|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
Aha dzieki, ja planuje tak na ok 100. Wg mojego przelicznika musialas placic wiecej za kg niz u Braci Janusz? Oni biora 32-35zl/ kg
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00 Nasz ślub 22.05.2010 |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Rozeznanie
|
W Bohemie tort jest w cenie. Ale właściciel mi powiedział że robią torty na kilku paterach(zdjęcie 1) a nie jeden na drugim(zdjęcie 2). Nie wiem dlaczego. Widziałam jeden i drugi i każdy wyglądał nieciekawie. Ale może jak im pokaże jaki mi się podoba to mi taki zrobią a podoba mi się tort podobny jak na zdjęciu 2. Nie wiem też jak smakuje tort w Bohemie.
Edytowane przez Meana1 Czas edycji: 2009-02-26 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Raczkowanie
|
No własnie główny problem w Bohemie to taki ze nic o torcie nie slyszalam, ani ze dobry ani ze zły. Mam nadzieje ze dziewczyny ktore w tym roku maja wesela beda wciaz aktywne na forum i dowiem sie cos wiecej
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Raczkowanie
|
czy macie namiary na dekoratorkę, która dekoruje Kosciół i sale zywymi kwiatami?? jesli tak to bede wdzieczna za namiary na priva.
27.06.2009 Cudowny Dzień ![]() Edytowane przez moonikkaa Czas edycji: 2009-02-26 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Przyczajenie
|
ivona84 tam są ściany wyłożone korkiem, który właśnie jest od tego, żeby był ładny, czysty dzwięk. Ja rozmawiałam z moim zespołem i powiedzieli, że do bardzo dobrze, bo nie będzie hałasu i buczenia. Także na plus
![]()
#4806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4807 |
Raczkowanie
|
karothka bede wdzieczna za jakies info o Bohemie
![]() Co do sukienki to mysle ze 4 miesiace wystarcza o ile znajdziesz sukienke ktorej nie trzeba z daleka sprowadzac, bo z tym to roznie bywa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie! Wypowiedzcie się na temat tej sukienki. Właśnie ta jest prawie taka sama jak sukienka, którą chcę zamówić w MsModzie.
#4809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Raczkowanie
|
Hej nie chce się wtrącać ale mierzyłam jedną suknie MS Moda i Pani w salone powiedziała mi że na suknie czeka się 4 miesiące, a musi ona być jakiś czas przed ślubem dla ewentualnych poprawek. Możesz nie zdarzyc jak chcesz zamawiac w kwietniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Raczkowanie
|
Dopiero wtedy będę w Polsce...Też właśnie słyszałam to od Pań ze sklepu...trochę się obawiam, ale nie mam wyjścia - nie chcę zamawiać za granicą.
![]() |
#4812 |
Rozeznanie
|
Slyszalam ze w Cedzynie otwieraja nowa sale. Chcialam tam zorganizowac poprawiny, ale w maju nie bedzie jeszcze gotowa.[/quote]
tak, wszystko sie zgadza w cedzynie niedlugo bedzie otwarta nowa sala, w miejsce dokładnie piekarni, wiem bo mam do niej kilka minut spacerkiem ![]()
![]() |
#4813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a noclegi mozesz wynająć w gościńcu w Cedzynie-podobno są tanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I co? Odnalazlas wlasciciela tego pieska??
![]() |
#4816 |
Raczkowanie
|
karothka sukienka ma swój urok, jest bardzo ładna, ale w rzeczywistości może okazać się inaczej, moze nie pasować lub nie podkreślać Twojej figury. Najważniejsze to mierzyć suknie. Aby miec więcej pewności może udaj się do jakiegoś salonu i zmierz podobny fason, zobaczysz czy w rzeczywistosci pasuje do Ciebie
![]() Dziewczyny, ojjj będę miała problem z proszeniem gości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zadomowienie
|
karothka moi znajomi zdecydowali się na ślub dwa tydognie temu. w sobote zamówiona zaostała suknia. na 1 kwietnia pierwsze przymiarki a ślub jest w 2 maja. wiec wszystko się da
![]()
#4818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję też mika_am i ewi83 za wszystkie informację. Noclegi chyba naprawdę weźmiemy w Gościńcu w Cedzynie, bo brat tak zrobił, jak miał wesele w Masłowie. A co do sali w Cedzynie, tej nowej, to powiem tak - mieszkam tam i słyszałam plotke, że oni jeszcze nie mają pozwolenia na organizowanie takich imprez czy coś w tym stylu, a mimo to przyjmują terminy na wesela ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ojjj będę miała problem z proszeniem gości
![]() ![]() Ja to mam zamiar tylko najblizszej rodzinie i znajomym ktorzy mieszkaja w poblizu dac osobiscie zaproszenia. Nie mam zamiaru jezdzic po calej Polsce! Zreszta wykorzystaj takie okazje jak np święta wielkanocne na rozdanie zaproszeń. Ja osobiscie kilka razy dostalam zaproszenie poczta i nie widze w tym nic zlego. Moze kiedys jak sie robilo w ramach jednego miasta czy wsi wesele to to nie byl problem, ale teraz? jak sie ma czasem rodzine po calej Polsce porozjezdzana to jest po prostu strata czasu.
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Zadomowienie
|
Ja na zaproszenie swoich gosci , mialam tylko tydzien, wiekszosc z nich odwiedzilam osobiscie, ale byla to wizyta doslownie 5 minutowa, weszlam przedstawilam narzeczonego, powiedzialam regulke, przekazalam zaproszenia i musialam wychodzic. Wiekszosc rodziny byla zadowolona ze wogole ich odwiedzilam, zrozumieli ze jestem tylko w Polsce na bardzo krotki czas, tylko jedna moja kuzynka powiedziala ze nie przyjdzie na slub poniewaz nie napilam sie z nia herbaty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim.
Szukam sali na własne wesele i szczerze mówiąc nie wiem co wybrac. Pewnie macie swoje typy co do sali. Bardzo zalezy mi na opiniach o organizacyjnej stronie, jedzeniu i dogadywaniu sie z właścicielami oraz o obsłudze. Bo sala moze być piękna sama w sobie ale reszta może kosztować sporo nerwów. Jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie, plizz podzielcie się wrażeniami. Sali potrzebuję gdzieś na 120-150 osób (chyba, ze mnie goście w konia zrobią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zadomowienie
|
Ja mam wesele w Dworku w Maslowie a goscie nocuja w hotelu w Kielcach
![]() A myslalas moze o hotelu Ameliowka, sala na zdjecia prezentuje sie ladnie, cudne otoczenie, slyszalam dobre opinie o nich, hotel jest zaraz na miejscu i ceny sa calkiem przyzwoite, sama chcialam tam swoich gosci umiescic, ale oni woleli centrum ![]() Jest tez lokal lokal w Ciekotach , nie wiem jak sie nazywa, bylam tam raz na sylwestrze i miejsce jest calkiem ciekawe, pyszne jedzonko i wiem ze maja miejsca noclegowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki za info, będe miała więcje miejsc na liscie od odwiedzenia ![]() A jak oceniasz dworek w Masłowie, tzn koszty i jacy są właściciele, bo mam sie tam zamiar wybrac w najbliższym czasie, co prawda nie maja już za bardzo terminów na 2010 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- a teraz z innje pary kaloszy, znacie jakieś dobre krawcowe w CK, które szyją suknie ślubne? Bo na razie mnie przerażaja niektóre ceny sklepowe, może w rezultacie skapituluję i wydam ze 3 tys, na jeden raz (mimo, ze to ten jeden dzien w życiu to jednak dużo kasy), inna sprawa, ze szerokie suknienki, bezy, mocno zdobione itp mnie odstraszjaą, a tych jest w sklepach najwiecej, ja preferuję skromniejsze, np. w stylu empire. Niska jestem więc szerokosci mnie tylko przytłoczą ![]() Ciekawa jetsem czy znacie jakies specjalistki, które np. ze zdjecia z internetu potrafia uszyć równie pięknie. Czasem słyszałam o takich ale nie mam namiarów żadnych. Zresztanie mam na nic namairów na razie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie zauroczyla sala do tego stopnia, ze nawet nie szukalam innej, potem poczytalam troszke opinii na ich temat, wszystkie bylo bardzo dobre, wiec odrazu rezerwowalam. Z samym wlascicielem rozmawialam tylko raz, mieszkam w UK, wiec wiekszoscia spraw zajmuje sie moja siostra, ale on wydaje sie bardzo mily, zreszta mielismy tam juz mala imprezke rodzinna i wszystko bylo naprawde super. Jedzonko bylo pyszne, bardzo ladnie podane. Fakt sala nie nalezy do najtanszych, ale wydajemi sie ze raz w zyciu mozna zaszalec ![]() ![]() Co do krawcowych to wiem ze jest jedna w Beczkowie, ponoc bardzo ladnie szyje. Oraz salon sukni slubnych naprzeciwko Reala, kuzynka tam szyla suknie ze zdjecia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zadomowienie
|
do Gosi5
My właśnie mamy wesele w Ameliówce.Sala jest naprawdę bardzo ładna.Zdjęcia na stronie pokazują strą salę, teraz jest po remoncie i ma nowe krzesła i stoliki.My właśne ze względu na dużą liczbę osób do przenocowania robimy tam wesele, poza tym otoczenie..bajka..
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Raczkowanie
|
kolejne turnaee po salonach zakończone już mam dosyć chodzenia i mierzenia pozatym ceny masakra jakoś 3 tys nie uśmiecha mi sie dac za kiecke na 1 raz ale cóż wiem jedno przekonałam się do sukni koronkowych a te są naprawdę bardzo drogie...:
![]() ![]() ![]() faktem jest żeby zamawiać wcześniej kieckę gdyż na okres letni maja najwięcej zamówień i mogą wyjść jakieś problemy więc warto wcześniej sie za to zabrać pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]()
RAZEM JUŻ http://s9.suwaczek.com/200611072438.png NASZ ŚLUB http://www.suwaczki.com/tickers/iv09egz2ri36pf8g.png TYFUSEK http://www.suwaczki.com/tickers/860i68lgx9j6op0s.png MALEŃSTWO http://www.suwaczki.com/tickers/34bwdqk3vquu2htn.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wejdz sobie na wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232839 polecany sklep na jakimś innym wątku to http://www.ti-amo.pl/index.php?&vmcc...emart&Itemid=7 można sie nawet tam przejechać. wiem do łodzi moze i daleko ale ceny zachecajace ![]() dziewczyny polecją różne strony. np znane_marki myśle że jakbym była przed to sama bym sie skusiła.
![]() |
#4830 |
Raczkowanie
|
Ja to mysle ze powinnyscie sie zastanowic ewentualnie nad wypozyczeniem sukni albo kupnem uzywanej? Mozna kupic markowa sukienke za pol ceny albo i mniej
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.