Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 21:21   #1531
funky87
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
a niech tam! moje U, a właściwie przy moim metabolizmie P szlak ;D

śniadanie:
owsianka z czterech łyżek na wodzie z 6 truskawkami i 250g jogurtu nat polanego miodem, kromka razowca z masłem. - znowu na wodzie może następnym razem będzie mleczko , ale ogółem to ładne śniadanie

II śniadanie:
dwie kromki orkiszowego z masłem - oj trzeba było coś na ten chlebek położyć, jakiś ser, szynkę , dżem, miód lub chociaż warzywo

obiad:
gotowana pierś z kurczaka, dużo dużo brokułów chyba na wodzie z domieszką masła, 50g ryżu brązowego - tak dietetycznie bardzo, ale ok

podwieczorek:
4 śliwki suszone, dwa morele, 3 daktyle, figa, dwie garstki nerek :P - pomieszanie z poplątaniem, troszkę mało, ale ok

kolacja:
dwie kromki orkiszowego z masłem, 150g serka wiejskiego normalnego .. - super że jest masło i serek się pojawił, ja oczywiście dorzuciłabym jakieś warzywko

Czy jest cień szans, że w końcu przestane tyć?!
Zasadnicze pytanie brzmi czy rzeczywiście tyjecz czy to tylko Twoje subiektywne odczucie, czasem ww powoduja zatrzymywanie wody w organizmie, pogoda może sprawić że czujemy się ociężali i nie koneicznie równa się to przybieraniem na wadze. A po drugie jesli masz niedowagę to organizm najnormalniej w świecie wyrównuje straty, ale wszytsko do momentu, w końu waga się ustabilizuje, więc nie poddawaj się bo super Ci idzie

Cytat:
Napisane przez tytka19 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze r z prosba o ocene

sniadanie owsianka z 3 lyzek platkow owsianych z 3/4 szkl mleka 2% z kostka gorzkiej czekolady i 3 orzechami wloskimi - mało płatków, mało białka, i łączysz tł z ww.

jablko - sam owoc to nie posiłek

obiad z 30-40 g makaronu pelnoziarnistego, z 1/5 sosu z paczki winiary (do spagetti nowy chili) i ok 150g piersi z kurczaka - ok

activia - jog. owocowe na R nie wskazane, jak już to lepiej w I czesci dnia.

kolacja bulka pelnoziarnista i ok 150 g twarozka z sola i pieprzem i ziolami prowenstalskimi - jak kolacja na 2-3 h przed snem to ok,

8min abs i legs plus 10min pobiegalam;p moze wkoncu waga drgnie jak zaczne cwiczyc bo od miesiaca stoi pomimo ze nie przekraczam 1400kcal

a teraz jeszcze moze czerwona herbatke wypije...pytanie czy moge ze slodzikiem??
j.w

Moje UuUu :
ś: 3
kromki orkiszowego opieczone , 2 z twarogiem i dżemem porzeczkowym i jedna z twarogiem i powidłem śliwkowym, kawa z dużą ilością mleka, jabłko.
IIś: jogurt musline z zarodkami pszennymi.
O: 5 nalesników razowych z farszem szpinakowym ( 300g szpinaku, 5 ząbkow czosnku, trochę mleka, 150g serka homo naturalnego).
P: serk waniliowy Miechów z zarodkami, kawa z mlekiem.
K: 2 kromki orkiszowego, fresek szczypiorkowy (150g) pasek papryki.
później - ok 100g twarogu z kakao i przyprawa do piernika
Stary 2009-03-01, 21:24   #1532
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Zasadnicze pytanie brzmi czy rzeczywiście tyjecz czy to tylko Twoje subiektywne odczucie, czasem ww powoduja zatrzymywanie wody w organizmie, pogoda może sprawić że czujemy się ociężali i nie koneicznie równa się to przybieraniem na wadze. A po drugie jesli masz niedowagę to organizm najnormalniej w świecie wyrównuje straty, ale wszytsko do momentu, w końu waga się ustabilizuje, więc nie poddawaj się bo super Ci idzie
j.w
Dziękuję Funkuś właśnie to nie tylko moje wyobrażenie, ale i waga i cm. ale nie poddaje się.. to za długo się już ciągnie i trzeba to w końcu przerwać!
a i mam dla Ciebie prezent - na jutro przygotowana jest owsianka na mleku!
Buziak
oj, OT ajajajaj
Stary 2009-03-01, 21:25   #1533
tytka19
Raczkowanie

sniadanie owsianka z 3 lyzek platkow owsianych z 3/4 szkl mleka 2% z kostka gorzkiej czekolady i 3 orzechami wloskimi - mało płatków, mało białka, i łączysz tł z ww.

czyli nie laczyc orzechow i czekolady? a np owianka z mlekiem i sama czekolada np 2 kostki i kiwi, lub kiwi i orzechy bedzie ok wtedy?
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 21:26   #1534
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Funky87 dziekuje za ocene mojego jadlospisu

co do fajitas to sa tortille (ja kupuje juz placki na ostro z papryczkami jalapenos) i po podgrzaniu smaruje sie je takim jakby puree z fasoli,naklada na to podsmazona papryke+cebule+kurczaka w przyprawach na ostro, smaruje pasta z awokado i zawija w rulonik i je cuuuudo....
Stary 2009-03-01, 21:31   #1535
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Dziękuję Funkuś właśnie to nie tylko moje wyobrażenie, ale i waga i cm. ale nie poddaje się.. to za długo się już ciągnie i trzeba to w końcu przerwać!
a i mam dla Ciebie prezent - na jutro przygotowana jest owsianka na mleku!
Buziak
oj, OT ajajajaj
w końcu doczekam się owsianki na mleku
A tak na serio to myślę że powinnaś zrobić badania, a w szczególności na tarczycę.

Cytat:
Napisane przez tytka19 Pokaż wiadomość

czyli nie laczyc orzechow i czekolady? a np owianka z mlekiem i sama czekolada np 2 kostki i kiwi, lub kiwi i orzechy bedzie ok wtedy?
nie łączyć orzechów (tł) i platków (ww) w jednym posiłku, dopuszczalne jest połączenie do 10g w jednym posiłku.
a czekolada na R to tak od czasu do czasu, i następnym razem daj więcej białka.

