Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-27, 20:55   #2701
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Witam. Chcialabym prosic o dopisanie mnie do grona sierpniowych mam. Mam na imie Ula i mam termin na 17 sierpnia. Imion jeszcze nie wymyslelismy, czykamy, az poznamy plec.
Pozdrawiam wszystkie oczekujace mamusie.
Witamy nową Mamusie i jej brzucho

Cytat:
Napisane przez annamaria80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nie moge za bardzo pisać, bo sobie sprytnie prawą dłoń oblałam gorącym tłuszczem z patelni. Nawet nie wiem jakim cudem tak zalatwiłam . Wkurzona jestem na siebie i po prostu tragedia jak boli. Dostałam jakąś maść w przychodni, ale co pocierpię to moje. Sorki za te żale, ale TZ tak się wystraszył, że mnie objechał najpierw a potem dopiero pocieszał.

Chciałam zadać pytanko: w jakim proszku powinno się prać ubrania dla niemowlaka? Czy np Persil Non-bio może być? I czy powinno się używać płynu do płukania?

Pozdrawiam Mamusie i brzusie .
Musisz uważać...żebyś sobie krzywdy nie zrobiła...
Już raz pisałam, że moja kuzynka jak była w ciąży to oparzyła się na motorze o rurę wydechową w nogę..został jej ślad, a Mała jak się urodziła to w tym samym miejscu ma znamię...niesamowite jak dla mnie...ale widziałam na własne oczy

Zrobiłam naleśniki z serkiem, truskawkami i świeżym ananasem...PYCHA zjadłam dwa i jestem pełna
Stary 2009-02-27, 21:08   #2702
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Nie moge za bardzo pisać, bo sobie sprytnie prawą dłoń oblałam gorącym tłuszczem z patelni. Nawet nie wiem jakim cudem tak zalatwiłam . Wkurzona jestem na siebie i po prostu tragedia jak boli. Dostałam jakąś maść w przychodni, ale co pocierpię to moje. Sorki za te żale, ale TZ tak się wystraszył, że mnie objechał najpierw a potem dopiero pocieszał.

Chciałam zadać pytanko: w jakim proszku powinno się prać ubrania dla niemowlaka? Czy np Persil Non-bio może być? I czy powinno się używać płynu do płukania?

ojj wiem cos na ten temat niedawno oparzylam sobie reke piekarnikiem, do dzis mam wielkiego strupa

najlepszy jest JELP - i jest najdelikatniejszy dla skory niemowlaka
ja i wszystkie moje kolezanki go uzywalysmy, nawet mamy alergikow, nie ma sobie rownych

najwazniejsze zeby proszek byl dobry dla dzidzi nie uczulal itp

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny jestescie kochane ja chodze do poradni a Pawel niechce...nei ebde go ciagla na sile... jest jak jest....wiem ze pownnam zapomniec o dzieciach ale sie nie da....niestety....

Witam WItam
Malgus nie masz zapomniec, wiadomo, ze to nie stanie sie nigdy
ale sprobowac zyc dalej i pozwolic na to Pawlowi a nie ciagle przypominac mu o tym cierpieniu, jemu jest tak samo ciezko a Ty pewnie ciagle o tym mowisz i rozpamietujesz a on pewnie stara sie o tym nie myslec
poza tym teraz oboje macie gleboka rane, pozwol sie jej zabliznic, a nie naciskaj na niego - on musi sie pozbierac po stracie dzieci, nie dziw mu sie, ze chce dojsc do siebie zanim zacznie planowac nastepne
oboje musicie sie zrozumiec
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Już raz pisałam, że moja kuzynka jak była w ciąży to oparzyła się na motorze o rurę wydechową w nogę..został jej ślad, a Mała jak się urodziła to w tym samym miejscu ma znamię...niesamowite jak dla mnie...ale widziałam na własne oczy

