Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-05, 20:28   #1201
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Cytat:
Napisane przez miguu Pokaż wiadomość
mam zaklepany termin właśnie na 4 lipca... no za pózno nigdy nie jest ;P
właściwie szukaliśmy sal na wrzesien ale nigdzie nie było terminów a sale na około 100 osób tez nie jest tak łatwo znaleść... no i tak wyszło właściwie przez przypadek z tym 4 bo sie okazało że ktoś zrezygnował no i zdecydowalismy się na ten termin...
...
a tak w ogóle czytajac wasze wypowiedzi troche się załamałam :P... bo wy tak wszysto dokładniej z wyprzedzeniem... a ja :P... az wstyd sie przyznać... :P
miguu, u nas bylo podobnie, koncem ub roku decyzja o slubie, kilka telefonow i okazalo sie ze jest kilka wolnych terminow (zwolnily je pary ktore z roznych powodow przesunely terminy lub w ogole zrezygnowaly), zaczelismy wiec poszukiwania zespolow - rowniez fuksem zlapana grupa, ktora zwolnil "znajomy, znajomego znajomej..."
udalo sie te dwa elementy zgrac na 30 maja
jeszcze w grudniu rzutem na tasme zamowilam sukienke, bedzie w kwietniu

czasu faktycznie malo
kolejne telefony, fotograf, kamera.. tu musialam szukac dalej bo "lokalni" mieli juz zajete
ale udalo sie
pozostale elementy poszly gladko
chociaz ja nadal wiele rzeczy ustalam, czasu na na szukanie pomyslow oraz przemyslenia, jest bardzo malo - to najwiekszy minus
Stary 2009-03-05, 21:32   #1202
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqa84 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Ja sobie tak po cichu podczytuje ale moze poleci ktos fajne salony okolice bytomia katowic chorzowa itp
Ja mam wesele w Bytomiu w Sali Balowej, moze z zewnatrz nic specjalnego ale w srodku.. jak dla mnie idealnie duzo miejsca i ladny wystroj no i cena przystepna,
szukam sukni bo wesele juz 1 sierpnia a jak pytalam w krakowie to 4 miesiace sie czeka mam nadzieje ze troche mniej bedzie
A moze jeszcze jakis jubiler z bytomia albo okolic??
W większości salonów czeka się na suknię 3-4 miesiące.W niektórych nawet 6 miesięcy (np. a Madonnie). Oczywiście jeśli ma być szyta na miarę. Bo jak pasuje Ci suknia w salonie, to w 1 dzień kupisz.
Jak chcesz szyć, to raczej już nie masz za wiele czasu na szukanie.
Niestety salonów Ci nie polecę, bo z Bytomia i Chorzowa nie znam. A w Katowicach żaden nie jest godny polecenia wg mnie.
Jeśli chodzi o obrączki to mogę polecić tego jubilera, niestety ceny są trochę wysokie.
http://jubiler.h2.pl
I jeszcze ten:
http://www.jubilerschubert.pl/
Obydwa salony są w Bytomiu.

Jeśli jeszcze mogę coś polecić, to b. polecam cukiernię Alaska n z Piekar Śląskich i cukiernię U Michała z Bytomia (zawsze jak jadę do Piekar to muszę zrobić przystanek w Bytomiu i wejść tam na ciastka, mają bajeczne wyroby)

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 22:09   #1203
miguu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
miguu, u nas bylo podobnie, koncem ub roku decyzja o slubie, kilka telefonow i okazalo sie ze jest kilka wolnych terminow (zwolnily je pary ktore z roznych powodow przesunely terminy lub w ogole zrezygnowaly), zaczelismy wiec poszukiwania zespolow - rowniez fuksem zlapana grupa, ktora zwolnil "znajomy, znajomego znajomej..."
udalo sie te dwa elementy zgrac na 30 maja
jeszcze w grudniu rzutem na tasme zamowilam sukienke, bedzie w kwietniu

czasu faktycznie malo
kolejne telefony, fotograf, kamera.. tu musialam szukac dalej bo "lokalni" mieli juz zajete
ale udalo sie
pozostale elementy poszly gladko
chociaz ja nadal wiele rzeczy ustalam, czasu na na szukanie pomyslow oraz przemyslenia, jest bardzo malo - to najwiekszy minus

u nas tez wszystko szybko.... ale ja się tam z tego ciesze...
oświadczyny 25 wrześnie, wiedzielismy że ślub chcemy szybko bo należymy do osób której uważają że zręcza sie po to aby brać ślub a nie być sobie zaręczonym...
no więc myslelismy o wrześniu, udało się 4 lipca
sala jest... dj i wodzirej też się znalazł... mamy to szczęście że fotografem będzie nasz przyjaciel jedyne co to musimy mu załatwić dojazd z Niemiec...
teraz jestem na etapie robienia zaproszeń, właśnie z przyszłą bratową kończymy je projektować w przyszłym tygodniu je się wydrukuje ...
jeśli chodzi o sukienke to właściwie w zeszłym tygodniu zaczęłam się rozglądać i zaraz tez w 3 z kolei salonie zamówiłam szycie na miare na szczeście wiedziałam mniej więcej co chce (teraz już chodze po salonach i mierze dla własnej przyjemności i po to aby dopracowac sobie szczegóły mojej sukni )...
zostało jeszcze dość sporo szczegółów do ustalenia ale jest czas :P...
właściwie sama się sobie dziwie że jakoś całe te zamieszanie dookoła wesela całe te przygotowywanie, ta otoczka jakos mnie nie asorbuja tak bardzo... ja juz tylko nie moge się doczekac aż będe Jego żoną ...
jakby mnie było stać to bym zatrudniła koordynatora i mu powiedziała tylko co i jak bym chciała a on juz by wszystko załatwił ...
puenta więc jest taka że ja uważam że jak się chce to wszystko idzie ...
ale się rozpisałam :P...
miguu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 22:13   #1204
Amelka4747
Raczkowanie

Kitek! Piękne te obrączki! A możesz polecić jakiegoś jubilera z okolic Jastrzębia? Ewentualnie Katowice, Rybnik?
Amelka4747 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 22:18   #1205
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
W większości salonów czeka się na suknię 3-4 miesiące.W niektórych nawet 6 miesięcy (np. a Madonnie). Oczywiście jeśli ma być szyta na miarę. Bo jak pasuje Ci suknia w salonie, to w 1 dzień kupisz.
Jak chcesz szyć, to raczej już nie masz za wiele czasu na szukanie.
Niestety salonów Ci nie polecę, bo z Bytomia i Chorzowa nie znam. A w Katowicach żaden nie jest godny polecenia wg mnie.
Jeśli chodzi o obrączki to mogę polecić tego jubilera, niestety ceny są trochę wysokie.
http://jubiler.h2.pl
I jeszcze ten:
http://www.jubilerschubert.pl/
Obydwa salony są w Bytomiu.

Jeśli jeszcze mogę coś polecić, to b. polecam cukiernię Alaska n z Piekar Śląskich i cukiernię U Michała z Bytomia (zawsze jak jadę do Piekar to muszę zrobić przystanek w Bytomiu i wejść tam na ciastka, mają bajeczne wyroby)
tak wlasnie o tych myslalam jubilerach, co do cukierni to ja mam swoja na szombierkach - na skormnej od wielu lat tam kupuje ciasta i nigdy nie trafilam na cos nie smacznego
suknia.. no coz nie mialam czasu wczesniej a teraz widze ze musze w ten weekend cos wybrac i zamawiac ja raczej wiekiej mody sprowadzanej niewiadomo skad nie chce pozatym cenowo tez bym nie wyrobila wiec mysle ze raczej tak jak dziewczyny pisaly moze w TG uszyje chyba ktos pisal ze miesiac sie czeka ale najpierw poogladam w bytomiu i okolicach moze akurat cos trafie

Aha mam jeszcze pytanko czy takie rzeczy jak akcesoria slubne baloniki wstazki etykietki itp mozna gdzies u nas kupic czy lepiej zamawiac z neta (wolalabym po prostu zobaczyc co kupuje - dotknac itp
jesli chodzi o zaproszenia polecam deko karts czy jakos tak sama mam zamiar w przyszlym tygodniu tam zamowic duzy wybor i ceny tez spoko mozna na all zobaczyc
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 22:33   #1206
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Witam

Troszke poczytalam Waszych postow i ogladanelam sukienki
Ja mam termin wesela na 1.08

Sale mam juz zrezerwowana - Restauracja Wiktoria w Skrzyszowie
Zaproszenia- zamowilam przez neta ze strony www.nicoya.pl czekam na projekt ktory gratisowo przyjdzie poczta a potem bedziemy drukowac
Obraczki - wstepnie wybrane ale jescze nie zamowilismy
Sukienke mam juz wybrana - Linea Raffaelli set.54
Zespol, dj- niestety jeszcze nie

Wesele robimy na 120 osob ale wiadomo nie wszyscy przyjada.Ja jestem ze slaska Żory a moj z wielkopolski Koło.
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 08:05   #1207
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
Aha mam jeszcze pytanko czy takie rzeczy jak akcesoria slubne baloniki wstazki etykietki itp mozna gdzies u nas kupic czy lepiej zamawiac z neta (wolalabym po prostu zobaczyc co kupuje - dotknac itp
jesli chodzi o zaproszenia polecam deko karts czy jakos tak sama mam zamiar w przyszlym tygodniu tam zamowic duzy wybor i ceny tez spoko mozna na all zobaczyc
Nie wiem, czy w tamtych okolicach jest jakiś sklep z akcesoriami ślubnymi. Na pewno jest w Katowicach w Centrum ślubnym (za spodkiem). Nie ma tam jakiegoś mega wielkiego wyboru, ale zawsze coś się znajdzie.
Ja większośc drobnostek zamawiam na allegro.

Cytat:
Napisane przez Amelka4747 Pokaż wiadomość
Kitek! Piękne te obrączki! A możesz polecić jakiegoś jubilera z okolic Jastrzębia? Ewentualnie Katowice, Rybnik?
Mogę polecić tego z Wodzisławia http://www.olszar.pl. Niestety ceny nie są zachwycające. I jeszcze tego z Rybnika http://www.artis-jubiler.pl
A w Jastrzębiu polecam jubilera (tylko że nie znam nazwy) co jest koło wypożyczalni videoworld.

Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość
Witam

Sale mam juz zrezerwowana - Restauracja Wiktoria w Skrzyszowie
Zaproszenia- zamowilam przez neta ze strony www.nicoya.pl czekam na projekt ktory gratisowo przyjdzie poczta a potem bedziemy drukowac
Obraczki - wstepnie wybrane ale jescze nie zamowilismy
Sukienke mam juz wybrana - Linea Raffaelli set.54
Zespol, dj- niestety jeszcze nie

Wesele robimy na 120 osob ale wiadomo nie wszyscy przyjada.Ja jestem ze slaska Żory a moj z wielkopolski Koło.
Witam kolejną pannę młodą. Widzę, że jest ans coraz więcej na 01.08. A tak poza tym to ponad rok mieszkałam w Żorach. Musieliśmy się wyprowadzić (teraz mieszkamy w domku mojego męża) i trochę mi szkoda, bo z większego miasta wyprowadziłam się w zasadzie na wieś. Teraz w Żorach jestem gościnnie.

P.S. Co do sukien ślubnych to przypomniało mi się że w salonie Karina mają usługę ekspres i suknie uszyją nawet 2 tygodnie przed ślubem. Cena +10-20% ceny sukni. Niestety ceny w Karinie są wysokie (powyżej 2tyś)

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-03-06 o 08:09

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 11:00   #1208
Kasiulinka
Raczkowanie

GG do Kasiulinka

A ja również ze śląska konkretnie Siemianowice Śląskie k. Katowic
ślubujemy 17 kwietnia 2010 już nie mogę sie doczekać a czytając Wasze posty z przygotowań az sie gotuje bo czas mi sie taaaak wlecze a chciałabym przejsc do szczegółów planowania ;D
Kasiulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 11:14   #1209
Amelka4747
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulinka Pokaż wiadomość
ślubujemy 17 kwietnia 2010 już nie mogę sie doczekać a czytając Wasze posty z przygotowań az sie gotuje bo czas mi sie taaaak wlecze a chciałabym przejsc do szczegółów planowania ;D
Nawet nie zauważysz jak czas szybko zleci Pozdrawiam
Amelka4747 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 11:31   #1210
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Kitek mieszkam 12 km od Żor chodziłam do Żor do technikum.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:41   #1211
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że ślubujemy tego samego dnia zapraszam na PM 2010

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 13:06   #1212
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

A ja myslalam ze nikt nie bedzie wiedzial gdzie sa Żory

Susanna a gdzie konkretnie mieszkasz?
Kasiulinka czas szybko zleci i nim sie spostrzegniesz juz bedziesz zonką
Kitek na wsi tez jest fajnie

Dzis u mnie ponuro caly dzien pada a ja wciaz szukam zespolu moze poradzicie albo macie jakies namiary
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-03-06, 14:01   #1213
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Kitek mieszkam 12 km od Żor chodziłam do Żor do technikum.
Ja tam mieszkałam tylko 1,5 roku. Wcześniej mieszkałam w Strumieniu. A teraz trochę dalej niż 12km od Żor. Niedaleko Jastrzębia.

Cytat:
Kitek na wsi tez jest fajnie
Dzis u mnie ponuro caly dzien pada a ja wciaz szukam zespolu moze poradzicie albo macie jakies namiary
No widzisz, jaki świat jest mały. Mieszkałam na osiedlu ks. władysława.
Na wsi może i jest fajnie, ale jak się przyjeżdża na weekend. Na co dzień to bardzo mi ciężko się odzwyczaić od miasta, tym bardziej, że nie jestem mobilna (egzamin na prawo jazdy dopiero w lipcu).

A co do zespołu to polecam ten: http://www.impuls.rybnik.pl, ale u nich kiepsko z terminami.

Stary 2009-03-06, 14:04   #1214
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:

Susanna a gdzie konkretnie mieszkasz?
Hehehe pracuję w firmie transportowej więc siłą rzeczy znam mniejsze i większe miejscowości na śląsku i nie tylko Zresztą akurat Żory znam bardzo dobrze - nie raz przeszłam wzdłóż i wszerz po lekcjach
Mieszkam w Orzeszu

Cytat:
Mi sie znudziło przesłuchiwanie zespołów. Postawiłam na wodzireja. To bracia - jeden prowadzi imprezę a drugi puszcza muzykę

edit
Kitem na ks. Władysława to miałam szkołę. Straszna była

M&M

Staś

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2009-03-06 o 14:06
Stary 2009-03-06, 14:09   #1215
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Kitek fakt to troche przerabane bez samochodu ja na szczescie mam juz prawko a ciezko by mi teraz bylo bez autkadzieki za namiary na zespol
Susanna a ile taki wodzirej sobie liczy? Mi rece juz opadaja jak chodzi o zespoly ciezka sprawa

Ja teraz mieszkam w DE od 3,5 roku
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-03-06, 15:44   #1216
kitek_fm
Rozeznanie

pytanie było do Sussany, ale że ja też mam dj i wodzireja to pozwolę sobie odpowiedzieć.

My płacimy 2tyś za całą obsługę (1tyś za dj i 1tyś za wodzireja).

Stary 2009-03-06, 15:48   #1217
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
pytanie było do Sussany, ale że ja też mam dj i wodzireja to pozwolę sobie odpowiedzieć.

No to bede miala porownanie )
Widze ze coraz czesciej ludzie decyduja sie na dj
pomysle o tym
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-03-06, 16:09   #1218
kitek_fm
Rozeznanie

Ja akurat mam dość słuchania fałszujących pijaczków, którym się wydaje że są świetnymi "artystami".
Znam kilka dobrych zespołów, ale i tak osobiście wolę słuchać utworów w oryginalnej wersji, a prowadzący zabawę jest kulturalny i taktowny.

Ostatnio miałam okazję słuchać zespołu, który zewsząd mi zachwalano, terminy ma już na 2011r zajęte. I co? I ja go raczej nie polecę, bo zespół grał same piosenki biesiadne. Rozumiem, kilka utworów, ale całą imprezę, na której byli sami młodzi ludzie, to już przesada. Samo granie i wokal to tak średnio. Bardzo się rozczarowałam.

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-03-06 o 16:12
Stary 2009-03-06, 16:19   #1219
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

No faktycznie lepeij nie polecac Nie wyobrazam sobie imprezy biesiadnej z wesela dzownilam do fajnego goscia ale niestety maja termin zajety
Jeszcze sie okaze ze zostane bez zespolu
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 16:33   #1220
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
moze w TG uszyje chyba ktos pisal ze miesiac sie czeka ale najpierw poogladam w bytomiu i okolicach moze akurat cos trafie
ja zamawiam w TG, w przesmyku i czas szycia jest niecaly miesiac, pierwsza przymiarka juz po tyg od zdjęcia wymiarow

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 17:59   #1221
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Susanna a ile taki wodzirej sobie liczy? Mi rece juz opadaja jak chodzi o zespoly ciezka sprawa
Cytat:

My tak samo. Równe 2000 zł. Co ciekawe zespół który nam odpowiadał jako tako (z tym, że nie rozmawialiśmy z nimi twarzą w twarz tylko przez telefon) nie dość że liczył sobie 2400 zł to jeszcze trzyosobowy więc zwiększają sie koszty "wyżywienia" Zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi.

Cytat:
Ja akurat mam dość słuchania fałszujących pijaczków, którym się wydaje że są świetnymi "artystami".
Znam kilka dobrych zespołów, ale i tak osobiście wolę słuchać utworów w oryginalnej wersji, a prowadzący zabawę jest kulturalny i taktowny.
Mam to samo. Samo przesluchiwanie demo doprowadzalo mnie do szalu. Po 30 zespole dalam spokój. Wodzirej wywarl na nas ogromne wrażenie, taki serdeczny, normalny facet. Siedzieliśmy u niego w domu ponad godzie i gadalismy o nas, zainteresowaniach, jak sie poznalismy, o rodzinach, pochodzeniu a on to sobie wszystko notował. WYkorzysta to na weselu.

M&M

Staś

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2009-03-06 o 18:02
Stary 2009-03-06, 18:58   #1222
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Susanna a skad macie ten komplet dj i wodzirej? Moze ja tez bym ich zatrudnila?? Ciezko mi tak na odleglosc zalatwiac a w Pl bede w kwietniu

Kitek Ciebie nie pytam bo masz tez 1.08

LadySith no to predko sie tam uwijaja
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-03-06, 19:02   #1223
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Susanna a skad macie ten komplet dj i wodzirej? Moze ja tez bym ich zatrudnila?? Ciezko mi tak na odleglosc zalatwiac a w Pl bede w kwietniu
To sa bracia dlatego wyszedł komplet W sumie chyba dobrze.
Jak chcesz to mogę Ci podać namiary na tego pana.

