|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VII
A bo panie w aptece niewielu rzeczom się dziwią. Niestety musiałam kiedyś kupować mnóstwo strzykawek do celów zupełnie innych, niż przelewanie perfum i nie wzbudzałam żadnej sensacji.
|
|
|
|
#4322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodkie. Cytat:
Ja tych negatywnych emocji jakoś nie przejmuję. Pewnikiem dlatego, że mam kilka ulubionych recenzji i do nich wracam. A negatywne odczucia zauważyłam np. w opisie Messe, i to mi się nie przeszkadza, bo Messe nie lubię. Podejście gupka, wiem. ![]() Cytat:
Cytat:
Po prostu to, o czym piszesz, zauważam u Synestezji w mniejszości tekstów i dla mnie nie przesłania to innych, fajnych rzeczy. A recenzję Lolity na portalu dla pięknych i inteligentnych znalazłam - faktycznie zgrzyt.
|
|
#4323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zainspirowana postami Mitsouko i innych Wizażanek ośmieliłam się napisać wysoce erudycyjną recenzję pewnych niszowych perfum. Baby Doll. Mroczna recenzja mrocznych perfum. Czeluście piekielne, zatęchłe otchłanie mrocznego Hadesu drżą w apoplektycznym tremens gdy objawia się jaśniejąca swym bezcennym niczym Obol w ustach trupa blaskiem…Ona. Lux in tenebris! O zaiste, jakaż tajemnicza, efemeryczna a tłusta larwa geniuszu penetrowała cerebrum Cecile Matron’a gdy w męczarniach rodzącej Rosemary wydawał na ten valles lacrimarum Ją...różowego Emmanuela. Najpierw róża, co różą żadnego nie jest ogrodu - do którego nie wiedzie nawet boczne wejście. Dalej, bezkrwista jak leukemia, jest krew - i życie, które spóźniło się na śmierć. R.Wojaczek, 1969 Jak hiena węszy za padliną tak ściśle i kurczowo podąża za różą danse macabre sandałałowca, bobu tonka i - Nec temere, nec timide - cedru. Niedługo jednak trwają w śmiertelnym uścisku: złośliwe Parki w sardonicznym uśmiechu szczerząc popróchniałe kikuty zębisk tną oflaktoryczną nić łączącą ziemską skórę z nieziemskim Absolutem na miliony różowych, kryształowych atomów niknących w bezdennej paszczy Chaosu. Quem di diligunt, adolescens moritur. PS. Nie, nie jesteście głupie, jeżeli nic nie zrozumiałyście. Ta recenzja JEST BEŁKOTEM.
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-02-28 o 15:15 |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porzeczki - kochana, właśnie o to mi chodziło. Pięknie |
|
|
|
|
#4325 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#4326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję Porzeczki parodystycznego talentu (ale czy to co napisałaś na parodię wygląda)
|
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Porzeczki, piękne
|
#4328 | |
|
BAN stały
|
Marlena to od razu najgorsze przewiduje
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4329 | ||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Ja po prostu nie rozumiem... I już. ![]() Zasłużyło na odreczne przepisanie in memoriam. Cytat:
Cytat:
![]() A to skreślanie... Trudne jest. Czasem wywalem połowę tekstu, choć żal bywa nawiązań i odnośników, takich własnie dowodzących, że coś tam czytałam, coś tam wiem. Pamiętam swoją recenzję Labdanum, w której pierwotnie pojechałam wywodami filozoficznymi pal licho czy niezrozumiałymi dla normalnego czytelnika, ale nawet dla tego, kto zrozumie nieinteresującymi i nie na temat. Wyleciały. Miałam kiedyś takiego "piśmiennego mentora", który pastwił się nad moimi tekstami (kiedy byłam nastolatką) i wywalał czasem większość moich genialnych wypocin. Wkurzał mnie tym strasznie, bo ja tu takie mądre rzeczy piszę, a on... Zero zachwytu. Miał rację gościu. I brakuje mi teraz kogoś takiego. Cytat:
Niesamowite, jak się człowiekowi perspektywa zmienia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zupełnie serio piszę. Z jednej strony parodia do ostatniek kropli, z drugiej... Ktoś, kto chce epatować swoją erudycją mógłby puścić to na poważnie (o ile potrafiłby napisać ).Przypomina mi to kawałek "Jarmarku rymów" Tuwima. Teksty pod wspólnym tytułem: Jak XXX napisałby wiersz "Wlazł kotek na płotek". I w tym stylu załapał się Leśmian: Na płot, co własnym swoim płoctwem przerażony, Wyziorne szczerzy dziury w sen o niedopłocie, Kot, kocurzak miauczurny, wlazł w psocie-łakocie I podwójnym niekotem ściga cień zielony. A ty płotem, kociugo, chwiej, A ty kotem, płociugo, hej! Bezślepia, których nie ma, mrużąc w nieistowia Wikłające się w plątwie śpiewnego mruczywa, Dziewczynę-rozbiodrzynę pod pierzynę wzywa Na bezdosyt całunków i mękę ustowia. A ty płotem, kociugo, chwiej, A ty kotem, płociugo, hej!