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
Funky87 dziekuje za ocene mojego jadlospisu

co do fajitas to sa tortille (ja kupuje juz placki na ostro z papryczkami jalapenos) i po podgrzaniu smaruje sie je takim jakby puree z fasoli,naklada na to podsmazona papryke+cebule+kurczaka w przyprawach na ostro, smaruje pasta z awokado i zawija w rulonik i je cuuuudo....
Brzmi booosko
Stary 2009-03-01, 21:39   #1536
cytrusekxD
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U(prosze o ocenke):

Śniadanie: owsianka:3łyzki platkow owsianych, 200ml mleka 1,5%, garść mieszanki studenckiej, jabłko, cynamon i kapka miodu dla osłody

II sniadanie:serek wiejski 150g z polowa banana, lyzka miodu i cynamonem(jeszcze nigdy nie jadlam tak duzego II sniedania)

Obiad:2 ziemniaczki, pierś z kurczaka, surowka:kapusta pekinska, marchewka, troche majonezu i chyba seler

Podwieczorek:galaretka truskawkowa, pol pomaranczy lub kiwi i 2 lyzki jogurtu naturalnego

Kolacja:sałatka królewska, grahamka z szynka drobowia i kawałkiem serka

I jak??
Moje U ponownie prosi sie o ocenke, bo sie tylko dwoch doczekalo
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 21:45   #1537
aada0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aada0 Pokaż wiadomość
no to mój debiucik na R:

Śn:
owisanka z mleka, 3,5 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, cynamon i trochę wiórek kokosowych, serek wiejski, 1/2 jabłka, czerwona herbata
2Śn:[IMG]file:///G:/DCIM/100SSCAM/SSA49133.JPG[/IMG] kromka chelba sojowego (innego nie mam) z alemtte naturalnym, szynką, pomidorem i szczypiorkiem, 1/2 jabłka, woda mineralna
Obiad:2 łyżki ryżu brązowego, ponad połowe opakowania chinskiej mieszanki na patelnie, 6 kotletów sojowych gotowanych na bulionie, herbata
Podwieczorek:1/2 wiejskiego ze słonecznikiem i cynamonem, kostka gorzkiej czekolady, 2 szklanki czerwonej herbaty
kolacja(dopiero bedzie):twarożek z kefirem, szczypiorkiem, i pomidorem, jajko, herbata lub woda

No i w między czasie jakieś napoje typu woda lub herbata i ćiwczenia

nikt się nie skusi ocenić ?

ZOBACZYĆ 5 NA POCZĄTKU!

aada0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 21:46   #1538
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
Kawwaa śliiiicznie, slicznie! waga drgnęła?

Moje niedzielne Pe

1. 10 pancakes bananowych na maślance, z lodami waniliowymi, nutellą i polane mioooooooodem, kawa na mleku z cynamoniszem i cukrem, jablko

2. pomidorowa zabielana z prawie cała torebka ryzu z marchewka, gruszka

kilkanascie paluszkow, pyszna herbata karaibska liptona z cukrem

3. pstrąg pieczony z jakimis ziolami, micha frytek z kethupem, mizeria i kupna surowka coleslaw. jakis babciny wafel czekoladowy

4. strudel jabłkowy na cieplo z lodami waniliowymi, bitą smietaną, czekolada na gorąco o szumnej nazwe Adwokat Diabła ;p z advocatem

będzie:

5. ze 2-3 wielkie kromy świezego chleba wiejskiego z sopocką jakimis warzywami / chrzanem / paprykarzem / almette. herbata z cukrem

o ocenę proszęęęę
podoba mi się a czemu dzielisz obiadek na dwa? na pewno tyjesz? ;> pamietaj o okresie, który musisz dostać

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Niedzielne U:

1) 2kromki żytniego z masłem orzechowym i dżemem truskawkowo-poziomkowym < mniam! skąd masz? , twarożek domowy z Bran Flakesami i startym jabłkiem z cynamonem,pomarańcza,kube k kakao.

2)Serek homo naturalny z bananem i mixem płatków: BF, Frutina,Cini-minis, musli GOODY i miodem, bułka maślana z masłem i miodem

3)Zraz wołowy, kasza gryczana, buraczki
Po: 2kawałki sernika kokosowego

4)Miseczka budyniu śmietankowego z sokiem malinowym, pół paczki herbatników,4kostki wedla kokosowej, tiki taki

5) 2kaszanki usmażone z cebulą na masełku, 2 kromy pszennego chleba z masłem i żółtym serem, talerzyk sałatki jarzynowej(ale mi się tlustego chciało po kościele )

---

Wcinam fistaszki i cini minis --resztka
ślicznie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

j.w

Moje UuUu :
ś: 3
kromki orkiszowego opieczone , 2 z twarogiem i dżemem porzeczkowym i jedna z twarogiem i powidłem śliwkowym, kawa z dużą ilością mleka, jabłko.
IIś: jogurt musline z zarodkami pszennymi.
O: 5 nalesników razowych z farszem szpinakowym ( 300g szpinaku, 5 ząbkow czosnku, trochę mleka, 150g serka homo naturalnego).
P: serk waniliowy Miechów z zarodkami, kawa z mlekiem.
K: 2 kromki orkiszowego, fresek szczypiorkowy (150g) pasek papryki.
później - ok 100g twarogu z kakao i przyprawa do piernika
pyyyszny obiad ładnie

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 22:02   #1539
schism_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
a co mi tam zapodam swój wczorajszy ;P

U
(tudzież podkręcanie metabolizmu na jednorazowym skoku z kc.. ;P)

I.(w pośpiechu bom zaspała) Cappuccino na spienionym mleku,croissant z orzechowo-czekoladowym nadzieniem, 2 cieniutkie 'andruty Piotrusia' (przysmak z dziecinstwa _^_),mandarynka

II. 'Sałatka Bałtycka' tj :rukola,kruche grzanki z ziołami,oliwki w balsamicznej marynacie ,suszone pomidory,pomidorki cherry,ziarnka prażonego słonecznika,ser pleśniowy,rzeżucha czy tam dojrzałe kiełki.
sos vinegrette + 2 małe kromki razowca,1/2 małej bułeczki wieloziarnistej z ziołowym masłem,
(niby zdrowe,ale mdłe strasznie ;/)
ot wypad po wykładzie do jednej z knajp

III.Sałatka Chicken Premiere z Mac'a (kurczak,plasterki cienkie sera,sałata ble, kawąlki marchewki i pomidora) z sosem cesarskim light,
kilka chipsów Naturals, 250ml soku marchwiowego 1-dniowego.

IV. Serek wiejski lekki'z koktajlem Slim Figura bananowym+ 100g homo waniliowego Maćkowy ,4 (płaskie)łyżki Fitelli czekoladowo-kokosowej,kilka m&m's (wersja z orzeszkami ziemnymi) i cynamon

1900 , 1,5g białka/kg

dziś już mniej grzecznie,bardziej grzesznie

Zerknęłaby na to któraś pod kątem rozkręcania kiwniętego tarczycą metabolizmu? ;]

Dzisiejsze
pod hasłem 'pozno wstałam,nie mam apetytu,mam ciekawsze zajęcia nizli mysli o jedzeniu'

I. Drożdżówka z makiem opieczona w sandwich'erze ,polana serkiem homo waniliowym Maćkowy ,z 8szt. M&M's orzechowych,kawa z mlekiem i czekoladą La Festa marcepanową

godzina spaceru (jak co dzień więc się nie liczy ,tfu nie ujmuje.)

II. Owocojogurt,Cappuccino ze zdziebkiem brązowego cukru w Mac'u

III. Duszona w warzywach,ziołach i oleju ryżowym bitka wieprzowa,trochę fasolki szparagowej,garść chipsów Naturals, krmoka razowca z serkiem topionym , 100ml soku Kubuś

IV. 1/2 ciastka francuskiego z jabłkiem, serek wiejski lekki z koktajlem Slim Figura bananowym i 2-ema łyżkami Fitelli czekoladowo-pomarańczowej

1700.
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 22:37   #1540
la novia
Raczkowanie

Witam wszytkich
Moje R jak Redukcja
I: owsianka z 4 łyżek płatków, szkalni mleka 0,5%, 2 daktyle, pół startego jabłka, 2 łyżeczki dżemu truskawkowego bez cukru 100g to 45 kcal
II: dwie kanapki z cheleba orkiszowego posmarowane białym chudym serem z szynką z indyka
III: jabłko (byłam cały dzień w szkole i jakby kolejnośc obiadu i podwieczorku się zieniła :/
IV: 150g niestety smażonej piersi z kurczaka, surówka z białek kapusty z marchewką
V: sałatka z pomidorka, 2 ogórków kwaszonych, cebuli, 2 łyżek jogurtu naturalnego, do tego kanapka z chleba orkiszowego posmarowana chudym białym serem z szynka z indyka. do tego w ramamch słodkości, bo mnie ksuiło plaster zsera buiałego z dwoma łyżeczkami tego dżemu bez cukru

Bedę wdzięczna za zrzucenie oka na ten mój jadłospis i ocenę

mam tez takie pytanie, czy danie z pełnoziarnistego makaronu pełne pióra 100g z sosem z 2 pomidorów, cebulki i czosnku, plastra sera żółtego typu holender 10g, bulionu z połowy kostki rosołowej i bazylii jest dniem nadającym sie na obiad na redukcji?
nie ma białka, może mogłabym coś dodać do tej kompozycji, może tuńczyka? a może odrobine mielonego drobiowego mięska?
co o myślicie o takim przepisie?

będę wdzięczna za odpowiedzi bo mam chrapke na makaronik....

pozdrawiam
la novia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 07:01   #1541
Limonka1987
Zakorzenienie

Wczorajsza RRRRR

Śniadanie: serek wiejski lekki z pomidorem, papryką, ogórkiem kiszonym, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem i koperkiem; kromka chleba orkiszowego
II śniadanie: grahamka z serkiem homo, plastrem łososia wędzonego, sałatą, ogórkiem i koperkiem --------> na uczelni
Obiad: makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowym i kurczakiem (25 g makaronu, 100 g piersi z kurczaka, 1/3 opakowania mrożonego szpinaku, 2 pomidory, papryka, łyżeczka oliwy z oliwek, czosnek)
Podwieczorek: kawałek ciasta z ajerkoniakiem i krówkami
Kolacja: sałatka a'la grecka ale z tofu (sałata, pomidor, papryka, ogórek, oliwki, ok. 100g tofu).
Stary 2009-03-02, 09:06   #1542
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

RRrrrrrrrrr Rozochocona wczorajsza pierwsza od dawna pochwala wklejam dziejsze menu

S Actimel 0%, 100 ml soku z marchwi swiezego, koktajl z malego banana,mleka sojowego bez cukru,otrebow sojowych,lyzki blonnika,bialka czekoladowego, kawa z mlekiem pomarancz, (nie za duzo tego)

II tortilla posmarowana serkiem chudym,zawiajna z salata i plastrem zoltego topionego serka chudego

lunch 2 pelnoziarniste kawalki chlebka z serkiem i lososiem,jablko

podw tortilla jak na 2sniad ale z chuda szynka kurczaka

obiadkol miska zupy fasolowej z cieciorka,papryka i cebula wlasnej roboty.

dziewczyny nie za duzo na R tego? 3 owoce to chyba nie bardzo ?poradzcie to zmienie jeszcze.. Sniadanie juz zjadlam i chyba wybuchne zaraz..
Stary 2009-03-02, 11:49   #1543
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

może mnie tez by ktoś ocenił dzisiejsze R
7:15 - woda przegotowana z cytryną, chwilą później herbata zielona
8:30 - owsianka z 4 duużych łyżek płatków, szklanki mleka, łyżki rodzynek i otrębów, pół łyżeczki cynamonu do smaku, a do tego jedna kromka razowca z białym chudym twarożkiem 0% wymieszanym z małą łyżeczką miodu
11:30 - jogurt naturalny z wkrojona mandarynką, otrębami, pół łyżeczki kakao wymieszanym z miodem, kromka razowca cienko posmarowanego masłem
14:30 - pół torebki ryżu brązowego z białym serem i startym jabłkiem
17:00 - serek homo naturalny 3%, kilka orzechów włoskich i łyżeczka pestek słonecznika, marchew
19:30 - tuńczyk w sosie własnym, plaster wędlina z indyka z sałatą i pomidorem

i jak myślicie ? Brak warzyw, wiem... ale nie ufam jednak warzywom o tej porze roku...

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 14:07   #1544
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R. na dzisiaj.

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków, pół szklanki mleka 3,2%, 2 średnie jabłka, łyżeczka miodu)
II śniadanie: 2 kromki chleba razowego z pomidorem cienko posmarowane masłem, 1 jajko na twardo
Obiad: woreczek brązowego ryżu, 250g warzyw na patelnie.
1,5 litra zielonej herbaty
Podwieczorek: jogurt naturalny z orzechami i miodem (kupny), kawa waniliowa rozpuszczalna
Kolacja: opakowanie serka wiejskiego z łyżką kakao

Z prośbą o ocenę.

'Komm und hilf mir fliegen.'

Edytowane przez SweetAboutMe
Czas edycji: 2009-03-02 o 15:27
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 14:18   #1545
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

a że mam 15 minut czasu...

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

Zerknęłaby na to któraś pod kątem rozkręcania kiwniętego tarczycą metabolizmu? ;]

Dzisiejsze
pod hasłem 'pozno wstałam,nie mam apetytu,mam ciekawsze zajęcia nizli mysli o jedzeniu'

I. Drożdżówka z makiem opieczona w sandwich'erze ,polana serkiem homo waniliowym Maćkowy ,z 8szt. M&M's orzechowych,kawa z mlekiem i czekoladą La Festa marcepanową podoba mi się ^^

godzina spaceru (jak co dzień więc się nie liczy ,tfu nie ujmuje.)liczy się, liczy

II. Owocojogurt,Cappuccino ze zdziebkiem brązowego cukru w Mac'u to nie owocojogurt, tylko owocogurt w sumie jak na Mac'a jest nawet zdrowy - jogurt, musli i owoce, o ile się nie mylę?

III. Duszona w warzywach,ziołach i oleju ryżowym bitka wieprzowa,trochę fasolki szparagowej,garść chipsów Naturals, krmoka razowca z serkiem topionym , 100ml soku Kubuś to obiad, tak? troszkę niekonkretny, ale ok. fasolki mogło być więcej, mogłaś też zjeść jakąś sałatkę, bo warzywa nie są u Ciebie częstym gościem (tak jak i u mnie)

IV. 1/2 ciastka francuskiego z jabłkiem, serek wiejski lekki z koktajlem Slim Figura bananowym i 2-ema łyżkami Fitelli czekoladowo-pomarańczowej ok

1700.
luźne U w Twoim stylu przydałoby się więcej warzyw i nnkt, bo cienko z tym u Ciebie.

Cytat:
Napisane przez la novia Pokaż wiadomość
Witam wszytkich witaj
Moje R jak Redukcja
I: owsianka z 4 łyżek płatków, szkalni mleka 0,5%, 2 daktyle, pół startego jabłka, 2 łyżeczki dżemu truskawkowego bez cukru 100g to 45 kcal powiem Ci, że trochę mało, mogłaś już całe jabłuszko zjeść. najadłaś się tym? wiesz, że śniadanie ma być duże, by mogło dać Ci kopa energii na cały dzień?
II: dwie kanapki z cheleba orkiszowego posmarowane białym chudym serem z szynką z indyka w porządku. szkoda, że nie ma warzyw
III: jabłko (byłam cały dzień w szkole i jakby kolejnośc obiadu i podwieczorku się zieniła :/ <- to i tak zbyt mało na podiweczorek. może byś pochrupała jakieś orzeszki? tak z 40-50gr solo bądź 30gr z białeczkiem
IV: 150g niestety smażonej piersi z kurczaka, surówka z białek kapusty z marchewką ładnie
V: sałatka z pomidorka, 2 ogórków kwaszonych, cebuli, 2 łyżek jogurtu naturalnego, do tego kanapka z chleba orkiszowego posmarowana chudym białym serem z szynka z indyka. do tego w ramamch słodkości, bo mnie ksuiło plaster zsera buiałego z dwoma łyżeczkami tego dżemu bez cukru w porządku, ale ten plaster sera baaaaardzo by pasował jako dodatek do śniadania a nawet dwa plastry

Bedę wdzięczna za zrzucenie oka na ten mój jadłospis i ocenę

mam tez takie pytanie, czy danie z pełnoziarnistego makaronu pełne pióra 100g z sosem z 2 pomidorów, cebulki i czosnku, plastra sera żółtego typu holender 10g, bulionu z połowy kostki rosołowej i bazylii jest dniem nadającym sie na obiad na redukcji?
nie ma białka, może mogłabym coś dodać do tej kompozycji, może tuńczyka? a może odrobine mielonego drobiowego mięska?
co o myślicie o takim przepisie?

będę wdzięczna za odpowiedzi bo mam chrapke na makaronik....

pozdrawiam
przepis jest ok, nawet jeśli trochę nieredukcyjny, to raz na jakiś czas nie zaszkodzi. tuńczyka dodaj jak najbardziej pamiętaj o nnkt.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Wczorajsza RRRRR

Śniadanie: serek wiejski lekki z pomidorem, papryką, ogórkiem kiszonym, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem i koperkiem; kromka chleba orkiszowego
II śniadanie: grahamka z serkiem homo, plastrem łososia wędzonego, sałatą, ogórkiem i koperkiem --------> na uczelni tu łączysz tłuszcze z węglami, ale jeśli nie utrudniają Ci zrzucania kg, to wcinaj śmiało
Obiad: makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowym i kurczakiem (25 g makaronu, 100 g piersi z kurczaka, 1/3 opakowania mrożonego szpinaku, 2 pomidory, papryka, łyżeczka oliwy z oliwek, czosnek)
Podwieczorek: kawałek ciasta z ajerkoniakiem i krówkami Twoja redukcja na codzień jest tak idealna, że kawałek ciasta na pewno nie zaszkodzi
Kolacja: sałatka a'la grecka ale z tofu (sałata, pomidor, papryka, ogórek, oliwki, ok. 100g tofu).
wg mnie ślicznie (jak zwykle). ile chcesz jeszcze schudnąć, Limonko?

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
RRrrrrrrrrr Rozochocona wczorajsza pierwsza od dawna pochwala wklejam dziejsze menu

S Actimel 0%, 100 ml soku z marchwi swiezego, koktajl z malego banana,mleka sojowego bez cukru,otrebow sojowych,lyzki blonnika,bialka czekoladowego, kawa z mlekiem pomarancz, (nie za duzo tego) nie za dużo (sporo literek jedynie; kalorii ), śniadanko ma być sycące, ale w Twoim chyba nie ma białka zbyt wiele ;>

II tortilla posmarowana serkiem chudym,zawiajna z salata i plastrem zoltego topionego serka chudego mam nadzieję, że serka dużo, bo znów niedużo białka. czy tortilla jest pełnoziarnista?

lunch 2 pelnoziarniste kawalki chlebka z serkiem i lososiem,jablko w porządku, jeśli chudniesz, możesz łączyć tł + ww

podw tortilla jak na 2sniad ale z chuda szynka kurczaka ok

obiadkol miska zupy fasolowej z cieciorka,papryka i cebula wlasnej roboty. wydaje się ok

dziewczyny nie za duzo na R tego? 3 owoce to chyba nie bardzo ?poradzcie to zmienie jeszcze.. Sniadanie juz zjadlam i chyba wybuchne zaraz..
spokojnie, dwa owoce jesz na śniadanie, więc don't worry a o której lunch? jeśli się z tym źle czujesz, nie jedz wtedy jabłka, ale jeśli będziesz mieć ochotę - czemu nie? pięć posiłków, nie znam ich gramatury, nie wiem, jakiej wielkości jest tortilla. Twój organizm sam zdecyduje, czy to za dużo (wątpię) - gdy poczujesz się przejedzona, to znaczy, że być może dzisiaj potrzebujesz mniej jedzonka ale wydaje mi się, że jest tu ok 1500 kcal (zalezy od iwlekosci tortilli itp), więc nie masz się czym martwić.

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
może mnie tez by ktoś ocenił dzisiejsze R
7:15 - woda przegotowana z cytryną, chwilą później herbata zielona
8:30 - owsianka z 4 duużych łyżek płatków, szklanki mleka, łyżki rodzynek i otrębów, pół łyżeczki cynamonu do smaku, a do tego jedna kromka razowca z białym chudym twarożkiem 0% wymieszanym z małą łyżeczką miodu ok, ale czemu śniadanie dopiero 1,15 h po przebudzeniu?
11:30 - jogurt naturalny z wkrojona mandarynką, otrębami, pół łyżeczki kakao wymieszanym z miodem, kromka razowca cienko posmarowanego masłem uważaj z miodem, ma dużo cukru, wprawdzie jest bardzo zdrowy, ale jeśli nie będziesz chudnąć, ogranicz go nieco. choć u Ciebie to tylko dwie małe łyżeczki, więc nie powinien przeszkadzać w zrzucaniu kg. w tym posiłku jest b. mało białka, może kromka razowca z kilkoma plastrami szynki? albo zamiast jogurtu serek homogenizownay
14:30 - pół torebki ryżu brązowego z białym serem i startym jabłkiem ok, ale uważaj też z owocami ;> jesz sporo cukrów prostych (rodzynki, owoce, miód) - na sniadanko są w porządku, na II też, ale im później, tym powinno być ich mniej, choć oczywiście jeśli mimo to chudniesz, możesz sobie na nie pozwalać
17:00 - serek homo naturalny 3%, kilka orzechów włoskich i łyżeczka pestek słonecznika, marchew bardzo ładnie
19:30 - tuńczyk w sosie własnym, plaster wędlina z indyka z sałatą i pomidorem ładnie

i jak myślicie ? Brak warzyw, wiem... ale nie ufam jednak warzywom o tej porze roku...
w porządku. mi się bardzo podoba. trochę różowy teraz Twój jadłospis, ale nie jest źle napisałam tylko kilka uwag "na wszelki wypadek"

Stary 2009-03-02, 14:25   #1546
Neja22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
GummyKammy- przy takim jedzeniu, jak ostatnio, to malutko, ale spokojnie- organizm widocznie odrabia wszystkie straty i póki co wykorzystuje całą energię na odbudowę ale wszystko przed Tobą

wczorajsze P /czyli dużo słodkiego, wizyta u babci i duży apetyt:/

Iśn: 10 placuszków owsianych: 2 z nutellą i bananem, 2 z twarogiem i sosem toffi, 2 ze smażonymi jabłkami i syropem klonowym, 2 z kremem nugatowo-karmelowym, 2 z powidłami śliwkowymi; wielki kubek mocnego kakao na mleku 3,2%; micha owoców (winogrona, pomarańcz, gruszka)

IIśń: chrupiąca bagietka z masełkiem, sałatą i jakąś szynką z tłuszczykiem , micha sałatki (kus kus, tuńczyk, groszek, kukurydza, majonez); kawał ucieranej babki drożdżowej z serem, owocami i kruszonką; cappuccino cherry

kawał sernika z brzoskwiniami i lukrem, kawał babki jw z grubą warstwą nutelli

o: gęęęsta zabielana zupa jarzynowa z zacierką i mięchem; mięso z indyka duszone w sosie carabonarra z furą makaronu z oliwę z oliwek, szpinak w sosie śmietanowo-czosnkowym; 2 szklanki soku z wiśni
d: micha lodów (milka krówkowe i carte d'or tiramisu) z bitą śmietaną, ajerkoniakiem, sosem czekoladowym i kruszonymi orzechami, kawał szarlotki budyniowej, gorąca czekolada lindt (kooocham moją babcię )

p: talerz pierogów z serem i rodzynkami polanych eksperymentalnym sosem (grecki jogurt, lody waniliowe grycan, cynamon) posypane cukrem

k: dwie mega-tortille (kurczak smażony w przyprawie gyros, kukurydza, groszek, papryka, pieczarki, grzanki, fura żółtego sera, sos czosnkowy, sos majonezowy, keczup); cała butla leona malinowego

dwa serki homo biszkoptowe z wkruszonymi biszkoptami, bezami, garścią białych rodzynek, migdałów i suszonych ananasów + kapka esencji migdałowej duuużo wafli przekładanych masą orzechową w mlecznej czeko, michałki
+ kawał sernika z brzoskwiniamiiii

Vana jesteś nie do pokonania!!!
Proszę zamieszczaj swoje jadłospisy codzień(jak możesz) bo są cuuuudowne, smakowite i są dla mnie mega inspiracją i zachętą
Zazdroszcze trawienia, bo ja to jak tylko coś cięższego, czy tłustszego zjem to mam straszne problemy z brzuszkiem. Też muszę duuużo przytyć a jest to bardzo trudne jak trzeba dietetycznie jeść, lekkostrawnie i nie dużo ilościowo, a do tego zupełnie się nie ma apetytu, a te wszystkie środki na apetyt to pic...ach no ale cóż. Podziwiam, gratuluje i życzę nadal tak wspaniałego apetytu
A mam ważne dla mnie pytanko: Pisałaś kiedyś o Snickersie na kanapce, że jadłaś. Kilka lat temu też to jadłam i wprost kocham, ubustwiam, ale od ok.2 lat nigdzie nie mogę zdobyć
Gdzie to kochana kupujesz??? W jakich sklepach, w jakim mieście???
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!Pozdrawiam:cmok :
Neja22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 14:32   #1547
eifersucht
Zadomowienie

Ocenicie moją R?

Cytat:
Napisane przez eifersucht Pokaż wiadomość
Możecie ocenić tą R

Śniadanie:
Owsianka: szklanka mleka, 3 łyżki płatków owsianych, łyżeczka siemienia mielonego, łyżeczka miodu, kromka białego pieczywa z wędzonym indykiem, ogórkiem i cebulą

II śniadanie:
2 jabłka

Obiad:
pierś z kurczka i warzywa gotowane na parze

Podwieczorek:
serek homo, jabłko

Kolacja:
serek wiejski, 2 ogórki kiszone

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 14:54   #1548
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

iza_wiosenna bardzo dziękuję za ocenkę Śniadanie tak późno po przebudzeniu, bo wstałam z myślą, że pójdę do szkoły. Wypiłam wodę z cytryną, zaparzyłam herbatę, a tu nagle @ i ból brzucha ściął mnie z nóg, więc poszłam spać na godzinę
Co do miodu, to pozwalam sobie na niego tylko z rana i to w malutkich ilościach, zazwyczaj zamoczę czubek łyżeczki tylko i wymieszam w owsiance, czy jogurcie. Gorzej z rodzynkami, bo wpycham je wszędzie, gdzie mogę... Taki mój nałóg. Ale więcej nie będę po prostu kupować ;p A owoce jem do 15, więc chyba nie powinny przeszkadzać

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 15:06   #1549
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
wg mnie ślicznie (jak zwykle). ile chcesz jeszcze schudnąć, Limonko?
Dziękuję za ocenkę, Izuniu Ile chcę jeszcze schudnąć? Orientacyjnie 8-10 kg, ale tak na prawdę staram się nie sugerować kilogramami, a raczej tym co widzę w lustrze Gdy stwierdzę, że jest ok przerzucę się na utrzymanie. Tym bardziej, że ćwiczę dość intensywnie, więc waga nie jest najlepszym wyznacznikiem- chociaż niemalże stoi w miejscu to po centymetrach i coraz ładniej leżących ubraniach widzę, że jest coraz lepiej
Stary 2009-03-02, 15:11   #1550
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Wczorajsze P

Iśn- ok 200gr płatków śniad z mlekiem 3.2%, 200gr drożdżowego z brzoskwiniami i rodzynkami posmarowanego miodkiem

jabłko

IIśn- grahamka z masłem orzechowym i dżemem, wieśniak słodzony z kawwwwą i wkrojonym bananem

3 kostki czekolady

O- rosół z makaronem, dużo gotowanej marchewki i selera oraz cała cebula, ziemniczki polane tłuszczykiem i posypane szczypiorkiem, smażone udko, buraczki z chrzanem i papryką, ogórki, dr. wit

budyń waniliowy z rodzynkami plus "starta" czekolada, kawałek drożdżowego, mars

P- 3 kawałki pizzy z podwójnym serem i salami z sosem czosnkowym, średnia cola, 3 gałki lodów polane sosem "jakimś"

K- dośc nietypowo: woreczek ryżu z zapiekanymi jabłkami i cynamonem, polane ubitą śmietaną kremówką i posypane kakao

a po doszły herbatniki i kakao

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 15:51   #1551
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Moje U z serii 'tyję z powietrza i cholera mnie bierze' ;[[[[[[[[

śniadanie:
4 łyżki płatków owsianych na szklance mleka 2%

II śniadanie:
jabłko, kanapka podwójna z orkiszowego z masłem i wiejskim z piątnicy

obiad:
kopiata micha makaronu razowego z sojowym sosem do spaghetti (sos w torebce z soją na wodzie), jabłko

brak brak :[[

kolacja:
dwie kromki słonecznikowego z masłem i zapewne serkiem, pomidor.

bu bu bu!. :{{{{

Stary 2009-03-02, 15:52   #1552
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Izus gracias

co do bialka na snaidanie to 21 gram w lopatce odzywki bialkowej a tortille maja 131 kcal i sa pelnoziarniste z dodtakiem chilli hot hot
Stary 2009-03-02, 15:54   #1553
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez eifersucht Pokaż wiadomość
Ocenicie moją R?

Śniadanie:
Owsianka: szklanka mleka, 3 łyżki płatków owsianych, łyżeczka siemienia mielonego, łyżeczka miodu, kromka białego pieczywa z wędzonym indykiem, ogórkiem i cebulą ja bym zmienila biale pieczywo na razowca, poza tym jest ok

II śniadanie:
2 jabłka tutaj brak białka, moze zjedz jakas kanpakę z wedlina (duzo) lub twarogiem? albo jesli masz mozliwosc - serek homo z orzechami, zeby uzupelnic diete w nnkt?

Obiad:
pierś z kurczka i warzywa gotowane na parze ok, o ile pierś spora a warzyw dużo

Podwieczorek:
serek homo, jabłko uwazaj z owocami o tej porze, tutaj do serka homo idealnie pasują nnkt właśnie

Kolacja:
serek wiejski, 2 ogórki kiszone ok
jadłospis nieco ubogi, ćwiczysz? mam nadzieję, że nie chodzisz głodna poza tym brak nnkt, mało białka. pamietaj, zeby dietka byla urozmaicona - nie jedz ciagle nabialu - moze jakas rybka (tylko nie łącz tych tłustych z węglowodanami), tofu ?

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
iza_wiosenna bardzo dziękuję za ocenkę Śniadanie tak późno po przebudzeniu, bo wstałam z myślą, że pójdę do szkoły. Wypiłam wodę z cytryną, zaparzyłam herbatę, a tu nagle @ i ból brzucha ściął mnie z nóg, więc poszłam spać na godzinę
Co do miodu, to pozwalam sobie na niego tylko z rana i to w malutkich ilościach, zazwyczaj zamoczę czubek łyżeczki tylko i wymieszam w owsiance, czy jogurcie. Gorzej z rodzynkami, bo wpycham je wszędzie, gdzie mogę... Taki mój nałóg. Ale więcej nie będę po prostu kupować ;p A owoce jem do 15, więc chyba nie powinny przeszkadzać
rozumiem rodzynkami się nie przejmuj, bo z tego, co widzę, też jesz je na śniadanko obserwuj swój organizm i traktuj dietę z dystansem a będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Dziękuję za ocenkę, Izuniu Ile chcę jeszcze schudnąć? Orientacyjnie 8-10 kg, ale tak na prawdę staram się nie sugerować kilogramami, a raczej tym co widzę w lustrze Gdy stwierdzę, że jest ok przerzucę się na utrzymanie. Tym bardziej, że ćwiczę dość intensywnie, więc waga nie jest najlepszym wyznacznikiem- chociaż niemalże stoi w miejscu to po centymetrach i coraz ładniej leżących ubraniach widzę, że jest coraz lepiej
widziałam, widziałam, rzeczywiście dużo ćwiczysz, więc potrzebujesz sporo kcal a skoro kg lecą, to jedz sobie tak, jak teraz

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Wczorajsze P

Iśn- ok 200gr płatków śniad z mlekiem 3.2%, 200gr drożdżowego z brzoskwiniami i rodzynkami posmarowanego miodkiem

jabłko

IIśn- grahamka z masłem orzechowym i dżemem, wieśniak słodzony z kawwwwą i wkrojonym bananem

3 kostki czekolady

O- rosół z makaronem, dużo gotowanej marchewki i selera oraz cała cebula, ziemniczki polane tłuszczykiem i posypane szczypiorkiem, smażone udko, buraczki z chrzanem i papryką, ogórki, dr. wit

P- 3 kawałki pizzy z podwójnym serem i salami z sosem czosnkowym, średnia cola, 3 gałki lodów polane sosem "jakimś"

K- dośc nietypowo: woreczek ryżu z zapiekanymi jabłkami i cynamonem, polane ubitą śmietaną kremówką i posypane kakao

co się stało? schudłaś?

Stary 2009-03-02, 16:05   #1554
eifersucht
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
jadłospis nieco ubogi, ćwiczysz? mam nadzieję, że nie chodzisz głodna poza tym brak nnkt, mało białka. pamietaj, zeby dietka byla urozmaicona - nie jedz ciagle nabialu - moze jakas rybka (tylko nie łącz tych tłustych z węglowodanami), tofu ?
Dzięki za ocenę Głodna naszczęście nigdy nie chodzę. W sumie jak napisałam co zjadłam to też mi się wydało, że ubogi. Naraz nie jestem w stanie zbyt dużo zmieścić. Zastanawiam się czy sensownym było by dodać go jadłospisu np 3 śniadanie? Żeby było w sumie więcej, ale nie za dużo naraz.

A co do rybki to musiałaby by być normalnie smażona w oleju na patelni, bo taka na parze jest okropna ( albo ja nie umiem jej przyrządzić )

No i ćwiczę ( w końcu jakoś trzeba ten brzuch spalić ).

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 16:10   #1555
cytrusekxD
Zadomowienie

No to moze ja dodam swoje U:

Śniadanie: owsianka:250ml mleka 1,5%, 3łyzki platkow owsianych, pol banana, jabłko, lyzeczka miodu, cynamon

IIśniadanie:jablko

Obiad:3 lyzki kaszy gryczanej, pol chochelki sosu z kilkoma kawalkami mieska(nie wiem jakie to bylo), ogorek konserwowy, 150ml zupy jarzynowej

Podwieczorek:150g wiesniaka, pol banana, lyzeczka miodu, cynamon.I pozniej jeszcze 20g mieszanki studenckiej

Kolacja:bedzie, bulka grahamka z 2 plasterkami szynki drobiowej i 150g wiesniaka z plasterkiem szynki drobiowej i ogorkiem zielonym

I jak??Prosze o ocenki
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 16:16   #1556
gosia261282
Gang Iren

U:

IS: jajecznica z dwóch jajek z szynką na maśle,dwie kromki razowca z masłem,herbata z cytryną

Przekąska: kisiel

IIS: owsianka na mleku 3.2% z rodzynkami i orzechami włoskimi oraz morelami suszonymi,kawa z mlekiem

O: 4 ziemniaki z pieczarkami ,cyc kurzy rozmiar big,surówka z kiszonej oraz koperkowa dużo,sok marchwiowy

P: sałatka owocowa,wafelek czekoladowy,monte drink

K: bułka pszenna z masłem,wędzony halibut,duża czerwona papryka
Stary 2009-03-02, 16:18   #1557
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Wczorajsze P czemu ''?

Iśn- ok 200gr płatków śniad z mlekiem 3.2%, 200gr drożdżowego z brzoskwiniami i rodzynkami posmarowanego miodkiem mniam! uwielbiam drożdżowe, ale takiego jeszcze nie jadłam

jabłko

IIśn- grahamka z masłem orzechowym i dżemem, wieśniak słodzony z kawwwwą i wkrojonym bananem mmmm!

3 kostki czekolady

O- rosół z makaronem, dużo gotowanej marchewki i selera oraz cała cebula, ziemniczki polane tłuszczykiem i posypane szczypiorkiem, smażone udko, buraczki z chrzanem i papryką, ogórki, dr. wit pycha, jak zwykle buraczki z papryką?

budyń waniliowy z rodzynkami plus "starta" czekolada, kawałek drożdżowego, mars aaa, wszystko bym zjadła

P- 3 kawałki pizzy z podwójnym serem i salami z sosem czosnkowym, średnia cola, 3 gałki lodów polane sosem "jakimś" za dobrze masz!

K- dośc nietypowo: woreczek ryżu z zapiekanymi jabłkami i cynamonem, polane ubitą śmietaną kremówką i posypane kakao nietypowo? ja uwielbiam coś takiego zamiast kremówki często dodaję koktajl ze śmietany/maślanki z lodami i cukrem waniliowym, też pycha!

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
Moje niedzielne Pe

1. 10 pancakes bananowych na maślance, z lodami waniliowymi, nutellą i polane mioooooooodem, kawa na mleku z cynamoniszem i cukrem, jablko też miałam ostatnio robiłaś kiedyś takie na budyniu?

2. pomidorowa zabielana z prawie cała torebka ryzu z marchewka, gruszka mniaaaam

kilkanascie paluszkow, pyszna herbata karaibska liptona z cukrem a co to, przegryzka międzyposiłkowa? czy rozkładasz sobie obiad?

3. pstrąg pieczony z jakimis ziolami, micha frytek z kethupem, mizeria i kupna surowka coleslaw. jakis babciny wafel czekoladowy kocham pstrągi i frytki pycha

4. strudel jabłkowy na cieplo z lodami waniliowymi, bitą smietaną, czekolada na gorąco o szumnej nazwe Adwokat Diabła ;p z advocatem skąd takie pyszności?

będzie:

5. ze 2-3 wielkie kromy świezego chleba wiejskiego z sopocką jakimis warzywami / chrzanem / paprykarzem / almette. herbata z cukrem mam nadzieję, że były 3 kromy i to naprawdę wielkie
tyjesz jeszcze na tym? pamiętam jak wieki temu wspominałaś coś o dodawaniu kcal, ale tak na pierwszy rzut oka, to chyba nic z tego? ale ładny jadło

Cytat:
Napisane przez Neja22 Pokaż wiadomość
Vana jesteś nie do pokonania!!!
Proszę zamieszczaj swoje jadłospisy codzień(jak możesz) bo są cuuuudowne, smakowite i są dla mnie mega inspiracją i zachętą
Zazdroszcze trawienia, bo ja to jak tylko coś cięższego, czy tłustszego zjem to mam straszne problemy z brzuszkiem. Też muszę duuużo przytyć a jest to bardzo trudne jak trzeba dietetycznie jeść, lekkostrawnie i nie dużo ilościowo, a do tego zupełnie się nie ma apetytu, a te wszystkie środki na apetyt to pic...ach no ale cóż. Podziwiam, gratuluje i życzę nadal tak wspaniałego apetytu
A mam ważne dla mnie pytanko: Pisałaś kiedyś o Snickersie na kanapce, że jadłaś. Kilka lat temu też to jadłam i wprost kocham, ubustwiam, ale od ok.2 lat nigdzie nie mogę zdobyć
Gdzie to kochana kupujesz??? W jakich sklepach, w jakim mieście???
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!Pozdrawiam:cmok :
jeju, dziękuję wiesz, moje trawienie na początku też nie było wspaniałe, toczyłam walkę ze sobą i swoim organizmem, ale najważniejsze, to nie szukać wymówek zawsze możesz pić ziołowe herbaty albo zasięgnąć opinii lekarza, ale trzeba chcieć! jedząc dietetycznie na pewno nie przytyjesz, to wynika z samej nazwy... a apetyt z czasem przychodzi, ja nie narzekam, czasem nawet się go boję co do kremu snickers, to kupuję w sklepiku obok mojego domu, bo w tych większych nie widzę go od bardzo dawna. zawsze możesz nakładać warstwę masła orzechowego, a na to nutellę albo znaleźć coś zastępczego- np. krem orzechowo-toffi firmy schwartau polecam i życzę smacznego! no i trzymam kciuki
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 16:54   #1558
tytka19
Raczkowanie

sniadanie owsianka z 4 lyzek platkow z 3/4 szkl mleka 1,5% z kostka gorzkie czekolady, kiwi

2sniadanie bulka pelnziarnista z plasterkiem sera zoltego (bulka piegusek i ciekawi mnie ile moze miec kalorii? orientujecie sie?)

jablko

obiad 16.30 zupa z winiary borowikowa i dwie suche bulki pieguski

na kolacje ok 19 planuje jajko na twardo z odrobina ketchupu i maly wiesniak z ogorkiem swiezym i z przyprawami
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 16:58   #1559
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Wczorajsze P

jabłko

3 kostki czekolady

Kikuś, smakowity jadłospis
Ale znowu P????
Stary 2009-03-02, 17:12   #1560
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
Moje niedzielne Pe

1. 10 pancakes bananowych na maślance, z lodami waniliowymi, nutellą i polane mioooooooodem, kawa na mleku z cynamoniszem i cukrem, jablko też miałam ostatnio robiłaś kiedyś takie na budyniu? na budyniu :O ? nigdy, to są moje drugie w zyciu pankejki

2. pomidorowa zabielana z prawie cała torebka ryzu z marchewka, gruszka mniaaaam

kilkanascie paluszkow, pyszna herbata karaibska liptona z cukrem a co to, przegryzka międzyposiłkowa? czy rozkładasz sobie obiad? u mnie zawsze obiad jednodaniowy porcje naprawde mam duże, a w dodatku nie przepadam za zupami. tylko w weekendy w ramach późnego 2śniadania czaem zjem pomidorowa/rosół jak mnie najdxie ochota

3. pstrąg pieczony z jakimis ziolami, micha frytek z kethupem, mizeria i kupna surowka coleslaw. jakis babciny wafel czekoladowy kocham pstrągi i frytki pycha z rok frytek nie jadlam

4. strudel jabłkowy na cieplo z lodami waniliowymi, bitą smietaną, czekolada na gorąco o szumnej nazwe Adwokat Diabła ;p z advocatem skąd takie pyszności? szukałam w internecie jakiejs czekoladziarni innej niz Wedel, bo tam juz prawie wszystko wyprobowalam :P no i znalazłam ale mówiąc szczerze Wedel jednak wymiata :P jak bedziesz w Warszawie to pójdziemy na rajd po czekoladziarniach

będzie:

5. ze 2-3 wielkie kromy świezego chleba wiejskiego z sopocką jakimis warzywami / chrzanem / paprykarzem / almette. herbata z cukrem mam nadzieję, że były 3 kromy i to naprawdę wielkie oj były 3, potem jeszcze Kubuś a jakos o 1 w nocy 3 kostki czekolady (nie mogłam spać, wstałam z łózka sie napic, i zamiast sięgnąc po szklanke - wszamałam czekolade)

tyjesz jeszcze na tym? pamiętam jak wieki temu wspominałaś coś o dodawaniu kcal, ale tak na pierwszy rzut oka, to chyba nic z tego? ale ładny jadło
wiesz, czy tyję to sie okaże w czwartek... ostatnimi czasy miałam te problemy z brzuchem (dziekuje za rady ), doszły jeszcze wzdęcia i to naprawde potworne ... w zyciu czegos takiego nie miałam, nie mogłam spodni zapiąć na guzik, autentycznie no ale od tego weekendu znowu wracam na prostą i wspinam sie na wyżyny Przytycia i czekam na to cholerstwo @ dziekuje za ocenę

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości