|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Gonia, jak już zdasz to prawko to będzie z Ciebie kierowca rajdowy.
Uwielbiam egzaminatorów i ich teksty na koniec. Mój hicior: facet, który z założenia nie puszcza dziewczyn na egzaminie, bez względu na to jak dobrze jeżdżą jeśli jest to ich pierwsze podejście powiedział: "No następnym razem jak się spotkamy to Pani na pewno zda." Odpowiedziałam: "No mam nadzieję, że my się już nie spotkamy" (w domyśle, chciałam go pogryźć). Za kilka lat będziesz się z tego śmiała. Mój najnowszy dylemat związany z aparatem: gumki jasnoniebieskie, turkusowe, czy jasnoróżowe..? |
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
turkus zdecydowanie!!!
ja mam na 18.40 wizyte i pewnie dosatane ten cholerny łancuch ne zeby;/
|
|
#873 |
|
Przyczajenie
|
jasny róż optycznie rozjaśnia zęby
błękitne gumki miałam na aparacie i zęby wyglądały raczej na zszarzałe, ale w sumie to też zalezy od gusta.
|
|
|
|
|
#874 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() A wiele zależy od egzaminatora, niestety.
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
O 18:30 mam wizytę awaryjną, drugi raz odkleiła mi się rurka :| Najpierw odkleiła na wizycie, którą miałam 12.02, przykleiła, wyszłam, po kilku minutach była odklejona i do niej nie szło się dostać, więc poszłam na drugi dzień. I teraz znowu :| Z tym, że teraz jest odklejona jakiś tydzień, a nie miałam gdzie iść przykleić bo orto była w górach
, a do drugiej nie idzie się dobić, a na dodatek jest okropna i ma krzywe zęby , jakoś nie lubię baby (byłam u niej na wyciskach i na tym się skończyło), więc idę dopiero dzisiaj. Mam nadzieję, że teraz przyklei porządnie, no bo ile można z durną rurką się męczyć...
|
|
|
|
|
#876 |
|
Blond forever!
|
Wychodzi na to, że nasze "kółeczko wsparcia" przeradza się ostatnio w listę usterek dla sztabu kryzysowego
Ajajajajaj... Jak ja już bym chciała miec ten aparat "z zębów" (mówi się "z głowy", ale jakoś tak głupio mi to zabrzmiało )
|
|
|
#877 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
a dzis mam taka migrene ze nie wiem jak sie nazywam ;( trzymajcie sie
|
|
|
|
|
|
#878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#879 |
|
Rozeznanie
|
Róż szybko ciemnieje. A jeżeli chodzi o optykę, to czysto naturalnym jest, iż błękit rozjaśni.. Kolor biało-pochodny :P Ja mam teraz błękitne i póki co nie tracą koloru, jest ok..
|
|
#880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jakie mialam slady na podniebieniu od tych drutow |
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
siemaaa kochani!
![]() no i jestem po wizycie skasowano mnie 90 zł;] i coż...była moa o zdjeciu góry w maju ale powiedzialam ze na razie zeby poczekac bo mi sie jedynki nie podobaja, popatrzyla popatrzyla i mowi ze faktycznie musi mi je poprawic. do tego jeszcze dzis mialam stripping na dole;[ brr nie lubie tego no i pytalam co z psuciem sie zebów na stycznych no i mi wyjasnila ze szkliwo odnawia sie co 2 tygodnie i ze w takich malych ilosciach nie musze sie obawiac;] oto zdjecie kolor-strasznie leciutki zielony, zdjecie pokazuje szary i brzydki ale jest ladny ![]() na gorze i dole lancuszek bialy bo nie chcialam rzucajacego sie w oczy no i bede miec znow szpare miedzy jedynkami;/ wr;]
|
|
#882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na 6 od pierscieni takie srebrne obwodki.A co do tego reteinera to juz przesada ze w ciagu pol dnia zeby moga wrocic na dawne miejsce. Ja na moj aparat retencyjny bede czekac parwie miesiac tak wlasnie zalecila moja orto. Ale to z powodu moich dziasel i przerostu mam nadzieje ze sie bez interwencji chirurga obejdzie
|
|
|
|
|
|
#883 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety podgięcie łuku jest przeważnie skazane na porażkę w takim wypadku, bo jak to robi orto, to wypala sobie końce. Bez wypalania to lipa, a jeszcze jak kawałek krótki, to nie ma szans ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie będę już pisać o swoim majsterkowaniu
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczne masz ząbki
|
|
|
#885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to takie samo ryzyko jak to że sie przewrócisz na ulicy, wiec z aparatem nie można chodzić po ulicy? ja jak pamiętnego razu dostałam w zeby to nie stało mi sie nic innego jak bez drutów- rozwalona warga tak normalnie, aż sie sama zdziwiłam że drut nie pocharatał bardziej a co z moim pytaniem o wyciagi? i jedzenie w nich? są gumowe retencje? O.o Blondi ja to widze że mamy praktycznie od takiego samego czasu aparat duża wade miałaś?
|
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja noszę hassa już od miesiąca i jest coraz lepiej podkręceń miałam 28 a Ty 42 !!! Nie martw się to rozrywanie szwu nie boli.Pocieszę Cię,że ciągle tak na serkach jestem od miesiąca nic nie gryzłam. Na szczęście zaczynam trochę wyraźniej mówić. A tak na marginesie to pracuję w szkole
|
|
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
Aparat a aktywność fizyczna.
Jeden z facetów, który był mi nieco bliższy miał aparat. Robił w nim wszystko, wliczając w to intensywne treningi. Siatka, kosz, piłka nożna, rower, pływanie. Są ponoć jakieś ochraniacze dla sportowców-aparatowców, ale z moich obserwacji uważam, że jest to zbędny wydatek. Bo tak naprawdę ile razy dostaliśmy w życiu piłką w zęby? Chociaż ostatnio kolega mojej siostry miał wypadek na skuterze. Bus zdążył wyhamować on niestety nie. Uderzył głową w tył auta. Spadł mu cały górny łuk i zęby zaczęły się ruszać, ale to taki ekstremalny przypadek. Biedak jest cały siny i popuchnięty.. |
|
|
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
ja raz dostalam pilka w zeby, pamietam ten dzien -13 luty-piatek
![]() ![]() ma sie to 'szczescie' na szczescie nic sie nie stalo...ufff doobrze, ide umyc zeby i nareszcie spac, nie wyrobie juz z ta nauka... |
|
|
|
|
#889 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() A jednak zamek wróci do mnie już 14 marca Cytat:
![]() A Ty? Jaka wada i jak przebiega leczenie? Długo Ci jeszcze zostało noszenia??
|
|
|
|
#890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
A dlaczego mój klej nie wygląda jak smv
![]() Ostatnie posty to były same skargi, że aż się przestraszyłam co mnie czeka ekstrakcja 8 - boli ![]() dolny aparat - boli ![]() wyciągi - tu chyba nie tyle bolą, co denerwują ![]() A już miesiąc z aparatem przeżyłam i widzę spore różnice : mniejsza szpara po czwórkach, za to zrobiła mi się między 2 a 3 i chyba zaczyna się robić miedzy jedynkami, ale najbardziej cieszy mnie to, że już drut mi się wyprostował bardzo. Nie wiem czy któraś tak miała, ale ja założone gumki miałam na jedynkach i jednej dwójce tylko na połowę zamka, bo z tego co wybadałam to tak drut szedł w górę. A teraz drucik równo ze środkiem zamka i może w środę założy mi już ligaturki na cały zamek Najgorszy dla mnie jest język, ale mam sachol i jakoś sobie radzę. Już niedługo wizyta i teraz dylemat gumek : fioletowe czy zielone, bo moja orto niebieskich i turkusowych chyba nie ma, a tak mi się strasznie marzą
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
a ja jestem jeszcze z jednej rzeczy zadowolona, a mianowicie mój ortodonta kazał mi rzucic palenie
, wiec w koncu mam motywację, żeby to zrobic
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Manka spokojnie aparatki mają niewyczerpujące się pokłady cierpliwości... Ja przez kilka miesięcy marudziłam, że chce już aparat i nikt mnie z forum nie wygonił
a byli i tacy co mi odpisywali nawet... ![]() A tak serio, rzuć to palenie babo wstrętna, kup sobie Tabexa jeśliś słabej woli. Nie wiem tylko czy on nie jest na receptę przypadkiem. Żeby taka fajna babka paliła papierosy, wstyd |
|
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fioletowe (przynajmniej mi) strasznie szybko się wybarwiają, był taki śliczny kolorek a po dwóch dniach jakiś taki wyblaknięty, zżółknięty, zdecydowanie nie fioletowy Tak więc ja bym wzięła zielone ![]() Przykleiła mi rurkę i stwierdziła, że prawdopodobnie na następnej wizycie zakładamy pierścień Tylko czemu to dziadostwo się nie trzyma? Lewa rurka ładnie w miejscu, nic się z nią nie dzieje, a ta prawa zależnie od tego jak patrzeć na tą sytuację odpadła 2/3 raz. A ja nie chcę pierścienia , znowu będę miała język pocharatny :|Jeszcze tak co do palenia się odezwę. Sama palę , mam postanowione, że jak zdejmę aparat i jakoś wybielę ząbki (prawdopodobnie białą perłą spróbuję, myślę że jej przez rok nie przestaną produkować ) to wtedy palić nie będę. Orto mi nic na palenie nie mówiła, palę bardzo mało, chwilowo motywacji nie mam, a jak wybielę to będzie
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2009-03-06 o 08:53 |
|
|
|
|
|
#895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
D dokładnie w dzien założenia aoparatu
|
|
|
|
|
|
#896 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a moje dolne zęby jakoś już przestają boleć na szczęście już mnie nie ćmią zaklejam woskiem i jakoś przeżyję... i wiecie może to śmiesznie ale widzę jak się prostują fakt że miałam nawet proste same widziałyście normalnie w oczach się ustawiają hehe minimalnie ale coś się dzieje,z resztą na górze też po miesiącu już były w łuku tylko orto potem ustawiała kąt zęba mam nadzieje, że tu po miesiącu też będzie efekt stara już jestem a mam takie grzeczne ząbki hehe
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
||||
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki, Ty za mnie też trzymaj
![]()
|
|
|
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Byłam u orto i już wszystko wiem. Ehhh dłuuuga droga przede mną. 17 najprawdopodobniej zakładam górę. Nie na cały łuk tylko częściowo. Potem orto będzie uzupełniał. Potem po kilku miesiącach dół. Będę miała aparat bezpierścieniowy. Metalowy. No i teraz mniej optymistycznie ![]() Do wyrwania chirurgicznego 2 dolne ósemki. Sobie w poziomie urosły wstręciuchy jedne. To jest to czym najbardziej się martwiłam. Jak coś miało by pójść źle to właśnie te 8. Nie wiadomo co z 4 górnymi. Okaże się po 3 miesiącach mniej więcej czy je zostawiamy czy są do wyrwania. Chociaż orto powiedział, że mam warunki do tego aby je zostawić i on skłaniał by się ku temu.Całkowity koszt leczenia 8.5 tyś ![]() Chyba się dziś do banku wybiorę lokatę zlikwidować. A te ósemki będą mi się po nocach śniły coś czuję. W poniedziałek idę na konsultację do chirurga szczękowego. Może być problem bo korzenie jednej z ósemek są bardzo blisko nerwu żuchwowego(?) czy jakoś tak. proszę o wsparcie doświadczone aparatki bo koszmary będę miała
|
|
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Susinka spokojnie, 8-ki wyrywamy praktycznie wszyscy. Maja nam zaniknąć w drodze ewolucji. No a póki nie znikają to musimy usuwać... Nie takie rzeczy chirurdzy szczękowi robili
Ja jestem niedoświadczona, ale Cię wspieram ![]() Potraktuj to jako inwestycję na całe życie.. Jak już ściągniemy aparaty będziemy takie śliczne
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinny się zmieścić. tylko, żeby już szybciej wyszły, na razie są na granicy dziąsełmojej mamie w ogóle nie wyrosły
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Szymuś- mój skarbek <3
i znowu na samej końcówce 

Ajajajajaj...
)

3/3/6-22/7/8

Żyję na serkach, zupach i napojach. I tak jeszcze z 1,5 miesiąca co najmniej.... Seplenie jak jasna cholera a na uczelni każą mi referaty robić, no masakra!

ale nie jest aż tak źle