|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
![]() Cytat:
Już raz pisałam, że moja kuzynka jak była w ciąży to oparzyła się na motorze o rurę wydechową w nogę..został jej ślad, a Mała jak się urodziła to w tym samym miejscu ma znamię...niesamowite jak dla mnie...ale widziałam na własne oczy ![]() Zrobiłam naleśniki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2702 | |||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() najlepszy jest JELP - i jest najdelikatniejszy dla skory niemowlaka ja i wszystkie moje kolezanki go uzywalysmy, nawet mamy alergikow, nie ma sobie rownych najwazniejsze zeby proszek byl dobry dla dzidzi nie uczulal itp Cytat:
ale sprobowac zyc dalej i pozwolic na to Pawlowi a nie ciagle przypominac mu o tym cierpieniu, jemu jest tak samo ciezko a Ty pewnie ciagle o tym mowisz i rozpamietujesz a on pewnie stara sie o tym nie myslec poza tym teraz oboje macie gleboka rane, pozwol sie jej zabliznic, a nie naciskaj na niego - on musi sie pozbierac po stracie dzieci, nie dziw mu sie, ze chce dojsc do siebie zanim zacznie planowac nastepne oboje musicie sie zrozumiec Cytat:
ja z malym w ciazy jak bylam oparzylam sie tez i maly nie ma zadnego znamienia malo tego, konczylam robic tatuaz bedac juz w ciazy i jakos maly znamienia w tym miejscu rowniez nie ma to tak samo jak sie mowi, ze jak sie przestraszy matka czegos to nie moze w tym czasie zlapac sie za brzuch bo cos tam cos tam, chyba tez jakies znamie wyjdzie czy cos boszz, ze ludzie jeszcze wierza w takie rzeczy przeciez kiedys sie wymyslalo takie fazy bo swiat byl zacofany, nauka nie byla tak rozwinieta i trzeba bylo sobie jakos wszystko tlumaczyc stad sie biora przesady
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-02-27 o 21:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Ola-Unhola
|
Annamaria, szczerze Ci współczuję oparzenia.
![]() Ja po kilku dnich w nowej pracy byłam w kuchni robic sobie herbatę i pech chciał, ze dopiero co nalałam wrzątek do kubka, wzięłam do ręki i jakiś koleś na mnie wpadł. Cała zawartośc wylała mi się na prawą dłoń. Ja nie zapomnę tego bólu do końca życia. Skóra z tej dłoni schodziła mi przez miesiąc, a bolało przez 2 tygodnie. Nie mogłam całkowice zginac ręki, Oj, aż mnie piecze jak to wspominam. Dobrze, że blizny nie zostały. Także uważaj na siebie. Ja dzisiaj robiłam pizze ![]() ![]() My tradycyjną pizzę, a mały, że takiej tele czy hut nie jada, to dobrał sobie składniki wg własnego uznania ![]() ![]() Skończyło się " I kto to mówi", więc kończę meliskę z gruszką (pyszna herbatka) i lecę lulu. Dobranoc dziewczynki Witam nową mamusię ![]() Edit: Ja też używałam Jelpa i dla mnie jest najlepszy. Lovelle wąchałam i od razu mnie odrzuciła. Ale to kwestia węchu ![]() W zwykłych proszkach "dla dorosłych" nawet jeżeli mają dopiski sensitive, natural czy delicate nie wyprałabym ciuszków dla maleństwa.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-27 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
oj pizza wlasnej roboty to jest to
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2706 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a moj maly ma pieprzyka dokladnie w tym samym miejscu co ja? i co? przeciez to za duzy zbieg okolicznosci ![]() ![]()
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() No i mnie zaparcia dopadły ![]() ![]() Poza tym pyszny bigosik się od wczoraj gotował ![]() Co do przesądów, mama mi mówiła, że nie powinno się nosić korali bo coś tam, robić zdjęć brzuszka, bo coś tam ![]() ![]() Albo i nie bo okazałoby się, że dziecko będzie miało klaustrofobie ![]() Na wszystko patrzę z przymrużeniem oka. Miramej śliczny brzusio ![]() Svinecka przykro mi z powodu dziadka ![]() ![]()
#2708 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W luxie też Małż był odebrać wyniki.Jeszcze się nie zapisałam, bo tak rozważam jeszcze gabinet na wildzie kolo Jamy, tylko opinii muszę zasięgnąć. Cytat:
![]() ![]() Materacyk gryka-kokos A pościel i poszewki to już się przyznaję że trochę popłynęłam z tymi zakupami ![]() Testy wiem,że robią 50 i 70, ale nie wiem kiedy jaką dawkę i od czego to zależy. Glukoze naczczo mam w normie, a po godzinie od wypicia nie mam podanej normy i nie wiem jak wypadliśmy ![]() I rzeczywiście to ulepek cukru, ale bylam glodna więc potraktowaam to jako kilka kalorii na zapchanie żołądka i oszukanie głodu na chwile ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Siostra przy pierwszym tylko Jelp stosowała, a z drugim przerzuciła się na zdecydowanie tańsza wersję i również sobie chwali. Do prania ciuszków szkraba wszystkie hipoalergiczne lub płatki mydlane.Płyn najczęściej jest z tej samej serii dostępny do kupienia. Cytat:
Choć szczerze współczuję, tej przykrej przypadłości ![]() Anka jak ta maść od doktorka ? daję radę? mnie wysypało ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-27 o 22:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w planie na początku prać w płatkach mydlanych, tak na wszelki wypadek ![]() Czytałam, że niemowlakowi powinno się serwować jak najmniej środków o intensywnym zapachu ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Czemu pisze, że wątek przegląda 7 osób, jak ja widzę tylko 4 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Ja dostałam bodajże z Bootsa próbki róznych produktów dla dzieciaczków i tam były między innymi takie kostki do prania FAIRY NON-BIO i ponoć jest to bardzo dobre, koleżanka używała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Halo, halo jest tam ktoś? Wszystkie przyszłe mamy jeszcze śpią?
Ja już posprzątałam prawie całe mieszkanie, wrzuciłam drugie pranie do pralki i zabieram się za kawkę ![]() Jak ja lubię sobotę ![]() Dzisiaj kończę 18 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aniu, jak napisałaś o tym kopniaczku, który poczuł Twój TŻ, to aż mi łezki się zakręciły ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do cery - ja mam OK, czasem coś wyskoczy, do przeżycia. Najlepsze są te gadki, typu "Jak zajdziesz w ciążę..." ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hejka Mamuśki
![]() Czekoladko wczoraj obejrzałam film do końca. Podobał mi sie, wart obejrzenia ale czy wart aż tytu Oskarów... ![]() Z filmwebu http://www.filmweb.pl/f468296/Slumdo...r+z+ulicy,2008 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze będziesz prosiła, żeby przestał kopać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny wczoraj byłam u okulisty. Tak jak myślałam, mam wadę wzroku - 0,75 i muszę nosic okulary ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
witamy nowa mamusie i jej fasolinke
![]() ja witam wszytskie w sobotni poroanek w koncu snieg powoli zacyzna znikac, ja biore sie za sniadanie a pozniej za psianie pracy -miłego dzionka
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kiedys jak kosilam trawe to mi kabel od kosiarki na nodze wyjarał sie!!jakies spiecie bylo i ten kabel uderzyl o moja noge!! mialam taka wielka czarna szrame.....jakby popiolem pokryta- po umyciu okazalo sie ze mieso jest na wierzchu!! pamietam jak dlugo to leczylam- mam to na udzie, bylo mi wstyd chodzic w spodenkach, ale teraz juz blizny nie widac prawie!! a tak wogole to dzien dobry mamusie!!! nasza Fridzia jak zawsze otwiera poranny wątek ![]() ja wlasnie po sniadanku......u nas odwilz, snieg powoli topnieje, ale straszna plucha jest!! ale to znak ze wiosna tuz tuz.....
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja "już" też po śniadanku...pogoda piękna...od wczoraj zero śniegu, zero wiatru, słoneczko i wiosna w powietrzu ![]() Czekoladka historia z kablem przerażająca ![]() Svinecka przyszła bluzka fioletowo-żółta...niestety nie do mnie...mimo maila z prośbą o zmianę adresu wysyłki, Pani wysłała ją do mich Rodziców...Mama dzwoniła że przyszła i że taka malutka jest... ![]() ![]()
#2718 |
BAN stały
|
Witajcie mamusie
![]() Najpierw piszę co u mnie a potem zabieram się za czytanie. Wczoraj nasza Amelka skopała też mojego męża ![]() ![]() A teraz wklejam zdjęcia obiecane, te pierwsze 4 ubranka nowe są, a reszta to z ciucholandu ![]() [ATTACH][ATTACH][ATTACH]Zdjęcia-0010.jpg[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH] |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
no tak weekend -pewnie znowu frekwencja na wątku bedzie słaba........
Cassandra ja widzialam urywki tego filmu, skoro mowisz ze zly nie jest to trzeba zobaczyc ![]()
#2720 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Skierko ale poszalałaś zakupowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
i ja już na nogach, jak nigdy w tygodniu, a co dopiero przy weekendzie
![]() ![]() Aaaa i postaram się odkopać aparat i pstryknąc fotkę zakupkom wczorajszym pozdrawiam sobotnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-28 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
wiecie co ja chyba tez musze wybrac sie do okulisty!! pisalam ostatnio ze mnie szczypia i pieka.......no wlasnie zeby tylko wzrok sie nie pogorszyl!!
7 lat temu mialam straszne bole glowy , wywnioskowalam ze z oczu......poszlam do okulisty , mialam przebadane oczy i wyszlo na badaniach ze mam za slby miesien w oku!! patrzac na jakis punkt np.jadacy autobus jedno oko stalo w miejscu, a drugie wiodlo za punktem i stad wytwarzaly sie 2 obrazy w mozgu i bolala mnie glowa......dostalam okulary do czytania i tabletki na wzmocnienie miesni...... znowu jakies 3 lata temu bylam u innego okulisty tylko po jakies kropelki bo mialam zapalenie spojowek.......i na badaniu okazalo sie ze wzrok mi sie pogorszyl!! ale zadnej recepty na nowe okulary nie dostalam!! boje sie ze teraz moj wzrok bedzie jeszcze gorszy.......
#2727 |
BAN stały
|
te ciuszki to za te 4 nowe w smyku zapłacciłam 37 zł razem, a za tamte używane to za bluzę 13 i reszta po 2 zł sztuka
![]() ![]() ![]() a małą czułam pierwszy raz po prawej stronie a wczoraj po lewej, więc chyba nie ma reguły na to z której strony kopie czekoladko idź koniecznie do okulisty, żeby potem gorzej nie było Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-02-28 o 09:30 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to i tak sie wszystkim nie sprawdza!!
![]() |
#2730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A moja kolezanka poparzyla sie wrzatkiem w ciazy, prosto z czajnika i mala urodzila sie z bialym znamieniem w tym samym miejscu. Nikt mi nie powie ze to zbieg okolicznosci. Widzialam na wlasne oczy wiec wiem co mowie. Moze wszystko zalezy na jakim etapie ciazy przytrafi taki "wypadek". Witam nowa kolezanke ![]() Dziewczyny czy ktoras lyka zelazo? Bo ja musze a slyszalam ze po nim zatwardzenie gotowe ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.