Zrobiłam naleśniki z serkiem, truskawkami i świeżym ananasem...PYCHA zjadłam dwa i jestem pełna
ojj ja bym w to nie wierzyla - kolejny glupi przesad starych mamus

ja z malym w ciazy jak bylam oparzylam sie tez i maly nie ma zadnego znamienia

malo tego, konczylam robic tatuaz bedac juz w ciazy i jakos maly znamienia w tym miejscu rowniez nie ma

to tak samo jak sie mowi, ze jak sie przestraszy matka czegos to nie moze w tym czasie zlapac sie za brzuch bo cos tam cos tam, chyba tez jakies znamie wyjdzie czy cos
boszz, ze ludzie jeszcze wierza w takie rzeczy

przeciez kiedys sie wymyslalo takie fazy bo swiat byl zacofany, nauka nie byla tak rozwinieta i trzeba bylo sobie jakos wszystko tlumaczyc

stad sie biora przesady

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-02-27 o 21:11
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 21:14   #2703
UnholyOne
Ola-Unhola

Annamaria, szczerze Ci współczuję oparzenia.
Ja po kilku dnich w nowej pracy byłam w kuchni robic sobie herbatę i pech chciał, ze dopiero co nalałam wrzątek do kubka, wzięłam do ręki i jakiś koleś na mnie wpadł. Cała zawartośc wylała mi się na prawą dłoń. Ja nie zapomnę tego bólu do końca życia. Skóra z tej dłoni schodziła mi przez miesiąc, a bolało przez 2 tygodnie. Nie mogłam całkowice zginac ręki, Oj, aż mnie piecze jak to wspominam. Dobrze, że blizny nie zostały.
Także uważaj na siebie.

Ja dzisiaj robiłam pizze Pierwszy raz ugniatałam ciasto drożdżowe i wyszło super, urosło i było puszyste
My tradycyjną pizzę, a mały, że takiej tele czy hut nie jada, to dobrał sobie składniki wg własnego uznania czyli: marchewka, groszek, kukurydza, pieczarki, ogórek kons., parówki

Skończyło się " I kto to mówi", więc kończę meliskę z gruszką (pyszna herbatka) i lecę lulu.

Dobranoc dziewczynki

Witam nową mamusię

Edit: Ja też używałam Jelpa i dla mnie jest najlepszy. Lovelle wąchałam i od razu mnie odrzuciła. Ale to kwestia węchu
W zwykłych proszkach "dla dorosłych" nawet jeżeli mają dopiski sensitive, natural czy delicate nie wyprałabym ciuszków dla maleństwa.

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-02-27 o 21:17
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 21:17   #2704
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

oj pizza wlasnej roboty to jest to
Stary 2009-02-27, 21:20   #2705
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

ojj ja bym w to nie wierzyla - kolejny glupi przesad starych mamus

ja z malym w ciazy jak bylam oparzylam sie tez i maly nie ma zadnego znamienia

malo tego, konczylam robic tatuaz bedac juz w ciazy i jakos maly znamienia w tym miejscu rowniez nie ma

to tak samo jak sie mowi, ze jak sie przestraszy matka czegos to nie moze w tym czasie zlapac sie za brzuch bo cos tam cos tam, chyba tez jakies znamie wyjdzie czy cos
boszz, ze ludzie jeszcze wierza w takie rzeczy

przeciez kiedys sie wymyslalo takie fazy bo swiat byl zacofany, nauka nie byla tak rozwinieta i trzeba bylo sobie jakos wszystko tlumaczyc

stad sie biora przesady
Wiem wiem...jakoś w przesądy nie wierzę...ale gdybym nie widziała to bym nie uwierzyła...w tym samym miejscu co kuzynka ma bliznę po oparzeniu Mała ma znamię...moze to zbieg okoliczności...ale byłby to duży zbieg okoliczności
Stary 2009-02-27, 21:24   #2706
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Wiem wiem...jakoś w przesądy nie wierzę...ale gdybym nie widziała to bym nie uwierzyła...w tym samym miejscu co kuzynka ma bliznę po oparzeniu Mała ma znamię...moze to zbieg okoliczności...ale byłby to duży zbieg okoliczności
jak dla mnie normalny zbieg okolicznosci

a moj maly ma pieprzyka dokladnie w tym samym miejscu co ja? i co? przeciez to za duzy zbieg okolicznosci jest na to jakis przesad czy cus?
Stary 2009-02-27, 21:46   #2707
Sweet_21
Zakorzenienie

Witam

No i mnie zaparcia dopadły Czuje jak mi coś jeździ po brzuchu i kuje, lecę do łazienki i nic..Już gwiazdki widziałam

Poza tym pyszny bigosik się od wczoraj gotował i dzisiaj był na obiad, oczywiście w nocy nie mogłam sobie odmówić i troszkę nie wszamać.
Co do przesądów, mama mi mówiła, że nie powinno się nosić korali bo coś tam, robić zdjęć brzuszka, bo coś tam itd itd, jakbym miała na to wszystko zwracać uwagę, to nie pozostałoby mi nic innego tylko zamknąć się w pokoju, leżeć plackiem z zamkniętymi oczami i czekać na poród
Albo i nie bo okazałoby się, że dziecko będzie miało klaustrofobie
Na wszystko patrzę z przymrużeniem oka.

Miramej śliczny brzusio
Svinecka przykro mi z powodu dziadka, ja już od dawna nie mam ani babci ani dziadka

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 22:31   #2708
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ooo jakie zakupy udane Pokaż pokaż

A byłaś w Lux Medzie? Ja się zapisałam na 2 kwietnia na 3D do dr. Urbaniaka
wstawie fotkę, może jutro. Dziś już nie dam rady. Małż zabrał się za składania, bo dodam dla przypomnienia, że łóżko stawiam tak wcześnie żeby wytresować moje kocury, e wskakiwać za żadne skarby świata chwilowo nie wolno.
W luxie też Małż był odebrać wyniki.Jeszcze się nie zapisałam, bo tak rozważam jeszcze gabinet na wildzie kolo Jamy, tylko opinii muszę zasięgnąć.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Pochwal się zakupami . Jakiej firmy łóżeczko i jaki materacyk?
Czyli są dwa testy obciążenia glukozą? Bo wg kalendarza z gazety ciążowej test powinno się robić po 24 tc
A ja coli nie piłam ani przed ciążą, ani teraz.
Łóżeczko firmy Tomi-kolor teak. Zwykłe, proste, klasyczne Standardowo nie wydziwiam
Materacyk gryka-kokos
A pościel i poszewki to już się przyznaję że trochę popłynęłam z tymi zakupami
Testy wiem,że robią 50 i 70, ale nie wiem kiedy jaką dawkę i od czego to zależy.
Glukoze naczczo mam w normie, a po godzinie od wypicia nie mam podanej normy i nie wiem jak wypadliśmy
I rzeczywiście to ulepek cukru, ale bylam glodna więc potraktowaam to jako kilka kalorii na zapchanie żołądka i oszukanie głodu na chwile

Cytat:
Witam. Chcialabym prosic o dopisanie mnie do grona sierpniowych mam. Mam na imie Ula i mam termin na 17 sierpnia. Imion jeszcze nie wymyslelismy, czykamy, az poznamy plec.
rozgość się i bywaj żeby nie zakończyło się tylko na przywitaniu, bo czym więcej kobiałek tym lepiej

Cytat:

o ile dobrze pamiętam mieszkasz poza granicami Polski,więc nie wiem jaki jest wybór u ciebie, ale w Polsce jest bardzo szeroka gama.Osobiście chcialabym zakupić mały zapas proszku.Typowo przeznaczony dla bobasów, ale czy koniecznie to będzie najdroższy z możliwych to nie powiedziane.
Siostra przy pierwszym tylko Jelp stosowała, a z drugim przerzuciła się na zdecydowanie tańsza wersję i również sobie chwali.
Do prania ciuszków szkraba wszystkie hipoalergiczne lub płatki mydlane.Płyn najczęściej jest z tej samej serii dostępny do kupienia.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witam

No i mnie zaparcia dopadły Czuje jak mi coś jeździ po brzuchu i kuje, lecę do łazienki i nic..Już gwiazdki widziałam
mnie siemie laniane z tych wszytkich zalecanych sposobw ratowało.A teraz od kąd mam dużo ruchu, jelitka pracują i nie mam najmniejsego problemu.
Choć szczerze współczuję, tej przykrej przypadłości
Anka jak ta maść od doktorka ? daję radę? mnie wysypało nie mam siły patrzeć w lustro znowu, bo od razu zbiera mi się na łzy.Przed ciążą cera idealna i nieskazitelna a teraz... no comments

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-02-27 o 22:35
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 23:38   #2709
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

No to współczuję

Ja mam w planie na początku prać w płatkach mydlanych, tak na wszelki wypadek i zero płynu do płukania.
Czytałam, że niemowlakowi powinno się serwować jak najmniej środków o intensywnym zapachu

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Czemu pisze, że wątek przegląda 7 osób, jak ja widzę tylko 4

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 00:09   #2710
majka versace
Zadomowienie

Cytat:

Ja dostałam bodajże z Bootsa próbki róznych produktów dla dzieciaczków i tam były między innymi takie kostki do prania FAIRY NON-BIO i ponoć jest to bardzo dobre, koleżanka używała.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 05:50   #2711
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry Dzisiaj nie z kawką tylko z kakao Miłej soboty dziewuszki
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 08:12   #2712
frida110
Zakorzenienie

Halo, halo jest tam ktoś? Wszystkie przyszłe mamy jeszcze śpią?
Ja już posprzątałam prawie całe mieszkanie, wrzuciłam drugie pranie do pralki i zabieram się za kawkę

Jak ja lubię sobotę

Dzisiaj kończę 18 tydzień
Stary 2009-02-28, 08:17   #2713
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Zgrabniutki, że hej!
Dziękuję

Cytat:
Witaj Ulcia , rozgość się i zaglądaj często

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Hej hej .... wróciłam
Okazało sie ze 5 zaczyna się psuć i coś z jedynką nie tak ... więc dobrze ze poszłam do tego dentysty

Wróciłam .... TŻ już smacznie sobie spał, położyłam się obok niego i poczułam ze dzidzia kopie - no to wzięłam jego ręke, położyłam na moim brzuchu ... i jak go kopnęła to od razu się obudził

Jaki piękny!!! Zgrabniutki!
Kurczę, też muszę iść do dentysty, ale zawsze coś .
Aniu, jak napisałaś o tym kopniaczku, który poczuł Twój TŻ, to aż mi łezki się zakręciły .
Dziękuję

Cytat:
Cześć dziewczyny!
(...)
Oj, współczuję , żeby szybko się goiło.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witam
Co do przesądów, mama mi mówiła, że nie powinno się nosić korali bo coś tam, robić zdjęć brzuszka, bo coś tam itd itd, jakbym miała na to wszystko zwracać uwagę, to nie pozostałoby mi nic innego tylko zamknąć się w pokoju, leżeć plackiem z zamkniętymi oczami i czekać na poród
Albo i nie bo okazałoby się, że dziecko będzie miało klaustrofobie

Na wszystko patrzę z przymrużeniem oka.

Miramej śliczny brzusio

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Łóżeczko firmy Tomi-kolor teak. Zwykłe, proste, klasyczne Standardowo nie wydziwiam
Materacyk gryka-kokos
A pościel i poszewki to już się przyznaję że trochę popłynęłam z tymi zakupami
Testy wiem,że robią 50 i 70, ale nie wiem kiedy jaką dawkę i od czego to zależy.
Glukoze naczczo mam w normie, a po godzinie od wypicia nie mam podanej normy i nie wiem jak wypadliśmy
I rzeczywiście to ulepek cukru, ale bylam glodna więc potraktowaam to jako kilka kalorii na zapchanie żołądka i oszukanie głodu na chwile
(...)
Anka jak ta maść od doktorka ? daję radę? mnie wysypało nie mam siły patrzeć w lustro znowu, bo od razu zbiera mi się na łzy.Przed ciążą cera idealna i nieskazitelna a teraz... no comments
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź . Ciekawa jestem, jak wszystko wygląda
Co do cery - ja mam OK, czasem coś wyskoczy, do przeżycia. Najlepsze są te gadki, typu "Jak zajdziesz w ciążę..."

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dzisiaj nie z kawką tylko z kakao Miłej soboty dziewuszki
Ja kakao to na wieczór, rano obowiązkowo kawka

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 08:20   #2714
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka Mamuśki
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to jak zobaczysz do konca to daj znac czy ci sie podobal!!
Czekoladko wczoraj obejrzałam film do końca. Podobał mi sie, wart obejrzenia ale czy wart aż tytu Oskarów... Oceniłam go 8,5/10
Z filmwebu http://www.filmweb.pl/f468296/Slumdo...r+z+ulicy,2008

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cass śliczne ciuszki

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wlasnie palaszuje nalesniki zapieczone z serem i polane syropem klonowym....pyszneeee
Wczoraj królowały u Was naleśniki a dzisiaj ja zrobie z parówką i serem Tak na ostro.

Cytat:
Dziewczyny, mam coraz gorszego doła, zaczęłam już 19 tydzień, jestem szczupła, a nie czuję ruchów dzidzi .
Nie martw się. Nie jest dokładnie powiedziane kiedy maluszek zacznie kopać. U każdej z nas to indywidualna sprawa. Może masz łożysko na przedniej stronie i nie odczywasz jeszcze ruchów. Ale to napewno kwestia kilku dni albo nawet godzin.
Jeszcze będziesz prosiła, żeby przestał kopać

Cytat:
Hmmm mówili w Mamo to Ja że w ciąży nie powinno się kąpać w wannie...tylko prysznic...a ja tak lubię się wylegiwać (oczywiście nie w gorącej wodzie)
Ojej a ja uwielbiam kapiele w wannie. Z dużą ilością pianki. Co prawda teraz woda jest troszke chłodniejsza niz zwykle, bo też gdzies wyczytałam, że gorące kapiele moga szkodzić kobietom w ciazy.

Cytat:
Edit: Jakieś duże mi to zdjęcie wyszło
Edit 2: Zmniejszyłam to krowiaste zdjęcie
Miramej, brzuszek śliczności Też bym chciała miec taki zdrabniutki

Cytat:
ja np. dzień zaczęłam od zakupów i jestem bardzo zadowolona. Jest łóżeczko, materac, pościel, kołderka z podusią, ceratka i prześcieradełko
Ooo jakie fajnie zakupki juz zrobiłaś Ja to łóżeczko kupię na sam koniec, razem z wózkiem. Pochwal się zakupami. Ptosimy o fotki.

Cytat:
Witamy nową mamusię i jej dzidziusia

Dziewczyny wczoraj byłam u okulisty. Tak jak myślałam, mam wadę wzroku - 0,75 i muszę nosic okulary W poniedziałek wybieram się do optyka wybrać jakieś fajne oprawki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 08:29   #2715
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witamy nowa mamusie i jej fasolinke
ja witam wszytskie w sobotni poroanek w koncu snieg powoli zacyzna znikac, ja biore sie za sniadanie a pozniej za psianie pracy -miłego dzionka

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 08:36   #2716
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
wspolczuje i pocieszam mocnym

A u mnie dzis dzien do dupy znow popadlam jak ta to nazwym ''dołkiem ciazowym..'' i on wyglada tak ze ciagle myslec co by bylo jak bym byla w ciazy czy dziewczynyki by sie ruszaly i jak czy bym sie dzis dobrze czula...wogole

ehh a do tego wczoraj mielismy powazna rozmowe z Pawlem na temat naszego dlaszego zycia...i wyszlo z tego to ze Pawel na jakis czas zamiesza u rodzicow a ja u swoich bo jak to on mowi musi sobie odsapnaci wszytko przemyslec....Mysle ze to troksze moaj wina ze sie wyprowadzil..iw ogle bo w kolko mowie o dzieciach o naszych tych aniolkach i o tych co che je miec... i Boje sie ze przyjdzie taki momet w tym roku ze mnie zostawi...i ze ani slubu ani dzieci nie bedzie....

sorki ze mam takz amulalm swoimi problemami..
Malguś podciągne sie pod to co napisaly dziewczyny!! ale z mojej strony moge cie tylko przytulic i powiem że po burzy zawsze wychodzi słonce
: cmok:

Cytat:
witamy nowa brzuchatke!!

Cytat:
Cześć dziewczyny!

ojej biedactwo ja wiem jak ciezko sie goja oparzenia......
kiedys jak kosilam trawe to mi kabel od kosiarki na nodze wyjarał sie!!jakies spiecie bylo i ten kabel uderzyl o moja noge!! mialam taka wielka czarna szrame.....jakby popiolem pokryta- po umyciu okazalo sie ze mieso jest na wierzchu!! pamietam jak dlugo to leczylam- mam to na udzie, bylo mi wstyd chodzic w spodenkach, ale teraz juz blizny nie widac prawie!!

a tak wogole to dzien dobry mamusie!!!
nasza Fridzia jak zawsze otwiera poranny wątek
ja wlasnie po sniadanku......u nas odwilz, snieg powoli topnieje, ale straszna plucha jest!! ale to znak ze wiosna tuz tuz.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 08:48   #2717
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja "już" też po śniadanku...pogoda piękna...od wczoraj zero śniegu, zero wiatru, słoneczko i wiosna w powietrzu

Czekoladka historia z kablem przerażająca

Svinecka przyszła bluzka fioletowo-żółta...niestety nie do mnie...mimo maila z prośbą o zmianę adresu wysyłki, Pani wysłała ją do mich Rodziców...Mama dzwoniła że przyszła i że taka malutka jest... Pewnie obaczę ją koło wtorku to sama ocenię
Stary 2009-02-28, 08:58   #2718
skierka1981
BAN stały

Witajcie mamusie

Najpierw piszę co u mnie a potem zabieram się za czytanie.

Wczoraj nasza Amelka skopała też mojego męża tak delikatnie jak już w łóżku leżeliśmy i właśnie jak na plecach leżałam (chyba było jej niewygodnie - bo o takiej porze jeszcze się nie odzywała). poczekałam, aż sama się upewniłam że to ona puka i poprosiłam męża żeby rękę położył. i on też poczuł. tylko jak zaczął do niej mówić to umilkła. Ale się cieszę

A teraz wklejam zdjęcia obiecane, te pierwsze 4 ubranka nowe są, a reszta to z ciucholandu

[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Zdjęcia-0010.jpg[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0007.jpg (42,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0008.jpg (44,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0009.jpg (43,2 KB, 9 załadowań)
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 08:58   #2719
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no tak weekend -pewnie znowu frekwencja na wątku bedzie słaba........

Cassandra ja widzialam urywki tego filmu, skoro mowisz ze zly nie jest to trzeba zobaczyc widzialam tez reklame tego filmu "oszukana"- kiedys ktoras mamusia pisala ze jest swietny....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-28, 08:59   #2720
skierka1981
BAN stały

i reszta

Zdjęcia-0011.jpg

Zdjęcia-0012.jpg

Zdjęcia-0013.jpg

Zdjęcia-0014.jpg

Zdjęcia-0015.jpg
Stary 2009-02-28, 09:01   #2721
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka Mamuśki
(...)
Nie martw się. Nie jest dokładnie powiedziane kiedy maluszek zacznie kopać. U każdej z nas to indywidualna sprawa. Może masz łożysko na przedniej stronie i nie odczywasz jeszcze ruchów. Ale to napewno kwestia kilku dni albo nawet godzin.
Jeszcze będziesz prosiła, żeby przestał kopać
Wiem, że u każdej z nas jest inaczej, ale jakoś mi niecierpliwie się zrobiło . Łożysko mam na tylnej ścianie (tak napisał gin w karcie ciąży). Normalnie zaczynam się bać, że przeoczę

Cytat:
Miramej, brzuszek śliczności Też bym chciała miec taki zdrabniutki
Dziękuję , Twój na pewno jest śliczny, może pokażesz?

Cytat:
Dziewczyny wczoraj byłam u okulisty. Tak jak myślałam, mam wadę wzroku - 0,75 i muszę nosic okulary W poniedziałek wybieram się do optyka wybrać jakieś fajne oprawki.
Ja nie noszę okularów, ale mój Małż, wybór oprawek to ciężka sprawa, tyle jest do wyboru .

Cytat:
Svinecka przyszła bluzka fioletowo-żółta...niestety nie do mnie...mimo maila z prośbą o zmianę adresu wysyłki, Pani wysłała ją do mich Rodziców...Mama dzwoniła że przyszła i że taka malutka jest... Pewnie obaczę ją koło wtorku to sama ocenię
Karolina, piszesz o tej tunice z allegro za ok. 25 zł? Pokażesz się w niej, jak będziesz miała? Też mi się podoba

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-28, 09:07   #2722
frida110
Zakorzenienie

Skierko ale poszalałaś zakupowo
Stary 2009-02-28, 09:07   #2723
katarzynka00
Zakorzenienie

i ja już na nogach, jak nigdy w tygodniu, a co dopiero przy weekendzie ale odepchnę się trochę z robotką i lecę na urodzinki do siostrzyczki
Aaaa i postaram się odkopać aparat i pstryknąc fotkę zakupkom wczorajszym
pozdrawiam sobotnio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 09:08   #2724
skierka1981
BAN stały

Cytat:

witam
Stary 2009-02-28, 09:10   #2725
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie noszę okularów, ale mój Małż, wybór oprawek to ciężka sprawa, tyle jest do wyboru .
a ja noszę, znaczy powinnam, ale w praktyce to różnie wychodzi w każdym razie par okularów mam całą gamę kolorystyczną i jak kiedyś się uparłam na jedne o niebotycznej cenie to ciotkę musiałam zaciągnąć do vision expres, żeby mieć zniżke ile lat tyle procent...czyli 64% a i tak ponad 500zl musiałam zaplacić

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-02-28 o 09:11
Stary 2009-02-28, 09:22   #2726
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wiecie co ja chyba tez musze wybrac sie do okulisty!! pisalam ostatnio ze mnie szczypia i pieka.......no wlasnie zeby tylko wzrok sie nie pogorszyl!!
7 lat temu mialam straszne bole glowy , wywnioskowalam ze z oczu......poszlam do okulisty , mialam przebadane oczy i wyszlo na badaniach ze mam za slby miesien w oku!! patrzac na jakis punkt np.jadacy autobus jedno oko stalo w miejscu, a drugie wiodlo za punktem i stad wytwarzaly sie 2 obrazy w mozgu i bolala mnie glowa......dostalam okulary do czytania i tabletki na wzmocnienie miesni......
znowu jakies 3 lata temu bylam u innego okulisty tylko po jakies kropelki bo mialam zapalenie spojowek.......i na badaniu okazalo sie ze wzrok mi sie pogorszyl!! ale zadnej recepty na nowe okulary nie dostalam!!
boje sie ze teraz moj wzrok bedzie jeszcze gorszy.......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-28, 09:27   #2727
skierka1981
BAN stały

te ciuszki to za te 4 nowe w smyku zapłacciłam 37 zł razem, a za tamte używane to za bluzę 13 i reszta po 2 zł sztuka więc grosze. a taki sklepik wypatrzyłam z tymi używanymi i nie tylko i zaszłam no i jak mogłam wyjść bez niczego kilka ciuszków jest na 56 rozmiar, a potem to 60 i wzwyż, boję się żeby za małe nie było. i jeszcze takie spodenki super były disney'a, ach...

a małą czułam pierwszy raz po prawej stronie a wczoraj po lewej, więc chyba nie ma reguły na to z której strony kopie

czekoladko idź koniecznie do okulisty, żeby potem gorzej nie było

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-02-28 o 09:30
Stary 2009-02-28, 09:30   #2728
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa i postaram się odkopać aparat i pstryknąc fotkę zakupkom wczorajszym pozdrawiam sobotnio
Czekamy, czekamy

Cytat:
a ja noszę, znaczy powinnam, ale w praktyce to różnie wychodzi w każdym razie par okularów mam całą gamę kolorystyczną i jak kiedyś się uparłam na jedne o niebotycznej cenie to ciotkę musiałam zaciągnąć do vision expres, żeby mieć zniżke ile lat tyle procent...czyli 64% a i tak ponad 500zl musiałam zaplacić
W Vision Express ceny są kosmiczne , poza tym jakoś tam mi się nie podoba . Mój Małż bez okularów mało widzi , musi nosić.

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-28, 09:31   #2729
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
te ciuszki to za te 4 nowe w smyku zapłacciłam 37 zł razem, a za tamte używane to za bluzę 13 i reszta po 2 zł sztuka więc grosze. a taki sklepik wypatrzyłam z tymi używanymi i nie tylko i zaszłam no i jak mogłam wyjść bez niczego kilka ciuszków jest na 56 rozmiar, a potem to 60 i wzwyż, boję się żeby za małe nie było. i jeszcze takie spodenki super były disney'a, ach...

a małą czułam pierwszy raz po prawej stronie a wczoraj po lewej, więc chyba nie ma reguły na to z której strony kopie
dziewczyny pisaly ze jak 1 raz dzidziol kopie z prawej to dziewczynka, a lewej to chlopczyk........
ale to i tak sie wszystkim nie sprawdza!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-28, 09:51   #2730
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

A moja kolezanka poparzyla sie wrzatkiem w ciazy, prosto z czajnika i mala urodzila sie z bialym znamieniem w tym samym miejscu. Nikt mi nie powie ze to zbieg okolicznosci. Widzialam na wlasne oczy wiec wiem co mowie. Moze wszystko zalezy na jakim etapie ciazy przytrafi taki "wypadek".

Witam nowa kolezanke

Dziewczyny czy ktoras lyka zelazo? Bo ja musze a slyszalam ze po nim zatwardzenie gotowe

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości