|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy
Cytat:
Wcześniej pisałam, że mam ten sam problem, na szczęście powoli zaczynam sobie z nim radzić podsłuchałam dziewczyny z biochemii i zmieniłam zupełnie sposób pielęgnacji włosów |
|
|
|
|
#3152 |
|
Rozeznanie
|
Ja szamponu dla dzieci juz próbowałam ale jonson baby i nic a nic mi nie pomógł ale o tej odżywce to nie słyszałam gdzie ja kupiłaś i za ile??
|
|
|
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też nic nie pomagało, ale minęło już ponad 4 miesiące od odstawienia i mi jakoś się normują te włosy
|
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj pierwszy dzień z nowym szamponem ale rano jakoś żadnej poprawy nie zauważyłam może jedno mycie nie wystarczy. Ja tez się boję że nawet jak rano te moje włosy nie wyglądają wcale tak źle to podczas pracy ich stan może się znacznie pogorszyc a co jak co w pracy siedzieć z tłustymi włosami to troche kicha.
No cóż będę go uzywać dalej i w weekend jak nie będę musiała nigdzie wychodzić to się okaże jak zadziała |
|
|
|
#3155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sklepie w Warszawie, ale można też kupić przez internet http://www.fitomed.pl/cgibin/shop?in...6&sid=7562c442 (to link do tej konkretnej odżywki), są też szampony z tej serii, ale nie próbowałam. Na mnie połączenie tej odżywki i szamponu dla dzieci działa bardzo dobrze, a mam naprawdę mocno przetłuszczające się włosy Zresztą na tej stronie jest spis sklepów w całej Polsce, gdzie można kupić ich produkty. |
|
|
|
|
#3156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki w takim razie to będzie mój następny środek do przetestowania
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny nie straszcie ze po odstawieniu są takie jazdy?ja sie tu martwie jak sie zabezpieczyć nie biorac tabsow a widze ze powinnam sie zaczac jeszcze martwic o skutki po ich odstawieniu?
|
|
|
|
#3158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak przeczytalam ze okres moze sie spozniac do miesiaca a nawet dluzej to w ogole prawie zawalu dostalam
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj mnie tak po dostawieniu jajniki i podbrzusze bolały, że MASAKRA, ledwo chodziłam. Zaczyna Ci wszystko normalnie pracować po odstawieniu, moja ginekolog jak zobaczyła na USG moje jajniki to stwierdziła, że ruszyły do pracy jak szalone ![]() A ból minie, mnie jeszcze sutki bolały, ale tak, że nie mogłam ich dotknąć nawet przez bluzkę i biustonosz. Ale też już przeszło, jakiś miesiąc to trwało.
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
Mi na szczęście juz bule jajników przeszły ale to było straszne szczególnie podczas seksu
|
|
|
|
#3161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczesniej nigdy tak nie mialam.... a okres spoznil Ci sie?? Ja licze ze dostane tak za tydzien....mam taka nadzieje
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się zastanawiałam teraz czy jakbym mogła cofnąć się w czasie to bym nie brała tabletek ale chyba i tak bym je brała tylko znacznie krócej. Ale fakt jak zaczynałam to myślałam że to super metoda bez żadnych skutków ubocznych.
|
|
|
|
#3163 |
|
Przyczajenie
|
tabletki odstawilam 21 lutego po9 latach brania bez przerwy lekarz twierdzil ze nie ma potrzeby krwawienie nastąpilo po 4 dniach ale wczesniej kochałam się z mężem a teraz mam okropne bule krzyza i ogólnie czuje sie żle napiszcie moze ktos mial podobne objawy o ciazee sie nie boje bo chcemy miec dzidziusia
|
|
|
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
Odstawiłaś niedawno więc teraz w twoim organiźmie moga dziać się przedziwne rzeczy. Jednak nie wiem czy to przez tabletki tak Cie boli krzyż z takimi bólami po odstawieniu się nie spotkałam.
|
|
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
powstał mi problem..
![]() zawsze ostatnią pigułę brałam w sobotę, tyle że kiedyś musiałam przyjąć 2 piguły jednego dnia (wymioty ) i od tamtej pory zawsze brałam ostatnią pigułę z nowego opakowania i tak sobie żyłam do momentu podjęcia decyzji o rzuceniu. Pozostały mi ostatnie 4 piguły. Oczywiście nie mam zapasowego opakowania więc jestem "zmuszona" rzucić 1 dzień wcześniej. Tu pojawia się pytanie- zabezpieczona jestem do dnia przyjęcia ostatniej tabletki? I inne pytanie- wiem, że nie powinno się współżyć w czasie przerwy ponieważ później nie zostanie zachowana ciągłość antykoncepcji hormonalnej ALE czy od dnia odstawienia do dnia wystąpienia krwawienia też się nie powinno współżyć? Czy już mi się pomerdało, czy też nie ma możliwości zajścia w ciążę do momentu wystąpienia krwawienia?? Mam już mętlik..Mam nadzieję, że moje pytania nie są głupie , po prostu wszędzie są informacje o tym co zrobić gdy się pominie pigułkę ale przy założeniu że nadal się je bierze a co jak już brać się nie zamierza?? ![]()
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
ale przeciez to kwestia tylko kilku dni wiec po co ryzykowac
|
||
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę Yasminelle od dwóch lat, robiąc co jakiś czas przerwy, raz wymuszone raz nie. Co prawda trwają one około miesiąca, ale żadnych skutków odstawienia nie odczułam
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Na przykład po zerwaniu z chłopakiem nie mam potrzeby placic kilka kolejnych miesiecy za kolejne opakowania, raz mi się tez zdarzyło ze po prostu zapomniałam wziąć pierwszą tabletke z opakowania
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo miesieczna przerwa to najgorsze co moze byc...
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez novakia Czas edycji: 2009-03-03 o 22:14 |
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
To był mój wybór, nic sie nie działo złego, poza tym słyszałam ze co jakiś czas powinno się zrobić przerwe
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
nie no jasne, robic przerwe ale conajmniej polroczna, ciekawe jak bedzie reagowal twoj organizm jak odstawisz tabsy na stałe
|
|
|
|
#3175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak robisz często krótkie przerwy to twój organizm wariuje i nie wie co się z nim dzieje więc robisz o wiele gorzej jak byś wogóle nie robiła przerw |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie nie mialam problemow przed braniem tabletek, biore je tylko ze wzgledu na antykoncepcje, wiec nie wiem jak zareaguje moj organizm na odstawienie, raczej nie powinno byc zle. narazie o tym nie mysle. No ale czasem bylam zmuszona zrobic przerwe, co poradze?
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
no nic nie poradzisz
ja przed braniem bylam okazem zdrowia, a teraz jestem jednym wielkim problemem. mam nadzieje ze tobie sie uda
|
|
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
Dżizys, tabletki antykoncepcyjne to nie są cukierki! A tu ciagle ktoś pisze: odstawiłam na miesiąc bo to, bo tamto, bo siamto... A potem się jedna z drugą dziwi że ma problemy zdrowotne... I to nie zawsze się dzieje od razu, ale może być też po jakimś czasie - i jest szloch, rozpacz i żale... Organizm to nie jest śmietnik do którego można wrzucać co się chce, jak się chce i kiedy się chce...
Żal mi tych wszystkich które wydają się tego zupełnie nie rozumieć, bo nawet nie wiedzą jak bardzo mogą sobie zaszkodzić... |
|
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
podstawa to nie zapominac
ustawic przypomnienie w telefonie czy cos. przeciez to duza odpowiedzialnosc. ale ja juz odpadam z dyskusji, klocic sie nie bede, nie moje zdrowie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

jak przeczytalam ze okres moze sie spozniac do miesiaca a nawet dluzej to w ogole prawie zawalu dostalam

) i od tamtej pory zawsze brałam ostatnią pigułę z nowego opakowania i tak sobie żyłam do momentu podjęcia decyzji o rzuceniu.
Mam już mętlik..
ale przeciez to kwestia tylko kilku dni wiec po co ryzykowac