M&M

Staś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 19:04   #1224
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
To sa bracia dlatego wyszedł komplet W sumie chyba dobrze.
Jak chcesz to mogę Ci podać namiary na tego pana.
Bardzo chetnie Oby mieli wolny termin
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-03-06, 20:54   #1225
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Dobry wieczór, trochę Was zaniedbałam, ale już nadrobiłam Kitek martwiłyśmy się ostatnio, że na forum nie przybywa nowych PM śląskich, atu proszę ja się straciłam i od razu mamy wysyp A no i zmianę avatarka też zauważyłam
Cytat:
No więc oficjalnie dołączam się do Waszego grona Ślub 5 września
Witam na naszym forum
Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
u mnie postępy kiepsko :/ bylam u jubilera i te obraczki, ktore mamy do przetopienia to za mało :/ potrzebuję jeszcze dozbierać lub dokupić złota :/ w domu juz przekopalam wszystkie szkatulki i znalazly sie tylko 2 samotne kolczyki :/ nadzieja w rodzinie mojego

ale za to cena uslugi jest w porzadku - 250 zl robocizna i 40 zl usluga grawerowania
Lady a ile Wam brakuje tego złota? Ile gramów? Kurczę w tym jubilerze robocizna taniuchna, ale niestety nic o nim nie słyszałam a grawer to za usługę tak, a nie za literę?
A byłaś tam na przeciwko "Kolejarza"? Bo tam fajnie robią, cena 300-400 zależy czy prosty wzór czy kosmiczny, ale grawer liczą sobie 3zł od znaku

Cytat:
Napisane przez kamyszka1 Pokaż wiadomość
Uaktywniam się po przerwie
termin ślubu ustalony: 25.06.2010 (piątek)
Wesele: Pałac Kawalera w Świerklańcu - ok. 60 osób (połowa ze Śląska, połowa z Wielkopolski)
Suknia - teoretycznie wybrana - mam suknię marzeń, ale nie wiem jak będę w niej wyglądała więc na razie pozostaje ona tylko w moich myślach. http://www.annaisbridal.pl/pl/fota_2009.php?p=kristi_m1
kamyszka1 witamy po przerwie Fajnie, że Ci się udało tak wszystko pozałatwiać. Wesele w Świerklańcu, na pewno pozostanie długo w pamięci gości A sukienka superowa!

Cytat:
Przygotowania... to co najważniejsze już załatwione, a suknia na razie w planach Muszę pochodzić po salonach, ale wstępny "wzór" jest http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=37.nalon
Amelka bardzo ładna sukienka,a będziesz chciała z tym koronkowym bolerkiem?

Cytat:
Napisane przez miguu Pokaż wiadomość
Witam wszystkie panny ze śląska

od jakiegoś czasu podglądam wasz wątek i w końcu postanowiłam do was dołączyć
mój ślub ma się odbyć 4 lipca w restauracji "Pod kasztanami" w Zabrzu, dlatego tez chciałam was zaraz prosic czy może wiecie cos na temat tego miejsca?? jakieś cenne uwagi i opinie?

pozdrawiam
Witam również Niestety nic nie wiem o Twoim lokalu, tak, że nie pomogę

Cytat:
Czesc Dziewczyny
Ja sobie tak po cichu podczytuje ale moze poleci ktos fajne salony okolice bytomia katowic chorzowa itp
Ja mam wesele w Bytomiu w Sali Balowej, moze z zewnatrz nic specjalnego ale w srodku.. jak dla mnie idealnie duzo miejsca i ladny wystroj no i cena przystepna,
szukam sukni bo wesele juz 1 sierpnia a jak pytalam w krakowie to 4 miesiace sie czeka mam nadzieje ze troche mniej bedzie
A moze jeszcze jakis jubiler z bytomia albo okolic??
Cześć moniqa Sala balowa w Bytomiu to gdzie to? A oglądałaś te obrączki z chyba się nazywają goldrun czy jakoś tak, są na Dworcowej i mają mnóstwo też wzorów na allegro, więc można podpatrzeć
uppppssss chyba Kitek mnie wyprzedził z tym Goldrun

Cytat:
Witam

Witam kolejną nową PM ze Śląska

Cytat:
Witamy, witamy Zobaczysz jak szybko Ci ten czas zleci Ja niedawno zamawiałam salę i rok to było mnóstwo czasu, a teraz to już jest i kilka miesięcy

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Edytowane przez SSR
Czas edycji: 2009-03-06 o 21:01
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 21:18   #1226
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Witam na naszym forum

Lady a ile Wam brakuje tego złota? Ile gramów? Kurczę w tym jubilerze robocizna taniuchna, ale niestety nic o nim nie słyszałam a grawer to za usługę tak, a nie za literę?
A byłaś tam na przeciwko "Kolejarza"? Bo tam fajnie robią, cena 300-400 zależy czy prosty wzór czy kosmiczny, ale grawer liczą sobie 3zł od znaku
w tym na rogu bylam pytac i ceny tak jak mowisz

a ten naprzeciw staszica to podobno dawno juz jest... [to chyba kiepski nie moze byc].
40 zl jest za napis wewnatrz 2 obraczek
zlota mamy tylko 5 g (bo te obraczki co mamy to sa cienkie) + lancuszek + para kolczykow [2 ostatnie jeszcze nie ważone bo sie dopiero wczoraj znalazły]

Stary 2009-03-06, 21:39   #1227
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
w tym na rogu bylam pytac i ceny tak jak mowisz

a ten naprzeciw staszica to podobno dawno juz jest... [to chyba kiepski nie moze byc].
40 zl jest za napis wewnatrz 2 obraczek
zlota mamy tylko 5 g (bo te obraczki co mamy to sa cienkie) + lancuszek + para kolczykow [2 ostatnie jeszcze nie ważone bo sie dopiero wczoraj znalazły]
Tak ten jubiler dawno już jest, ale do tej pory nie wiedziałam, że tam przetapiają Jeśli cena jest za grawer na 2 obrączkach to rzeczywiście chyba tam się przejdziemy i zobaczymy co nam zaoferują. Nam tam na rogu sprawdzali nasze złoto czy to złoto jest i ważyli, wyszło nam 8g złota i to powinno wystarczyć, ale i tak nastawiamy się żeby ewentualnie 1-2g dokupić. Kurczę ja kiedyś wezmę kartkę, ołówek i przejdę się po jubilerach zapisując sobie ceny robocizny i ceny graweru, porównam i wybiorę najkorzystniejszą ofertę Z drugiej strony na obrączkach nie ma co oszczędzać, bo będziemy je nosić całe życie, a taką suknię za dwa tys. założymy tylko raz

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-03-07, 08:21   #1228
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

dobra dziewczynki, to ja Was zostawiam i zmywam się na weekend świetować urodzinki i dzień kobiet

do "zobaczenia" w niedziele

Stary 2009-03-07, 08:59   #1229
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
dobra dziewczynki, to ja Was zostawiam i zmywam się na weekend świetować urodzinki i dzień kobiet

do "zobaczenia" w niedziele
Do zobaczenia i nie swietuj za bardzo

Ja jestem po wstepnym sprzatniu zostalo mi pranie , umycie okien i podlog

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Tak ten jubiler dawno już jest, ale do tej pory nie wiedziałam, że tam przetapiają Jeśli cena jest za grawer na 2 obrączkach to rzeczywiście chyba tam się przejdziemy i zobaczymy co nam zaoferują. Nam tam na rogu sprawdzali nasze złoto czy to złoto jest i ważyli, wyszło nam 8g złota i to powinno wystarczyć, ale i tak nastawiamy się żeby ewentualnie 1-2g dokupić. Kurczę ja kiedyś wezmę kartkę, ołówek i przejdę się po jubilerach zapisując sobie ceny robocizny i ceny graweru, porównam i wybiorę najkorzystniejszą ofertę Z drugiej strony na obrączkach nie ma co oszczędzać, bo będziemy je nosić całe życie, a taką suknię za dwa tys. założymy tylko raz
To najlepszy pomysl i zawsze te pare groszy sie za
Ja jak bede w Polsce tez pojde najpierw z kartka a potem sie zdecydujemy
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-03-07, 09:35   #1230
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

LadySith wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, radości, miłości i pomyślności. Aby spełniły się wszystkie Twoje marzenia, a dzień 3 X był najwspanialszym dniem Twojego życia!!!
: roza::r oza::ro za::roz a::roza :

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości