Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 13:56   #4081
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Nadrabiam, nadrabiam i nadrabiam ale nadazyc nie moge Teraz mam nocki wiec nie mam za duzo czasu na neta, wiec dzis juz stwierdzilam sie nie nadrabiam tylko najpierw cos napisze bo juz o mnie calkiem zapomnicie
witaj, tesknilysmy, ja bym zadzwonila i zapytala zeby byc pewna..

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Kochaniutkie, tworzymy tekst do zaproszeń... o to, to co nam powstało prośba do polonistek o poprawę ewentualnych "byków"
mimo wszystko ja bym dopisala kogo zapraszam

kasia ja tez sie ciesze ze moj niemial zadnej na powaznie przede mna

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Moja sytuacja chyba się polepszyła TŻ wybrał MNIE !!!!!!!!!!!
Dal mi to dosadnie do zrozumienia przedwczoraj i wczoraj przy moich rodzicach, rozmawialiśmy o weselu.A dzisiaj mieliśmy uroczy poranek
kasiu moze bedziesz zla, ale forum jest od wypowiadania wlasniego zdania, wiec je wypowiem... moim zdaniem twoj tz WOGOLE niepowinien sie zastnawiac... i to ze to zrobil sprawilo ze na twoim miejscu to ja bym sie teraz zastanawiala nad slubem z nim.. bo co jak za 5 lat sytuacja sie powtorzy a on sie tak bedzie zstanawial ze wybierze mame? wogole ta sytuacja jest chora zeby nie napisac ze zachowanie jego mamy zakrawa o jakies patologiczne zapedy.. jak chcesz ratowac to co jest miedzy wami to sie OBOJE wyprowadzcie jak najdalej...
Stary 2009-03-01, 13:57   #4082
anuulaa
Wtajemniczenie

Kasiuher, cieszę się, że z TŻ już wszystko ok

edit po przeczytaniu wypowiedzi Martuchy, stwierdzę, że ona ma troszkę rację moim zdaniem. Fajnie, że już z TŻtem normalnie się dogadujecie, ale jak wczesneij pisałam kiedyś, nie jest dobre to, że on się w ogóle zastanawiał i WYBRAŁ. Tzn, że co matki nie wybrał i ja tego nie rozumiem. Ale jeśli TŻowi naprawdę zależy, to powinniście zamieszkać jak najdalej teściowej, bo ona Wam zniszczy życie.

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2009-03-01 o 14:02
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 14:04   #4083
kasiaher
Wtajemniczenie

martucha nie obrażę się no co ty myslisz że się nie zastanawiałam nad tym zeby poprostu sama za niego podjąć decyzję, jego matka robi najwięcej zamieszania i to poczęści ona psuje nasze stosunki, no i postaw się w jego sytuacji matka która go urodziła która go wychowała stawia go w takiej sytacji, i ja kobieta jego życia żona i matka jego przyszłych dzieci, powiem ci że trochę mnie to zabolalo no ale ja tego tak nie odebrałam że on musi wybrać czy rzeczywiście chce ze mną być tylko jego matka postawiła go w dość nie wygodnej sytuacji, kurde nie wiem czy zrozumiesz o co mi chodzi.

On musiał przemyśleć jak to rozwiązać żeby nikogo nie urazić, powiedział że nie miał żadnych wątpliwości jesli chodzi o mnie tylko matka postawiła go w dość nie zręcznej sytuacji, nie mogło to do niego dojsć że jak matka mogła tak mu powiedzieć.

anuulaa to nie o to chodzi że wybrał mnie a matkę olal, poprostu stwierdził że nikt nie będzie mu układał życia i decydowal za niego, i zrobi tak jak mu serce podpowiada, czy to się komuś podoba czy nie

dobrze wytłumaczyłam????

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-03-01 o 14:08
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 14:07   #4084
kaska87
Zakorzenienie

Kasia nie warzne skoro matka już stawia takie warunki to sorry, ale dla mnie jest jakaś szurnięta-bez obrazy jak mozna na coś takiego wpaść! wiadomo, żę TZ kocha ją i Ciebie a taki wybór to jakieś nieporozumienie, ona powinna go wspierać a nie dodawać mu problemów

chociaż czasem Wasz związek jest dla mnie zbyt szalony to trzymam kciuki za Was

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 14:10   #4085
kasiaher
Wtajemniczenie

zgadzam się matka szurnieta i chyba ma nie pokoleji w głowie
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 14:23   #4086
jaga_2001
Zakorzenienie

kasiaher, normalnie zes mi poslodzila tak, ze szok. A do niego zadzwonie, za jakies 15 minut, bo jego wciaz nie ma i chyba zapomniala, ze ma narzeczona...

Co do matki, to kobieta na prawde jakas nawiedzona. Problem strawza to, ze mieszkacie razem z nia. Ale tak to jest jak sie mieszka z rodzicami... Wczoraj moj TZ tez byl u swojej matki. Zaczela do mieszac w sprawy rozwodowe a raczej majatkowe, ktore maja miejsce miedzy nia a ojcem TZ, co uwazam za najwieksza glupote. Juz niby jest ok. Powiedziala, zeby rozbudowywal ten dom i podnosil go do gory, bysmy sobie gore zrobili i zamieszkali razem z nia. Kazdy mialby oddzielne wejsce i byloby dobrze. Tylkoze TZ powiedzial, ze pierdzieli wkladac kase w ten dom, bo nie ma zamiaru z nia mieszkac. Ja zamurowalo. powiedziala, ze jak tak, to ona to wszystko sprzeda (szantaz wszedl, patrze, ze ta kobieta wiele rzeczy szantazem probuje wymusic...), na to TZ, ze jak chce to niech sprzedaje. Na co ona, ze w takim razie, to gdzie mamy zamiar mieszkac, TZ powiedzial, ze sie pobudujemy. Ona, ze gdzie, a TZ, ze juz znajdziemy miejsce (nie powiedzial, ze mamy zamiar budowac sie ok. kilometra od niej, na dzialce jego ojca.). Przy okazji zapytal sie o te rozmowe jaka miala miejsce miedzy nia a mna. Zapytal sie dlaczego powiedziala, ze wyiagam od niego i od niej pieniadze. NA co ona, ze... nic takiego nie mowila.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 14:25   #4087
popscene
Wtajemniczenie

Kurde, ale te baby głupie są. Mam nadzieję, że nie będę taką matką
Stary 2009-03-01, 14:30   #4088
kaska87
Zakorzenienie

jejku moja teściowa to anioł

Stary 2009-03-01, 14:37   #4089
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Hej laseczki

I po co ktos wymyslil ta nasza klase tylko ludziom cisnienie podnosi...oczywiscie do mojego TZ musiala sie odezwac jego byla, z ktora byl 3,5 roku i go rzucila, on ja do tej pory nienawidzi i nie ma zamiaru jej w ogole odpisywac ale po co tacy ludzie sie w ogole odzywaja, nagle sobie uzmyslowila jaka byla dla niego niemila i ze nie powinna tak sie zachowywac, fajnie ze po prawie 4 latach od ich rozstania....brak slow...szkoda ze mu jeszcze spotkania nie zaproponowala :P
Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
dobrze Cie rozumiem...do mojego Tż pisała jego dziewczyna którą poznał na wakacjach u rodziny (mial chyba 16 lat)-fakt mieszka daleko od nas ale bywa czasem w miescie obok u jakiejs rodzinki i wyobraz sobie zaproponowala mu spotkanie ze niby szkoda ze to tak im sie skonczylo (bylo to takie przelotne mlodziencze itd szybko sie skonczylo i nie przetrwalo proby czasu i odleglosci) i w ogole,ze jej sie z chlopakiem nie uklada i sie rozstana itd takie rzeczy pisała i to dość często a ja Tż powiedziałam albo konczy te glupie gadki z nia albo niech sobie z nia uklada zycie a nie ze mna.to potem mnie przepraszal bo ja sie juz na koncu poplakalam bo sama nie wiedzialam co tak naprawde sie dzieje i czemu ta ------ pisze do niego o takich sprawach po tylu latach nie widzenia sie...nerwy sobie tylko popsulam ta historia, w pewnym momencie mialam jej juz sama napisac zeby spadala na drzewo i odczepila sie od mojego NARZECZONEGO z ktorym BIORE SLUB.no ale juz dawno nie pisala:P:P zawsze znajdzie sie ktos kto chce popsuc czyjes szczescie-czesto z zazdrosci.
Ech no własnie na tym polega dziwny fenomen tych byłych ze jak sie im nowe zycie zaczyna walic to sobie przypominaja o starych zwiazkach, tym bardziej intensywniej kiedy ten eks partner wiaze sie z kims i chce zbudowac rodzine, beznadziejne moim zdaniem nie denerwujcie sie tylko ignorujcie takie duperele
Cytat:
Właśnie dziewczyny tak podejrzewalam ze moze ja ruszylo cos jak przeczytala na jego profilu ze slub 27 czerwca, chetnie bym jej napisala co o niej mysle, ale szkoda moich nerwow, i nie chce zaczynac wojny z nią, bo nie warto....mam nadzieje ze jak TŻ ja oleje i nic jej nie odpisze to da sobie swiety spokoj, ona siedziala w stanach caly czas a teraz wrocila do Polski, wiedzialam ze predzej czy pozniej sie odezwie, ale niech spada, nie potrafila docenic tego co miala, to niech teraz nie marudzi, bo moj TŻ jest moj i bedzie moim mezulkiem kochanym
dzieki dziewczyny
Na twoim miejscu nic bym nie pisała do tej byłej to byłby sygnał dla niej ze moze ty nie czujesz sie pewna swojego Tż, moze tym bardziej zaczełaby głebic temat.
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

hej koniecznie napisz co słychać, jak ida przygotowania I co u małej, bo też nas dawno nie odwiedziła

też mam suknię w tym kolorze, myślę o perłach i kryształkach, bo perły bardziej pasują do koloru sukni, a kryształki do haftu. Do ecru pasuje złoto, ale jakoś nie bardzo podoba mi się połączenie złota z perłami i kryszyałkami, więc zdecyduje się chyba na srebro. Podoba mi się coś w tym stylu, bo właśnie srebra za bardzo nie widać
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
aloy ja również życzę wszytskiego naj naj, spóżnione te życzenia ale szczere

Podoba mi się też taka biżuteria
http://allegro.pl/item567617021_komp..._3_czesci.html

http://allegro.pl/item568889460_komp...ki_dodomi.html

http://allegro.pl/item564302655_bial..._3_czesci.html

http://allegro.pl/item564249205_biel...ubna_onyx.html

http://allegro.pl/item565159288_opal...ia_slubna.html

tylko perły muszą być bardziej kremowe.

Zastanawiam sie też nad kształtem naszyjnika, bo chcę mieć doczepioną szelkę, więc nie wiem czy w tym wypadku nie zdecydować się na wydłużony naszyjnik, zamiast takiego tradycyjnego. Co mówicie?
Bedziesz zakladac naszyjnik jakis do szelki?? Tez mam miec szelke ale ja chyba zrezygnuje z naszyjnika. Piekne te komplety bizuterii co zamiescilas zwłaszcza ostatni mi sie podoba.
Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Lustereczko, uwierz, nie potrzeba n-k, by ktos ze starych znajomych sie odezwal... Wczoraj do mego T zadzwonila kolezanka, z ktora sie nie widzial ponad 4 lata (4 lata i 3 miesiace chodzimy ze soba a ona z nim przez ten czas sie nie kontaktowala). Chciala sie z nim umowic na kawe. No wiec poszedl o 11 i jak do tej pory go nie ma. :P Mam do niego zaufanie. Powiedzial jej wczoraj przez tel, ze ma dziewczyne (za co sie obrazilam, bo dziewczyna nie jestem tylko narzeczona, przynajmniej tak mi sie wydaje... a jakby nie patrzec to jest roznica). Korci mnie by doniego zadzwonic lub smsa napisac, ale sie powstrzymuje. A tel zdobyla od ich wspolnego znajomego.

Strobiluska, super buciki, bardzo w moim stylu. Mi obcasik sie podoba. No i cena tez fajna.

Kaska, to bedziemy sie razem bronic. Tylko ja bronie magistra :P
A po co polazazł tam ten twój Tż i jeszcze po spotkaniu sie nic nie odzywa hmm a nie zastanowi sie czy jego by szlag nie wzioł jak ty bys poszła spotkac sie z byłym i pozniej zadnego odzewu nie dała ech ci faceci
Cytat:
cześć

Dal mi to dosadnie do zrozumienia przedwczoraj i wczoraj przy moich rodzicach, rozmawialiśmy o weselu.A dzisiaj mieliśmy uroczy poranek
Ciesze sie ze tak sie stało ale sadze ze dobrze by było jakbyscie sie wyprowadzili jak najdalej to m ozliwe od tej kobiety bo po tym co piszesz nie sadze zeby osiadla na laurach i dała wam spokoj a skoro Tż teraz musiał sie zastanowic to ona juz pewnie wie ze nie ma 1 stanowczego zdania w temacie i moze macic dalej zeby go złamac w swych pogladach, Zycze wam duzo szczescia bo okupione jest mnostwem twoich łez jak czytam.

Dziewczyny apropo bizuteri to mam do was pytanko bedziecie miec rekawiczki do ślubu ja chyba bede miec takie na jeden palec upewnie sie jak pojde do przymiarki mojej sukni czy chce te rekawiczki ale nie wiem wydaje mi sie ze na rekawiczki juz nie zaklada sie bransoletki co wy o tym myslicie ?? Aczkolwiek na zdjeciach slubnych PM czesto maja na rekawiczce bransoletke. Ech z bizuteri zostaja mi juz chyba tylko kolczyki bo mam szelke na szyje i powiedzmy rekawiczki.
Co myslicie o takich kolczykach?? Maja ok 8,5cm długosci krysztalki ok 6mm srednicy myslicie ze pasowały by do szelki??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0908e0fb1c7d1473.jpg (18,6 KB, 24 załadowań)
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 14:39   #4090
kaska87
Zakorzenienie

Agnes208 śliczne kolczyki skąd masz ja znalazłam takie i cena też fajna
http://www.allegro.pl/item560820834_...m.html#gallery

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-03-01 o 14:40
Stary 2009-03-01, 14:55   #4091
toyotka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Jutro idę na próbną fryzurę Wezmę sobie jakiegoś sztucznego kwiata, żeby mi wpięła i welon Oczywiście fotki porobię.
Jak było na próbnym czesaniu-napisz coś i pokaż zdjęcia,bo już sie nie mogę doczekać
Stary 2009-03-01, 14:57   #4092
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toyotka1 Pokaż wiadomość
Jak było na próbnym czesaniu-napisz coś i pokaż zdjęcia,bo już sie nie mogę doczekać
mnie też to ciekawi

Stary 2009-03-01, 15:29   #4093
Lustereczko
Rozeznanie

agnes208 ładne kolczyki, ale zalezy tez czy masz dluga szyje, bo one sa naprawde dlugie wiec zamiast wisiec moga po prostu tak dotykac ramion i sie odwijac, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi...
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 15:36   #4094
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
A po co polazazł tam ten twój Tż i jeszcze po spotkaniu sie nic nie odzywa hmm a nie zastanowi sie czy jego by szlag nie wzioł jak ty bys poszła spotkac sie z byłym i pozniej zadnego odzewu nie dała ech ci faceci
Poszedl, bo dawno sie z nia nie widzial i chcial pogadac. Poza tym to nie jest jego byla dziewczyna a kolezanka. Jak ja jemu pozwalam spotykac sie ze najomymi tak on pozwala i mi. oboje mamy do siebie zaufanie. No i TZ w momencie, gdy ja juz mialam do niego dzwonic to sam sie odezwal, ze juz jedzie. Jak przyszedl powiedzial, ze z nia sie nie spotkal, bo ta wogole nie przyszla a jak chcial do niej zadzwonic to najpierw nie odbierala a pozniej odrzucila polaczenie, wiec sie zabral i pojechal do brata ciotecznego na 3 partyjki tysiaca. Poodzyskiwal dlugi. Zajechal do domu po telefon, ktory sprzedaje a tam zonk... Matka nie chciala go wpuscic. A ze nie wizal kluczy to do wlasnego domu przez okno musial wlazic... No i przyjechal do nie. Posidzielismy chwile a tu pukanie do drzwi. Otwieram a to sasiad z naprzeciwka. Prosi o TZ. Jak ten podszedl to sasiad zazla go przepraszac za wczoraj i dal mu dwa piwa. TZ powiedzial, ze nie ma sprawy i zapraszal by te dwa piwa razem wypili ale ten ni chcial. Jak sie okazalo wczoraj ten chlopak pomylil mego TZ z bratem. TZ stal pod klatka i palil papierosa (ma zakaz palenia u mnie w domu, na balkonie i klatce schodowej). Nagle podchozi ten chlopak i pyta sie: "chcesz wpie*dol?". TZ zamurowalo. Chlopak zblizyl sie do TZ i zrobil wielkie oczy, hehe A co najsmieszniejsze, to ten chlopak na takiego co lubi sie bic nie wyglada, to bardziej taki "kujonek". Z reszta jak dzis przepraszal mego TZ to sie strasznie zestresowal i sie jakal.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:14   #4095
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
no innego szczerze mówiąc wyjścia nie przewidywałam

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Kurde, ale te baby głupie są. Mam nadzieję, że nie będę taką matką
ja też mam nadzieję, że taka nie będę

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Bedziesz zakladac naszyjnik jakis do szelki?? Tez mam miec szelke ale ja chyba zrezygnuje z naszyjnika. Piekne te komplety bizuterii co zamiescilas zwłaszcza ostatni mi sie podoba.

Dziewczyny apropo bizuteri to mam do was pytanko bedziecie miec rekawiczki do ślubu ja chyba bede miec takie na jeden palec upewnie sie jak pojde do przymiarki mojej sukni czy chce te rekawiczki ale nie wiem wydaje mi sie ze na rekawiczki juz nie zaklada sie bransoletki co wy o tym myslicie ?? Aczkolwiek na zdjeciach slubnych PM czesto maja na rekawiczce bransoletke. Ech z bizuteri zostaja mi juz chyba tylko kolczyki bo mam szelke na szyje i powiedzmy rekawiczki.
Co myslicie o takich kolczykach?? Maja ok 8,5cm długosci krysztalki ok 6mm srednicy myslicie ze pasowały by do szelki??
Myślę nad naszyjnikiem, bo mam dość skromną suknię, a delikatne koraliki na żyłce powinny pasować do szelki.
Nie chcę rękawiczek, nie podobają mi się. Do rękawiczek nie zakładałabym już bransoletki. Kolczyki, które wkleiłaś są śliczne

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2009-03-01 o 16:15
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:23   #4096
kma1982
Wtajemniczenie

czy mogę się przyłączyc??

Ślub mam 8.08, sala zarezerwowana, DJ zamówiony, termin w kościele ustalony Robimy z Tżtem wesele tylko dla najbliższych, dla 25 gości...
Suknię już wybrałam, w sobotę pierwszą, którą przymierzyłam i pasowała idealnie...będę ją wypożyczac, ale jest nowa, nawet wcześniej nie mierzona. Dodatki panie też mi od razu wybrały, ale zapłaciłam tylko za sukienkę, bo muszę poszukac na allegro, może znajdę coś tańszego

Wklejam sukienkę
1. Suknia, którą wybrałam z długim welonem (taki chcę!) i bolerkiem (będę podobne tylko z koronki takiej jaką mam na sukience...brakuje tylko biżu
2. suknia z tyłu, ale na halce z małym kołem, dlatego nie prezentuje się aż tak ładnie, te kwiatki można odczepic, ale mi się one akurat podobają najbardziej, suknia ma tren
3. taką też mierzyłam, fajna, ale czułam się za bardzo ściśnięta w niej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (22,8 KB, 140 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (24,0 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (18,4 KB, 91 załadowań)
Stary 2009-03-01, 16:42   #4097
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość

Ślub mam 8.08, sala zarezerwowana, DJ zamówiony, termin w kościele ustalony Robimy z Tżtem wesele tylko dla najbliższych, dla 25 gości...
Suknię już wybrałam, w sobotę pierwszą, którą przymierzyłam i pasowała idealnie...będę ją wypożyczac, ale jest nowa, nawet wcześniej nie mierzona. Dodatki panie też mi od razu wybrały, ale zapłaciłam tylko za sukienkę, bo muszę poszukac na allegro, może znajdę coś tańszego

Wklejam sukienkę
1. Suknia, którą wybrałam z długim welonem (taki chcę!) i bolerkiem (będę podobne tylko z koronki takiej jaką mam na sukience...brakuje tylko biżu
2. suknia z tyłu, ale na halce z małym kołem, dlatego nie prezentuje się aż tak ładnie, te kwiatki można odczepic, ale mi się one akurat podobają najbardziej, suknia ma tren
witaj ślubujemy tego samego dnia
Piękna masz suknię Moja też była pierwszą, którą zmierzyłam

anuulaa mogłabyś podać link do aukcji przedmiotów wystawianych przez tą dziewczynę, któa zrobiła ci biżu?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:46   #4098
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Witam Was moje drogie

Nie było mnie kilka dni a tu tyyyyle na nadrabiania...

Byłam na panieńskim u koleżanki - wyszalałyśmy sie w babskim gronie, było bardzo miło i fajnie.
Potem z samegoi rana po całonocnej imprezie pojechałam na uczelnie na semianrium, na które musiałam parę godzin czekać... był to bardzo męczący dzień, szczególnie po nocnym spaniu w ilości 2 godzin Potem zostałam na noc u cioci bo już nie miałam pociągu powrotnego do domu i spałam dziś do 10 - w końcu się wyspałam

Musze ponadrabiac co u Was słychać

Aha dostałam zaległy prezent urodzinoiwy od koleżanki - kolczyki - perełki - zwykłe wkrętki bo takie chciałam z nadzieją że może sie na ślub przydzdzą

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2009-03-01 o 16:47
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:58   #4099
AgatkaL
Wtajemniczenie

My w piątek mieliśmy pierwsze spotkanie na naukach przedmałżeńskich
Było bardzo fajnie, było chyba z 80 osób, także sala pełna. Prowadził nauki taki młody, śmieszny ksiądz, także jestem bardzo zadowolona. Mądrze mówił - omawialiśmy zagadnienie miłości...każdy dostał karteczkę z pytaniem i trzeba było napisać krótką definicję miłości, a później losowo wybrane odpowiedzi były czytane. Była kupa śmiechu, ale ksiądz naprawdę mówił ciekawe rzeczy, także myślę, ze sporo te nauki wniosą Mamy mieć 10 spotkań, w tym jedno będzie w sobotę przed południem i ksiądz ma nas zaprowadzić do kościoła, pokazać jak wygląda ślub, każda para ma stanąć przed ołtarzem, powiedzieć coś do mikrofonu, żeby się oswoić z klimatem...hehe
Mam nadzieję, że nie będzie to takie straszne jak opisują inni, ze trzeba tam chodzić i odbębnić po prostu.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 17:02   #4100
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Agnes208 śliczne kolczyki skąd masz ja znalazłam takie i cena też fajna
http://www.allegro.pl/item560820834_...m.html#gallery
Na allegro takie sa tylko niestety nie moge ci teraz pokazac aukcji bo akurat stara sie skonczyła a nowej jeszcze nie wystawili te co ty pokazałas tez bardzo ladne
Cytat:
agnes208 ładne kolczyki, ale zalezy tez czy masz dluga szyje, bo one sa naprawde dlugie wiec zamiast wisiec moga po prostu tak dotykac ramion i sie odwijac, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi...
No wiem o co ci chodzi ale o długosc jestem spokojna bo mam 10cm kolczyki i tez nie opieraja mi sie o ramiona zastanawiam sie tylko czy takie długie kolczyki pasuja do szelki na szyi?? Czy raczej powinnam wybrac wkretki jakies
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 17:17   #4101
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha nie obrażę się no co ty myslisz że się nie zastanawiałam nad tym zeby poprostu sama za niego podjąć decyzję, jego matka robi najwięcej zamieszania i to poczęści ona psuje nasze stosunki, no i postaw się w jego sytuacji matka która go urodziła która go wychowała stawia go w takiej sytacji, i ja kobieta jego życia żona i matka jego przyszłych dzieci, powiem ci że trochę mnie to zabolalo no ale ja tego tak nie odebrałam że on musi wybrać czy rzeczywiście chce ze mną być tylko jego matka postawiła go w dość nie wygodnej sytuacji, kurde nie wiem czy zrozumiesz o co mi chodzi.

On musiał przemyśleć jak to rozwiązać żeby nikogo nie urazić, powiedział że nie miał żadnych wątpliwości jesli chodzi o mnie tylko matka postawiła go w dość nie zręcznej sytuacji, nie mogło to do niego dojsć że jak matka mogła tak mu powiedzieć.

anuulaa to nie o to chodzi że wybrał mnie a matkę olal, poprostu stwierdził że nikt nie będzie mu układał życia i decydowal za niego, i zrobi tak jak mu serce podpowiada, czy to się komuś podoba czy nie

dobrze wytłumaczyłam????
juz wszytko wiem
ale nadal podtrzymuj swoje zdanie ze musicie sie wyprowadzic

Cytat:

Wklejam sukienkę
jasne slubujmy tego samego dnia
masz bardzo ladna sukienke
Stary 2009-03-01, 17:39   #4102
Zakorzenienie

kma1982 - witamy w naszym gronie

śliczna masz suknie!

Moja jest w troche podobnym stylu, tez taka koronka do polowy uda ale na dole jeszcze bede koronkowe aplikacje ponaszywane na tej organzie.
Stary 2009-03-01, 18:10   #4103
n.ik.a
Zadomowienie

Cytat:

Wklejam sukienkę
witamy ładne te sukienki...moja będzie podobna do tej trzecie, aczkolwiek dół będzie troszu inny

dziewczyny mam pytanie...gdzie mogę znaleźć woalki...jaguś wiem, że ty będziesz miała woalkę, gdzie zamawiałaś...na e-bay? a na allegro, któraś z was widziała?

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 18:21   #4104
kaska87
Zakorzenienie

kma piękna suknia co to za firm? i jaka cena

Stary 2009-03-01, 19:00   #4105
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Lustereczko, uwierz, nie potrzeba n-k, by ktos ze starych znajomych sie odezwal... Wczoraj do mego T zadzwonila kolezanka, z ktora sie nie widzial ponad 4 lata (4 lata i 3 miesiace chodzimy ze soba a ona z nim przez ten czas sie nie kontaktowala). Chciala sie z nim umowic na kawe. No wiec poszedl o 11 i jak do tej pory go nie ma. :P Mam do niego zaufanie. Powiedzial jej wczoraj przez tel, ze ma dziewczyne (za co sie obrazilam, bo dziewczyna nie jestem tylko narzeczona, przynajmniej tak mi sie wydaje... a jakby nie patrzec to jest roznica). Korci mnie by doniego zadzwonic lub smsa napisac, ale sie powstrzymuje. A tel zdobyla od ich wspolnego znajomego.
jejku mnie by juz nosilo

Cytat:
Jaga poco on z nią polazł ja bym się wkurzyła
ojj uwierz ze ja tez

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
nie znalazł by pracy bo nie mówi po angielsku.A żeby isć o pracę na spotkanie to trzeba mówić taka prawda.Jak się przyjmowałam to mnie o wszystko wypytywali i nie było zmiłuj.A pracował w Polskiej firmie z Polakami wiec nie musiał znać języka.A na decyzje o socjal czeka się 3 mieś teraz wiec nie było sensu popadać w długi.Narazie ja idę do pracy a on kończy remont.Wraca do starej firmy więc nie musi szukać pracy
chyba ze tak ...
no nic w takim razie zycze wam powodzenia w Polsce

Cytat:

Wklejam sukienkę
witam
sliczne sukienki !!
w kazdej wygladasz rewelacyjnie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 19:08   #4106
ivy2009
Przyczajenie

Witajcie,
Dawno się nie odzywałam, ale jakoś tak ciągle czasu brakowało. Starałam się podczytywać trochę forum, żeby nie wyjść z tematu Widzę, że rozmawiacie teraz o biżuterii - ja swoją zrobię sama, ze srebra i szklanych koralików. Takie hobby - robiłam już różne modele dla znajomych i podobały się.

Za dwa tygodnie ma przyjść moja sukienka , zaproszenia już przyszły, ale wiele przez pomyłkę nie zostało spersonalizowanych, ale miły Pan, u którego zamawiałam - nie dość, że przyśle mi dodatkowe już z nadrukowanymi nazwiskami naszych gości to pozwolił nam zatrzymać te z luką do wypełnienia - dzięki czemu 28 zaproszeń mamy gratis.

W czwartek byliśmy na pierwszych nauczkach - nie dość, że ledwo trafiliśmy do katedralnego domu parafialnego (pierwotnie pomyliliśmy go z biurem parafialnym), spóźniliśmy się kilka minut , to na koniec oznajmiłam księdzu, że zgubiliśmy naszą kartkę do zbierania stempelków- ale wszystko skończyło się dobrze, no poza tym, że po wszystkim TŻ trochę marudził, bo np. ksiądz mówił, jaki to piękny zwyczaj całowania niewiasty w rękę itd.

Byliśmy też już rozglądać się za obrączkami. Chcieliśy przetopić te, które dostaliśmy od babci TŻ - piękne ciężkie klasyczne obrączki - ponad 14 gramów złota. Najpierw nie mogliśmy dojść do porozumienia ja chciałam jakieś w "esy floresy", a TŻ jak najprostsze - żeby były miłe, wygodne i żeby nie mieniły się - bo to takie "dziewczyńskie" <lol>. Po kilku rundkach trafiliśmy do fachowego złotnika, który nam wszystko wytłumaczył i postawimy chyba na praktyczne klasyczne obrączki, albo te nasze oddamy do polerowania i zwężenia , dodatkowo imiona i datę wewnątrz wygrawerujemy.

Przygotowania zaczynają się robić coraz ciekawsze.
ivy2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 19:40   #4107
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivy2009 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Dawno się nie odzywałam, ale jakoś tak ciągle czasu brakowało. Starałam się podczytywać trochę forum, żeby nie wyjść z tematu Widzę, że rozmawiacie teraz o biżuterii - ja swoją zrobię sama, ze srebra i szklanych koralików. Takie hobby - robiłam już różne modele dla znajomych i podobały się.

Za dwa tygodnie ma przyjść moja sukienka , zaproszenia już przyszły, ale wiele przez pomyłkę nie zostało spersonalizowanych, ale miły Pan, u którego zamawiałam - nie dość, że przyśle mi dodatkowe już z nadrukowanymi nazwiskami naszych gości to pozwolił nam zatrzymać te z luką do wypełnienia - dzięki czemu 28 zaproszeń mamy gratis.

W czwartek byliśmy na pierwszych nauczkach - nie dość, że ledwo trafiliśmy do katedralnego domu parafialnego (pierwotnie pomyliliśmy go z biurem parafialnym), spóźniliśmy się kilka minut , to na koniec oznajmiłam księdzu, że zgubiliśmy naszą kartkę do zbierania stempelków- ale wszystko skończyło się dobrze, no poza tym, że po wszystkim TŻ trochę marudził, bo np. ksiądz mówił, jaki to piękny zwyczaj całowania niewiasty w rękę itd.

Byliśmy też już rozglądać się za obrączkami. Chcieliśy przetopić te, które dostaliśmy od babci TŻ - piękne ciężkie klasyczne obrączki - ponad 14 gramów złota. Najpierw nie mogliśmy dojść do porozumienia ja chciałam jakieś w "esy floresy", a TŻ jak najprostsze - żeby były miłe, wygodne i żeby nie mieniły się - bo to takie "dziewczyńskie" <lol>. Po kilku rundkach trafiliśmy do fachowego złotnika, który nam wszystko wytłumaczył i postawimy chyba na praktyczne klasyczne obrączki, albo te nasze oddamy do polerowania i zwężenia , dodatkowo imiona i datę wewnątrz wygrawerujemy.

Przygotowania zaczynają się robić coraz ciekawsze.
Pochwal sie swoimi cudeńkami, które zrobisz z biżuterii
Masz jakieś fotki ?

To dobrze że doszliście do porozumienia co do obrączek - grunt to kompromis
Stary 2009-03-01, 20:04   #4108
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toyotka1 Pokaż wiadomość
Cytat:
mnie też to ciekawi

No już już :P

Fryzura na załączonych fotkach.
Co do fryzjerki.... straszny z niej mruk Nie wiem czy miała gorszy dzień czy jak, ale nie zbyt skora do rozmowy...
I za próbną skasowała 40zł (miało być 35, ale już się nie chciałam kłócić).

I jak... może być?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz1.jpg (130,4 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz2.jpg (53,3 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz-3.jpg (27,5 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz4.jpg (47,7 KB, 56 załadowań)

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:12   #4109
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Wklejam sukienkę
Hej pisałam Ci kiedys na priva ze mamy taka same date zareczyn i zebys do nas dołaczyła slicznie suknia

Azzis
fryzurka ładna, ale ja bym inny kształt loków chciała, żeby włosy wygladały na gesciejsze

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:19   #4110
azzis
Zakorzenienie

domi7ks ona mi już natapirowała włosy

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości