Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-03, 00:00   #4261
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
No wyjasnilo siemoj proboszcz powiedzial ze spokojnie 2 miesiace przed wystarczy i nie mamy sie o to martwic ,najwazniejsze ze nauki mamy zrobione
Kurcze ten ksiadz tutaj zamieszanie tylko wprowadzil
mno i widzisz, nie trzeba bylo sie tyle denerwowa, super, ze wszystko udalo sie zalatwic

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ja w sukni ślubnej Bardzo, bardzo rozmazane, chyba mamie się ręce nieźle trzęsły .

http://aanulkaa89.w.interii.pl/Obraz_6.jpg
pieknie

dziewczyny ja po rozmyslaniach doszlam do wniosku, ze sam diadem to ttak troche lipa, no i tak mi sie wymyslilo, zeby wyczarowac taka fryzurke, ze bede miec nie diadem tylko taka opaske z cyrkoni i kwiat we wlosach rozyczke z bukietu slubnego, na boku slicznie by to wygladalo co wy na to ?
Stary 2009-03-03, 00:03   #4262
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny
mam pytanko odnośnie przesądów ślubnych czy można mieć buty z odsłoniętymi paluszkami? i to tylko prawdziwe perły powodują łzy później w małżeństwie a nie takie sztuczne? wiem że to dziwne, ale tak dla pewności pytam

Przesądów jest wiele jedni w nie wierzą inni nie .

Ja osobiscie bizuteri z pereł nie ubiore ani prawdziwych ani sztucznych , nie jestem przesadna ale jakos wewnetrznie czuje anioła który mowi NIE wiec wybrałam bizuterie z kryształów .

A takie cos znalazłam i o nie których słyszałam od rodziny juz jako dziecko . No i trzba miec koniecznie cos pozyczonego

perły

to łzy, a pióra? nie mam pojęcia....

Aż do chwili ceremonii ślubnej suknia panny młodej nie powinna być pokazywana panu młodemu. Oglądanie kreacji przez narzeczonego, a także pomoc w jej wyborze wróży niezgodę w małżeństwie.
Przyszła żona musi pamiętać, że strój ślubny może zakładać przed uroczystością tylko wtedy, jeśli zachodzi taka konieczność, np. przymiarka. Paradowanie w sukni dla samej przyjemności jest złą wróżbą.

Ubierając się do ślubu panna młoda powinna pamiętać, aby mieć na sobie coś białego, co oznacza czystość uczuć, coś niebieskiego - kolor ten wróży wierność małżonka, coś pożyczonego, aby zapewnić sobie przychylność rodziny męża, coś starego i używanego, by w trudnych chwilach nie zabrakło pomocy krewnych i przyjaciół, i wreszcie coś nowego, aby żyło się dostatnie.

Bez względu na komplet sukni ślubnej nie wolno pannie młodej zakładać naszyjnika z prawdziwych pereł - w tym przypadku perły będą symbolem nieszczęścia.

kreację ślubną panna młoda winna kupować wyłącznie w towarzystwie matki lub przyjaciółki.

Buty przyszłej panny młodej powinny być "pełne". Widoczne czubki palców, bądź pięty wróżą nieszczęście
choć wybierając obrączki, chciałoby się poprzymierzać te, które już zdobią palce naszych przyjaciółek, kuzynek czy mam - nie wolno nam tego robić! To wróżba niewierności.

para młoda nie powinna przed ślubem przymierzać obrączek - obrączki zakłada się tylko raz podczas ceremonii ślubnej, wcześniejsze ich zakładanie przynosi pecha

Idąc do ołtarza warto mieć kilka drobiazgów. Wsparcia nigdy za wiele. Dlatego w szwie sukni panny młodej powinny się znaleźć: kryształek cukru i okruszek chleba, do bucika należy wsunąć pieniążek, a w kieszeni pana młodego nie powinno zabraknąć drobnych, co zapewni dostatek rodzinie.

Pod żadnym pozorem nie wolno przyszłym małżonkom zawracać z drogi do kościoła. Jeśli nawet o czymś zapomnieli, powinni skorzystać z pomocy krewnych lub przyjaciół. Nie powinno się również robić zbyt długich postojów, bo może

to zaważyć na życiu małżeńskim.

Po wychyleniu przez nowożeńców pierwszego toastu, powinni oni rzucić kieliszki za siebie, aby się z trzaskiem rozbiły. Im więcej szkła stłucze się w dniu ślubu, tym szczęśliwsze będzie Wasze małżeństwo.

Jeżeli świeżo upieczona małżonka potknie się przekraczając próg domu, ściągnie nieszczęście nie tylko na siebie, ale także na swoją nową rodzinę. Aby ją (i siebie) przed tym ustrzec, małżonek powinien przenieść ją przez próg.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 00:04   #4263
domi7ks
Zakorzenienie

Dziewczyny, które zamawiałyscie obraczki, mam troszke infantylne pytanko, ale powiedzcie mi na co sie zwraca uwage przy zakupie?
mam uraz po tych babach od jubilerów, które nic nie doradzały

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 00:22   #4264
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zamawiałyscie obraczki, mam troszke infantylne pytanko, ale powiedzcie mi na co sie zwraca uwage przy zakupie?
przede wszystkim upewnij sie, czy sprzedawca dokladnie zapisuje wszystko co chcecie, aby bylo na obraczce, brylant np jak ma byc oprawiony, jakie zloto, jakiej grubosci, jaki grawer pod spodem i przede wszystkim cena
Stary 2009-03-03, 00:26   #4265
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
przede wszystkim upewnij sie, czy sprzedawca dokladnie zapisuje wszystko co chcecie, aby bylo na obraczce, brylant np jak ma byc oprawiony, jakie zloto, jakiej grubosci, jaki grawer pod spodem i przede wszystkim cena

dzieki bo własnie kurcze my tak dzis poszlismy i nawet nic sie nie pytalismy a babki takie nieuprzejmne i niepomocne były

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 07:17   #4266
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
jestem dzis pierwsza pozniej alo jutro nadrobie zaleglosci...
ja zazraz zmykam do pracy i coraz bardziej mi smutno tz jutro wieczorem wyjezdza...ja mialam nadzieje, ze dostane 2 tyg wiecej wolnego i za 2 tyg moglabym poleciec do pl ale raczej nic z tego..
oj ciezko tu bedzie samej
buziaki i milego dzionka
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 07:47   #4267
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201803111825
Czas edycji: 2009-03-03 o 07:49
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 08:04   #4268
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ja w sukni ślubnej Bardzo, bardzo rozmazane, chyba mamie się ręce nieźle trzęsły .

http://aanulkaa89.w.interii.pl/Obraz_6.jpg
trochę niewyraźne zdjęcie ale wygladasz prześlicznie

Czy Wasi przyszli mężowie będą mieli białe (ecru) kamizelki?? Bo często widze takie na zdjęciach ślubnych, dopasowane do krawatu lub musznika, ale nie wiem czy mój Tż nie wolałby czarnej marynarki od garnituru, poza tym komplet musznik+kamizelka w Sunset Suits kosztuje 259 zł
Stary 2009-03-03, 08:17   #4269
kaska87
Zakorzenienie

Kma czy to Twoja suknie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg agnes 1789 2009.jpg (19,8 KB, 55 załadowań)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 08:37   #4270
Lustereczko
Rozeznanie

Czesc

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Ja ełasnie też miałam zamawiać i tez w takich kolorach. Tylko nie wiem ile tych kompletów. Czy 6 to nie za dużo?
My w sumie nie wiedzielismy ile tego wziasc, wiec wymyslilismy ze 6, zobaczymy jak to bedzie wygladac jak nam przysla, najwyzej jak okaze sie za duzo to zostanie dla nas, na jakies romantyczne wieczory

Cytat:
domi7ks jak juz bedziecie w Rzeszowie to zagladnijcie do jubilera BM,naprawde tam jest mila obsluga i sie znaja na wszystkim i Ci wszystko wyjasnia co i jak.