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-02-28 o 17:33 |
||||||||
|
|
|
#4330 | |||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak ja Wam tych zlotów zazdroszczę Cytat:
Boskie!Cytat:
![]() U mnie to funkcjonuje pod nazwą "Zestaw mały ćpun"
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||||
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Buuuu,niech ktos mi przyblizy jak pachnie Elixir des Merveilles Hermesa
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#4332 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Jak Delicje pomarańczowe- ale tylko przez chwilę potem na mnie robi się słodko-mdławy
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kupilem w ciemno wachalem tylko EdM na bloterze
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
Dla mnie - maść kamforowa z lekką smuzką niedocukrzonej smażonej skórki pomarańczowej. Usta mi pierzchną, gdy je mam na sobie ![]()
|
|
#4336 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę dało się odczuć specjalne i przesadne epatowanie swą erudycją, używaniem jakichś dziwnych, wymyślnych metafor i wyrazów (gdy są dużo łatwiejsze w odbiorze synonimy). Ktoś może zarzucić, że to przecież Polonistyka i trzeba być na to przygotowanym. Oczywiście, ale jest różnica pomiędzy pisaniem w sposób ZROZUMIAŁY i taki... normalny, a pisaniem tak, by każdym zdaniem udowadniać innym i sobie, że wykuło się na pamięć Słownik wyrazów obcych. Zresztą myślę, że osoby, które miały do czynienia z takim typem tekstów rozumieją, co mam na myśli.![]() Było kilku takich autorów, pamiętam, że jednym z nich na pewno był Sławiński lub Okopień-Sławińska (pamiętam, że właśnie jedno z tego małżeństwa miało taką manię wielkości , tylko nie pamiętam które ).Pamiętam też (taka anegdotka ), jak na I roku Polonistyki, nieświadomi jeszcze, co nas czeka później, narzekaliśmy straszliwie na I tekst, który nam przyszło czytać na Poetyce. To był tekst Jakobsona, tytułu i tematu nie pomnę, ale pamiętam, jak się "pluliśmy", że taki strasznie długi, że takie trudne słowa, że bez słownika się nie obejdzie i w ogóle co to ma być. A potem przyszły gorsze teksty. Dużo gorsze teksty , przy których Jakobson wydawał się dobrym wujkiem czytającym nam bajki na dobranoc. Np. potem przyszli Sławińscy.Cytat:
Głównymi bohaterami są kapral kogut Pypeć, lisiczka Chytraska oraz kot Mysibrat Miauczura. Na razie jestem na rozdziale, w którym kogut opowiada o wojnie pomiędzy ludem Tiutiurlistanu i Blablacji. O ludzie, co mi przyszło czytać na stare szkolne lata. ![]() Cytat:
A zdanie"Niedługo jednak trwają w śmiertelnym uścisku: złośliwe Parki w sardonicznym uśmiechu szczerząc popróchniałe kikuty zębisk tną oflaktoryczną nić łączącą ziemską skórę z nieziemskim Absolutem na miliony różowych, kryształowych atomów niknących w bezdennej paszczy Chaosu." położyło mnie trupem.Wrzuć proszę tę recenzję do KWC! Mówię serio i bardzo proszę. ![]() Gdzież tam najgorsze, ja realistką jestem właśnie!
Jak ptak patrzę w dół na góry Patrzę w dół na góry Edytowane przez BeYourself Czas edycji: 2009-02-28 o 23:09 |
|||
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
dziś pękło wszystko we mnie... wstawałam o 4,50 by udać się na uczelnie na 13h wykładów :/ zadzwonił budzik wstałam i poszłam do łazienki... i mnie złamało, ledwo na nogach stałam, ból w całym ciele... chyba sie organizm zbuntował już. Na wykłady nie pojechałam połozyłam się do łóżka i ryczałam ponad pół godziny aż usnęłam...
chyba troszkę za dużo na siebie wziełam
|
|
|
|
#4338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Och, dzięki Ci, Mhhhroczna Porzeczko Idę testować Baby Doll i ćwiczyć różowym pejczem swoje komórki węchowe - niech się głupie dowiedzą, co straciły ![]() Świetna parodia! ![]() ![]() Jak już się dorwę do osobistego kompa, to doczytam wszystkie dyskusje i napiszę więcej
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Ivanko, albo rybki albo akwarium. Czasami nie da sie ciagnać 10 srok za ogon.Musisz odpuscić dla zdrowia,tylko ja bym odpusciła dodatkowa prace niz studia. Nie daj sie zwariowac
Czuję,że jesteś trochę wykorzystywana, na pewno nie w złej intencji,ale sama pokazałaś,że mozesz wiele....tylko chyba się przeliczyłaś z siłami. Powiem Ci,że ja przepłaciłam aktywność zawodową w wieku 22 lat porządnym nadciśnieniem i kompletnym wypłukaniem z mikro i makro elementów,łącznie ze złą pracą nerek Prędzej czy pózniej zapłacisz za te teoretycznie zaoszczędzone pieniądze rachunek. Przyroda lubi równowagę... A tak w ogóle |
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Edytko
wykorzystywana nie... ale otwieramy sklep, trzeba go wyremontować, więc nie możemy zatrudnić kogoś, mamy 2 mechaników na etatach więc też sa koszta.
|
|
|
|
#4341 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,mam dwie sprawy:
1.Czy ktoś kiedyś był w Helsinkach?Potrzebuję namiarów na jakiś nocleg,w rozsądnej cenie (dla 2 osób) i ewentualnie jakiś innych informacji praktycznych ![]() 2.Robię napad na www.lush.co.uk ,jakby ktoś był chętny dołączyć do wspólnych zakupów to proszę o cynk na PW
|
|
|
|
#4343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Ivanno kochana
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
Coś wyjątkowo spokojny ten weekend w Barze, aż oczom nie wierzę. Zwykle było 5 stron do nadrabiania, a tu prawie nic
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę w sierpniu.Pomyslałam,że kurcze czas spełniać swoje marzenia puki jeszcze mam na to czas
.Nie będe jeździć tam gdzie wszyscy chcą i nudzić sie grzejąc zadek na plaży tylko zobaczę coś co na prawdę chcę zobaczyć(na szczęście udało mi sie znaleść kogoś kto ze mną pojedzie i nie będzie jęczeć "Ale gdzie ja się tam będę opalać")Strasznie się cieszę na ten wyjazd i mam nadzieję,że wszystko dobrze uda się zorganizować |
|
|
|
#4347 | |
|
Zadomowienie
|
I całowanie.
![]() Cytat:
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się i dbaj też o siebie. Wróciła mi wena do gotowania. Dziś upiekłam krokodyla ![]() Krokodyl składa się z ciasta francuskiego - i to widać na obrazku. Wnętrze jego to marynowana w ziołach pierś kurczaka z plastrem zółtego sera. Po sfotografowaniu zniknął w oczach spałaszowany przez moje dziewczynki... Jak na pierwszy raz to trochę pokraczny wyszedł, niestety pazury na łapach oraz zębiska zanikły podczas pieczenia - ale może być.
|
|
#4349 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
A mnie tam wcale nie przeszkadza, że na wietrze.
Lubię nawet.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

Słodkie.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wyleciały.

wykorzystywana nie... ale otwieramy sklep, trzeba go wyremontować, więc nie możemy zatrudnić kogoś, mamy 2 mechaników na etatach więc też sa koszta.