|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Cytat:
Moje UuUu : ś: 3 kromki orkiszowego opieczone , 2 z twarogiem i dżemem porzeczkowym i jedna z twarogiem i powidłem śliwkowym, kawa z dużą ilością mleka, jabłko. IIś: jogurt musline z zarodkami pszennymi. O: 5 nalesników razowych z farszem szpinakowym ( 300g szpinaku, 5 ząbkow czosnku, trochę mleka, 150g serka homo naturalnego). P: serk waniliowy Miechów z zarodkami, kawa z mlekiem. K: 2 kromki orkiszowego, fresek szczypiorkowy (150g) pasek papryki. później - ok 100g twarogu z kakao i przyprawa do piernika
|
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale nie poddaje się.. to za długo się już ciągnie i trzeba to w końcu przerwać!a i mam dla Ciebie prezent - na jutro przygotowana jest owsianka na mleku! ![]() Buziak oj, OT ajajajaj ![]() ![]()
|
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
sniadanie owsianka z 3 lyzek platkow owsianych z 3/4 szkl mleka 2% z kostka gorzkiej czekolady i 3 orzechami wloskimi - mało płatków, mało białka, i łączysz tł z ww.
czyli nie laczyc orzechow i czekolady? a np owianka z mlekiem i sama czekolada np 2 kostki i kiwi, lub kiwi i orzechy bedzie ok wtedy? |
|
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Funky87 dziekuje za ocene mojego jadlospisu
co do fajitas to sa tortille (ja kupuje juz placki na ostro z papryczkami jalapenos) i po podgrzaniu smaruje sie je takim jakby puree z fasoli,naklada na to podsmazona papryke+cebule+kurczaka w przyprawach na ostro, smaruje pasta z awokado i zawija w rulonik i je cuuuudo....
|
#1535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu doczekam się owsianki na mleku ![]() A tak na serio to myślę że powinnaś zrobić badania, a w szczególności na tarczycę. Cytat:
a czekolada na R to tak od czasu do czasu, i następnym razem daj więcej białka. Cytat:
Brzmi booosko
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nikt się nie skusi ocenić ?
|
|
|
#1538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu dzielisz obiadek na dwa? na pewno tyjesz? ;> pamietaj o okresie, który musisz dostać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ładnie
|
|
|
#1539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zerknęłaby na to któraś pod kątem rozkręcania kiwniętego tarczycą metabolizmu? ;] Dzisiejsze pod hasłem 'pozno wstałam,nie mam apetytu,mam ciekawsze zajęcia nizli mysli o jedzeniu' I. Drożdżówka z makiem opieczona w sandwich'erze ,polana serkiem homo waniliowym Maćkowy ,z 8szt. M&M's orzechowych,kawa z mlekiem i czekoladą La Festa marcepanową godzina spaceru (jak co dzień więc się nie liczy ,tfu nie ujmuje. )II. Owocojogurt,Cappuccino ze zdziebkiem brązowego cukru w Mac'u III. Duszona w warzywach,ziołach i oleju ryżowym bitka wieprzowa,trochę fasolki szparagowej,garść chipsów Naturals, krmoka razowca z serkiem topionym , 100ml soku Kubuś IV. 1/2 ciastka francuskiego z jabłkiem, serek wiejski lekki z koktajlem Slim Figura bananowym i 2-ema łyżkami Fitelli czekoladowo-pomarańczowej 1700. |
|
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszytkich
![]() Moje R jak Redukcja I: owsianka z 4 łyżek płatków, szkalni mleka 0,5%, 2 daktyle, pół startego jabłka, 2 łyżeczki dżemu truskawkowego bez cukru 100g to 45 kcal II: dwie kanapki z cheleba orkiszowego posmarowane białym chudym serem z szynką z indyka III: jabłko (byłam cały dzień w szkole i jakby kolejnośc obiadu i podwieczorku się zieniła :/ IV: 150g niestety smażonej piersi z kurczaka, surówka z białek kapusty z marchewką V: sałatka z pomidorka, 2 ogórków kwaszonych, cebuli, 2 łyżek jogurtu naturalnego, do tego kanapka z chleba orkiszowego posmarowana chudym białym serem z szynka z indyka. do tego w ramamch słodkości, bo mnie ksuiło plaster zsera buiałego z dwoma łyżeczkami tego dżemu bez cukru ![]() Bedę wdzięczna za zrzucenie oka na ten mój jadłospis i ocenę ![]() mam tez takie pytanie, czy danie z pełnoziarnistego makaronu pełne pióra 100g z sosem z 2 pomidorów, cebulki i czosnku, plastra sera żółtego typu holender 10g, bulionu z połowy kostki rosołowej i bazylii jest dniem nadającym sie na obiad na redukcji? nie ma białka, może mogłabym coś dodać do tej kompozycji, może tuńczyka? a może odrobine mielonego drobiowego mięska? co o myślicie o takim przepisie? będę wdzięczna za odpowiedzi bo mam chrapke na makaronik.... pozdrawiam
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsza RRRRR
Śniadanie: serek wiejski lekki z pomidorem, papryką, ogórkiem kiszonym, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem i koperkiem; kromka chleba orkiszowego II śniadanie: grahamka z serkiem homo, plastrem łososia wędzonego, sałatą, ogórkiem i koperkiem --------> na uczelni Obiad: makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowym i kurczakiem (25 g makaronu, 100 g piersi z kurczaka, 1/3 opakowania mrożonego szpinaku, 2 pomidory, papryka, łyżeczka oliwy z oliwek, czosnek) Podwieczorek: kawałek ciasta z ajerkoniakiem i krówkami ![]() Kolacja: sałatka a'la grecka ale z tofu (sałata, pomidor, papryka, ogórek, oliwki, ok. 100g tofu).
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
RRrrrrrrrrr Rozochocona wczorajsza pierwsza od dawna pochwala wklejam dziejsze menu
![]() S Actimel 0%, 100 ml soku z marchwi swiezego, koktajl z malego banana,mleka sojowego bez cukru,otrebow sojowych,lyzki blonnika,bialka czekoladowego, kawa z mlekiem pomarancz, (nie za duzo tego )II tortilla posmarowana serkiem chudym,zawiajna z salata i plastrem zoltego topionego serka chudego lunch 2 pelnoziarniste kawalki chlebka z serkiem i lososiem,jablko podw tortilla jak na 2sniad ale z chuda szynka kurczaka obiadkol miska zupy fasolowej z cieciorka,papryka i cebula wlasnej roboty. dziewczyny nie za duzo na R tego? 3 owoce to chyba nie bardzo ? poradzcie to zmienie jeszcze.. Sniadanie juz zjadlam i chyba wybuchne zaraz..
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
może mnie tez by ktoś ocenił dzisiejsze R
7:15 - woda przegotowana z cytryną, chwilą później herbata zielona 8:30 - owsianka z 4 duużych łyżek płatków, szklanki mleka, łyżki rodzynek i otrębów, pół łyżeczki cynamonu do smaku, a do tego jedna kromka razowca z białym chudym twarożkiem 0% wymieszanym z małą łyżeczką miodu 11:30 - jogurt naturalny z wkrojona mandarynką, otrębami, pół łyżeczki kakao wymieszanym z miodem, kromka razowca cienko posmarowanego masłem 14:30 - pół torebki ryżu brązowego z białym serem i startym jabłkiem 17:00 - serek homo naturalny 3%, kilka orzechów włoskich i łyżeczka pestek słonecznika, marchew 19:30 - tuńczyk w sosie własnym, plaster wędlina z indyka z sałatą i pomidorem i jak myślicie ? Brak warzyw, wiem... ale nie ufam jednak warzywom o tej porze roku...
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
R. na dzisiaj.
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków, pół szklanki mleka 3,2%, 2 średnie jabłka, łyżeczka miodu) II śniadanie: 2 kromki chleba razowego z pomidorem cienko posmarowane masłem, 1 jajko na twardo Obiad: woreczek brązowego ryżu, 250g warzyw na patelnie. 1,5 litra zielonej herbaty Podwieczorek: jogurt naturalny z orzechami i miodem (kupny), kawa waniliowa rozpuszczalna Kolacja: opakowanie serka wiejskiego z łyżką kakao Z prośbą o ocenę.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-03-02 o 15:27 |
|
|
|
#1545 | |||||
|
Zakorzenienie
|
a że mam 15 minut czasu...
![]() Cytat:
![]() przydałoby się więcej warzyw i nnkt, bo cienko z tym u Ciebie. Cytat:
Cytat:
). ile chcesz jeszcze schudnąć, Limonko? Cytat:
a o której lunch? jeśli się z tym źle czujesz, nie jedz wtedy jabłka, ale jeśli będziesz mieć ochotę - czemu nie? pięć posiłków, nie znam ich gramatury, nie wiem, jakiej wielkości jest tortilla. Twój organizm sam zdecyduje, czy to za dużo (wątpię) - gdy poczujesz się przejedzona, to znaczy, że być może dzisiaj potrzebujesz mniej jedzonka ale wydaje mi się, że jest tu ok 1500 kcal (zalezy od iwlekosci tortilli itp), więc nie masz się czym martwić. Cytat:
|
|
|
#1546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Vana jesteś nie do pokonania!!! ![]() ![]() Proszę zamieszczaj swoje jadłospisy codzień(jak możesz ) bo są cuuuudowne, smakowite i są dla mnie mega inspiracją i zachętąZazdroszcze trawienia, bo ja to jak tylko coś cięższego, czy tłustszego zjem to mam straszne problemy z brzuszkiem. Też muszę duuużo przytyć a jest to bardzo trudne jak trzeba dietetycznie jeść, lekkostrawnie i nie dużo ilościowo, a do tego zupełnie się nie ma apetytu, a te wszystkie środki na apetyt to pic...ach no ale cóż. Podziwiam, gratuluje i życzę nadal tak wspaniałego apetytu ![]() A mam ważne dla mnie pytanko: Pisałaś kiedyś o Snickersie na kanapce, że jadłaś. Kilka lat temu też to jadłam i wprost kocham, ubustwiam, ale od ok.2 lat nigdzie nie mogę zdobyć ![]() ![]() Gdzie to kochana kupujesz??? W jakich sklepach, w jakim mieście??? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!Pozdrawiam:cmok : |
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zadomowienie
|
Ocenicie moją R?
![]() Cytat:
|
|
#1548 |
|
Raczkowanie
|
iza_wiosenna bardzo dziękuję za ocenkę
Śniadanie tak późno po przebudzeniu, bo wstałam z myślą, że pójdę do szkoły. Wypiłam wodę z cytryną, zaparzyłam herbatę, a tu nagle @ i ból brzucha ściął mnie z nóg, więc poszłam spać na godzinę ![]() Co do miodu, to pozwalam sobie na niego tylko z rana i to w malutkich ilościach, zazwyczaj zamoczę czubek łyżeczki tylko i wymieszam w owsiance, czy jogurcie. Gorzej z rodzynkami, bo wpycham je wszędzie, gdzie mogę... Taki mój nałóg. Ale więcej nie będę po prostu kupować ;p A owoce jem do 15, więc chyba nie powinny przeszkadzać
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy stwierdzę, że jest ok przerzucę się na utrzymanie. Tym bardziej, że ćwiczę dość intensywnie, więc waga nie jest najlepszym wyznacznikiem- chociaż niemalże stoi w miejscu to po centymetrach i coraz ładniej leżących ubraniach widzę, że jest coraz lepiej
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajsze P
![]() Iśn- ok 200gr płatków śniad z mlekiem 3.2%, 200gr drożdżowego z brzoskwiniami i rodzynkami posmarowanego miodkiem jabłko IIśn- grahamka z masłem orzechowym i dżemem, wieśniak słodzony z kawwwwą i wkrojonym bananem ![]() 3 kostki czekolady O- rosół z makaronem, dużo gotowanej marchewki i selera oraz cała cebula, ziemniczki polane tłuszczykiem i posypane szczypiorkiem, smażone udko, buraczki z chrzanem i papryką, ogórki, dr. wit budyń waniliowy z rodzynkami plus "starta" czekolada, kawałek drożdżowego, mars P- 3 kawałki pizzy z podwójnym serem i salami z sosem czosnkowym, średnia cola, 3 gałki lodów polane sosem "jakimś" ![]() K- dośc nietypowo: woreczek ryżu z zapiekanymi jabłkami i cynamonem, polane ubitą śmietaną kremówką i posypane kakao a po doszły herbatniki i kakao
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#1551 |
|
Rozeznanie
|
Moje U z serii 'tyję z powietrza i cholera mnie bierze' ;[[[[[[[[
śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych na szklance mleka 2% II śniadanie: jabłko, kanapka podwójna z orkiszowego z masłem i wiejskim z piątnicy obiad: kopiata micha makaronu razowego z sojowym sosem do spaghetti (sos w torebce z soją na wodzie), jabłko brak brak :[[ kolacja: dwie kromki słonecznikowego z masłem i zapewne serkiem, pomidor. bu bu bu!. :{{{{
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
Izus gracias
co do bialka na snaidanie to 21 gram w lopatce odzywki bialkowej a tortille maja 131 kcal i sa pelnoziarniste z dodtakiem chilli hot hot
|
#1553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym brak nnkt, mało białka. pamietaj, zeby dietka byla urozmaicona - nie jedz ciagle nabialu - moze jakas rybka (tylko nie łącz tych tłustych z węglowodanami), tofu ?Cytat:
rodzynkami się nie przejmuj, bo z tego, co widzę, też jesz je na śniadanko obserwuj swój organizm i traktuj dietę z dystansem a będzie dobrze. Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Głodna naszczęście nigdy nie chodzę. W sumie jak napisałam co zjadłam to też mi się wydało, że ubogi. Naraz nie jestem w stanie zbyt dużo zmieścić. Zastanawiam się czy sensownym było by dodać go jadłospisu np 3 śniadanie? Żeby było w sumie więcej, ale nie za dużo naraz.A co do rybki to musiałaby by być normalnie smażona w oleju na patelni, bo taka na parze jest okropna ( albo ja nie umiem jej przyrządzić )No i ćwiczę ( w końcu jakoś trzeba ten brzuch spalić ).
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
No to moze ja dodam swoje U:
Śniadanie: owsianka:250ml mleka 1,5%, 3łyzki platkow owsianych, pol banana, jabłko, lyzeczka miodu, cynamon ![]() IIśniadanie:jablko Obiad:3 lyzki kaszy gryczanej, pol chochelki sosu z kilkoma kawalkami mieska(nie wiem jakie to bylo), ogorek konserwowy, 150ml zupy jarzynowej ![]() Podwieczorek:150g wiesniaka, pol banana, lyzeczka miodu, cynamon.I pozniej jeszcze 20g mieszanki studenckiej Kolacja:bedzie, bulka grahamka z 2 plasterkami szynki drobiowej i 150g wiesniaka z plasterkiem szynki drobiowej i ogorkiem zielonym ![]() I jak??Prosze o ocenki
|
#1556 |
|
Gang Iren
|
U:
IS: jajecznica z dwóch jajek z szynką na maśle,dwie kromki razowca z masłem,herbata z cytryną Przekąska: kisiel IIS: owsianka na mleku 3.2% z rodzynkami i orzechami włoskimi oraz morelami suszonymi,kawa z mlekiem O: 4 ziemniaki z pieczarkami ,cyc kurzy rozmiar big,surówka z kiszonej oraz koperkowa dużo,sok marchwiowy P: sałatka owocowa,wafelek czekoladowy,monte drink K: bułka pszenna z masłem,wędzony halibut,duża czerwona papryka
|
#1557 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz, moje trawienie na początku też nie było wspaniałe, toczyłam walkę ze sobą i swoim organizmem, ale najważniejsze, to nie szukać wymówek co do kremu snickers, to kupuję w sklepiku obok mojego domu, bo w tych większych nie widzę go od bardzo dawna. zawsze możesz nakładać warstwę masła orzechowego, a na to nutellę albo znaleźć coś zastępczego- np. krem orzechowo-toffi firmy schwartau polecam i życzę smacznego! no i trzymam kciuki
|
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
sniadanie owsianka z 4 lyzek platkow z 3/4 szkl mleka 1,5% z kostka gorzkie czekolady, kiwi
2sniadanie bulka pelnziarnista z plasterkiem sera zoltego (bulka piegusek i ciekawi mnie ile moze miec kalorii? orientujecie sie?) jablko obiad 16.30 zupa z winiary borowikowa i dwie suche bulki pieguski na kolacje ok 19 planuje jajko na twardo z odrobina ketchupu i maly wiesniak z ogorkiem swiezym i z przyprawami |
|
|
|
#1559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kikuś, smakowity jadłospis Ale znowu P????
|
|
#1560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), doszły jeszcze wzdęcia i to naprawde potworne ... w zyciu czegos takiego nie miałam, nie mogłam spodni zapiąć na guzik, autentycznie no ale od tego weekendu znowu wracam na prostą i wspinam sie na wyżyny Przytycia i czekam na to cholerstwo @ dziekuje za ocenę
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

może następnym razem będzie mleczko
, ale ogółem to ładne śniadanie 

cuuuudo....
)

śliiiicznie, slicznie! waga drgnęła?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)