|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ja dałam połowe tej 100g
![]() |
#2792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() myślałam, zeby sobie zrobić taki aladeser: twaróg z żółtkiem plus słodzik i kilka kropel olejku pomaranczowego, ale NIE, bo to "zachwieje: moje nastawienie - jak to było? słwoo mi uciekło, no, wrrr moją motywację i zaparcie, O! Ja uciekam na weekend do domu, więc odezwę się dopiero w neidzielę. Do zobaczenia za kilka dni. Miłego weekednu ![]()
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
gdzie ten make up fru? dajcie popatrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | |||
Wtajemniczenie
|
i ja nie wiem gdzie makijaz fru
![]() edit: Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak robilas muffiny? Kupilam sobie foremke na 24 mini muffiny i koszulki do nich. Chetnie wyprobowalabym sprawdzony przepis. Dziewczyny nie orientujecie sie czy mini muffiny nasze i te w Stanach to ten sam rozmiar? Moja spowiedz: 1. Jajecznica z mizeria i feta, korniszon 2. Dwa kawalki piernika SB 3. Kanapka z chleba orkiszowego z salata, jajkiem, tunczykiem, cebulka, natka pietruszki, ogorkiem zielonym, korniszonem i majonezem 4. Dwie mini bagietki razowe z oliwa, salata, awokado, feta, pomidorem, oliwka czarna i cebulka, vinegret 5. Orzechy pecan 6. Tunczyk z awokado,pomidorem, cebulka, natka pietruszki, wloska papryka i majonezem Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-27 o 02:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |
Raczkowanie
|
ja wiem, ale może niech sama fru pokaże, bo nie chce sie panoszyc
![]() Cytat:
![]() u nas te mini muffinki maja podobno srednice 2.5cm. Ja piekłam te srednie, wszystko jest napisane co i jak w linku. Smacznego! Pyszne sa!!!
![]() |
#2796 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() mini muffiny mają średnicę podstawy 2,5 - 3cm, standardowe 5cm a makijaż fru jest w "Moich Makijażach" wątek "Golden Plum" - myślę, że skoro takowy założyła to o linka się nie pogniewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Rozeznanie
|
"Dziewczyny nie orientujecie sie czy mini muffiny nasze i te w Stanach to ten sam rozmiar?
Moja spowiedz: 1. Jajecznica z mizeria i feta, korniszon 2. Dwa kawalki piernika SB 3. Kanapka z chleba orkiszowego z salata, jajkiem, tunczykiem, cebulka, natka pietruszki, ogorkiem zielonym, korniszonem i majonezem 4. Dwie mini bagietki razowe z oliwa, salata, awokado, feta, pomidorem, oliwka czarna i cebulka, vinegret 5. Orzechy pecan 6. Tunczyk z awokado,pomidorem, cebulka, natka pietruszki, wloska papryka i majonezem" Papraku, u nas są dostępne trzy rodzaje foremek do muffinów (przynajmniej ja tyle widziałam) mini (nawet 24 szt.), średnie czyli standardowe (12 szt.) i maxi (6 szt.) na duże muffinki - sama jednak nie mam takowych ....ale noszę się z zmiarem ich kupna. Gratuluję wspaniałego menu - zdjęcia są takie apetyczne mniam. W takim razie teraz ja po raz pierwszy idę na "dywanik" z moim dzisiajszym menu do oceny ![]() jako, że piątek jest dniem bezmięsnym zafundowałam sobie takie oto dania: - ś: omlet z 2 jajek z porem i pieczarkami, doprawiony solą i pieprzem - p: 15 orzechów włoskich - lunch: sałata lodowa, 3 jajka, 2 plastry selera podgotowanego i obtoczonego z panierce z jajka i siemienia lnianego - usmażonego, całość zalana sosem jogurtowo-majonezowym z ziołami i świeżą bazylią - p: 1 serek topiony light - k: 2 filety pangi upieczone w ziołach z cebulką i żółtym serem, 3 kotlety z selera zrobione jak przy lunchu, sałatka z papryki konserwowej i ogórków konserwowych, sok pomidorowy - deser: 1/2 szkl. jogurtu nat. z cynamonem i słodzikiem Miłego dnia, bo to juz prawie weekendzik ![]() Edytowane przez oliwka74 Czas edycji: 2009-02-27 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
głównym posiłkiem jest kolacja, tak? jak u doktorka zobaczysz, czy nie będziesz głodna po małych przekąskach, bo ja bym pewnie była, zwłaszcza po popołudniowej - no ale każdy ma onaczej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ten dzien nie mogl sie dla mnie gorzej zaczac. Niedosc, ze prawie w ogole nie spalam, bo myslalam ciagle, o to juz 5, zaraz i tak budzik bedzie dzwonil, to jeszcze waga mi cos pokazala, co mi sie bardzo nie podoba. I to mnie dziwi, bo widze, ze odkad wyszlam ze szpitala schudlam. Wtedy bylam jak w ciazy i buzia nadmuchana byla. I teraz albo wtedy waga pokazala cos zle, albo teraz. Do duszy kurcze, ta waga jest dobra elektroniczna, ale mieszkanie krzywe. Choc waze sie ciagle w tym samym miejscu. Sprobuje tyle nie grzeszyc..czyli nie jesc niedozwolonych rzeczy narazie. Jeszcze probuje dodzwonic sie do tego pieronskiego szpitala z moimi wlosami zrobic termin i oczywiscie non stop zajete. ![]() paprak zapomnialam dopisac, ze lie to me nie ma sie czego tam bac. Oni niczego nie pokazuja, oni tylko rozmawiaja z osobami. Musialabys looknac na pierwszy odcinek, serial jest bardzo zabawny. ![]() Carmela ja Tare obejrzalam tylko jeden odcinek narazie. Nie byl oszalamiajacy, ale przyjemny do ogladania. Wiec jeszcze pare odcinkow zobacze. Bo np Medium, jeden z moich wiecznie ulubionych seriali ma pierwszy sezon taki sobie. Dopiero pozniej sie rozkreca fajnie. Tak samo Lost, przez ten strajk w USA 3 sezon jest do duszy, bo zmieniali pisarzy, ale juz 4 i teraz 5 sa super. Znowu nie moge sie nastepnego odcinka doczekac.
![]() |
#2800 | ||
Zakorzenienie
|
wsiowy głupek i lisek macie beznadziejne koleżanki
![]() Obrażają się, bo lepiej wyglądacie od nich ![]() Ja bym nie zawracało sobie nimi głowy Cytat:
Cytat:
![]() Pierwsze co zauważyłam, to twoje brwi...Jesteś ładniutka ![]() Tak w ogóle, to witajcie.Dzisiaj piątek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Raczkowanie
|
I znowu jestem w tyle. Nie byłam jeden dzień i już nie nadążam
![]() Dziś zaczyna mi się 3 dzień diety i na szczęście chudnę. To mi dodaje sił. Już mam 67,9 kg na wadze. w dwa dni schudłam 1,5kg. Oby tak dalej ![]() Paprak niesamowicie podobają mi się Twoje zdjęcia potraw. Świetnie je dekorujesz tak, ze pewnie nie tylko świetnie smakują ale i wyglądają! Gratuluję talentu ![]()
#2802 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O rany boskie, ile??? <wow> 1.5 kg w 2 dni????
![]() |
#2803 |
Rozeznanie
|
IlonkoP, bardzo dziekuję za uwagi co do mojego dzisiejszego menu. Do śniadania piję zawsze zieloną herbatę lub kawę zbożową , smażę na małej ilości oleju rzepakowego lub oliwie z oliwek - ale ją wolę dodawać do sałatek, masz rację panga to nie najlepszy pomysł (sama chemia podobno)i tak naprawdę to jem ją po raz pierwszy będąc na tej diecie - zawsze kupuję filety z makreli czy dorsza lub zajadam wędzoną makrelę czy też pstrąga. Co do tych konserwowych to też jem dzisiaj z ...braku laku, normalnie stanowią tylko dodatek do sałatek o ile w ogóle ich używam.
Główne posiłki - te najbardziej sycące mam w zasadzie dwa: śniadanie i kolację. Śniadanie jest obfite: dzisiejszy omlet pełen pieczarek i pora - najadłam się do syta, lunch w pracy stanowią zawsze sałatki i po przyjściu do domu wieczorem kolacja zawsze mięsna lub rybna na ciepło z sałatką czy furą warzyw gotowanych, surowych. Przekąski mi starczają ![]() Po niedzieli napiszę jeszcze moje mięsne menu do oceny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Zadomowienie
|
Witam, mam dzis kryzys, bo chora jestem na maksa i nie mam sily na nic... Ale po chwili slabosci, probuje sie zorganizowac...
![]() Fru pieknie wygladasz, brwi BOSKIE ![]() Paprak ja wlasnie mialam pisac wczoraj, ale mi ucieklo, ze u ciebie z bialka oprocz jajek, to jedynie tunczyk, zero miesa, innej ryby, moze warto troche to urozmaicic ![]() Bulki wyszly mi super - faktycznie zdecydowanie krocej je potrzymalam w piekarniku i nie stwardnialy do rana, takze wszyscy ze smakiem zjedli. Uwielbiam taki ebuleczki z makrela wedzona - dla mnie niemal ideal sniadania ![]() ![]() Na obiad pelna rozpusta, bo oprocz kilku lyzek pieczarkowej zjem nalesniki z twarogiem, jablkiem i truskawkami ![]() Spokojnego popoludnia ![]()
#2805 |
Wtajemniczenie
|
goosia, effa dziekuje!
![]() Zdrowka effa zycze! ![]() Ja jeszcze nie wiem co na obiad dzisiaj.. musze pomyslec..ale tez nie mam sily na nic.. wciagnelam sie w ogole i slucham od paru dni non stop kings of leon (album only by the night)..i sie zakochalam.. cos czuje, ze dzisiaj bede wszystko na ostatnia chwile robic, teraz mam czas, ale brak sily, natchnienia ...i chyba cukru. ![]() mialam cos piec dzisiaj..muffinki z czekolada w srodku, ale ta waga mnie rozbroila..ale to przeciez niemozliwe, chyba nawet dla mnie, przytyc 1,5kg w jeden dzien i tego nie czuc ani nie widziec.. ![]() W ogole to Cykada nas chyba opuscila na dobre.. ![]() I co z Morelka, Marzenka?
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-27 o 11:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja kupilam foremke na te najmniejsze muffnki o srednicy cala. Dobrze, ze u nas takie tez sa to nie bede miala problemu z zakupem "ubranek" do nich ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesli chodzi o ryby to w moim przypadku zapomnij o nich. Z wyjatkiem tunczyka w puszce niczego nie jestem w stanie przelknac. Kiedys jak tesciowa kupila swiezutka fladre to jadlam ale nie powiem zeby to byl rarytas. A jak jestem w Polsce to o swiezej rybie zapomnij. Zreszta swieza czy nie - nie trawie ![]() Ja juz po sniadaniu - znowu tunczyk ![]() ![]() ![]() Milego popoludnia ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-27 o 12:10 Powód: lit. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje! ![]()
![]() |
#2808 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno poszlo w same mile czlonki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w ogole to mowilas, ze masz kiepskie wlosieta - na fotkach nie widac. Wszystko idealne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Raczkowanie
|
Bo to jest właśnie mój dziwny organizm. Bardzo szybko tyję, ale też bardzo szybko chudnę. Myślę, ze to na razie pozbywanie się wody z organizmu. Ale dla mnie to i tak jest zachęta. Nie chodzę głodna, cudownie komponuję sobie posiłki.
![]()
#2810 |
Wtajemniczenie
|
no dobra...chyba wracam do Was
![]() Przejrzałam książkę (tę nową), gruntownie przeczytałam początkowe rozdziały, wyjaśniające czemu należy jeść (i ćwiczyć) tak a nie inaczej oraz dlaczego jedne produkty są dobre a inne nie (trzeba sobie było co nieco przypomnieć ![]() Od jakiegoś czasu moja waga niestety ani drgnie, ale pomyślałam, że nie chcę zaczynać znowu od 1 fazy. Zresztą Agatston twierdzi, że jeśli ktoś chce zrzucić nie więcej niż 5 kg (a tyle planuję) i nie ma węglowych napadów (a ja w sumie nie mam - jeżeli np kupię słodycze, to oczywiście wszamam, ale jak ich nie mam na półce to mnie do nich nie ciągnie), spokojnie może zacząć od fazy drugiej. W książce jest też całkiem fajny program treningowy - 20 min dziennie, na przemian trening interwałowy oraz ćwiczenia na wzmocnienie mięśni "posturalnych", podobnie jak dieta podzielony na 3 fazy i rozpisany na poszczególne dni tak, żeby się szybko nie znudził... no cóż...popróbuję, zobaczę co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że trochę bardziej rygorystyczna 2 faza+trening sprawią, że moje kg wreszcie sobie pójdą precz ![]() 3majcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2812 |
Wtajemniczenie
|
A ja dlugo sie nie namyslajac wlasnie zamowilam w merlinie ta nowa pozycje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest dodatkowa część - "program fitness diety SB turbo", rozbudowany wstęp - czyli m.in. Agatston przytacza wyniki kolejnych badań, przemawiające za tym , że SB jest super ![]() A na obiadek będzie dzisiaj pieczona rybka w porach i papryce z rzeżuchą (przypomniałam sobie ostatnio, że coś takiego jak rzeżucha istnieje i posiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Drobne mankamenty? Oj chcialabym zeby byly drobne... No na zdjeciach nie zawsze widac moja lysine z przodu. Teraz i tak zamierzam sie jeszcze inaczej obciac, to moze jeszcze mniej bedzie widac. Albo bardziej, zobaczymy. ![]() Nie moglam dzisiaj sie dodzwonic do tego szpitala i zrezygnowalam kompletnie. I tak wiem co mi powiedza. Mam dosyc juz wszystkich lekarzy! Tak chcialam sobie zrobic ten mrozony deser i nie mam jogurtu w domu. Musze TZ zaraz wyslac, bo zwariuje dzisiaj. A na obiad szykuje sie..uwaga, uwaga..znowu Tofu..troche zostalo z wczorajsza, to dzisiaj dorobimy..w koncu szkoda marnowac. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-27 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Zadomowienie
|
Ufff po dwoch dniach mega walki doszlam ze starszakiem do porozumienia... Coz jedyny zly nawyk jaki wynosi z przedszkola, to mega msakryczne zachowanie przy obidzie - tego nie chce, tego nie lubie
![]() ![]() Dzis chyba sobie wytlumaczylismy te kwestie, ja wiem, ze to czerpanie wzoru z innych dzieci niestety, a dotychczas Borys byl wzorem jedzeniowym ![]() Sam zrobil sobie pysznego nalesnika, zjadl zupe i w nagrode slodkosci ![]() ![]() ![]() Paprak cos poradzic... ![]() ![]() Zaczyn na chleb mi rosnie, tylko mam caly sloik zakwasu i co mam z nim dalej zrobic ![]() Beateky nio anle jakaz motcywacjay z ta watga ![]() Fruity moze faktycznie to efekt zastrzykow. Poza tym, coz... Paprak ma racje ![]() Ninaad ciesze sie, ze wracasz ![]() ![]() Matko jaka jestem obzarta po tych nalesnikach... Lo rety Beatko mialo byc - alez motywacja z ta waga
Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da ![]() ...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica ![]() Edytowane przez effa79 Czas edycji: 2009-02-27 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem od czego, czy to z waga cos nie tak, czy faktycznie jest czegos wiecej, ale wiem jedno, ze tego po mnie nie widac.
![]()
#2817 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Fruity przyłączę się do przedmówczyń, śliczny makijaż- o modelce nie wspomnę ![]() Beatky gratuluję takich wyników w krótkim czasie, oby tak dalej ![]() Effo życzę szybkiego powrotu do zdrowia, wygrzewaj się włóżeczku, choc przy dzieciach i nieobecności męża to chyba będzie trudne;( Ninaad żadne chyba, wskakuj na plażę miejsce na Ciebie czeka ![]() Dzonksik, ale kusisz tymi muffinsami ![]() ![]() ![]() Ilonka tradycyjnie staje na wysokości zadania-Pani dobra rada ![]() ![]() No cóż pora na moją spowiedź: Ś: 2 jajka na miękko/uwielbiam je!!!!!!!!! seler naciowy, pomidorek, ogórek P: sałatka owocowa-wydaje mi się, ze wieki jej nie jadłam, wyszła pysssssssssszniutka ![]() O: Gotowany drobiowy filet z surowymi warzywkami /marchewka, seler naciowy, zielony ogórek, pomidorek i 3 małe ogóreczki konserwowe P: jogurt naturalny z cynamonem K: Wieśniak z warzywkami Pozdrawiam i znikam do mojej Oleńki-dzisiaj przegięła obudziła się o 4,45 i nie chciała spać, także smigam od rana, a teraz zaczynam odczuwać zmęczenie, nie ma to jak kochane dzieciaczki ![]()
#2818 |
Raczkowanie
|
Ta ksiażka nowa już jest w księgarniach, tak? Ile ona kosztuje? Ktoś podpowie?
![]()
#2819 |
Rozeznanie
|
ja wlasnie kupilam na allegro, z dostawa 30,99zl
![]() ![]() nie wiem czy mozna wklajac link? jak nie to prosze o reprymende ![]() http://www.allegro.pl/item567775269_...on_nowosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Zadomowienie
|
ja wczoraj dość dużo zjadłam: duże lody, trochę bitej śmietany, ciasteczko,żelki,kaszka
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.