się doczekać, oby jak najdalej od tego syfu
no to oby przeprowadzka nastąpiła jak najszybciej

Cytat:
O! To super! Ja muszę w przyszłym tygodniu pójść do ogólnego, by wydębić od niego skierowanie na badania krwi, które zlecił mi gin. Wszystkie są refundowane, ale ja chodzę do gina prywatnie i musiałabym za te badania zapłacić.
ja chodzę z nfz wiec część badań mam płatnych (najczęściej te dodatkowe - zresztą wiecie same jak to jest), ale to wyprobowany gin wiec nie chciałam zmieniać na innego (całe lata do niego chodzę)
i cieszę się, że okulista powiedział, że wszsytko oki

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

no to dobrze, że brzuszek zadowolony

i masz rację - Pinky słuchaj jej bo dobrze gada
Zanim czas pokona nas"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości