![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
![]()
![]() |
#1022 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio we Wrocławiu oglądałam ciuszki ciążowe i chyba w H&M są najfajniejsze i największy wybór. W innych sklepach takie szare, szerokie - może na wiosnę będą ładniejsze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A w przyszłym roku tez sobie nie odpuścimy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Rozeznanie
|
Napisane przez malin30
![]() Doczytałam właśnie w necie, że po 6 miesiącu można zacząć wprowadzać inne jedzenie niż mleko matki, a samo karmienie piersią po 6 miesiącu wcale nie daje wielu korzyści dla zdrowia dziecka. Mleko matki ma być po to, by jak najpóźniej wprowadzić mleko krowie. to co wiem z własnego doświadczenia niani ... po 4 miesiącu można podawać już dziecku kaszki na śniadanko i zupki warzywne. po 6 miesiącu do zupek można dodawać mięsko ![]() Ważne , żeby zupki w tym czasie było dobrze zmiksowane no , i najlepiej ugotowane przez siebie. Gerber jest feeee ( próbowałam to jesc ale to obrzydlistwo ) ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- [quote=Nika1980;11174027]ja mam podobne zdanie. zresztą tu chodzi nie tylko o cenne chwile. ale i o to, czego w tym czasie nauczymy dziecko, jakiego nastawienia do życia, sposobu radzenia sobie z kłopotami. ludzie sobie nie zdają sprawy, ale właśnie w tym wrażliwym czasie dziecko uczy się najszybciej, przyswaja sobie różne rzeczy i to, czego się nauczy w tych najwczesniejszych stadiach jest nieodwracalne. jako pedagog mam takie zboczenie ![]() heh ja też mam takie pedagogiczne zobaczenie ![]() dlatego bede caly czas opiekowala się swoim dzieckiem nadal będąc nianią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale macie piękne Kociaki ! To teraz ja pochwalę się swoim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zadomowienie
|
Witajcie. Co do gotowych zupek to są podzielone opinie na ten temat, wszystko zależy od podejścia młodej mamy. Ja swojej córce zaczęłam podawać pierwsze przeciery a potem zupki już po skończeniu przez nią 4 miesiąca życia - wedle zaleceń lekarza, a dlatego tak wcześnie, ponieważ krótko karmiłam dziecko piersią, chyba tylko przez 2 miesiące (to nie był mój wybór, niestety mało pokarmu a do tego jeszcze mała miała żółtaczkę, więc PEDIATRA kazał odstawić ją od piersi na 5 dni - NIGDY TEGO NIE RÓBCIE JAK CHCECIE KARMIĆ PIERSIĄ DZIECKO - małej tak zasmakowało mleko modyfikowane, że o powrocie do karmienia piersią nie było mowy, nic nie dawało ściąganie mleka z piersi, miałam coraz mniej mleka, aż w końcu samo zanikło
![]() ![]()
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-02-27 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Rozeznanie
|
no, dokładnie...to wszystko zależy od wyboru mamy.
mnie osobiście nie smakują gotowe zupki w dodatku są drogie. Z tego co zauważyłam u 'mojej' Małej -też krzywi się przy słoiczku a jest naprawdę łakomczuchem ![]() jak dla mnie gotowe zupki są idealne jak trzeba gdzieś wyjechać i nie ma możliwości ugotowania samemu ![]() a tak....jednego dnia można ugotować troszkę więcej i resztę zamrozić ![]() ![]() ja jak na razie to zbieram przepisy na zupki i muszę kiedyś zainwestować w dobry mikser ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Kurde, odebrałam wczoraj swoje wyniki badań. Z morfologii wynika mi, że przechodzę jakąś infekcję.
Się kurde zastanawiam infekcję czego niby??? ![]() Z tymi kilkudniowymi przerwami w karmieniu, to zapewne racja, ale czasem się chyba nie da nie zrobić przerwy, np. jak się bierze antybiotyk. Nie miałam pojęcia, ze potem powrót do karmienia może być taki trudny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Jejku ile dziewczyn na naszym wątku na koty, a ja nie lubię kotów. ![]() Co do zupek i innych dań da dziecka to zamierzam sama przyrządzać, bo wydaje mi się to dużo zdrowsze no i tańsze. Ale nie przeczę że od czasu do czasu będę kupowała takie gotowe w słoiczkach. W tym roku nigdzie na wakacje się nie wybieramy, ale w przyszłym to już z dzidzią gdzieś sobie pojedziemy ![]() Ja badania dopiero będę robiła w przyszłym tygodniu, jakoś nie mogę się zebrać rano.
#1031 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ale wy dużo wiecie o dzieciach, jedzeniu itp ja nic nie wiem ![]()
#1033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Och dziewczyny, jak któraś się uprze to można wszędzie pojechać na wakacje - w tamtym roku widziałam na Krecie laskę gdzieś w 6 miesiącu ciąży, zwiedzała coś tam w 32 st upale!!! Ale wytłumaczyłam sobie to, że wycieczkę zakupiła przed zajściem w ciążę i nie mogła potem zrezygnować, bo to chyba nie był wynik głupoty, że jednak pojechała w największe upały na Krete.
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
JA? Ja jestem zielona w tych sprawach
![]() ![]()
#1035 |
Zadomowienie
|
No masz się czym przejmować, wszystko przychodzi z czasem - i z ilością dzieci hihi, ale dużą skarbnicą wiedzy są babcie, ojj tak, babcie, czyli nasze mamy to skarb! No i od czego jest internet - TU ZNAJDZIESZ WSZYSTKO I tak, jak dziewczyny mówią, do końca wszystkiego się nie wie, choćbym nie wiem ile się czytało, bo każde dziecko jest inne, ot i cała filozofia hihi
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-02-27 o 10:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dzięwczyny
![]() ![]()
#1038 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() a co do rodziców - cóż trzeba im granicę wyznaczyć, bo wiem, że moja mama tez mi na siłe udziela całą masę bezcennych rad, a ja jej z uporem maniaka tłumacze, że na siłe to nic nie da i jak bede chciała to zapytam - co rzeczywiście robie ![]() Cytat:
![]() a ja dzis luzniejszy dzien w pracy to moge Was troszkę podczytać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj przechodzę koszmar jak w filmach SF
![]() zalęgły mi się w kuchni mole spożywcze ![]() Wszystko musieliśmy dziś wyrzucić, dosłownie wszsytko do jedzenia: przyprawy, bakalie, cukier, mąki, makarony, kasze, ryże itd itd itd 5 wielkich worów mąż wyniósł na śmietnik, przecież to tyle kasy ![]() nigdy nie zwaracłam na to uwagi jak brałam ryż i go gotowałam a dziś jak zaglądałam do każdej torebki jakiś pędrak był ![]()
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
ja poprostu wszędzie, w każdej szafce a niedawno sprzątaliśmy, musiały się na dniach rozejść po szafkach. Nigdy nie miałam z tym do czynienia
![]()
#1043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Kochanie dowiesz się jak my wszystkie jeszcze więcej na własnych dzieciach. ja studiowałam pedagogikę, wychowywałam młodsze siostry, potem pracowałam w domach dziecka i tu w Holandii w przedszkolach i jako niania więc troszkę tych doświadczeń i wiedzy się uzbierało, a mimo wszystko teraz czytam mnóstwo gaze ( holenderskich żeby wiedzieć jak to tutaj działa) i książek i nadal zdarza mi się przeczytać coś o czym nie miałam zielonego pojęcia...człowiek uczy się całe życie
![]() ![]()
![]() |
#1045 |
Wtajemniczenie
|
no to macie z robaczkami przeboje
![]() ![]() a ja dziś byłam na badaniu krwi , wczoraj wizyta u okulisty, który mi miał napisać oficjalną notkę czy mogę rodzic siłami natury - i mogę ![]()
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
O! To super! Ja muszę w przyszłym tygodniu pójść do ogólnego, by wydębić od niego skierowanie na badania krwi, które zlecił mi gin. Wszystkie są refundowane, ale ja chodzę do gina prywatnie i musiałabym za te badania zapłacić.
#1047 | ||
Zakorzenienie
|
ano właśnie, jestem zła
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() naszcęście jeszcze rok i się wyprowadzam, bo budujemy dom, nie mogę się doczekać, oby jak najdalej od tego syfu
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
kurcze mi oczywiście połozna nie dała jeszcze żadnego skierowania na krew i mocz buuu, ale tak to tutaj jest. pewnie coś mi zleci 9 marca na kolejnym usg.
póki co dobrze, że zrobiłam kilka badań przed ciążą , to mnie troszkę uspokaja. ![]() ja dziś od rana tak dobrze się czuję, że posprzątałam w domu na dole, poszłam na pocztę, do sklepu a w drodze zachciało mi się parówek ![]() ![]() ![]() Pinky, moja siostra kiedy miała zostać mamą to też była przerażona, że nic nie wie, że nigdy się dziećmi nie intersowała i wiesz co...po 2 tygodniach od porodu kiedy ją odwiedziłam mówi do mnie: czuję się jakbym od zawsze była mamą. Pinky, zaufaj swojej kobiecej intuicji i macierzyńskiemu instynktowi. a jak ci się chce poczytać na temat dzieci to jest mnóstwo pozycji i fajnych gazetek gdzie mozna się czegoś dowiedzieć. będzie dobrze ![]()
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-02-27 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz pomyślecie - JAKAŚ NIENORMALNA! - ale ja tak przechodzę ciążę, jem jem jem i wystarczy tylko słowo, wspomnienie o jedzeniu, to już mi się chce jeść ![]()
![]() |
#1050 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i cieszę się, że okulista powiedział, że wszsytko oki ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() i masz rację - Pinky słuchaj jej bo dobrze gada ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.