|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
X Alunia BOSKA!!
ja jak niemal zawsze pierwsza ale mieliśmy dziś noc każdy z nas miał koszmary bryyy miłego dnia u nas szaro buro
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza!
POchmurnie, mokro, beznadziejnie. Weronka od nara pełna energii- nie wiem skąd te zasoby się biorą. Zaraz niania na wartę, a ja mam kilka spraw do pozałatwiania. anula- szerokiej drogi, buziaki dla Sylwii i niech jej na tej "kolonii" będzie dobrze. Zdawaj nam relację i za mocno się nie denerwuj. możesz tylko troszkę .wiedziałam... druga
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
haha a juz sie cieszyłaś
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko się bawi i to częściej same
Pomyślałam, że odwiedzimy jego koleżankę i jej mamę, bo przyjechały do babci na trochę podobno. Ubrałam Krzysia ładnie, na jasno, ale pomyślałam, że pojedziemy już po drzemce, bo rano to ja nietomna. A teraz to już Krzyś jest szary. Ewidentnie czeka mnie sprzątanie. Jeździ samochodami kładąc się na podłodze plackiem, jego tata tak lubi leżeć. A apropos brudzenia, to mój mąż założył jedne z lepszych i nowszych spodni (czyściutkich) i poszedł w nich ocieplać rury do kotłowni wczoraj Niestety kierownikiem nie zostałam , tak też podejrzewałam (brak doświadczenia), ale wczoraj gadałam z panią dyrektor i w ciągu tego miesiąca ma być prawdopodobnie reorganizacja i oczywiście ciągle o mnie pamięta. Trzymam ją za słowo. Zależy mi na tej firmie, bo jest duża i znana.---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Właśnie moje dziecko dorwało długopis i popisało ścianę . Jest z siebie bardzo dumne, tylko niech to ojciec zobaczy . Spróbuję umyć.
|
#3036 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Myślałam, że Maks będzie się kręcić i nie da rady nawet tej grzywki przyciąć, tymczasem moje dziecię grzecznie siedziało i cały czas gadał "cak, cak, cak"= to oznacza nożyczki., ![]() Cytat:
skoro Ty tak twierdzisz, to dzieciaki z pewnościa nie będa miały problemów z komunikacją. ![]() Elis urocza, Cytat:
![]() a ścianą się nie przejmuj, mój TŻ też mi zawsze marudził, żebym pilnowała, żeby Maksiu ścian nie kolorował. A jak już pokolorowal kredkami, to TŻ nie umiał go skarcić, nie smiejąc się przy tym. Maksiu ostatnio odkrył dziurkacz- a nawet dwa, i dziurkuje wszystkie kartki, które mu wpadna w łapki. |
|||
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Witam z zaświatów
i to prawie dosłownie, bo przez ostatnie dni zajmowałam się tylko (no prawie tylko) czytaniem sagi ZMIERZCH i jestem zachwycona A wracając do świata żywych, to po skończeniu książek, nadrobiłam zaległości na wątku i juz wszystko wiem U nas w pracy masakra i tyram tutaj w pubie, no ale w sobotę relax bo będzie w końcu babska noc .Poza tym Oli zdrowa, a że tylko to sie liczy niczego więcej nam do szczęścia nie trzeba. Buzia się nie zamyka ), z dnia na dzień rośnie w niej uczucie do niani, nawet w weekendy na nia czeka . No a wczoraj ... jakby to napisać żeby zabrzmiało po ludzku... hmmm. zaczęła karmić myszke przez pępek chyba się nie udało i zabrzmiało dziwnie ... więc juz tłumaczę:wczoraj wróciłam do domu po pracy Olivia szaleje wita mnie ja ją ściskam a ona mnie odpycha i mówi: "ZALAZ" więc czekam co mi pokaże a ona biegnie po maskotkę - myszkę (wczesniej nigdy sie nią nie bawiła), siada na łóżku podnosi bluzeczkę kładzie sobie myszkę na rękach bokiem, nosek myszki wkłada sobie do pękpa i zaczyna mlaskać ja oczy jak pięć złotych, więc pytam Oliveczko co robisz a ona "MYSIA AM AM MJECIO" (czyli je mleczko) myślałam, że padnę. Przez weekend była u Oli i widziała jedząca Maję . Nania mówiła, że cały dzień ta mysze karmiła, i tak az do nocy było: nosiła ją nakarmiła potem kładał do wóżka i wdy bawiłyśmy sie ona nagle zrywka na rózne nóżki (instynkt wzywał) biegiem do myszki, szybkie karmienie, ponoszenie i do wózka . Nagraliśmy ją za kilka lat zapadnie się pod ziemię gdy zobaczy ten film.Kurcze czy moje dziecko jako pierwsze na wątku dojrzało ![]() ![]() Buziaki
|
#3038 |
|
Konto usunięte
|
miniu, Maks też ma instynkt , ale tacierzyński.
Ma lalkę, którą nosi, karmi swoją herbatka , kładzie do snu w swoim łóżeczku, głaszcze ją....generalnie robi to co ja z nim. tak jak ja caluje jego stópki, i jak wącha lace stópki, chwyta się za nos, pokazując, że śmierdzą, biegnie po chusteczki nawilżane i myje lalce nogi. a teraz dowcipo; ![]() W Nowym Jorku otwarto nowy sklep, gdzie kobiety mogą wybrać i kupić męża. Przy wejściu jest wywieszona instrukcja korzystania ze sklepu: "- Możesz wejść do sklepu tylko jeden raz, - jest 6 pięter, a cechy charakterystyczne mężczyzn zwiększają się z każdym piętrem, - możesz wybrać jakiegokolwiek mężczyznę na piętrze lub iść piętro wyżej, - jak wejdziesz wyżej, nie możesz się już cofnąć". Pewna kobieta decyduje się wejść do sklepu, żeby znaleźć tego jedynego. Na pierwszym piętrze wywieszka mówi: "Ci mężczyźni mają pracę". Kobieta decyduje się wejść wyżej. Na drugim piętrze jest napis: "Ci mężczyźni mają pracę i kochają dzieci". Kobieta znów postanawia wyjść wyżej. Na trzecim piętrze jest napisane: "Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci i są bardzo przystojni". - "Wow" - myśli kobieta, ale postanawia wejść wyżej. Na czwartym piętrze wywieszka mówi: "Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci, są bardzo przystojni i pomagają w pracach domowych". - "Niesamowite" - pomyślała kobieta, jednak z ciężkim sercem odrzuca taką ofertę i postanawia wejść na wyższe piętro. Na piątym piętrze jest napis: "Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci, są bardzo przystojni, pomagają w pracach domowych i są romantyczni". Kobietę kusi żeby zostać na tym piętrze, ale decyduje się wejść na ostatnie piętro. Szóste piętro: "Jesteś na tym piętrze odwiedzającą numer 317 456 012, tutaj nie ma mężczyzn, to piętro istnieje tylko po to, żeby pokazać, że kobiecie nigdy nie dogodzisz. Dziękujemy za odwiedziny w naszym sklepie". |
|
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Oj dorosłe juz te nasze dzieci
![]() lea jakies pół godziny temu dostałam maila z tym dowcipem, tylko pps.... no i jeszcze jest jego druga część: po drugiej stronie jest taki sam sklep tylko sprzedaje się żony....
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/199406261138.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20030906310120.png http://www.suwaczek.pl/cache/637f72f2f2.png Edytowane przez minia99 Czas edycji: 2009-03-03 o 13:50 |
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
Nowy misio
![]() Ja nie ma siły pisac TŻ dziś pracuje do 20 Nikola ma straszny homor,pada i jest ponuro brrrrrr
|
|
|
|
#3041 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
uuu mój sie ulitował wróci o 16:30, ale wieczorem będzie pracował
|
|
#3043 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() No to oby wszystko było dobrze. Cytat:
Czerwień na paznokciu, fiu, fiu ![]() Cytat:
Może jeszcze coś się uda w sprawie pracy ![]() A ja muszę Mikołajowi tablicę kupić. Ostatnio jak byliśmy u znajomych, to pisał sobie po tablicy kolegi. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11256101]ja ostatnio podcięłam Maksiowi grzywkę, reszty nie ruszałam, bo pewnie nic dobrego by z tego nie wyszło. ![]() Myślałam, że Maks będzie się kręcić i nie da rady nawet tej grzywki przyciąć, tymczasem moje dziecię grzecznie siedziało i cały czas gadał "cak, cak, cak"= to oznacza nożyczki., ![]() Maksiu ostatnio odkrył dziurkacz- a nawet dwa, i dziurkuje wszystkie kartki, które mu wpadna w łapki.[/quote] Jak ja bym siewzięła za strzyżenie, to bym musiała później maszynką go ogolić Na szczęście kuzynka się zna.Dzieciom nie trzeba dużo do szczęścia ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;11256274]miniu, Maks też ma instynkt , ale tacierzyński. Ma lalkę, którą nosi, karmi swoją herbatka , kładzie do snu w swoim łóżeczku, głaszcze ją....generalnie robi to co ja z nim. tak jak ja caluje jego stópki, i jak wącha lace stópki, chwyta się za nos, pokazując, że śmierdzą, biegnie po chusteczki nawilżane i myje lalce nogi.a teraz dowcipo; ![]() [/quote] Jak słodko ![]() Dowcip rewelka Cytat:
Mój małż też do wieczora pracuje.
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
dziś Pola kończy półtora roku i dostała oryginalny prezent urodził się jej nowy kuzyn
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Ja już u babci. Sylwia została bez problemów, ma już koleżanki, co prawda dużo starsze od niej. W jej sali są dziewczyny, które mają 15 i 17 lat Jak wychodziłam od niej wieczorem to się sama popłakałam ![]() Rozmawiałam wstępnie dziś z lekarzem i ustawią jej badania tak, żeby do piątku się wyrobić i w piątek do domu Jutro ma jakieś badania z krwi i usg brzucha, w czwartek prawdopodobnie mocz, prześwietlenie ręki, żeby ocenić wzrost kości (chyba) i jeszcze usg narządów kobiecych. Wyniki hormonalne będą za jakieś 2-3 tyg, to nas poinformują i przyjedziemy na wizytę już do poradni. Kończę na razie bo niedługo szykuję Klaudię do spania. Jak uśnie to jeszcze postaram się odezwać. Mam nadzieję że będzie tu dobrze spać
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
czesc lasencje
![]() minia, lea to wiecie chociaz, ze jak się Trafi 2 dzidziuś to nie potrzeba niani kasia ![]() Xantia bon voyage ![]() Pati buziol dla Apolonii ![]() Iwka za badaniekaro ![]() ja własnie zjadłam kromala z moimi kielkami Lucerny miodzio. Juz planuje zakup kolejnych co do włosków u dziciaczków ja swojego ostatnio obciełam na grzybka siedział grzecznie pod warunkiem, ze jego ulubiony lew też bedzie obcinany musze mu tylko podgolić na krótsze te włoski przy szyi i miodzio ![]() mój małż na treningu ale pewnie za jakies 30 min będzie ![]() ed: Anula Adik miał przeswietlenie nadgarstka ocenia się wiek koścca
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-03-03 o 19:39 |
|
|
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
anula- ucałuj jutro Sylwię od e-cioci z Olsztyna i powiedz jej ,że jest bardzo dzielna. To szybko Wam zleci jak już w piątek do domku.Buziaki!!!
nasze wyniki w czwartek popołudniu, ale ten woreczek tak podrażnił Werci skórkę, że szok-pierwszy raz. Jutro pobiega trochę z gołą pupcią w sukienusi. A nie mam akurat maści na odparzenia,wrryyyyyy kanciu ale mi smaku narobiłaś na kiełki, chyba zaraz jakies nastawię
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka masz mąkę ziemniaczaną?? a maść alantan albo krem klotrimazol każde z tych pomoże
Ja ma teraz żeżuchę i brokuła ![]() Anula dla córek wielkie buziaki od nas oby wszystkie badania były pomyślne Kancia ja tez muszę Poli z tyłu włoski obciąć, ale jest z tym lekki problem po szpitalu jest drażliwa przy zabiegach
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka ja bym sobie chętnie słonecznika zapuściła
![]() Adrian od 3 tygodni nie miał mytej glowy bo jest straszny krzyk wrzask i uciekanie z wanny a biorac pod uwagę chorobę nie chcialam go jeszcze bardziej denerwowac dziś kapałam go bez Tzt i udało mi się go porzadnie wypluskac i wymyc głowę a i bylismy na chwile na dworze, mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych skutków ubocznych
|
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
TŻ i Niki już nynają a ja czekam na "wiek miłości "na zone club,Polecam!! to reality show .Australijski mistrz tenisa chce poszukuje znajomosci al;e żeby mu utrudnic to dali mu do wyboru kobiety w wieku od 20 do 48.Te powyżej 30 to niezłe laski też tak chcę wyglądac
O juz się zaczyna !!!! |
|
|
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrilka- mam wszystko- dzięki,że mnie oświeciłaś
Bym się poalkoholizowała trochę, a nie mam czym .Usypiałam dzisiaj Weronkę i już wychodziłam, a ona w ryk, to poszedł Tż- niestety tak ryczała "mumuś, mamuś",że wróciłam. JAk mnie tylko zobaczyła w drzwiach padła i śpi. Kurdę mamine dziecię mi się robi... A zapisałam się dzisiaj do biblioteki takiej dla dzieci i rodziców tylko. Fajne pozycje mają, filmy, gry komp., cd z bajkami do słuchania. Super. Można aż 10 pozyji na jeden raz wziąć.
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
apropos zachowania, Adik się zrobił okropnie zaborczy
jak zawsze się dzielił wszystkim tak teraz jest tragedia dzieciom zabiera wszystko co mają w rekach, jak ja coś jem to zaraz jest wrzask, ze on chce i potrafi mi do ust skoczyć. Najlepiej to jakbym z nim siedziała w jego pokoju a on by się bawił. Buuu a był taki fajny Mam nadzieję, ze to minie ![]() Iwka mozesz pdoac autora ksiązki 100 zabaw dla 2 latka bo widze roznych autorów
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-03-03 o 21:19 |
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Jutro przekażę Sylwii buziaki Klaudia za nic nie chciała się położyć do swojego łóżeczka turystycznego, dopiero uspokoiła się jak położyłam się z nią na moim łóżku i zasnęła 10 min.temu. kanciu ja jż swoje kiełki zjadłam, następne zrobię jak wróce do domu iwka ja też trzymam kciuki za wyniki Werki Zaraz dopiszę resztę, bo muszę jeszcze doczytać
|
|
#3054 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam nadzieje, że na weekend wrócicie do domu. Cytat:
Maksiu sie dzis potrzaskał. Byłam w łazience, a on w swoim pokoju, nagle trzask i przeraźliwy płacz jednocześnie. nie widziałam tego, wiec nie wiem co zrobił, jak wbiegłam do pokoju, to w pierwszej chwili myślałam, że coś w ręce, bo miał całe łapki w krwi. dopiero po chwili zauważyłam, że mu z buźki krew leci, było jej pełno. ![]() Maksiu ma rozciętą dolną wargę w środku na całej długości, oprócz tego jeszcze inna ranę, taka rozwaloną, sino-fioletową, też w środku, i do kompletu cały podbródek strzaskany, sino- czerwony. ![]() poza tym nic nowego. zmykam.pa |
||
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam
kasiu szkoda, że z pracą jeszcze taka niewiadoma, może w ciągu tego miesiąca się coś wyjaśni Xantia miłej podrózy, wypoczywaj i wracaj do nas. Elis już taka duża i jakie włoski ma długie ![]() lea wycałuj Maksia w bródkę Zmykam już spać, bo jutro o 7 pobudka. Na 8 chcę być u Sylwuni. iwka też nie mam nic, żeby się zalkoholizować. A szkoda może by mi się lepiej spało. Nie umiem spać poza domem
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
uuu Biedny Maxiu a nie wiesz jak to zrobił sobie
![]() Pola dziś właziła na swoje krzesełko do karmienia i też na nią sie przewróciło nie wiem jakim cudem na szczęście wszyscy cali - ja osiwieję z tym małym kombinatorem staram sie mieć ja zawsze na oku i ubiegać jej pomysły ![]() Anula trzymaj sie idę spać
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za kciuki
lea biedny Maksiu . Ciężko będzie mu jeść.Nie byliśmy u znajomych, bo koleżanka była bez mamy i jakoś średnio chciało mi się z dziadkami jej dyskutować. Posiedzieliśmy u teściowej i zostałam pochwalona za strzyżenie ![]() anula trzymam kciuki za badania i wyniki ![]() xantia w końcu odpoczniesz. Ja to chciałabym już od domu odpocząć. Jak Krzyś spał to wysprzątałam, pomyłam podłogi, a ściana się odmyła odplamiaczem do ubrań z amweya (chyba tak się pisze ). Moje dziecko też chce żebym z nim leżała, aż zaśnie, ale czasami go zostawiam i albo żadnej reakcji (jak jest wesoły za bardzo), albo zawoła ze 2 razy i cisza. Inaczej wracam, bo nie mam sumienia.Już wiem co chciałam napisać . Jak byliśmy u moich rodziców to wieszałam mamie firanki, przyniosła mi drabinę metalową. Zostawiłam ją w pokoju i poszłam do nich do kuchni, wyglądam przez drzwi, a moje dziecko już na 3 szczeblu (w sumie 5 ich było) . Więc bardzo dobrze rozumiem ciebie Patrilla. Ale sama też taka byłam, każde drzewo w okolicy zaliczyłam, a na nogach ciągle miałam strupy.
|
#3058 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, ja widzieć podobny tryb mam jak małź Pati, tez niestety pracuję wieczorami jeszcze.
Anula - Lea - oj, współczuję, biedny Maksiu Xantia - ja też tak chcę, może zabierzesz mnie do tego bagażu, ale ostrzegam - ciężar znacznie wzrośnie - ze wskazaniem na znacznie. Pati - pilnuj Poli, bo jak tak dalej pójdzie to bigamistką zostanie,albo do pojedynków dochodzić będzie. cóż Tymek ma ułańską krew, nie odpuści... ale z drugiej strony Jaś na miejscu... miejmy nadzieję , że miłość na odległość zwycięży!
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się alkoholizuję
![]() Piję Wasze zdrówko ![]() Anula również przesyłam uściski dla Klaudii, szybkiego powrotu do domku i przede wszystkim dobrych wyników badań kasia szkoda z tą pracą jak tak ci zależało, ale moze jeszcze nic straconego lea ucałuj mojego biednego zięcia minia no nasze dzieci już takie duże, że nie wiem nawet kiedy ten czas zleciał A co to będzie dalej ![]() Ja wybieram się w przyszłym tygodniu zapisać Hanie do przedszkola, bo już są zapisy ![]() Znajoma jest tam dyrektorką i i tak nie byłby problemu, ale wolę iść, zapisać i mieć spokojną głowę. Pójdziemy pooglądamy co i jak ![]() Hania też karmi swoje maskotki od dawna i mlaska przy tym tak, ze boki zrywamy zawsze
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
WOW PIERWSZA
![]() minisiu juz przedszkole??? A od kiedy Hania będzie tam chodziła ![]() lea ucałuj Maksia anula serduchem jestem z Wami
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

ale mieliśmy dziś noc każdy z nas miał koszmary bryyy 

Jeździ samochodami kładąc się na podłodze plackiem, jego tata tak lubi leżeć. A apropos brudzenia, to mój mąż założył jedne z lepszych i nowszych spodni (czyściutkich) i poszedł w nich ocieplać rury do kotłowni wczoraj
, tak też podejrzewałam (brak doświadczenia), ale wczoraj gadałam z panią dyrektor i w ciągu tego miesiąca ma być prawdopodobnie reorganizacja i oczywiście ciągle o mnie pamięta. Trzymam ją za słowo. Zależy mi na tej firmie, bo jest duża i znana.
. Jest z siebie bardzo dumne, tylko niech to ojciec zobaczy
. Spróbuję umyć.

dziś kapałam go bez Tzt i udało mi się go porzadnie wypluskac i wymyc głowę
bo widze roznych autorów