![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - część II
Cytat:
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
co za baby
![]() no teraz to już nic zrobie ![]() ![]() ![]() ![]() skarpety sa ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No wiem wiem , że głupie wymówki.. ![]() ![]() Jeżeli chodzi o Anglię.. Ja znalazłam swoją rodzinę w Internecie. Było cięzko- tzn dużo ludzi do mnei pisało, że chcieliby i w ogóle, ale interesowało ich minimum poł roku na przyklad ( w sumei sie nie dziwię, bo nie jest dorbze zmieniac dziecku opiekę co chwilę). No i końcu znalazłam rodzine w tatkim mieście jak chciałam (tam gdzie jechał mój TŻ do pracy) i na taki okres jak chciałam - wszytsko wyglądało bajecznie. Pojechałam pełna optymizmu i juz po pierwszych dwóch tygdniach modliłam się o powrót ![]() W umowie (internetowej) była opieka nad dzieckiem plus drobne prace domowe. I miałam za to dostawac 70 funtów. Oczywiście mnóstwo czasu wolnego też miało byc. jak się okazało sprzątałam, gotowałam, prałam, prasowałam, opiekowałam się dzieckiem,.... Nie byłoby to takie straszne, gdyby to był jakiś normalny zasięg tych prac.. W domu była trójka dzieci ( w tym dwoje nastolatków). Więc państwo nastolatkowie zostawiali brudną bieliznę na podlodze, resztki z jedzenia z poprzedniego dnia zaschnięte na talerzu... Ogólnie jak ściagali bluzę w przedpokoju, to tam ją zostawiali na podłodze, jak niedopili herbaty, to zostawiali ja tam gdzie siedzieli- czyli na sofie, gdzie się wylała... Zapytałam moja pracodawczynię czy mam za nich sprzątać- powiedziala, że tka , gdyz oni sami nie posprzątają. Byłam wściekła ![]() Ach ano i angielska pogoda- nabrałam tam spodnic, krótkich spodene... A dni słoneczne mogłam policzyć na palcach jednej reki. Cały czas w kurtce, deszcz.... Mnie sie nie podobało, ale prsze się tym nei sugerować ... ![]() ![]() PS. Jesli zrobiłam jakies literowki czy błędy to przepraszam, ale nie chce mi się czytac drugi raz i sprawdzac bo za dłuuugieeee ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- acha dostawałam w końcu 60 a nie 70 funtów , bo Pani King sie "Pomiliło" :| |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Ale z Was paple
![]() ![]() ![]()
#4685 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie fair wobec humanistów i osób, tak jak piszesz, które idą na kierunki pedagogiczne itp. Cytat:
![]() ![]() [/quote]ja śpię w TŻta górskich ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
u mnie też słońa jest
![]() ![]() ![]() to znaczy słonia nie ma ![]() ![]() Edytowane przez sanrioo Czas edycji: 2009-03-04 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi najwiecej problemow sprawialo patrzenie jednoczesnie na droge, pieszych inne samochody i znaki....i zazwyczaj nie zauwazalam wszystkich znakow ![]() Ale troche praktyki i nabiera sie wprawy... A co do amtury to ja zdawalam stara i jako dodatkowy wybralam oczywiscie matme - z historii to bym w zyciu nie zdala... A u mnie slonca brak ![]()
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2009-03-04 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale powiem wam tak, ja uważam że matma na maturze, na podstawowym poziomie, POWINNA BYĆ. przecież chodzi o to by być jak najbardziej rozgarniętym, prawda? i co z tego, że takiemu "humaniście" niby nie jest potrzebna. przyjdzie co do czego, a okaże się, że on liczyć nie potrafi, a dzielenie pisemne przekracza jego możliwości ![]() ![]() wiem, że to skrajny przykład, babka za kasą humanistką raczej nie jest (choć nigdy nie wiadomo ![]() ![]() PODSTAWY wszyscy powinni umieć...... ![]() dla ścisłości (i zaraz mi się oberwie, że jestem tendencyjna ![]() ![]() ![]() matematyki NIGDY nie umiałam, o fizyce to już w ogóle nie wspominam (einsteina zrozumiałam dopiero na studiach, o ironio), jedyne co z przedmiotów "przodujących" mi podeszło to informatyka ![]() i NIE PISAŁAM matmy na maturze. ale zdawałam ją ustnie ![]() sania, piszesz, że to głupie, że każdy ma umieć matematykę, że niby to samo powinno być z biologią i historią. moje zdanie jest takie... ogólna wiedza powinna być ze wszystkiego ![]() ![]() kurde no, chociażby wiedzieć ile pieniędzy masz, ile możesz mieć (odsetki na koncie!! oprocentowanie!!!)... wcale nie jest to nie fair, matematykę używasz na codzień, powinno się to znać.... =) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Raczkowanie
|
Arraksis - oby
![]() A póku co się żegnam Zazdrośnice ![]() ![]() ![]() Do później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale wiesz.. Jeśli chodzi o matematykę to nie trzeba zdać matury, żeby ją umieć. Siłą rzeczy jak masz matematykę w szkole przez tyle lat, to liczyć potrafisz ![]() A odsetkom i oprocentowaniom, aż tak dużo czasu na lekcjach nie było poświęcane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Raczkowanie
|
![]()
Dobrze ze nie musiałam zdawać matmy
![]()
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie tam uczono o oprocentowaniu, odsetkach, itp. i wiem, że w klasach nawet humanistycznych dość tego było ![]() nie chodzi mi o to żeby wszyscy umieli liczyć logarytmy, ale wiem że można się przepchać przez szkołę nic nie wiedząc. a taka matura z matmy to zmusi - tych, którym zależy ![]() ![]() każdy ma inne zdania. tak jak mówię, ja jestem mat fiz, maturę zdawałam, logarytmy kojarzę i proste pewnie jeszcze policzę ![]() kurde nie mogę się zebrać do niczego ![]() uhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym moim zdaniem z matematyki przydatne są w życiu tylko: %, +, -, x, : ![]() a do matury już trzeba cały materiał powtórzyć i tu zaczynają się schody dla tych, którzy z matmy po prostu są hmm głąbami tak to nazwę ![]() Aelitka do roboty ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() idę poodkurzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Wtajemniczenie
|
dobra, dobra już siedzę cicho... ale mam ostatnio nastrój do polemizowania i najchętniej każdego bym pouczała
![]() miłego odkurzania hihi ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już odkurzyłam. teraz mi gorąco! ![]() a ten mój odkurzacz to w ogóle nie ciągnie, nie wiem czemu ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aaa na jakie tematy mogłybyśmy podyskutować hmmm ![]() o słyszę ćwierkanie ptaszka ![]() zgrzałaś pachę to odpocznij teraz hihi, ja też wczoraj odkurzyłam, to normalnie sauna! ojaaaa właśnie był u mnie chwilę temu kierownik (młody chłopak, koło trzydziestki) tak pogadać i mówi (budują halę nową u nas), że chłopacy, którzy tam robią na tej budowie mówili do niego "weź załatw jej numer"... o jaaaa jak ja nie trawię takich buraków. Takie niby podrywy heh ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ha ha ha... odkurzaj tu sobie takim co zamiast wsysać, syfy zostawia na dywanie! ![]() uhh nie lubię takich, jakiś czas temu jeździłam z kumpelą po drukarniach, i kurna trafiłyśmy do jednej takiej gdzieś na jakiś magazynach. a na magazynach pełno tłumoków co te magazyny zapełniają czymś z wielkich aut, nie?.. ![]() ![]() edit czytacie jakieś blogi?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie jem zupe warzywową ![]() i pisze do mnie ta hostka z Londynu. Kurde jakaś nie kumata chyba jest. Pisze jej, że mogę w czasie wakacji zostać a ona mi przysyła drugi raz tego samego maila. Jest francuzka to powinna być bardziej kumata. Umyłam podłogi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja kiedys miałam bloga jako nastolatka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i uważam, że matura, jak pisała Aelitka z matmy podstawowa być winna ![]() ![]() przyszła moja baza. tzn. ja po nia przyszłam na pocztę ![]() właśnie się pomalowałam i zerkam co chwilę ,czy się cień nie osadza ![]() ![]() ide jeść i się uczyć, a potem aerobik. milego dnia, zazdrośnice ![]() EDIT: i ja mam bloga, trzymam go z sentymentu, ale ałożyłam go 7 lat temu. Chryste, jaką ja byłam wtedy idiotką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja chcę to poczytać jeśli można ![]() ![]() ![]() bo czytać uwielbiam ![]() zaczytuję się w 4-rech [rech rech] =) i tak se myślę, że w sumie to mogłabym pisać (szczególnie jeden mi się podoba, babka ma chyba styl podobny jak ja- też bym mogła w ten sposób pisać ![]() ja pisałam zawsze takie zwykłe pamiętniki. mam je do tej pory. ale już nie czytam. nie oglądam nawet ![]() jakoś tak wstyd mi samej przed sobą ![]() rachunek prawdopodobieństwa - ojj tak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Aelitka wysłałam Ci adres mojego na PW
![]() Ja tez poprosze, chetnie poczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Raczkowanie
|
![]()
Pokażcie swoje blogi
![]() kurcze no szkoda że jednak jest od dawna mój skasowany bo miałby byście niezły ubaw go czytając ![]() albo załóżmy wspólny blog i bedziemy pisać o czekaniu na zaręczyny ![]() ![]() ![]()
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-03-04 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() hihi ja też właśnie w drukarni pracuję ![]() okropnie się czuję jak czuję na sobie te spojrzenia itp, nawet jak z TŻtem wychodzimy z pracy za rękę ![]() Cytat:
![]() ![]() ej ja wolałam wszystko robić zawsze zamiast nauki ![]() a francuzce może się coś pomyliło ;p ja też jak byłam w Londynie to mieszkałam w domu z jedną francuzką i francuzem - Lila i Guilliam (czy jakoś tak, czyt. Żują hihi) brudasy jak nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzisz, baza jest ![]() a pisząc o tych + - : x zastanawiałam się, czy właśnie nie wspomnieć o rachunku prawdopodobieństwa do totka hehe ![]() Cytat:
![]() ja też mam jeden pamiętnik (gimnazjum), ale witam w klubie: wstydzę się sama przed sobą czytać te rozterki miłosne i naiwność..... kilka razy myślałam, żeby napisać książkę, bo z polaka jest super, książki uwielbiam, ale jakoś nie było konkretnego pomysłu
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
Poproszę adresy blogów na PW
![]() Ja kiedyś pisałam, ale skasowałam... strasznie tego żałuję....
#4708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a i ja też poproszę o adresy na PW ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Ja byłabym wściekła gdyby ktoś ze znajomych mojego bloga przeczytał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
Ja żałuję strasznie, że skasowałam mojego pierwszego... Pisałam go długo, w bardzo trudnym dla mnie okresie... Chciałabym móc to jeszcze kiedyś przeczytać... Skasowała, bo życie mi się pozmieniało i chciałam zapomnieć o przeszłości...
Później miałam kolejnego bloga, ale krótko, już nie mogłam się wczuć w pisanie, znudziło mnie to...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.