|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 851
|
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)
Cytat:
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Cytat:
![]() ale wode brzozow± na 100% dobrze o jest moja woda ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29157 Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-03-04 o 23:46 |
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 535
|
chyba wracam do prostowania w³osów bo nerwowo nie wyrabiam juz
![]() nawet mama mi mówi ze po tym fryzjerze mam okropne wlosy, takie pipki
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
jakkolwiek g³upio to zabrzmi ja sie nie umiem czesac w jakies fryzury
odkad scielam w³osy z zapupy na krótkie (do badz za ramiona) to nie umiem ulozyc zadnej fryzury, bo w kazdej jak sie widze w lustrze mam wrazenie ze wygladam jak idotka ![]() W domu czasem wlosy zwiazuje w kucyka, ale takiego byle jakiego zeby mi tylko wlosy nie sz³y na twarz jak mam maseczke. Kiedys sie upar³am i mowie: uczesze sie do pracy w kucyka - 20 minut manerwrowania przed lustem i ciagle cos mi wylazi³o nie tak. Poza tym mam bardzo pyzat± buzie i mam wrazenie ze gdy wlosy mam do ty³u to jeszcze bardziej t± pyze widac a to moj kompels....patrzylam jak czesza sie osoby o takim kszta³cie twarzy, ale albo ja jakas kanciasta jestem, albo nie wiem, nie umiem czegos takiego wykonac, nie do twarzy mi ![]() mialam juz wizje opaska z przodu (na te krótsze klaczki) i z ty³u spi±c gumk± - ale w praktyce mi wychodzi to tragicznie ![]() musialabym chyba pokazac Wam na fotce, ale z ta pyz± co mam to sie chyba nie z³amie
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I te¿ jak upinam w³osy, mam wra¿enie, ¿e wygl±dam nieciekawie Wydaje mi siê, ¿e przy moim do¶æ kwadratowym kszta³cie twarzy powinnam wycieniowaæ w³osy przy buzi, ¿eby krótkie pasma okala³y j± przy spiêciu czupryny. Ulizana chyba nie wygl±dam zbyt ³adnie. Ale kiedy mia³am takie kosmyki, niemi³osiernie mnie one dra¿ni³y i podpina³am je spinkami. I tak ¼le, i tak niedobrze Ale powa¿nie zastanawiam siê nad powrotem do takiego cieniowania, hm...Je¶li masz siê mêczyæ, to mo¿e faktycznie lepiej, ¿eby¶ prostowa³a, przynajmniej do czasu, kiedy nie urosn± do zno¶nej d³ugo¶ci
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie to pyzatosc sie uwypukla. Kiedys (ze 2 lata temu) zrobilam kiteczke i poszlam po TZ na pkp. Albo mialam schize, albo cos, ale mialam wra¿enie ze gapi sie non stop na mnie i mu cos nie pasuje ![]() W ogole mam wrazenie ze sie wszyscy wtedy gapi± na pyzatosc i w duchu smiej± ![]() mozliwe ze ja za bardzo biore s³owa krytyki do siebie, albo za duzo oczekuje od w³osów....
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Có¿, ja potrafiê zrobiæ kucyka, warkocza i popl±tanego koka. Tyle.
![]() Nie umiem nawet ³adnie spi±æ w³osów plastikow± klamr±, mam dwie lewe rêce po prostu. Cytat:
![]() A swoj± drog± - pewnie przesadzasz... |
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
zapytalam, ale powiedzial ze wszystko ok, ale cóz mial powiedziac
![]() pewnie tak, jestem swiadoma, to taki strach przed ods³oniêciem twarzy ![]() poprostuje jakis czas i zobaczymy w jakiej kondyncji beda k³aczki jak mam ich tak ma³o to nawet grzebykiem udaje sie je spi±c, co wczesniej nie bylo wykonalne bo mam bardzo grube i ciezkie wlosy
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 072
|
Cytat:
dlatego zazwyczaj spinam/ zwi±zujê w³osy z ty³u g³owy i wypuszczam jakie¶ kosmyki na twarz i nie wygl±da to ¼le. Wa¿ne, by boki twarzy by³y w miarê zas³oniête. Dobrze te¿ trochê podtapirowaæ w³osy na czubku g³owy- w ten sposób mo¿na optycznie wyd³u¿yæ twarz.I nie przejmuj siê, pyzate buzie d³u¿ej wygl±daj± m³odziej
Edytowane przez weegirl Czas edycji: 2009-03-05 o 11:31 |
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Moj by sie chyba nie odwa¿y³by mi tak powiedziec
![]() nosa nie mam duzego, ale te wielkie policzki i male oczy :P
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a usunac fotki nie moge bo wiecie czym to grozi. Chyba ze na PW ![]() Pani-jesien ja na pewno przesadzam, ale jak mówilam moja twarz to mój kompleks od zawsze, nie tylko jesli chodzi o kszta³t twarzy, ale tez dlatego ze choruje na £ZS (jednak juz jest lepiej).Mama mi ciagle wbija do g³owy i krytykuje na zdjeciach ze jak sie usmiecham (kiedy zdjecie jest niespodziewane a ja mam szeroki usmiech) ze automatycznie oczy mi znikaja i widac tylko wielkie, pyzate policzki - i to mi sie mocno zakorzenilo w g³owie bo te slowa s³yszalam nie raz
[*] 11.09.2012 jeszcze siê kiedy¶ spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2009-03-05 o 11:23 |
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... po prostu wiem, o co mu chodzi³o- ¿e bardziej podobam mu siê w rozpuszczonych w³osach
wiêc siê nie obrazi³am. Nie stara siê mnie wpêdziæ w kompleksy (a tak w ogóle, to jakim cudem ja napisa³am "spiêtyh" ?!) Zreszt±, ja lubiê konstruktywn± krytykê- dziêki niej mogê bardziej obiektywnie spojrzeæ na siebie. Przecie¿ w zwi±zku nie chodzi o to, by tej drugiej osobie non stop s³odziæ ![]() A tak w ogóle, mo¿e zamiast prostownicy chocia¿ zestaw suszarka + du¿a okr±g³a szczotka? Nie zniszczy tak w³osów Aczkolwiek ja nadal jestem za zwi±zywaniem- przecie¿ chcesz zapu¶ciæ zdrowe mohery, prawda?
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak sie ³udze ze zakupilam dobra prostownice plus ochrona i moze nie bedzie zle (do tej pory okazjonalnie prostuje) na razie mam ciut za ramiona
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po paru miesi±cach dosz³am do takiej wprawy, ¿e w³osy wygl±daj±, jak wyprostowane prostownic± (tylko, ¿e nie s± tak ulizane), za to ich stan jest niez³y- nie to, co po prostownicy. je¶li chodzi o modelowanie na szczotce, z ty³u jest trochê ciê¿ej, tym bardziej, ¿e mog± boleæ ramiona, ale wg mnie warto potrenowaæ.PS: a mog³aby¶ mi przes³aæ swoje zdjêcie na PW? |
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
konkretnie jakie chcesz? z wyprostowanymi czy nie? bo ja czesto w³osy fotografuje i pozniej oceniam ich stan czy sa lepsze/gorsze/ile urosly przez ten czas
![]() tylko teraz jestem w pracy, wiec nie wiem czy takowe bede miala, ale moze, moze ![]() faktycznie moze popracuje nad technik±, s± jakies filmy pokazuj±ce ta metodê?
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo i tak zaraz muszê wyj¶æ z domu. co do filmów, to poszukam w necie- na pewno jakie¶ s±.
|
|
|
|
|
#3862 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 774
|
Cytat:
. ale ja siê nie obra¿am bo j± strasznie kocham i wiem ¿e nie mówi tego z³o¶liwie. W ka¿dym razie ja np ¿le wygl±dam w rozpuszczonych w³osach. Jestem szczup³a, a rozpuszczone w³osy powoduj±, ¿e moja twarz robi siê wiêksza i fina³ jest taki ¿e wygladam jak patyczak z wielk± g³ow±. tez nie mam daru do wi±zania w³osów, ale wymy¶li³am sobie takie upiêcie - ³apie w³osy w kucyka skrêcam go i byle jak szczepiam to wszystko do kupy spink± szogun i takim sposobem mam codziennie inaczej upiête w³osy w zalerzno¶ci jak mi siê uda z³apaæ i co z tej spinki wypadnie a co siê jako¶ zaczepi. ![]() Cytat:
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - nie wiem czy tak jest naprawdê czy to tylko takie moje schizo ![]() Edit: O, doru¶, zajrza³am w twój profil i widzê, ¿e Ty jeste¶ m³odsza ode mnie, nie wiem czemu my¶la³am, ¿e jeste¶ starsza, mo¿e przez to, ¿e jeste¶ mê¿atk±?
Edytowane przez pani-jesieñ Czas edycji: 2009-03-05 o 12:44 |
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do Ciebie, czy wobec tego, ¿e masz podobne odczucia co ja to chodzisz w rozpuszczonych wlosach? Ja siê wsumie teraz tak zastanawiam, po co mi te d³ugie w³osy skoro non stop s± zwi±zane? Ale propo du¿ej g³owy. Mam w³osy falowane i w rozpuszczonych wygl±dam fatalnie ale jak je wysusze dyfuzorem i siê skrêco to mi ³adnie mimi, ¿e g³owa wygl±da jeszcze na wiêksz±... Chyba mocno dziwna jestem
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, ¿e chodzê w rozpuszczonych O wiele bardzie podobam siê sobie w rozpuszczonych w³osach ni¿ w spiêtych Mimo efektu du¿ej g³owy Swoj± drog± - z t± du¿± g³ow± pewnie nam siê tak tylko wydaje i nikt inny tego nie zauwa¿a - ale my kobiety dziwne jeste¶my pod tym wzglêdem Aha, zwykle chodzê jednak ze spiêtymi w³osami, bo rozpuszczone dziel± mi siê na os³awione "kolonie" I te¿ siê czasem zastanawiam po co mi d³ugie, skoro rzadko je rozpuszczam.
|
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niestety wiem, ¿e mi nie ³adnie w rozpuszczonych (oprucz loczków), bo siê sama sobie nie podobam, po za tym m±¿ i mama i przyjació³a mi powiedzieli a to s± osoby które zawsze mówi± prawde czy jest gorzka czy nie. Ale d³ugi i b³yszcz±cy koñski ogon te¿ wygl±da sexi
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
moje osoatnia lata mlodosci to chce miec d³ugie
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 224
|
Cytat:
nak³adam na skalp wcierki, oleje, bez makijazu jestem, snujê siê po domu i zamêczam T¯ta ¿e dzi¶ wygl±dam jak wyp³osz to on tylko z u¶miechem mówi "masz racjê" ale potem mówi, ¿e mam piekne oczy czy co¶ tam, ogólnie stara siê mnie nie dobijac, ale te¿ nie oszukuje, ¿e piknie wygl±dam, no i wczoraj mia³am taki dzieñ, k³adê siê z olejami na w³osach, buzia tez czym¶ tam wymazana, zgasili¶my ¶wiat³o, lezymy zwróceni twarzami do siebie, ale jest tak ciemno, ¿e nie widac nawet obrysu twarzy, dos³ownie widzê ciemnosc a T¯ trzymaj±c mnie za rêkê "piêknie wygl±dasz" po czym zaczêli¶my siê ¶miac jak dzikie norki ![]() eee teraz to ma³o ¶mieszne, ale jak sobie przypomnê to mi siê morda ¶mieje ![]() Cytat:
![]() http://photoshopdisasters.blogspot.c...bbleheads.html http://photoshopdisasters.blogspot.c...-headache.html http://photoshopdisasters.blogspot.c...assembled.html http://photoshopdisasters.blogspot.c...obblehead.html http://photoshopdisasters.blogspot.c...bbleheads.html
20*12*2007 zapuszczam w³osy po pas 01*09*2008 nie farbujê wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy Edytowane przez atenaz Czas edycji: 2009-03-05 o 14:33 Powód: linki |
||
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez pani-jesieñ Czas edycji: 2009-03-05 o 14:26 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

21.06.2014r.

odkad scielam w³osy z zapupy na krótkie (do badz za ramiona) to nie umiem ulozyc zadnej fryzury, bo w kazdej jak sie widze w lustrze mam wrazenie ze wygladam jak idotka 

Có¿ - przynajmniej szczery...
Bo co¶ mi siê zdaje, ¿e naprawdê przesadzasz...
?!) Zreszt±, ja lubiê konstruktywn± krytykê- dziêki niej mogê bardziej obiektywnie spojrzeæ na siebie. Przecie¿ w zwi±zku nie chodzi o to, by tej drugiej osobie non stop s³odziæ