|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Witam kochane. I prosze o trzymanie kciuków za nasze jutrzejsze usg. Mam nadzieje ze wszystko z dzidzią jest ok i że pokaże co tam chowa między nóżkami. Chociaż szczerze mówiąc to zaczynam sie bać... Byłam tak optymistycznie nastawiona a im bliżej tym bardziej się boje. Ale ja mam tak zawsze.
Przeczuć co do płci nie mam żadnych, ale skoro jest taki wielki boom na chłopców to się nastawiam że będzie kolejny do drużyny piłkarskiej. No ale najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy. Mój mąż się cieszy że idzie ze mną, bardzo to przeżywa, za pierwszym razem tak mu się spodobało że teraz nie ma mowy żeby nie poszedł. PS Czekoladko pamietam, pamiętam...i trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Przyczajenie
|
![]()
[quote=Svinecka;11300885]nieee no drugi raz blizniaki to chyba by sie nie zdazyly tak latwo
![]() a zreszta - jak chcesz trojke to i czworka nie zaszkodzi ![]() heheheh no niby tak ale wiesz Svinecko ja teraz będę wolała dmuchać na zimne ![]()
#3453 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaaaa TZ pierwszy raz napisal o naszym dzidziusiu "Marcelek"
![]() ![]() ![]() ![]() chyba przekonuje sie do tego imienia
#3454 | |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczynki
![]() Super super ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie mam pojecia czy sie sprawdza ale mialam nadzieje ze po lewej stronie na dziewczynke ![]() ![]()
Nasze szczęście Lenka ur.18.08.2009 ![]() Edytowane przez syla39 Czas edycji: 2009-03-05 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a o ktorej? [quote=nastyeddy;11301070] Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- eeee cytaty swiruja
![]() |
#3456 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Masz racje! ![]() ![]() ![]() Musi byc udany!!!! Przyjaciółka w ciązy ![]() ![]() ![]() Mimo, że sie cieszy naszym szczęściem to my wiemy, ze cos jest nie tak ... no i trezba będzie jakoś ją pocieszyc ![]() To do niedzieli wieczorem moje kochane laseczki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |
Przyczajenie
|
[quote=Svinecka;11301098]bede trzymac
a o ktorej? Cytat:
ehhehehehe no tak ![]() ![]()
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() ![]() Skoczyłam jeszcze szybko do sklepu po kasze jaglaną do wypieku chlebka i jutro odrobinkę wypiekę na próbę. Załatwiłam przeklęte paski i glukometr pożyczyłam od siorki. Musiałam nakłamać że wyniki u gina w kartotece zostały a ja nie pamiętam dokładnie wyniku, ale coś około i tu sobie zawyzyłam.Doktorka pokręciła nosem, ale koniec końców wypisała na 100pasków recepte. I już nie kumam.Po obiadku poszłam na spacer z psem, żeby w razie co spalić ten cukier.Bo smażoną pierś miałam i kalafiora (smażone jest tym niedobrym, a kalafior wprost idealnym) Poszłam pieszo do przychodni,apteki i koleżanki. U niej ciasteczko, kawka inka, herbatka i 1delicja.Mierze poziom a tu92.Czyli jakbym naczczo była ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
BAN stały
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() Az ja sie czyta to az mi lezki leca...ze tak samo nie mam... ![]() ![]() ![]() Pozdraiwam serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 |
Zadomowienie
|
Dziękuje. Wizyte mam o 14.50 polskiego czasu ale napewno się troche opóźni jak zwykle. Po usg jedziemy obejrzeć wózki skoro już mamy dzień wolny więc napisze co i jak jak wróce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc brzuchom mówie
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
dziewczyny........chyba jednak kupie ten wozek: http://www.allegro.pl/item573237999_...ie_sztuki.html co prawda gondola jest niby tylko 70cm ale czytalam opinie - dziewczyna urodzila w listopadzie i w kwietniu jeszcze jezdzilo dziecko w gondoli a on jest taki inny niz inne ![]()
![]() |
#3465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() svinecka wozki maja fajne kolory ![]() dobranoc kobiety
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dobranoc
![]() a ja jakos nie moge sie przemoc zeby isc spac mam milion mysli w glowie heh ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- aaa ide bo co tak sama bede siedziec dobranoc
#3467 |
Zakorzenienie
|
Svinecko Ty Dobranoc a ja Dzień Dobry
![]() Już dzisiaj piątek!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zadomowienie
|
Witajcie brzuchatki, dziś mam wreszcie wolny dzień więc czytam Was od samego rana.
Ja mam dobre wiadomości, wczoraj byłam u lekarza na usg , które powinno być tym połówkowym (jestem w 23 tc) ale wcale nie trwało ono długo - tak jak pisałyście że trwa - może 5 minut, lekarz obejrzał sobie dzidzia i powiedział że wszystko ok. i powiedział że dzidź waży 600 gram. No i oczywiście lekarz twierdzi nadal, że na okreśłenie płci jeszcze za wcześnie, bo on ma tylko usg do szybkiej diagnostyki. No i ja się tak zastanawiam co on widzi na tym usg skoro nie może dojrzeć czy to chłopiec czy dziewczynka,czy na pewno zobaczyłby jakąś wadę, gdyby była? To są uroki mieszkania w małym mieście. Za tydzień jadę do łodzi na usg więc już poznamy tę płeć i będziemy wiedzieć że na pewno wszyatko ok. Mój lekarz pokazał mi dzidzię między nóżkami , patrzyliśmy razem ale on powiedział że nie widzi nic, a ja widziałam najpierw coś chłopca a potem jakby dziewczynkę , czyli nic nie widziałam ![]() A tak w ogóle to miło jest czytać o wszyatkoch waszych radościach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bawcie się dobrze, będziemy tęsknić ![]() Cytat:
Kasia, a może to była pomyłka, super by było ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() frida, jak się czujesz? Cytat:
![]() Kawał dzidzia już w Tobie mieszka ![]() musicman widziałam te dresy, o których pisałaś, te z H&M, fajne, ale podkreślały mi każdą fałdkę, źle na mnie leżały, kupiłam sobie trochę grubsze za 40 zł, też są fajne, choć bez tego pasa.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja dzisiaj leniuchuje wzięłam sobie dzień wolnego siedzę w domku i odpoczywam ![]() Jesteśmy po wizycie u ginia wszystko jest dobrze a nawet bardzo dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a nie to co ma między nóżkami... Następna wizyta 7 kwietnia a USG dopiero w 23 tyg ![]() ![]() I tak od wczoraj jestem taaaaaka szczęśliwa że szok ![]() Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków ![]() ![]() Teraz biorę się za czytanie wczorajszych zaległości a później za sprzątanie domku. Postaram sie do Was zaglądać. AAAA jeszcze Wam powiem, że wczoraj mojego TŻ siostra cioteczna urodziła pięknego chłopczyka Romanka ![]() ![]()
#3471 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie i dzidziusie.
Ja wstalam dzisiaj o 7:30, ale ciężką noc miałam. Straszny ból miałam w klatce piersiowej i pol nocy spac nie moglam. Zastanawiam się od czego to tak, ale bardzo nieprzyjemne było. Rano jak sie obudziłam, to juz dobrze sie czułam. Cóż, mam nadzieje, ze dzisiaj w nocy juz nic mnie nie bedzie bolało. |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poki lekarz nie potwierdzi plci- nadzieja jest ![]() Cytat:
![]() no mamuski trzymac kciuki!!!! dzisiaj my wizytujemy i nasze dzidzie beda podgladane ![]() Cytat:
![]() wiecie co ide jednak do tego okulisty, myslalam ze mi przejdzie z tymi piekacymi oczami ale jest jeszcze gorzej!!wczoraj ogladalismy film z napisami i te napisy mi sie zlewaly ![]()
![]() |
#3473 |
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczynki.
Nie moglam przez to wszystko wczoraj spac taka jestem szczesliwa ![]() Jejku wszystkie chodza do lekarza na usg itd a ja ![]() ![]() Svinecka wozek fajny i korzystny cenowo ![]() Wczoraj kolezanka powiedziala ze sprezentuje mi lozeczko wiec jeden zakup z glowy. Fajnie bo jest calkiem nowe, chyba nawet jednej nocy w nim jej mala nie przespala ![]()
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A poznanie płci to czysta ciekawość ![]()
![]() |
#3476 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | ||||||||
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Ale to rzeczywiście dziwne, że lekarz w 23 tyg. nie może okreslic płci wpatrując sie między nóżki... Dobrze, że wybierasz sie do innego :ehem: Cytat:
http://allegro.pl/item572191655_prom...uper_cena.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tego co pamietam, dziwiłam sie domowym wynikom, ale mój dr twierdził, że takim domowym glukometrem to sa inne normy, może u Ciebie podobnie:rolleyes: Cytat:
Cytat:
A tak w ogole dziendoberek prawie weekendowo :cmok: Idę zaraz na herbatkę do kuchni i jeszcze cos przegryźc - może jakiś jogurcik :rolleyes:, bo kanapeczki juz były ;)
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Zgagą nazywamy subiektywne odczuwanie piekącego bólu lub pieczenia w jamie ustnej, a zwłaszcza za mostkiem, i tzw. dołku sercowym, promieniującego niekiedy z okolicy wyrostka mieczykowatego mostka (od dołu) do okolicy gardła (ku górze) ." A co w ciąży można brać na zgage? Manti można? bo wole jakis płyn niż tabletki..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zakorzenienie
|
kurcze ale u nas ciemno!!jakies czarne chmury wiszą-pewnie zaraz bedzie lało!!
wczoraj caly dzien padal deszcz i do tego wichura byla.... musze jechac troszke szybciej do miasta bo przed wizyta chce zrobic zakupy w Naturze i Rossmanie ![]()
#3480 |
Raczkowanie
|
a ja się witam z rana i zmykam na zakupy bo już pustki w lodówce
coś mi w ostatnich dniach net nawala i nie mogę tu być z Wami i odpisywać mam nadzieję, że się poprawi miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.