|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny ja po rozmyslaniach doszlam do wniosku, ze sam diadem to ttak troche lipa, no i tak mi sie wymyslilo, zeby wyczarowac taka fryzurke, ze bede miec nie diadem tylko taka opaske z cyrkoni i kwiat we wlosach rozyczke z bukietu slubnego, na boku slicznie by to wygladalo co wy na to ?
|
||
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesądów jest wiele jedni w nie wierzą inni nie . Ja osobiscie bizuteri z pereł nie ubiore ani prawdziwych ani sztucznych , nie jestem przesadna ale jakos wewnetrznie czuje anioła który mowi NIE wiec wybrałam bizuterie z kryształów . A takie cos znalazłam i o nie których słyszałam od rodziny juz jako dziecko . No i trzba miec koniecznie cos pozyczonego perły to łzy, a pióra? nie mam pojęcia.... Aż do chwili ceremonii ślubnej suknia panny młodej nie powinna być pokazywana panu młodemu. Oglądanie kreacji przez narzeczonego, a także pomoc w jej wyborze wróży niezgodę w małżeństwie. Przyszła żona musi pamiętać, że strój ślubny może zakładać przed uroczystością tylko wtedy, jeśli zachodzi taka konieczność, np. przymiarka. Paradowanie w sukni dla samej przyjemności jest złą wróżbą. Ubierając się do ślubu panna młoda powinna pamiętać, aby mieć na sobie coś białego, co oznacza czystość uczuć, coś niebieskiego - kolor ten wróży wierność małżonka, coś pożyczonego, aby zapewnić sobie przychylność rodziny męża, coś starego i używanego, by w trudnych chwilach nie zabrakło pomocy krewnych i przyjaciół, i wreszcie coś nowego, aby żyło się dostatnie. Bez względu na komplet sukni ślubnej nie wolno pannie młodej zakładać naszyjnika z prawdziwych pereł - w tym przypadku perły będą symbolem nieszczęścia. kreację ślubną panna młoda winna kupować wyłącznie w towarzystwie matki lub przyjaciółki. Buty przyszłej panny młodej powinny być "pełne". Widoczne czubki palców, bądź pięty wróżą nieszczęście choć wybierając obrączki, chciałoby się poprzymierzać te, które już zdobią palce naszych przyjaciółek, kuzynek czy mam - nie wolno nam tego robić! To wróżba niewierności. para młoda nie powinna przed ślubem przymierzać obrączek - obrączki zakłada się tylko raz podczas ceremonii ślubnej, wcześniejsze ich zakładanie przynosi pecha Idąc do ołtarza warto mieć kilka drobiazgów. Wsparcia nigdy za wiele. Dlatego w szwie sukni panny młodej powinny się znaleźć: kryształek cukru i okruszek chleba, do bucika należy wsunąć pieniążek, a w kieszeni pana młodego nie powinno zabraknąć drobnych, co zapewni dostatek rodzinie. Pod żadnym pozorem nie wolno przyszłym małżonkom zawracać z drogi do kościoła. Jeśli nawet o czymś zapomnieli, powinni skorzystać z pomocy krewnych lub przyjaciół. Nie powinno się również robić zbyt długich postojów, bo może to zaważyć na życiu małżeńskim. Po wychyleniu przez nowożeńców pierwszego toastu, powinni oni rzucić kieliszki za siebie, aby się z trzaskiem rozbiły. Im więcej szkła stłucze się w dniu ślubu, tym szczęśliwsze będzie Wasze małżeństwo. Jeżeli świeżo upieczona małżonka potknie się przekraczając próg domu, ściągnie nieszczęście nie tylko na siebie, ale także na swoją nową rodzinę. Aby ją (i siebie) przed tym ustrzec, małżonek powinien przenieść ją przez próg.
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które zamawiałyscie obraczki, mam troszke infantylne pytanko, ale powiedzcie mi na co sie zwraca uwage przy zakupie?
![]() mam uraz po tych babach od jubilerów, które nic nie doradzały
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki
|
|
|
|
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() jestem dzis pierwsza pozniej alo jutro nadrobie zaleglosci...ja zazraz zmykam do pracy i coraz bardziej mi smutno tz jutro wieczorem wyjezdza...ja mialam nadzieje, ze dostane 2 tyg wiecej wolnego i za 2 tyg moglabym poleciec do pl ale raczej nic z tego..![]() oj ciezko tu bedzie samej ![]() buziaki i milego dzionka
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4267 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2009-03-03 o 07:49 |
|
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy Wasi przyszli mężowie będą mieli białe (ecru) kamizelki?? Bo często widze takie na zdjęciach ślubnych, dopasowane do krawatu lub musznika, ale nie wiem czy mój Tż nie wolałby czarnej marynarki od garnituru, poza tym komplet musznik+kamizelka w Sunset Suits kosztuje 259 zł
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Kma czy to Twoja suknie?
|
#4270 | |||
|
Rozeznanie
|
Czesc
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Biala kamizelka dodaje slubnego wizerunku i uroku, moj TZ jak mierzyl garnitury to od razu zakladal do nich biale kamizelki i wyglada bosko
|
|||
|
|
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Zamówiłam wczoraj zaproszenia, wreszcie się zdecydowałam http://www.allegro.pl/item560037971_...ka_gratis.html Model 12 tylko z różową kokardką
|
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
chciałam się tylko przywitać, bo właśnie zbieram się na uczelnię, chętnie bym sobie tu pogadała z Wami ![]() AgatkoL, piękne zaproszenia!! |
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Agata śliczne zaproszenia mam nadzieję, że jak ja będę zamawiać tez będą takie
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() kuzde ale sie dzis zle czuje ;/ wstalam, poszlam do kuchni robic sniadanko (droga do kuchni okazala sie maratonem), robie to sniadanie i czuje ze mi tak slabo ze zaraz zemdleje i tak co zrobilam to odpoczywalam przez 5 minut lezac glowa na stole... Normalnie tak mi jakos slabo i niedobrze... i zupelnie nie wiem od czego, bo nigdy tak nie mialam... Zastanawiam sie czy to moze nie od solarium bo wczoraj mezus mnie wyciagnal bo bylismy takie blade twarze, a ja w sumie tylko kilka razy bylam na solarium (moze ze 3 hehehe) i to u siebie w bielsku, chodzilam po 6 minut ale nigdy nic nie bylo widac... Wczoraj bylam na 7 minut i troche mnie opalilo... no ale sama nie wiem czy po solarium moga sie dziac takie rzeczy... kurde na szczescie mam dzis wolne, ale mialam tyle zaplanowane do roboty... m. in. obiecalam ugotowac obiad...a tymczasem inna pozycja niz lezaca jest dla mnie niewskazana... do tego mielismy dzisiaj isc poszukac moich butkow slubnych i obraczek ![]() Ktos ma moze jakis pomysl co moze mi byc i jak mam sie wyleczyc? |
|
|
|
#4275 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Już jestem na bieżąco - wczoraj nadrabiałam i nadrabiałam
W weekend byliśmy wymierzyć dokładnie salę, bo chcemy już kupić materiały na dekoracje. Zastanawiam się jaki materiał będzie dobry na sufit - bo wczoraj oglądałam woal, markizetę, organzę i tiul i już sama nie wiem ![]() Byliśmy też ustalić wstępnie menu. Wydrukowaliśmy część zaproszeń, bo pojawiły się wątpliwości co do odmiany nazwisk. Może Wy wiecie jak się odmienia imię i nazwisko angielskie? Bo ja wyczytałam że nazwisko bez apostrofu ale o imieniu już nic nie znalazłam. No i TŻ kupił sobie garnitur - czarny. Nie chciałam takiego ale jak przymierzył to super wyglądał. Ale może coś jeszcze fajnego znajdziemy. Aha i kupiłam sobie bazę Artdeco - już wypróbowana
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberki
![]() AgatkaL - gratuluje wyboru zaproszen ![]() samba - ja sie chyba dzis wybiore na solarke, by dogrzac kosci obym sie nie czula, tak jak Ty ![]() dzis dajemy specjalne zaproszenia dla mojej mamci-pewnie bede wyc jak bobr, a rodzice TZ dostali juz w niedziele
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyna w miare ok pozycja dla mnie w tej chwili to lezaca.... w innej to czuje sie jakbym miala zaraz zwymiotowac albo zemdlec...
|
|
|
|
|
#4280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tfu tfu tfu, odpukać
|
|
|
|
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że sporo osób zamawia biżuterię u DODOMI, rzeczywiście ma ciekawe projekty, Ja mam niestety problem, bo nie mam przekutych uszu i napisałam do niej czy jest szansa na zamianę kolczyków na klipsy. Narazie odpowiedzi nie dostałam, ale gdyby dało rade, to na pewno coś u niej zamówię...niekoniecznie na ślub
|
|
#4282 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
SAMBAdiJANEIRO nie wydaje mi sie że to od solarium, może zmierz sobie cisnienie i polez trochę, może osłabienie organizmu. Ja oglądałam wczoraj buty slubne, Pani mi powiedziała że za dwa tygodnie będzie mieć coś nowego no to się wstrzymam. Dzwoniłam w sprawie wiejskiego stołu do Pana który się tym zajmuje , za 600zł zaproponował mi sporo to co zazwyczaj robi się na takie stoły , a na sali babka powiedziała mi 2000zł ciekawe czym róznią![]() Może w sobotę pojedziemy po obrączki no i prosić TŻ rodzinę ale jakoś tak mi się nie chce. Dziewczyny kiedy my mamy iść w końcu do tego kościoła w sprawie tego protokołu
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh chcialam wam pokazac moja bizuterie slubna ale cos nie chce mi jej zaladowac...
![]() monarika raczej marne szanse na to bym byla w ciazy ![]() No moze jestem przemeczona... chce isc po termometr i jeszcze cisnienie moj tz tez mi kazal zmierzyc ale to bym musiala isc do duzego pokoju a to daleko i nie wiem gdzie tzta tata ma cisnieniomierz, wiec z tym to chyba na tzta poczekam, na razie zbieram sily by isc po termometr najgorsze jest to ze obiecalam ugotowac obiad a nie jestem w stanie ustac przy garach...
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Miałam pozaznaczane Wasz posty i chciałam coś tam odpowiedzieć ale coś mi się popsuło i już nie pamietam co chciałam i komu odpisać Ana, mimo że sukni nie widać dokłądnie to wygladasz ładnie (idealny model z kształtu, łądnie na Tobie leży )Zaaabcia, próbowałaś kiedyś wyprostować sobie włosy? oczywiście profesjonalnie, w salonie. Moja koleżanka ma takie same włosy jak Ty. Jak je kiedyś wyprostowała to zrobiła tak piorunujące wrażenie, bo ma gęste włosy i pięknie miała ułozone w koka. Wygladała inaczej niż zwykle (element zaskoczenia od święta ) i wszyscy się zachwycali.
|
|
|
|
#4285 |
|
Raczkowanie
|
Hej dzieczyny
![]() jestem u siebie w biurze i wlasnie sie zaknelam zeby poczytac co u Was slychac mam Troche nadrabiania w postach
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodomi odopisała, ze moze zrobić zamianę kolczyków na klipsy gratis...super !!!
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
zmierzylam cisnienie i mam troche za niska, a temperature troszke wyzsza niz zwykle ale w miare ok... ehhh musze chyba zebrac sie z lozka i wziac za obiad
|
|
|
|
#4288 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobieto Ty leż i się nie ruszaj z łóżka. Myślę, że nie będą Ci mieli za złe, że nie zrobiłaś obiadu jak tak źle się czujesz!
|
|
|
|
#4289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj u lekarza, bo mam trochę kaszel... pani mnie zbadała. Ja mówię, że wolałbym, żeby obeszło się bez antybiotyków, bo mam problemy żołądkowe (zawsze tak jestem leczona na przeziębienia itd.) a pani odpowiedziała jak ja sobie to wyobrażam
z wielkim "halo" no to jej mówię, że zawsze jestem tak leczona, a ona się pyta jakie leki wtedy biorę, wiec wymieniłam jej jedne tabletki na kaszel i mówię, że innych nie pamiętam... ( w końcu nie choruję co tydzień ) Ona na koniec przepisała mi te tabletki (w dodatku szukała ich w jakiejś książeczce...) i mówi, że mogę sobie pobrać jakiś rutinoscorbin, albo coś podobnego... no szok po prostu... Najlepiej szprycować antybiotykami, a innych leków to już nie znają... Cytat:
Cytat:
mimo tak niewyraźnego zdjęcia, takie pochlebne opinie ![]() Niedługo powinnam mieć zdjęcie sukni na manekinie... ale na sobie, niestety dopiero, gdzieś w sierpniu to wtedy to już o mnie zapomnicie, bo będziecie Żonami...SAMBAdiJANEIRO być może to niskie ciśnienie, jeżeli się nie mylę to kawa by Cię postawiła ... lepiej zmierz Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co macie:
starego -pierścionek zaręczynowy i pierścionek od rodziców z 18-nastki nowego - wszystko ![]() pożyczonego -?????? nie wiem, pomocy! niebieskiego - podwiązka
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

Bardzo, bardzo rozmazane, chyba mamie się ręce nieźle trzęsły 

tfu tfu tfu, odpukać

)
Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r.