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość

Czy Wasi przyszli mężowie będą mieli białe (ecru) kamizelki?? Bo często widze takie na zdjęciach ślubnych, dopasowane do krawatu lub musznika, ale nie wiem czy mój Tż nie wolałby czarnej marynarki od garnituru, poza tym komplet musznik+kamizelka w Sunset Suits kosztuje 259 zł
Moj TZ napewno bedzie mial, bo oboje uwazamy ze to jest jedyna rzecz ktora wyroznia pana mlodego z tlumu gosci, przeciez nie wszyscy beda znac pana mlodego np osoby towarzyszace wiec jakby zalozyl zwykla kamizelke to by sie zastanawiali ktory to Biala kamizelka dodaje slubnego wizerunku i uroku, moj TZ jak mierzyl garnitury to od razu zakladal do nich biale kamizelki i wyglada bosko
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 08:43   #4271
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej
Zamówiłam wczoraj zaproszenia, wreszcie się zdecydowałam http://www.allegro.pl/item560037971_...ka_gratis.html Model 12 tylko z różową kokardką

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 09:16   #4272
anuulaa
Wtajemniczenie

Witajcie,
chciałam się tylko przywitać, bo właśnie zbieram się na uczelnię, chętnie bym sobie tu pogadała z Wami

AgatkoL, piękne zaproszenia!!
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 09:17   #4273
kaska87
Zakorzenienie

Agata śliczne zaproszenia mam nadzieję, że jak ja będę zamawiać tez będą takie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 09:40   #4274
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czesc
kuzde ale sie dzis zle czuje ;/ wstalam, poszlam do kuchni robic sniadanko (droga do kuchni okazala sie maratonem), robie to sniadanie i czuje ze mi tak slabo ze zaraz zemdleje i tak co zrobilam to odpoczywalam przez 5 minut lezac glowa na stole... Normalnie tak mi jakos slabo i niedobrze... i zupelnie nie wiem od czego, bo nigdy tak nie mialam... Zastanawiam sie czy to moze nie od solarium bo wczoraj mezus mnie wyciagnal bo bylismy takie blade twarze, a ja w sumie tylko kilka razy bylam na solarium (moze ze 3 hehehe) i to u siebie w bielsku, chodzilam po 6 minut ale nigdy nic nie bylo widac... Wczoraj bylam na 7 minut i troche mnie opalilo... no ale sama nie wiem czy po solarium moga sie dziac takie rzeczy...

kurde na szczescie mam dzis wolne, ale mialam tyle zaplanowane do roboty... m. in. obiecalam ugotowac obiad...a tymczasem inna pozycja niz lezaca jest dla mnie niewskazana... do tego mielismy dzisiaj isc poszukac moich butkow slubnych i obraczek

Ktos ma moze jakis pomysl co moze mi byc i jak mam sie wyleczyc?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 09:54   #4275
celi25
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Już jestem na bieżąco - wczoraj nadrabiałam i nadrabiałam
W weekend byliśmy wymierzyć dokładnie salę, bo chcemy już kupić materiały na dekoracje. Zastanawiam się jaki materiał będzie dobry na sufit - bo wczoraj oglądałam woal, markizetę, organzę i tiul i już sama nie wiem
Byliśmy też ustalić wstępnie menu.
Wydrukowaliśmy część zaproszeń, bo pojawiły się wątpliwości co do odmiany nazwisk. Może Wy wiecie jak się odmienia imię i nazwisko angielskie? Bo ja wyczytałam że nazwisko bez apostrofu ale o imieniu już nic nie znalazłam.
No i TŻ kupił sobie garnitur - czarny. Nie chciałam takiego ale jak przymierzył to super wyglądał. Ale może coś jeszcze fajnego znajdziemy.
Aha i kupiłam sobie bazę Artdeco - już wypróbowana

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 09:54   #4276
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Agata śliczne zaproszenia mam nadzieję, że jak ja będę zamawiać tez będą takie
Dzięki, dzięki...nie są do końca takie jakie bym sobie wymarzyła, ale te super extra kosztują 5-6 zł, a te takie ot całkiem mi przypadły do gustu

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2009-03-03, 10:02   #4277
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Zamówiłam wczoraj zaproszenia, wreszcie się zdecydowałam http://www.allegro.pl/item560037971_...ka_gratis.html Model 12 tylko z różową kokardką
Piękne zaproszenia i nawet w miarę tanie
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 10:06   #4278
Maggie1983
Zakorzenienie

Dzien doberki

AgatkaL - gratuluje wyboru zaproszen
samba - ja sie chyba dzis wybiore na solarke, by dogrzac kosci obym sie nie czula, tak jak Ty

dzis dajemy specjalne zaproszenia dla mojej mamci-pewnie bede wyc jak bobr, a rodzice TZ dostali juz w niedziele
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 10:13   #4279
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
samba - ja sie chyba dzis wybiore na solarke, by dogrzac kosci obym sie nie czula, tak jak Ty
myslisz ze to po solarze?? jesli tak to nie polecam tej formy dogrzewania jedyna w miare ok pozycja dla mnie w tej chwili to lezaca.... w innej to czuje sie jakbym miala zaraz zwymiotowac albo zemdlec...
Stary 2009-03-03, 10:25   #4280
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
myslisz ze to po solarze?? jesli tak to nie polecam tej formy dogrzewania jedyna w miare ok pozycja dla mnie w tej chwili to lezaca.... w innej to czuje sie jakbym miala zaraz zwymiotowac albo zemdlec...
A jesteś pewna, że jednak nie zostaniemy ciociami??? tfu tfu tfu, odpukać
Stary 2009-03-03, 10:26   #4281
AgatkaL
Wtajemniczenie

Widzę, że sporo osób zamawia biżuterię u DODOMI, rzeczywiście ma ciekawe projekty, Ja mam niestety problem, bo nie mam przekutych uszu i napisałam do niej czy jest szansa na zamianę kolczyków na klipsy. Narazie odpowiedzi nie dostałam, ale gdyby dało rade, to na pewno coś u niej zamówię...niekoniecznie na ślub

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2009-03-03, 10:35   #4282
kasiaher
Wtajemniczenie

hej
SAMBAdiJANEIRO nie wydaje mi sie że to od solarium, może zmierz sobie cisnienie i polez trochę, może osłabienie organizmu.

Ja oglądałam wczoraj buty slubne, Pani mi powiedziała że za dwa tygodnie będzie mieć coś nowego no to się wstrzymam.
Dzwoniłam w sprawie wiejskiego stołu do Pana który się tym zajmuje , za 600zł zaproponował mi sporo to co zazwyczaj robi się na takie stoły , a na sali babka powiedziała mi 2000zł ciekawe czym róznią
Może w sobotę pojedziemy po obrączki no i prosić TŻ rodzinę ale jakoś tak mi się nie chce. Dziewczyny kiedy my mamy iść w końcu do tego kościoła w sprawie tego protokołu
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 10:53   #4283
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ehhh chcialam wam pokazac moja bizuterie slubna ale cos nie chce mi jej zaladowac...

monarika raczej marne szanse na to bym byla w ciazy

No moze jestem przemeczona... chce isc po termometr i jeszcze cisnienie moj tz tez mi kazal zmierzyc ale to bym musiala isc do duzego pokoju a to daleko i nie wiem gdzie tzta tata ma cisnieniomierz, wiec z tym to chyba na tzta poczekam, na razie zbieram sily by isc po termometr najgorsze jest to ze obiecalam ugotowac obiad a nie jestem w stanie ustac przy garach...
Stary 2009-03-03, 11:03   #4284
gold-fish
Zakorzenienie

Cześć

Miałam pozaznaczane Wasz posty i chciałam coś tam odpowiedzieć ale coś mi się popsuło i już nie pamietam co chciałam i komu odpisać

Ana, mimo że sukni nie widać dokłądnie to wygladasz ładnie (idealny model z kształtu, łądnie na Tobie leży )

Zaaabcia, próbowałaś kiedyś wyprostować sobie włosy? oczywiście profesjonalnie, w salonie. Moja koleżanka ma takie same włosy jak Ty. Jak je kiedyś wyprostowała to zrobiła tak piorunujące wrażenie, bo ma gęste włosy i pięknie miała ułozone w koka. Wygladała inaczej niż zwykle (element zaskoczenia od święta ) i wszyscy się zachwycali.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 11:32   #4285
jaguraaa
Raczkowanie

Hej dzieczyny
jestem u siebie w biurze i wlasnie sie zaknelam zeby poczytac co u Was slychac mam Troche nadrabiania w postach
Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r.
jaguraaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 11:38   #4286
AgatkaL
Wtajemniczenie

Dodomi odopisała, ze moze zrobić zamianę kolczyków na klipsy gratis...super !!!

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2009-03-03, 11:42   #4287
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

zmierzylam cisnienie i mam troche za niska, a temperature troszke wyzsza niz zwykle ale w miare ok... ehhh musze chyba zebrac sie z lozka i wziac za obiad
Stary 2009-03-03, 12:04   #4288
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
zmierzylam cisnienie i mam troche za niska, a temperature troszke wyzsza niz zwykle ale w miare ok... ehhh musze chyba zebrac sie z lozka i wziac za obiad
Kobieto Ty leż i się nie ruszaj z łóżka. Myślę, że nie będą Ci mieli za złe, że nie zrobiłaś obiadu jak tak źle się czujesz!
Stary 2009-03-03, 12:09   #4289
Ana***
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj u lekarza, bo mam trochę kaszel... pani mnie zbadała. Ja mówię, że wolałbym, żeby obeszło się bez antybiotyków, bo mam problemy żołądkowe (zawsze tak jestem leczona na przeziębienia itd.) a pani odpowiedziała jak ja sobie to wyobrażam z wielkim "halo" no to jej mówię, że zawsze jestem tak leczona, a ona się pyta jakie leki wtedy biorę, wiec wymieniłam jej jedne tabletki na kaszel i mówię, że innych nie pamiętam... ( w końcu nie choruję co tydzień) Ona na koniec przepisała mi te tabletki (w dodatku szukała ich w jakiejś książeczce...) i mówi, że mogę sobie pobrać jakiś rutinoscorbin, albo coś podobnego... no szok po prostu... Najlepiej szprycować antybiotykami, a innych leków to już nie znają...

Cytat:
ale wydaje sie slicznie
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
mno i widzisz, nie trzeba bylo sie tyle denerwowa, super, ze wszystko udalo sie zalatwic

pieknie
...
Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
...
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć

Miałam pozaznaczane Wasz posty i chciałam coś tam odpowiedzieć ale coś mi się popsuło i już nie pamietam co chciałam i komu odpisać

Ana, mimo że sukni nie widać dokłądnie to wygladasz ładnie (idealny model z kształtu, łądnie na Tobie leży )
...
Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
Ana, slabiutko widac, ale i tak slicznie sie prezentujesz
Dziękuję dziewczyny mimo tak niewyraźnego zdjęcia, takie pochlebne opinie bardzo się cieszę...

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
...
oj rzeczywiście kiepsko widać, szkoda
Niedługo powinnam mieć zdjęcie sukni na manekinie... ale na sobie, niestety dopiero, gdzieś w sierpniu to wtedy to już o mnie zapomnicie, bo będziecie Żonami...

SAMBAdiJANEIRO być może to niskie ciśnienie, jeżeli się nie mylę to kawa by Cię postawiła ... lepiej zmierz

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Wyjątkowe zaproszenia, my też już zamówiliśmy, a wczoraj tż wysłał tekst zaproszenia, który Wam już pokazywałam .
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 12:14   #4290
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Dziewczyny co macie:

starego -pierścionek zaręczynowy i pierścionek od rodziców z 18-nastki
nowego - wszystko
pożyczonego -?????? nie wiem, pomocy!
niebieskiego -
podwiązka

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości