Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-05, 17:20   #871
rudo-zielona
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Gonia, jak już zdasz to prawko to będzie z Ciebie kierowca rajdowy.
Uwielbiam egzaminatorów i ich teksty na koniec. Mój hicior: facet, który z założenia nie puszcza dziewczyn na egzaminie, bez względu na to jak dobrze jeżdżą jeśli jest to ich pierwsze podejście powiedział: "No następnym razem jak się spotkamy to Pani na pewno zda." Odpowiedziałam: "No mam nadzieję, że my się już nie spotkamy" (w domyśle, chciałam go pogryźć). Za kilka lat będziesz się z tego śmiała.

Mój najnowszy dylemat związany z aparatem: gumki jasnoniebieskie, turkusowe, czy jasnoróżowe..?
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 17:30   #872
smv
Zakorzenienie

turkus zdecydowanie!!!
ja mam na 18.40 wizyte i pewnie dosatane ten cholerny łancuch ne zeby;/
Stary 2009-03-05, 17:31   #873
Error
Przyczajenie

jasny róż optycznie rozjaśnia zęby błękitne gumki miałam na aparacie i zęby wyglądały raczej na zszarzałe, ale w sumie to też zalezy od gusta.
Error jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 17:33   #874
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
oj babeczki coś słabo trzymałyście te kciuki - znowu oblałam prawko i znowu na samej końcówce i jeszcze na koniec mi egzaminator powiedział że był pewien że zdam bo już jechaliśmy z powrotem do ośrodka
Spoko, ja też zdałam dopiero (już) za trzecim razem, ale to jest i tak w normie, bo za pierwszym razem zdaje 30% kursantów, czyli na każdego przypada 3,3 egzaminu
A wiele zależy od egzaminatora, niestety.
Stary 2009-03-05, 17:44   #875
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

O 18:30 mam wizytę awaryjną, drugi raz odkleiła mi się rurka :| Najpierw odkleiła na wizycie, którą miałam 12.02, przykleiła, wyszłam, po kilku minutach była odklejona i do niej nie szło się dostać, więc poszłam na drugi dzień. I teraz znowu :| Z tym, że teraz jest odklejona jakiś tydzień, a nie miałam gdzie iść przykleić bo orto była w górach , a do drugiej nie idzie się dobić, a na dodatek jest okropna i ma krzywe zęby , jakoś nie lubię baby (byłam u niej na wyciskach i na tym się skończyło), więc idę dopiero dzisiaj. Mam nadzieję, że teraz przyklei porządnie, no bo ile można z durną rurką się męczyć...

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 18:05   #876
Blondi2989
Blond forever!

Wychodzi na to, że nasze "kółeczko wsparcia" przeradza się ostatnio w listę usterek dla sztabu kryzysowego Ajajajajaj...
Jak ja już bym chciała miec ten aparat "z zębów" (mówi się "z głowy", ale jakoś tak głupio mi to zabrzmiało)
Stary 2009-03-05, 18:12   #877
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
o kurcze, Blondi ale się narobiło.
A jak czytałam ostatnio, co Papryczka robia ze swoim aparatem (że sama sobie drut schowała), to...

o rany, na co masz uczulenie?

a jak tam Ci sie nosi maseczke?

piekne masz te zabki

w aptece kupilam swoj wycior, jeden mi dala orto,ale taki maly, a ja kupilam wiekszy wlasnie w aptece.

ojej znowu widze masz przeboje

ja tam robie wszystko z aparatem

bylam w podobnej sytuacji, wielka opryszczka i wizyta u periodontologa. Kupilam w aptece na sztuki te plastry na opryszcze compeed jakos tak, nakleilam i poszlam, przynajmniej mi nie spaprala tej ranki gorzej, wszystko o wiele higienicznej sie odbylo, bo plasterek zakrywal dokladnie moja opryche
ha ja mam uczulenie na prawie wszytsko ;] kurz, roztocza, plesnie, trawy, drzewa, zboza, z jedzenia pomidory, wieprzowina, seler, orzechy i pewnie cos by tam jeszcze bylo ale na te jestem najmocniej uczulona ;] i taka piekna alergia rozwinela sie w ciagu 2 lat zlego leczenia ( kochany NFZ)

a dzis mam taka migrene ze nie wiem jak sie nazywam ;(
trzymajcie sie

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 18:50   #878
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość

Mój najnowszy dylemat związany z aparatem: gumki jasnoniebieskie, turkusowe, czy jasnoróżowe..?
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
turkus zdecydowanie!!!
ja mam na 18.40 wizyte i pewnie dosatane ten cholerny łancuch ne zeby;/
zdecydowanie zgadzam się z smv!! kolory typu błękit,turkus,zielony wg mnie rozjaśniają zęby ja mam aktualnie czerwone,ale następnym razem wezmę moze żółto-niebieskie może albo inne

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 18:57   #879
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Error Pokaż wiadomość
jasny róż optycznie rozjaśnia zęby błękitne gumki miałam na aparacie i zęby wyglądały raczej na zszarzałe, ale w sumie to też zalezy od gusta.
Róż szybko ciemnieje. A jeżeli chodzi o optykę, to czysto naturalnym jest, iż błękit rozjaśni.. Kolor biało-pochodny :P Ja mam teraz błękitne i póki co nie tracą koloru, jest ok..

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 19:26   #880
slonce88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosheen Pokaż wiadomość
Pisałam dwa dni temu, że założyli mi Hyrax, ale nikt mi nie odpowiedział Chyba mnie nie lubicie Jestem już po trzech rozkręceniach (jeszcze tylko/ aż 42). Narazie ta strasznie nie boli, ale boje się co będzie jak mi się zacznie ten szew podniebienny rozrywac Żyję na serkach, zupach i napojach. I tak jeszcze z 1,5 miesiąca co najmniej.... Seplenie jak jasna cholera a na uczelni każą mi referaty robić, no masakra!
Ja mialam ekspander podniebienny i nosilam go 5 miesiecy tez mialam zgryz krzyzowy i uwierz mi da sie wytrzymac a nawet zyc z takim czyms az jak mi orto sciagala to sie tak jakos pusto zrobilo w paszczy A jakie mialam slady na podniebieniu od tych drutow
slonce88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 19:27   #881
smv
Zakorzenienie

siemaaa kochani!
no i jestem po wizycie skasowano mnie 90 zł;] i coż...była moa o zdjeciu góry w maju ale powiedzialam ze na razie zeby poczekac bo mi sie jedynki nie podobaja, popatrzyla popatrzyla i mowi ze faktycznie musi mi je poprawic. do tego jeszcze dzis mialam stripping na dole;[ brr nie lubie tego no i pytalam co z psuciem sie zebów na stycznych no i mi wyjasnila ze szkliwo odnawia sie co 2 tygodnie i ze w takich malych ilosciach nie musze sie obawiac;]
oto zdjecie kolor-strasznie leciutki zielony, zdjecie pokazuje szary i brzydki ale jest ladny
na gorze i dole lancuszek bialy bo nie chcialam rzucajacego sie w oczy no i bede miec znow szpare miedzy jedynkami;/ wr;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5 marzec zeby 1.jpg (50,2 KB, 123 załadowań)
Stary 2009-03-05, 19:30   #882
slonce88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

a długo nosiłaś? masz przebarwienia jakieś od tego aparatu? bo słyszałam gdzieś że mogą być ale się w ciągu 2 tyg wyrównuje...
Tak mam przebarwienia niestety na 6 od pierscieni takie srebrne obwodki.
A co do tego reteinera to juz przesada ze w ciagu pol dnia zeby moga wrocic na dawne miejsce. Ja na moj aparat retencyjny bede czekac parwie miesiac tak wlasnie zalecila moja orto. Ale to z powodu moich dziasel i przerostu mam nadzieje ze sie bez interwencji chirurga obejdzie
slonce88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 19:49   #883
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

No i wpadłam jak z deszczu pod rynnę...
Postanowiłam jednak podziałać.
No i chciałam pęsetką trochę przygiąć ten drucik...
No i... wyrwałam zamek z siódemki
Tak strzeliło, że myślałam, że zęba tracę!
I bałam się, że zamek na szóstce się rozkruszył...
Panika... Przynajmniej już mnie drut nie obciera.
I dzwonię do orto, że narozrabiałam. Nie była tym faktem zadowolona, też była zdziwiona tym, że pani dentystka mnie "olała" no i powinnam przyjechać jak najszybciej, bo klapa... Ale ja nie mogę No i będę tak musiała funkcjonować bez tego zamka przez dwa tygodnie Bo pojadę 16 marca dopiero, bo nie uda mi się wcześniej wyrwać... No niech to szlag - taki peszek.
A przytrzymałaś palcem ten zamek jak próbowałaś podgiąć drut?
Niestety podgięcie łuku jest przeważnie skazane na porażkę w takim wypadku, bo jak to robi orto, to wypala sobie końce. Bez wypalania to lipa, a jeszcze jak kawałek krótki, to nie ma szans

Cytat:
Napisane przez madziaaa21 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do dziewczyn, które noszą retencje...
Dziś nosiłam w dzień doś długo ten gumowy aparat... bo zdjęciu zauważyłam, że chyba zrobiła mi sie jakaś mała szparka miedzy jedynkami...;/;/ i nadal mam takie "dłuzsze" dziasła...;/ no i nie wiem co z tym zrobic;/ boje się, że może zaczyna mi się wszystko "rozwalac";/ może wy wiecie czym to może by spowodowane?;/
Ja nie noszę retencji gumowej, ale jakby mi się coś takiego działo, to poszłabym do orto

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
hej kochani... mam już złomka na dole i Dygocia miała rację jest trochę upierdliwy na górze jak miałam założony zęby same z siebie mnie nie bolały , tylko przy jedzonku trochę bolałao a tu na dole ćmią nawet jak nic nie robię ale nie jest aż tak źle najbardziej czuję po jedynkach te ćmienie ....wklejam fotki
Ładnie Ci
Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
oj babeczki coś słabo trzymałyście te kciuki - znowu oblałam prawko i znowu na samej końcówce i jeszcze na koniec mi egzaminator powiedział że był pewien że zdam bo już jechaliśmy z powrotem do ośrodka

Cytat:
A jak czytałam ostatnio, co Papryczka robia ze swoim aparatem (że sama sobie drut schowała), to...
Ale to na prawdę nie było nic takiego...

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Nieszczęścia chodzą parami niestety... Taki miałam zły dzień, że szkoda gadać, kolejny raz przejechałam się na własnej głupocie... Niech nadejdzie już wiosna!
Czuję się winna Twojej przygody nie będę już pisać o swoim majsterkowaniu
Stary 2009-03-05, 20:06   #884
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
siemaaa kochani!
no i jestem po wizycie skasowano mnie 90 zł;] i coż...była moa o zdjeciu góry w maju ale powiedzialam ze na razie zeby poczekac bo mi sie jedynki nie podobaja, popatrzyla popatrzyla i mowi ze faktycznie musi mi je poprawic. do tego jeszcze dzis mialam stripping na dole;[ brr nie lubie tego no i pytalam co z psuciem sie zebów na stycznych no i mi wyjasnila ze szkliwo odnawia sie co 2 tygodnie i ze w takich malych ilosciach nie musze sie obawiac;]
oto zdjecie kolor-strasznie leciutki zielony, zdjecie pokazuje szary i brzydki ale jest ladny
na gorze i dole lancuszek bialy bo nie chcialam rzucajacego sie w oczy no i bede miec znow szpare miedzy jedynkami;/ wr;]
śliczne gumeczki a ja gapa nie pomyślałam,żeby wziąć biały łańcuszek i mam...czerwony....za jakiś czas jak nie zapomnę to się zapytam czy Ci się nie przebarwił
śliczne masz ząbki

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 20:10   #885
Kokainaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k e j t i Pokaż wiadomość
Chodziło mi np:Co by było gdybym dostała piłką w głowe I czy to by nieuszkodziło aparatu albo nie zraniło mi nie wiem wargi dziąsła czy tam policzka! Bo jak nie to spoxik!!!

to takie samo ryzyko jak to że sie przewrócisz na ulicy, wiec z aparatem nie można chodzić po ulicy? ja jak pamiętnego razu dostałam w zeby to nie stało mi sie nic innego jak bez drutów- rozwalona warga tak normalnie, aż sie sama zdziwiłam że drut nie pocharatał bardziej

a co z moim pytaniem o wyciagi? i jedzenie w nich?

są gumowe retencje? O.o

Blondi ja to widze że mamy praktycznie od takiego samego czasu aparat duża wade miałaś?
Kokainaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 20:36   #886
melanie106
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kosheen Pokaż wiadomość
Pisałam dwa dni temu, że założyli mi Hyrax, ale nikt mi nie odpowiedział Chyba mnie nie lubicie Jestem już po trzech rozkręceniach (jeszcze tylko/ aż 42). Narazie ta strasznie nie boli, ale boje się co będzie jak mi się zacznie ten szew podniebienny rozrywac Żyję na serkach, zupach i napojach. I tak jeszcze z 1,5 miesiąca co najmniej.... Seplenie jak jasna cholera a na uczelni każą mi referaty robić, no masakra!

Ja noszę hassa już od miesiąca i jest coraz lepiejpodkręceń miałam 28 a Ty 42 !!! Nie martw się to rozrywanie szwu nie boli.Pocieszę Cię,że ciągle tak na serkach jestem od miesiąca nic nie gryzłam. Na szczęście zaczynam trochę wyraźniej mówić. A tak na marginesie to pracuję w szkole
melanie106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 20:46   #887
rudo-zielona
Zadomowienie

Aparat a aktywność fizyczna.
Jeden z facetów, który był mi nieco bliższy miał aparat. Robił w nim wszystko, wliczając w to intensywne treningi. Siatka, kosz, piłka nożna, rower, pływanie. Są ponoć jakieś ochraniacze dla sportowców-aparatowców, ale z moich obserwacji uważam, że jest to zbędny wydatek. Bo tak naprawdę ile razy dostaliśmy w życiu piłką w zęby?
Chociaż ostatnio kolega mojej siostry miał wypadek na skuterze. Bus zdążył wyhamować on niestety nie. Uderzył głową w tył auta. Spadł mu cały górny łuk i zęby zaczęły się ruszać, ale to taki ekstremalny przypadek. Biedak jest cały siny i popuchnięty..
Stary 2009-03-05, 20:55   #888
ariva
Wtajemniczenie

ja raz dostalam pilka w zeby, pamietam ten dzien -13 luty-piatek ma sie to 'szczescie' na szczescie nic sie nie stalo...
ufff

doobrze, ide umyc zeby i nareszcie spac, nie wyrobie juz z ta nauka...
Stary 2009-03-05, 21:46   #889
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Nie czuj się winna - ta przygoda, to mój akt desperacji
A jednak zamek wróci do mnie już 14 marca
Cytat:
Napisane przez Kokainaa Pokaż wiadomość
Blondi ja to widze że mamy praktycznie od takiego samego czasu aparat duża wadę miałaś?
Zgryz otwarty i tyłozgryz. Bez stłoczeń, ogólnie trochę pofalowane zęby, ale nie było źle. Parę stron wcześniej gdzieś były moje zdjęcia
A Ty? Jaka wada i jak przebiega leczenie? Długo Ci jeszcze zostało noszenia??
Stary 2009-03-05, 23:20   #890
skyman
Raczkowanie

GG do skyman

Cytat:
Napisane przez melanie106 Pokaż wiadomość
Ja noszę hassa już od miesiąca i jest coraz lepiejpodkręceń miałam 28 a Ty 42 !!! Nie martw się to rozrywanie szwu nie boli.Pocieszę Cię,że ciągle tak na serkach jestem od miesiąca nic nie gryzłam. Na szczęście zaczynam trochę wyraźniej mówić. A tak na marginesie to pracuję w szkole
wy macie Hyraxy...Hassy...a ja Her bsta czyli taki mega ^^ bo wy macie na góre no nie ?....a ja góara i dół i mi jeszcze szczęke przesuwa ^^ ale jakoś tego nie czuje...i jeszcze mam takie coś że bolą mnie zęby 2-4 dni...a potem moge wszytko gryść....serio...w 5 dniu żułem gume ...a jak byłem 3-4 dni po górnym łuku to jadłem pizze ^^ mi ten ból szybko mija...
Debile nie widzicie jak wszystko można stracić
Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..."

skyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 00:16   #891
melodyP
Wtajemniczenie

A dlaczego mój klej nie wygląda jak smv ? Twój jest bialutki, a mój taki no przezroczysty chyba, albo żółty i dlatego go tak bardzo nie widać na moich zębach
Ostatnie posty to były same skargi, że aż się przestraszyłam co mnie czeka
ekstrakcja 8 - boli
dolny aparat - boli
wyciągi - tu chyba nie tyle bolą, co denerwują
A już miesiąc z aparatem przeżyłam i widzę spore różnice : mniejsza szpara po czwórkach, za to zrobiła mi się między 2 a 3 i chyba zaczyna się robić miedzy jedynkami, ale najbardziej cieszy mnie to, że już drut mi się wyprostował bardzo. Nie wiem czy któraś tak miała, ale ja założone gumki miałam na jedynkach i jednej dwójce tylko na połowę zamka, bo z tego co wybadałam to tak drut szedł w górę. A teraz drucik równo ze środkiem zamka i może w środę założy mi już ligaturki na cały zamek
Najgorszy dla mnie jest język, ale mam sachol i jakoś sobie radzę.
Już niedługo wizyta i teraz dylemat gumek : fioletowe czy zielone, bo moja orto niebieskich i turkusowych chyba nie ma, a tak mi się strasznie marzą
Stary 2009-03-06, 08:28   #892
manka1982
Raczkowanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

a ja jestem jeszcze z jednej rzeczy zadowolona, a mianowicie mój ortodonta kazał mi rzucic palenie , wiec w koncu mam motywację, żeby to zrobic .Także będe Wam więcej jęczeć bo mi nikotyny bedzie brakowało
manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 08:41   #893
rudo-zielona
Zadomowienie

Manka spokojnie aparatki mają niewyczerpujące się pokłady cierpliwości... Ja przez kilka miesięcy marudziłam, że chce już aparat i nikt mnie z forum nie wygonił a byli i tacy co mi odpisywali nawet...

A tak serio, rzuć to palenie babo wstrętna, kup sobie Tabexa jeśliś słabej woli. Nie wiem tylko czy on nie jest na receptę przypadkiem. Żeby taka fajna babka paliła papierosy, wstyd
Stary 2009-03-06, 08:50   #894
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez melodyP Pokaż wiadomość
Już niedługo wizyta i teraz dylemat gumek : fioletowe czy zielone, bo moja orto niebieskich i turkusowych chyba nie ma, a tak mi się strasznie marzą

Fioletowe (przynajmniej mi) strasznie szybko się wybarwiają, był taki śliczny kolorek a po dwóch dniach jakiś taki wyblaknięty, zżółknięty, zdecydowanie nie fioletowy Białe u mnie dłużej trzymały się tak jak powinny Tak więc ja bym wzięła zielone

Przykleiła mi rurkę i stwierdziła, że prawdopodobnie na następnej wizycie zakładamy pierścień Tylko czemu to dziadostwo się nie trzyma? Lewa rurka ładnie w miejscu, nic się z nią nie dzieje, a ta prawa zależnie od tego jak patrzeć na tą sytuację odpadła 2/3 raz. A ja nie chcę pierścienia , znowu będę miała język pocharatny :|

Jeszcze tak co do palenia się odezwę. Sama palę , mam postanowione, że jak zdejmę aparat i jakoś wybielę ząbki (prawdopodobnie białą perłą spróbuję, myślę że jej przez rok nie przestaną produkować ) to wtedy palić nie będę. Orto mi nic na palenie nie mówiła, palę bardzo mało, chwilowo motywacji nie mam, a jak wybielę to będzie

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2009-03-06 o 08:53
Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 09:18   #895
manka1982
Raczkowanie

Cytat:
Manka spokojnie aparatki mają niewyczerpujące się pokłady cierpliwości... Ja przez kilka miesięcy marudziłam, że chce już aparat i nikt mnie z forum nie wygonił a byli i tacy co mi odpisywali nawet...

A tak serio, rzuć to palenie babo wstrętna, kup sobie Tabexa jeśliś słabej woli. Nie wiem tylko czy on nie jest na receptę przypadkiem. Żeby taka fajna babka paliła papierosy, wstyd
Tak jest !!!! Rzucam rzucam D dokładnie w dzien założenia aoparatu
manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 09:22   #896
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez 22kasiunia Pokaż wiadomość
Aniulko wyglądasz prześlicznie z tymi drucikami hehe a ja czekam na termin 16 i okaże się co mnie czeka....
Cytat:

o rany, na co masz uczulenie?

a jak tam Ci sie nosi maseczke?

piekne masz te zabki

w aptece kupilam swoj wycior, jeden mi dala orto,ale taki maly, a ja kupilam wiekszy wlasnie w aptece.

ojej znowu widze masz przeboje

ja tam robie wszystko z aparatem

bylam w podobnej sytuacji, wielka opryszczka i wizyta u periodontologa. Kupilam w aptece na sztuki te plastry na opryszcze compeed jakos tak, nakleilam i poszlam, przynajmniej mi nie spaprala tej ranki gorzej, wszystko o wiele higienicznej sie odbylo, bo plasterek zakrywal dokladnie moja opryche
Cytat:
siemaaa kochani!
smv ładne masz teraz te zębale super i bez szpary włąśnie...
Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
A przytrzymałaś palcem ten zamek jak próbowałaś podgiąć drut?
Niestety podgięcie łuku jest przeważnie skazane na porażkę w takim wypadku, bo jak to robi orto, to wypala sobie końce. Bez wypalania to lipa, a jeszcze jak kawałek krótki, to nie ma szans

Ja nie noszę retencji gumowej, ale jakby mi się coś takiego działo, to poszłabym do orto

Ładnie Ci

Ale to na prawdę nie było nic takiego...

dziewczyny jesteście kochane dziękuje za komplementy dla moich ząbków .Kasiunia trzymam za ciebie kciuki
a moje dolne zęby jakoś już przestają boleć na szczęście już mnie nie ćmiątylko przy jedzonku obbolałe to wiadomo,teraz bardziej boli mnie śluzówka obtarta niż ząbki same z siebie zaklejam woskiem i jakoś przeżyję... i wiecie może to śmiesznie ale widzę jak się prostują fakt że miałam nawet proste same widziałyście normalnie w oczach się ustawiają hehe minimalnie ale coś się dzieje,z resztą na górze też po miesiącu już były w łuku tylko orto potem ustawiała kąt zęba mam nadzieje, że tu po miesiącu też będzie efekt stara już jestem a mam takie grzeczne ząbki hehe

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 09:23   #897
Kmee
Zakorzenienie

Trzymam kciuki, Ty za mnie też trzymaj
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 09:29   #898
susinka1
Raczkowanie

Dzień dobry

Byłam u orto i już wszystko wiem. Ehhh dłuuuga droga przede mną.
17 najprawdopodobniej zakładam górę. Nie na cały łuk tylko częściowo. Potem orto będzie uzupełniał. Potem po kilku miesiącach dół.
Będę miała aparat bezpierścieniowy. Metalowy.

No i teraz mniej optymistycznie
Do wyrwania chirurgicznego 2 dolne ósemki. Sobie w poziomie urosły wstręciuchy jedne. To jest to czym najbardziej się martwiłam. Jak coś miało by pójść źle to właśnie te 8.
Nie wiadomo co z 4 górnymi. Okaże się po 3 miesiącach mniej więcej czy je zostawiamy czy są do wyrwania. Chociaż orto powiedział, że mam warunki do tego aby je zostawić i on skłaniał by się ku temu.
Całkowity koszt leczenia 8.5 tyś
Chyba się dziś do banku wybiorę lokatę zlikwidować.

A te ósemki będą mi się po nocach śniły coś czuję. W poniedziałek idę na konsultację do chirurga szczękowego. Może być problem bo korzenie jednej z ósemek są bardzo blisko nerwu żuchwowego(?) czy jakoś tak.

proszę o wsparcie doświadczone aparatki bo koszmary będę miała
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 09:34   #899
rudo-zielona
Zadomowienie

Susinka spokojnie, 8-ki wyrywamy praktycznie wszyscy. Maja nam zaniknąć w drodze ewolucji. No a póki nie znikają to musimy usuwać... Nie takie rzeczy chirurdzy szczękowi robili
Ja jestem niedoświadczona, ale Cię wspieram
Potraktuj to jako inwestycję na całe życie.. Jak już ściągniemy aparaty będziemy takie śliczne
Stary 2009-03-06, 09:39   #900
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Susinka spokojnie, 8-ki wyrywamy praktycznie wszyscy. Maja nam zaniknąć w drodze ewolucji. No a póki nie znikają to musimy usuwać... Nie takie rzeczy chirurdzy szczękowi robili
Ja jestem niedoświadczona, ale Cię wspieram
Potraktuj to jako inwestycję na całe życie.. Jak już ściągniemy aparaty będziemy takie śliczne
a ja "raczej" nie będę miała usuwanych powinny się zmieścić. tylko, żeby już szybciej wyszły, na razie są na granicy dziąseł
mojej mamie w ogóle nie wyrosły

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości