Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-03-01, 21:40   #3751
Magdzia94
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 137
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)

Uff oficjalnie po¿egna³am sie z odzywk± Joanna z Apteczki babuni do przet³uszczaj±cych siê. Nie wrócê do niej, nie podoba³a mi siê. Teraz bêdê polowac na Seboradin i zobaczymy czy mi siê uda go kupic.

Magdzia94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-02, 10:49   #3752
doru¶
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 774

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny a czy kosmetyki Mypa dostanê w super - pharmie ?? Odkry³am ten sklep w Silesi , ale nie zdazy³am wczoraj wskoczyc do niego, a bêde jeszcze.
nie, w Super-Pharmie ani w Rosmannie nie ma Mypy

Cytat:
Napisane przez zuczang Poka¿ wiadomo¶æ
Raczej nie.Na stronie drogerii Natura pisz±,¿e te kosmetyki Mypy z shea karite i te z aloesem,s± dostêpne wy³±cznie u nich.Ja u siebie rzeczywi¶cie Mypê tylko w Naturze widzia³am,w Rossmanie i Super-pharmie nie.

W³a¶nie parê dni temu kupi³am tê od¿ywkê z shea karite.Pierwsze wra¿enie-tragedia,zapach kompletnie mi nie odpowiada,w³osy nie by³y przyjemnie ¶liskie.Ju¿ siê ba³am,¿e rano obudzê siê z szop±,a tu budzê siê z idealnie g³adkimi w³osami

Szukam teraz czego¶ nab³yszczaj±cego...Bez alkoholu,bo mam siano po denacie.Jedwab Joanny ¶rednio dawa³ u mnie jakiekolwiek efekty.Co¶ polecacie?

http://www.drogerienatura.pl/sheakarite/adresy_sklepow/
tu mo¿na wybraæ sobie województwo i s± adresy sklepów,gdzie jest ta Mypa
W sobote znalaz³am Nature i kupi³am tam Mype mas³o shea karite, ale nie od¿ywkê tylko samo to mas³o. Napisane na nim jest ¿eby nak³ada godzine przed myciem w³osów. A jak wy robicie? trzymacie d³u¿ej/krócej? mieszacie z czym¶? nak³adacie na same w³osy czy na skóre g³owy te¿? jak wra¿enie?
Stary 2009-03-02, 12:26   #3753
carlo_rossi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 678

Mialam kiedys maske do wlosów mypa shea karite, napisane zeby stosowan na umyte w³osy, trzymac 5min, tak tez robilam czasem chwile dluzej trzymalam. Maska fajna ale bez rewelacji. £adniejsze w³osy mam po odzywce Yung Asia 2min.kur (czy jakos tak)a tansza o po³owe i efekt lepszy tutaj po 2 min. niz tam po 5 oczywiscie subiektywna opinia moze protein mi brak dlatego dla mnie lepsza...
aha a mas³a to nigdzie nie widzialam, napisz cos wiecej o nim...

Edytowane przez carlo_rossi
Czas edycji: 2009-03-02 o 12:27
carlo_rossi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-02, 12:42   #3754
doru¶
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Poka¿ wiadomo¶æ
Mialam kiedys maske do wlosów mypa shea karite, napisane zeby stosowan na umyte w³osy, trzymac 5min, tak tez robilam czasem chwile dluzej trzymalam. Maska fajna ale bez rewelacji. £adniejsze w³osy mam po odzywce Yung Asia 2min.kur (czy jakos tak)a tansza o po³owe i efekt lepszy tutaj po 2 min. niz tam po 5 oczywiscie subiektywna opinia moze protein mi brak dlatego dla mnie lepsza...
aha a mas³a to nigdzie nie widzialam, napisz cos wiecej o nim...
Na razie to nie mam co o niej wiêcej pisaæ bo jeszcze jej nie u¿ywa³am. Jest w p³askim s³oiczku, bia³a w stanie sta³ym jak mas³o . Zastanawiam siê równie¿ czy mo¿na jej u¿ywaæ jako zabezpieczacza na koñcówki.
Stary 2009-03-02, 17:11   #3755
mOna01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 690

by³am w Auchan kupi³am:
Lorys maska Avocado
Fructals od¿ywka turkusowa (nie by³o masek, tylko szampony i od¿ywki )
Gloria maska (ale by³y tylko 240ml! Ostatkiem silnej woli powstrzyma³am siê przed zakupem dwóch s³oiczków )
Gloria emulsja (taka tania, ³adna, no i sza³wia i pokrzywa w sk³adzie to ¿em wziê³a na spróbowanie )
oraz woda brzozowa, bo kiedy¶ co¶ tu o niej czyta³am, nie pamiêtam co xD

Edytowane przez mOna01
Czas edycji: 2009-03-02 o 17:12
mOna01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-02, 17:50   #3756
aeronauta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 726

Cytat:
Napisane przez doru¶ Poka¿ wiadomo¶æ
W sobote znalaz³am Nature i kupi³am tam Mype mas³o shea karite, ale nie od¿ywkê tylko samo to mas³o. Napisane na nim jest ¿eby nak³ada godzine przed myciem w³osów. A jak wy robicie? trzymacie d³u¿ej/krócej? mieszacie z czym¶? nak³adacie na same w³osy czy na skóre g³owy te¿? jak wra¿enie?
Ja mam mas³o shea z babylissa i jest straszne. Nie wiem jak te z Mypy, mam nadziejê ¿e lepsze, bo to moje naprawdê okropne. U mnie na opakowaniu s± dwie metody u¿ywania. Jedna na koñcówki (i tu jeszcze w miarê siê sprawdza) i druga przygotowanie kompresu regeneracyjnego (i to jest prawdziwa masakra, której nie da siê zmyæ ). Wiêc ja ci radzê, tak na wszelki wypadek je¶li jest to choæ trochê podobne to tego mojego, wypróbowaæ to najpierw na koñcówki b±d¼ jedno pasemko w³osów. Bo ja mam z tym mas³em traumatyczne wspomnienia.

Ja mam o to:
http://www.**********.pl/index.php?a=opis&k=440&id =586&3dd9_=ba8f074c36b115 829841887ba2415930

Edytowane przez aeronauta
Czas edycji: 2009-03-02 o 18:17
aeronauta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-02, 17:56   #3757
domi7ks
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 141

Cytat:
Napisane przez mOna01 Poka¿ wiadomo¶æ

by³am w Auchan kupi³am:
Lorys maska Avocado
Fructals od¿ywka turkusowa (nie by³o masek, tylko szampony i od¿ywki )
Gloria maska (ale by³y tylko 240ml! Ostatkiem silnej woli powstrzyma³am siê przed zakupem dwóch s³oiczków )
Gloria emulsja (taka tania, ³adna, no i sza³wia i pokrzywa w sk³adzie to ¿em wziê³a na spróbowanie )
oraz woda brzozowa, bo kiedy¶ co¶ tu o niej czyta³am, nie pamiêtam co xD

prosze prosze, jakie ¶liczne zakupy

w Auchanie jest woda brzozowa? super
mozesz mi powiedzieæ, jaka jest jej cena oraz glorii emulsji?

jak napisze ten rodzia³ to sobie zrobie prezenty, w koncu ju¿ marzec wieæ mo¿na sobie kupic nowe kosmetyki do w³osów

domi7ks jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-02, 18:01   #3758
zuczang
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 307

Cytat:
nie, w Super-Pharmie ani w Rosmannie nie ma Mypy

Ja mam od¿ywkê,rozwa¿am jeszcze zakup maski.Kupi³am j±,bo naczyta³am sie na wiza¿u wiele pozytywnych opinii.Jad±c do domu przejrza³am sk³ad i zobaczy³am,¿e nie ma dimethicone,lub innego lekkiego silikonu,a u mnie jego brak zwykle koñczy siê katastrof± i jednym wielkim zmechaconym ko³tunem.

Kiedy wyla³am trochê na rêkê,pow±cha³am,a tam jaka¶ ¿ó³ta ma¼ o smrodku od¶wie¿acza do kibla,to siê lekko mówi±c za³ama³am.Potrzyma³am na g³owie jakie¶ 3-5 minut,tak jak zalecaj±.Wmasowa³am te¿ w skalp,mimo,¿e normalnie tego nie robiê,¿eby nie zwiêkszaæ przet³uszczania.Mam teraz mi³e w dotyku,g³adkie w³osy,jestem zadowolona,naprawdê.Nie przyspiesza przet³uszczania.Co do nawil¿enia-jeszcze za wcze¶nie,¿eby na tym tyle jak±¶ opiniê wysnuæ.Zapachu te¿ nie czu¶ na w³osach,uff

Jutro mam zamiar u¿yæ jej jako maski,zmieszanej z oliw± z oliwek.

To wypróbuj koniecznie to mas³o i zdaj relacjê.Co do koñcówek-kto¶ kiedy¶ tu pisa³,¿e stosuje czyste mas³o shea na koñcówki,wiêc mo¿e jest to jaki¶ pomys³?

Jak bêdzie dobre,to mo¿e te¿ siê skuszê,bo mam strasznie porozdwajane koñcówki i na razie ¿aden olej,serum czy od¿ywka mi nie pomaga.

Ale siê rozpisa³am

zuczang jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-02, 18:19   #3759
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Poka¿ wiadomo¶æ
prosze prosze, jakie ¶liczne zakupy

w Auchanie jest woda brzozowa? super
mozesz mi powiedzieæ, jaka jest jej cena oraz glorii emulsji?
No jest woda, jest :P 2z³ z groszami kosztuje, emulsja Glorii chyba 4,49z³ :P
A co siê robi z t± wod± brzozow±?

Stary 2009-03-02, 18:21   #3760
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

wciera w skalp z tego co pamiêtam jest dobra na porost. Wiem, ¿e kosmitka77 ja u¿ywa³a

Stary 2009-03-02, 23:47   #3761
rubinka123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 346

Co tu tak cicho zapuszczalskie?

Ja mam w³a¶nie ¿yciowy dylemat:
Hipp czy Babydream?
Szampon mi siê ju¿ siê prawie skoñczy³, dzisiaj u¿yjê resztki, ale jutro ju¿ trzeba siê bêdzie kopsn±æ do sklepu.

Wczoraj po raz pierwszy wgniot³am ¿el Palomy na wilgotne, nierozczesane w³osy. Mia³am po tym ¶liczne fale Mo¿e trochê nieregularne i nietrwa³e, ale zawsze Moje w³osy s± podatne na skrêcanie, ale ¿eby uzyskaæ fajny efekt trzeba im trochê pomóc No i nie katowa³am mokrych w³osów grzebieniem.

Ostatnio te¿ zostawi³am od¿ywkê do w³osów na kilka minut (zwykle wmasowujê i od razu sp³ukujê) i w³osy by³y po tym g³adsze i lepiej siê rozczesywa³y

Muszê siê wybraæ do Auchana (Mona to przez Ciebie)
Tylko dlaczego on jest na drugim koñcu miasta? Wrrrrrrr

Who is it?
rubinka123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-02, 23:53   #3762
niquolle
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 862

Cytat:
ja w³a¶nie od tygodnia [co 3 dzieñ na przemian z pokrzyw±] wcieram [przy pomocy butelki z atomizerem] w skórê g³owy..
kupi³am j± z 3 powodów :
* aby ograniczyæ przet³uszczanie
* aby wzmocniæ cebulki w³osów
* oraz aby troszkê szybciej ros³y

jest trochê ma³o wydajna, bo pó³ butelki starczy³o mi na 3 u¿ycia.. ale w sumie nie jest droga, wiêc.. wybaczam
o efektach pewnie wypowiem siê za kilka tygodni, je¶li takowe w ogóle bêd±..

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

niquolle jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-02, 23:57   #3763
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka123 Poka¿ wiadomo¶æ
Co tu tak cicho zapuszczalskie?

Hipp czy Babydream?

nie martw siê, ja mam 50 km do najbli¿szego Auchana

Tylko Dziewczyny...na jakim stoisku mam szukaæ tej wody brzozowej???

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-03-02 o 23:58
Stary 2009-03-03, 00:07   #3764
zapaa³ka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 802

Cytat:
Hipp czy Babydream?
Testuje obecnie Hippa i po 3 myciach stwierdzam, ze.. jest fajny Poki co nie rzucil mnie na kolana (ot zwykle, lagodne myjadlo), dlatego jesli tak bedzie dalej to chyba wroce do Babydreama, ale tylko ze wzgledow ekonomicznych (jest o polowe tanszy i ma 250 ml)

Cytat:
Napisane przez niquolle Poka¿ wiadomo¶æ
ja w³a¶nie od tygodnia [co 3 dzieñ na przemian z pokrzyw±] wcieram [przy pomocy butelki z atomizerem] w skórê g³owy..
kupi³am j± z 3 powodów :

jest trochê ma³o wydajna, bo pó³ butelki starczy³o mi na 3 u¿ycia.. ale w sumie nie jest droga, wiêc.. wybaczam
Wow Ile aplikujesz tej wody jednorazowo?

Ja nauczylam sie wreszcie nakladac nie wiecej niz 3 ml na cala glowe, ale z drugiej strony gdybym uzywala samej wody bez drogocennych ekstraktow () to pewnie tez bym nie oszczedzala

Edit: No nie.. co to za sprawiedliwosc Nie dosc ze u mnie nie ma Auchana, to jeszcze za wode brzozowa/pokrzywowa place prawie 5 zl

Edytowane przez zapaa³ka
Czas edycji: 2009-03-03 o 00:11 Powód: dopisek
zapaa³ka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-03, 08:00   #3765
motylek1007
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 535

Cytat:
Ostatnio te¿ zostawi³am od¿ywkê do w³osów na kilka minut (zwykle wmasowujê i od razu sp³ukujê) i w³osy by³y po tym g³adsze i lepiej siê rozczesywa³y
tak samo robiê z od¿ywka czekoladow± ZIAJA - takie fajne i g³adkie w³osy mam potem

Cytat:
Napisane przez zapaa³ka Poka¿ wiadomo¶æ
Testuje obecnie Hippa i po 3 myciach stwierdzam, ze.. jest fajny Poki co nie rzucil mnie na kolana (ot zwykle, lagodne myjadlo),
dobrze to okresli³as, mnie tez on na kolana nie powala, ale priorytet to fakt ze mnie nie uczula

[*] 11.09.2012
jeszcze siê kiedy¶ spotkamy...
motylek1007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-03, 09:47   #3766
doru¶
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam mas³o shea z babylissa i jest straszne. Nie wiem jak te z Mypy, mam nadziejê ¿e lepsze, bo to moje naprawdê okropne. U mnie na opakowaniu s± dwie metody u¿ywania. Jedna na koñcówki (i tu jeszcze w miarê siê sprawdza) i druga przygotowanie kompresu regeneracyjnego (i to jest prawdziwa masakra, której nie da siê zmyæ ). Wiêc ja ci radzê, tak na wszelki wypadek je¶li jest to choæ trochê podobne to tego mojego, wypróbowaæ to najpierw na koñcówki b±d¼ jedno pasemko w³osów. Bo ja mam z tym mas³em traumatyczne wspomnienia.

Ja mam o to:
http://www.**********.pl/index.php?a=opis&k=440&id =586&3dd9_=ba8f074c36b115 829841887ba2415930
Wczoraj próbowa³am u¿yæ tego mas³a , ale posz³o mi s³abo. W rêkach nie da siê do rozpu¶ciæ jak kokosa bo siê kruszy i sypie, ciê¿ko go sensownie wsmarowaæ we w³osy. Ale po zmyciu tego co tam da³am rade na³o¿yæ jestem zadowolona. W³osy s± mega miêkkie, takie ¶liskie/g³adkie. Nastêpnym razem wezmê troszkê tego mas³a i rozpuszcze w k±pieli wodnej na olej to bedzie ³atwiej nak³adaæ.
Link nie dzia³a

Cytat:
Napisane przez zuczang Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam od¿ywkê,rozwa¿am jeszcze zakup maski.Kupi³am j±,bo naczyta³am sie na wiza¿u wiele pozytywnych opinii.Jad±c do domu przejrza³am sk³ad i zobaczy³am,¿e nie ma dimethicone,lub innego lekkiego silikonu,a u mnie jego brak zwykle koñczy siê katastrof± i jednym wielkim zmechaconym ko³tunem.

Kiedy wyla³am trochê na rêkê,pow±cha³am,a tam jaka¶ ¿ó³ta ma¼ o smrodku od¶wie¿acza do kibla,to siê lekko mówi±c za³ama³am.Potrzyma³am na g³owie jakie¶ 3-5 minut,tak jak zalecaj±.Wmasowa³am te¿ w skalp,mimo,¿e normalnie tego nie robiê,¿eby nie zwiêkszaæ przet³uszczania.Mam teraz mi³e w dotyku,g³adkie w³osy,jestem zadowolona,naprawdê.Nie przyspiesza przet³uszczania.Co do nawil¿enia-jeszcze za wcze¶nie,¿eby na tym tyle jak±¶ opiniê wysnuæ.Zapachu te¿ nie czu¶ na w³osach,uff

Jutro mam zamiar u¿yæ jej jako maski,zmieszanej z oliw± z oliwek.

To wypróbuj koniecznie to mas³o i zdaj relacjê.Co do koñcówek-kto¶ kiedy¶ tu pisa³,¿e stosuje czyste mas³o shea na koñcówki,wiêc mo¿e jest to jaki¶ pomys³?

Jak bêdzie dobre,to mo¿e te¿ siê skuszê,bo mam strasznie porozdwajane koñcówki i na razie ¿aden olej,serum czy od¿ywka mi nie pomaga.

Ale siê rozpisa³am
Ja te¿ bêd±c w naturze rozwarza³am kupno maski b±dz od¿ywki ale z powodu ograniczonych funduszy wzie³am tylko to mas³o. Dla mnie dobrze, ¿e w masce nie ma silikonów

Cytat:
Jest ca³y w±tek o wodzie Brzozowej i Pokrzywowej

Cytat:
kupi³am j± z 3 powodów :

Ca³a butelka na 3 u¿ycia Przecie¿ to sam alkohol!!!

Edytowane przez doru¶
Czas edycji: 2009-03-03 o 09:48
doru¶ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-03, 10:22   #3767
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj próbowa³am u¿yæ tego mas³a , ale posz³o mi s³abo. W rêkach nie da siê do rozpu¶ciæ jak kokosa bo siê kruszy i sypie, ciê¿ko go sensownie wsmarowaæ we w³osy. Ale po zmyciu tego co tam da³am rade na³o¿yæ jestem zadowolona. W³osy s± mega miêkkie, takie ¶liskie/g³adkie. Nastêpnym razem wezmê troszkê tego mas³a i rozpuszcze w k±pieli wodnej na olej to bedzie ³atwiej nak³adaæ.
Link nie dzia³a
Wiem, ¿e link nie dzia³a, ale nie wiem czemu. Próbowa³am to poprawiæ, ale nie idzie. To jest adres do sklepu internetowego, wiêc mo¿e automatycznie jest to traktowane jako reklama i blokuje ? W ka¿dym razie jak wpiszesz w google babyliss mas³o shea to wejd¼ w link pro-sprzêtu i tam bêdzie.
To moje mas³o da siê w palcach ³adnie rozsmarowaæ, ale jest du¿o gêstsze ni¿ np. olej kokosowy, ale siê nie kruszy. Nadaje siê na bardzo suche koñcówki, ale tylko na koñcówki, bo jest prawie ¿e niedozmycia z wiêkszej partii w³osów. Ale z twojego opisu widzê, ¿e to twoje ciekawsze jest
Stary 2009-03-03, 10:30   #3768
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu przeze mnie, co z³ego to nie ja

Cytat:
nie martw siê, ja mam 50 km do najbli¿szego Auchana

Tylko Dziewczyny...na jakim stoisku mam szukaæ tej wody brzozowej???
Ja sta³am wpatrzona jak cielê w malowane wrota przed ¶cian± z od¿ywkami i tam sta³a ta woda brzozowa. Ko³o Lorysów gdzie¶. W ogóle tam jest tyyyyyle fajnych rzeczy... Pierwszy raz by³am w Auchanie i tam jest mnóstwo kosmetyków których nie ma nigdzie indziej

Jestem po pierwszym u¿yciu Lorysa Avocado (chcia³am kupiæ Citri Force bo ma super sk³ad ale nie by³o). Cudowny jest

Stary 2009-03-03, 11:00   #3769
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 412

Cytat:
wciera w skalp z tego co pamiêtam jest dobra na porost. Wiem, ¿e kosmitka77 ja u¿ywa³a
Domi, ja mam niez³± pamiêæ, ale przy Twojej chyba wysiada Pamiêtam, jak kiedy¶ pamiêta³a¶ zdjêcie Ma³ejDaruni (takie w wózku na zakupy bodaj¿e )
pani-jesieñ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-03, 11:20   #3770
doru¶
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, ¿e link nie dzia³a, ale nie wiem czemu. Próbowa³am to poprawiæ, ale nie idzie. To jest adres do sklepu internetowego, wiêc mo¿e automatycznie jest to traktowane jako reklama i blokuje ? W ka¿dym razie jak wpiszesz w google babyliss mas³o shea to wejd¼ w link pro-sprzêtu i tam bêdzie.
To moje mas³o da siê w palcach ³adnie rozsmarowaæ, ale jest du¿o gêstsze ni¿ np. olej kokosowy, ale siê nie kruszy. Nadaje siê na bardzo suche koñcówki, ale tylko na koñcówki, bo jest prawie ¿e niedozmycia z wiêkszej partii w³osów. Ale z twojego opisu widzê, ¿e to twoje ciekawsze jest
znalaz³am, ale próbowaæ nie bede
Moje nie jest takie z³e tylko trzeba rozpu¶ciæ.
Dzi¶ bede w centrum i zastanawiam siê czy kupiæ kallosa Latte czy Waxa L' Biotica te¿ latte. Z kallosa by³am kiedy¶ bardzo zadowolona, ale z L' Biotica do w³osów wypadaj±cych tez jestem, wiêc mo¿e i z latte Waxa bede zadowolona? Próbowa³a która¶ z Was tych dwóch i ma porównanie?
Stary 2009-03-03, 11:35   #3771
niquolle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zapaa³ka Poka¿ wiadomo¶æ
Testuje obecnie Hippa i po 3 myciach stwierdzam, ze.. jest fajny Poki co nie rzucil mnie na kolana (ot zwykle, lagodne myjadlo), dlatego jesli tak bedzie dalej to chyba wroce do Babydreama, ale tylko ze wzgledow ekonomicznych (jest o polowe tanszy i ma 250 ml)

Wow Ile aplikujesz tej wody jednorazowo?

Ja nauczylam sie wreszcie nakladac nie wiecej niz 3 ml na cala glowe, ale z drugiej strony gdybym uzywala samej wody bez drogocennych ekstraktow () to pewnie tez bym nie oszczedzala

Edit: No nie.. co to za sprawiedliwosc Nie dosc ze u mnie nie ma Auchana, to jeszcze za wode brzozowa/pokrzywowa place prawie 5 zl
primo : mi siê w³a¶nie koñczy Hipp [starczy pewnie jeszcze na dwa mycia.. a u¿ywam go przy zwywaniu olejów] i w³a¶nie zamierzam kupiæ Babydream.. skoro tañszy, a ma podobny sk³ad..

secondo : wiesz.. nie wiem, ile dok³adnie zu¿ywam ml.. [wed³ug obliczeñ.. 115ml starcza mi na 6 zu¿yæ to wychodzi nieca³e 20 ml.. w przybli¿eniu]
i wydaje mi siê, ¿e to ca³kiem przyzwoita ilo¶æ.. przyznam siê, ¿e robiê to dok³adnie.. mo¿e tyle to wychodzi, gdy¿ nak³adam wodê przy pomocy atomizera.. psikam nim fragment po fragmencie skóry g³owy.. a potem delikatnie masujê..
dla mnie ta ilo¶æ, jest w porz±dku

doru¶..
pó³ butelki starczy³o mi na 3 u¿ycia.. czyli na 6 ca³a
ale nie nak³adam wody na d³ugo¶æ w³osów jedynie na skórê g³owy i to co 3 dni..

pozdraviam

Stary 2009-03-03, 11:41   #3772
doru¶
Zadomowienie

Cytat:
primo : mi siê w³a¶nie koñczy Hipp [starczy pewnie jeszcze na dwa mycia.. a u¿ywam go przy zwywaniu olejów] i w³a¶nie zamierzam kupiæ Babydream.. skoro tañszy, a ma podobny sk³ad..

secondo : wiesz.. nie wiem, ile dok³adnie zu¿ywam ml.. [wed³ug obliczeñ.. 115ml starcza mi na 6 zu¿yæ to wychodzi nieca³e 20 ml.. w przybli¿eniu]
i wydaje mi siê, ¿e to ca³kiem przyzwoita ilo¶æ.. przyznam siê, ¿e robiê to dok³adnie.. mo¿e tyle to wychodzi, gdy¿ nak³adam wodê przy pomocy atomizera.. psikam nim fragment po fragmencie skóry g³owy.. a potem delikatnie masujê..
dla mnie ta ilo¶æ, jest w porz±dku

doru¶..
pó³ butelki starczy³o mi na 3 u¿ycia.. czyli na 6 ca³a
ale nie nak³adam wody na d³ugo¶æ w³osów jedynie na skórê g³owy i to co 3 dni..

pozdraviam
Mi taka flaszeczka starczy³a na 3 miesi±ce
niquolle, czy ta woda co¶ Ci daje? zauwa¿y³a¶ ju¿ jakie¶ rezultaty?
A propo hipa i babydream czy hip lepiej siê pieni? bo ja nie jestem zadowolona z babydreama nawet nie z powodu ma³ego pienienia ale jakie¶ mam nie domyte te w³osy...
Stary 2009-03-03, 11:50   #3773
niquolle
Rozeznanie

Cytat:
Mi taka flaszeczka starczy³a na 3 miesi±ce
niquolle, czy ta woda co¶ Ci daje? zauwa¿y³a¶ ju¿ jakie¶ rezultaty?
A propo hipa i babydream czy hip lepiej siê pieni? bo ja nie jestem zadowolona z babydreama nawet nie z powodu ma³ego pienienia ale jakie¶ mam nie domyte te w³osy...
wow.. no mnie niestety na nieco mniej.. ale prze¿yjê
co do rezultatów - wypowiem siê za kilka tygodni.. ciê¿ko stwierdziæ cokolwiek po ponad tygodniu.. napisze swoje spostrze¿enia w w±tku o wodzie brzozowej/pokrzywowej.. my¶lê, ¿e tam bêdzie to odpowiednie miejsce
dam znam na pw, jakby co

natomiast co do babydream'a to niestety nie wypowiem siê, ¿e jeszcze go nie u¿ywa³am, ale czyta³am nie tak dawno gdzie¶, ¿e jego mankamentem jest to, ¿e nie pieni siê zbyt dobrze..
jak kupiê to wówczas oceniê sama

pozdraviam..

Stary 2009-03-03, 12:12   #3774
Narek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 882

Babydream dobrze siê pieni, kiedy u¿ywamy go metod± kubeczkow±

Cytat:
Jestem po pierwszym u¿yciu Lorysa Avocado (chcia³am kupiæ Citri Force bo ma super sk³ad ale nie by³o). Cudowny jest
Taki zielony, per³owy glut? Mnie jako¶ nie powali³ na kolana, zu¿ywam odlewkê i nie bêdê planowaæ jego zakupu

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-03, 12:13   #3775
aeronauta
Zakorzenienie

E nie przesadzajcie. Babydream nie pieni siê tak tragicznie. Trochê gorzej ni¿ normalne szampony z SLS, ale jak na mój gust ca³kiem przyzwoicie.
Stary 2009-03-03, 12:26   #3776
doru¶
Zadomowienie

Ja do babydream u¿ywa³am metody kubeczkowej dopuki mi mamusia kubeczka nie wywali³a my¶l±c, ¿e zostawi³am puste opakowanie po zu¿ytej glorii
Ale nie jestem zadowolona z Babydreama i zastanawiam siê nad hippem, zreszt± wogóle zastanawiam siê nad szamponem czy dziecinny, apteczny czy mo¿e jaki¶ indyjski...
Stary 2009-03-03, 12:35   #3777
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do babydream u¿ywa³am metody kubeczkowej dopuki mi mamusia kubeczka nie wywali³a my¶l±c, ¿e zostawi³am puste opakowanie po zu¿ytej glorii
Ale nie jestem zadowolona z Babydreama i zastanawiam siê nad hippem, zreszt± wogóle zastanawiam siê nad szamponem czy dziecinny, apteczny czy mo¿e jaki¶ indyjski...
Ja jestem zadowolona z babydreama, ale bardzo powa¿nie my¶lê nad zakupem szamponu fitomedu zio³owego zamiast babydreama, o tego,: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2844
A hinduski szampon mam jeden (nawet dzi¶ nim my³am w³osy ), i nawet fajny jest. Tyle, ¿e takie szampony np. na helfy kupê kasy kosztuj±, a nie jestem przekonana czy warto a¿ tyle na nie wydaæ (ja swój kupi³am w Niemczech w sklepie hinduskim, wiêc zap³aci³am grosze )
Stary 2009-03-03, 12:39   #3778
motylek1007
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 535

Cytat:
my¶lê nad zakupem szamponu fitomedu zio³owego zamiast babydreama, o tego,: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2844
)
tez sie na niego czaje w przysz³osci

[*] 11.09.2012
jeszcze siê kiedy¶ spotkamy...
motylek1007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-03, 12:49   #3779
doru¶
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem zadowolona z babydreama, ale bardzo powa¿nie my¶lê nad zakupem szamponu fitomedu zio³owego zamiast babydreama, o tego,: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2844
A hinduski szampon mam jeden (nawet dzi¶ nim my³am w³osy ), i nawet fajny jest. Tyle, ¿e takie szampony np. na helfy kupê kasy kosztuj±, a nie jestem przekonana czy warto a¿ tyle na nie wydaæ (ja swój kupi³am w Niemczech w sklepie hinduskim, wiêc zap³aci³am grosze )
Kurcze niez³e ma recenzje ten szampon...Rozumiem, ¿e mo¿na go kupiæ w aptece?
Dziêkuje za podpowiedz, poszukam go i kupie
Na Helfah te szmpony drogie s± , ale s³ysza³am o sklepie hinduskiem w podziemiach centrum, dzi¶ bede jecha³a do z³otych tarasów to poszukam, mo¿e tam co¶ upoluje taniej.

Edytowane przez doru¶
Czas edycji: 2009-03-03 o 12:51
doru¶ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-03, 12:49   #3780
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Poka¿ wiadomo¶æ
tez sie na niego czaje w przysz³osci
Wydaje siê bardzo fajny, nie? Super sk³ad, dobra cena, wysokie noty w KWC. Zamówi³abym go ju¿ w doz'ie dawno temu, ale kolor szamponu na obrazkach w doz'ie i KWC mi siê nie zgadza i nie wiem czy to ten sam produkt (ja to mam problemy, nie ?)
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.