|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)
Uff oficjalnie po¿egna³am sie z odzywk± Joanna z Apteczki babuni do przet³uszczaj±cych siê. Nie wrócê do niej, nie podoba³a mi siê. Teraz bêdê polowac na Seboradin i zobaczymy czy mi siê uda go kupic.
|
|
#3752 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 774
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3753 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
Mialam kiedys maske do wlosów mypa shea karite, napisane zeby stosowan na umyte w³osy, trzymac 5min, tak tez robilam czasem chwile dluzej trzymalam. Maska fajna ale bez rewelacji. £adniejsze w³osy mam po odzywce Yung Asia 2min.kur (czy jakos tak)a tansza o po³owe i efekt lepszy tutaj po 2 min. niz tam po 5
oczywiscie subiektywna opinia moze protein mi brak dlatego dla mnie lepsza... aha a mas³a to nigdzie nie widzialam, napisz cos wiecej o nim...
# Per aspera ad astra # Edytowane przez carlo_rossi Czas edycji: 2009-03-02 o 12:27 |
|
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zastanawiam siê równie¿ czy mo¿na jej u¿ywaæ jako zabezpieczacza na koñcówki.
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 690
|
by³am w Auchan kupi³am:Lorys maska Avocado Fructals od¿ywka turkusowa (nie by³o masek, tylko szampony i od¿ywki )Gloria maska (ale by³y tylko 240ml! Ostatkiem silnej woli powstrzyma³am siê przed zakupem dwóch s³oiczków )Gloria emulsja (taka tania, ³adna, no i sza³wia i pokrzywa w sk³adzie to ¿em wziê³a na spróbowanie )oraz woda brzozowa, bo kiedy¶ co¶ tu o niej czyta³am, nie pamiêtam co xD
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-03-02 o 17:12 |
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 726
|
Cytat:
Ja mam o to: http://www.**********.pl/index.php?a=opis&k=440&id =586&3dd9_=ba8f074c36b115 829841887ba2415930 Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2009-03-02 o 18:17 |
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Cytat:
prosze prosze, jakie ¶liczne zakupy ![]() w Auchanie jest woda brzozowa? ![]() ![]() mozesz mi powiedzieæ, jaka jest jej cena oraz glorii emulsji? jak napisze ten rodzia³ to sobie zrobie prezenty, w koncu ju¿ marzec wieæ mo¿na sobie kupic nowe kosmetyki do w³osów
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 307
|
Cytat:
Kiedy wyla³am trochê na rêkê,pow±cha³am,a tam jaka¶ ¿ó³ta ma¼ o smrodku od¶wie¿acza do kibla,to siê lekko mówi±c za³ama³am.Potrzyma³am na g³owie jakie¶ 3-5 minut,tak jak zalecaj±.Wmasowa³am te¿ w skalp,mimo,¿e normalnie tego nie robiê,¿eby nie zwiêkszaæ przet³uszczania.Mam teraz mi³e w dotyku,g³adkie w³osy,jestem zadowolona,naprawdê.Nie przyspiesza przet³uszczania.Co do nawil¿enia-jeszcze za wcze¶nie,¿eby na tym tyle jak±¶ opiniê wysnuæ.Zapachu te¿ nie czu¶ na w³osach,uff ![]() Jutro mam zamiar u¿yæ jej jako maski,zmieszanej z oliw± z oliwek. To wypróbuj koniecznie to mas³o i zdaj relacjê.Co do koñcówek-kto¶ kiedy¶ tu pisa³,¿e stosuje czyste mas³o shea na koñcówki,wiêc mo¿e jest to jaki¶ pomys³? Jak bêdzie dobre,to mo¿e te¿ siê skuszê,bo mam strasznie porozdwajane koñcówki i na razie ¿aden olej,serum czy od¿ywka mi nie pomaga. Ale siê rozpisa³am
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co siê robi z t± wod± brzozow±?
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wciera w skalp z tego co pamiêtam jest dobra na porost. Wiem, ¿e kosmitka77 ja u¿ywa³a
|
|
|
|
|
#3761 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Co tu tak cicho zapuszczalskie?
![]() Ja mam w³a¶nie ¿yciowy dylemat: Hipp czy Babydream? ![]() Szampon mi siê ju¿ siê prawie skoñczy³, dzisiaj u¿yjê resztki, ale jutro ju¿ trzeba siê bêdzie kopsn±æ do sklepu. Wczoraj po raz pierwszy wgniot³am ¿el Palomy na wilgotne, nierozczesane w³osy. Mia³am po tym ¶liczne fale Moje w³osy s± podatne na skrêcanie, ale ¿eby uzyskaæ fajny efekt trzeba im trochê pomóc No i nie katowa³am mokrych w³osów grzebieniem.Ostatnio te¿ zostawi³am od¿ywkê do w³osów na kilka minut (zwykle wmasowujê i od razu sp³ukujê) i w³osy by³y po tym g³adsze i lepiej siê rozczesywa³y Muszê siê wybraæ do Auchana (Mona to przez Ciebie )Tylko dlaczego on jest na drugim koñcu miasta? Wrrrrrrr
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 862
|
ja w³a¶nie od tygodnia [co 3 dzieñ na przemian z pokrzyw±] wcieram [przy pomocy butelki z atomizerem] w skórê g³owy..
kupi³am j± z 3 powodów : * aby ograniczyæ przet³uszczanie * aby wzmocniæ cebulki w³osów * oraz aby troszkê szybciej ros³y ![]() jest trochê ma³o wydajna, bo pó³ butelki starczy³o mi na 3 u¿ycia.. ale w sumie nie jest droga, wiêc.. wybaczam ![]() o efektach pewnie wypowiem siê za kilka tygodni, je¶li takowe w ogóle bêd±..
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw siê, ja mam 50 km do najbli¿szego Auchana ![]() Tylko Dziewczyny...na jakim stoisku mam szukaæ tej wody brzozowej???
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-03-02 o 23:58 |
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 802
|
Testuje obecnie Hippa i po 3 myciach stwierdzam, ze.. jest fajny
Poki co nie rzucil mnie na kolana (ot zwykle, lagodne myjadlo), dlatego jesli tak bedzie dalej to chyba wroce do Babydreama, ale tylko ze wzgledow ekonomicznych (jest o polowe tanszy i ma 250 ml) ![]() Cytat:
Ile aplikujesz tej wody jednorazowo? Ja nauczylam sie wreszcie nakladac nie wiecej niz 3 ml na cala glowe, ale z drugiej strony gdybym uzywala samej wody bez drogocennych ekstraktow ( ) to pewnie tez bym nie oszczedzala ![]() Edit: No nie.. co to za sprawiedliwosc Nie dosc ze u mnie nie ma Auchana, to jeszcze za wode brzozowa/pokrzywowa place prawie 5 zl
Edytowane przez zapaa³ka Czas edycji: 2009-03-03 o 00:11 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 535
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3766 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Link nie dzia³a ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przecie¿ to sam alkohol!!!
Wiele dziewczyn krêpuje pojawiaæ siê na ulicy z nie umalowan± twarz±. Za to z krzywymi nogami chodz± jak gdyby nigdy nic. Edytowane przez doru¶ Czas edycji: 2009-03-03 o 09:48 |
||||
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? W ka¿dym razie jak wpiszesz w google babyliss mas³o shea to wejd¼ w link pro-sprzêtu i tam bêdzie.To moje mas³o da siê w palcach ³adnie rozsmarowaæ, ale jest du¿o gêstsze ni¿ np. olej kokosowy, ale siê nie kruszy. Nadaje siê na bardzo suche koñcówki, ale tylko na koñcówki, bo jest prawie ¿e niedozmycia z wiêkszej partii w³osów. Ale z twojego opisu widzê, ¿e to twoje ciekawsze jest |
|
|
|
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tam sta³a ta woda brzozowa. Ko³o Lorysów gdzie¶. W ogóle tam jest tyyyyyle fajnych rzeczy... Pierwszy raz by³am w Auchanie i tam jest mnóstwo kosmetyków których nie ma nigdzie indziej Jestem po pierwszym u¿yciu Lorysa Avocado (chcia³am kupiæ Citri Force bo ma super sk³ad ale nie by³o). Cudowny jest
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje nie jest takie z³e tylko trzeba rozpu¶ciæ. Dzi¶ bede w centrum i zastanawiam siê czy kupiæ kallosa Latte czy Waxa L' Biotica te¿ latte. Z kallosa by³am kiedy¶ bardzo zadowolona, ale z L' Biotica do w³osów wypadaj±cych tez jestem, wiêc mo¿e i z latte Waxa bede zadowolona? Próbowa³a która¶ z Was tych dwóch i ma porównanie?
|
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() secondo : wiesz.. nie wiem, ile dok³adnie zu¿ywam ml.. [wed³ug obliczeñ.. 115ml starcza mi na 6 zu¿yæ to wychodzi nieca³e 20 ml.. w przybli¿eniu] i wydaje mi siê, ¿e to ca³kiem przyzwoita ilo¶æ.. przyznam siê, ¿e robiê to dok³adnie.. mo¿e tyle to wychodzi, gdy¿ nak³adam wodê przy pomocy atomizera.. psikam nim fragment po fragmencie skóry g³owy.. a potem delikatnie masujê.. dla mnie ta ilo¶æ, jest w porz±dku ![]() doru¶.. pó³ butelki starczy³o mi na 3 u¿ycia.. czyli na 6 ca³a ![]() ale nie nak³adam wody na d³ugo¶æ w³osów jedynie na skórê g³owy i to co 3 dni..pozdraviam
|
|
#3772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niquolle, czy ta woda co¶ Ci daje? zauwa¿y³a¶ ju¿ jakie¶ rezultaty? A propo hipa i babydream czy hip lepiej siê pieni? bo ja nie jestem zadowolona z babydreama nawet nie z powodu ma³ego pienienia ale jakie¶ mam nie domyte te w³osy...
|
|
#3773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do rezultatów - wypowiem siê za kilka tygodni.. ciê¿ko stwierdziæ cokolwiek po ponad tygodniu.. napisze swoje spostrze¿enia w w±tku o wodzie brzozowej/pokrzywowej.. my¶lê, ¿e tam bêdzie to odpowiednie miejsce ![]() dam znam na pw, jakby co natomiast co do babydream'a to niestety nie wypowiem siê, ¿e jeszcze go nie u¿ywa³am, ale czyta³am nie tak dawno gdzie¶, ¿e jego mankamentem jest to, ¿e nie pieni siê zbyt dobrze.. jak kupiê to wówczas oceniê sama ![]() pozdraviam..
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 882
|
Babydream dobrze siê pieni, kiedy u¿ywamy go metod± kubeczkow±
Cytat:
Mnie jako¶ nie powali³ na kolana, zu¿ywam odlewkê i nie bêdê planowaæ jego zakupu
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
E nie przesadzajcie. Babydream nie pieni siê tak tragicznie. Trochê gorzej ni¿ normalne szampony z SLS, ale jak na mój gust ca³kiem przyzwoicie.
|
|
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
Ja do babydream u¿ywa³am metody kubeczkowej dopuki mi mamusia kubeczka nie wywali³a my¶l±c, ¿e zostawi³am puste opakowanie po zu¿ytej glorii
![]() Ale nie jestem zadowolona z Babydreama i zastanawiam siê nad hippem, zreszt± wogóle zastanawiam siê nad szamponem czy dziecinny, apteczny czy mo¿e jaki¶ indyjski...
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A hinduski szampon mam jeden (nawet dzi¶ nim my³am w³osy )
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 535
|
Cytat:
|
|
#3779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziêkuje za podpowiedz, poszukam go i kupie ![]() Na Helfah te szmpony drogie s± , ale s³ysza³am o sklepie hinduskiem w podziemiach centrum, dzi¶ bede jecha³a do z³otych tarasów to poszukam, mo¿e tam co¶ upoluje taniej.
Wiele dziewczyn krêpuje pojawiaæ siê na ulicy z nie umalowan± twarz±. Za to z krzywymi nogami chodz± jak gdyby nigdy nic. Edytowane przez doru¶ Czas edycji: 2009-03-03 o 12:51 |
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje siê bardzo fajny, nie? Super sk³ad, dobra cena, wysokie noty w KWC. Zamówi³abym go ju¿ w doz'ie dawno temu, ale kolor szamponu na obrazkach w doz'ie i KWC mi siê nie zgadza i nie wiem czy to ten sam produkt (ja to mam problemy, nie
?)
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.

oczywiscie subiektywna opinia
moze protein mi brak dlatego dla mnie lepsza...
kupi³am:
)
)

Ile aplikujesz tej wody jednorazowo?
? W ka¿dym razie jak wpiszesz w google babyliss mas³o shea to wejd¼ w link pro-sprzêtu i tam bêdzie.
Mnie jako¶ nie powali³ na kolana, zu¿ywam odlewkê i nie bêdê planowaæ jego zakupu