..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-26, 20:52   #2791
dzonksik
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
dżonsik, jak będę miała jutro chwilę to tez je zrobię i zobaczymy, tylko nie wiem o jaka kostkę Cykadzie chodziło: 100g czy 42g

ja dałam połowe tej 100g

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 21:14   #2792
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość

to akurat swietnie pasuje do moich bulek
czy to moze w takim razie termoobieg? - myślę że do bułek będzie ok.

(...) zjedz sobie deser dzisiaj. Wypij gorzkie kakao poslodzone slodzikiem,albo zrob pianke "czekoladowa", albo pol szkl coli light (ale to juz ostatecznie)
mnei to pomaga.
ocho, jakbym poczuła coś słodkiego w ustach - koniec ze mną
myślałam, zeby sobie zrobić taki aladeser: twaróg z żółtkiem plus słodzik i kilka kropel olejku pomaranczowego, ale NIE, bo to "zachwieje: moje nastawienie - jak to było? słwoo mi uciekło, no, wrrr moją motywację i zaparcie, O!

Ja uciekam na weekend do domu, więc odezwę się dopiero w neidzielę.

Do zobaczenia za kilka dni.
Miłego weekednu
Stary 2009-02-26, 21:19   #2793
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
fruity nie odmowilam sobie i tez pognalam...
Cytat:
no i ja tez zajrzałam, a co!
piękna z Ciebie kobieta fruity!!!

gdzie ten make up fru? dajcie popatrzeć

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 23:24   #2794
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

i ja nie wiem gdzie makijaz fru

edit:

Cytat:
dzonksik, no i wyszło szydło z worka - termoobieg, jak pisałam już effie tak naprawdę temperatura przy termoobiegu jest 20 stopni wyższa niż zadana, czyli piekłaś w 250, skórka od razu złapała a środek ...
wszystkie moje przepisy są na grzałki góra-dół
płatki ani mąka nie ma nic do rzeczy
Dobrze wiedziec Ja uzywam termoobiegu ale nieswiadomie. Po prostu jak cos szykuje to sprawdzam w instrukcji na jakie pieczenie nastawic.

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość

U mnie dzis grzecznie i o dziwo nawet zblizajacy sie @ nie psuje mojej harmoni SB ZObaczymy, jak dlugo... DO zupy zjadlam dzis male udko kurczaka pieczone i nie ssalo mnie przynajmniej Foty zrobilam
I pomyslalam, ze moze na wizazu w ogole zalozyc osobny watek z flashdieta i tam bysmy sie wklejaly

sn: omlet z twarogiem z cynamonem + cwierc lyzeczki fruktozy i lyzeczka dzemu
p: jakies 10 orzechow na pol ze starszakiem
o: talerz zupy pieczarkowej z makaronem razowym + udko z kurczaka z pomidorem i rzodkiewka
deser: jog. nat z malinami
K; zapiekanka z soczewicy i twarogu + surowka z pekinki ze szczypiorkiem w sosie czosnkowym i jeszcze wskoczyly dwa plastry szynki
Ja nie wiem czy ktos by zagladal do tego nowego watku Ja zalozylam album. Moze komus sie przyda gdy bedzie mial klopot z jadlospisem. Sama juz spostrzeglam, ze malo bialka jem ostatnio.

Cytat:
No dobrze .. nie sadzilam ze na tej diecie, na jakiejkolwiek diecie naucze sie piec Tzn mam taki zamiar bo jeszcze mi ciezko idzie.
...
ale te muffinsy... rany julek!! jak one wygladaja pysznie..
Tez nie sadzilam, ze mnie bedzie ciagnelo do gotowania a co dopiero do pieczenia. A tu niespodzianka. Teraz uwielbiam gotowac i pieczenie to wciaz nie zamknieta karta Duzo jeszcze mam w tym temacie do zrobienia.

Jak robilas muffiny? Kupilam sobie foremke na 24 mini muffiny i koszulki do nich. Chetnie wyprobowalabym sprawdzony przepis.

Dziewczyny nie orientujecie sie czy mini muffiny nasze i te w Stanach to ten sam rozmiar?

Moja spowiedz:

1. Jajecznica z mizeria i feta, korniszon
2. Dwa kawalki piernika SB
3. Kanapka z chleba orkiszowego z salata, jajkiem, tunczykiem, cebulka, natka pietruszki, ogorkiem zielonym, korniszonem i majonezem
4. Dwie mini bagietki razowe z oliwa, salata, awokado, feta, pomidorem, oliwka czarna i cebulka, vinegret
5. Orzechy pecan
6. Tunczyk z awokado,pomidorem, cebulka, natka pietruszki, wloska papryka i majonezem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26.jpg (164,4 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-02-27 o 02:58
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 06:54   #2795
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
ja wiem, ale może niech sama fru pokaże, bo nie chce sie panoszyc

Cytat:
Jak robilas muffiny? Kupilam sobie foremke na 24 mini muffiny i koszulki do nich. Chetnie wyprobowalabym sprawdzony przepis.

Dziewczyny nie orientujecie sie czy mini muffiny nasze i te w Stanach to ten sam rozmiar?
Muffinsy kakaowe prosze
u nas te mini muffinki maja podobno srednice 2.5cm. Ja piekłam te srednie, wszystko jest napisane co i jak w linku.
Smacznego! Pyszne sa!!!

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 07:28   #2796
IlonaP
Zakorzenienie

dzień dobry

mini muffiny mają średnicę podstawy 2,5 - 3cm, standardowe 5cm

a makijaż fru jest w "Moich Makijażach" wątek "Golden Plum" - myślę, że skoro takowy założyła to o linka się nie pogniewa
Stary 2009-02-27, 07:43   #2797
oliwka74
Rozeznanie

"Dziewczyny nie orientujecie sie czy mini muffiny nasze i te w Stanach to ten sam rozmiar?

Moja spowiedz:

1. Jajecznica z mizeria i feta, korniszon
2. Dwa kawalki piernika SB
3. Kanapka z chleba orkiszowego z salata, jajkiem, tunczykiem, cebulka, natka pietruszki, ogorkiem zielonym, korniszonem i majonezem
4. Dwie mini bagietki razowe z oliwa, salata, awokado, feta, pomidorem, oliwka czarna i cebulka, vinegret
5. Orzechy pecan
6. Tunczyk z awokado,pomidorem, cebulka, natka pietruszki, wloska papryka i majonezem"

Papraku, u nas są dostępne trzy rodzaje foremek do muffinów (przynajmniej ja tyle widziałam) mini (nawet 24 szt.), średnie czyli standardowe (12 szt.) i maxi (6 szt.) na duże muffinki - sama jednak nie mam takowych ....ale noszę się z zmiarem ich kupna.

Gratuluję wspaniałego menu - zdjęcia są takie apetyczne mniam.

W takim razie teraz ja po raz pierwszy idę na "dywanik" z moim dzisiajszym menu do oceny :
jako, że piątek jest dniem bezmięsnym zafundowałam sobie takie oto dania:
- ś: omlet z 2 jajek z porem i pieczarkami, doprawiony solą i pieprzem
- p: 15 orzechów włoskich
- lunch: sałata lodowa, 3 jajka, 2 plastry selera podgotowanego i obtoczonego z panierce z jajka i siemienia lnianego - usmażonego, całość zalana sosem jogurtowo-majonezowym z ziołami i świeżą bazylią
- p: 1 serek topiony light
- k: 2 filety pangi upieczone w ziołach z cebulką i żółtym serem, 3 kotlety z selera zrobione jak przy lunchu, sałatka z papryki konserwowej i ogórków konserwowych, sok pomidorowy
- deser: 1/2 szkl. jogurtu nat. z cynamonem i słodzikiem

Miłego dnia, bo to juz prawie weekendzik

Edytowane przez oliwka74
Czas edycji: 2009-02-27 o 07:46
oliwka74 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 07:55   #2798
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka74 Pokaż wiadomość
W takim razie teraz ja po raz pierwszy idę na "dywanik" z moim dzisiajszym menu do oceny :
jako, że piątek jest dniem bezmięsnym zafundowałam sobie takie oto dania:
- ś: omlet z 2 jajek z porem i pieczarkami, doprawiony solą i pieprzem - może tu jeszcze ten sok pomidorowy dodaj
- p: 15 orzechów włoskich
- lunch: sałata lodowa, 3 jajka, 2 plastry selera podgotowanego i obtoczonego z panierce z jajka i siemienia lnianego - usmażonego, całość zalana sosem jogurtowo-majonezowym z ziołami i świeżą bazylią - na arachidowym a nie w głębokim tłuszczu mam nadzieję
- p: 1 serek topiony light
- k: 2 filety pangi upieczone w ziołach z cebulką i żółtym serem, 3 kotlety z selera zrobione jak przy lunchu, sałatka z papryki konserwowej i ogórków konserwowych, sok pomidorowy - tu jest sporo jedzenia, tych konserwowych jednak staraj się unikać = od wielkiego dzwonu, no i moim zdaniem panga to nie jest odpowiednia ryba niestety
- deser: 1/2 szkl. jogurtu nat. z cynamonem i słodzikiem

Miłego dnia, bo to juz prawie weekendzik
na łoko wygląda mi ok
głównym posiłkiem jest kolacja, tak? jak u doktorka
zobaczysz, czy nie będziesz głodna po małych przekąskach, bo ja bym pewnie była, zwłaszcza po popołudniowej - no ale każdy ma onaczej
Stary 2009-02-27, 08:52   #2799
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Cytat:
jakos na poczatku nie kojarzylam za bardzo osob, poniej zmienilas avatarek i teraz kojarzylas mi sie tylko z pajaczkiem, ale o matko... alez Ty sliczna!!!!!!

Cytat:
piękna z Ciebie kobieta fruity!!! i Makijaż też piękny! Właśnie takie lubie!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
gdzie ten make up fru? dajcie popatrzeć
Cytat:

Cytat:

a makijaż fru jest w "Moich Makijażach" wątek "Golden Plum" - myślę, że skoro takowy założyła to o linka się nie pogniewa
A no nie pogniewam sie.

Ten dzien nie mogl sie dla mnie gorzej zaczac. Niedosc, ze prawie w ogole nie spalam, bo myslalam ciagle, o to juz 5, zaraz i tak budzik bedzie dzwonil, to jeszcze waga mi cos pokazala, co mi sie bardzo nie podoba.
I to mnie dziwi, bo widze, ze odkad wyszlam ze szpitala schudlam. Wtedy bylam jak w ciazy i buzia nadmuchana byla.
I teraz albo wtedy waga pokazala cos zle, albo teraz.
Do duszy kurcze, ta waga jest dobra elektroniczna, ale mieszkanie krzywe. Choc waze sie ciagle w tym samym miejscu. Sprobuje tyle nie grzeszyc..czyli nie jesc niedozwolonych rzeczy narazie.

Jeszcze probuje dodzwonic sie do tego pieronskiego szpitala z moimi wlosami zrobic termin i oczywiscie non stop zajete.

paprak zapomnialam dopisac, ze lie to me nie ma sie czego tam bac. Oni niczego nie pokazuja, oni tylko rozmawiaja z osobami. Musialabys looknac na pierwszy odcinek, serial jest bardzo zabawny.

Carmela ja Tare obejrzalam tylko jeden odcinek narazie. Nie byl oszalamiajacy, ale przyjemny do ogladania. Wiec jeszcze pare odcinkow zobacze.
Bo np Medium, jeden z moich wiecznie ulubionych seriali ma pierwszy sezon taki sobie. Dopiero pozniej sie rozkreca fajnie. Tak samo Lost, przez ten strajk w USA 3 sezon jest do duszy, bo zmieniali pisarzy, ale juz 4 i teraz 5 sa super. Znowu nie moge sie nastepnego odcinka doczekac.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:24   #2800
goosia207
Zakorzenienie

wsiowy głupek i lisek macie beznadziejne koleżanki (chodzi mi oczywiście o te obrażalskie, które dowiedziały się o diecie i foch)
Obrażają się, bo lepiej wyglądacie od nich i chcecie się poprawić
Ja bym nie zawracało sobie nimi głowy

Cytat:
jakos na poczatku nie kojarzylam za bardzo osob, poniej zmienilas avatarek i teraz kojarzylas mi sie tylko z pajaczkiem, ale o matko... alez Ty sliczna!!!!!!
Cytat:
piękna z Ciebie kobieta fruity!!! i Makijaż też piękny! Właśnie takie lubie!
Ja też musiałam spojrzeć.Bardzo ładny makijaż i fryzurka, ale te brwi... piękne.
Pierwsze co zauważyłam, to twoje brwi...Jesteś ładniutka

