Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-03, 17:18   #4321
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
najlepsza byłaby bransoletka w podobnym kształcie jak kolczyki, jednak może być cieżko z jej znalezieniem. Być może teściowa pamięta gdzie kupiła te kolczyki, może w tym sklepie mają bransoletkę do kompletu? jeśli nie to kupiłabym bransoletkę z samymi cyrkoniami, coś podobnego jak to http://allegro.pl/item562606817_b051..._cyrkonia.html
lub jakąś grubszą, ale całą ze srebra.
Daj sobie jeszcze czas, może znajdziesz jakiś świetny komplet
Musze zapytać gdzie kupiła moze rzeczywiscie bedzie tam i bransoletka. Znalazłam na allegro aukcje gdzie cyrkonie sa w tym samym mniej wiecej kształcie musze zapytac sprzedawce czy moze robią bransoletki z tak oprawionymi cyrkoniami.
http://www.allegro.pl/item566849584_...nia_lezki.html
Kompletnie nie wiem co mam wybrac jaki komplet chciałabym cos smukłego delikatnego i tak szukam szukam i nie wiem juz sama.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2009-03-03 o 17:22
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 17:24   #4322
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Musze zapytać gdzie kupiła moze rzeczywiscie bedzie tam i bransoletka. Znalazłam na allegro aukcje gdzie cyrkonie sa w tym samym mniej wiecej kształcie musze zapytac sprzedawce czy moze robią bransoletki z tak oprawionymi cyrkoniami.
http://www.allegro.pl/item566849584_...nia_lezki.html
Kompletnie nie wiem co mam wybrac jaki komplet chciałabym cos smukłego delikatnego i tak szukam szukam i nie wiem juz sama.
ooo mam nadzieję, że ten sprzedawca ma taką bransoletkę, bo kształt tych kolczyków bardzo podobny. A naszyjnik też chcesz mieć?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 17:28   #4323
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
ooo mam nadzieję, że ten sprzedawca ma taką bransoletkę, bo kształt tych kolczyków bardzo podobny. A naszyjnik też chcesz mieć?
nie raczej nie bo bede miec szelke na szyje ktora bedzie ozdobiona aplikacja taka jak na sukience wiec było by juz za duzo tym bardziej ze kiecka taka błyskowana troszke jest. Heh mam nadzieje z bedzie mi sie podobała ta szelka jak ja doszyja bo pierwotnie moja sukienka jej nie ma i zamowilam w ciemno.
Stary 2009-03-03, 17:39   #4324
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Zamówiłam wczoraj zaproszenia, wreszcie się zdecydowałam http://www.allegro.pl/item560037971_...ka_gratis.html Model 12 tylko z różową kokardką
sliczne zaproszenia

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Zaaabcia, próbowałaś kiedyś wyprostować sobie włosy? oczywiście profesjonalnie, w salonie. Moja koleżanka ma takie same włosy jak Ty. Jak je kiedyś wyprostowała to zrobiła tak piorunujące wrażenie, bo ma gęste włosy i pięknie miała ułozone w koka. Wygladała inaczej niż zwykle (element zaskoczenia od święta ) i wszyscy się zachwycali.
ostatnio w Pl fryzjerka prostowala mi wlosy ... i jakos dziwnie wygladalam
bardziej bym powiedziala ze to siano bylo a nie wlosy

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co macie:

starego -pierścionek zaręczynowy i pierścionek od rodziców z 18-nastki
nowego - wszystko
pożyczonego -?????? nie wiem, pomocy!
niebieskiego -
podwiązka
ja siostrze TZeta na slubie pozyczylam swoja branzoletke

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
no no zaszalalas

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
A ja nie planuję mieć nic starego, pożyczonego, niebieskiego i jakiegoś tam
Ja się po prostu ubiorę w to co mam się ubrać i pójdę.
Podwiązki też nie będę mieć, bo nie wiem po co ona
jak to ...
to u was nie ma tak ze przed oczepinami ...
Pan Mlody sciaga obwiazke Pani Mlodej?

Cytat:
Napisane przez MARZUSIA123 Pokaż wiadomość
Pier....... Tescoiwa a co innego juz mnie tak wkur...... Ze nie wytrzymałam i jej powiedziałam co mi lezało na sercu a mój facet zamiast po mojej stronie stanac to po jej i powiedzaiałam dosc zadzwoniłam i owołam wszystko a puzniej sie tlumaczył ze on nie chciał ale to nie pierwszy raz wiec czemu ja mam sobie nerwy targac przez nia ale dobrze ze wczesniej niz puzniej bo juz byllo by mi trudniej
bardzo mi przykro kochana

Kochane a ja znowu zwracanm sie z pytaniem do was ... mianowice czy nazwisko
Mysliwiec sie odmienia? i co z Gryzlo , Garmada , Merchut , Wajda? :conf used:
bo chce wyslac liste zeby sprzedawaca zrobil personalizacje ... a nie chce jakiegos bledu zrobic czy cos?

.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 17:42   #4325
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
jak to ...
to u was nie ma tak ze przed oczepinami ...
Pan Mlody sciaga obwiazke Pani Mlodej?
Pierwszy raz o tym słyszę
Stary 2009-03-03, 17:48   #4326
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz o tym słyszę

powaznie??
to ja widze ze co region to inny zwyczaj ... u nas robi sie tak ze Pan Mlody sciaga Pani Mlodej podwiazke z nogi ... zazwyczaj zebami no i pozniej w kolku ustawiaiaj sie wszystkie niezamezne panie ... Pani Mloda siedzi na krzesle a Pan Mlody zakrywa jej oczy no i te niezamezne chodza tak wkolko .... no i w pewnym momencie Pani Mloda rzuca ta podwiazka ... wiem ze w niktorych regionach Pani Moda rzuca welonem

cos takiego ... http://www.youtube.com/watch?v=QNGHnjsle8o

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-03-03, 17:50   #4327
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny
mam pytanko odnośnie przesądów ślubnych czy można mieć buty z odsłoniętymi paluszkami? i to tylko prawdziwe perły powodują łzy później w małżeństwie a nie takie sztuczne? wiem że to dziwne, ale tak dla pewności pytam
Matko jedyna naprawdę Ty w to wierzysz?
Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
trochę niewyraźne zdjęcie ale wygladasz prześlicznie

Czy Wasi przyszli mężowie będą mieli białe (ecru) kamizelki?? Bo często widze takie na zdjęciach ślubnych, dopasowane do krawatu lub musznika, ale nie wiem czy mój Tż nie wolałby czarnej marynarki od garnituru, poza tym komplet musznik+kamizelka w Sunset Suits kosztuje 259 zł
Mój przyszły mąż będzie miał kamizelkę, prawdopodobnie ecru, żeby pasowała do sukni. Razem z kamizelką będzie krawat w tym samym kolorze i wzorze, bo kupimy taki komplet.

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co macie:

starego -pierścionek zaręczynowy i pierścionek od rodziców z 18-nastki
nowego - wszystko
pożyczonego -?????? nie wiem, pomocy!
niebieskiego -
podwiązka
Nic takiego nie planuję. Dla mnie to bzdura.
Może będę brutalna ale nie moge sie nadziwić, po co ktoś, kto wierzy w takie brednie bierze ślub kościelny? Przecież jedno wyklucza drugie. Albo wierzę w Boga i w jego wolę, albo kieruję się w życiu przesądami. Nie ma czegoś pośredniego.

Cytat:
A ja nie planuję mieć nic starego, pożyczonego, niebieskiego i jakiegoś tam
Ja się po prostu ubiorę w to co mam się ubrać i pójdę.
Podwiązki też nie będę mieć, bo nie wiem po co ona

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dajecie zaproszenia rodzicom?
(...)
Tak, dajemy. W większości sami finansujemy wesele, więc zapraszamy również rodziców. Co innego jeśli to rodzice fundują, wtedy to rzeczywiście mija się z celem.

Załatwiliśmy już dzisiaj sprawy urzędowe, za jakąś godzinkę pójdziemy do księdza. Mam nadzieję, ze też uda nam się wszystko załatwić.
Kurcze, popadłam w lekką nostalgię, jak podpisywaliśmy te dokumenty w urzędzie. Poczułam, że to naprawdę już niedługo.
Stary 2009-03-03, 17:55   #4328
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
nie raczej nie bo bede miec szelke na szyje ktora bedzie ozdobiona aplikacja taka jak na sukience wiec było by juz za duzo tym bardziej ze kiecka taka błyskowana troszke jest. Heh mam nadzieje z bedzie mi sie podobała ta szelka jak ja doszyja bo pierwotnie moja sukienka jej nie ma i zamowilam w ciemno.
ja też będę mieć doszytą szelkę, no i też nie wiem jak będzie wyglądać w każdym razie przymierzałam inną suknię z szelką i mi się spodobało, wiec do swojej też sobie zażyczyłam. Ja będę mieć zawieszkę na łańcuszku, bo moja suknia jest raczej skromna i czegos mi będzie brakowało na szyi. No chyba, że później okaże sie, że szelka jest mocno ozdobiona to wtedy już nic nie założę.

Cytat:
powaznie??
to ja widze ze co region to inny zwyczaj ... u nas robi sie tak ze Pan Mlody sciaga Pani Mlodej podwiazke z nogi ... zazwyczaj zebami no i pozniej w kolku ustawiaiaj sie wszystkie niezamezne panie ... Pani Mloda siedzi na krzesle a Pan Mlody zakrywa jej oczy no i te niezamezne chodza tak wkolko .... no i w pewnym momencie Pani Mloda rzuca ta podwiazka ... wiem ze w niktorych regionach Pani Moda rzuca welonem

cos takiego ... http://www.youtube.com/watch?v=QNGHnjsle8o
u nas czasem się rzuca podwiązką, ale generalnie tylko wtedy jak młoda nie ma welonu i nie chce rzucać bukietem.
Stary 2009-03-03, 18:09   #4329
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
ja też będę mieć doszytą szelkę, no i też nie wiem jak będzie wyglądać w każdym razie przymierzałam inną suknię z szelką i mi się spodobało, wiec do swojej też sobie zażyczyłam. Ja będę mieć zawieszkę na łańcuszku, bo moja suknia jest raczej skromna i czegos mi będzie brakowało na szyi. No chyba, że później okaże sie, że szelka jest mocno ozdobiona to wtedy już nic nie założę.
No widzisz ja własnie tez mierzyłam inna sukienke z szelka no i czułam sie dobrze dlatego do swojej tez zamowilam tylko ze nie wiem jak bedzie wygladac bo panie nie umiały mi powiedziec zaznaczylismy tylko ze ma byc zrobiona z materiału z sukni nie z koronki tylko z satyny ma miec ok 1,5cm szer, ma miec wiazanie na karku i ma byc ozdobiona aplikacja z sukni ale jak firma uszyje to nie mam pojecia w najgorszym przypadku jak mi sie nie spodoba to poprosze o odprucie jej heh to moze ja z bizuteria poczekam az do 1 przymiarki bo moze pozniej bede szukac i naszyjnika jak sie pozbede szelki
Stary 2009-03-03, 18:17   #4330
atomufka
Zakorzenienie

witam dziewczynki.Przed chwila pisalam post i nie opublikowal sie
Wiec jeszcze raz
zabcia jest taka zasada ze jak nie wiesz jak odmienic nazwisko to zostaw w formie bez odmiany.My tak zrobilismy-chyba najlepsze rozwiazanie

agatka super bizu

samba ja tez tak mialam kiedys po solarium,bardzo dziwnie sie czulam,ale po kilku godzinach mi przeszlo.To moze byc od przegrzania

Widze ze poruszylyscie temat kamizelki TZ.Wiec moj Tz bedzie mial koszluę ecru pod kolor mojej sukni i czarną kamizelkę od garnituru ,bo jemu nie podobaja sie jasne kamizelki wiec nie bede go zmuszac

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-03-03 o 18:21 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:22   #4331
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz ja własnie tez mierzyłam inna sukienke z szelka no i czułam sie dobrze dlatego do swojej tez zamowilam tylko ze nie wiem jak bedzie wygladac bo panie nie umiały mi powiedziec zaznaczylismy tylko ze ma byc zrobiona z materiału z sukni nie z koronki tylko z satyny ma miec ok 1,5cm szer, ma miec wiazanie na karku i ma byc ozdobiona aplikacja z sukni ale jak firma uszyje to nie mam pojecia w najgorszym przypadku jak mi sie nie spodoba to poprosze o odprucie jej heh to moze ja z bizuteria poczekam az do 1 przymiarki bo moze pozniej bede szukac i naszyjnika jak sie pozbede szelki
ja właściwie też do końca nie wiem jak będzie ona wyglądała, ale będę chciała żeby była możliwa do zapięcia i odpięcia-o ile się da, tak żeby np dołożyć ją na samo wesele.

to moja biżu śliczna, co nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moja biżu.jpg (58,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2009-03-03, 18:25   #4332
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
ja właściwie też do końca nie wiem jak będzie ona wyglądała, ale będę chciała żeby była możliwa do zapięcia i odpięcia-o ile się da, tak żeby np dołożyć ją na samo wesele.

to moja biżu śliczna, co nie?
zgadza sie sliczna
Stary 2009-03-03, 18:29   #4333
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
zabcia jest taka zasada ze jak nie wiesz jak odmienic nazwisko to zostaw w formie bez odmiany.My tak zrobilismy-chyba najlepsze rozwiazanie
Nie wiem skąd się u ludzi wzięła ta "zasada". Jeśli nazwisko pozostaje nieodmienione - jest to taki sam błąd jak błędnie odmienione.

Ja na ślubach bywałam w moich stronach i w stronach mojego TŻta i zawsze się rzucało welon.
Podwiązka kojarzy mi się z amerykańską tradycją. Nie sądzę, żeby Twoja mama Zabciu rzucała podwiązką kiedyś tam kilkadziesiąt lat wstecz.

Mój TŻ ma smoking, więc kamizelka mu niepotrzebna

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-03-03 o 18:30 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:33   #4334
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
zgadza sie sliczna

Dziewczyny macie doświadczenie w drukowaniu na drukarce atramentowej na papierze wizytówkowym o fakturze skóry?Rozmazuje się? bo chce kupić papier,ale boję się, że moja drukarka sobie z nim nie da rady. Może lepiej płótno?
Stary 2009-03-03, 18:40   #4335
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
to chyba tak zrobimy
najlepsze rozwiazanie

Cytat:
Nie wiem skąd się u ludzi wzięła ta "zasada". Jeśli nazwisko pozostaje nieodmienione - jest to taki sam błąd jak błędnie odmienione.

Ja na ślubach bywałam w moich stronach i w stronach mojego TŻta i zawsze się rzucało welon.
Podwiązka kojarzy mi się z amerykańską tradycją. Nie sądzę, żeby Twoja mama Zabciu rzucała podwiązką kiedyś tam kilkadziesiąt lat wstecz.
to wkoncu trzeba odmieniac czy nie?

a z jakich regionow pochodzisz? Ty i Twoj TZet?
Hmmm ... amerykanska tradycja czy ja wiem ... mi to jakos nie robi roznicy czy to welon czy podwiazka jak jest podwiazka to przynajmniej dziewczyna ktora ja zlapala moze zatrzymac dla siebie ... welon zazwyczaj Pani Mloda chce spowrotem ...

A co moja mama rzucala , to nie wiem nie mialam niestety okazji wybrac sie na wesele ale nie zapominaj ... ze czasy sie zmieniaja i kto wie czym Panie Mlode beda rzucaly za 20 lat

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-03-03, 18:44   #4336
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
to wkoncu trzeba odmieniac czy nie?

a z jakich regionow pochodzisz? Ty i Twoj TZet?
Hmmm ... amerykanska tradycja czy ja wiem ... mi to jakos nie robi roznicy czy to welon czy podwiazka jak jest podwiazka to przynajmniej dziewczyna ktora ja zlapala moze zatrzymac dla siebie ... welon zazwyczaj Pani Mloda chce spowrotem ...

A co moja mama rzucala , to nie wiem nie mialam niestety okazji wybrac sie na wesele ale nie zapominaj ... ze czasy sie zmieniaja i kto wie czym Panie Mlode beda rzucaly za 20 lat
Ja wiem, że czasy się zmieniają. Ale ja jestem tradycjonalistką i podobają mi się bardziej nasze zwyczaje

Ja jestem z lubuskiego a TŻ z Zagłębia Dąbrowskiego.

A jeśli chodzi o odmianę, jakbym miała wątpliwości napisałabym do poradni językowej, jest ich sporo w internecie
Ja bym pewnie odmieniła tak:
Mysliwieców, Garmadów , Merchutów , Wajdów
a Gryzlo całkiem możliwe, że się nie odmienia

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-03-03 o 18:47 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:45   #4337
jaga_2001
Zakorzenienie

Agatka, no ja dzis tez kupilam bizu. Mam juz 3 pare kolczykow slubnych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foto.jpg (29,0 KB, 25 załadowań)

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:52   #4338
jaguraaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARZUSIA123 Pokaż wiadomość
miedzy nami tez koniec bo niemam zamiaru suchac wiecznie ze to ja jestem zawsze winna kutni z jego matka jak kur....taki madry to niech sie z nia zeni
przykro mi bardzo. moze tak powiedzial bo byl zly, czas pokaze. Nie wiem czy to byl incydent czy to sie powtarza, jednak pamietaj aby zadnych decyzji nie podejmowac pod wplywem chwili czy tez natezonych emocji. Przytulam Cie mocno buzia
Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r.
jaguraaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:52   #4339
aloy
Raczkowanie

[QUOTE=ktosia86;11260842]Matko jedyna naprawdę Ty w to wierzysz?
średnio, nawet ślub mam w maju, a ponoć w tym miesiącu się nie bierze ale może jakieś pozory trzebaby zachować

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:54   #4340
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
J
Ja bym pewnie odmieniła tak:
Mysliwieców, Garmadów , Merchutów , Wajdów
a Gryzlo całkiem możliwe, że się nie odmienia
Myśliwieców? to już chyba raczej Myśliwców.... chociaż "zapraszamy państwa Marię i Tadeusza Myśliwiec" chyba brzmi najrozsądniej

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:56   #4341
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Myśliwieców? to już chyba raczej Myśliwców.... chociaż "zapraszamy państwa Marię i Tadeusza Myśliwiec" chyba brzmi najrozsądniej
Marię i Tadeusza Myśliwców - tylko ta wersja jest poprawna.

AV by jaga_2001
Stary 2009-03-03, 19:01   #4342
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
no i wreszcie w czymś mam rację

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:04   #4343
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Agatka, no ja dzis tez kupilam bizu. Mam juz 3 pare kolczykow slubnych.
Śliczne kolczyki. Mi też strasznie podoba się biżuteria z perełkami, ale jednak jestem trochę przesądna i wolę nie ryzykować
Więc najprawdopodobniej zdecyduję się na kryształki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0154.jpg (86,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 098.jpg (50,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0171.jpg (115,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0312.jpg (142,4 KB, 27 załadowań)
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:06   #4344
jaguraaa
Raczkowanie

Cytat:
dokladnie powyzsza forma jest prawidlowa i tylko taka
Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r.
jaguraaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:12   #4345
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Śliczne kolczyki. Mi też strasznie podoba się biżuteria z perełkami, ale jednak jestem trochę przesądna i wolę nie ryzykować
Więc najprawdopodobniej zdecyduję się na kryształki
Dzieki. No u mnie na sukni w aplikacji sa perly, co zauwazylam dopiero jak juz suknie zamowila, wiec przesadzami sobie glowy zawracac nie bede.

Teraz mam dylemat, ktore kolczyki wziac. Jedna para juz odpada (raz je mialam na sobie i slabo wychodza na zdjeciach). Nie wiem, czy te dlugie do wolaki nie beda za dlugie....

AV by jaga_2001
Stary 2009-03-03, 19:15   #4346
popscene
Wtajemniczenie

No, pewnie macie rację, Myśliwców.
Ale chodzi o to, żeby nadać nazwisku końcówkę liczby mnogiej.
Stary 2009-03-03, 19:31   #4347
mysia7a
Raczkowanie

Witam, można się przyłączyć? Od dłuższego czasu śledzę wasze wypowiedzi, ale jakoś nigdy nie było czasu aby się odezwać

baja_86 jeżeli chcesz coś drukować na takiej gramaturze to najpierw musisz się upewnić czy Twoja drukarka wciągnie ten papier, bo z doświadczenia wiem, że nie wszystkie atramentówki wciągają... a jak wciągnie... to wtedy będziesz mogła się przekonać jak drukuje...

Ja swoje zaproszenia robiłam samodzielnie i drukowałam na papierze dość sztywnym niż techniczny i do tego perłowy, na jednej drukarce mi wciągnął i poszedł ale na drugiej już nie chciał, gdyż był za gruby. Natomiast ta co wciągnęła, to musiałam odczekać jakiś czas aż atrament wyschnął i się już wtedy nie rozmazywało

A wieki dzień 10.10.2009
mysia7a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:48   #4348
diya1983
Zadomowienie

hej dziewczyny hajtam się ostatnią sobotę sierpnia, jestem z małej miejscowości i dopiero za 2 tygodnie jadę w rodzinne strony rezerwować Mszę... myślicie że to za późno????
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:50   #4349
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórych nazwisk zwyczajnie się nie odmienia.Rozmawiałam z moją siostrą która jest nauczycielką j.polskiego więc zna się tych "zasadach".

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:50   #4350
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
no wlasnie TZ sie ze mna przezbywa ze nazwisk wogole nie powinno sie wymieniac

Cytat:
dziekuje

czyli reszta bedzie Bankow? Merchutow? Wajdow?

Cytat:
Napisane przez jaguraaa Pokaż wiadomość
dokladnie powyzsza forma jest prawidlowa i tylko taka

Cytat:
Napisane przez mysia7a Pokaż wiadomość

A wieki dzień 10.10.2009
witam serdecznie

Olivia 2.07.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości