|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
a dziewczyny najprostsza rzecz więc stąd też proste pytanie:
jak robicie omlet ? tylko jajka czy wodę też ? bo o dodatki nie pytam ![]() ja po 3 dniu i jest dobrze chociaż jadłam przez te dni mało za co zostałam juz tutaj skarcona, ale są takie sytuacje, że nie chce się jeść dużo albo nie ma się możliwości jedzenia urozmaiconych posiłków. |
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię z mlekiem. Na 2 jajka dodaję jakies 3 łyżki mleka (leje na oko) I wszystko roztrzepuję aby tylko się połączyło
|
#3003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, to prawda, tez prowadze taki tryb zycia, ze ciezko mi było jesc co dwie -3 godziny, ale najlepiej planowac wczesniej i przygotowac sobie jedzonko. To ułatwia sprawe, bardzo. Ja dalej pilnuje wagi, panicznie boje sie przytyc, przez napady na slodkosci, zaczelam jesc wiecej wegli i ogólnie zwiekszylam porcje.Kupilam tez chrom. Pomoglo niemalze od razu, nie wiem czy, to za sprawa chromu, czy tez własnie zwiekszenia ilosci wegli, a mozna powiedziec, dodania ich do jadlospisu Przyznaje, bez bicia, ze, moja dieta byla jedynie "wzorowana" na Sb i była wlasciwie głodówką, czego konsekwencje, na szczescie nie w postaci efektu jojo poniosłam.. Wpadłam zresztą w straszną obsesje na pukncie jedzenia, kalorie, IG wszystko, posolony brokuł wydawał mi się istną tragedią. Jakos jednak sie "obudziłam" Pilnuje teraz tylko, zeby było chudo. Slodycze tez zjadam w koncu 15 kilo poszlo, waze około 49 kilo przy wzroscie 168, wiec sobie pozwalam. Jednak trapi mnie pewna sprawa, dziewczyny czy myslicie, ze jesli stosowałam taka drakonska mozna powiedziec diete, pewnie nie dobijalo 1000 kalorii dziennie, to jesli teraz zwiekszylam porcje, dodałam wiele rzeczy, ale w sumie nie jem dużo tak czy siak, to mozliwe, ze wroci mi sie z nadwyżką? Jesli zobacze, ze pojawiło sie np. 2 kilo wiecej, to panikowac, zmieniac, czy raczej to bedzie chwilowe, a pozniej wszystko sie ureguluje? Dobrze mi z obecna wagą, nie chcialabym, zeby wzrosła wiecej niz 2-3kg... Co myslicie?
|
|
#3004 |
|
Raczkowanie
|
No.. doczytalam! niektore czesci pobieznie...tzw szybkie czytanie
Fajne przepisy sa. No i mozna pic kawe normalna!! Nie to zebym nie pila do tej pory, ale przynajmniej bede miec lzejsze sumienie. ![]() Jutro ciezki dzien przede mna, bo prawie caly w trasie. Nie wiem jak to organizacyjne sprzęże ale moze jakos sie uda, obiad planuje zjesc w aucie - dodam ze bede kierowniczka hahaha.. nie wiem jak to zrobie ale moze sie nie zabije. Do Krakowa wroce dopiero kolo 15 (mam nadzieje, bo mam spotkanie w sprawie pracy - trzymajcie kciuki), a po rozmowie moze pojde z TZ na jakas kolacje - to uzupelnie braki zywieniowe. No a potem wieczorem te nauki cholerne... do domu pewnie wroce kolo 22... nienawidze wtorkow. A dzisiaj : 1. omlet z ziolami i bialym twarogiem z ogorkiem i pomidorem. 2. male jablko i 1 trojkacik serka light 3. dwa male nalesniki orkiszowe z farszem burito, salatka z róznorakich kielków z warzywami 4. pol szklanki kefiru 5. sałatka z warzyw i krewetek 6. twarozek zmiskowany z lyzka kakao, odrobina slodziku i olejkiem smietankowym i dwie kostki gorzkiej czekolady (ciagnelo dzisiaj, podejrzewam ze po tych nalesnikach, ale opanowalam , wiecej nie zjadlam), kwaśna woda z sokiem z limonki. Dzisiaj wypilam tone kawy zbozowej Caro Nestle ( bez cukru), ale z mlekiem i slodzikiem. Pewnie to tez mialo swoje konsekwencje w tym ciagu weglowym, a własciwie cukrowym. No ale dzieki temu wiem ze powinnam sie z tym ograniczac.
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzonksiku powodzenia w trasie i badz ostrozna i nieglodna ![]() edit: I moja dzisiejsza spowiedz: 1. Dwie kanapki z buleczki razowej z pomidorem, natka pietruszki, cebulka, majonezem, jajecznica z cebulka i peperoni, salata maslowa z ogorkiem i cebulka z maslanka odtluszczona i jogurtem odtluszczonym 2. 2 muffiny w polewie z gorzkiej czekolady bez cukru i orzechami pecan 3. Polowa bulki razowej zapiekana z boucheron i odtluszczona mozarella, pomidor, salata maslowa z ogorkiem, rzodkiewka cebula i maslanka odtluszczona 4. wino czerwone 5. Mieszanka orzechow, nasion i owocow suszonych 6. 4 klopsiki drobiowe z sosem czosnkowym, salata maslowa i posiekanym pomidorkiem Znow zakupilismy kilka drobiazgow kuchennych i maz sie napalil na moj wymarzony mikser Zakupy zawsze poprawiaja mi humor Chocby najdrobniejsze ![]() Milego dnia plazowiczki
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-03 o 05:06 |
|
|
|
|
#3006 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jajka ubijam z wodą/mlekiem/jogurtem/kefirem/maślanką - 1łyżka/1jajko albo dodaję do jajek twaróg i płyn i ubijam - wylewam na rozgrzaną patelnię i smażę powoli pod przykryciem Cytat:
Cytat:
podejrzewam, że trochę Ci przybędzie na początku, bo zbyt drastycznie sie odchudzałaś jeśli będziesz jeść białko z mięsa, ryb i strączkowych oraz węglowodany złożone a także wprowadzisz jakieś ćwiczenia [ale nie wyczerpujący trening!] to zbudujesz sobie mięśnie i podkręcisz metabolizm i ja też tego Ci życzę Cytat:
![]() a na jaki mikser chorujesz? tylko nie mów że na planetarny
|
||||
|
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Wszystkim
Ja dziś na śniadanie 2 jaja na twardo + troszkę majonezu + szczypiorek + kawa z mlekiem + herbatka
|
|
#3008 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
bo są idealne
....no, może prawie idealneCytat:
Cytat:
a potem stopniowo wprowadzać więcej porcji węgli. No, chyba, że ciągnie cię mocno do słodkiego, to może 1 faza, ale max. przez kilka dniCytat:
. No i jeszcze w pracy. 2 dłuuuuugaśne korytarze, które trzeba przejść po kilkanaście razy dziennie albo i więcej i do tego kilka razy 2 piętra w dół/górę i do drugiego budynku. Jak się policzy, to trochę się tego nazbiera.Ale i tak postanowiłam się trochę spiąć i poćwiczyć w domu, wg rad z nowego poradnika. Na przemian interwały (np na stepperze) i ćwiczenia wzmacniające. Tyle tylko, że np wczoraj byłam strasznie zaganiana i wreszcie zapomniałam o ćwiczeniach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3009 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry LASECZKI
![]() Dzonksiku, życzę szerokiej drogi i gumowych drzew-jak to mówią ![]() Kakafonia podobnie jak dziewczyny robię omlety z mlekiem, wodą tudzież twarogiem, zdarza się również omlet na samych jajkach do wybru do koloru ![]() Dagirll spokojnie ta dieta z calą pewnością nie zrobi Ci krzywdy, w sumie sama napislaś, ze dotychczas "głodowałaś"- waga może odrobinke podskoczyć, ale z całą pewnością wrócisz do wymarzonej jedząc normalnie i zgodnie z zasadami SB Maedchen musisz się zastanowić czego tak naprawdę chcesz, wszak każda z nas mogłaby zawsze znaleźć wymówkę dla serii grzeszków- jeśli chcesz zapanowac nad sobą i swoją wagą wystarczy znowu wskoczyć na plażę, może na początek tak jak sugeruje przedmówczyni na II fazę jesli to nie pomoże to na I-przecież sama doskonale wiesz, ze dania wedlug naszych przepisów są bardzo smaczne i nic nie stoi na przeszkodzie, aby zacząć je przemycać jako dania na grupowe spotkania- chcieć to móc-ale Ty przecież o tym doskonale wiesz, prawda ![]() Zielonamorelko jadłospis "prawie" idealny - dorzuć więcej warzyw i będzie superCo do ćwiczeń podczas diety,hmmmmmmmmmm... jako mamusia z ponad 6 miesięcznym stażem nie mogę narzekać na brak ruchu-maleństwo bardzo o to dba, ale tak na poważnie to codziennie ponad godzinny spacerek-myslę, ze wraz ze zmianą temperatury i pór roku zdecydowanie się to zwiększy, oprócz tego ćwiczę codziennie około 20 minut są to ćwiczenia na brzuch i dolne partie ciała/czytaj nogi, pośladki/. Mam taką tendencję, ze zrzucanie zaczynam od twarzy później ramiona, barki, ręce...zanim dojdzie do tych partii na których mi najbardziej zależy wyglądam na skrajnie wygłodzoną na twarzyA teraz delektując się kawką, cieszę się chwilką spokoju-moje kochane maleństwo ucina sobie drzemkę ![]() Życzę milutkiego dnia
29.09.2012 I faza START! Edytowane przez mamaoli1979 Czas edycji: 2009-03-03 o 08:36 |
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
ninaad, mamaoli - macie rację dziewczyny, zacznę poprostu grzeczną II fazę, na pierwszą przed @ boję się, bo to grozi jakimś niekontrolowanym wybuchem jeszcze
![]() Większe porcje węglowodanów wprowadzę w dni, kiedy będę ćwiczyć, coby nie paść na treningu z wyczerpania Echh chyba jakoś tak zachłysnęłam się efektem i TŻ też już mnie nie wspiera, tylko każe jeść normalnie Po drugie skończyły mi się ferie i znowu praucję 7 dni w tygodniu, gdzieś tam niedospałam parę razy i to wychodzi. Wydaje mi się nawet, że im bardziej mam przemęczony organizm, to on domaga się dopału i chce więcej jeść no cóż, życie to ciagła nauka.Mamaoli - ja chcę się przede wszytskim zdrowo odżywiać, myślę, że i tak zmieniłam swoje nawyki żywieniowe na zdrowsze, tylko czasem chcę się cieszyć chwilą i nie myśleć o tym, że coś jest zakazane, a coś nie. A co do wypadów towarzyskich to najczęściej grzeszkiem jest alkohol - w postaci kolorowych drinków, bo nie zawsze mam możliwość biegać z lampką czerownego wytrawnego wina na bankiecie które to wino swoją drogą uwielbiam no ostatnio dałam się namówić na kebaba ( )Dzisiejszy wieczór zaliczam do rozpusty i przymknę oko na dania typu pizzę antySB ![]() Za to reszta dnia chyba prawidłowo: I śniadanie: owsianka + dżem (Materne wypuściło serię dżemów light, słodzonych tylko fruktozą, albo już danwo były, tylko mnie wcześniej nie interesowały?) II śniadanie: sałatka: 2 jajka na twardo, 4 sparzone pieczarki, pół dużej czerownej papryki, łyżka jogurtu bałkańskiego + zioła Obiad: kotlety sojowe z bulionu + fasolka szparagowa Przekąska: serek wiejski Kolacja: wspomniana pizza i pierożki z ciasta francuskiego
|
|
#3012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poczekamy, zobaczymy - trzymam się diety i zaleceń dalej i tak sporo schudłam jak na mnie.Sniadanie jakie zjadałam dzisiaj to omlet z 2 jaj i łyżeczki jogurtu nat. zapiekany z serkiem fetą i świeżą bazylią, obsypany pieprzem a na to 1/2 puszki groszku zielonego. p: 2 zawijasy z sałaty lodowej z polędwicą, ogórasem i kawałkiem papryki lunch: oczywiście sałata lodowa z fasolą białą z puszki, tuńczykiem w sosie własnym, fetą, 2 jajami na twrdo, ogórkiem, papryką czerwoną, ziołami p: 15 orzechów laskowych k: pozostała mi z wczoraj, bo zrobiłam jak dla dwóch słoni a ja jem jak jeden czyli: pierś indycza z fasolką zieloną szparagową z pomidorami z puszki, czosnkiem i ziołami i sok pomidorowy |
|
|
|
|
#3013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dżemy Materne light są już od dawna. O ile się nie mylę chodzi Ci o takie z błękitną naklejką? Nie wiedziałam, że są słodzone fruktozą...muszę spojrzeć przy okazji
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
No to pięknie, dodam sobie to mleko to mi może będzie bardziej smakowało
Chociaż jak napisała IlonaP z tym jogurtem powinno byc dobre![]() ja na dziś przewidziałam: sniadanie: pomidor z serem feta, biała kawa II śniadanie: serek homogenizowany obiad: sałatka (ogorek kiszony, tunczyk, twarog) podwieczorek: garść migdałów kolacja: tutaj to jeszcze nie wiem ale może jakaś zupka. nie musicie pisać, że mało bo wiem. Ale głodna nie chodzę a chyba o to chodzi. poza tym dziś dopiero mam czas na zakupy. w lodówce trochę ubogo się zrobiło. |
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
no nie dziwę się, że nie chodzisz głodna - zwalniasz sobie koncertowo metabolizm
|
|
|
|
#3016 |
|
Rozeznanie
|
no to akurat prawda z tym metabolizmem :/
|
|
|
|
#3017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. To była dieta 100 kcal oparta na SB?? 3. Wydaje mi się, że początkwoo po wprowadzeniu takich zasad żywienia możesz utyć, ale powinnaś obserwoać siebie i nie odrazu wprowadzać wszystko, ale krok po kroku. Wielki podziw za te 15 kg. Ja też tak chce ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() a mi się waga zatrzymała i mnie to trochgę dołuję, więc się na nią wkurzyłam i ją schowałma, na weekend się zważę. Poza tym w tamtym roku jak skończyłam I faze i przeszłam doII to miałam beznadziejne wyniki, załamałam się i było koniec SB, dlatego też chowam tą wredną wagę. Ja zaczęłam dziś z jajecznicą na chudej wędlinie i słataą lodową skropioną octem, posypaną rzeżuchą i papryką ![]() Teraz będzie wieśniak i orzechy brazylisjkie. A... zauważyłam, że jak jem dużo małych posiłków (5-6) to ciągle mam niefajny brzuch, a jak jem 3-4 (wiem, że nie wolno ) to mam fajny brzuch ![]() buuu
|
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
może to kwestia nie ilości ale jakości posiłków? Ja po posiłkach typowo białkowych mam płaski brzuch, natomiast po węglach często "puchnę" - ale też nie po wszystkich
|
|
|
|
#3020 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Zabiegany dzien...
Ksiazke tylko przejrzalam, ale na kilka rzeczy zwrocilam uwage, moze jutro uda mi sie do niej zasiasc z zakreslaczem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z mojej flash diety tylko sniadania na razie korzystaja ![]() W piatek sie zwaze, teraz mam @, wiec odpuszczam na dzis. Ale tez zobacze, czy chudne, cos czuje, ze tylek mi spada, bo spodnie, w ktore bylam szczesliwa, ze wchodze, zaczynaja mi sie zsuwac Tyle dobrze. NO, ale tez przeczytalam, ze mimo wszystko te 0,5 kg powinno spadac na wadze. Jezeli w piatek waga pokaze mi 71kg, to nie bede sie martwic. Jezeli nie, to sama nie wiem... Dostosuje sie do tych porcji weglowych - dzis mam dwie - szklanka makaronu z pelnego ziarna...Mysle o jeszcze jednym, ze w sumie wy tez popelniacie grzeszki, ale nie wplywaja jakos tak bardzo znaczaco na wage, ja mam wrazenie, ze zjedzenie kilkunastu paluszkow i krakersow raz na trzy tygodnie powduje u mnie skok wagi nawet do 1,5 kg Ale musze to sprawdzic, mam zamiar pociagnac dwa tygodnie takiej idealnej II fazy i zobaczymy.Idzie wiosna, bo zaczynam pochlaniac wode, a nie herbate. Co prawda wode z cytryna, ale dzis wypilam juz 2 litry ![]() Aha i jeszcze. Ja sie cos uparlam na te weglowe sniadania, mialam je jesc przez tydzien, a wyszlo prawie trzy tygodnie chyba... Dzis zatem omlet z surowka na sniadanie, zawijasy pozniej i makaron na obiad. Najbardziej cieszy mnei fakt, ze nie mam tak mocno podkreslanych w ksiaze napadow glodu w ogole. Nie mam ochoty na slodycze, a czekolada napaw amnei wrecz obrzydzeniem. Wczoraj zrobilam chlopakom placki ziemniaczane, nie ruszyly mnie wcale, podobnie jak frytki jedzone przez Tz. Chyba osiagnelam spokoj weglowo - jedzeniowy , wiec czas powalczyc z waga
Edytowane przez effa79 Czas edycji: 2009-03-03 o 13:22 |
||||||
|
|
|
#3021 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, dobrze już zrobiłam listę zakupów według przepisów z tego forum i będę jadła warzywa i posiłki częściej się postaram.
|
|
|
|
|
#3022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ze sie cieszylam w tamtym tygodniu ze sie mieszcze bez problemow w swoje ulubione dziny a jak dzisiaj ubralam to normlanie szok wsciekam sie bo caly czas mi z pupy spadaja i non stop musze je podciagac ![]() ale waga stoi ![]() oj jakos weny mi ostatnio brak ale podczytuje Was na biezaco |
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1,5Kg przez kilkanaście paluszków?chyba nie ...ale ja wiem, że jak zgrzeszę (np.w tą niedzielę zjadłam kawałek ciasta rafaello ok.14 i babeczkę jogurtową ok.16), to przez 2-3 dni lepiej nie wchodzić na wagę, bo jest różnie .
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
PAPRAK
![]() ![]() OBlednie dobre. Uwielbiam takie dania. Szybkie, proste, ale o takim smaku. Swietne na kolacje dla gosci niespodziewanych. Tak jak pisalam u mnie doszedl kurczak i salaty troche. Ale ten smak... W szoku jestem, bo nie spodziewalam sie, ze to bedzie az tak dobre![]() Polecam kazdemu na II fazie - lekkie danie toskanskie by Paprak.
|
|
#3025 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3026 |
|
Rozeznanie
|
0,5 kg na tydzień na II fazie - to mi tak niby wychodzi średnio ale 1,5 kg schudłam w pierwszych dwóch tygodniach i od tego czasu waga stoi - chociaż po ciuchach też widzę, że wchodzę w nie bez opinania się a niektóre to mi wisieć zaczynają. Jednak spadek wagi (widoczny ten na skali) motywuje a taki zastój niepokoi.
Widzicie po moim menu, że jem chyba normalnie (większych zastrzeżeń nie zgłaszano ) - przykładowe menu w książce doktora zawierają nieraz jeszcze więcej i wiem, że jak zmniejszę porcje to niechybnie będę chodziła głodna i rzucę się na niedozwolone. Teraz zastanawiam się, czy nie popełniam(y) gdzieś błędu skoro nagle nie notujemy spadku na wadze - czytając waszą debatę o ilościach węglowodanów i białek w diecie już miałam pierwsze wątpliwości...ja czytając książkę zrozumiałam, że nie ma ograniczeń co do mięsa i warzyw, bo makaraony i ryże to jemy ilość nie większą niż piłka teniosowa i nie codziennie. Jeżeli jemy posiłek węglowodanowy np. makaron to koniecznie musi on zawierać też i warzywa, podobnie jemy białko (mięso) z warzywami ale cholender nie wiem jak się mają białka (mięso) w połączeniu z węglami (makarony, ryże) - należy je łączyć czy nie należy....chociaż ja i tak nie łączę. Już jestem cała zakręcona
|
|
|
|
#3027 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, w sumie to trochę dziwne że można ciecierzycę a sproszkowaną już nie ale skoro tak...Dziękuje bardzo, że to sprawdziłaś!!!! Cytat:
Dziś wieczorkiem umieszcze mój jadłospis z prośbą o ocenę speców ![]() Co do skoków wagi...ja potrafię w 3 dni przytyć 3 kg tylko raz dziennie grzesząc, np jednego dnia zjem chipsy, drugiego jakiegos batona, trzeciego tez coś tego typu i waga 3kg rośnie...masakra jakaś nie wiem czym to jest uwarunkowane...może takie jedzenie śmieciowe zatrzymuje procesy trawienne i wszystko co zjem w tych dniach po prostu się tak ładnie nie trawi... ale zaczynam sie zdrowo odżywiać więc takie pokusy nie będa dla mnie groźne...mam nadzieje
SOUTH BEACH I faza od 02.03.09 Edytowane przez fioletowa XD Czas edycji: 2009-03-03 o 14:34 |
||
|
|
|
#3028 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie, ze na planetarny
w kolorze czerwonym. Blender juz zamowiony wiec teraz moze bedzie mikserek Cytat:
Na pocieszenie Ci powiem, ze ja dietkuje 3 lata i ciagle wlasciwie utrzymuje wage. Takie spektakularne efekty, o ktorych czytam nigdy nie byly moim udzialem. Moge sie tylko cieszyc z cudzych osiagniec Oczywiscie nie chcialabym miec do zrzucenia 15kg i cieszyc z ich pozbycia sie ale czasem tak mi jakos dziwnie, ze wszyscy chudna i maja osiagniecia a ja tak tylko trzymam ta wage ![]() Cytat:
A brzuch jest fajny jak zadbasz o jego miesnie. I tego nie zmienisz - nawet najszczuplejsza osoba ma czasem wiszacy lub galaretowaty brzuch jesli nie dba o niego. Miesnie brzucha sa bardzo istotne nie tylko ze wzgledu na wyglad ale i na kregoslup. Radze o niego zadbac dopoki jestes mlodziutka. Cytat:
My juz po sniadaniu. Zasypalo nas sniegiem wczoraj i dzis chyba dalej zima Ja wciaz w lozku z herbatka zielona z imbirem. Chyba bede dzis znowu pulpeciki lepic bo juz prawie zniknely Muffiny tez sie koncza ale poki co niczego nie pieke bo i tak duzo wegli jemy kazdego dnia.fruity chyba od razu za doktorat sie wziela bo nic jej nie widac ![]() Milego popoludnia ![]() edit: Cytat:
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-03 o 15:18 Powód: dodanie info |
||||
|
|
|
#3029 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy najlepiej je jeść na IIfazie? Mam też chrabkę na pieczony chlebek.Problem w tym,że nie łapie o co chodzi z tymi zakwasami.Hm... |
|
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2009-03-03 o 15:55 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

Przyznaje, bez bicia, ze, moja dieta byla jedynie "wzorowana" na Sb i była wlasciwie głodówką, czego konsekwencje, na szczescie nie w postaci efektu jojo poniosłam.. Wpadłam zresztą w straszną obsesje na pukncie jedzenia, kalorie, IG wszystko, posolony brokuł wydawał mi się istną tragedią. Jakos jednak sie "obudziłam" Pilnuje teraz tylko, zeby było chudo. Slodycze tez zjadam w koncu 15 kilo poszlo, waze około 49 kilo przy wzroscie 168, wiec sobie pozwalam. Jednak trapi mnie pewna sprawa, dziewczyny czy myslicie, ze jesli stosowałam taka drakonska mozna powiedziec diete, pewnie nie dobijalo 1000 kalorii dziennie, to jesli teraz zwiekszylam porcje, dodałam wiele rzeczy, ale w sumie nie jem dużo tak czy siak, to mozliwe, ze wroci mi sie z nadwyżką? Jesli zobacze, ze pojawiło sie np. 2 kilo wiecej, to panikowac, zmieniac, czy raczej to bedzie chwilowe, a pozniej wszystko sie ureguluje? Dobrze mi z obecna wagą, nie chcialabym, zeby wzrosła wiecej niz 2-3kg... Co myslicie?
Nie to zebym nie pila do tej pory, ale przynajmniej bede miec lzejsze sumienie.
do domu pewnie wroce kolo 22... nienawidze wtorkow. 

czy I faza (przy siłce to chyba niezbyt mądre rozwiązanie), czy przejść na II. Niedługo pewnie będzie @, więc znów będzie kusiło wszystko, co złe 

No podoba mi sie bardzo, troche zmodyfikowalam bo dalam kurczaka mocno w papryce obtoczonego - jak zjem, dam znac, ale dla mnie zapowiada sie fenomalnie