![]() |
#1111 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Tak wiec to, ze w rodzinie nie bylo takich przypadkow jeszcze nie znaczy, ze to sie nie pojawi. A co do leczenia to z tego co wiem, ciezko jest leczyc wady gentyczyne - a chyba nawet wrecz niemozliwe. Z pomoca tego USG i pobierania krwi lekarze moga wykryc wade u dziecka i w czasie ciazy albo po urodzeniu sie dziecko przechodzi operacje, zeby zminimalizowac powiklania tych wad. Ale tak czy owak nie da sie tego wyeliminowac na 100%. No i fajnie, ze masz to badanie za darmo. Ja wlasnie sie dodzwonilam do mojego szpitala, gdzie mialam by takie badanie ewentualnie robione i sie dowiedzialam, ze kosztuje ok. 1200$ ![]() Asiuuuuula, ciesze sie, ze z synkiem juz lepiej. Trzymam kciuki zeby szybciutko wracal do zdrowka ![]() Ciekawe, co tam u ja88 ![]()
![]() |
#1112 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
ojejjjj 1200$ a ja mowilam ze tutaj przesadzaja 180 e.pierwsze dziecko urodzilam we wloszech to za to badanie zaplacilam 200e.czyli u nas to nic w usa tam to przeginaja |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Raczkowanie
|
No i jestem
![]() Dziekuje wam że trzymalyscie kciuki i dawałyscie mi wiare ze bedzie dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JESTEM TAKA SZCZĘSLIWA!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi: |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja byłam na usg w 6 tc to pęcherzyk miał 4,5 mm a dzidziuś był kropeczką... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To na pewno dobry "rozmiar". Mój miał w poniedziałek 8,5 mm, co według gina odpowiada 6 tc. Dobra, ja spadam do kina ![]()
![]() |
#1116 |
Raczkowanie
|
no wlasnie dziadek mojego malucha ma cos takiego od siebie z firmy i ma tam ubezpieczona jedna wnuczke do swojej karty luxmed
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do rozmiarow, to ja bylam na USG w 6 tyg i 4d. i maluszek mial dokladnie 7mm. Wiec jest to jaknajbardziej prawidlowe ![]()
![]() |
#1118 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I przyłączam się do dziewczyn, które nie chcą znać płci dziecka. W pierwszej ciąży jak tylko wchodziłam na USG to pierwsze co mówiłam lekarzowi żeby mi nie zdradzał płci dziecka jeżeli byłoby coś widać ... i wytrzymałam bez problemu aż do porodu. Marzę o córeczce - pewnie dlatego, że synka mam już w domu ale co faktycznie w brzuszku u mnie rośnie dowiem się ... na sali porodowej. ![]()
![]() |
#1119 |
Raczkowanie
|
Dziękuje raz jeszcze
![]() Jesli chodzi o płeć dzieciątka, to ja bym chciala wiedziec wczesniej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() |
#1121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------------------- Co do przezierności karkowej. Da się to zmierzyć na zwykłym USG podczas wizyty, czy potrzebny jest sprzęt "z górnej półki" o wysokiej rozdzielczości? Mam wizytę wyznaczoną na wtorek. To będzie pierwszy dzień 12 tygodnia. Ciekawa jestem czy zmierzy. Wolałabym mieć to za sobą, choć wiem, że nie jest to wcale badanie rozstrzygające. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-02-27 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Raczkowanie
|
foka, wyczytalam ze interesujesz sie szpitalem sw.zofii, podobno ciezko tam o miejsce, wybralas juz szkole rodzenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
no wlasnie na stronie tego szpitala sa szkoly rodzenia i one dla mieszkancow Warszawy (czyli dla mnie) sa za darmo, a inaczej to 500zl, a jak refundowane to czemu sie nie zapisac
![]() moja ginekolog pracuje w sw.Zofii wiec moze udalo by sie tam rodzic... fajnie by bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz cierpliwość, ja to już się nie mogę doczekać kiedy na usg będzie można zobaczyc płeć ![]() Cytat:
![]() ![]() Daj znać proszę jak coś więcej się o tym dowiesz, bo to niedorzeczne by było, ale nigdy wiadomo co wymyślą ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na USG genetyczne jestem zarejestrowana na 25 marca. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Życzę spokojnej nocki ![]()
![]() |
#1127 |
Raczkowanie
|
ja Na USG genetyczne jestem zarejestrowana na 31marca i bedzie to 12 tydzien
![]() wczoraj bylam w galerii i nie moglam oprzec sie pokusie by poogladac ciuszki dla niemowlaczkow. ojej sama rozkosz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja Wam zazdroszczę, że już widziałyście swoje dzieciątka, ja dopiero zobaczę pierwszy raz 28 marca ![]() a wogóle to będzie moja 4 wizyta w trakcie ciąży ![]() edit: Narzeczona ja nie wierzę ![]()
![]() |
#1129 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myśłałam, że zapisywać się tam trzeba gdzieś pod koniec drugiego trymestru, ale jak ciężko się dostać to może zadzwonie wcześniej i się dowiem. Cytat:
Cytat:
W drugim trymestrze mam zamiar zająć się rzeczywistymi zakupami i nadzorowaniem ekipy remontowej (pokoik dziecinny jest na razie składzikiem o wątpliwych walorach estetycznych). Nie bardzo wyobrażam sobie kiedy indziej miałabym to zrobić. W trzecim trymestrze będziemy już duże i jednocześnie zaczną się upały - więc wszelkie zakupy mogą stać się mordęgą. Jak się urodzi maleństwo to już jak na mój gust trochę za późno: musi już coś mieć, żeby iść na zakupy trzeba mu znaleźć opiekę, a nieprzespane noce też napewno wyssą z nas trochę sił. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak już po porodzie nie będziemy odrazu lecieć na złamanie karku bo nie mamy w co dziecka ubrać, przecież nago nie będzie siedzieć ![]() ja się zastanawiam nad łóżeczkiem kiedy kupić ![]() najgorsze, że nie mam żadnej wolnej szafy na ciuszki, mam małe mieszkanie i u nas jest ten styl małomeblowy ehhh będę musiała coś powyrzucać ze swoich rzeczy ![]()
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-02-28 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do miejsca w szafie na ciuszki maluszka to nie będę miała problemu, bo mieszkamy w domku jednorodzinnym i miejsca u nas pod dostatkiem. Miłego dnia mamuśki ![]()
![]() |
#1132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja88 wiedziałam że wszystko będzie ok - super że wszystko ok!!! Jeżeli chodzi o przesądy to w nie niewierze.... moja mama jest za to nie ugięta - NIC NIE KUPUJ JESZCZE!!!!... ale jak tu się powstrzymać jak są śliczne body za 4,5? Ogólnie ubranek mam mnustwo - dostałam od szwagiergi po jej dziecku i pare kupowałam jak się staraliśmy tak na poprawienie humoru.. ostatnio kupiłamm podgrzewacz do butelek też w dużejjj promocji i taką matę dźwiękową też za psie grosze... więc ja sie przesądami nie martwie..a pokoik będe robiła hmmm tak w czerwcu jak już będe miała wolne- łózeczko kupie pewnie w połowie wakacji - Ja to zwolennik IKEI więc kupie wszystko za jednym zamachem... najgorzej wózek - kiedy???
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
ja tez bede robila to badanie tylko ze odplatnie 180e moge wiedziec gdzie mieszkasz
![]() mieszkam w uk ale coraz bardziej mam do niego watpliwosci po prostu sie boje ![]() ![]() No i jestem ![]() Dziekuje wam że trzymalyscie kciuki i dawałyscie mi wiare ze bedzie dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cieszymy sie ze razem z toba teraz wypoczywaj sobie bo napewno przez dluzszy czas mialas tyle do myslenia i tyle stresu ale na szczescie wszystko jest dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Raczkowanie
|
a ja zaraz ide do lekarza.
pokoj to narazie mysle ze male bedzie z nami.. dopiero jak bedzie starsze to bedzie mialo wlasny. a do szkoly rodzenia to sie powinno zaczac chodzic gdzies w 7 miesiacu, ale z tego co widze to zapisac sie jak wszedzie trzeba duuuuzo wczesniej, do czesci szkol mozna sie zapisac przez internet, a na niektorych stronach jest napisane czy sa jeszcze wolne miejsca... |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Martwi mnie natomiast fakt że od kilku dni nie moge spać ponieważ mam bardzo wysoki puls. Przed ciążą miałam zawsze 64-70 a wczoraj jak sobie zmierzyłam to było 92 ! ![]() A co do biegunki to ja niestety w 6 tygodniu przechodziłąm grype żołądkową i dostałam od lekarza smecte. Bardzo dobra na biegunke i na podrażniony przewód pokarmowy od wymiotów i bezpieczna w ciąży. Mi w kazdym bądz razie uratowała życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Raczkowanie
|
ja tez nie moge spac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też jak dzwoniłam na infolinie to uzyskałam dokładnie taka samą informację jak Ty. A jak poszłam do lux-medu i zapytałam sie w rejestracji babeczek to powiedziały że jak najbardziej mozna ale trzeba mniec zalozona karte ciąży w luxmedzie. Ale z tym nie ma problemu. Idziesz do pierwszego lepszego ginekologa zaklada ci karte ciazy a potem juz mozesz wykonywac badania i usg zlecone od swojego lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny,
Wszystkim przyszłym mamusiom gratuluję błogosławionego stanu!!! Już baaardzo długo poczytuję ten wątek, bo już dosyć długo wiem, ze we wrześniu zostanę mamą ![]() ![]() Obecnie leżę w łóżeczku, bo niestety od samego początku ciąży jestem już 3-ci raz chora, bardzo mnie to martwi, być może to specyfika pracy i pogody (jestem reprezentantem handlowym). Niestety zima jest dla mnie fatalną porą roku ![]() ![]() Tak bardziej na wesoło to ciąża mnie ciągle zaskakuje, po pierwsze tym, że tak często jestem głodna ![]() ![]() Jak mi się coś jeszcze ciekawego przypomni, to będę pisać, bo jakoś mi raźniej jak Was poczytuję. Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przynajmiej tak to wygląda u mnie na śląsku
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
Dziwi mnie to - skoro wykonuje się to przy pomocy zwykłego aparatu do USG.
Odkąd jestem w ciąży mój lekarz już nie bierze kasy za USG, a tu nagle 200 zł za dodatkowe pomiary? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.