Tak w ogóle, to witajcie.Dzisiaj piątek
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 10:27   #2801
Beatky
Raczkowanie

I znowu jestem w tyle. Nie byłam jeden dzień i już nie nadążam

Dziś zaczyna mi się 3 dzień diety i na szczęście chudnę. To mi dodaje sił. Już mam 67,9 kg na wadze. w dwa dni schudłam 1,5kg. Oby tak dalej

Paprak niesamowicie podobają mi się Twoje zdjęcia potraw. Świetnie je dekorujesz tak, ze pewnie nie tylko świetnie smakują ale i wyglądają! Gratuluję talentu

70...68...67,9....67,3...65,5...64,4.....60kg

wzrost: 174cm.

Cel: 60 kg
Beatky jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 10:40   #2802
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beatky Pokaż wiadomość

Dziś zaczyna mi się 3 dzień diety i na szczęście chudnę. To mi dodaje sił. Już mam 67,9 kg na wadze. w dwa dni schudłam 1,5kg. Oby tak dalej

O rany boskie, ile??? <wow> 1.5 kg w 2 dni????
Stary 2009-02-27, 11:04   #2803
oliwka74
Rozeznanie

IlonkoP, bardzo dziekuję za uwagi co do mojego dzisiejszego menu. Do śniadania piję zawsze zieloną herbatę lub kawę zbożową , smażę na małej ilości oleju rzepakowego lub oliwie z oliwek - ale ją wolę dodawać do sałatek, masz rację panga to nie najlepszy pomysł (sama chemia podobno)i tak naprawdę to jem ją po raz pierwszy będąc na tej diecie - zawsze kupuję filety z makreli czy dorsza lub zajadam wędzoną makrelę czy też pstrąga. Co do tych konserwowych to też jem dzisiaj z ...braku laku, normalnie stanowią tylko dodatek do sałatek o ile w ogóle ich używam.

Główne posiłki - te najbardziej sycące mam w zasadzie dwa: śniadanie i kolację. Śniadanie jest obfite: dzisiejszy omlet pełen pieczarek i pora - najadłam się do syta, lunch w pracy stanowią zawsze sałatki i po przyjściu do domu wieczorem kolacja zawsze mięsna lub rybna na ciepło z sałatką czy furą warzyw gotowanych, surowych.
Przekąski mi starczają

Po niedzieli napiszę jeszcze moje mięsne menu do oceny.
oliwka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 11:14   #2804
effa79
Zadomowienie

Witam, mam dzis kryzys, bo chora jestem na maksa i nie mam sily na nic... Ale po chwili slabosci, probuje sie zorganizowac...

Fru pieknie wygladasz, brwi BOSKIE

Paprak ja wlasnie mialam pisac wczoraj, ale mi ucieklo, ze u ciebie z bialka oprocz jajek, to jedynie tunczyk, zero miesa, innej ryby, moze warto troche to urozmaicic Jak dla mnie brak NNKT oprocz orzechow.

Bulki wyszly mi super - faktycznie zdecydowanie krocej je potrzymalam w piekarniku i nie stwardnialy do rana, takze wszyscy ze smakiem zjedli. Uwielbiam taki ebuleczki z makrela wedzona - dla mnie niemal ideal sniadania Kurcze, a jak pieklam na zwyklej mace, to nawet nie czekalam, az mi wyrosna i zawsze wychodzily mieciutkie

Na obiad pelna rozpusta, bo oprocz kilku lyzek pieczarkowej zjem nalesniki z twarogiem, jablkiem i truskawkami

Spokojnego popoludnia

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 11:28   #2805
fruity
Wtajemniczenie

goosia, effa dziekuje!

Zdrowka effa zycze!

Ja jeszcze nie wiem co na obiad dzisiaj..
musze pomyslec..ale tez nie mam sily na nic..
wciagnelam sie w ogole i slucham od paru dni non stop kings of leon (album only by the night)..i sie zakochalam..

cos czuje, ze dzisiaj bede wszystko na ostatnia chwile robic, teraz mam czas, ale brak sily, natchnienia ...i chyba cukru.
mialam cos piec dzisiaj..muffinki z czekolada w srodku, ale ta waga mnie rozbroila..ale to przeciez niemozliwe, chyba nawet dla mnie, przytyc 1,5kg w jeden dzien i tego nie czuc ani nie widziec.. bylam pewna, ze zobacze dzisiaj cos na minusie..

W ogole to Cykada nas chyba opuscila na dobre..
I co z Morelka, Marzenka?

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2009-02-27 o 11:31

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 12:08   #2806
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
ja wiem, ale może niech sama fru pokaże, bo nie chce sie panoszyc

Muffinsy kakaowe prosze
u nas te mini muffinki maja podobno srednice 2.5cm. Ja piekłam te srednie, wszystko jest napisane co i jak w linku.
Smacznego! Pyszne sa!!!
Dziekuje A jak pieknie wygladaja

To ja kupilam foremke na te najmniejsze muffnki o srednicy cala. Dobrze, ze u nas takie tez sa to nie bede miala problemu z zakupem "ubranek" do nich

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość

A no nie pogniewam sie.

Ten dzien nie mogl sie dla mnie gorzej zaczac. Niedosc, ze prawie w ogole nie spalam, bo myslalam ciagle, o to juz 5, zaraz i tak budzik bedzie dzwonil, to jeszcze waga mi cos pokazala, co mi sie bardzo nie podoba.
I to mnie dziwi, bo widze, ze odkad wyszlam ze szpitala schudlam. Wtedy bylam jak w ciazy i buzia nadmuchana byla.
I teraz albo wtedy waga pokazala cos zle, albo teraz.
Do duszy kurcze, ta waga jest dobra elektroniczna, ale mieszkanie krzywe. Choc waze sie ciagle w tym samym miejscu. Sprobuje tyle nie grzeszyc..czyli nie jesc niedozwolonych rzeczy narazie.

Jeszcze probuje dodzwonic sie do tego pieronskiego szpitala z moimi wlosami zrobic termin i oczywiscie non stop zajete.

paprak zapomnialam dopisac, ze lie to me nie ma sie czego tam bac. Oni niczego nie pokazuja, oni tylko rozmawiaja z osobami. Musialabys looknac na pierwszy odcinek, serial jest bardzo zabawny.

Carmela ja Tare obejrzalam tylko jeden odcinek narazie. Nie byl oszalamiajacy, ale przyjemny do ogladania. Wiec jeszcze pare odcinkow zobacze.
Bo np Medium, jeden z moich wiecznie ulubionych seriali ma pierwszy sezon taki sobie. Dopiero pozniej sie rozkreca fajnie. Tak samo Lost, przez ten strajk w USA 3 sezon jest do duszy, bo zmieniali pisarzy, ale juz 4 i teraz 5 sa super. Znowu nie moge sie nastepnego odcinka doczekac.
Fruity piekny makijaz ale i modelka cudna Moze to zmiana spowodowana zastrzykami sprawia, ze waga swiruje A tak uczciwie patrzac to nic w przyrodzie nie ginie - gdzies sie te rarytasy musza odlozyc

Cytat:

Paprak niesamowicie podobają mi się Twoje zdjęcia potraw. Świetnie je dekorujesz tak, ze pewnie nie tylko świetnie smakują ale i wyglądają! Gratuluję talentu
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Witam, mam dzis kryzys, bo chora jestem na maksa i nie mam sily na nic... Ale po chwili slabosci, probuje sie zorganizowac...

Fru pieknie wygladasz, brwi BOSKIE

Paprak ja wlasnie mialam pisac wczoraj, ale mi ucieklo, ze u ciebie z bialka oprocz jajek, to jedynie tunczyk, zero miesa, innej ryby, moze warto troche to urozmaicic Jak dla mnie brak NNKT oprocz orzechow.

effo duzo zdrowia

Jesli chodzi o ryby to w moim przypadku zapomnij o nich. Z wyjatkiem tunczyka w puszce niczego nie jestem w stanie przelknac. Kiedys jak tesciowa kupila swiezutka fladre to jadlam ale nie powiem zeby to byl rarytas. A jak jestem w Polsce to o swiezej rybie zapomnij. Zreszta swieza czy nie - nie trawie Co do miesa to maz z kolei niemiesny ale dzis wlasnie mam zamiar piec kure. Do kazdego posilku jem oliwe, praktycznie codziennie awokado i orzechy a smaze na oliwie i canola. Co radzisz?

Ja juz po sniadaniu - znowu tunczyk Teraz zielona herbatka z imbirem i cytrynkaa pozniej pewnie kawa. No i znowu spacer sie szykuje Tyle mam energii jak sie uporalam z zaparciami, ze az zyc sie chce

Milego popoludnia

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-02-27 o 12:10 Powód: lit.
Stary 2009-02-27, 12:11   #2807
fruity
Wtajemniczenie

Cytat:
Fruity piekny makijaz ale i modelka cudna Moze to zmiana spowodowana zastrzykami sprawia, ze waga swiruje A tak uczciwie patrzac to nic w przyrodzie nie ginie - gdzies sie te rarytasy musza odlozyc
Ja Ci dam!

Dziekuje!

Stary 2009-02-27, 12:28   #2808
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Ja Ci dam!

Dziekuje!
Na pewno poszlo w same mile czlonki Pewnie w biust U mnie taka roznica wagowa wystepuje miedzy porankiem i wieczorem A jak bym tyle zjadla co ty to roznica wynosilaby 8kg pewnie

A w ogole to mowilas, ze masz kiepskie wlosieta - na fotkach nie widac. Wszystko idealne Grunt to sie urodzic pieknym a umiec jeszcze to piekno podkreslic a drobne mankamenty zatuszowac to juz cud natury
Stary 2009-02-27, 12:35   #2809
Beatky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisekZG Pokaż wiadomość
O rany boskie, ile??? <wow> 1.5 kg w 2 dni????
Bo to jest właśnie mój dziwny organizm. Bardzo szybko tyję, ale też bardzo szybko chudnę. Myślę, ze to na razie pozbywanie się wody z organizmu. Ale dla mnie to i tak jest zachęta. Nie chodzę głodna, cudownie komponuję sobie posiłki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 12:47   #2810
ninaad
Wtajemniczenie

no dobra...chyba wracam do Was Myślałam, że zajmie mi to trochę dłużej, ale jakoś już się namyśliłam i zaplanowałam, co chcę dalej robić z plażowaniem.
Przejrzałam książkę (tę nową), gruntownie przeczytałam początkowe rozdziały, wyjaśniające czemu należy jeść (i ćwiczyć) tak a nie inaczej oraz dlaczego jedne produkty są dobre a inne nie (trzeba sobie było co nieco przypomnieć).
Od jakiegoś czasu moja waga niestety ani drgnie, ale pomyślałam, że nie chcę zaczynać znowu od 1 fazy. Zresztą Agatston twierdzi, że jeśli ktoś chce zrzucić nie więcej niż 5 kg (a tyle planuję) i nie ma węglowych napadów (a ja w sumie nie mam - jeżeli np kupię słodycze, to oczywiście wszamam, ale jak ich nie mam na półce to mnie do nich nie ciągnie), spokojnie może zacząć od fazy drugiej.
W książce jest też całkiem fajny program treningowy - 20 min dziennie, na przemian trening interwałowy oraz ćwiczenia na wzmocnienie mięśni "posturalnych", podobnie jak dieta podzielony na 3 fazy i rozpisany na poszczególne dni tak, żeby się szybko nie znudził...
no cóż...popróbuję, zobaczę co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że trochę bardziej rygorystyczna 2 faza+trening sprawią, że moje kg wreszcie sobie pójdą precz, że waga zacznie wreszcie lecieć w dół. Jeśli to nic nie da, wrócę na jakiś czas, może na tydzień na 1 fazę- chociaż wolałabym tego uniknąć.
3majcie kciuki
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 12:50   #2811
Beatky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no dobra...chyba wracam do Was Myślałam, że zajmie mi to trochę dłużej, ale jakoś już się namyśliłam i zaplanowałam, co chcę dalej robić z plażowaniem.
Przejrzałam książkę (tę nową), gruntownie przeczytałam początkowe rozdziały, wyjaśniające czemu należy jeść (i ćwiczyć) tak a nie inaczej oraz dlaczego jedne produkty są dobre a inne nie (trzeba sobie było co nieco przypomnieć).
Od jakiegoś czasu moja waga niestety ani drgnie, ale pomyślałam, że nie chcę zaczynać znowu od 1 fazy. Zresztą Agatston twierdzi, że jeśli ktoś chce zrzucić nie więcej niż 5 kg (a tyle planuję) i nie ma węglowych napadów (a ja w sumie nie mam - jeżeli np kupię słodycze, to oczywiście wszamam, ale jak ich nie mam na półce to mnie do nich nie ciągnie), spokojnie może zacząć od fazy drugiej.
W książce jest też całkiem fajny program treningowy - 20 min dziennie, na przemian trening interwałowy oraz ćwiczenia na wzmocnienie mięśni "posturalnych", podobnie jak dieta podzielony na 3 fazy i rozpisany na poszczególne dni tak, żeby się szybko nie znudził...
no cóż...popróbuję, zobaczę co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że trochę bardziej rygorystyczna 2 faza+trening sprawią, że moje kg wreszcie sobie pójdą precz, że waga zacznie wreszcie lecieć w dół. Jeśli to nic nie da, wrócę na jakiś czas, może na tydzień na 1 fazę- chociaż wolałabym tego uniknąć.
3majcie kciuki
mówisz o tej książce "south beach turbo" ? Bardzo się różni od tej starszej ksiązki? Zastanawiałam się, czy kupić...

Stary 2009-02-27, 12:59   #2812
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

A ja dlugo sie nie namyslajac wlasnie zamowilam w merlinie ta nowa pozycje Wysylke sobie do mamy zamowilam i okolo 6 marca powinnam juz miec
Stary 2009-02-27, 13:12   #2813
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
mówisz o tej książce "south beach turbo" ? Bardzo się różni od tej starszej ksiązki? Zastanawiałam się, czy kupić...
szczerze mówiąc- nie wiem, bo nie mam starszej wersji.
Jest dodatkowa część - "program fitness diety SB turbo", rozbudowany wstęp - czyli m.in. Agatston przytacza wyniki kolejnych badań, przemawiające za tym , że SB jest super, poszerzone listy produktów dozwolonych na poszczególnych fazach. W rozdziale opisującym 3 fazy diety, oprócz opisu, list produktów i przykładowych jadłospisów są jeszcze odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.

A na obiadek będzie dzisiaj pieczona rybka w porach i papryce z rzeżuchą (przypomniałam sobie ostatnio, że coś takiego jak rzeżucha istnieje i posiałam )
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 13:42   #2814
fruity
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno poszlo w same mile czlonki Pewnie w biust U mnie taka roznica wagowa wystepuje miedzy porankiem i wieczorem A jak bym tyle zjadla co ty to roznica wynosilaby 8kg pewnie

A w ogole to mowilas, ze masz kiepskie wlosieta - na fotkach nie widac. Wszystko idealne Grunt to sie urodzic pieknym a umiec jeszcze to piekno podkreslic a drobne mankamenty zatuszowac to juz cud natury
Raczej w biust nie poszlo ..niestety...roznica rano-wieczor tez u mnie jest spora, ale tutaj cos nie gra z ta waga...no nic..troche bede uwazala i zobaczymy. Miesnie tak szybko tez nie rosna. Ale tyle samo pokazywala jak wyszlam ze szpitala, a wtedy to naprawde bylo widac roznice golym okiem.
Drobne mankamenty? Oj chcialabym zeby byly drobne...
No na zdjeciach nie zawsze widac moja lysine z przodu. Teraz i tak zamierzam sie jeszcze inaczej obciac, to moze jeszcze mniej bedzie widac. Albo bardziej, zobaczymy.
Nie moglam dzisiaj sie dodzwonic do tego szpitala i zrezygnowalam kompletnie. I tak wiem co mi powiedza.
Mam dosyc juz wszystkich lekarzy!

Tak chcialam sobie zrobic ten mrozony deser i nie mam jogurtu w domu. Musze TZ zaraz wyslac, bo zwariuje dzisiaj.
A na obiad szykuje sie..uwaga, uwaga..znowu Tofu..troche zostalo z wczorajsza, to dzisiaj dorobimy..w koncu szkoda marnowac.

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2009-02-27 o 13:43
Stary 2009-02-27, 14:11   #2815
effa79
Zadomowienie

Ufff po dwoch dniach mega walki doszlam ze starszakiem do porozumienia... Coz jedyny zly nawyk jaki wynosi z przedszkola, to mega msakryczne zachowanie przy obidzie - tego nie chce, tego nie lubieEfekt - wczoraj zjadl sniadanie i na wodzie, bez podjadania dopiero kolacje, bo nie chcial obiadu - a poznie chcial, a pozniej nie chcial, wiec w efekcie nie czekalam na ksiecia. Przyglodowal i wieczorem dwa jajka, kanapke zagryzl jeszcze serkiem

Dzis chyba sobie wytlumaczylismy te kwestie, ja wiem, ze to czerpanie wzoru z innych dzieci niestety, a dotychczas Borys byl wzorem jedzeniowym

Sam zrobil sobie pysznego nalesnika, zjadl zupe i w nagrode slodkosci A teraz liczy, ile muffinek mamy zrobic Chcialam robic pomaranczowe, ale te Dzonksika troche mnie kusza... Moze zrobie te i te na weekend

Paprak cos poradzic... ja jem znowu wszystkie ryby oprocz tunczyka. Duzo straczkowych bym zalecala, ale nie tylko w samej salatce, ale tez gotowane i zupe i moze ten pasztet Djany. Powiem ci, ze ja bez miecha nie pociagnelabym dlugo

Zaczyn na chleb mi rosnie, tylko mam caly sloik zakwasu i co mam z nim dalej zrobic

Beateky nio anle jakaz motcywacjay z ta watga

Fruity moze faktycznie to efekt zastrzykow. Poza tym, coz... Paprak ma racje

Ninaad ciesze sie, ze wracasz A po ksiazke juz bym poleciala... ale nie mam jak

Matko jaka jestem obzarta po tych nalesnikach...

Lo rety
Beatko mialo byc - alez motywacja z ta waga

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica

Edytowane przez effa79
Czas edycji: 2009-02-27 o 14:13
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 14:14   #2816
fruity
Wtajemniczenie

Nie wiem od czego, czy to z waga cos nie tak, czy faktycznie jest czegos wiecej, ale wiem jedno, ze tego po mnie nie widac.

Stary 2009-02-27, 14:19   #2817
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

Witajcie dziewczyny
Fruity przyłączę się do przedmówczyń, śliczny makijaż- o modelce nie wspomnę ładniutko się prezentujesz!!!!!!!!!!!!! !!!
Beatky gratuluję takich wyników w krótkim czasie, oby tak dalej
Effo życzę szybkiego powrotu do zdrowia, wygrzewaj się włóżeczku, choc przy dzieciach i nieobecności męża to chyba będzie trudne;(
Ninaad żadne chyba, wskakuj na plażę miejsce na Ciebie czeka
Dzonksik, ale kusisz tymi muffinsami może upiekę jutro, zobaczymy
Ilonka tradycyjnie staje na wysokości zadania-Pani dobra rada, choc dzisiaj jej wyjątkowo mało
No cóż pora na moją spowiedź:
Ś: 2 jajka na miękko/uwielbiam je!!!!!!!!! seler naciowy, pomidorek, ogórek
P: sałatka owocowa-wydaje mi się, ze wieki jej nie jadłam, wyszła pysssssssssszniutka
O: Gotowany drobiowy filet z surowymi warzywkami /marchewka, seler naciowy, zielony ogórek, pomidorek i 3 małe ogóreczki konserwowe
P: jogurt naturalny z cynamonem
K: Wieśniak z warzywkami
Pozdrawiam i znikam do mojej Oleńki-dzisiaj przegięła obudziła się o 4,45 i nie chciała spać, także smigam od rana, a teraz zaczynam odczuwać zmęczenie, nie ma to jak kochane dzieciaczki

mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 14:19   #2818
Beatky
Raczkowanie

Ta ksiażka nowa już jest w księgarniach, tak? Ile ona kosztuje? Ktoś podpowie?

Stary 2009-02-27, 14:22   #2819
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

ja wlasnie kupilam na allegro, z dostawa 30,99zl w sklapach tez cos kolo tego

nie wiem czy mozna wklajac link?
jak nie to prosze o reprymende

http://www.allegro.pl/item567775269_...on_nowosc.html

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 14:45   #2820
kuleczka18
Zadomowienie

ja wczoraj dość dużo zjadłam: duże lody, trochę bitej śmietany, ciasteczko,żelki,kaszka i orzeszki...Hmm..no a dziś już dietka
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości