|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kasia ja tez sie ciesze ze moj niemial zadnej na powaznie przede mna ![]() kasiu moze bedziesz zla, ale forum jest od wypowiadania wlasniego zdania, wiec je wypowiem... moim zdaniem twoj tz WOGOLE niepowinien sie zastnawiac... i to ze to zrobil sprawilo ze na twoim miejscu to ja bym sie teraz zastanawiala nad slubem z nim.. bo co jak za 5 lat sytuacja sie powtorzy a on sie tak bedzie zstanawial ze wybierze mame? wogole ta sytuacja jest chora zeby nie napisac ze zachowanie jego mamy zakrawa o jakies patologiczne zapedy.. jak chcesz ratowac to co jest miedzy wami to sie OBOJE wyprowadzcie jak najdalej...
|
|
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiuher, cieszę się, że z TŻ już wszystko ok
![]() edit po przeczytaniu wypowiedzi Martuchy, stwierdzę, że ona ma troszkę rację moim zdaniem. Fajnie, że już z TŻtem normalnie się dogadujecie, ale jak wczesneij pisałam kiedyś, nie jest dobre to, że on się w ogóle zastanawiał i WYBRAŁ. Tzn, że co matki nie wybrał i ja tego nie rozumiem. Ale jeśli TŻowi naprawdę zależy, to powinniście zamieszkać jak najdalej teściowej, bo ona Wam zniszczy życie. Edytowane przez anuulaa Czas edycji: 2009-03-01 o 14:02 |
|
|
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
|
martucha nie obrażę się no co ty
On musiał przemyśleć jak to rozwiązać żeby nikogo nie urazić, powiedział że nie miał żadnych wątpliwości jesli chodzi o mnie tylko matka postawiła go w dość nie zręcznej sytuacji, nie mogło to do niego dojsć że jak matka mogła tak mu powiedzieć. anuulaa to nie o to chodzi że wybrał mnie a matkę olal, poprostu stwierdził że nikt nie będzie mu układał życia i decydowal za niego, i zrobi tak jak mu serce podpowiada, czy to się komuś podoba czy nie dobrze wytłumaczyłam????
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2009-03-01 o 14:08 |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia nie warzne skoro matka już stawia takie warunki to sorry, ale dla mnie jest jakaś szurnięta-bez obrazy
jak mozna na coś takiego wpaść! wiadomo, żę TZ kocha ją i Ciebie a taki wybór to jakieś nieporozumienie, ona powinna go wspierać a nie dodawać mu problemów![]() chociaż czasem Wasz związek jest dla mnie zbyt szalony to trzymam kciuki za Was
|
#4085 |
|
Wtajemniczenie
|
zgadzam się matka szurnieta i chyba ma nie pokoleji w głowie
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher, normalnie zes mi poslodzila tak, ze szok.
![]() A do niego zadzwonie, za jakies 15 minut, bo jego wciaz nie ma i chyba zapomniala, ze ma narzeczona...![]() Co do matki, to kobieta na prawde jakas nawiedzona. Problem strawza to, ze mieszkacie razem z nia. Ale tak to jest jak sie mieszka z rodzicami... Wczoraj moj TZ tez byl u swojej matki. Zaczela do mieszac w sprawy rozwodowe a raczej majatkowe, ktore maja miejsce miedzy nia a ojcem TZ, co uwazam za najwieksza glupote. Juz niby jest ok. Powiedziala, zeby rozbudowywal ten dom i podnosil go do gory, bysmy sobie gore zrobili i zamieszkali razem z nia. Kazdy mialby oddzielne wejsce i byloby dobrze. Tylkoze TZ powiedzial, ze pierdzieli wkladac kase w ten dom, bo nie ma zamiaru z nia mieszkac. Na co ona, ze w takim razie, to gdzie mamy zamiar mieszkac, TZ powiedzial, ze sie pobudujemy. Ona, ze gdzie, a TZ, ze juz znajdziemy miejsce (nie powiedzial, ze mamy zamiar budowac sie ok. kilometra od niej, na dzialce jego ojca.
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, ale te baby głupie są. Mam nadzieję, że nie będę taką matką
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
jejku moja teściowa to anioł
|
#4089 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny apropo bizuteri to mam do was pytanko bedziecie miec rekawiczki do ślubu ja chyba bede miec takie na jeden palec upewnie sie jak pojde do przymiarki mojej sukni czy chce te rekawiczki ale nie wiem wydaje mi sie ze na rekawiczki juz nie zaklada sie bransoletki co wy o tym myslicie ?? Aczkolwiek na zdjeciach slubnych PM czesto maja na rekawiczce bransoletke. Ech z bizuteri zostaja mi juz chyba tylko kolczyki bo mam szelke na szyje i powiedzmy rekawiczki. Co myslicie o takich kolczykach?? Maja ok 8,5cm długosci krysztalki ok 6mm srednicy myslicie ze pasowały by do szelki?? |
|||||||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes208 śliczne kolczyki skąd masz
ja znalazłam takie i cena też fajna ![]() http://www.allegro.pl/item560820834_...m.html#gallery
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-01 o 14:40 |
|
|
|
#4091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4093 |
|
Rozeznanie
|
agnes208 ładne kolczyki, ale zalezy tez czy masz dluga szyje, bo one sa naprawde dlugie wiec zamiast wisiec moga po prostu tak dotykac ramion i sie odwijac, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi...
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja jemu pozwalam spotykac sie ze najomymi tak on pozwala i mi. oboje mamy do siebie zaufanie. No i TZ w momencie, gdy ja juz mialam do niego dzwonic to sam sie odezwal, ze juz jedzie. Jak przyszedl powiedzial, ze z nia sie nie spotkal, bo ta wogole nie przyszla a jak chcial do niej zadzwonic to najpierw nie odbierala a pozniej odrzucila polaczenie, wiec sie zabral i pojechal do brata ciotecznego na 3 partyjki tysiaca. No i przyjechal do nie. Posidzielismy chwile a tu pukanie do drzwi. Otwieram a to sasiad z naprzeciwka. Prosi o TZ. Jak ten podszedl to sasiad zazla go przepraszac za wczoraj i dal mu dwa piwa. TZ powiedzial, ze nie ma sprawy i zapraszal by te dwa piwa razem wypili ale ten ni chcial. Jak sie okazalo wczoraj ten chlopak pomylil mego TZ z bratem. TZ stal pod klatka i palil papierosa (ma zakaz palenia u mnie w domu, na balkonie i klatce schodowej A co najsmieszniejsze, to ten chlopak na takiego co lubi sie bic nie wyglada, to bardziej taki "kujonek".
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też mam nadzieję, że taka nie będę Cytat:
Nie chcę rękawiczek, nie podobają mi się. Do rękawiczek nie zakładałabym już bransoletki. Kolczyki, które wkleiłaś są śliczne Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2009-03-01 o 16:15 |
||
|
|
|
#4096 |
|
Wtajemniczenie
|
czy mogę się przyłączyc??
Ślub mam 8.08, sala zarezerwowana, DJ zamówiony, termin w kościele ustalony Robimy z Tżtem wesele tylko dla najbliższych, dla 25 gości...Suknię już wybrałam, w sobotę pierwszą, którą przymierzyłam i pasowała idealnie...będę ją wypożyczac, ale jest nowa, nawet wcześniej nie mierzona. Dodatki panie też mi od razu wybrały, ale zapłaciłam tylko za sukienkę, bo muszę poszukac na allegro, może znajdę coś tańszego ![]() Wklejam sukienkę ![]() 1. Suknia, którą wybrałam z długim welonem (taki chcę!) i bolerkiem (będę podobne tylko z koronki takiej jaką mam na sukience...brakuje tylko biżu 2. suknia z tyłu, ale na halce z małym kołem, dlatego nie prezentuje się aż tak ładnie, te kwiatki można odczepic, ale mi się one akurat podobają najbardziej, suknia ma tren 3. taką też mierzyłam, fajna, ale czułam się za bardzo ściśnięta w niej
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślubujemy tego samego dnia![]() Piękna masz suknię Moja też była pierwszą, którą zmierzyłam![]() anuulaa mogłabyś podać link do aukcji przedmiotów wystawianych przez tą dziewczynę, któa zrobiła ci biżu?
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was moje drogie
![]() Nie było mnie kilka dni a tu tyyyyle na nadrabiania... ![]() Byłam na panieńskim u koleżanki - wyszalałyśmy sie w babskim gronie, było bardzo miło i fajnie. Potem z samegoi rana po całonocnej imprezie pojechałam na uczelnie na semianrium, na które musiałam parę godzin czekać... był to bardzo męczący dzień, szczególnie po nocnym spaniu w ilości 2 godzin Potem zostałam na noc u cioci bo już nie miałam pociągu powrotnego do domu i spałam dziś do 10 - w końcu się wyspałam ![]() Musze ponadrabiac co u Was słychać ![]() Aha dostałam zaległy prezent urodzinoiwy od koleżanki - kolczyki - perełki - zwykłe wkrętki bo takie chciałam z nadzieją że może sie na ślub przydzdzą
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-03-01 o 16:47 |
|
|
|
#4099 |
|
Wtajemniczenie
|
My w piątek mieliśmy pierwsze spotkanie na naukach przedmałżeńskich
![]() Było bardzo fajnie, było chyba z 80 osób, także sala pełna. Prowadził nauki taki młody, śmieszny ksiądz, także jestem bardzo zadowolona. Mądrze mówił - omawialiśmy zagadnienie miłości...każdy dostał karteczkę z pytaniem i trzeba było napisać krótką definicję miłości, a później losowo wybrane odpowiedzi były czytane. Była kupa śmiechu, ale ksiądz naprawdę mówił ciekawe rzeczy, także myślę, ze sporo te nauki wniosą Mamy mieć 10 spotkań, w tym jedno będzie w sobotę przed południem i ksiądz ma nas zaprowadzić do kościoła, pokazać jak wygląda ślub, każda para ma stanąć przed ołtarzem, powiedzieć coś do mikrofonu, żeby się oswoić z klimatem...heheMam nadzieję, że nie będzie to takie straszne jak opisują inni, ze trzeba tam chodzić i odbębnić po prostu.
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiem o co ci chodzi ale o długosc jestem spokojna bo mam 10cm kolczyki i tez nie opieraja mi sie o ramiona zastanawiam sie tylko czy takie długie kolczyki pasuja do szelki na szyi?? Czy raczej powinnam wybrac wkretki jakies |
|
|
|
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nadal podtrzymuj swoje zdanie ze musicie sie wyprowadzic ![]() Cytat:
slubujmy tego samego dnia![]() masz bardzo ladna sukienke
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
kma1982 - witamy w naszym gronie
![]() śliczna masz suknie! Moja jest w troche podobnym stylu, tez taka koronka do polowy uda ale na dole jeszcze bede koronkowe aplikacje ponaszywane na tej organzie. |
|
|
|
#4103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny mam pytanie...gdzie mogę znaleźć woalki...jaguś wiem, że ty będziesz miała woalkę, gdzie zamawiałaś...na e-bay? a na allegro, któraś z was widziała?
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
kma piękna suknia co to za firm? i jaka cena
|
#4105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojj uwierz ze ja tez ![]() Cytat:
no nic w takim razie zycze wam powodzenia w Polsce ![]() Cytat:
sliczne sukienki !! w kazdej wygladasz rewelacyjnie
|
|
|
#4106 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie,
Dawno się nie odzywałam, ale jakoś tak ciągle czasu brakowało. Starałam się podczytywać trochę forum, żeby nie wyjść z tematu Widzę, że rozmawiacie teraz o biżuterii - ja swoją zrobię sama, ze srebra i szklanych koralików. Takie hobby - robiłam już różne modele dla znajomych i podobały się. Za dwa tygodnie ma przyjść moja sukienka W czwartek byliśmy na pierwszych nauczkach - nie dość, że ledwo trafiliśmy do katedralnego domu parafialnego (pierwotnie pomyliliśmy go z biurem parafialnym), spóźniliśmy się kilka minut , to na koniec oznajmiłam księdzu, że zgubiliśmy naszą kartkę do zbierania stempelków- ale wszystko skończyło się dobrze, no poza tym, że po wszystkim TŻ trochę marudził, bo np. ksiądz mówił, jaki to piękny zwyczaj całowania niewiasty w rękę itd. Byliśmy też już rozglądać się za obrączkami. Chcieliśy przetopić te, które dostaliśmy od babci TŻ - piękne ciężkie klasyczne obrączki - ponad 14 gramów złota. Najpierw nie mogliśmy dojść do porozumienia ja chciałam jakieś w "esy floresy", a TŻ jak najprostsze - żeby były miłe, wygodne i żeby nie mieniły się - bo to takie "dziewczyńskie" <lol>. Po kilku rundkach trafiliśmy do fachowego złotnika, który nam wszystko wytłumaczył i postawimy chyba na praktyczne klasyczne obrączki, albo te nasze oddamy do polerowania i zwężenia , dodatkowo imiona i datę wewnątrz wygrawerujemy. Przygotowania zaczynają się robić coraz ciekawsze. |
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz jakieś fotki ? ![]() To dobrze że doszliście do porozumienia co do obrączek - grunt to kompromis
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No już już :P Fryzura na załączonych fotkach. Co do fryzjerki.... straszny z niej mruk Nie wiem czy miała gorszy dzień czy jak, ale nie zbyt skora do rozmowy... I za próbną skasowała 40zł (miało być 35, ale już się nie chciałam kłócić). I jak... może być?
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznie sukniaAzzis fryzurka ładna, ale ja bym inny kształt loków chciała, żeby włosy wygladały na gesciejsze |
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
domi7ks ona mi już natapirowała włosy
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Teraz mam nocki wiec nie mam za duzo czasu na neta, wiec dzis juz stwierdzilam sie nie nadrabiam tylko najpierw cos napisze bo juz o mnie calkiem zapomnicie

prośba do polonistek o poprawę ewentualnych "byków" 
jak mozna na coś takiego wpaść! wiadomo, żę TZ kocha ją i Ciebie a taki wybór to jakieś nieporozumienie, ona powinna go wspierać a nie dodawać mu problemów
A do niego zadzwonie, za jakies 15 minut, bo jego wciaz nie ma i chyba zapomniala, ze ma narzeczona...
Na co ona, ze w takim razie, to gdzie mamy zamiar mieszkac, TZ powiedzial, ze sie pobudujemy. Ona, ze gdzie, a TZ, ze juz znajdziemy miejsce (nie powiedzial, ze mamy zamiar budowac sie ok. kilometra od niej, na dzialce jego ojca.

tylko ludziom cisnienie podnosi...oczywiscie do mojego TZ musiala sie odezwac jego byla, z ktora byl 3,5 roku i go rzucila, on ja do tej pory nienawidzi i nie ma zamiaru jej w ogole odpisywac ale po co tacy ludzie sie w ogole odzywaja, nagle sobie uzmyslowila jaka byla dla niego niemila i ze nie powinna tak sie zachowywac, fajnie ze po prawie 4 latach od ich rozstania....brak slow...szkoda ze mu jeszcze spotkania nie zaproponowala :P