![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Scent Bar VII
Ja bym jeszcze proponowała zrobić wymaz z gardła i z nosa z antybiogramem bo to wskaże na co wrażliwe są drobnoustroje i można będzie dobrać celowany antybiotyk (gdyby okazał się konieczny).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4263 | |||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]() Nie umiem przez coś takiego przebrnąć, przez takie zadęcie np. Per Fumum i Synestezja są dla mnie nie do przebrnięcia. Nie wykluczam, że jestem po prostu za głupia i dlatego tak mnie to męczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() A dla takiego "kontaktu" to mógłbym chorować i pół roku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrowiej szybko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polaku lecz sie sam ![]() Be poszla do lekarza z goraczka, dal antybiotyk- ok. Jesli nadal miala goraczke to powinna jeszcze raz po jakis 3dniach brania leku isc do lekarza, a nie chodzic z ta goraczka dwa tygodnie ![]() Ten napewno by ponownie zbadal i rozpoczal odpowiednia diagnostyke i zmodyfikowal leczenie. Gdzie lekarz popelnij jakikolwiek blad, zeby myslec ze lekarz to konowal i wysylac ja do innego, bo nie czaje. Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2009-02-26 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Czołem wszystkim.
U was też nie ma Allegro? Piszą,że od 02 do 03 niemożliwe będzie połaczenie,tylko dlaczego już teraz. Aukcje konczące się w tych godz. będą przesunięte o 24h. Tylko co z tymi teraz ![]() Zmienili godz. od 00.30- 07.30 Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-02-26 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też nie ma.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
- infekcja wirusowa- zapisze antybiotyk ![]()
![]() |
#4269 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Zakażenie wirusowe często są wikłane bakteriami, nie jest to więc taki wielki błąd.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zadomowienie
|
fajna pani doktor :| to dzieci w szkole się uczy, że na wirusowe choroby antybiotyk nie pomoże... :/
#4271 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() A w temacie polaku lecz się sam rozmowa z ginem: ja:-chciałabym zacząć stosowac pigułki ( po przerwie) gin- tak? a jakie? ja- yyyy ![]() gin- to może xxx ja- te akurat miałam-nie odpowiadają mi rozregulował mi sie po nich cykl gin- to może yyy ja- ale to jest dokładnie to samo ( taki sam skład) gin- taaak??!! to może zzzz ja- ale to bardzo stary lek, bardzo duzo hormonów, a wie pan a taka szczupla jestem moze cos lzejszego gin- no faktycznie faktycznie, to raczej dla tęgiej baby ![]() ja- ale to jest to samo co xxx gin- ![]() ja w desperacji- czytałam w internecie że trójfazowe są dobre gin- oooo, mogą byc trójfazowe ja- ![]() gin- ale jakie? ja- to może Tri..... gin-Swietnie!
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-02-26 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam jesli cie urazilem,w koncu ty jestes lekarzem ![]() Tez mialem takiego genialnego lekarza ktory zapisal mi antybiotyki ktore nie pomagaly w przeciagu 2-och tygodni bylem u niego 4 razy i za kazdym razem inny antybiotyk.W koncu sie wkurzylem poszedlem do innego i dostalek najsilniejszy antybiotyk bo tylko sie bralo 3 dni i przeszlo wszystko ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Umieram na smarki.
Kolezanka w pracy pracuje w QC, podeslala mi maila wczoraj. Napisala 'popatrz jacy zdarzaja sie na produkcji inteligenci' Nasza fabryka generalnie produkuje pewne plastikowe elementy, niektore produkty sa do sibie bardzo podobne, roznia sie np tylko rozmiarami i owszem zdarza sie, ze wyslemy do klienta przesylke z pomylonym towarem. Ale to?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
grozi wypollizowaniem
|
w temacie antybiotyków przypadek z najbliższego otoczenia chociaz to bardzo dawno było:
dziecko kaszle i tyle pani doktor: osłuchowo czysto ale dam antybiotyk za tydzien to samo, za 2 tyg to samo i tak przez rok!. Dziecko po kuracji wyglądało jak cień samego siebie i kaszlało dalej, a ze nie było internetu trzeba było po ludziach pytać matka pytała po ludziach pytała, aż znalazła przypadek adekwatny i kazała pani doktor dać skierowanie do alergologa. Została wysmiana i powiedziała ze nie da, dała po postraszeniu policją ![]() Nie musze dodawać że matka dobrze zdiagnozowała swoje dziecko
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-02-26 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Rozeznanie
|
ej, no dajcie już spokój lekarzom. To jest zawód jak każdy inny, wszędzie zdarzają się jednostki wybitne i te trochę mniej wybitne. Ja mam ,z racji wykonywanego zawodu, czasem do czynienia z mało kompetentnymi lekarzami ale powiem wam że większość problemów jest sprawką samych pacjentów. Pacjenci nie informują lekarza o wszystkich objawach (bo się wstydzą np), nie informują o innych przyjmowanych lekach tych bez recepty i tych od innych specjalistów itd.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
No to ja mam szczęście do pediatry. Mam wspaniałą Panią doktor,która zawsze dokładnie bada, mierzy, sprawdza kręgosłup i nie przepisuje tak szybko antybiotyków.Rodzice często dla swojej wygody chcą antybiotyki,aby mieć święty spokój, bo wiadomo,że taka gorączka potrafi u dziecka trwac kilka dni. Pamiętam,jak moja mała strasznie kaszlała,to lekarka odrazu dała skierowanie do allergologa,a przy biegunce sama wzięła próbki stolca i zawiozła do szpitala. Jest lekarzem z powołania.
Mój rodzinny lekarz przepisuje wszystko co chcę,sama stawiam diagnozę, a w tym jestem całkiem dobra ![]() ![]() ![]() Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-02-26 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||||
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszelkie rady i słowa otuchy. Wyniki wszelkie (krwi) mam bardzo dobre,do tego regularnie łykam potas, magnez i inne witaminy. Jakiś miesiąc temu miałam dość spore "przeboje" zdrowotne, więc wzięłam się za siebie pod tym względem. W ogóle na pozór nic mi nie jest - nie ma żadnych widocznych objawów, tylko ta gorączka właśnie. I to mnie martwi. Wzięłam już wszystkie leki, które miałam w określonym czasie wziąć. Nie pomogło, wybiorę się znów do lekarza.
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I na pewno ani Ty, ani ja za głupie nie jesteśmy. ![]() ![]() W moim przypadku na pewno na wszelkie postrzeganie tekstów ma wpływ mój wybitnie pozytywny wręcz stosunek do wszelkiej ironii. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój organizm jest niereformowalny jakiś. ![]() ![]()
Jak ptak patrzę w dół na góry Patrzę w dół na góry Edytowane przez BeYourself Czas edycji: 2009-02-26 o 23:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
szczepionka narobiła prawdziwego dziadostwa (oczywiście do wyleczenia, ale zwykła grya zamieniła się długotrwające i wyjątkowo upierdliwe chróbsko).
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||
Zadomowienie
|
Już taki świetny psycholog ze mnie.
![]() Cytat:
No i szukam pracy. I need money. I need a car. ![]() Gryksiu, głowa do góry. Dla mnie najlepsze na smutki jest rzucenie się w wir WIELKIEGO ROBIENIA. Męczy, ale pomaga. Wolę to, niż zanurzanie się w melancholii. Na pewno to zdrowsze. ![]() Cytat:
![]() Ale możliwe, że to grypa po prostu, ostatnio słyszy się o dużych nawrotach, zwłaszcza w mojej pipidówie, gdzie spędziłam ferie międzysemestralne. Może coś się doczepiło? Ale nie ma sensu się zastanawiać, po prostu pójdę znów do lekarza. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4285 |
BAN stały
|
Witam Państwa
![]() Niniejszym ogłaszam weekend ![]() ![]() Zapasy żarcia uzupełnione i nie zamierzam przez najbliższe dwa dni wychodzić z łóżka. A póki co.. Jestem ohydna, bo siedzę i obżeram sie chipsami ![]() ![]() ![]() Słońca łaknę. Wiosny. A najlepiej lata. |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Mnie wiosna wystarczy. Lubię te schnące w słońcu chodniki pełne piachu. Kiedy trawa robi się zielona (mam za oknem łąkę). Promyki ostrego słońca, kiedy powietrze jest jeszcze chłodne, nie ma upału. Kiedy zarzucam na siebie jedynie cienką kurtkę.
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
dokładnie! tego pragnę!
![]() ![]() ![]()
#4288 |
Zakorzenienie
|
Jestem w totalnej rozsypce - u mnie pada ( ba - leje!) deszcz, ciemnogranatowe chmury, chce mi się spać, jest mi zimno i ogólnie jakaś mimozowata jestem. Zaraz usnę przed kompem
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dziś jeden z najgorszych dni w pracy jak dotąd. Wszystko zaczęło się psuć odkąd zostałam oszukana przez pracodawcę, tzn obiecano mi podwyżkę, a potem się z tej obietnicy wycofano. Od tej pory moja motywacja praktycznie umarła, widzę, że nie ma sensu się starać, solidnie pracować, bo i tak nie zostanie to wynagrodzone, a wręcz przeciwnie: zostaniesz obarczona większą ilością obowiązków. Nie wiem, czy to ten nadmiar obowiązków, nędzna płaca czy ogólnie zniechęcenie do wykonywanego zajęcia spowodowały chwilowe osłabienie kondycji zawodowej i popełniłam w tym tygodniu (do spółki z koleżanką) dwa poważne błędy. Drugi z błędów odkryłam dziś 5 minut przed wyjściem do domu, wolałam o nim nawet nie wspominać, wszystko wyjdzie na jaw w poniedziałek, a my tymczasem mamy zepsuty weekend, bo w poniedziałek z pewnością nie będzie miło. Praca z osobami, które nie rozumieją, co się do nich mówi, które w 5 wypowiedzianych przez siebie zdaniach przeczą samym sobie 3 razy jest ponad moje siły. Boję się, że się zwolnię nie mając nowej pracy w zanadrzu, ale jestem już tego bardzo bliska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
U mnie nastrój piątkowy, czyli nienajgorszy, ale coraz częściej trapi mnie myśl o coraz głośniejszych krokach kryzysu. To co najpierw było medialnym newsem zza Atlantyku teraz zmienia się w ponurą ponurość. Uch, niektórzy (np. Z. Bauman) twierdzą, że prawdziwa fala dopiero nadejdzie za 2 lata, a całość pomęczy nas z 10... Nie chcę tu marudzić, ale w zawód/wykształcenie takie jak moje to ta fala uderzy chyba na dzień dobry
![]() Takie szare myśli mi się snują po głowie (przerywane różowymi planami o zakupie Baby Doll), ale trudno nie zauważać co się dzieje wokół. Czyżbyśmy stali w przededniu jakiejś paskudnej katastrofy? ![]() Ech, lepiej pobujać w obłokach w objęciach Baby Doll (SuperPharm --> niecałe osiem dyszek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.