|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Przyczajenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Przed chwilą na POLSTAT CAFE był program o odchudzaniu i mówili właśnie o diecie South Beach
![]() Kobie dość dużo schudła.. czyli ta dieta naprawdę działa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do zjadania wczorajszego i dokanczania resztek to kolejny moj świr, czasami nawet przez 3 dni jem to samo, albo jako danie główne albo jako dadatek, zeby tylko nie wyrzucić, jakos mi zostalo z dziecinstwa o niemarnowaniu jedzenia ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Pewnie że działa!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Wtajemniczenie
|
mamaoli dziekuje!
![]() Carmela dziekuje! ![]() W sumie jak tak mysle, to i tak zawsze jest jakos monotonnie, bo jak jadlam czesciej mieso, to na obiady bylo wlasnie albo mieso lub ryby, a teraz tofu lub ryby, miesko rzadko. Wiec nie jest jeszcze tak zle. Od kilku dni jem tez ciagle surowke z pory i pekinskiej. Ale jak w Aldiku sprzedaja ladne pory od razu po kilogram, to trzeba to jakos szybko zjesc. Ale zreszta ja przyjmuje zasade jak przy barfowaniu psiakow. Nie chodzi o to, zeby kazdego dnia jesc wszystkie skladniki (witaminy itp) ktore potrzebujemy, ale zeby na dluzsza mete (mniejwiecej na miesiac) wszystko tam bylo czego potrzebujemy. ![]() Spadam zaraz na pokera. Milego piatkowego wieczoru wszystkim!! ![]()
#2824 |
Zakorzenienie
|
fru jakie masz psiaki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
aaaaaa no przecież oglądałam... czarny molos i jamnik redhead
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam bo może zadam pytanie, które się wiele razy pojawiało, ale tyle jest części tego wątku
![]() W I cz. wyczytałam, że nie wolno jeść chlebków ryżowych. Czy to prawda ? Bo ja jestem w trakcie dnia 3 i je ciągle jadłam ![]()
#2828 |
Zakorzenienie
|
W pierwszej fazie powinno unikać sie wszelich węgli, a wiec chlebek ryżowy jak i sam ryż odpadają!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2830 |
Zadomowienie
|
hmm..ja przedłużam sobie I fazę o jakieś 3-4 dni. Wiecie wczoraj zjadłam lody słodycze,żelki itp. i brzuch mnie bolał! Nie dość że wyglądał jak balon to jeszcze miałam okropne wzdęcia i biegunkę przez całą noc jak i dzisiaj rano! Nie rozumiem jak mogłam faszerować się takimi śmieciami! Już nigdy więcej słodyczy(no może oprócz czekolady gorzkiej bo jest zdrowa
![]() węglowodany działają na mój organizm dziwacznie:/ chyba zrezygnuję na dobre z chleba i tylko raz dziennie rano będe jeść ryż. Jestem po kolacji: 3 jajka + serek wiejski,herbata zielona
#2831 |
Rozeznanie
|
a ja zaczynam od jutra mam nadzieje, ze ten sposob odżywiania pomoże mi się pozbyć uczucia nadętego brzucha, który mam od jakiś 2 tygodni :/
cały weekend mam studia dlatego nie zjem siłą rzeczy wiele. tak na jutro przewidziałam: ś: omlet + 3 rzodkiewki + biała kawa II ś: maślanka naturalna (nie wiem czy można ?) przekąska: pistacje niby obiad: (pęczek rzodkiewek z serem feta) deser: serek homogenizowany kolacja to juz po powrocie do domu - zawijasy z pekińskiej+szynka+ser+pom idor wiem, że mało ale to ekstramalna sytuacja, którą muszę powtórzyć jeszcze w niedziele: ś: jajecznica z dwóch jaj z pomidorem, biała kawa II ś: duzy kefir przekaska: pistacje obiad: sałatka - kurczak+pekińska+pomidor+ ogórek kiszony+ jakiś sos deser: serek homogenizowany kolacja: pierś z kurczaka + ogórek kiszony+pekińska+pomidor |
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Rozeznanie
|
a ja przed chwilą zjadłam pół bułki z budyniem
![]() ![]() uff, ale przynajmniej się przyznałam ![]() śn(5.40): naleśnik z wątku przepisowego (taki, co ma w przepisie łyżkę miodu, ale go nie dodawałam ![]() II(10): serek wiejski + sałatka z soczewicy, fasolki czerwonej i papryki przek(13): siemię i wiórki zapiekane w białku jajka + reszta sałatki przek(17.30): jogurt Danone z ziarnami zbóż + kawałek twarogu (też ten posiłek nietrafiony) obiad(18.30): zapiekanka z soczewicy z fasolką czerwoną i papryką masakryczny grzech(20): pół bułki z budyniem + jabłko ech, idę to wyćwiczyć, to może mi wyrzuty sumienia przejdą. jakiś dziwny dziś ten dzień, kurcze, może przez ten jogurt wcześniej tę bułkę zjadłam? albo po prostu przez to, że słodkiego mi się chciało. i tak dobrze, że pół, bo normalnie to bym całą zjadła i stwierdziła, że jak grzeszyć to na całego ![]() ![]()
#2833 |
Rozeznanie
|
no to i ja sie moge wyspowiadac
![]() jak zwykle monotonnie ale jak wiecie brak we mnie weny! dla mnei sukcesem jest juz to ze i tak sie trzymam zasad ![]() S: wiesniak, papryka czerwona 2 plasterki hochland fit P: jablko, 2 kiwi O: makaron pelnoziarnisty, ser bialy i fruktoza P: orzeszki, pestki slonecznika K: wiesniak, pomidor slabiutko co? ![]() ale na jutro juz szykuje fasolke po bretonsku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zadomowienie
|
Witam Kochane Bikiniary
![]() Nie było mnie parę dni, troszkę was podczytywałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dietka u mnie przebiega jak trzeba z wyjątkiem środy - oczywiście trzasnęłam sobie chcąc nie chcąc głodówkę, bo emocje nie pozwoliły mi nic wcisąć do gęby. Ale reszta ok ![]() Dzisiaj: Is;owsianka IIs;sałatka: pomidor, ogórek, papryka, sałata lodowa, szynka, ser żółty odtłuszczony p;wieśniak z dżemem + kabanos ![]() o;tortilla (mięsko królikowe+warzywa) p;pistacje k;salatka:jajo, szynka, sałata, pomidor, ogórek, papryka, sos tzatziki O czerwonej herbacie i rooibos w ilości kilku wiader nie wspomnę ![]() Corny, ty nie jadasz mięska? Miałam jeszcze do Was parę pytań, ale oczywiście o tej godzinie percepcja mi spada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zakorzenienie
|
Dziewcyny jakies te wasze jadlospisy strasznie mizerne
![]() ![]() A ja dzis po ważniu kolejny 1kg w dół! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | ||||
Zadomowienie
|
AAAAAAAAA zrobilam chleb na zakwasie!!!! Moj pierwszy w zyciu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ponawiam pytanie - Ilonko licze na ciebie - co mam zrobic z zakwasem, ktory mi zostal ![]() Cytat:
![]() na mój organizm dziwacznie:/ chyba zrezygnuję na dobre z chleba i tylko raz dziennie rano będe jeść ryż. Kuleczka a warzywa na sniadanie uciekly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A wczoraj sn: buleczki dwie - z czym to widac p: pol jablka o: miseczka pieczarkowej bez makaronu + dwa nalesniki z twarogiem, jablkiem i truskawkami p: muffinka pomaranczowa, jajo, plaster szynki homemade i warzywa k: omlet z pieczarkami, szczypiorkiem, wedlinka, plastrem topionego sera + warzywa doszlo wino i sery roznego rodzaju, ale odtluszczone do niego wieczorem, bo znajomi byli ![]()
![]() |
#2837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Effa pysznie wszystko wyglada. ![]() Ja niedlugo zmykam sie szykowac i do biblioteki. Milego dnia! ![]()
![]() |
#2838 |
Zadomowienie
|
Mmn..pysznie to wszystko wygląda!
Co do warzyw to obiecuję ,iż się poprawie ![]() dziś impreza w moim domku więc będzie dużo jedzenie niestety ja już tak przeholowałam we czwartek że nie zamierzam spędzać kolejnej nocy w łazience ![]() ![]() miłego ![]()
#2839 |
Raczkowanie
|
ehhhh i znowu na dwojce skoczylam pol kg do przodu, ale wiem dlaczego , wiec usprawiedliwiam diete a winie swoja pazernosc
![]() No nic, musze nauczyc sie panowac nad soba ![]() ![]() ![]() Trzeba sie wziac za siebe!
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wczxoraj jadłam u rodziców bigosik SB MMNIAM
![]() A wieczorem zrobiłam z TŻ kolacja- zapiekanke z tunczyka, oliwek, pieczarek i mozarelli light ![]() ![]() Miałam zrobić zdjęcie ale oczywiście przypomniałam sobie w połowie jedzenia ![]() A teraz do rzeczy. Chwale się osiągnięciami moimi i mojej rodiznki ![]() Ja - ranek 13 dnia SB bez ćwiczeń: waga 55 kg (było 59 jak zaczynałam) Talia 66 cm (było nie pamiętam ale coś między 68 a 69, mierzyłam w miare regolarnie od miesiąca także dokładnie nie pamietam ile miałam zaczynając SB) W udku coś tam mi spadło bo TŻ powiedział że wyszczulały mi nóżki ale nie wiem ile dokładnie. Ale coś koło 1-1,5 cm ![]() Bioderka nie mierzyłam niestety na początku diety ale na pewno coś mniej bo zakładam swobodnie spodnie które byly na mnie za bardzo opiete a te które były ładne przylegające spadają z tyłka ![]() A teraz osiągnięcia mojego taty ![]() ![]() Waga 85 kg w dniu keidy zaczynał było 88,5 ![]() ![]() Moja mama niby żadnego spadku wagi nie zauwazyła, ale wszyscy wiemy że jak idzie na dyżur do pracy to podjada, musiałaby nie być sobą ![]() Jeszcze tylko dziś i jutro i owoooceeeee ![]()
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! ![]() Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2009-02-28 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 kg ????? ![]() ![]() Gratuluje calej rodzince ![]()
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
pomyłka
![]() ![]() Tak się podnieciłam, bo "prawie 60" pomyslałam sobie i mi się machnęło 69 ![]() Odchudza się jakiś czas zaczynałam od 61 i tak na zmaine chudłam i tyłam chudłam i tyłam, czasem w ciągu 2 tyg waga 3 razy mi się zmieniała wyżej niżej ![]() ![]() Sorki za nieświadome wprowadzenie w błąd ![]()
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! ![]() Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2009-02-28 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lecę na zakupy miłęgo dnia
![]() |
#2845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja wczoraj poszalałam zakupowo - SB turbo, forma do zapiekanki, cień i ... sukienka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Dzisiaj zdecydowałam- zaczynam dietę ![]()
#2847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiórki nie mają w składzie cukru, ale nie wiem, jak to z nimi. właśnie tak myślę, że trzeba było sobie ten jogurt odpuścić, to może i bułki by nie było... ![]() teraz o chlebku: jak ty to robisz, że tak Ci wyrósł? ![]()
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przekonywałam taty do diety wogóle. Po prostu przyszłam i opowiedziałam o tej diecie mamie, ona uznała że to super dieta i tato podsłuchał no i powiedział że jak rzeczywiście schudnie choćby z 5 kg to chętnie zacznie.. Większy problem jest w tym, że on mysli 'a 2 tyg się poodchudzam a pozniej znowu zaczne żreć' ![]() Ja mu mówie że żeby nie przytyć spowrotem musi się zdrowo odżywać sie do niego to nie dociera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę - przejrzałam nowy poradnik i muszę stwierdzić, że zdecydowanie najlepiej wyjaśnia wszelkie zasady diety, reguły wprowadzania produktów w kolejnych fazach itd; dozwolone produkty są szczegółowo wymienione, podano orientacyjne porcje, sporo przepisów, takich na szybko - jednym słowem polecam
jest tez kilka akapitów, które powinny się znaleźć na 1-szej stronie tłustym drukiem i na czerwono!!! pa, lecę na kręgle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.